Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

Mă gândeam să nu votez la localele astea. Aveam, aşa, un mare sictir. D-aia nici n-am prestat emisiuni electorale. Şi spaţiul meu editorial, fiind ultimul cu invitat înainte de embargoul de week-end, e cel mai preţios. Oricum, după părerea mea, meciurile sunt cam jucate. Da-s asaltat de spam. Şi încep să mă enervez. Există riscul ca, pe măsură ce-mi creşte enervarea, să reevaluez situaţia. Şi să mă duc la vot. Să pun ştampila, la vedere, chiar dacă suntem de mai bine de jumătate de an en froid, pe Sorin Oprescu. Pentru a le da un mare flit tuturor golanilor care fac pe fetele mari şi încearcă să ni-l bage pe gât – deloc dezinteresaţi, cum s-ar putea bănui – pe Nicuşor Dan. Care salvează Bucureştiul. Nu ştiu de ce şi nici de cine. Care n-are bani, dar are hectare de publicitate electorală. Care n-are pe nimeni în spate, dar are staff, n-are program, dar are tupeu. Care n-are nimic împotriva PUZ-urilor portocalii, da-l enervează cele ale lui Oprescu- Care n-are subordonare politică, dar e gând la gând cu Elena Udrea. Mi se pare noaptea minţii să susţii un candidat a cărui prioritate, într-o aglomerare care-i metropolă doar cu numele, e să NU se construiască. Ale cărui realizări declarate sunt faptul că a oprit temporar nişte lucrări de dezvoltare şi de fluidizare a traficului. Care susţine că primarul general e un soi de Dumnezeu care n-are nevoie de consilierii generali şi nu s-a întâlnit cu managementul nici măcar în cărţi. Într-o ţară unde regii asfaltului sunt Nelu, Dorinel şi Costel, primarul general Nicuşor ne mai lipsea. Sunt convins că, dacă aş face gestul de frondă de mai sus, mă va înţelege chiar şi Silviu Prigoană…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

128 thoughts on “Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

  1. Sa va spun una tare ca sa vedeti pana unde merg baietii.
    Am fost in aceasta mini vacanta la bunicul meu la tara (undeva langa Ploiesti). Unul dintre candidatii la primarie are un frate mort de f mult timp (din ca am inteles).
    Sub pretextul parastasului (sau ce se face) a impartit ulei, zahar , si ce se mai da in campanie la tot satul.
    🙂

  2. Domnule Ciutacu, nu va urmaresc blogul. De fapt, de obicei nu imi plac opiniile dumneavoastra. Dar acest articol, peste care am dat din intamplare, mi-a placut.
    De ce mi-a placut? Pentru ca exprima o parte din nemultumirile mele referitoare la actuala campanie electorala. Nemultumirile fata de anumite grupari de sustinatori ai unui candidat care au ajuns sa ma agreseze zilnic pe toate retelele si forumurile pe care intru. Ei bine, da! Nu ma deranjeaza Behehecaaali, nu ma deranjeaza Prigoana, nu ma dernajeaza nici unul din ceilalti candidati la Primaria Bucurestiului, cu toate mincinuile si aberatiile lor, dar a ajuns sa ma deranjeze ingrozitor Nicusor Dan.
    De ce? Pentru ca imi invadeaza existenta, imi sare in ochi (de fapt nu atat el, cat sustinatorii lui) asa cum sare in ochi un deget bandajat. Posibil ca omul sa fie de buna credinta, ca si multi dintre sustinatorii sai voluntari (sau nu), dezinteresati (dar cine e oare cu adevarat dezinteresat?!) dar… programul sau electoral e plin numai de promisiuni vagi, in marea lor majoritate irealizabile (in mod sigur irealizabile intr-un singur mandat), promisiuni neinsotite nici macar de o umbra de metode de punere in aplicare.
    Probabil pentru ca daca le-ar fi pus (metodele), s-ar fi vazut cat de fanteziste sunt. Cat despre ce a facut pana acum… da, alaturi de MULTI ALTII, s-a implicat in anumite proiecte de interes public. Si a si realizat, se pare, cate ceva.
    Ori tocmai aici este problema. Este un idealist, si, ca multi idealisti, e si un pic fanatic. Iar mie mi-e frica de idealisti si de fanatici in POLITICA. Mi-e frica de cavaleri pe un cal alb, venit sa salveze omenirea.
    O data, pentru ca asa ceva nu exista, si apoi pentru ca cei care se cred a fi astfel de personaje providentiale pot fi foarte usor manipulati, pentru ca sunt rupti de realitate. Asa incat eu unul cred ca domnul Nicusor Dan ar trebui sa rama in cadrul societatii civile, unde este posibil sa poata sa faca ceva bun, uneori.
    Mai ales daca o sa inceapa sa realizeze ca nu detine adevarul absolut, ca democratia inseamna vointa majoritatii, nu a unei minoritati, oricat de vocala ar fi ea.
    Politica inseamna arta posibilului, si o politica de viitor seamana cu ceea ce in economie (si ecologie) se cheama “dezvoltare durabila”. Adica si constructii noi, si protejarea unora vechi, cu adevarat valoroase.
    Simplul fapt ca o cladire este veche si are un element interesant, nu o face automat de neinlocuit. Eu unul vreau sa traiesc intr-un oras viu, nu intr-un muzeu al figurilor de ceara. Si pentru a ajunge la asa ceva trebuie intai creata o anumita dezvoltare, de infrastructura, economica … si chiar sociala. Altfel… vom avea doar sute de cladiri vechi… vechi si atat.
    Deocamdata astept un politician pragmatic. Pentu ca mi-e frica de oameni providentiali si de Mesia auto-proclamati. De obicei ei sunt cei care aduc catastrofa, nu hotii sau criminalii.
    Cu respect, de data asta 🙂

