Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

Mă gândeam să nu votez la localele astea. Aveam, aşa, un mare sictir. D-aia nici n-am prestat emisiuni electorale. Şi spaţiul meu editorial, fiind ultimul cu invitat înainte de embargoul de week-end, e cel mai preţios. Oricum, după părerea mea, meciurile sunt cam jucate. Da-s asaltat de spam. Şi încep să mă enervez. Există riscul ca, pe măsură ce-mi creşte enervarea, să reevaluez situaţia. Şi să mă duc la vot. Să pun ştampila, la vedere, chiar dacă suntem de mai bine de jumătate de an en froid, pe Sorin Oprescu. Pentru a le da un mare flit tuturor golanilor care fac pe fetele mari şi încearcă să ni-l bage pe gât – deloc dezinteresaţi, cum s-ar putea bănui – pe Nicuşor Dan. Care salvează Bucureştiul. Nu ştiu de ce şi nici de cine. Care n-are bani, dar are hectare de publicitate electorală. Care n-are pe nimeni în spate, dar are staff, n-are program, dar are tupeu. Care n-are nimic împotriva PUZ-urilor portocalii, da-l enervează cele ale lui Oprescu- Care n-are subordonare politică, dar e gând la gând cu Elena Udrea. Mi se pare noaptea minţii să susţii un candidat a cărui prioritate, într-o aglomerare care-i metropolă doar cu numele, e să NU se construiască. Ale cărui realizări declarate sunt faptul că a oprit temporar nişte lucrări de dezvoltare şi de fluidizare a traficului. Care susţine că primarul general e un soi de Dumnezeu care n-are nevoie de consilierii generali şi nu s-a întâlnit cu managementul nici măcar în cărţi. Într-o ţară unde regii asfaltului sunt Nelu, Dorinel şi Costel, primarul general Nicuşor ne mai lipsea. Sunt convins că, dacă aş face gestul de frondă de mai sus, mă va înţelege chiar şi Silviu Prigoană…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

128 thoughts on “Salvaţi Bucureştiul; de Nicuşor Dan…

  1. =)) F. tare textul! Acum, citind cele scrise de dumneavoastra, mi-am dat seama ca aveti dreptate in ceea ce priveste “gradul de acoperire” pe care il are acest “independent”. La mine in zona are zeci de afise, cocotate aproape peste tot si chiar e o intrebare buna asta, de unde are atatia bani?! Sincer sa fiu nici nu prea m-a interesat sa aflu lucruri despre el, pt. ca votez cu Oprescu, dar chiar sunt curios de unde a aparut si cum de poate sa-si faca o asemenea publicitate… Poate ca e al doilea (sau primul) candidat al pdl-ului! :)) Oricum, din ce am citit acum, pare mai mult ca sigur candidatul “de buzunar” al parasutei de udrea! 😀

  2. Victore, pentru ca io-s mai lent, asa, m-am obisnuit sa cetesc la tine printre randuri pentru noutati din zona “plausible denial”. Asadar Nicusor “Independentul” Dan, n’asa? Buuun!

    Macar la mine e clar, chiar daca Scripcaru e albastru. “Ca culore” a afiselor, adicatelea.

  3. Victore, habar n-am cine-i Nicusor asta al vostru… Numai ca aparitia lui si a altora ca el e un simptom major al unei crize generale, datorate unei neincrederi crescande in “establisment”.

    Se lauda deunazi Hrebenciuc cu ceea ce stia de pe atunci toata lumea cat de cat informata (adica pana şi unul de-alde mine): ca o “trupa” de initiati se afla in spatele demonstrantilor din Bucuresti din ianuarie-februarie a.c. Da, declansarea i-a apartinut lui Hrebe (pe care uneori chiar il admir) şi alor lui. Dar ce a urmat le-a mai apartinut?!… Şi au mai controlat ei coinsecintele?… Eu zic ca nu.

    Pe langa cei extrem de putini meseriasi, chemati şi instruiti sa initieze şi sa catalizeze protestele, au fost inca multi altii. Mai intai o mare masa (unii misuna pe blogul tau) de pioni chemati la lupta, formata din nemultumiti, aproape disperati, unii chiar exaltati, capabili doar de a-şi striga revolta şi, evident, fara vreun proiect (Sus X, jos Y nu-s proiecte !). Astia au fost principalii aliati ai planului lui Hrebenciuc et.comp.. Indivizi carora daca le zici:”Sariti baieti!”, in loc sa intrebe “De ce?”, ei spun doar ”Cat de sus?”)

