Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > România vie versus România părăsită

România vie versus România părăsită

România a arătat, în serile de week-end, ca o ţară necondusă. În afara declaraţiei temebele a deputatului oranj Sever Voinescu Cotoi (care, în timp ce Piaţa Universităţii fierbea, ne invita, pe noi, proştii, la film ca să ne dumirim de ce-i nevoie de reformă-n sănătate), nici un semn de la autorităţi. Site-ul Administraţiei Prezidenţiale a căzut, titularul de la Cotroceni şi-a mârăit în direct declaraţia de supărare pe popor şi a dispărut ca măgaru-n ceaţă, premierul şi ministrul de Interne sunt de negăsit de zile-n şir. Au rămas jandarmii, nici ei extrem de entuziaşti, în stradă, să se bată-n parte cu lumea ca-n dictaturile asiatice şi africane. Plus acoperiţii din presă şi de pe Internet (unii dintre ei, suspect de rezervaţi în apărarea Comandantului Suprem, alţii la fel de exaltaţi) şi propaganda oficială de la TVR. O instituţie falimentară financiar, profesional şi moral, care (preocupată fiind de modul în care-şi face meseria cuplul Mihai Gâdea-Victor Ciutacu, pe Mircea Badea l-a ratat la tura asta) a reuşit să manipuleze şi să se comporte mai slugarnic decât înaintea prăbuşirii defunctului regim comunist. Şi care, invariabil, la momentul oportun, va trece de partea poporului. (Articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

175 thoughts on “România vie versus România părăsită

  1. La punctul 3 am uitat să pun semnul întrebării. Oricum, eu n-am auzit să fie şi de la alte televiziuni.

  2. D I V E R S I U N E A… ultima speranta a chiorului,(pt. a putea sa iasa precum ceausescu in ’89 cand a zis de un grup de huligani din TIMISOARA), ultima lui LUI SPERANTA(a chiorului) va fi: cei de la Universitate nu reprezinta POPORUL ! Acesti sunt un grup de… si de… samd! unii prosti si papagali, portocalii pupincuristi vor pune botul! Asta le e meseria “SA PUNA BOTUL!’… pentru astia suferim si ne chinuim batrinii si copii, au votat astia “bine” pt. “sa traiti bine”…NE VEDEM DIN NOU LA UNIVERSITATE – FARA VIOLENTA!!!

  3. Toti credeam ca se va protesta dupa taierile de salarii de 25%, dupa cresterea TVA de pe-o zi pe alta, dupa scumpirile in lant, dupa umilirea guvernului, Parlamentului, Justitiei, dupa excesele unei puteri care si-a batut joc de banul public, de toate institutiile statului de drept, de toate legile tarii. In Grecia s-a protestat pe strazi pentru mult mai putin – pentru taierea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu. Raed Arafat a fost doar un catalizator al revoltelor populare pe deplin indreptatite. E irelevant ca e palestian, sirian, crestin sau musulman. E un profesionist care a facut ceva bun in tara asta. SMURD e unul dintre putinele lucruri care chiar functioneaza in tara asta. Romanii au reactionat pentru ca Arafat e exponentul unei mase mult mai largi de profesionisti care au fost indepartati sistematic si inlocuiti cu pupincuristi. Din cauza asta avem toti de suferit.

