Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Sacrificii ritualice

Sacrificii ritualice

Că-n fotbal se fac măgării şi că nu întotdeauna meciurile se câştigă pe teren este deja axiomatic. Şi nu doar în România, că n-am inventat noi nici apa caldă de la bloc, nici mersul pe jos, nici Iepuraşul de Paşte. Diferenţa între ai noştri şi alţii (cei care câştigă competiţiile internaţionale pe care noi le savurăm la televizor) e că, din când în când, ăia se prefac foarte bine şi spectaculos că se autopurifică. Şi, veşnic, după ce organizează sacrificii ritualice ale unor vârfuri din sistem şi mai dau câţiva fraieri hrană la peşti, se-ntorc la vechile obiceiuri. Ceea ce, probabil, se va întâmpla, după focurile de artificii din România, şi-n mândra Ligă a lu’ Mitică, unde autorităţile statului au dat buzna după aceeaşi reţetă.

Întâi l-au ridicat pe guralivul Becali pe post de Everest al corupţiei, dar nu pentru valizele cu bani cărate între cluburile de fotbal, fiindcă n-au fost în stare, ci pentru judecata sumară a unor hoţi în barul de familie din Pipera. Şi au continuat cu şeful arbitrilor (doar se ştie din istoria recentă că-i mai ieftin să-ţi iei fluieraşii decât să blătuieşti echipa adversă ori o parte a ei) şi cu un alt şef de club, unul mai recent intrat în lumea „oamenilor de fotbal”. Iar Cornel Penescu, tipul clasic de îmbogăţit după Revoluţie care ţine să-şi urle ostentativ bunăstarea, este exact ce le trebuia ascultătorilor – atât la propriu, cât şi la figurat – procurori DNA.

Mai mult, aici

P.S. Bănuiesc că procurorii anticorupție vor cere eliberarea unor mandate de arestare de 29 de zile. În acest context, vreau să știu și eu care-i pericolul pentru ordinea publică (conform Codului de Procedură Penală) reprezentat de lăsarea lui Cornel Penescu și a lui Gheorghe Constantin în stare de libertate. Câștigă Argeșul cu arbitrii înainte de Paște și se strică ordinea statului de drept de supărare?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Sacrificii ritualice

  1. @Anca: si tolomacii astia, care ne-au capiat o zi cu live-uri despre nimic, de ce dracu’ nu-s in stare sa dea imagini? daca nu-l aresteaza, nu mai e o stire?

  2. Foarte bine punctat PS-ul.Dupa normeele Codului de procedura Penala,nici unul dintre arestati nu prezentau pericol public.Iar eu nu mai intelg un lucru:de ce arestari numai noaptea?Ca de flagranturi,urmariri sau periculozitate nu poate fi vorba….

  3. Fotbalul romanesc si-a dezamagit suporterii deci fotbalul trebuia pedepsit cumva.Prin reprezentantii sai cu bani ca doar nu era sa fie arestat tusierul sau antrenorul secund.S-a demarat astfel vanatoarea mogulilor.Daca nu cei din presa macar a alora din fotbal.Doar ai lor exact pe reteta “de PDL nu va atingeti”..Si uite cum Institutiile Statului s-au reinventat peste noapte iar Presedintele a iesit la ceas de seara sa faca o Sinteza a zilei pe stil propriu in urma careia am bagat la cap ca pot dormi linistit la noapte intrucat “structurle” lucreaza la turatie maxima.OK,m-am linistit,intrebarea este…oare de ce nu dorm inca la ora asta ? N-am oare incredere in vrajeala ieftina de tzoapa agramata practicata la scena larga de catre presedintele gaozar ? Dar am avut vreodata ?!

  4. Victor..ajuta-ma nu stiu cu cine sa votez la prezidentiale. Cred ca o sa fiu activ doar in turul doi. Primul tur stau acasa. Decat sa-mi bat capul cu candidatii astia. Trei dintre ei sunt buni. Restul e nebuni.

  5. @horya: nu fac recomandari. eu tin, totsl subiectiv, cu Crin Antonescu.
    @psihologu: cred ca-ti va trece cu Paracetamol.

  6. Multumesc. O sa merg pe mana ta. DIn cate stiu eu ai avut mana buna si la capitala. Crin Antonescu are discurs politic. Si este si frumos.. istoric…deci nu e prost… zic eu ca are si pregatire diplomatica-parca i s-a propus postul de la externe dar l-a refuzat, deci stiau cei care au propus ca este bun de asa ceva- asa il vad eu.
    Nu trebuie toti sa-l vada bun la toate. Dar omul asta a stiut sa faca fata cu brio , zic eu unui eveniment destul de greu din viata lui, moartea sotiei sale.. un lucru foarte dureros pentru el..dar si pentru fetita lor..pe care a crescut-o ca o floare.
    Felicitari Crin. Aplauzele sunt pentru tine.