    (Ca proba ca ei exista, urmareste-le acum deruta şi consecinta ei, tacerea, odata cu sta sunt ngaciile copilaresti ale noului guvern. Sunt buimaci pentru ca fac parte din categoria celor care sufera de efectul de turma. Adica

    Dincolo de cei numiti mai sus, a mai fost şi o a treia categorie de demonstranti, şi acestia implicati efectiv in proteste şi destul de numrosi. Indivizi profund nemultumiti, capabili insa sa gandeasca şi singuri, cu capetele lor. Care gandire critica le-a spus ca intre politicieni exista inainte de deosebiri şi dispute, cantarind mai greu, o fratie transpartinica. Reactia lor anti-sistem a fost, asadar, consttienta. Asemenea indivizi au aparut cu chestiuni de genul “USL – PDL, aceeasi mizerie”. Deloc intamplator, chestiunea a convenit de minune PDL-ului şi, probabil, serviciilor, asa ca acestia au alimentat-o. Aici il vad eu plasat pe Nicusor Dan al tau.

    A patra categorie de indivizi sunt cei care absolut colateral au fost implicati in proteste, dar care au profitat, coaguland tot soiul de miscari exotice. Diaconescu cu partidul lui sunt produsul cel mai vizibil al acestei fronde. Mai natinge, e drept, dar fronda şi aceasta.

    Opinia mea? De data asta de la sfasit spre cap. Macar 20% dintre romani asteapta un salvator. Dan Diaconescu e caricatura unuia. Feresca sfantul, insa, daca apare unul credibil!…

    A treia categorie produce specimene ca Nicusor Dan.

    Pionilor lui Hrebe li-i frica sa se intrebe daca Nastase o fi sunat la cinci dimineata sa ceara o programare la SPA ori cum s-ar fi derulat revederea conjugala dintre Diaconu (actor pe care il admir şi o voi face-o şi in continuare) şi nevasta-sa, daca acesta ar fi picat-o la concursul pe post.

    Despre cei din prima categorie – initiatorii – numai de bine: au avut, au şi vor avea ocazia sa isi faca meseria şi sa-si incaseaza lefurile.

  4. l-ai facut vedeta si pe papagalul asta portocaliu deghizat in cameleon…

  5. Salut, pe asta il voteaza si Mircea Marian, vazusem o postare pe facebook prin care il lauda de mama focului, am mai vazut tot asa un articol scris de Simona Tache ” De ce il votez pe Nicusor Dan” era o oda adusa susnumitului. Ce am constat eu este ca vechi sau actuali portocalii isi cauta idoli, am senzatia ca sunt derutati, au fost obisnuiti ani de zile sa pupe in fund pe cineva iar acum ca marinarul si-a saltat pantalonii iar gasca lui incearca sa se ascunda ca sa isi ia lumea ochii de la ei ii baga in fata pe oameni gen MRU si Nicusor Dan care sub imaginea asta a independentilor ei de fapt sunt niste portocalii vopsiti. Nu inteleg de ce Prigoana nu a luat atitudine, Nicusor Dan este pe fata sustinut de adulatorii PDL.

  6. Unde dracu l-au gasit si pe asta,frate???!!!!!!!!!!Asta nu-i doar noaptea mintii,e de “shout yourself”!

  7. Scuze ca nu-s la subiect da am gasit ceva interesant

    pana unde au ajuns infectii astia portocalii,ii fac reclama la un nimeni doar pt ca a fost pres pt chior 78 de zile

  8. Si se pare ca iar “intelectuali rasati”, neste unii pe FB si Twitter ii fac o propaganda de moare lumea. Exact cit sa-i enerveze pe ceilalti. 😀

  9. Pe cuvant ca e prima oara cand aud de Nicusor Dan, Nicu-nicu-sor Dan.

    Dar nu cred ce spui! Pai primul hit la cautarea “nicusor dan interviu” pe goagal e un interviu la renumitul pentru impartialitate si neatarnare “ziar” evz (f. bun la impachetat vesela pentru transport). Al doilea: “hotniuz”.

    Cum ar zice vedeta autohtona Sus-Scrofa-Pellis (aka Soric): case closed!

    Ave!

  10. Se poate intelege ca daca il bagi in seama incepi sa il consideri un contra-candidat serios. E clar ca nu are nicio sansa in fata masinariei USL ‘independente’ insa campania de marketing este fresh.

  11. Pana acum eram convins ca toti sunt la fel si nu credeam foarte tare in ce se zicea pozitiv despre el. Acum ca dvs. ati scris despre el … e clar, asta e de votat. Daca mai zice si Badea sau Gadea ceva, e clar ca aproape ca l-a ajuns pe Oprescu. Multumesc pentru sutul in fund! Poate de data asta se schimba ceva!