  4. Revin deoarece in mesajul de mai sus am uitat sa spun cateva lucruri ;
    Deci , dupa marsul la Cotroceni si inapoi am ajuns langa Piata Universitatii fara nici un incident , mai aveam de parcurs doar cateva zeci de metrii pana la locul din care plecasem . Poate cineva de la jandarmerie sa ne spuna de ce am fost lasati sa parcurgem km intregi pe strada si nu am mai fost lasati sa parcurgem aceste cateva zeci de metrii pentru a iesii din strada si pentru a se termina totul cu bine ? … aceasta intrebare puneti-o cand mai vorbiti cu ei .
    Si inca ceva , vad ca-i numiti in fel si chip pe , hai sa le spunem ¨violenti¨ si va mai mirati de ce nu suporta televiziunile ranind-ui pe unii colegi de ai vostrii . Nu ei ci voi le faceti un deserviciu colegilor intaratand lumea impotriva lor – nu doar ei sunt impotriva televiziunilor ci si cei ¨pasnici¨ din piata si asta datorita celor spuse poate iresponsabil pe post . Eu nu va cer sa aprobati violenta dar nu-i mai numiti golani , sunt la fel de golani ca cei din 89 – voi cum ati vrea sa se ccomporte in lupta inegala dintre ei si jandarmi , sa stea pe los cumintei ca acestia sa-i culeaga si sa-i ia cu dubele ? sau sa stea acasa ? Aveti cumva impresia ca doar cu cei cateva sute de oameni pasnici din piata se va rezolva ceva ? Lui basescu nu-i pasa de 20 000 000 , dar de 2000 ! Acesti copii mai exaltati , poate instigati de cine are interese de compromitere sunt sufletul acestei revolte , ei sint cei care fac toata Europa si toata lumea sa se uite la ce se intampla aici , nu cei pasnici . Intr-o lupta fiecare are rolul lui , iar rolul lor este foarte important in acest moment – deci nu-i mai blamati !
    Catalin

  5. Daca Blaga a fost schimbat pe motiv de “javra ordinara” atunci Igas trebuie impuscat de catre Basescu. Am spus asta nu pentru ca imi era drag de Blaga,dimpotriva.
    Tavalugul a pornit si singurul mod de a detensiona situatia sint alegerile anticipate.PDL-eii o sa traga cu dintii de functii,scaune, pozitii !

  6. Din cate am vazut jandarmii i-a lovit pe cei care aruncau cu borduri si foarte bine i-au facut. In momentul in care Badea s-a dus in piata si-a pierdut ultima farama de credibilitate. Ar putea foarte bine sa se declare membru de partid. Jurnalistii(cei care apar la tv sunt jurnalisti ca el nu face emisiuni de divertisment sa fie clown sau altceva) nu trebuie sa se implice.

  7. P.S. FELICITARI pentru pozitia Antenei 3 de aseara , in special pentru interventia ta EXTRAORDINARA in legatura directa cu imbecilul ala de purtator de cuvant !!!

    LASI SI PROSTI IN SLUJBA UNUI NENOROCIT !!!

  8. Manifestarile de violenta de aseara sunt regretabile dar ele sunt DIRECT PROPORTIONALE CU BALAURUL MAFIOT reprezentat de BASESCU si gasca de infractori care au tzepuit si pus pe chituci aceasta tara. Deci, la asemenea balaur, avem reactii pe masura. E greu de crezut ca violentele se vor potoli cat timp alde Basescu si gasca de infractori portocalii nu vor ajunge urgent la PUSCARIE pentru inalta tradare, furt, escrocherie si subminarea economiei nationale in favoarea unor interese straine….

  9. Foarte frumos montaj,arata imaginea Romaniei acum.Cireasa pe tort este Jeep-ul ce apare la un moment dat nepasator…..

  10. Eu am ajuns in Piata Universitatii in jurul orei 19. Totul era pasnic, cu o singura exceptie. Intrand in dialog cu un profesor protestatar, am aflat ca se raspandise un zvon, conform caruia, daca mitingul degenereaza si scapa de sub control, se va traga asupra manifestantilor. Existau unii “civili” foarte dubiosi, care aveau asupra lor statii de emisie, casti in urechi si pistoale la brau.
    La un moment dat, din spatele Teatrului National au aparut vreo 20 de tineri care se manifestau foarte violent. Acestia au incercat sa incite la violenta si pe cei ce manifestau pasnic. Vazand ca nu le reusesc, au inceput sa arunce cu pietre si bucati de bordura, spre jandarmi. Dupa vreo jumatate de ora, ultrasii au parasit zona hotel Intercontinental.
    Este de subliniat un alt aspect foarte important: marea majoritate a jandarmilor vorbeau foarte vulgar, chiar si cu batranii si femeile.

  11. Sant suparat pe voi, Antena 3, pentru ca v-ati lasat manipulati si nu ati mai transmis din Piata Universitatii mitingul celor ce protestau impotriva regimului ci de la mitingul golanilor diversionisti.
    Noi cei de acasa eram solidar cu protestatarii adevarati si “strigam” odata cu ei. Luati aminte.

