Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

Mă gândeam să nu votez la localele astea. Aveam, aşa, un mare sictir. D-aia nici n-am prestat emisiuni electorale. Şi spaţiul meu editorial, fiind ultimul cu invitat înainte de embargoul de week-end, e cel mai preţios. Oricum, după părerea mea, meciurile sunt cam jucate. Da-s asaltat de spam. Şi încep să mă enervez. Există riscul ca, pe măsură ce-mi creşte enervarea, să reevaluez situaţia. Şi să mă duc la vot. Să pun ştampila, la vedere, chiar dacă suntem de mai bine de jumătate de an en froid, pe Sorin Oprescu. Pentru a le da un mare flit tuturor golanilor care fac pe fetele mari şi încearcă să ni-l bage pe gât – deloc dezinteresaţi, cum s-ar putea bănui – pe Nicuşor Dan. Care salvează Bucureştiul. Nu ştiu de ce şi nici de cine. Care n-are bani, dar are hectare de publicitate electorală. Care n-are pe nimeni în spate, dar are staff, n-are program, dar are tupeu. Care n-are nimic împotriva PUZ-urilor portocalii, da-l enervează cele ale lui Oprescu- Care n-are subordonare politică, dar e gând la gând cu Elena Udrea. Mi se pare noaptea minţii să susţii un candidat a cărui prioritate, într-o aglomerare care-i metropolă doar cu numele, e să NU se construiască. Ale cărui realizări declarate sunt faptul că a oprit temporar nişte lucrări de dezvoltare şi de fluidizare a traficului. Care susţine că primarul general e un soi de Dumnezeu care n-are nevoie de consilierii generali şi nu s-a întâlnit cu managementul nici măcar în cărţi. Într-o ţară unde regii asfaltului sunt Nelu, Dorinel şi Costel, primarul general Nicuşor ne mai lipsea. Sunt convins că, dacă aş face gestul de frondă de mai sus, mă va înţelege chiar şi Silviu Prigoană…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

128 thoughts on “Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

  1. Felicitari, dle Ciutacu! In sfarsit vad un articol impotriva acestui individ. Nu stiu cine este dar m-am saturat de figura lui, de toate articolele care circula in favoarea lui pe facebook, de toti blogarii pe lista carora s-a alaturat mai nou si tolontan, si care il ridica in slavi de parca ar fi cel putin Dumnezeu pe pamant. am incercat sa distribui articolul dv. pe facebook dar din pacate n-am gasit acel buton de distribuire, iar pe pagina dv. de facebook nu exista articolul.

  2. @alphas, poate dacă tragi la xerox afișele alea faci 5 cu 1 euro. Studiază un pic piața și vezi cât costă un poster 50×70, policromie, indiferent de tiraj și tipografie.

  3. @Mika: papusa, daca o dai in mitocanii pedeliste, iti iei viteza instant!
    @all: preocuparea prioritara pentru cladirile de patrimoniu intr-o urbe care are o infrastructura ca dupa razboi si niste servicii publice falimentare e patetica

  4. Buna ziua,

    Marturisesc ca nu pot sa inteleg de unde atita apetit pentru a fi prostiti in fata, si mai ales la oameni cu capul pe umeri de la care aveam pretentii. E cit se poate de clar ca Nicusor Dan e sustinut de cineva, si candideaza in interesul cuiva. Nu trebuie sa fii nici jurnalist si nici sa ai surse extraordinare ca sa realizezi asta. Niste cautari pe google si e de ajuns.

    Imi pun si eu un plug, daca imi permiteti, pe acelasi subiect

  5. 1. De ce nu vine Oprescu la nici o dezbatere cu Nicusor Dan sau alt candidat? Daca este asa sigur pe ce a facut de ce apare doar cu un monolog la toate emisiunile ? Organizati o dezbatere adevarata !
    2. Cate bannere sau panouri ati vazut cu Nicusor Dan prin Bucuresti? Daca avea asa buget urias cum spuneti cred ca era si el pe toti stalpii ca Oprescu si Prigoana, dar nu e cazul. Si asta cred ca pot sa recunoasca si cei mai patimasi admiratori ai dumneavoastra.

  6. Ma asteptam la argumentari mai bune, nu este nicio problema, nu insist. Nu va faceti griji, ies singura din aceasta discutie, nu va citesc, nici n-am sa o fac. Nu pentru ca as avea vreo culoare politica nepotrivita cu a dvs (mi se parea mai demn sa-mi spuneti ca sunt naiva), ci pentru ca nu simt ca invat ceva sau rezonez in vreun fel cu valorile pe care le aveti.