  12. Am patru argumente de netăgăduit care demonstrează onestitatea lui Nicuşor Dan şi a echipei lui:
    1. faptul că Nicuşor Dan s-a limitat în campania lui doar la materiale online (gratuite, doar Google Ads la câteva site-uri mai accesibile ca preţ) şi de hârtie (din fondurile ONG-ului condus de N.D. şi din donaţii s-au strâns 40.000 euro, bani suficienţi pentru a printa multe afişe şi mulţi fluturaşi). Apariţiile la televiziune au fost aproape deloc pentru că nu a putut să plătească aşa ceva (preţurile sunt exorbitante) şi a acceptat doar puţinul care i s-a dat „de pomană”, iar bannere şi pavilioane cu Nicuşor Dan nu apar nicăieri în oraş, tot pentru că sunt foarte scumpe;
    2. Nicuşor Dan nu o să fure pentru simplul motiv că deja i s-au oferit bani mari şi i-a refuzat, deja i s-a oferit putere politică şi a refuzat-o. Ambele liste sunt destul de lungi, însă merită amintit că mulţi dintre rechinii imobiliari împotriva cărora a luptat cu a lui asociaţie „Salvaţi Bucureştiul” au vrut să-l „domolească” prin mită, că mai multe figuri de la PDL şi din alte partide mici au vrut să-i ofere diverse funcţii (Cristian Preda, apoi N.D. a fost invitat recent să devină consilier PDL, apoi alte partide i-au propus susţinerea lor politică pentru primărie);
    3. voluntarii nu sunt plătiţi, tot pentru că nu există fonduri pentru asta. Cu excepţia câtorva profesionişti „cumpăraţi” pentru că din domeniile respective nu vine nimeni pe gratis, restul echipei nu vede niciun ban. Cum pot demonstra? Când un împărţitor de fluturaşi angajat (pe bani) de un partid îşi face treaba, o face de mântuială, e nepoliticos, e prost informat de programul celui pe care-l susţine şi nu te expediază dacă îl întrebi, vrea să scape mai repede de fluturaşi ca să-şi primească banii. Când un voluntar al lui Nicuşor Dan împarte fluturaşi, îl recunoşti după zâmbet, aerul distins şi după faptul că stăpâneşte subiectul pe care-l promovează; dacă îl refuzi, pierde timp „util” (pentru împărţirea altor fluturaşi) pentru a te convinge, deci e oarecum contraproductiv;
    4. „postacii” lui Nicuşor Dan, adică cei de pe net care stau şi răspund la întrebări, nu sunt nici ei plătiţi şi de asta îţi dai seama din răspunsurile kilometrice pe care-şi permit să ţi le dea; dacă ar fi plătiţi, fie ar trebui să fie mulţi ca să poată gestiona avalanşa de întrebări, fie ar trebui să muncească foarte mult timp (deci mulţi, mulţi bani investiţi). Dintr-o declaraţie recentă a lui Hrebenciuc am aflat că la campania lui Geoană s-au folosit doar cinci postaci – plătiţi bine, e drept – care munceau opt ore pe zi; nu vă daţi seama că ar fi fost total inutili dacă stăteau la palavre cu fiecare? Ei făceau flood şi atât. La palavre stau numai cei care vorbesc din pasiune, din convingere.

  13. hai ca si-a mobilizat Nicusor sustinatorii benevoli. patru bucati in cinci minute. superb! 🙂

  14. Păi da, aţi constatat, dar acum şi răspundeţi la argumentele mele. Doar dacă puteţi.

  15. inteleg ca autorul articolului de abea acum s-a enervat si l-a apucat sictirul. Pana acum, cand avea de ales Oprescu, Videanu, etc. toate erau roz. Se simtea in largul lui. Ii canta inima cand goneste cu masina pe soselele din Bucuresti, ce conteaza ca au costat cat pe dracu, de vreo 3-4-5 ori cat ar costa in Germania. Nici nu intelege de ce vrea Nicusor sa salveze Bucurestiul. Ma intreb cum poate cineva, daca e cat de cat normal la cap si castiga un ban cinstit sa nu inteleaga chestia asta. Doar daca te doare in pix de patrimoniul orasului tau, de faptul ca promenadele si copacii bulevardului Aviatorilor sunt condamnate la moarte pentru a face loc unor rampe de mare viteza, nu te deranjeaza ca nu exista loc pe trotuar pe unde sa poti merge (pt. tu esti probabil chiar ala care a parcat masina) nu te afecteaza faptul ca aerul e nerespirabil, etc. Este mult prea evident de ce vrea sa salveze Nicusor Bucurestiul: de indivizi da dumneata sau ca Lidia Cherechez sau ca Sorin Oprescu, sau ca angajata din primarie care nu-ti da informatiile care ai avea dreptul sa le afli si nici nu-ti spune cum o cheama, de politistii care se intorc cu spatele cand niste indivizi intra in Hala matache si ii mai reteaza un stalp. Si apropos Hala matache: evident ca, judecand dupa nivel si ton, tot ce s-a distrus acolo consideri ca era o ruina, dar faptul ca primarul demoleaza (ruine sau nu) ilegal in miez de noapte, nu te deranjeaza? Ca traim intr-o tara in care pentru edilii din primarie legea nu exista? Nu va mai obositi cu asemenaea articole, nu mai pacalesc pe nimeni.

  16. Eu mi-am pierdut timpul să le scriu în loc să dorm, deşi nu-mi iau nici o para chioară pe asta. Cer un respect minim de a mi se răspunde şi de a mi se răspunde la obiect, nu la mişto.