  12. Domnule Ciutacu vreau sa vad va rog o reactie vehementa din partea dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra de la A3 referitoare la notele de ironie spuse cu rautate, de fostii dumneavoastra colegi de trust care au sarit in barca propagandista basista de la B1 TV (mentionez pe Andrei Badin, Ion Cristoiu si daca nu ma insel si Nelu Barbu)

  13. I-auzi Victore ce spun basescienii. Ca de fapt oamenii de la universitate sunt pusi de USL si ca si-au mai bagat si rusii coada pe-acolo din cauza ca vrea basescu sa anexeze Moldova. Iti cer si eu o parere. Indoctrinatii astia cu boala “Basescu” sunt bolnavi psihic spunand ca poporul il iubeste pe basescu sau ei chiar refuza adevarul si le face placere sa vada cum ne omoram in strada?

  14. Aduceti-va aminte ca pe 1 Decembrie, de ziua nationala, Basescu s-a dus la primaria sect. 2, la Ontanu.
    Atunci s-a aflat ca Ontanu avea pregatite trupe de soc pentru cazul in care lucrurile ar fi scapat de sub control cu nemultumirea oamenilor.
    Aceste grupuri de soc sunt organizate de UNPR.
    N-ar strica o ancheta in directia aceasta.
    Daca lucrurile stau asa, va imaginati cum vor arata alegerile?

  15. Actele huliganice vor fi folosite de autoritatile mafiote, care conduc Romania, ca pretext pentru a restrange libertatea de a protesta in spatii publice.

  16. @dragoshica

    Vezi ca ai ora de ” lins ” la Cotroceni Basescu face casting !!!…
    Poate te-ai uitat toata seara la tvr1 la ” Danutz SRL ” , cand lumea se omora in strada !!!
    Victor ar trebui sa mai dea un ” lean ” pe aici , ca s-au inmultit imbecilii !!!

  17. DOMNULE CIUTACU VA ROG SA CITITI
    LA INREGISTRARI ANTENA3 PE SPATIUL LUI MIRCEA, ERA TOT SINTEZA SILEI, LA MINUTUL 35:30 APARE UNU CU BARBA SI GLUGA , ACELA L AM RECUNOSCUT A FI OFITER SRI IN REZERVA , LUCRA DIN CATE STIU CA MANAGER DE PAZA LA BRICO MILITARI , NUMELE ESTE GABRIEL CARASEL, VA ROG SA VERIFICATI ACEASTA INFORMATIE, SI VA MAI ROG CEVA : CAND MAI INTRA DOMNUL ACELA DE LA JANDARMERIE CARE NU ARE TOATE DATELE OFERITII ACEST CLIP
    POATE I A MASURI

  18. Ce e cel mai trist: il vom da jos pe Basescu exact cum l-am dat jos pe Nastase (poate, ca pe Ceausescu, daca nu se astampara chiorul la cap ..) Dupa care va reincepe calvarul.. Suntem ca niste oi conduse de lupi; tot la 4-5 ani, lupii de pe banca fac schimb cu cei de la ciolan.

    Ce ii reprosez eu cel mai mult lui Basescu e ca mi-a luat puterea de a cred in schimbare. Nu va fi niciodata vreo schimbare in Romania, doar lupi, ciolane de ros si oi de jumulit. Poate si niste sacali care se infrupta si ei cand lupanii sunt prea obositi de atata mancat.

