Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Reforma statului; faza finală, pe moguli

Reforma statului; faza finală, pe moguli

În 2007, la prima suspendare, Băsescu a definit public mogulii drept duşmanul colectiv. Atunci prestau (enervant pentru el) pe piaţa media trusturile lui Voiculescu, Vântu şi Patriciu. Desfăşurarea de forţe nu-i surprinzătoare. Mai e un pic şi se închide cercul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

54 thoughts on “Reforma statului; faza finală, pe moguli

  1. Oare sa reuseasca sa-l ingenuncheze si pe Voiculescu? Sunt convins ca nici Felix nu e domnisoara dar s-ar asterne linistea peste tara daca il anihileaza si pe el. Iti imaginezi ce groaza baga in toti daca il infunda si pe Felix?

  2. Revin, tu te-ai asigurat, prestezi la unul din mogulii buni asa ca poti dormi linistit.

  3. Daca ne uitam,ziaristii care intr-adevar isi fac meseria cu pasiune sunt cam aceeasi de vreo douazeci de ani si aproape toti si-au facut meseria cu incapatinare-cit s-a putut in presa scrisa-si apoi,cam in aceleasi statii tv,atita vreme cit acolo a fost posibil.Cind s-a rupt caruta la Realitatea,au mers la A3,de aici la RTV.Piata cere adevarul pe care toata lumea il stie,oamenii se uita uneori pentru a li se confirma ceea ce ei deja stiu(nu era nici un secret ca Dragomir a luat spaga de la RCS,stiu eu din fundul Moldovei si nu stia DNA).Piata va oferi locuri unde adevarul tot va fi spus,e libertate si asta nu pot intelege capetele astea patrate care ne conduc.Il vor aresta si pe Voiculescu(asta trebuia facut mai de demult)si ce?Atunci,vedetele A3 nu vor gasi unde sa lucreze in alta parte?Am fost in somaj si nu mi-a plins nimeni de mila,o vor lua de la capat in alta parte cu salarii mai mici,desigur,asta e!Nu sta nimeni sa se uite la Sorina,Manastireanu sau la Turcescu.Tot Badea,Razvan Dumitrescu,Oana Stancu sunt mai meseriasi.
    Totusi,ma intreb daca desfasurarea de forte,abnegatia si resursele folosite impotriva mogulilor ar fi fost puse in slujba construirii unei infrastructuri integrate de sosele,cai ferate,aeroporturi,gari,porturi, unde ar fi fost Romania azi?

  4. Umbla asa, niste vorbe prin targ, ca rezultatele ultimului recensamant sunt tinute sub presh chiar de dl. Ponta, pentru ca, daca ar iesi la iveala, ar arata ca suntem cu 2 milioane de suflete mai putini, deci referendumul de demitere a lui Basescu a fost valid in conditiile de prezenta pe care le-a avut, deci Basescu ar fi ilegal in functie iar coabitarea lui Ponta cu acesta, penibila si patetica…

  5. Mizerabilul ,nu-si termina mandatul pana nu se razbuna pe toti ce-i ce n-au stat pres .Daca Patriciu a pactizat si natural nu mai are vigoare dupa transplant ,Vintu s-a fazandat ,a gustat din umilinta,a ramas Voiculescu ,nuca tare si cu “prieteni “comuni cu basescu mafiotul (Doamne de ce n-am scapat de el si chinuie tara aceasta mai departe cu veninul lui?)Daca i-a venit timpul sa plateasca Voiculescu pentru tradarea cu “solutia imorala” ,atunci va plati .Imi pun si eu intrebarea ,cand stii ca basescu este pe urmele tale, asemenea tranzactii se fac,se comenteaza la telefon,,nu-ti iei masuri de protectie ?

  6. @vasiler: eu dorm, in general, linistit. fiindca nu-s bagat in magarii

  7. In 2007 trustul lui Vantu (Realitatea, Cotidianul si Catavencu) nu era deloc enervant pentru Basescu, ba dimpotriva, sustinandu-l cu toate fortele mai abitir decat B1. De-aia nu i-a pomenit nici macar o data numele lui Vantu printre mogulii rai, in discursurile din campania pentru demitere… Relatia dintre ei s-a-mputit abia la inceputul lui 2009, motiv pentru care l-a inclus si pe Vantu printre mogulii daunatori interesului national (asa cum face si in filmuletul asta din campania prezidentiala din toamna lui 2009).