  17. sunteti ridicoli. ati agasat lumea cu spamul vostru nebun, aveti o campanie BTL de sute de mii de euro prin oras, n-ati aratat un extras de cont cu amabilii donatori, v-a imprumutat pedeleu’ tot ce se da intelectual si stramba din nas la Prigoana, inclusiv sociologi de serviciu, sefii vostri se coordoneaza cu Udrea si o ardeti independent pe Net. a se scuti
    p.s. aia cu refuzatul banilor si pozitiilor politice inalte e planetara!

  18. in afara de zambete dulci si vorbe smechere mai stiti ceva? Incercati sa raspundeti si cu propozitii care chiar inseamna ceva, domnule Ciutacu

  19. In naivitatea mea, te credeam un om onest. M-am inselat amarnic…
    “Domnule” Ciutacu, la un moment dat veti afla ca nu totul se cumpara cu bani.

    Stiu, nu-mi vei publica comentariul, oricum, mesajul era pentru tine.

  20. Sunt impresionat de judecata argumentelor dumneavoastră, chiar sunt! Îmi reamintiti de ce am plecat din tara acum patru ani; Ignoranta si lipsa de responsabilitate dusa la rang de filosofie de viața. Dacă ați citi un pic programul lui si v-ați interesa de cum e organizata campania, de timpul si energia depuse de acei pusti voluntari,nu ați scrie miezeriile de mai sus. Faptul ca a reusit sa inspire si sa motiveze atatatia oameni fara bani si fara ‘pomana’ electorala spune ceva. E cel mai bun candidat pentru o funcție politica pe care îl are România la ora actuala, păcat ca nu aveți judecata de a vedea acest lucru.

  21. Sa stii ca “golanii astia care fac pe fete mari” si-au vazut de treaba lor si nu au strigat vreodata “sa moara Ciutacu” asa ca nu vad de ce sari la gatul lor.

    Tu ceri transparenta, si anume un extras de cont cu donatiile (corect pusa problema de tine) dar nu aduci vreo proba ca “golanii” merg mana in mana cu Udrea sau alti portocalii.

    Nu zic ca Nicusor Dan e salvarea Bucurestiului, dar spre deosebire de alti candidati care pretind acelasi scop nobil, acest om a incercat sa faca ceva pentru Bucuresti din postura de VOLUNTAR, postura in care nicodata in viata nu s-au aflat vreun doctor sau vreun handicapat.

    Pace si iubire!

  22. cateva zeci de comentarii, cu ideile mesajului aproape identice, dar formulate oarecum diferit, cu adrese de mail nume.prenume@gmail/yahoo.com, dar de pe aceeasi clasa de ip-uri, cate maiestrie. q.e.d. 🙂

  23. Doamne, dar astia inca mai au timp si bani pt. gainarii! Sigur, pretul este mare, cu multe zerouri, ca doar nu degeaba au stat prin ministere. Sunt asa de penibili si de infatuati ca ajung sa creada si ei ce sunt invatati sa scrie. Vreau vot obligatoriu si scoala pe bune, poate, poate mai scapam de cativa dintre ei. Cat despre candidatul super independent, cred ca i-ai facut o reclama nesperata si moca… motiv de lauda pt. prosti.

  24. Fa o vizita la voxpublica / realitatea si vezi ce “dezinteresati” il ling si aia intre obrajorii independenti.
    Niste agarici de care nici familiile lor n-au auzit scriu cu “miracolul nicusor” care are un frumos 5%

  25. Victore, sper ca nu ma suspectezi si pe mine ca as avea ceva cu celebru-ti Nicusor. (Dealtfel, IP-ul meu iti spune cum sta treaba.) E prima data cand aflu de el, dar interventiile de mai sus ale sustinatorilor lui mi-au placut si m-au convins. Spusele tale, din comentariul imediat anterior, la fel.

    Daca are asa o campanie, ea nu se face gratis, si nici cu 10 mii de euroi. Dar de la 50 de mii in sus ceva semnificativ deja se poate face. Iar entuziasti gata sa munceasca gratis chiar exista. Eu unul n-am asemenea disponibilitati – imi lipseste indeosebi aceea de a ma entuziasma – si tocmai de aceea chiar ii admir pe cei capabili de asta. Am intalnit eu insumi asemenea indivizi care s-au lasat aproape doua luni de munca, sa ii faca – gratis! – campanie unui candidat de pe-acilea. Ba chiar au facut şi afise pe banii lor. (Acuma dreptu-i, u 1 EUR faci 5 afise!) Toti acesti indivizi sunt din a treia categorie de care vorbeam mai sus, care – entuziastii si cumva naivii care cred ca au o misiune. Aceea de a schimba ceva.

