Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > România vie versus România părăsită

România vie versus România părăsită

România a arătat, în serile de week-end, ca o ţară necondusă. În afara declaraţiei temebele a deputatului oranj Sever Voinescu Cotoi (care, în timp ce Piaţa Universităţii fierbea, ne invita, pe noi, proştii, la film ca să ne dumirim de ce-i nevoie de reformă-n sănătate), nici un semn de la autorităţi. Site-ul Administraţiei Prezidenţiale a căzut, titularul de la Cotroceni şi-a mârăit în direct declaraţia de supărare pe popor şi a dispărut ca măgaru-n ceaţă, premierul şi ministrul de Interne sunt de negăsit de zile-n şir. Au rămas jandarmii, nici ei extrem de entuziaşti, în stradă, să se bată-n parte cu lumea ca-n dictaturile asiatice şi africane. Plus acoperiţii din presă şi de pe Internet (unii dintre ei, suspect de rezervaţi în apărarea Comandantului Suprem, alţii la fel de exaltaţi) şi propaganda oficială de la TVR. O instituţie falimentară financiar, profesional şi moral, care (preocupată fiind de modul în care-şi face meseria cuplul Mihai Gâdea-Victor Ciutacu, pe Mircea Badea l-a ratat la tura asta) a reuşit să manipuleze şi să se comporte mai slugarnic decât înaintea prăbuşirii defunctului regim comunist. Şi care, invariabil, la momentul oportun, va trece de partea poporului. (Articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

175 thoughts on “România vie versus România părăsită

  1. Atentie, violentele regretabile care au avut loc ar putea motiva la exces de zel pe slugile lui Basescu, principalul personaj care trebuie sa dispara in urma acestor proteste.

  2. Scopul jandarmilor a fost sa rupa randurile demonstrantilor. Sub pretextu ca se blocheaza caile de acces, le-au bagat pustilor teribilisti cizma pe gat. Sa nu se vada cat de “multi si pr0sti” sunt romani.

  3. Victore, nu o sa comentez surpriza ca mamaliga a explodat si i-a peins nepregatiti pe Base si ai lui, dar si pe mine (numai ca eu nu conduc Romania).
    Ceea ce ma socheaza este ziua de azi. Ascult declaratia lui Boc, a lui Igas, a celor de la jandarmerie si am senzatia ca am mai vazut asa ceva – am trait intens decembrei 1989, cand ni se vorbea de pagube, de militieni raniti, de huligani. Ba Boc, rdicand penibilul la un nivel neatins inca in politica romaneasca, vorbeste de “intensificarea| dialogului/ Domnu Boc a uitat aritmetica? A uiata ca zero ridicat la orice putere da tot zero? Cum sa intensifici ceva ce nu exista – dovada stau cele 17 asumari de raspundere, iar povestea legii invatammantului care s-a adoptat prin asumare cu toate ca si parlamentul aprobase una este un exemplu de “dialog”.
    Eu ma intreb daca astia chiar nu au minte.
    Basescu este penibil. Macar Ceausescu s-a intors rapid in tara cand au inceput miscarile de la Timisoara, basescu intr-o bataie de joc di indiferenta totala s-a carat la Predeal sa se DESTINDA (bineinteles ca pe banii nostri).
    Eu atata NESIMTIRE nu am crezut ca e posibil. Este mai rau ca saddam, Gadafi sau sirianul Al-Assad.
    Doamne eu nu am mai vazut un conducator care sa-si DISPRETUIASACA in asa masura poporul.
    Provocarile cu ultrasii sunt evidente si nu mai mira pe nimeni – au trei scopuri
    1. Sa sperie lumea pasnica, care fie sa plece din piata sau sa nu mai vina
    2. Motiv sa intervina si sa interzica manifestatiile
    3. Daca tara intra in incetare de plati (pensii, ajutoare sociale, salarii) sa dea vina pe manifestatii.
    Serviciile romane sunt de o perversitate uluitoare – se pare ca au invatat de la CIA si FBI tot ce poate fi mai rau in materie de manipulare.
    Oricum oamenii puterii seamna tot mai mult cu Dascalescu si gashka, iar Postelnicul incepe sa-mi para inteligent fata de Igas.
    Victore, eu nu am nimic cu OTV-ul, dar voi sunteti amendati pentru orice, dar m-am luat de cap de ce minciuni promoveaza postul asta (o mostra – “liderul USL” Oprescu a comandat jandarmilor sa intervine – asta este cea mai nevinovata, iar aseara sustinea cu fervoare devastarea Bucurestiului. Eu ma intreb de ce nu face nimeni nimic impotriva lor – eu atata minciuna,dezinformare si incitare la violenta nu am mai vazut.
    Azi noapte dupa ora 24.00 m-am uitat vreo ora la OTV sa le aflu “directia” si am fost socat.
    De ce sunt lasati sa faca astad