  8. Parca ailalti sunt neaparat bagati in magarii. Important e sa fii de partea buna, altfel “magariile” apar ele singure, daca nu, se fabrica :).

  9. Uite asa se vede cum televiziunea poate influenta parerea maselor. Nu mai preluati ideile “formatorilor de opinie”. Incercati sa vedeti dincolo de casa, orasul, tara voastra. Nu vedeti decat razbunari si vendete, luati faptele ca atare si faceti-va propriile idei dupa ce verificati din mai multe parti sursele.

    @Ory: daca intrai pe site-ul INS gaseasi toate datele necesare. le gasesti in sectiunea comunicate si mai precis in comunicatul din 24 august 2012. ca idee, ar trebui sa stii ca nu te poti juca cu datele statistice ale unui tari. in plus la referendumul despre care vorbesti datele recensamantului nu erau nici macar definitivate (nu definitive).
    sunt curios dupa ce o sa plece basescu cat timp o sa mai dea lumea vina pe el.

  10. @Ionel Zlate: tu iti formezi o parere despre lume si viata in functie de ce ceea ce spun formatorii de opinie?

  11. Ce om să fii să nu admiri puterea ‘democraţiei’? 😀
    Dintr-un total de 7.4 milioane, 6 milioane îl vor plecat, cu 1 milion mai mulţi decât cei care-l revotaseră Preşedinte, însă el are o voinţă de fier, ţine de funcţie mai tare decât Piţi la naţională, şi are în spate o Europă şi un Obama, pe care a ştiut să-i aburească în afaceri profitabile de ambele părţi. 😉
    Aşa că dacă tot s-a creeat precedentul Năstase, în legătură cu oameni despre care nimeni, niciodată, nu credea că vor face puşcărie, acum e deschisă poarta pentru oricine. Vântu, Patriciu, DD, Becali etc. deja au trecut pragul arestului preventiv, sau detenţiei în toată regula. Nu m-ar mira (nici atât nu m-ar întrista) să-l văd şi pe Voiculescu.
    Lăsând la o parte judecăţile de tip empatic (tipice celor care cred că justiţia este pe bază de cine e mai filantrop şi care a făcut mai multe Biserici; ori apelând la aritmetica simplă, unde 5 e mai mare decât 3), fuga disperată a lui Voiculescu din faţa justiţiei, materializată până şi prin demisii repetate din Parlamentul României, îmi creează impresia unei frici bazată pe ceva concret… Aşa că dacă există probe şi au cu ce să-l înhaţe, be my guest…
    În rest…nu fac parte din rândul celor care-l cred pe cuvânt pe Mircea Badea când spune că Voiculescu a fost un fel de ‘turnător de nevoie’ la Securitate. Verdictul de ‘poliţie politică’ nu include un subcapitol cu un asemenea titlu. Aia-i gargară pentru creduli, menită să-i justifice lui Mircea Badea continuarea activităţii sub aripa mogulului. Cât timp ai făcut poliţie politică, iar asta s-a dovedit în instanţă, nu mă interesează că ‘n-a fost cu intenţie’… 😉 Pentru că altfel s-ar fi numit spionaj, nu poliţie politică, cât timp era vorba de dat în vileag intenţiile unor agenţi străini (dacă e aşa cum spune Mircea Badea). Dar cum nucleul dur de telespectatori A3 nu-şi pune astfel de întrebări, nu m-ar mira să fie un val de indignare şi mai mare, în cazul unei eventuale arestări a lui Voiculescu, decât a fost în cazul lui Becali. La Becali strigă memeul că-i 5-3 şi l-au furat arbitrii, iar aici îşi pariază Mircea ‘şi anume’ Badea viaţa în direct, fără nicio străbatere, fără să i se ridice pulsul. Aşa că lumea-l crede… 😉 Câtă lume? Rămâne de văzut… Văd că nu mai prezintă rating ca la cincinal. O fi scăzut şi el de la 10, la 2-3…că deh, au mai răsărit şi alte ciupercuţe după ploaie. 😉

  12. La ceea ce s-a intamplat in ultimele zile, la minciunile si intoxicarile la care am luat parte, ma gandesc foarte serios sa plec din tara asta de doi lei condusa de securisti cu televiziuni. Te pup, papa, Romania 🙂

  13. Victor am vazut ca Dan Voiculescu a plecat. Te intreb pentru ca tot ai trecut pe la Antena 3, crezi ca a fugit din tara ?