    Sigur ca sunt in PDL – mai ales printre lupii tineri – destui carora le pute candidatura lui Prigoana (baiat simpatic, altfel) si atunci il sprijina pe un de-alde catindatul tau. Dupa mine, ce fac ei este mai aberant decat ti se pare tie candidatura lui Nicusor Dan: sunt in sistem si lupta impotriva lui.

    Ora prea matinala imi sporeste cumva deruta: unde se dadura la fund din online pionii si postacii hrebenciucului? Nu prea-i mai vad nici la tine si nu sunt prea activi nici pe alte tarlale. Iar in timpul asta inamicul taie din plin, casapeste USL-ul.

    Deja feeelingul meu este ca Diaconu, saracu’!, e si el pe duca. Cat despre Nastase, chiar daca o parte a presei incearca sa taca in popusoi si sa bage chestiunea sub pres, deja a produs PSD-ului mai multe daune decat daca fostul PM ar fi servit cateva zile la mititica. Iar chestiunea e cu atat mai grava cu cat felul jalnic in care a fost gestionata problema face ca tema sa poata cu usurinta fi rehidratata in toamna, in campanie. Cand i se va oferi boborului mustoasa si suculenta. Pe sistemul consacrat: “PDL – USL: aceeasi mizerie”. Şi-o sa poate pionii lui Hrebe sa zica nu-i asa?!… E destul sa contorizezi comentariile de la posturile tale din ultimele zile şi le vei pricepe deruta. Nu mai vorbesc cum sta treaba in restul onlineului. Totusi, parca prea devreme au tacut astia malc.

    PS Apreciez mult loialitatea lui Ponta fata de Nastase. Chiar daca nu prea ii iese “damage controlul” – si in general incercarile PSD-ului in directia asta se sfarsesc cel mai adesea cu dezastre – intotdeauna am apreciat loialitatea drept valoarea cea mai importanta a relatiilor dintre doi oameni. Pe locul doi, consecventa boilor. Ce sa faci, defecte de om imbatranit in rele.

  26. @alphas: traiesc in lumea lor pragmatica, fac conexiuni, am informatii si (mai ales) memorie, batrane. starea asta de fapt m-a invatat, in decursul anilor, sa nu mai cumpar orice produs ambalat lucios fara sa ma interesez cine-i producatorul marfii. ce e, intr-adevar, de remarcat e ca au reusit, fie si ca experiment, cu o campanie inedita si pornita din timp, sa inventeze un personaj din nimic si sa faca lumea sa vorbeasca despre el. ceea ce, in conditiile de inertie politica de la noi, e deja mult…
    P.S. regimul trecut a furat, la propriu, miliarde si Diaconu e corupt pe drepturi de autor. e ridicol. cat despre Victor, eu zic ca-i fidel doar propriului traiect politic si interes. si cred ca nu zic rau.

  27. Nicusor Dan?!?!?! daca nu`l amintea`i zau ca nu stiam ca exista. prin buricu’ targului inca nu a aparut fata lui pe nicaieri sau n-am fost io chiar asa atent.

    p.s. parerea mea e ca indiferent cine`i va fi contracandidat – Oprescu va matura cu el pe jos.

    p.p.s. cum adica nu voiai sa mergi la vot?!

  28. Doamne fereşte! Ăştia n-au limite şi nimic nu trebuie să ne mire la ei. Dar, oricât mi-aş repeta acest lucru de ani de zile, tot reuşesc să mă uimească portocaliii. Care portocalii nu păcălesc pe nimeni cu verdele sau albastrul afişat, sub diferite alianţe.

    La voi e Nicuşor, la noi e un personaj despre care am scris anul trecut pe acest blog. Nu mă voi lungi, dar spun că sumele aruncate “în luptă” de un AN DE ZILE mă înspăimântă şi nu exagerez. Determinarea (FINULUI ) lui Udrea de a pune mâna pe judeţ are dimensiuni gigantice. Şi e şi norocos: contracandidatul său de la USL e mult sub nivelul doctorului. Oprescu îl bate la fundul gol pe orice portocaliu, afişat sau nu.

    Deci, “stimaţi intelectuali”, lăsaţi-o mai moale cu “argumentarea”, că unii sunt doar frustraţi, nu şi tâmpiţi! Oricât de ambalat ar fi mesajul vostru, sunteţi cu mult sub nivelul celor pe care vreţi să-i păcăliţi. Iar dacă nu sunteţi, sper să vă ţină de cald ticăloşia şi în alte perioade din viaţă.

  29. Nu vreau sa am ca prim argument contra lui Nicusor Dan faptul ca ar fi sprijinit in spate de PDL..marius manole, liviu mihaiu, cristi puiu, il sustin, alaturi de altii care se incadreaza perfect in aria visatori..se comporta ca si cum orasul asta nu ar avea probleme mai grave decat cladirile vechi neprotejate .. Si fix cum ai scris si tu, si mie mi-a creat impresia ca e contra a prea multe absolut necesare..el este militantul care se zbate cu pomii taiati pentru ca se lucreaza la metrou..nu are habar care e treaba acolo..si sa zic, daca nu am avea un primar care s-a dovedit un manager bun, ar fi o scuza, o revolta proprie sa votezi cu un necunoscut..eu oricum nu inteleg ce e cu marrele titlu de glorie ‘independent’..parca asta garanteaza onestitatea si compatibilitatea unui om intr-o functie ca asta.

