Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Porcăria asta n-o mai vedeţi, ipocriţilor?

Porcăria asta n-o mai vedeţi, ipocriţilor?

alina.dobrin
Poate-mi explică şi mie deontologii presei care strâmbă pe bună dreptate din nas la reflectarea dezgustătoare a “cazului” Sergiu Nicolaescu şi cer elaborarea unei legi a presei de ce ar fi acceptabilă profesional vânturarea presupusului lesbianism al handbalistei Alina Dobrin. Doar fiindcă emisiunile de după-amiază, tabloidele şi ziarele de sport au voie să intre cu picioarele-n familia oricui, iar blogăreala şi manifestarea pe reţelele sociale e nereglementată? Sau fiindcă, spre deosebire de Sergiu Nicolaescu, Alina Dobrin a fost “doar” căpitanul echipei naţionale de handbal feminin şi, când o creşte, copilul trebuie să aibă acces liber la arhiva electronică a divorţului telenovelistico-sexual al părinţilor?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Porcăria asta n-o mai vedeţi, ipocriţilor?

  1. Hmmm…
    Tocmai ce (sa zicem!) am rabufnit si eu in asta seara! M-am cam saturat de metehnele astea de neam prost…, drept pentru care le-am (re)infierat intr-o postare. Romanisme! Paine si circ! Iara “televizorul” da ce vrea poporul, caci ce nu fac realizatorii de emisiuni pentru Sf. Rating. Si uite-asa…, dupa un scenariu otv-ist indelung aplaudat prin derularea Mega-Serialului “Cioaca si disparuta lui sotie”, celelalte televiziuni au preluat “reteta”, iar acum am ajuns sa vedem dezbateri si despicari in patru pe toate canalele!
    Uite-asa… poate mai uita poporul de foame, de frig si de buzunarele goale!

  2. Se comenteaza pentru acelasi motiv pentru care exista paparazzi,pentru care exista emisiuni de genul”acces direct” sau “happy hour”.din nevoia cretina de a te uita peste gard la vecin sa nu aiba cumva porcul mai gras.nu cred ca vom invata vreodata sa pretuim intimitatea…

  3. Te rog să-mi scuzi inoportuna băgare-n seamă, pe lângă subiectul articolului, dar m-a uns la suflet+ficaţi+vintre exprimarea ta din seara asta: “Bă, parc’ai băut apă după Nistorescu.” Sublim! Aş fi spus ‘epic’, dar mie să nu se ia de mine deţinătorii liricului şi ai dramaticului.
    Am o adversitate genetică faţa de ‘vigilante’…în orice domeniu de activitate i-aş depista. Şi cum în ultima vreme Nistorescu pare vigilantele de serviciu la Antena3, de n-are nimeni loc să spună o frază fără să i-o întoarcă el înapoi în laringe, indesându-i-o cu făcăleţu’, ce ai spus tu în seara asta m-a exorcizat prin intermediul undelor tv.:))
    Nu mai departe de ieri ţin minte o fază care exemplifică perfect ceea ce zic eu aici. Spunea Val Vâlcu ceva, a început intempestivul nene Nistorescu să-l întrerupă, pe un ton cornelo-vadimian răţoit şi piţigăiat, Val Vâlcu a tăcut uitandu-se la Gâdea, aşteptând momentul de pauză în elucubraţia ziaristului cărunt+semi-sclerozat, după care a continuat de unde rămăsese, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. All hail Val Valcu & Victor Ciutacu!
    Sunt convins că dacă pe Nistorescu nu-l contrazice nimeni, intrând în jocul lui (aşa cum vrea el de fapt), ci îl ignoră (aşa cum de fapt trebuie), îşi înghite vorbele fix aşa cum a făcut în momentul acela cu Val Vâlcu.

    Cât despre Alina Dobrin, cred că se încadrează în accepţiunea titulaturii de persoană publică, însă nu-i creatoare de rating atât de mare precum Nicolaescu. Eu unul aş fi tare mulţumit dacă ar fi reglementat şi mediul online. Adică fie punem CNA peste tot, fie îl desfiinţăm şi pe cel care se ocupă de televiziuni.
    Dar strict pe caz, a picat prost handbalista, pentru că-i vâlvă mare acum cu scandalurile sexuale.
    Şi totuşi eu n-aş zice că-i ‘scăpată’ de televiziuni. Dacă se mai zgândăreşte puţin crusta detaliilor, mâine-poimâine o vezi la Gherghe, Măruţă sau Capatos…

  4. Chiar daca ar fi adevarat nu ar fi bine pentru ea- eu nu sunt de acord cu acest mod de abordare pentru aceasta sportiva. Nu judec pe nimeni. Dar eu tot nu cred.