  14. @bogdan: nu-i tin contoarul, dar sursa-i mai mult decat discutabila. pe de alta parte, n-are nici o interdictie sa paraseasca tara si pleaca regulat

  15. Nici Becali n-avea interdicţie, dar l-au luat de pe scările avionului. Ale aceluiaşi avion… Din ceea ce spune don’şoara de la RTV, a plecat tot de pe aeroportul privat al lui Ţiriac.
    În altă ordine de idei, ca o notă amuzantă, atât ieri (cu vedetele A3), cât şi azi (cu plecarea din ţară a lui Voiculescu), fix una dintre fostele lui angajate s-a ocupat de acest caz. Iar Paulei Rusu nu văd să-i vină cuvintele în ghionturi, ba din contră…îi surâde faţa când le rosteşte. 😛
    Mă tem că aia cu tăvălitu’-n chinuri, are şi o continuare…cu întors foaia… 😉
    Până una alta, sper să ne trimită vederi din Israel ‘turnătorul de omenie’, pentru că fiind ţară care nu are tratat de extrădare, o s-o tot viziteze-n lung şi-n lat, până l-o unge poporu’ pe Antonescu Preşedinte. 😀

  16. eu nu stiu cum isi inchipuie trogloditii astia imbogatiti dubios(vantu,voiculescu,patriciu) ca se pot pune cu Statul?! mai devreme sau mai tarziu Statul te inhata,te agata cu ceva,toti am trecut macar o data pe rosu,am spart un geam etc. ori te faci frate cu el ori pana la urma te macina.resursele statului sunt infinite.

  17. În opinia me /a Voiculescu,Vîntu și Patriciu e normal să apere interesele firmelor private care le patronează. Dumneavoastră, domnule președinte sunteți obligat să apărarați interesul meu și al celor 22 milioane de români Voiculescu,Vîntu,Patriciu incluși, să vegheați imparțial echilibrul politic, să fiți garant al legalității și al statului de drept obiectivul principal fiind cel de a servi cetățeanul în mod ireproșabil. Dar cetățenii româniei astăzi la fel ca eri trăesc drama națională a emigrației, a sărăciei ,a imoralități , a corupției instituționale generalizate a etc. . Drama emigrației a dezrădăcinat milioane de români fiind o consecință a dezindustrializării și a privatizărilor păguboase pentru statul român făcute cu cuncursul celor care ar fi trebuit să apere interesele statului român impunînd la nivelul familiilor decizi tragice asfel mamele românce îngrijesc copii și bătrînii străinilor lăsînduși propri copii și părinți în grija nimănui,bătrînii mor așteptînduși copii, copii cresc așteptînduși părinții, soții își îneacă în alcol pierderea soției, soțiile sfîrșesc în adulter așteptînduși bărbații încît cu milioane de familii se alege praful, rămîn doar divorțuri, lacrimi și moarte. . Drama sărăciei este vizibilă astăzi mai mult ca ori cînd în marele orașe și la țară.În mediul urban tot mai mulți bătrîn iși vînd lucrururile din casă ,caută prin gunoaie su cerșesc în timp ce puținii pensionari cu pensii de aur după ce au ocupat funcții unde nau făcut nimic sau au produs dezastru își afișează opulența.La țară oamenii lasă pămîntul ne lucrat din lipsa banilor pentru lucrările agricole nu î/și trimit copii la școala și nu au bani de doctor și medicamente, . Imoralitatea………………………………Corupția……………………………….
    Și după toate acestea mai lăsăm pe umerii generațiilor care vor veni o datorie publică, uni spun 35 miliarde, alți spun 100 miliarde euro, bani care sau dus în buzunarele clientelei politice și care îi vom plăti noi toți, copii și nepoții noștri. Responsabili dacă se vrea sunt ușor de individuat din decidenții la toate nivelurile al ultimilor ani.