  30. Pe Nicusor asta l-a recomandat tanti Mungiu. Luati-l fratilor (nu sant bucurestean) ca d-na are mana buna. Ea ni l-a adus si pe Basescu. Dar voi i-ati fost complici. Sa nu uitati asta.

  31. Nu cred ca ai inteles chiar bine “singura politica e sa NU construiasca”. Omul s-a referit la faptul ca Bucurestiul arata ca un bazar, cu cladiri inalte in zone de case, cu tot felul de mese peste cladiri, cu fire electrice care te apasa, uneori te si curenteaza, cu masini parcate pe trotuar. Aproape tot in orasul asta este realizat fara nici un respect fata de cetatean, nu intereseaza pur si simplu, la adapostul unei legi slabe. Bine, daca te plimbi prin putinele zone care arata cat de cat mai bine, numai cu masina, asa ai putea zice ce bine arata Bucurestiul.Ca sa numai pomenim de istoria acestui oras care este calcata in picioare si scoasa de politicieini numai cand au nevoie sa se legitimeze in fata poporului. In rest sa construim, puternic, blocuri cu apartamente de 30mp, unde nu incape nimic, dar sa scoatem bani, cu bai fara geam, cu pereti inutili, sau uneori fara, dar important este sa iasa banu, nu au nici o treaba cu cine va locui acolo. Sa construim cladiri de birouri oribile langa centrul catolicismului in Romania, sa-l strivim. Sa daramam biserici vechi de o mare insemnatate istorica si sa facem altele mai mari si mai frumoase (sic). Deci unde nu-i cap e vai de picioare.
    Nu am nimic cu Oprescu, a inaugurat cateva chestii, este cat de cat pragmatic, dar nu e suficient, nu se remarca cu nimic fata de cei dinaintea lui, aceeasi politica, acelasi Bucuresti gri inchis, aglomerat, cu gropi, balti, praf, caini si locuitori agasati la orice pas, de arhitectura haotica, de problemele sociale…..

  32. Domnule Ciutacu, v-am admirat ca jurnalist o buna perioada. Sunteti profesionist atunci cand nu jucati cartile altora. Daca intr-adevar doriti sa informati corect cetatenii cred ca acesta este un moment foarte bun. V-am urmarit emisiunile la care l-ati avut ca invitat pe Domnul Oprescu si atunci ati afirmat ca sunteti prieteni. Mai e o singura vineri pana la alegeri. Invitati-i va rog pe Dl. Oprescu, Dl. Prigona si Dl. Nicusor Dan intr-o emisiune in care sa se confrunte toti trei si cetateanul sa voteze pe al mai bun. Eu asa, cetatean umil, ma gandesc ca traim intr-o tara libera si postul Antena3 a ne-a oferit cat de cat o libertate.

  33. L-am găsit și eu pe pagina mea de FB, fără sa știu cine este și fără sa cred ca ar avea cea mai mica șansă, chiar l-am distribuit pentru originalitatea încercării 🙂
    Este atât de periculos încât sa scrie Ciutacu despre el ? Nu cred…(dar am mai făcut noi greșeli de-astea!

  34. In calitate de om care munceste 10-12 ore pe zi intr-o companie internationala, care castiga peste medie si plateste taxe mari la stat, care intra in buzunare sparte, declar ca SUNT SCARBITA de tot ce cuprinde acum actuala clasa politica. Nicusor Dan nu e perfect, nu poate reusi singur DAR a reusit sa adune in jurul lui oameni ca mine, educati, harnici, cu valori morale (nu doar hipioti flower power) care stiu ce inseamna a munci cu pasiune si eficient. Nicusor Dan imprastie stropi de civilizatie in aceasta tara mancata de caractere in putrefactie. Atat eu cat si colegii mei, care sunt la fel ca mine, IL SUSTINEM PE NICUSOR DAN. Si nu… nu sunt “omul lui Nicusor”. Nicusor e promovat gratuit de multi oameni de marketing si comunicare (ca mine) care il sustin pentru ca simbolizeaza reintoarcerea la niste repere etice demult ratacite…
    Stiu aproximativ care sunt banii lui de campanie, stiu ca a refuzat donatii substantiale de la oameni pe care ii considera a fi fara repere morale puternice, stiu si o parte din oamenii lui din campanie. Sunt putin dar cum ziceam… harnici si care muncesc cu foarte multa pasiune.