  7. cea mai mare greseala de comunicare din aceasta campanie agresiva pe bloguri e seria de IP-uri de la RDS. aceeasi pe care o utilizeaza si postacii pedelisti cand injura cu spume 🙂

  8. Mda, touche la faza cu infrastructura si serviciile publice. Dar tot trebuie sa avem grija de ele si tot trebuiesc gasite solutii. Un oras frumos ar atrage macar turistii de weekend (pentru 2-3 zile oricine ignora infrastructura), turistii aia aduc bani in oras, si cu banii aia (dijmuiti bine de clientela de toate culorile :)) ) se mai pot rezolva din problemele de infrastructura.

  9. Daca vrei sa se schimbe ceva in viata ta, in cartier, in orasul, in tara in care locuiesti, daca vrei sa se schimbe ceva in lumea asta in care traim cu totii, atunci e nevoie sa faci ceva diferit. Nu poti sa te astepti sa fabrici tractoare cu piese de mitraliera. Oricum ai asambla-o, tot mitraliera iese.
    Nicusor Dan este ceva diferit sau cel putin asa pare acum. Daca se va dovedi ca ne-am inselat, oricum nu poate fi mai rau decat Oprescu, Prigoana si ceilalti.
    Dar, dincolo de persoanele implicate, mult mai important este mesajul, mesajul ca noi cetatenii acestui oras putem schimba ceva facand ceva, implicandu-ne.
    Politica oricum e o curva obosita, iar lumea condusa de politicieni se indreapta cu viteza cisternei petroliere către o râpă adâncă.
    E timpul sa ii lasam pe ei cu politica lor, sa isi rupa gâtul,iar noi sa o luam la pas, cu politica noastra.

  10. Corect! Infrastructura a fost considerata mereo o prioritate pentru toti primarii, numai ca in 20 de ani, orasul e plin de gropi, strazi neasfaltate, lipsa canalizarii etc, in timp ce reabilitarea centrului istoric, a cladirilor si zonelor istorice a fot ultima pe lista sau chiar a lipsit! Astfel putem incerca concentrarea pe zona itorica a Bucurestiului. In ultima vreme veniturile provenite din turism cultural au surclasat ca si contributie la PIB, agricultura etc. (asta in alte tari civilizate) Infrastructura si reabilitarea cladirilor de patrimoniu nu pot fi separate, deci nici una nici alta nu pot fi ignorate sau puse ca prioritati diferite. Asa ca folosirea cuvintelor tari, de genu patetica sau altele nu dovedesc decat o inversunare fara fundamentare!!!

  11. amu’, Victore, nu toti abonatii la rds sunt pdisti. la noi, la Oradea, Bolojan va fi votat masiv de rdsisti pnlisti/uslisti, ca aici e patria rds!lol

  12. Postacii Udrei sunt la fel de perseverenţi ca ea, trebuie să recunosc. Acum, depinde şi în ce perseverează…

  13. Poate ti-au dat portocalii report sau block profilului si ti-a fost suspendat pe o perioada determinata contul. Nu-ti apare nici un mesaj de la fb?

  14. @mana
    Nu am habar cat de mare e un afis 50X70. Probabil ca e ceva intre a A2 si A1, iar aici nu stiu preturile. Ce stiu insa e ca nu mai tarziu de luni i-am facut soatei fix 5 afise A3 color, pe care am platit ceva mai putin de 4 lei. Hartie satinata. Ori eu, pe aici, vad ca afisele sunt cam toate A3.

  15. @alphas: are prin oras niste plesti cat juma’ de casa, crede-ma. ca d-aia m-a luat pe mine capu’ 🙂