  7. Nu-mi vine sa cred…

    ieri era vb de “oamenii lui Basescu”

    Azi discutam despre autoritatile statului?

  8. @Nadia: nice try 🙂 va platesc astia si ture de noapte? mare-i disperarea!

  9. ar fi mai interesant sa aflam cine e in spatele la toate arestarile astea.e prea dubios.prea mult exces de zel.ce se urmareste?

  10. victore e a mia oara cand te intreba asta pe blog:cand mai faci treaba aia de acum cred ca 2 luni cand raspundeai la intrebarile oamenilor.chiar nu mai poti sa pierzi o zi pt asta.tu stii bine ca esti unul din cei mai cititi jurnalisti si sunt multi care vor sa se descarce sau pur si simplu sa mai vb cu tine.si altceva decat subiectele pe care le postezi tu zilnic.sunt multe altele.astept un raspuns(cred ca nu numai eu)

  11. victor am o intrebare? dupa coruptia din fotbal urmeaza prostitutia televizata asta cu eleva cu piticu naomi etc in atentia dna?
    daca furtisaguri serioase in tara asta nu sunt vdecat astea din sport si ce se vede pe la emisiunile cu iq=0 tre sa rezolve si pb asta daca tot e campanie electorala?
    penibil base azi! ca deobicei adica

  12. @catalin b: sunt om, nu masina. o sa-ncerc sa reiau curand experimentul.

  13. nu sunt jurnalist sunt un simplu om normal dar cataline e simplu raspunsu la intrebarea ta. e campanie electorala si dna sa autosesizat:) e mana lu base ca sa vada lumea institutiile statului functioneste cu succesuri si prind mafioti in fiecare zi la 7 dimineatza. te trezesti somnoros si aprinzi tv vezi arestare aproape ca crezi ca te-ai trezit in alta tara dar dupa ce bei cafeaua realizezi ca e campanie electorala ca presedinte e base si ca vecina iar se bate cu betivanu de sotu sau. good morning romania

  14. Victore, chiar daca metodele nkvd-iste prin care sobolanii de la dna i-au saltat pe baietii de care faci vorbire imi dau de gindit si ma conving din ce in ce mai tare ca Romania a luat-o la vale rau de tot, totusi, altceva ma sperie pe mine. Azi am auzit la Antena3 cum ca nea Bazac e suparat ca romanii e hoti si porci si se imbolnavesc peste masura si pur si simplu le place sa stea in spital pe banii statului. Ca urmare o sa vada ei pe dracu’ si o sa bage o “taxa de internare in spital”. Vreau sa stiu cum se poate o asemenea aberatie, imbecilitate. Daca e asa omul e foarte, foarte bolnav cu capul. Da’ de ce sa nu aducem mai bine niste zyklon b, pe reteta compensata, pentru nesimtitii care au curajul sa se imbolnaveasca si mai ales sa se trateze pe banii statului. Asta ma ingrijoreaza mai tare decit placerile penale pe care si le servesc intre ei baietii cu bani.

  15. Hai sa fim seriosi, e doar un show si ala de 2 lei.Cine voia sa faca ordine in fotbal se autosesiza anul trecut la palpitantele meciuri dinamo-cfr cluj / rapid-cfr cluj .
    In alta ordine de idei dupa discursul d-aseara daca m-ar chema “Sorin” , mi-as pregati valiza de Rahova

  16. salutari!tot despre fotbal …bulgarele a fost scapat,va deveni avalansa in cateva zile si va imbarliga si multi politicieni care vor fi dati in gat!
    nu caut circumstante la nimeni dar base daca mai cuvanteaza si imbarliga personalitati s-ar putea sa o pateasca si nu o sa stie cui sa-i multumeasca!faceti-l cumva sa taca si sa nu se mai dea salvatore del popolo pentru ca si-a demonstrat limitele indeajuns…in rets sanatate!

  17. Victor,a dat populimii DNA-ul lui Danel inca un cimpalac de mestecat prin presa.Auzi la Zeus ca institutiile statului isi faca treaba.Ma intreb ce naiba i-a impiedicat sa si-o faca pana acum?

  18. Pentru cei care inca se mai intreaba, care-i radacina acestor arestari?
    Am eu un raspuns scurt si la obiect:
    Nume Prenume: Traian Basescu.
    Motiv 1: Campania electorala.
    Motiv 2: Apararea Elenei (nu din Troia).
    Rezultat urmarit: Castigarea presedintiei din primul tur.