  35. Daca trustul la care lucrezi nu a scris nimic despre el in ultimii 5 ani asta nu inseamna ca nu a existat. Acum 4 ani a propus un pact pentru Bucuresti tuturor candidatilor la primarie. Toti l-au semnat iar castigatorul Oprescu l-a ignorat cu succes. A castigat 23 de procese impotriva diverselor primarii din Bucuresti (sector + generala) si impotriva rechinilor imobiliari de toate culorile politice (Valeriu Stoica in Cotroceni, Piedone in parcul tineretului, i s-a opus lui Videanu cand vroia sa construiasca niste turnuri in Piata Revolutiei, Cathedral Plaza si multe altele). Daca ai fi urmarit sedintele de consiliu general din Bucuresti ai fi vazut de cate ori a fost prezent acolo ca simplu cetatean si a si vorbit cand binevoiau sa ii dea cuvantul. Toate “nimicurile” astea s-au tot adunat si de aia are sustinerea pe care o vezi in randul oamenilor carora le mai pasa de acest oras. Vom fi prezenti la vot pe 10 iunie si vom fi mai multi decat crezi tu!

  36. Din cate am vazut eu (asa fugitiv) Nicusor Dan este singurul care s-a aratat preocupat de renovarea cladirilor istorice din Bucuresti. Asta e un mare plus in agenda mea. Daca ar renova cladirile istorice si ar rezolva problema maidanezilor eu cred ca ar merita sa fie primar. Din pacate cred ca este mai mult genul de idealist care vrea sa faca multe dar nu prea are resursele necesare. Un primar independent (in adevaratul sens al cuvantului) ar fi mancat de consiliul general.

    Oprescu (caruia nu ii contest meritele) nu este cu adevarat independent. El vine din sistem, a fost (daca nu ma insel) sef la PSD Bucuresti si asa mai departe.

  37. Nu prea inteleg de ce un matematician veritabil – si Nicusor Dan e unul remarcabil, de forta – 2 OIM’uri cistigate cu punctaj maxim (42 puncte) + un doctorat (chiar daca e la Paris), nu e de ici de colea rautu – nu prea inteleg, ziceam, de ce renunta la stiinta si vrea cu tot dinadinsul sa numere panselute si ciini vagabonzi pe malu’ Dimbovitei. Il inteleg insa perfect de ce s-a carat din Franta, n-a mai suportat ca orice rirait imbecil cu buze tzuguiate de atita zis oui monsieur chef sa-i scoata pe nas ca vine dintr-o tara francofona si ca ar trebui sa-si exprime recunostinta pe tema asta mai vizibil si mai zgomotos.

    Am mai citit undeva pe un blog ca un alt matematician bun de la acelasi institut avea de gind si el sa candideze la primaria capitalei. Ii rog din suflet sa nu renunte la matematic: mai bine la brutarie decit la primarie!

  38. asta o fi vreun profet in tara lui….
    hmm, am zis-o mai demultisor, profesorii români(am inteles ca e profesor) care intra in politica sunt un dezastru.

  39. Totusi, dincolo de ridicolul declaratiilor facute de dvs, nu pot sa nu ma gandesc ca oamenii care va citesc blogul nu sunt chiar lipsiti de logica, cred sincer ca pot face conexiuni. Si atunci cred ca se intreaba unde se vad sutele de mii de euro in expunere BTL?? Sau ce intelegeti prin BTL? Si acele sute de mii nu ar fi fost mai bine investite in outdoor unde Nicusor Dan este aproape inexistent? Mergand mai departe, PDL-ul de ce este asa de neinspirat si iroseste atatia banii promovand 2 candidati stiind clar cat de bine sta Oprescu in sondaje? De ce si-ar disipa puterea in loc de a merge pe un sigur candidat care ar lua voturile celor nemultumiti de Oprescu si ar alege sa le risipeasca intre cei 2? E lipsit de sens, nu credeti? 🙂 Poate era mai plauzibil sa va luati de program, de puterea unuia singur intr-un sistem corupt, orice altceva ar fi fost mai credibil.

    Daca alegeti sa raspundeti, sper sa fiti coerent, sa nu insultati sau sa nu folositi, iarasi, modalitati nedemne de a ridica suspiciuni nefondate.

  40. Doar ca ai ajuns sa “scrii” si tu despre el inseamna ca el chiar devine o problema pentru amicul tau de la butoane. Nici nu stii ce mare l-ai facut cu “articolul asta”.

  41. cred ca-i devastat Oprescu de spaima ca-i fura Nicusor alegatorii si nu mai ia 65%. il simt crispat. 🙂

  42. Din cate observ pe aici dl. Nicusor Dan este puternic sustinut de “inteligenta” din marketing si comunicare responsabila, dupa parerea mea, de o buna parte din nenorocirea adusa de ciuma portocalie, prin manipulare si deformarea realitatii, binenteles pentru binele poporului, nu pentru buzunarul personal. Artistii in ambalarea rahatului si prezentarea lui ca ciocolata belgiana vor sa ne mai pacaleasca inca odata cu fumigene, care au luptat impotriva sistemului facand parte din el, pe bani despre care nimeni nu stie de unde vin.
    In rest stim si am mai auzit propaganda: cine nu este cu ei nu are scoala, nu munceste,nu plateste dari la stat, are interese,nu gandeste si este manipulat etc…
    Pentru aceste motive si multe altele nu il voi vota.