  18. @Victor Ciutacu nu, nu imi formez astfel de opinii. dovada sunt si comentariile mele pe acest blog, pe care de obicei le insotesc cu argumente (bune sau rele, asta e alta poveste). comentariu meu se referea la cei dinaintea mea care parca citeaza dintr-o carte. aceleasi idei cu alte cuvinte.

  19. @Victor Ciutacu nu, nu imi formes parerile in acest fel dovada ffind comentariile mele pe acest blog pe care de obicei le insotesc cu argumente(ca stau sa nu in picioare asta e alta poveste). comentariul meu se referea la cei dinaintea mea ale caror comentarii au aceleasi idei infipte in cap de anumite televiziuni, dar sunt spuse cu alte cuvinte.

  20. @Catalin Ionescu

    7,4 milioane din 8,45 milioane au votat pentru demiterea cretinului statului.

    @Ory

    INS-ul nu se joaca cu datele statistice, doar le potriveste. Problema de baza nu e populatia totala, de 19 milioane, ci populatia activa. Aici INS-ul include si emigratii legal, inregistrati prin UE (in special in Italia si Spania), in afara Romaniei.
    0.7 milioane de someri se raporteaza la o populatia activa de 10 milioane, in loc de… 6.5 milioane. Acesti 3,5 milioane de romani, plecati hai-hui prin UE, se regasesc si in listele electorale permanente cu efecte pozitive asupra tuturor politrucilor jegosi din Romania.
    Asa se explica de ce e mai avantajos pentru Ponta un cvorum de 30% dintr-o fantezie decat 50% dintre romanii cu drept (real) de vot.

  21. “Bugün televizyonlar kapat! (”astăzi, închideţi televizoarele”) este unul dintre sloganurile celor din Piaţa Taksim” – constienti de “rahatul”, cu aroma de autenticitate, care li se prezinta zilnic la TV, intre doua reclame la “tigai magice”.

    @AC
    Nu preocupa pe nimeni “populatia activa” din statisticile INS ci numarul cetatenilor romani cu varsta de peste 18 ani, care au drept de vot. Aceasta informatie intarzie nepermis de mult ca sa nu fie mana escrocilor la mijloc (gasca lui Basescu sau Ponta – it really doesn’t matter)

  22. Informatia referitoare la cati votanti suntem nu are legatura cu recensamantul.
    Recensamantul arata statistici si date relative.
    Cati votanti suntem se stie in fiecare secunda: cate CNPuri care arata varsta de peste 18 ani exista – asta e o bagatela de program.
    Singura variabila sunt cei care au decedat si certificatul de deces nu a fost inca emis.

    Simplu ca buna ziua.
    Nu e nevoie de INS, directia de evidenta populatiei stie tot timpul cati suntem.

    Pentru referendum nu conteaza unde se afla acel detinator de cnp , acasa sa in lume !

  23. @cristian
    Procedura de intocmire a listelor electorale permanenta este specifica securistilor cretini. Pe baza de cnp, sunt trecuti toti plecatii si mortii Romaniei.
    Recensamantul arata statistici raportate la o realitate sau o fantezie.

    Directia de evidenta a populatiei nu stie nimic. E o alta institutie plina de prosti care cred in fiecare secunda ca merge si asa.

    @ory
    Toti indicatorii macroeconomici ai Romaniei sunt realizati in baza “populatiei active” care crezi tu ca nu intereseaza pe nimeni.

  24. ce treaba are recensamantul cu incercarea de distrugere a Trustului Intact?

  25. Cred ca @ernesto a pus, intr-o maniera asupra careia ma abtin sa comentez, o concluzie pertinenta. Daca vrea, Statu’ te f..te cu dansa indoita, mai ales cand Statu’ se slujeste de un scarbavnic madular degraba sculatoriu la auzul hahaitului din deal.
    Da’ chiar asa, vorba cinstitei noastre gazde, ce-au recensamantul, populatia activa, pasiva, numaratii, nenumaratii, capsunarii, pensionarii, referendarii, contrareferendarii, Ferentarii, statisticarii, cu cestiunea in chstiune, ca sa zic asa?