  3. Nu sint din Bucuresti dar am trait citiva ani acolo. Am decis sa ma implic ptr ca miza este foarte mare, este momentul unei schimbari dar mai ales ptr ca eu cred sincer ca un astfel de candidat ar fi votat cu entuziasm in orice loc din lumea asta. Desi este sustinut de intelectuali si studenti in primul rind am urmarit fenomenul si m-am convins ca este genul de candidat care va face tot ce este posibil sa ajute oamenii simpli. Nu cred ca poate fi numit un candidat charismatic dar este unul care daca va fi ales va fi iubit si de bucurestenii care l-ar vota pe Oprescu.. ESte un om inteligent si foarte cinstit un pericol ptr mafia de toate felurile ptr ca in mintea lui nu intra compromisul cu mafia si nerespectarea legii. Sigur ca trebuie sa construim in Bucuresti dar trebuie sa fim foarte atenti cum o facem. Este nevoie sa stopam mafia imobiliara care construieste oriunde si oricum . Am incredere ca ND va face asta. Si da am donat ptr campanie si ca mine mai sint multi… Faptul ca are o campanie bine organizata este rezultatul actiunii inteligente a voluntarilor iar succesul va fi fara indoiala al lor. ND este singurul care urca in sondaje CU PUTINI BANI DAR O FOLOSIRE FOARTE JUDICIOASA CEEA CE IL RECOMANDA CA PRIMAR . Problema reala este ca mesajul lui sa ajunga la cit mai multi bucuresteni. Si asta depinde din nou de voluntari si cit de bine se vor organiza in ultima saptamina. Eu sint optimista. Nu cred ca mesajul meu va apare pe acest site. Eu incerc totusi..Oamenii onesti trebuie sa se informeze singuri. Si dvs care cititi acum acest mesaj puteti contribui. Va multumesc.

  4. @Cetatean: grija voastra, a celor care nu locuiti in Bucuresti, ne copleseste pe noi, bucurestenii. sunteti de o insistenta si un ridicol grotesti.
    * va apareA, nu va apare 🙂
    @all: povestea cu “nu sunt din Bucuresti, dar am decis sa ma implic” e noul hit de campanie al nicusorilor. am mabi banat vreo 3-4

  5. Eu cred ca inteleg perfect campania lui Nicuşor Dan. Sunt convins ca dupa alegeri nu vom mai auzi de dansul o perioada de 2-3 luni pentru a-l vedea apoi pe Etno tv (fara vreo aluzie la domnul presedinte). Are un nume predestinat: Nicusor Dan de la Făgăraș.