  43. Tipul asta e presedintele asociatiei Salvati Bucurestiul!Numai oamenii bolnavi se pot gandi ca este o manevra a portocaliilor. L-am vazut intr-o dezbatere electorala si chiar mi se pare altfel fata de niste personaje gen Oprescu sau Prigoana. Omul se lupta pentru cladirilor de patrimoniu.
    Am si eu o curiozitate:Oprescu de ce nu participa la dezbateri electorale?

  44. Wooow! Cum sa fie nicusor dan credibil, cand are o armata de postaci, care aproape ca o egaleaza pe cea a pdl-ului! Ceea ce nu au inteles cei care sunt in spatele “independentului” nicusor, e ca lumea s-a saturat de texte de genul: “este un om muncitor, care chiar face ceva” sau “nicusor nu este perfect, dar este mult peste restul” ETC. Daca va uitati la stirile despre udrea de pe orice site si dati la zona de forum gasiti EXACT acelasi tip de formulari: “nu este udrea perfecta, dar este peste restul clasei politice” sau “udrea este o femeie muncitoare, care se implica si pune suflet”! Deci despre ce vorbim?!?! Am citit acum cateva texte ale “sustinatorilor” lui nicusor si pe langa aceleasi mesaje marca pdl, observ ca au si acea agresivitate caracteristica postacilor portocalii, pe sistemul “domnule Ciutacu v-am respectat pana acum, insa de acum incolo nu va mai respect, pt. ca v-ati luat de nicusor” sau “da pai acum pt. ca un independent adevarat candideaza va e frica voua celor din sistem, care ii aparati pe mafioti”… Asa cum am zis in primul comentariu, ma durea in cot de nicusor, dar acum, ca am vazut incrancenarea si ura cu care isi face asta campanie pe net si dementa cu care “sustinatorii” lui scriu kilometrii de texte, pline de cretinisme si de argumente stupide, m-am hotarat sa-i fac, peste tot pe unde pot (facultate, serviciu, net), contracampanie, iar la mine in zona, o sa-i distrug, in masura in care pot, toate afisele! Pt. ca sunt satul de independenti care pozeaza in Mesia si de apostoli lor care incearca sa ma converteasca cu forta!

  45. Vad numai comentarii de oameni ignoranti, nu ma astept la altceva. Daca v-ar interesa Bucurestiul, daca ati avea cea mai mica frustrare si constiinta vizavi de Bucuresti, ATI STI cine e Nicusor Dan. Toata campania lui este sustinuta de voluntari care nu asteapta si nu primesc bani oricum. Cand a aparut si asta? ha-haaa, de mult dar ignorantii mancatori de shaorma si consumatori de tv si media de kko nu au de unde sa il stie. La mai multe shaormerii! va pup pe carapacele goale

  46. YOY! Au innebunit “nicusorii” sau i-ai innebunit! Colcaie pe aici toti sustinatorii lui “nicusor”. Am citit ce ti-au scris prietenii lui nicusor (asa vreau eu sa scriu despre nevertebrate), moooomaaaaa, unii chiar iti explica ce a vrut el sa spuna in “emisiunea aceea…” =))))))))))); Lasand gluma , cretinii astia care au postatmai sus au drept de vot. Insa eu cred ca sunt 2-3 postaci platiti si au navalit aici ca sa te puna la punct. Am rascu lacrimi citind aberatiile lor, dar oprindu-ma din ras constat ca totusi exista acesti indivizi fara prea multa minte (si sunt o masa de manevra foarte buna)care se duc la vot teleghidati!(de alde astia Bogdan, IoanaS si altii de mai sus , sunt postaci platiti , pacat ca nu-i duce capul; cum a scris cucoana asta IoanaS ca e la firma privata si castiga blablabla…colegi multi sustinatori de “nicusori” =))))); prostia e mare pacat ca nu doare)
    Am observat ceva, toti postacii astia de la firmele “private” se baga in seama aici in timpul programuli de lucru , mey dragilor as lucra si eu la “o privata” de’asta :))))))
    Victore, mai toata lumea sta sa se gandeasca daca sa voteze sau nu si asta vorbind la modul serios. Eu ma gandesc foarte serios si nu prea am tras concluziile. La primaria generala am pe cine vota , pe bune mi-a placut ce a facut Oprescu, insa la sector e jale (iti zic pe mail).
    Auzi, am vazut ca unele corturi ale candidatilor iti ofera si consulatii gratuite (probabil masoara tensiunea arteriala) dar ia spune-mi ca poate esti mai informat psiholog or avea?!;))

  47. Florin Lulea, incep sa ma indoiesc de inteligenta oamenilor care citesc acest blog…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.