  19. Puterea exemplului, domnii mei… Cum sa nu fie Becali si Penescu pericol public? De unde invata tanarul roman, viitorul tarii, cum nu trebuie sa fie in ziua de azi? De la aia cu masini de zeci de mii de euro care omoara oameni pe “drumurili” patriei si nu le face nimeni nimic? De la fetele penibile care umplu paginile ziarelor de scandal? Ar fi prea putin. Ca sa poti fi exemplu de care se foloseste justitia romana trebuie sa ai nume cu rezonanta, sa fi putin dus cu pluta si sa ai tupeu. Si mai mult de atat, pe langa alte afaceri pentru care DNA-ul te-ar putea cauta, tre sa faci una insignifianta ca sa te ridice in miez de noapte sau in puetrea diminetii, cand arati intr-un anume fel in papuci de casa si in pijama, si sa te care cu zeci de dube si mascati la politie. Sa vaza tanarul viitor al tarii, ca si daca te cheama Becali justitia isi face treaba. Adicatelea puterea exemplului…

  20. Nu-mi pasa de ei. Imi pasa de Basescu, in sensul ala rau al cuvantului, de nu-l pot exprima acuma printre sarbatori…

  21. Nu am nimic nici cu Becali, nici cu Penescu,dar intrebarea mea este :de ce te duci peste ei in casa la ora 8 dimineata cu televiziunile si mascatii dupa tine ? Cand tu ,justitia ,te plangi neincetat si pe unde apuci ca se mediatizeaza excesiv toate cazurile ?
    Pana ieri DNA-ul lu’ peste nu a avut posibilitatea sa-i cheme la audieri pe cei implicati,nu puteau sa perchezitioneze ce vroiau ei fara televiziuni ?
    Dan’el Marar este primul care creeaza CIRC si tot el tipa pe urma ca se face CIRC.
    Ba,Dan’ele da nu ne povestesti tu ,intr-o zi cand ai timp,cum te-ai avansat tu fara examen ?
    Ca io zic ca daca dadeai examene , ca orice procuror , pentru a promova pe bune, iti spunea si tie vre’un profesor ca atunci cand “pleci la vanatoare” nu-ti pui “zurgalai” pe tine ca sa stie lumea cat esti tu de vanator !

  22. mda .. al doilea mogul de fotbal care risca pastele la beci .. singurul lucru care mi se pare promitator este ca la un moment dat va veni si decontul final si vom vedea sange pe bune .. pentru becali si penescu, unul cioban si altul pietar, arestul e naspa dar poate usor mai digerabil decat pentru elena udrea, sa zicem .. ca se va intampla si asta – oamenii sunt razbunatori din fire, si nu uita usor atunci cand sunt calcati in picioare.. iar odata deschisa cutia pandorei .. niciun cur de politician nu o poate astupa ..

  23. Basescu “le arata pisica” unor oameni pentru a demonstra ca DNA nu doarme si pentru a-i obliga sa cotizeze la campania electorala PDL si marinar. Probabil ca Ion Cristoiu mai vrea niste probe, dar eu zic sa ne lase, ca ieri am dat pe Realitatea. Iar Gabi Firea deja isi face un deserviciu invitandu-l.

    Isi bate joc de noi in ultimul hal un golan nenorocit! Cat de periculos poate fi Penescu? Cat de prosti ne cred mizerabilii care-l slujesc pe badaran?…Cata tevatura… daca jurnalistii nu cumva exagereaza… vai, fac emisiuni numai pe baza lui Basescu…aduceti probe, ca nu poate sa doarma nu-stiu-cine…

    PENESCU E PERICOL PUBLIC?

  24. penescu si ai lui arestati preventiv 29 de zile. sper sa scape gigi!!! free gigi!!!

  25. @Alina, ce spui tu se referea la faptul ca Penescu ca si altii din fotbal nu sunt modele de urmat. Aici ai dreptate, dar nu poti sa-i ingradesti pe oameni doar pt ca au gura spurcata si comportamente dubioase. Poti sa-i retii in arest doar daca ai certitudinea ca omul ala in libertate fiind,se duce si ii da in cap lui altul. Ori nu e cazul lui Penescu… Deci sunt pentru urmarirea lui Penescu dar in stare de libertate.
    Oricum spectacolul e un pic jenant, iar sa vii acum sa declari ca peste noapte au inceput sa functioneze institutiile statului este la fel de jenant. De fapt se apropie campania electorala si omului suprem trebuie sa i se dea argumente in campanie pe partea de justitie si deasemenea daca nu ma insel se aprope raportul CE pe justitie, ori si acolo trebuie sa punctam. Daca nu era contextul asta, stati fara griji ca nu se intampla nimic.