  6. Ceea ce scrii tu acolo pare a fi identic cu campania pentru C.J. Brasov a “independentului” portocaliu Nicolae Tucunel. Plus lioata de “adepti” croiti pe acelasi calapod. Bre, cred ca de greata o sa dau dracului in hernie hiatala, pentru ca de as avea atatia bani de cate lamai mi-ar trebui, as scoate Grecia din criza.

  7. Un site international de motorsport pe care intru zilnic (autosport.com pentru cunoscatori) are de cel putin 6 luni publicitate cu Rosia Montana – pentru vizitatorii cu IP de Romania. Numai ca de vreo 3 saptamani a fost inlocuita mai intai cu candidatul PDL la Sectorul 5 (Atanasoaie) iar mai nou cu Nicusor Dan. Am senzatia ca banii de promovare trec macar prin aceeasi firma (Naumovici SRL), daca nu cumva vin si din aceeasi sursa.

  8. @Mad Rider: Gresesti. Sunt bannere in reteaua Google AdSense (servite prin Google AdWords) -> ca sa te convingi

    Iar RM investeste mult in acest tip de publicitate online. Si nu au fost inlocuite, au aparut campanii noi, probabil cu buget mai mare care incaseaza mai multe afisari pentru ca au obtinut si CTR bun – adica sunt relevante pentru target. 😉

    Sa ne documentam putin inainte sa deschidem gura, zic. 🙂

  9. Intre Oprescu (care m-a dezamagit profund), 2 divortati (care nu sunt in stare sa-si tina in frau nevestele,d-apoi Bucurestiul),un incult (a se citi Gigi Becali) si Nicusor Dan (indiferent de numele lui diminutivat) as prefera sa-l votez pe Nicusor Dan.
    Ma gandesc ca un dublu olimpic international la matematica si cu doctoratul in matematica luat la Paris stie macar sa numere mai bine decat Roberta Anastase si sa imparta mai bine..ce-o avea el de impartit (ori spre bucuresteni,ori spre partide)

  10. Articolul dvs. e “fierbinte” (antonimul lui “cool”). Cred ca v-ati cam grabit cu rationamentul iar graba in gandire duce la decizii proaste. Rabdarea e de la D-zeu! …asta a spus-o unul inspirat, nu mai stiu cine. Luati ca model pe Nicusor Dan: pragmatic, civilizat, modern, cool si va promit ca va fac rating la alte productii Victor Ciutacu!

  11. Il votez pe Nicusor Dan pentru ca impreuna cu asociatia Salvati Bucurestiul, chiar a salvat spatii verzi si cladiri vechi de la disparitie, ceea ce nu se poate spune despre Oprescu. Organizatia Salvati Bucurestiul s-a implicat si pentru salvarea spatiului ingradit din Parcul Circului pe langa care eu trec zilnic. A oprit constructiile unor blocuri turn care nu aveau ce cauta langa cladiri foarte vechi sau in zonele cu case. Pentru ca imi dau seama dupa cum arata si cum vorbeste ca este un om sensibil, inteligent si un om obisnuit, ceea ce nu se poate spune despre Oprescu sau Prigoana care arata si vorbesc ca ceilalti din sistem, sistem care ar trebui sa dispara.

  12. Recunosc… sunt naiva..cred ca putem face ceva.. cred cu tarie ca putem schimba ceva pentru ca ne dorim cu adevarat. Cred ca putem sa ne implicam neconditionat si fara recompense materiale. Recunosc ca sunt “golanca”… de data asta nu a lui Iliescu.. ci a domnului Ciutacu ;).. Recunosc ca am si IP de RDS.. (ce sa fac daca astia detin aproape toata piata.. si imi plac serviciile oferite?! – desi, asta de la munca, nu stiu daca e de RDS 😀 )
    Recunosc ca voi printa fix 5 afise, din banii mei, si le voi pune in scara blocului.. in lift..
    Recunosc ca am aflat de ND cu mult inainte sa se hotarasca unii ca ar pute deveni un adversar si au inceput sa arunce cu mizerii in el.. si recunosc ca de atunci am terorizat pe cine am putut..sa isi faca timp sa il cunoasca..
    Recunosc ca am interese ascunse… in naivitatea si golania mea.. imi doresc sa fie un pic mai bine.. Este dreptul meu sa consider ca Nicusor Dan poate reprezenta pentru mine picul ala de bine.
    Este de prost gust, parerea mea, sa incerci sa faci contra-campanie jicnind si catalogand, mai ales ceea ce nu cunosti. Oamenii trebuie invitati sa cunoasca, sa isi poata forma singuri o parere.. sa aleaga singuri. Eu va invit sa il cunoasteti pe Nicusor Dan, prin intermediul conexiunilor neuronale ale dumneavoastra, nu prin ochii celorlati.. nu prin sentimentele si durerile altora.
    Are sanse.. Eu ii voi da o sansa.. Sper, in naivitatea si visarea mea, ca si altii ii vor acorda o sansa.. 🙂