  19. GALERIILE LUI DINAMO SI PETROLUL PLATITE DE GABRIEL OPREA SI SECURISTUL GIGI NETOIU AU VENIT SA NE DISTRUGA MANIFESTATIA

    BASISTII AU PROVOCAT DISTRUGERILE CA SA NE DISCREDITEZE LA FEL CUM AU FACUT PE 13 IUNIE 1990 CIND LE-AU DAT MOIVE SA ADUCA MINERII

    AZI IN PIATA UNIVERSITATII LA ORA 14
    FARA VIOLENTA
    FARA VIOLENTA
    FARA VIOLENTA

    CEI CARE SINTEM DIN PRIMA SI A DOUA ZI TREBUIE SA NE ORGANIZAM CA SA SCOATEM INFILTRATII BASISTI DINTRE NOI

    LA UNIVERSITATE LA ORA 14

    FARA VIOLENTA
    FARA VIOLENTA

  20. lupii galbeni,petrolul…? pista falsa, se vrea o asociere imagistica a cazului Martinovici…

  21. cu datul din c.. si batutul din palme nu cred ca se va intampla ceva.. (apropo de miscarile sociale din vara 2011); ma uitam la protestele grecilor versus lambada noastra, eram jalnici, penibili…
    poate era momentul sa iesim si sa ne facem auziti…

  22. e 12 si 15 min….boc-ul vorbeste la tv…cica statul are obligatia sa protejeze pe romani,de asta au fost chestiile cu pulitia de la manifestatii…de protejat sanatatea,nivelul de trai-pula-,nici vorba

  23. “NU SE VA PRIVATIZA SMURD-UL” si “NIMENI NU VA PLATI SUPLIMENTAR SERVICIILE DE URGENTA”. DAR CELELALTE SERVICII? OM FI CHIAR PROSTI GRAMADA? S-AR PUTEA CA UNII SA FIE! FIECARE NECAJIT VA TREBUI SA MEARGA CU CACIULA IN MANA LA GRUPURILE LOR DE DIALOG. DAR DE CE SA N EXISTE LEGI CARE SA II ASIGURE FIECARUIA DREPTURILE SI DEMNITATEA?

  24. CEI DE LA PUTERE SUNT LA FEL DE MISTOCARI, PENTRU CA SCANDAM PREA PUTINI IN STRADA!
    DACA NU NE VOM REPREZENTA CU TOTII INTERESELE, NU SE STIE CE SE VA ALEGE DE TOT!

  25. TARE MI-E CA IN ACEASTA SEARA INFILTRATII AIA VOR FI PLANTATI PRINTRE MANIFESTANTI, CA SA SE POATA TRAGA IN ACESTIA DIN URMA, DUPA CUM NE-A ANUNTAT DOMNUL DE LA JANDARMERIE (INCA NU S-AU FOLOSIT GLOANTELE DE CAUCIUC, NU SE STIE DE CE, DAR DATA VIITOARE…)

  26. Domnule Ciutacu,
    Se vede cu ochiu liber ca cei violenti au o pregatire anume, sunt pregatiti special pentru a compromite actiunea pasnica a oamenilor civilizati.

  27. Culmea e ca in loc sa fie trasi la raspundere, amendati si saltati cei cu cagule, care se manifestau violent, i-au bagat in dube pe cei care protestau pasnic si purtau bannere – pensionari, casnice si oameni simpli, care se purtau absolut decent. Bine ca s-au gasit sa-l salte pe cantarestul Doru Stanculescu – ce sa spun, mare pericol public!

    Era o armata de jandarmi pe-acolo – la un moment dat am avut senzatia ca sunt mai multi decat manifestanti. Cum de n-au prins niciun zurbagiu, din aceia care au devastat, au aruncat cu pietre, au incendiat, au fost violenti? Nu-i totusi un pic cam dubios?

  28. Ce mă distrează acu, e că Boc tot o arde cu noua lege a sănătății…de parcă dacă schimbă legea asta, se schimbă tot:)))))

  29. Domnule Ciutacu,

    In prima seara in Piata Universitatii (sambata) jandarmii nu aveau in nici un caz ce sa caute printre oamenii care manifestau pasnic. La un moment dat, dupa ora 23, au intrat pe trotuar printre manifestanti (exista inregistrari) ceea ce se numeste PROVOCARE !!!

    La fel la ora 24 sambata cand “au dat stingerea”… nu aveau de ce sa fugareasca oamenii, care erau pe trotuar…

    Rog vizualizati inregistrarile de sambata.

    Jandarmeria a provocat oamenii !!!