  26. Normal ca i-au dat 29 de zile… Pai ce el e mai breaza ca Becali?! Deja seama a vanatoare de vrajitoare

  27. Domnule Ciutacu, maestrul aseara v-a amintit intr-o nota apreciativa.
    In rest mai avea putin si cadea entuziasmat si fascinat de strategia si infailibilitatea domnului presedinte. Eu nu am sesizat din raspunsurile lui Basescu decat minciuni si agresivitate in stilul obisnuit.
    Este evident ca se afla in spatele acestor manevre si cum am scris si ieri, fraza pe care a zis-o si care-l da de gol: “Se pare ca institutiile statului incep sa functioneze” Deci incep, ca sa vezi , cum isi fac ele treaba…Ce coincidenta cu nevoia sa fabuloasa de a fi reales.

  28. @Alina: am auzit de la cineva, n-am vazut emisiunea, nu pot sa ma pronunt.

  29. Nota apreciativa facea referire la atitudinea pe care ai avut’o fata de evenimentele de la Chisinau. (nu stiam ca citeste si blogurile)

  30. praf in ochi. toti vrem sa para, avem nevoie disperata sa para, dar de fapt nu se intampla nimic. nu e groasa, nu e nimic. e numai de bine.

  31. V-a dat drept exemplu pozitiv in abordarea moderata pe care ati avut-o fata de situatia din Moldova, specificand ca a citit ce scrieti pe blog despre acest subiect.

  32. Bine spus, nu au fost in stare sa-i prinda cu ceva beton, mai mult ii umilesc. O sa le dea drumul dupa 29 de zile si tot nu vor rezolva nimic.
    Distrusii astia au invatat de afara doar sa faca circ, nu sa purifice sistemul.

  33. Confirm cele spuse de Alina cu privire la abordarea de pe acest blog a subiectului Moldova. Am apucat sa aud si eu asta.

  34. Iata inca o dovada ca institutiile statului au inceput sa-si faca datoria! Aplauze! Stop! Ha, ha, ha, ! Aplauze! Stop! Sa traiti bineee !
    Si sa mai spuna unii si altii ca noi nu avem stat de drept! E cam strimb dar e de drept!

  35. Poate sunt eu paranoic sau poate am o obsesie bolnava care sustine ideea mea de fals, de campanie electorala sau de implicare a Jucatorului, in toate aceste arestari.
    Sperand ca nu si ca mai sunt si altii care imi impartasesc parerea…merg inainte!

  36. Dacă acest demers (nu spun circ, da?) va avea ca urmare curăţirea fotbalului românesc (nu, că nu râd! 😉 ) atunci să le urăm autorităţilor, “la mai mulţi” că… mulţi şi puternici (încă!) mai sunt! De ce nu or fi început cu Mircea Sandu şi Mitică Dragomir? Bazaconii penibile cum că “n-am ştiut, nu am nici un amestec, mă dezic de…” să le-o spună unor tâmpiţi, nu nouă. La fel cum traficul (de droguri, de persoane, de ţigări, etc.) şi toate grupările infracţionale, nu ar exisra fără complicitatea unora din poliţie, a unor procurori, a unor judecători, nici gunoaiele din fotbal n-ar mişuna fără complicitatea sau acordul tacit al capilor. Stau acolo se zeci de ani, cât de orbi sau proşti sau incapabili să fi fost? Nu par aşa-i?! Deci, ce altceva să fie, dacă nu-i complicitate?!

  37. Nu,nu esti genial.esti doar un instrument in mina unui “bechr,persoana importanta”.
    Observ ca esti din ce in ce mai speriat,si incerci cu disperare sa manipulezi daca se mai poate manipula ceva.
    Ar trebui sa incepi sa-ti cauti de lucru,deoarece, dupa ce cu siguanta Traian Basescu va redeveni presedinte,vei fi dat afara.

  38. se pare ca mita e un caz de mare pericol pentru societate.ica ceva:ei i-au prins si pe mituitor si pe mituiti.sa inteleg ca se merge iar pe singura proba pe care o cunosc,ascultarea?cum nu au martori la treaba asta probabil ca da.din “paine si circ” noi am ramas doar cu circu.

  39. Care este pericolul public? La Becali inteleg, dar in cazul asta mi se pare aiuritor. Astia pot sa ma bage si pe mine fiindca am dat mita la doctor sau am platit pentru a fi angajat fiul meu

  40. @puq: ti-a marturisit tie Tuca? ai un fir scurt cu Gadea? sau cu Base?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.