  13. PDl, USL, Ungureanu, Prigoana sunt mafioti, asta mi-e clar – oricine a avut contracte cu statul sau primariile sunt mafioti !

    Nicusor Dan nu pare mafiot !

    Cine munceste atat de mult astfel incat castiga 2 olimpiade internationale de MATEMATICA nu merita a fi numit Basist(peiorativ) sau (USL-ist) .

    Sincer va apreciez, Victor. Nu inteleg de ce nu sunteti de partea lui !? (Aceeasi intrebare pentru Mircea).

    Sunt “decat” un IT-st venit din provincie de 7 ani !

  14. Acest personaj este destul de nesigur si labil. Cunosc acest gen de rol al bunului simt dus pana la timiditate pentru a-i imblanzi pe cei din jur si odata ce si-a atins scopul sa se transforme intr-un dictator. Faptul cel mai evident este ca nu are o familie, nu a dovedit atasament…suficient sa fisureze tot marketingul de brand. Ego-ul este exacerbat atata vreme cat el ca persoana este agasant si mai cunoscut decat o Scoala Superioara care are doar titlul in romana si continutul in engleza. O mare ciudatenie.

  15. Pe mine m-a frapat ideea lui (sau a simpatizantilor sai) ca vine el, Buricul Pamantului, si le face pe toate, ignorand orice fel de putere de decizie a Consiliului General, sau a altor institutii administrative. Si n-are nici macar sustinere politica; ar fi calcat in picioare daca ar ajunge primar. Si, evident, n-ar face nici un proiect, chiar daca ar fi util.

    Dupa parerea mea, e o gandire profund nedemocratica sa faci pe arogantul si sa-i iei de prosti pe toti care intr-o tara fireasca ar avea adevarata putere de decizie (a se vedea Consiliul). Ar ajunge fix ca Basescu.

    Am mai observat o treaba, legat de campaniile electorale. Dupa cum stim, multi romani urasc politicienii, si saliveaza dupa un specimen “independent” care mai apare ocazional. Ceea ce mi se pare nasol este ca in loc sa fie electoratul educat prin campaniile electorale, sa nu mai gandeasca asa (adica sa arate ca se poate, intr-o forma sau alta, cu politica), se alege sa se adanceasca prostia doar ca sa adune voturi, astfel incat ramanem un popor profund rudimentar in ceea ce priveste educatia politica. O campanie electorala e cel mai bun prilej pentru promovarea unor idei si as fi vrut mai multe de la “simpatizanti”, fie ei si obsesivi, dar macar cu un fond ceva mai democratic. Victor, parere?

    @cu olimpiadele: daca un om e olimpic nu inseamna ca stie sa conduca un oras. Va rog, tineti minte, daca se poate. S-a mai luat aceasta teapa cu Funeriu. Grav de tot.