  16. Un lucru e sigur: Nicusor se opune din principiu modernizarii. In rest, programul lui seamana cu toate celelalte. Toti vor renovare, reabilitare si parcari. Toti primarii asfalteaza si schimba borduri; lucrurile astea trebuie facute. Spre deosebire de ei insa, Nicusor Dan se opune proiectelor imobiliare. Ca un guru al urbanismului (cu care n-are nicio legatura) el se declara impotriva noilor cladiri, fie ele de joasa inaltime sau turnuri. Teama de cladiri moderne e tipica taranului care nu a vazut lumea, nu a calatorit si nu e capabil sa o inteleaga. Alaturarea unei cladiri moderne de una veche tine de rafinament si depaseste puterea de intelegere dealtfel limitata a cocalarului de Dambovita. E prezenta in toate marile orase ale lumii (New York, Londra, Barcelona, Madrid, etc, dar nu “prinde” in acest mare sat care este Bucurestiul. Nu-i poti explica taranului ca un Mercedes e superior carutei cu cai, ca o cladire care a obtinut premii de arhitectura surclaseaza o vila cu 10 camere din comuna Cornu. Nu putem si nu trebuie sa comentam d.p.d.v. estetic acest aspect pt. ca, in primul rand nu suntem urbanisti, iar in al doilea rand, romanii trebuie sa tina capul plecat cand se vorbeste de arhitectura si civilizatie. Uitati-va in jur si veti vedea de ce. Nu putem da lectii nimanui cam in niciun domeniu, mai putin coruptie, furturi etc. Orasul e construit de noi insine, miile de case amarate sunt facute de noi, nu de francezi. Comunismul n-a facut altceva decat sa adauge oribilele blocuri cenusii. Cu exceptia unor zone centrale cat de cat acceptabile, chiar si in perioada interbelica orasul a aratat saracacios, a avut intotdeauna un aer rural. In acest peisaj vine si Nicusor Dan care se opune tocmai dezvoltarilor care au schimbat intrucatva fata acestui oras in ultimul deceniu. Daca a studiat in Franta si compara acum toate cotetzele din Bucuresti cu cladirile din Paris, are atunci o problema de perceptie. Cu exceptia catorva zeci de cladiri somptuoase, aprope nimic nu merita protejat in acest oras. Daca insa el flutura idei cretine despre nocivitatea mall-urilor si turnurilor moderne in fata unei gloate formate preponderent din indivizi ai caror parinti aveau stuf sau trestie pe case si care nu vad nicio diferenta intre Barcelona si acest amarat oras, atunci e posibil ca dezvoltarea Bucurestiului sa fie franata. Dealtfel acest lucru s-a si imtimplat, din momentul in care a aparut acest blestemat ONG. Nu credeam ca in 22 de ani dupa revolutie va mai aparea vreun politician sau primar care sa sparga recordul national de cretinism stabilit de-a lungul acestei perioade. A aparut insa acest maimutzoid specializat in ecuatii care pune frana schimbarii. Pentru toti cei apti sa priceapa : orasele se dezvota si se schimba din doua directii. Una e infrastructura, care e sarcina Primariei (si e adevarat ca acolo se fura bani). Cealalta directie e fondul arhitectural construit care se face pe bani privati. Orasul e definit in primul rand prin cladirile sale si in al doilea rand prin infrastructura. Acest ONG-ist tembel are pretentia ca stie el mai bine decat urbanistii si arhitectii care trebuie sa fie regimul de inaltime a cladirilor si unde nu trebuie sa se construiasca. Lasand la o parte transformarea unor maidane in parcele cu cladiri moderne, demolarea unor cotetze pt. ridicarea unor turnuri, aspecte care nu pot fi intelese si apreciate de gloata, acest profesoras priveaza sute de muncitori de slujbe in constructii, diminueaza vanzarile a zeci de firme de materiale de constructie, diminueaza veniturile Primariei din taxe si impozite, incetineste activitatea economica per global. Avem nevoie de asta ?

  17. Ce voturi atrage Nicusor Dan? Sincer!

    Bani de campanie vax, cine stie daca o avea 50k euro cu care nu faci nimic, cumperi 2 bannere, 3 fulare, 6 flyere, oraganizezi o masa festiva la Hilton, mergi cu taxiul de 8 ori si cam atat!

    Eu cred ca e mana maestrului Ion Iliescu, altfel nu imi explic….

    Singurul lucru bun e ca la o emisiune Nicusor Daniel a semnat actul prin care isi da demisia in cazul in care nu aduna toti maidanezii, IN SCHIMB PRIGOANA alias GUNOIERUL alis MATURA alias OLOGU
    A ZIS “”NNN UUU””, n-a avut curaj, e un mincinos!

    In mod cert lucrul asta ar putea sa ii faca pe votantii lui prigoana sa intoarca armele, unii se vor duce la al nostru Oprescu sau Nicusor Daniell.

    Parerea mea e ca ar trebui mediatizat acest material, gandul info, pentru ca loveste tocmai in Prigoana si Oprescu are de castigat!!!