  5. Pe ei,mancatorii de rahat cu polonicul,nu-i intereseaza performanta si cat timp a petrecut sa ajunga la ea,cate sacrificii si renuntari,faptul ca a fi sportiv implica tenacitate,perseverenta si pasiune iar competitiile de anvergura si nu numai implica un efort psihic urias,comportament echilibrat si chiar cazon,dar cum spuneam astea nu-i intereseaza!Poate si de asta simteam nevoia sa-l aud in emisiune la tine pe dl Topescu,ce daca l-ai avut la A2,la A3 n-a fost si ar fi foarte bine daca l-ai invita,pentru ca impune respectul si aseaza sportul si sportivii la locul lor,capitolul sport se rezuma la ce mai face cristea cu fufa lui bianca,cercul vicios de genul astora se vad la emisiunile lui gherghe sau celelalte care se stiu,de parca-s hipnotizati pe stifturi si zdrente!Se fac campanii doar cand a devenit insuportabil amestecul circopitecilor in vietile lor private,cum e cazul Alinei,dar sufletul lor a fost ravasit si ce poti sa spui unui om ce stie doar competitia adevarata ca limbrici obsedati,cauta sa iasa si ei in evidenta cu ceva sa justifice in felul lor hartia igienica pe care scriu!

  6. Victore,
    Se pare ca ziaristii sunt la fel ca politicienii: isi admit cu greu greselile si atunci cand le admit nu fac nimic sa le indrepte.
    Cel mai mult ma distreaza faptul ca desi tu, Badea si altii de la A3 criticati episoade ca Nicolaescu, Madalina Manole, Alina Dobrin, etc. alti colegi de-ai vostri (atat din a3 dar si din grup) fac rating pe subiectele pe care voi le dezavuati.
    Si atunci cui foloseste faptul ca unii ziaristi sunt oripilati de alti ziaristi daca nu se intampla nimic?

  7. @bigradu: eu si Badea suntem colegi de trust/meserie cu ei, nu cenzori supremi. lucrurile pe care le putem face noi (si le facem!) e sa nu ne comportam ca ei si sa amendam verbal/scris ororile lor. ceea ce, crede-ma, nu prea se face intr-o breasla intreaga la minte; noroc ca nu e…

  8. astea nu se vor schimba niciodată. mereu va fi cineva dispus să calce în picioare cadavre sau familii, după caz, pentru bani/rating. bine faci că sancţionezi, nu de alta, dar să creezi o delimitare între jurnalişti şi senzaţionalişti. tot ce poţi să faci e să te dezici de astfel de practici.
    mă gândesc că dacă s-ar dori, s-ar putea hotărâ o politică editorială, care să interzică astfel de manifestări, oriunde.

  9. @ruben: nu poti interzice. libertatea de exprimare e garantata-n Constitutie. si, peste tot in lumea spalata, e la fel…

  10. Da, ştiu, dar în acelaşi timp în cadrul trusturilor media mă gândesc că există politici editoriale, aşa cât de cât. nu să cenzurezi ideiile, cât sa eviţi subiecte care nu fac cinste trusturilor.

  11. @catalin ionescu
    esti securist?ce te-a lovit in cap sa ceri cenzurarea media online???

  12. Mie subiectul mi-a atras atentia la inceput, cand o prompterista de la Antena 3 (cred ca Lorena Burlacu) ne-a anuntat ca Alinuta are o aventura amoroasa cu o JUDECATOARE de la CSM Bucuresti (sperand, in sinea mea, sa fie vorba despre cealalta Alinuta, si anume Ghica, cea care ma duce tot timpul cu gandul la o actrita porno din anii ’70). Dupa aia, cand am aflat ca-i vorba doar despre o jucatoare, mi-am pierdut interesul… Dar parerea mea e ca povestea asta merita totusi o dezbatere serioasa: care e alegerea mai inteleapta, cand afli ca nevasta-ta e lesbiana, divortezi de ea (lipsindu-ti copilul de o viata de familie normala, cu ambii parinti alaturi) sau mai bine o convingi sa-si aduca amanta in dormitorul conjugal pentru un threesome saptamanal ?! Eu zic ca aici sotul e cel de condamnat…

  13. @Bubulea: mie mi se pare oribil ca, fiind vorba despre lucruri intime, care pot tara pe viata copilul, nu se judeca la secret

  14. E foarte greu sa se gaseasca un cadru legal care sa ingradeasca anumite comentarii sau supozitii fara a ingradi dreptul la exprimare libera. Traim intr-o societate in care trebuie sa stim ce sa alegem si de unde, valorile morale au fost de mult inlocuite de cele materiale. Daca cineva improasca cu noroi si tu nu te balacesti, esti invizibil, daca arunca cineva o piatra si tu nu il sustii si incurajezi, nu existi. Asta este cerinta maselor si cum s-ar putea ignora o astfel de cerinta cand, vorba lui Negruzzi, ei sunt “prosti da’ multi”?