  16. Aveam de gand sa il votez pe Nicusor Dan, dar acum o sa ma gandesc de 2 ori inainte sa pun stampila pe

  17. Pentru a clarifica – Nicusor Dan s-a opus firmelor imobiliare care ar fi vrut sa-si construiasca apartamentele si birourile in locul parcurilor din Bucuresti. Personal, solutiile lui mi se par mult mai fezabile si utile Bucurestiului comparativ cu proiectele ambitoase ale domnului Oprescu, care in campania sa electorala a promis constructia a trei noi spitale, in conditiile in care cele existente deja duc lipsa de medicamente si utilizeaza echipament depasit. Sunt exact genul de investitii inutile, care dau bine urechii. Pe de alta parte Nicusor Dan a propus fluidizarea traficului prin solutii reale – de exemplu, extinderea retelei metroului pe infrastructura CFR existenta, de suprafata. Modernizarea centralelor electrice care alimenteaza Bucurestiul, pentru a micsora costurile. Masuri ieftine si functionale. Atentia ne este redirectionata continuu spre pasaje, poduri si parcari, in timp ce bijuteriile arhitecturale ale Bucurestiului sunt lasate in paragina. Centrul vechi sta sa cada pe noi – de cate ori cand trec pe acolo am senzatia ca e pe cale sa-mi cada o caramida in cap, ca sa nu mentionam gropile din zona. Bine ca avem stadion european – aveti grija cu haita de caini de pe drum. Mai bine plecati cu ora inainte cu masina ( cu mersul pe jos / transportul in comun se incumeta sa mearga doar cei cu picioare de alergatori) – nu se stie cu traficul.

  18. Domnule Ciutacu, va urmaresc de atata vreme cu interes si simpatie, incat am impresia ca ne putem intelege. Sper sa nu ma insel: Il
    cunosc bine pe Nicusor Dan de la Olimpiada Internationala de Matematica (puteti verifica: el a fost la OIM in 1987 si 1988, eu din
    1988 pana in 1990; vezi mai jos detalii). Daca nu v-a convins programul lui Nicusor, nu ma mir pt. ca Nicusor nu mi s-a parut nici
    mie decat rareori convingator in aparitiile sale publice. Dar gresiti grav asociindu-l cu PDL-ul. Nicusor si-a luat tone de
    injuraturi din partea actualilor membri basisti ai asociatiei studentilor romani la Paris (asociatie fondata, in paranteza fie
    spus, in buna parte de Nicusor insusi acum vreo 15 ani) pt. mesajele pe care le-a scris inainte de referendumul din 2007 si de
    alegerile din 2009. E adevarat ca unii basisti (si chiar si Udrea) l-au sustinut in ultima vreme, dar nu ei au decis ce sa faca
    Nicusor. Opozitia PDL la actiunile ilegale (demolari in miez de noapte, in lipsa unor avize cerute de lege) sau a unor cheltuieli
    nemasurate ale lui Oprescu a fost, timp de 3 ani si ceva, complet inexistenta. Asociatia Salvati Bucurestiul, a lui Nicusor, a
    fost, de fapt, singura opozitie fata de primarul in functie, ceea ce nu e normal. Culmea e ca Oprescu e mult mai basist decat
    Nicusor: cu toata arhiva primariei la dispozitie, el nu a facut public nici un detaliu al vreunui contract semnat de Videanu sau
    Basescu, desi ar fi multe lucruri interesante acolo. Acum, ca Nicusor e in consiliul general, ar trebui sa aiba acces la aceste
    documente si sper sa se afle toate aceste detalii (ramane ca si presa sa le publice). Faptul ca tot felul de basisti s-au trezit sa
    SE LAUDE ca-l sustin pe Nicusor (ca sa fie ei cu constiinta impacata ca pot face pe intelectualii fini si preocupati de soarta
    urbei, fara sa-l sustina nici pe Prigoana, nici pe reprezentantul USL) nu-l angajeaza cu nimic. Absolut penibila mi s-a parut
    interventia prin telefon a lui Funeriu intr-o emisiune electorala, cand (cu vocea lui pretioasa) a “tinut sa-l salute pe Nicusor”
    amintind de perioada lotului de pregatire pt. Olimpiadele Internationale (vezi mai jos), unde si el (Funeriu) a fost prezent (la
    chimie). Nicusor nu a zis nimic (ce sa zica?). In realitate, Funeriu a ajuns in viata publica prin celebrul sau calcul de 5 minute,
    la 3 dimineata, a vitezei mainii lui Basescu la OTV. Nicusor a fondat o versiune romaneasca a Ecole Normale Superieure (munca
    voluntara timp de cativa ani)si un ONG care protejeaza monumentele istorice din Bucuresti, tinta a unor speculanti in cardasie cu
    primarii (din pacate nici cei liberali nu sunt lipsisti de vina). Inteleg ca v-au agasat numeroasele raspunsuri ale simpatizantilor
    lui Nicusor; o explicatie ar fi ca multi sunt prezenti si activi pe internet, si ca va apreciaza in general punctul de vedere,
    altfel nu v-ar fi citit. Despre programul lui Nicusor nu are rost sa intru in detalii, dar ce propunea el e ce s-a facut deja (si
    se face in continuare) in TOATE capitalele din Europa: transport in comun prioritar, pastrarea identitatii prin punerea in valoare
    a cladirilor vechi, de patrimoniu, dezvoltarea caracterului universitar al orasului. In privinta banilor: totul e explicat pe
    site-ul lui (in jur de 40000 din donatii, dintre care 200 ai mei – cam putin poate, dar, asa cum am mai spus, pe mine nu m-a
    convins de mai mult).