  4. alternativa de dupa base e jalnica, ponta sau crin sunt penibili
    ca jurnalist cu greutate, faceti ceva sa atrageti un val de tineri capabili, din tara si afara, care sa inlocuiasca actuala clasa politica…daca tot e sa schimbam ceva, macar sa fie in bine, pt ca psd, pdl, pnl, fsn, toti joaca la aceeasi masa, la fel de jalnici, corupti, samd

    solutia, din punctul meu de vedere, e o schimbare radicala, “violenta”, desprindere totala de trecut, care nu poate fi facuta decat dupa ce se da startul din presa, p[rin racolarea creierelor, a oamenilor cu bun simt, educati, cu speranta de mai bine pt romania, cu dorinta de a face ceva pt romania, care nu se gandesc doar la matzele lor

  5. Domnule Ciutacu. Dumneavostra si cu Badea si Gadea sunteti speranta noastra de salvare din situatia de azi a Romaniei.Cereti si sprijinul lui Voiculescu.Poate va ajuta.Scapati ne de astia si aducetii pe ailalti.Si pe urma scapati ne de ailalti si aducetii pe altii.Care va platesc mai bine.Veniti si dumneavoastra diseara la Universitate.De mana cu Gadea si Badea.Va asteptam cu drag sa va scandam numele:Gadea ,Badea si Ciutacul care sunt platiti de D..cul.N am gasit alta rima.

  6. Si se confirma ce am scris aseara.Se tot insista la faza cu ultrasii,aflu din politie,nu din galerii de fotbal ,ca se doreste ca aceste manifestatii sa fie credibile prin violenta(?!?).Din punctul meu de vedere ,cineva din servicii joaca tare.Aceiasi politisti carora le era frica si luau in calcul o revolutie,acum vorbesc de credibilitatea protestelor prin violente.Interesant ce scrie si presa internationala.Treaba asta cu violenta nu ma incanta.Ce rafuieli au serviciile secrete cu Base nu ma intereseaza.Dar cineva vrea niste beneficii.Cu siguranta.Se joaca tare.Plus vad ca si CCR-ul devine jucator.Cei din CCR pot fi desfiintati sau nu?Cica legile trec pe la ei ,au puteri sporite.Pana si existenta lor depinde tot de ei.E interesant de urmarit ce se intampla.Si sa nu uit,citat din jandarmerie:lupta altii pentru noi,noi nu protestam.Ciudat ,nu?

  7. Basescu, unde esti tu Basescu??!?Ah, nu mai vrei sa-l imiti tu prost pe Putin, sa ii faci pe manifestanti sa inceteze ca asa vrei tu.

  8. Trist. Trist pentru ca in tara asta, orice lucru ce incepe bine, se termina prost. Si cei pro Basescu si cei contra Basescu, au gasit o scuza teribila 🙁 primii pentru a decredibiliza protestele, ceilalti pentru vina de a nu ii fi dat pe mina jandarmerie) GALERIILE DE FOTBAL. Chiar daca erau de la galeriile de fotbal, aveau dreptul sa protesteze, sau chiar daca nu erau de la galeriile de fotbal, trebuie obligatoriu sa plateasca pentru violenta. Numai ca noi, romanii, chiar si cand suntem in rahat, ne gasim ” interese” de aparat sau de acuzat.
    Opinie personala: cei care au distrus mitingul, erau in misiune!

  9. @ Victor Ciutacu
    Atata educatie aveti si la atat va pretati!
    Cu oameni ca dvs, care stiu doar sa se dea interesanti pe la televizor, fara a se documenta, si jignesc mai ceva decat huligani care au aruncat cu pietre, niciodata tara asta nu va merge intr-o directie buna!
    Ce te face asa special pe dumneata sa urli prin televizor la un om care isi face doar job-ul?! Sunteti doar o “mizerie” de om ca si ceilalti pe care dvs ii catalogati astfel.
    P.S. Apropo nu sunt “bou” sunt capricorn…la zodie!:))) Sanatate si succes in toate!

  10. @Ionut-Alaturi de Arafat:

    Corect! Niciodata tara asta nu va merge intr-o directie buna, cu oameni precum Ciutacu, care urla prin televizor ca sa se dea interesant cand se adreseaza unui stimabil domn purtator de cuvant al jandarmeriei care nu stia saracul dupa 3 zile de proteste, cu 6-7 ore de protest/zi, absolut nimic in legatura cu respectivele proteste. Dar saracul purtator de cuvant, nu voia sa se pronunte inainte de a fi adunate toate datele, ca sa stie ce minciu…pardon, date sa transmita in mod oficial. N-a vrut sa-l ia gura pe dinainte si nu s-a riscat sa dea nici un fel de date.

    @Victor Ciutacu:

    Nu inteleg cum a rezistat psihic Alessandra Stoicescu de-a lungul zilei. L-a avut de 3 ori prin telefon pe penibilul ala, care aduna date de zici ca era la stransul recoltei si aduna bob cu bob.
    Eu sa fi fost in locul lui Gadea, imi bagam picioarele in ea de deontologeala si nu-l mai bagam a 2-a oara in direct prin telefon. Sau il bagam si-l luam la misto, spunandu-i ca datele lui nu-s cele reale, ca am eu altele care-l contrazic. Orice, numai sa nu-i dau satisfactie…

  11. La intrarile din Piata Universitatii se fac filtre, pentru ca jandarmii sa faca lista cu toti protestatarii.
    Cu ce drept fac ticalosii astia asemenea mizerie?