  15. Corect, dar – daca e sa credem datele de la dosar – nici maica-sa nu l-a menajat deloc pe copil… Avocata tatalui sustine ca unele dintre scenele despre care se discuta acum public aveau loc chiar de fata cu copilul. Dar e adevarat ca discutarea in presa a unor astfel de amanunte il pun pe copil intr-o situatie extrem de jenanta fata de ceilalti copii, chiar daca el le cunostea nemijlocit.

  16. Daca esti lesbiana si traiesti intr-o tara ca Romania, atunci iti asumi gestul de a iubi cum simti ,vrei ,doresti tu ,alaturi de consecinte Nu se ajungea aici daca era o discutie intre soti ,sincera ,normala .Totul se termina cu bine fie divortand ,fie continuarea mariajului de dragul copilului.Nu stiu daca este lesbiana dar fum nu iese fara foc.
    Consider parintii vinovati de ce va citi copilul mai tarziu .Presa este libera si pana apare o lege a presei care sa ne menajeze copii, familia ,noi trebuie sa-i protejam .

  17. In decembrie 1989 n-am crezut ca se va forma o lume atat de mizerabila! “Creatorul” de ziare de scandal, care s-ar vrea un analist subtil, nenea Jack, s-a vrut un Pamfil Seicaru. N-a retinut din cele scrise sau spuse de Pamfil Seicaru decat raspunsul anecdotic la o intrebare a marelui nostru istoric Nicolae Ioga, referitoare la banii “bagati” pentru realizarea ziarului Curentul, cu tipografia la ultimele etaje: “un etaj, un santaj”. Pamfil Seicaru a fost altceva decat cel care i-a invatat pe ucenicii lui ca una poate fi titlul si altceva continutul articolului, ca stirile trebuie sa fie de genul “gaina face pui vii” sau “un om a muscat un caine” si nu invers.

  18. lesbianismul nu e o boala venerica, si totusi romanii, dupa atitia ani
    de post-comunism, inca n-au scapat de tarele trecutului, punindu-le
    in acelasi sertar. eu as interzice paparazzeala pentru ca distruge vieti.
    e treaba femeii aleia ce orientare are si cu cine o face.

  19. O sa inceapa un nou circ mediatic. Televiziunile atat asteapta. Se vezi acum declaratii, poze , martori, circ. Vechile lături cu care suntem obisnuiti sa fin stropiti in ochi.

  20. Presa, una dintre puterile in stat, pe modelul celorlalte, e o batatura larga, in care nu mai creste fir de iarba, de unde s-au dus si caii, si unde doar cativa caini mai sunt lasati liberi, pentru impresie…Cat despre cainii liberi, despre acestia se stie ca nu vor depasi niciodata niste limite si nu vor parasi ograda, pentru ca odinioara mureau de foame si stapanul bataturii (paradoxal!) e putred de bogat. Concluzia finala, o trage, de cate ori poate, prietenul tau Badea: “…pana nu se iese in strada…”. Convins fiind ca nu e nici un pericol.

    Lesbianismul e o tema indusa, ca sa ne facem temele UE. Trebuie putina valva pentru ca sa ni se spuna, la sfarsit, probabil prin intermediul maretilor reprezentanti ai presei, ca homosexualitatea e buna. In fapt, homosexualitatea naturala exista in proportii foarte mici (si acolo trebuie acceptata ca atare). Restul e abuz si destrabalare plictisit schizofrenica a unor oameni (paradoxal!) foarte bogati, cu un nivel de inteligenta foarte scazut. Si tocmai astia vor sa se casatoreasca si sa creasca copii. Iar despre linsajul mediatic, trece cu usurinta tocmai pentru ca noi nu mai vedem diferentele. Noi, cu totii, nu numai mediatic, suntem linsati in fiecare clipa.

    Cum se iese de aici? Pai, fiecare om, de presa sau nu, sa redevina el insusi si ceva mai inteligent.
    Uite doua teme care nu trec, dar peste care s-a trecut mediatic:
    -basescul a afirmat public ca statul nu-si mai poate asuma raspunderea pentru toti cetatenii lui; afirmatie deosebit de grava, care nu trece si nu va trece decat odata cu trecerea de pe pozitia din care a emis-o, a individului
    -Ponta, in timp ce ii oferea basescului sansa de a-si scapa pielea, dand flit intregii natii, a afirmat public ca cetatenii si media nu au fost pregatite sa inteleaga maretia “pactului de coabitare”; o afirmatie deosebit de jignitoare, care nu va trece decat odata cu trecerea de pe pozitia din care a emis-o, a individului

    Trei:
    Nu ti se pare ca ai ras prea mult, atat lui Ponta, cat si lui Antonescu (zero sanse la candidatura de presedinte!), in interviurile luate si ca nu ai inteles cu adevarat ce lucruri grave scoteau cei doi pe gura, incercand sa ne convinga cat sunt de evoluati?!

    P.S. Mie, ca si tie, imi e draga pacea.

  21. @Christina: mi se pare ca am ras fix cat am considerat eu de cuviinta ca trebuie s-o fac

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.