    Eu cred ca ND asta e produsul perfect, creeaza o diversiune de nota 10! Cine poate crede ca un individ care s-a luptat cu Oprescu nu candideaza pentru a-l infrange pe Oprescu, nici n-are cum, ci pentru reduce cota lui Prigoana in favoarea lui Oprescu!!!!

    Si cand te gandesti ca fraierii au contizat cu ceva marunt, 5,10,15 lei pentru ND… moor de ras!!! ND lucreaza pentru Oprescu !!11

  18. Pfuai. Pai daca te doare capu’ dom Ciutacu, fix cu el o sa votez. Poate o sa te doara mai tare.

  19. Victor, de unde lipsa asta de profesionalism in a denigra pe cineva de care dai dovada? De unde sa incep?

    Una la mana, sunt obisunit, de pe bloguri de opinie care chiar conteaza – sau care vor sa conteze -, sa fiu anuntat cand autorul are (sau se poate inchipui ca are) interese care pot afecta tonul articolului. Recte, tovarasia ta cu Primarul actual. Asa ca, daca vrei s-o arzi cinstit, fuguta sus si scrie mare acolo ca esti pretenar cu Oprescu, inainte sa te banui de mai rele.

    A doua la mana, cunosc niste persoane care s-au implicat fix benevol in campania lui Nicusor Dan (sau Dan Nicusor, care e numele lui de familie pana la urma?). Oamenii, cu zero bani sau promisiuni de la cineva – deci nimic in afara de faptul ca poate chiar cred in omul asta -, au facut lobby excelent pentru el, suficient cat sa ma faca sa-l vreau macar in Consiliu. Ti se pare asa ciudat sa creada cineva intr-o idee incat chiar sa faca ceva? La nentu’ Badea cum au venit mii de oameni sa alerge contra statului? Daca nu poti sa-ti faci o idee despre cata energie disponibila zace in tinerii de o educatie macar medie din Bucuresti, imi pare rau pentru lipsa ta de imaginatie. Uite ca omul asta le vorbeste pe limba lor si astfel are acces la toata energia asta, (aproape) gratuit.

    A treia la mana, ce mare expunere are Nicusor Dan decat in online? As zice ca usor spre zero, nu trambita aiurea ca asa este. Cateva sute de afise prin Bucuresti, pe care le remarci mai degraba pentru ca ai fost bombardat online de varianta lor digitala, plus parca un banner pe undeva (desi poate gresesc). Daca nu stiai, cele mai valoroase link-uri sunt alea care vin de pe site-uri pe bune, nu de pe la reletele de facut blogul in cerc. Si destui din online sunt a) tineri si b) cel putin mediu educati, deci as putea baga mana in foc ca dornici sa-l voteze pe omul asta. Mai alegi niste cuvinte-cheie bune si bagi cateva sute de euro – probabil jumatate din bugetul de cafea si cola de la campania lui Oprescu – in Google Ads si ai o campanie online chiar bunicica.

    A patra la mana, omul e cred singurul care si-a publicat pe site lista de donatii. Daca tot o arzi ca mare jurnalist, puteai macar sa intri la el pe site si sa o citesti. Sau, la naiba, sa cauti pe Google ‘nicusor dan donatii’. Daca stau sa ma gandesc, poate ar merge sa adaugi si asta la textul de sus, ca un mic update, nu doar partea cu disclaimer-ul legat de primarul actual.

    A cincea la mana, ca tot ziceam de oameni care chiar cred in ceva. Stii a ce imi miroase articolul asta al tau? A dezinteres. Scris in graba, fara un minim de investigatie, aproape de nevoie. Incerc sa te emulez, sa fiu un pic rau, ca tine: sper ca a fost nevoia ta personala, nu ai fost nevoit de altii sa-l scrii.

    A, si IP-ul de pe care scriu asta (de RDS, abonament “de familie”) este 86.121.14.107. Nu cred ca ti-am mai lasat vreodata un comentariu pe blog. Intru la categoria ‘postaci’?

    Poate activezi afisarea publica a IP-urilor (nu e rusine, nu se vad chilotii sau ceva daca-ti vad IP-ul), sau poate dai publica lista infama de postaci portocalii, altfel e cuvantul tau contra… cuvintelor multora?