  12. pai domn’n Victor, cum sa inlaturam, va citez “un regim facist” decat prin forta?!
    personal nu cred ca prin miscari de ‘catifea’ se va intampla ceva…
    ps. ma uit la declaratiilor unora din portovocile PDL…
    multam

  13. @ Salvamar
    Ai grija ce vorbesti despre OTV, ca acolo se afla viitorul presedinte al tarii.
    Asa era titrat cu majuscule(sambata parca):”Viitorul presedinte al Romaniei cere jandarmeriei sa….”(nici nu mai are importanta ce cerea}.
    Sa ne fereasca Dumnezeu, dupa un presedinte ca Basescu unul ca Dan Diaconescu(Direct)!!

  14. Mihaela am trecut prin prea multe in viata ca sa ma mai tem de ceva,

    Ionut daca tot promovezi imaginea jandarmeriei eu iti propun sa explici povestile in imagini ale unor “fapte pasnice” ale jandarmilor – unele sunt mai cumplite decat faptele petrecute la Timisoara in 1989. Cam la fel ii aparau pe cei care omorau si mutilau la Timisoara si activistii PCR.

  15. este impresionant ca din ce in ce mai multi oameni reusesc sa inteleaga ce se petrece cu adevarat in tara in aceste momente,ca au cerajul sa -si strige nemultumirea in strada fara teama.e normal ca hotii astia sa fie suparati pe popor,li se pare ca au construit prea putin pina in 89 acum cind au descoperit atitea metode de furat din tot ce s-a putut fura .multumim ca tu,mircea si toti ca voi existati.

  16. jegul ala basist care poarta pancarta usl=pdl aceeasi mizerie e diversionistul unpristo-otvisto-pdist…

  17. Profesorul meu de desen ne-a imvatat ca daca amesteci rosu cu galben obtii portocaliu.
    Ma tem ca si in mediul politic se respecta regula.

  18. Domnule Ciutacu
    Astazi mi-a spus d-l T.Stolojan ca eu, ca roman simplu, impreuna cu cu ceilalti cetateni simpli si saraci ai Romaniei, am imprumutat pana acuma77 miliarde Euro(?). Va rog cu respect si cu insistenta sa ii transmiteti d-lui Stolojan ca eu nu am imprumutat nici un cent din acesti bani, ca eu am avut o datorie de 7.ooo euro la o banca si am fost nevoit si am avut totodata norocul sa plec si sa lucrez in strainatate ca sa imi pot plati aceasta datorie.Deci, nu stiou cine a imprumutat acesti bani si pentru ce i-a imprumutat,dar eu nu sant deloc deacord sa ii platesc pentru cei care i-a consumat. In orasul meu, Baia Mare,din toate aceste miliarde, nu s-au gasit deloc bani pentru a se renova spitalul judetean.
    Va multumesc,
    Ioan Toma

  19. HAIDETI LA COTROCENI CU SLOGANUL: “IESI AFARA JAVRA ORDINARA,
    PLEACA ODATA JAVRA TURBATA”
    Trebuie alungat din”cusca”lui de la Cotroceni!

  20. L-am vãzut ieri, 21 ian 2012, pe “boc” fãcând o nouã boacãnã.
    Spunea cã USL s-a dus “ca pe vremea Fanariotilor, cu pâra ln Inalta Poartã”.
    1. Tipul comparã Bruxeles-ul cu Inalta Poartã !!!???
    2. Fanariotii nu pârau, ei cumpãrau domnia. Câti bani trebuie plãtiti Parlamentului European pentru a instala un guvern USL ? (Ajung cei care îi stânge Ponta ca sã-si cumpere un monopost ?)
    3. Cu pâra se mergea în secolele precedente. Inalta Poartã verifica argumentele si lua mãsuri numai dacã pârârtul “hiclenea” contra Inaltei Porti. Dacã pâra era micinoasã…… Are si Bruxeles-ul mijlaoce sã verifice pâra si sã ia mãsuri corecte. I-o fi fricã pârâtului ?
    4. Dacã este atât de îngrijorat de fondurile europene, “boc” poate sã-si dea demisia si nu se mai taie nici un fond.

    Dece nu folositi argumentele ?

    N.B. Am incercat sã trimit mesajul la mai multi “importanti”,sar nu pare sã-l fi citit cineva. Sunt chiar asa destepti încât stiu si remagcã tot ??

  21. D_le Ciutacu,
    Nu esti nici arogant, nici genial. Esti doar unul greu de cupãrat, drept, si care stie multe. Ce-mi place este încrâncenarea. Cândva, la scarã mult mai micã, am fost la fel. Mã bucur cã mai sunt astfel de oameni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.