    Al dvs.,
    Florin Belgun

    P.S.: 1. Nicusor a luat de 2 ori punctajul maxim, ceea ce e mult mai mult decat medalia de aur, pt. ca, din 1200 participanti, 100
    iau medalia de aur, 200 pe cea de argint, si 300 cea de bronz, deci in intr-un anumit procentaj fixat. Eu, de exempu, am luat o
    medalie de aur cu 38 sau 39 de puncte din 42 (maximum). Performanta lui Nicusor e, deci exceptionala, mai ales ca el venea din
    liceul Gheorghe Doja din Fagaras si nu din liceul lui Mircea Badea unde erau 5-6 olimpici internationali in fiecare an.

    2. lotul de pregatire = 24 elevi din fiecare disciplina (matematica, fizica, chimie, probabil si alte discipline, dar acestea 3

    erau impreuna), faceau cam 1 luna de pregatire intensiva “la lot”, dupa care se selectau echipele de 6 elevi ce urmau sa mearga la
    OIM, OIF, OIC.

  19. Scriu aici pentru ca mi-a spus si mie cineva ca Ciutacu e impotriva lui Nicusor Dan.
    Si am intrat sa vad care-i treaba.

    M-as bucura sa vad dovezi concrete ca Nicusor Dan e omul PDL.

    Pana atunci raman bucuros ca l-am votat pe Nicusor si trist pentru ca trebuie sa asistam in continuare la expansiunea constructiilor din bani publici la preturi de 5-10 ori mai mari, la diminuarea spatiilor verzi, la inmultirea cainilor vagabonzi, la cresterea poluarii, la imersiunea orasului cand ploua 2 ore fara incetare sau la transformarea lui in Alaska cand ninge 2 zile la rand, etc.

  20. Domnule Ciutacu,

    Ma bucur ca mi-ati citit comentariul.

    O precizare relativa insa la comentariul dvs. din 1 iunie 19:57: ordinea prioritatilor primariei o poate decide pt. el, subiectiv, oricine, si o poate transmite (prin vot) primarului. Deci nu am ce comenta aici.

    In privinta turnurilor de sticla, NY e un caz special (toate cladirile sunt extrem de inalte in centru), dar in Paris singurul turn IN PARIS e Montparnasse (construit in anii 60-70) si majoritatea parizienilor regreta constructia lui. La Defense, cartier de beton si sticla, e la vreo 5-10 km IN AFARA Parisului. Oriunde, insa, exista niste reguli clare privind ce se poate construi, cat de inalt, cum sa arate, etc. Inclusiv la noi.

    Actiunile lui Nicusor nu se bazeaza pe forta opiniei publice (aproape inexistenta pana acum cateva luni – vezi si cum s-au stins protestele anti-Basescu) nici pe ecoul mediatic (aproape ca nu mai exista presa scrisa in Romania), ci pe decizii in instanta (drept administrativ, deci fara taxa de timbru din civil), deci pe faptul ca nu s-au respectat aceste reguli. Un exemplu citat chiar de Mircea Badea: Basescu are 2 realizari ca primar: metroul usor (adica niste borduri si parapeti) si hipermarketuri uriase in centrul Bucurestiului, lucru pe care nu-l veti vedea in nici una din capitalele citate de dvs. Pt. ca, desi un astfel de hipermarket aduce ceva bani si creeaza ceva locuri de munca, se estimeaza (nu o fac eu, ci primariile acelor capitale) ca acest castig e minor in raport cu prejudiciul de imagine, deci implicit (vezi mai jos) cu prejudiciul material adus orasului de o astfel de constructie. De aceea, aceste mall-uri se fac peste tot IN AFARA orasului (cu mici exceptii: mall-ul de la Part-Dieu din Lyon, aflat langa gara centrala; initial insa nu era in centrul orasului, vechiul Lyon e de cealata parte a Ronului si a raului Saone). La noi aceasta regula a fost incalcata de Basescu, alte reguli au fost incalcate de alti primari (cf. instantelor).