  20. Cei ce iti posteaza zilnic pe blog: “ai dreptate Victor” nu sunt postaci, dar
    aia care iti contra-argumenteaza la obiect sunt. Dupa mine, si sunt si eu un cititor de presa si parereologie online constant, postacii platiti sunt usor de recunoscut (dincolo de IP-uri, care e o proba importanta, dar care nu poate fi controlata de catre cititor) dupa modul in care raspund la orice cu atac la persoana (ex: “esti sluga securistului felix”) fara sa fie preocupati de subiect (nici macar de prezenta dublului-standard in atacul lor: voiculescu e felix securistu’, dar zeul basescu e probabil un fost detinut politic), de numarul mare, si de cele mai multe ori identic, al posturilor (sunt platiti la numar, nu la efectul
    produs), de limbajul deseori agramat (nu o arzi aiurea pe 2 lei, decat daca nu esti in stare sa produci altfel mai mult).
    De aceea cred ca cei care ti-au raspuns tie, nu sunt postaci platiti. Sigur, probabil, ca sunt din cei care s-au implicat din convingere in sustinerea candidatului lor, de unde si verva si coerenta(contra)-argumentarii, ceea ce ii face, desigur, partizani, dar eu cred ca nu pe bani.

    In ce priveste candidatul, am avut si eu dubiile mele vazand roiul de fosti sustinatori basisti care ii dau tarcoale, multi bursieri “Soros” si mai ales sustinerea publica pe care i-au acordat-o, cand nu il stia multa lume,
    Plesu si Preda. A fost de ajuns sa il intalnesc pe om personal sa mi se spulbere dubiile: e un om de mult bun simt si pare atat de stingher in pielea primadonei, incat merita cu prisosinta si votul meu (si daca “intelectualii” fini ce roiesc acum in jurul lui vor incerca sa profite de pe urma credibilitatii publice pe care o castiga, nu pare dispus la compromisuri, iar istoria personala vorbeste pentru el: procese a castigat si cu Negoita la 3, nu numai cu Oprescu). Iar viziunea lui nu tine numai de monumente, ci in principal de adaptarea unei capitale europene la vremurile pe care le traim: ai fost la Paris de curand si nu cred ca ai inchiriat masina sa te plimbi prin oras (eu unul si cand am fost in trecere prin Paris am lasat masina intr-o parcare la Saint-Denis). Cat despre banii pe care ii are pentru campanie sunt de ras: BTL inseamna ieftin (pentru ca se pot implica foarte multi voluntari), de efect, dar fara ATL nu merge decat pe nisa, un rezultat general nu poate fi consistent.

    La generala oricum Oprescu e castigator detasat (pronosticul meu e, insa, ca nu face scor de peste 50%), motiv pentru care ma bucur ca pot vota un astfel de om (la 6 am eu lupta mea impotriva lui Poteras si orice vot pierdut conteaza). Nicusor Dan se alege in schimb consilier si o sa vorbim si peste 4 ani de activitatea lui din administratie. Iar tu ai putea, dupa ce trec alegerile, sa il inviti sa stai de vorba cu el sa te convingi si singur din ce e omul construit (doar ai stat de vorba si cu Preda si, dupa mine, nu are nici anvergura intelectuala, nici coloana asa de dreapta cum o arde public). Pentru cititorii tai inversunati le recomand inainte sa isi dea cu parerea, sa nu se uite in gura lui Ciutacu sau a lu Tolontan (cu atat mai putin a mea), ci sa se duca sa il cunoasca ei insisi personal, omul umbla liber prin oras zilele astea 🙂

    P.S. Iar am scris mult, dar o fac rar, iarta-ma 🙂

  21. 50×70 este dimensiunea standard a unui poster. Se măsoară în cm. Și cei 50, și cei 70.

  22. Don ciutacu, cu nicusor asta in sect 6 nu m-am intersectat sau mi-a scapat. In schimb, imi rajeste diavolesc, amenintator, prigoana, de pe toti stalpii. Credeti-ma ca ma ia cu fiori cand vad promisiunea cu caiinii, fiindca zambetul acela dracesc promite delicii sangeroase pt cunoscatorii amatori de distractii exotice! Astept emisiunea de deseara cu interes, (precedenta am pierdut-o din motive de carreras), baietii astia urmeaza un traseu ciudat si plin de semne de intrebare.