  30. @Mirifiq: pe mailul de la contact
    @tomanecredinciosul: eu zic sa stati in continuare acasa. si sa va uitati labeunu si pe tvr info

  31. Dl Crin Antonescu a declarat ca USL-ul va participa la un protest pasnic si democratic ba chiar va fi organizatorul unor astfel de miscari peste tot in tara. Intrebarea mea este cu cine va veni dl presedinte PNL in Piata Universitatii !? Cu dl Iliescu ? Nu cred fiindca e pe perfuzii. Poate cu dl Nastase sau de ce nu (!?) poate cu “liberalul” Roman, ca tot ii e coleg de partid. Precizez ca nu sunt un indoctrinat… e posibil sa fiu usor tampit. Voua chiar nu va e sila ? Nu vi se pare ca ati mai vazut filmul asta ?

  32. Un scenariu posibil:
    1.Daca haosul e provocat, se explica motivul din care se intervine in forta dupa ora 23. e poasibil sa fie ora la care se retrag instigatorii!
    2.Cam prea multi accidentati de la Antena 3. Fiti atenti, s-ar putea sa fiti vizati. E un moment propice pentru a incerca sa va pedepseasca!

  33. s-a inlocuit ‘mineriada’ cu ‘galeriada’!!!

    am auzit la A3 ca liderul unpristo-dinamovist, bucurica, va veni la orele 19 in piata.impotriva cui va protesta(intr. retorica) si daca jandarmeria, politia fac ceva.

    offt,sunt nervos pe Antonescu.are , din pacate , o strategie de imagine dezastruoasa.aproape mereu apare singur in declaratiile de presa, cu mici exceptii!!!nu stiu de ce nu apar si cativa membri usl in spatele lui.tot timpul, pt. un cetatean simplu da senzatia ca e singur. USL nu are strategie de imagine si nu inteleg de ce…

  34. FARA VIOLENTA am strigat si aseara, cu siguranta ne intalnim iarasi la universitate ajung un pic mai tarziu de ora 14, cat despre copii aia de era toata fata acoperita, nu stiu cine i-a platit poate gigi de ne face golani, cat despre astia de la putere care se prefac ca noi am iesit in strada doar pt ARAFAT si LEGEA SANATATII se inseala amarnic, nu ai inteles mesajul dle basescu IESI AFARA JAVRA ORDINARA, DEMISIA. si da cred ca a facut spume la gura din cauza sloganului preluat de la politie, asa ii trebuie.

  35. Unul dintre coordonatorii huliganilor de aseara a fost Elias Bucurica, liderul galeriei Dinamo si membru UNPR! Actiunile lor au fost finantate de omul de afaceri, Gigi Netoiu, membru de frunte UNPR! De asemenea SRI-ul a avut oameni inflitrati printre proestatarii pasnici pentru a provoca si a trage de limba!

  36. In timp ce lumea iese in strada ca face peienjeni de foame in stomac, ia uitati fratilor ce debiteaza diavolul asta megaloman cu patrafir bisericesc si spririt….antreprenorial:

    Piei Satana!

  37. De asemenea, au mai fost implicati urmatorii: Alexandru Tofan (lider galerie Steaua), Denescu Alexandru Mihai (lider Steaua), Tararache Marius (lider galerie Dinamo), Bischin Ioan (lider Dinamo), Tinta Claudiu (lider Dinamo) si inca 8 lideri ai galeriei Petrolul Ploiesti. Finantatorii huliganilior au fost: omul de afaceri UNPR Gheorghe Netoiu si membrii UNPR si PDL Prahova!
    SA SE IA ATITUDINE!!!

  38. Din Galati, tot sprijinul si respectul pentru Bucurestenii care au iesit in strada..Si eu anchiesez ideii de mai sus, ca sambata jandarmii au actionat nejustificat..
    Dincolo de acestea este un subiect care ma macina..Poate ne spune marele incrucisator unde a fost in ultimele 3 zile, pentru ca eu ma asteptam sa vina la Universitate. Ma bazam pe acest lucru, deoarece cand a vorbit despre majestatea sa acum vreo cateva luni, a explicat ca din onor el nu ar fi abdicat, si mai degraba ar fi murit pentru popor. Acum nu e cazul sa se sacrifice, dar din onor, chiar nu vrea sa ia un pic de aer in piata universitatii? Doar nu ii este frica..ma gandesc…

  39. Domnule Ciutacu!
    Asta seara, dupa ora 18 membrii ai celor 3 galerii mentionate si nu numai au intalnire langa TNB !!!
    Spuneti asta pe post, poate-i vor opri cei din MAI!
    Va multumesc!
    Sa protestam pasnic!
    JOS BASESCU!!!