    Nicusor nu are nimic cu investorii imobiliari, nici cu Oprescu, el are eventual o problema cu primarii in functie si nici macar cu ei personal: de fapt, el are o problema cu incalcarea regulilor de urbanism (deseori, chiar si a legii), pt. ca asta are urmari grave pt. oras, pe termen lung.

    Macar atat sa ramana din campania lui Nicusor: sa avem grija ce construim si cum, pt. ca ramane.

    Al dvs,

    Florin Belgun

    P.S. De la Nicusor am inteles (si mi se pare corect) ca patrimoniul imobiliar e o parte esentiala din patrimoniul comercial al unui oras: orasele fiind intr-o competitie globala pt. turisti, investitori, etc., aspectul conteaza enorm, mai ales daca acest aspect nu poate fi regasit in alta parte (orasul avand astfel o identitate vizuala); cladirile de beton si sticla arata peste tot la fel, cele vechi insa deosebesc orasele intre ele.

  21. @Florin Belgun
    Stati linistit ca nu conteaza aici cine are dreptate si cine nu. Poate dl. Ciutacu chiar a votat cu Nicusor Dan (nu cred ca a venit la Sinaia sa-l voteze pe Vlad), insa anumite lucruri nu conteaza cum sunt ele in realitate…

  22. @epolitikon si @Victor Ciutacu
    Corect! 🙂

    Eu nu am o problema cu luarea de pozitie a Dl. Ciutacu impotriva lui Nicusor; eu insumi, daca nu l-as fi cunoscut personal sau macar indirect, probabil ca as fi fost cel putin la fel de sceptic in privinta acestei miscari in care se regasesc destui basisti (Cristoiu, Plesu, Ghinea, Funeriu, etc.). Intamplarea face ca stiu bine cine e Nicusor, asa cum Mircea Badea sunt convins ca stie bine cine e Ioan Rus (ambele personaje au o perceptie publica destul de deformata, zic eu). Si stiind bine despre cine e vorba, am avut de ce sa ma informez si sa ma gandesc la chestiunile de legalitate si urbanism.

    Problema e ca Nicusor nu s-a delimitat public in mod convingator de Basescu si de gasca lui. Paradoxal insa, eu zic ca foarte bine a facut tinandu-se departe de politica “mare”: in Bucuresti s-a tot votat cel din “echipa alor nostri”, si asa am ajuns cu primari gen Halaicu, Lis, Basescu, etc. E adevarat ca “politica mare” are interese mari la Bucuresti, dar Bucurestiul are nevoie de administratie si urbanism, nu de “politica mare”. De aceea Nicusor nu putea sa se pozitioneze de partea PDL sau USL fara sa-si compromita ideea de baza a campaniei lui.

    De aceea m-am hotarat sa spun eu ceea ce Nicusor nu a putut sa spuna.

    Ma gandesc ca un jurnalist de talia Dl. Ciutacu ar putea fi interesat de cele cateva informatii pe care le i le-am putut furniza.

  23. Iata ca intelegerea, timp de 3 ani si jumatate, intre PDL (inclusiv Udrea!) si primarul general S. Oprescu, este confirmata prin expresia “dans pe sarma” a D-lui consilier Iorgovan la “Exces de putere” de ieri (toata emisiunea e interesanta, dar pasajul relevant, si anume un mic “meci” cu Dl. Ciuvica, e de la ora 20:02 la 20:04).

  24. de ce nu le propuneti sa reconstruiasca monumente distruse sau sa le restaureze pe cele ramase, pe bani multi bineinteles, decit sa le distruga pe cele existente pentru ctitorii inexpresive?

  25. are dreptate cine zice ca orasele se deosebesc prin trecut , pt. ca blocurile ( de otel si sticla ) sunt cam la fel peste tot .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.