  23. nicusor dan = elena udrea

    …cine nu stie asta, e naiv (nu vorbesc de interesati)…de-aia trebuie spusa chestia asta in main stream media…sau, ma rog, poate nu trebuie spusa, ca cetateanul ar fi bagat in seama de aiurea… (da’ lu’ tolontan ati putea sa ii spuneti sa nu ii mai faca reclama desantata!)…

  24. Nu integel de ce daca vrei sa protejezi o cladire de patrimoniu, insemna ca nu pot sau ca nu vreau sa dezvolt infrastructura. Si nu inteleg de ce trebuie sa distrug cladirile de patrimoniu ca sa dezvolt infrastructura. Englezii au si infrastructura in orase si isi si respecta trecutul. LA noi de ce nu se poate. Da poate imi explicati dvs. ca sa inteleg si eu si sa ma luminez.Da cu argumente va rog si continut.
    Este drept ca atunci cand trebuie sa costruiesti astfel incat sa respecti si sa pastrezi cladirile de patrimoniu nu este foarte rentabil pentru un dezvoltator imobiliar. Poate o parte din locuitorii acestui oras s-au saturat sa fie agresati de capodoperele imobiliare ale zilelor noastre.

  25. e vorba de ordinea pe lista de prioritati. si, dupa mintea mea inginereasca, fara urias talent la matematica, documentul ala trebuie sa inceapa cu utilitatile si serviciile publice. fara, e drept, a neglija cladirile de patrimoniu. altel, e bine ca orase ca NY, Londra, Paris ori Dubai abunda-n turnuri de sticla, iar noi ne permitem, ca taranul in fata girafei, sa strambam din nas si sa ne pisam la fundatiile lor

  26. Victore, eu cred in sisteme si de asta mie, care stau si cujet aici, in tarania mea, Nicusor al tau cu sleahta lui mi se pare cam exotic. Dar, vazandu-i (citindu-i) sustinatorii, chiar a ajuns sa imi placa idea. E reluarea mitului mort si resuscitat al celei de a treia cai.

    Conformist fiind, tot nu l-as vota. Nu pentru ca nu ar merita, ci pentru ca nu cred in capacitatea unei fronde de a se coagula si omogeniza ca sa produca intr-un sfarsit ceva. Evident, partea de inceput si de mijloc a unei miscari de fronda e buna si chiar minunata. Terapie sociala curata. Cand sa-i pui pe frondeuri sa faca ceva, sa duca un proiect la sfarsit e jale. Iti amintesti, de pilda, de ministeriatul lui Ilie Serbanescu? Ori de sefia la RADET-ul vostru a aluia care era sef al locatarilor nemultumiti?!… Prestatii mai jalnice nu-mi trec prin minte! Da’ce frumos si coerent combate acuma nea Ilie!…

    Valul de emulatie pe care l-a starnit Nicusor Dan şi inca altii mai mici imprastiati aiurea-n tara inseamna pentru mine ca a treia cale e pe vine. Si din efecte imi pare mie ca sunt destepti si par si bine pregatiti cei care ii sustin. MRU chiar ar avea o sansa. Ori, mai curand şi mai palpabil, DD?!…

    @mana
    Nu stiu treaba cu afisele dpdv tipografic. Dimensiunea imi pare mie ca am cam nimerit-o, ca spusei ca 50X70 e ceva intre A1 (594 x 841 mm) si A2 (420 x 594 mm). Am repere standardizate. Defect de individ ce era sa ajunga inginer mecanic (admis 1989, examen greu, ingineri mandria tarii etc.etc.), dar s-a oprit la timp.

  27. 🙂
    Noi ne-am pistat pe cladirile de patrimoniu pana acum. Si?!!
    Avem infrastructura? Avem utilitati si servicii publice asa cum ne dorim? Avem cladiri de sticla ca NY, Londra, Paris sau Dubai daca tot ne-am pisat pe acele cladiri de patrimoniu?
    🙂

  28. Buna seara, facand abstractie de candidatura lui Nicusor Dan, imi puteti spune de ce nu vroiati sa votati la aceste alegeri locale? Pentru ca “jocurile sunt facute”? Sau, poate, pentru ca nu credeti ca viata dvs este afectata de primarie, primar sau de orasul in care traiti? Ce va doriti de la orasul in care locuiti?