  40. si inca ceva: v-as ruga sa nu mai folositi cuvintele de huligani si vandali, daca ne inderptam spre o revolutie s-ar putea sa fie aripa dura a acesteia care s-ar putea sa fie necesara.
    Noaptea de ieri seamana mult cu noaptea de 16-17 decembrie 1989 de la Timisoara. Imi amintesc ca atunci s-a intamplat cava asemanator in Piata Maria, vitrine sparte, masini incendiate, interventie in forta a pana si a pompierilor cu tunuri de apa, iar dimineata urmatoare am rugat doi tineri sa mearga cu mine sa vad si eu cum arata zona.Cei doi erau un muncitor si u student, cand m-am apropiat de Bega au inceput sa-mi spuna ce voi vedea, un furtun plutea pe apa, ziceau caar fi si masina pompierilor acolo, stiau tot ce s-a intamplat peste noapte, nu erau huligani, nu erau vandali dar au participat la luptele din noaptea aceea. Apoi a iesit tot orasul, asta se va intampla si acum in Bucuresti, se pare ca nu mai e cale de impacare, vandalii nu sunt cei care au dat foc cosurilor de gunoi sunt cei care au vandalizat tara!
    Boc a vizitat un ins din organul de represiune ranit dar nu vede ca sangera tot poporul datorita lui si a celor ca ei.

  41. Victoras,

    simt o usoara urma de ironie in replica “eu zic sa stati in continuare acasa. si sa va uitati labeunu si pe tvr info” pe care i-ai adresat-o tomanecredinciosului.

    e mai bine sa stea acasa pe A3, Realitatea si RTV ?

  42. Glasuit-a Igas !!!
    Vorba aceea : ” cu vorba ce-o vorbisi , drept la cur ma racorisi ” !

  43. Demonstratiile de zilele trecute mie imi seamana cu ce s-a intamplat in Ungaria in 2006, si acolo, tot asa s-a dat vina pe “galeriile de fotbal” pentru violente, doar ca acolo nu a fost zi fara sa iasa 10.000 de oameni in strada in Budapesta (au fost momente cu peste 50.000 de protestatari!) si cate 5000 in marile orase! la noi de-abia se strang 2000 intr-un oras cu peste 2 milioane de locuitori! Daca nu le bagam frica in oase nemernicilor nu o sa obtinem nimic. Ce, Ceausescu a renuntat de bunavoie? si dupa mine chiorul e de 100 de ori mai viclean si insetat de putere decat impuscatul.
    Frumoasa placa cu nu vrem schimbare prin violenta. Dar cum ati vrea schimbarea? Bagand iarasi un dans al pinguinilor? Sau poate un grup de tipi cu fluiere care sa ii provoace demisia lui Basescu de nervi ca nu mai suporta zgomotul? Sa protestam pasnic? lol. S-a tot protestat pasnic, asa au fost pedelicii de impresionati de nu au mai putut sughita la semnarea contractelor care devalizau tara. daca n-o sa prinda frica de popor sa vedeti voi ce-o sa ne mai fure in toamna la “comasate”!

  44. BOC MINTE IN LEGATURA CU SALARIILE,DE EX.LA CFR SALARIILE NU S-AU DAT SI SE AUDE CA SE VOR DA DOAR JUMATATE…..BOC NE MINTE IAR….JOS BASESCU…….

  45. ANALIZATI FOARTE ATENT TOT CEEA CE A DECLARAT IGAS! EL PERSONAL A COORDONAT, PE PARCURSUL ZILEI DE IERI, ACTIVITATEA DIN PIATA UNIVERSITATII. ATI VAZUT DE CE A IESIT ATAT DE BINE?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.