  29. Lasa nea Ciutacule ca si Utecistul a zis ca e ca si Sfantul Duh.

    Vespasian

  30. Bucurestenii (hai sa zicem mai bine majoritatea lor)isi merita orasul, asa cum e: mizerabil,aglomerat,poluat,ca emblema avand blocurile hidoase vopsite eventual strident-dupa reabilitare – si evident strazile pline de excremente de caine.Daca mai vezi o cladire care nu e bloc de sticla (frumos/modern,adica un turn cu pereti de sticla cum sunt nspe mii in orasele care se respecta) sau nu e bloc comunist, aproape sigur e vorba de o cladire cu bulina rosie care o sa iti cada in cap la urmatorul cutremur daca te nimeresti in zona.Cine sa vrea sa stea in Bucuresti sau sa il viziteze sau sa investeasca?Doar banul atrage, afacerea unsa corespunzator, ca aici se fac jocurile. Mai sunt si cei la care banul s-a aratat mai putin si care nu pot sa plece.Astia ar vrea sa faca in sfarsit ceva sa le placa si lor orasul in care stau.Spera si ei ca poate acum au cu cine,ca pana acum se vede cu ochiul liber ce s-a facut si ce a iesit.Dar nu se poate!Sa le dam in cap,ca sunt de la naivi la prosti!Dle Ciutacu va doresc sa traiti mult si la fel de bine ca si pana acum in Bucurestiul “salvat” de oricine ar putea sa ii strice ordinea interioara si farmecul,sa ramana conservat exact cum e acum,ca e perfect..pentru bucuresteni.

  31. Ani de zile am considerat ca bucurestiul s-a degradat din cauza provincialilor veniti sa-i locuiasca blocurile si sa-i umple fabricile. Asta inainte de 90. Nascut si crescut aici, cand vedeam mitocanii aruncand hartii pe jos si pisandu-se la stalp, ma lua inima. Dupa 90 a devenit si mai zadarnic. Bucurestiul a devenit un fel de turnul babel, cu chinezi, arabi, tarani si muuulti, multi tigani, un oras jegos, galagios, aglomerat si manelizat, in care, recunosc, cel mai tare ma deranjeaza mirosurile. Asta nu ma impiedica sa-l iubesc, sa ador cismigiul, herastraul, gradina botanica, sa gust maxim o plimbare la sosea, sa ador o bere la carul cu bere, sa ma simt om la opera sau la sala palatului, sa fiu mandru de pasajul cel nou, sa ma fudulesc cu statutul de nascut-crescut in bucuresti. Nu mi-e indiferent cine-i primar, am sa-l votez pe don doctor constient si n-am sa plec urechea ori demnitatea la sloganuri de campanie gen” vom termina tot ce-am inceput”, promisiune cinica si nesimtita si datatoare de fiori, facuta de poteras, cioc in cioc cu duduia cocos, ori aia cu transportul gratuit a ranjitorului prigoana, de care rad, ei bine, si curcile!
    Cat priveste invitatul de aseara, ca de la asta ne luaram, mi-a placut peste asteptari, recunosc. Poate-s naiv, dar parea cu lectiile invatate si indeajuns de sincer. La naiba, daca baietii astia ar realiza macar pe sfert ce promit, a meritat!

  32. Vedeti dle alien ca in mare tot orasul vechi va place? Sa aveti grija de ce a mai ramas din el,implicandu-va cumva, sa nu trebuiasca sa vina un tip din Fagaras sa o faca..

  33. Ar trebui ca toţi oamenii ca dvs să voteze. Cu cine cred ei de cuviinţă, dar să voteze. Pe alte categorii de oameni le-aş închide în casă în ziua votului in schimb. 😀
    Nu văd o soluţie bună statul acasă, vor vota alţii în numele nostru.
    Chiar dacă, într-adevăr, nu prea avem cu cine vota. Bucureştiul în schimb, are cu cine, din punctul meu de vedere. Îl respect foarte mult pe dl Oprescu.
    Mă enervează oamenii care nu se duc la vot, dar se vaită după.

  34. Bucuresti fiind MICUL PARIS atunci bucurestenii sunt MICI PARIZIENI.
    Cine altcineva ar putea fi primarul MITITEILOR PARIZIENI ,altul decat ‘salvatorul’ nicusor !

  35. Hai ca asta-i buna.
    CE facem il votam iar pe Oprescu ?
    Pe mine nu ma poate prosti. Imi aduc aminte cand se ruga de aia sa scoata plugurile ca sa vada presa :))
    Discursul lui tine la babele operate de el atat. O fi fost un mare chirurg ce este drept , dar sa ne mai lase dracu si asta in pace.

    O zi buna.

  36. Despre 50×70 nu am cifre exacte, dar stiu ca poti face 10.000 (zece mii) de postere A3 cu doar 350 euro TVA inclus, pe hartie dublu cretata. Asta inseamna ca poti face cel putin 25 afise cu un euro.
    Acuma A3 = 42 x 30 cm. Doua A3-uri intra pe 50×70 si chiar mai ramane loc. Daca mai tinem cont si de cum se taie hartia. Putem sa aproximam cu lejeritate ca poti face cel putin 10 postere 50×70 cm cu un euro.

  37. poate as fi crezut ca e independent daca s-ar fi abtinut de la a-si face reclama pe hotnews.ro

  38. @ Shareconomy

    Usurel cu preturile,ca nu e chiar asa. M-am uita pe site la indivizii unde-si mai face cateodata nevasta cate 3-5-maxim 10 afise (din pacate nu electorale!) si am vazut o diferenta imensa intre pretul la A3 si cele la A2 si A1. Daca un exemplar A3 color este 0,75 lei, unul A2 este deja 12,5 lei, iar A1 18 lei. Nu pricep de unde diferenta asta imensa, dar astea-s preturile.

  39. deci votezi un cretin care n-are ce cauta la primaria oricarui oras de pe planeta, ca sa faci in ciuda unora. gandire tipic romaneasca.

  40. evident ca Oprescu… insa nici cu contracandidatii lui nu mi-e rusine. Prigoana, Nicusor, Becali… IRINEL?! dafuq?!?! incep serios sa cred cineva acolo sus
    ( sau jos ) se distreaza copios in momentul asta pe seama noastra si nici macar nu sunt credincios de fel…

  41. Deci V. Ciutacu va vota sentimental si “la ambitie” cu Doctorul. Eu nici macar n-am auzit de Nicusor Dan, da’ uite ca tot din ambitie o sa vin acasa si o sa votez cu Nicusor Dan, chiar daca nu stiu cine e. La sector votez cu Poteras pt. ca am inteles ca celalalt vrea sa inchida Hanul Drumetului – casa mea.

    Sunt si eu postac ? (poti publica gama IP daca vrei)

    Vespasian.

  42. @Vespasian: am zis ca ma gandesc sa…deci e cale lunga. tu esti nebun, nu postac 🙂
    @ex: imi pare rau, ne despartim. cel putin temporar, pana cand o sa pricepi ca aici nu e ca-n fata blocului sau la peluza

  43. @Vespasian genial. eu zic sa votam toti la nimereala si ce o fi o fi. o sa fim fiecare propria caracatita paul.

  44. bine eu sunt nebun: hai nicusor dan, hai nicusor dan. Tu te gandesti si eu ma gandesc la Nicusor Dan. Da’ chiar daca tu nu il votezi pe Obama, eu tot il votez pe Poteras pt. a fi sigur ca nu dispare carciuma – mai ales ca Poteras are abonament acolo si am inteles ce vrea sa extinda putin si terasa in spate

    Vespasian.

  45. @ cucoanei voluntare de la marketing si comunicare: materialele tot pe moka / mila publica au fost facute? Dupa umila mea parere de lucrator in productie, chiar la halul in care au sczut preturile in Romania, fara 100000 eur in “buzunar” nu ai ce cauta nici in fata biroului electoral.
    @ restul naivilor uitati-va pe net dupa preturi la “masini offset 50 x 70 4 – 6 grupuri” si cereti macar la “sto” cotatie la ultima tipografie de cartier de pe ultima pagina goagal…
    Mai analizati si termeni ca “rezerva”, “carne de tun” sau “test”.

  46. Stimate domn, cu tot respectul pe care sincer vi-l port, am cel puțin două obiecții la ce scrieți aici. Mai întâi, lucrările acelea de ”fluidizare” și de pretinsă ”dezvoltare” sunt mai mult decât discutabile, dar nu îmi permit să arunc aici cuvinte mai grele, din mai multe motive; merită să verificați, de pildă, ce spun și oameni mai documentați și cu opinii mai bine argumentate, dincolo de aceia dintre ei, nu mai puțin respectabili, care susțin acele pretinse dezvoltări și fluidizări; știu că sună aparent contradictoriu, dar mai știu și că nu vă va surprinde acest lucru. Apoi, prioritatea lui Nicușor Dan nu mi se pare că ar fi să NU se construiască, ci să NU se construiască ORICUM, cu ORICE PREȚ. Dacă acestea sunt argumentele pentru a-l vota pe Oprescu, sunt puțin dezamăgit. Dar nu-mi pierd încrederea în dumneavoastră și nici rezervele pe care le am față de Nicușor Dan, pe care l-am întâlnit pe fronturi comune, nu ascund niciunul din aceste ultime două aspecte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.