  26. trustul intact s-a imbolnavit de inceput de sfarsit. actiunile tipilor cu ochii albastri, vor continua cu demolarea increderii finantatorilor, nimic spectaculos dar extrem de eficient…pe urma vor urma pe rand starurile a3.
    @ Mizerii securistice
    un viermisor iese din cacat, si-o intreaba pe mama-sa, daca nu pot trai si intrun mar sau o banana. la raspunsul afirmativ al mamei, acesta o intreaba de ce se balacesc in cacat cand ar putea trai mai bine altundeva…
    fiindca asta-i tara noastra, ii raspunse mama…

  27. “eu dorm, in general, linistit. fiindca nu-s bagat in magarii”

    Eu si familia mea suntem genul de fraieri care n-au nici macar o amenda de circulatie neplatita. Asta nu inseamna ca dormim linistiti. Dimpotriva.

    Imi aminteam zilele trecute, cu un zambet amar, ca tu ai fost singurul jurnalist care l-a acuzat pe Ponta de blat cu Basescu. Chiar inainte de a-l numi PM in primavara lui 2012. Nu te-a ascultat nimeni… Acum tu esti unde esti, trustul Intact e unde e, iar noi toti suntem intr-un rahat atat de mare, incat si lui Dumnezeu i-ar fi sila sa ne scoata la liman. Ne vom ineca in propriile noastre dejectii. Iar cine crede ca-i la adapost de tsunami-ul asta de rahat care ne va inghiti pe toti, are mintea bolanda rau.

  28. @ Ciutacu:
    “Dupa numai o jumatate de ora, liderii USL au aparut intr-o conferinta de presa comuna, anuntand ca la protocolul USL vor fi adaugate “articole destinate unei functionari solide”.
    “Protocolul va contine un cod de conduita revazut si adaugit, adus la zi, simplu, suplu, clar, conceput pentru a face foarte clar tuturor membrilor care sunt regulile elementare de conduita in cadrul unei aliante.”
    Or sa va inchida si voua gura la RTV cat ai zice peste … N-o sa mai ziceti nici pas la adresa Antenelor. Pe pariu?

  29. Unii jurnalisti de la RTV chiar isi inchipuie ca sunt protejati de o mana invizibila, impotriva abuzurilor “clasei conducatoare”… Nici nu-si dau seama cat de prosti sunt…

  30. Eu zic ca n-o sa reuseasca sa-nchida cercul… Desi e limpede pentru toata lumea ca Alexandrescu a santajat RCS-RDS, nu cred ca, in baza probelor de care le cunoastem pana acum, il va condamna vreun complet de judecata corect. Dar sa zicem ca, in final, va fi condamnat de un complet aranjat, ca in cazul lui Nastase, si, mai mult, il va trage dupa el si pe Voiculescu, cu tot cu fiica-sa. Asta nu-i va folosi la nimic lui Basescu – nici la alegerile europarlamentare, nici la cele prezidentiale si nici macar la cele locale si parlamentare din 2016 – pentru ca audienta A3 nu va scadea nici macar cu 0,1% iar credibilitatea ei nu va avea de suferit deloc. De ce ? Pentru ca romanul mediu, asa cum am reusit sa-l inteleg eu pana acum, nu inghite ca pelicanul orice decizie a justitiei ci o percepe extrem de nuantat, in functie de modul in care el se raporteaza la cel condamnat si la fapta incriminata. Ca sa dau niste exemple, am sa reamintesc doua dintre dosarele lui Becali care i-au adus o sustinere publica evidenta. Primul e cel in care a fost pus sub acuzare pentru ca i-a gasit si pedepsit pe hotii masinii lui (care n-au platit in justitie pentru furtul masini), iar al doilea e dosarul “Valiza” in care e acuzat pentru “mita” promisa unor fotbalisti doar pentru a juca corect un meci important pentru Steaua. In astea doua cazuri, imensa majoritate a publicului nu da un scuipat pe acuzatiile procurorilor sau pe o eventuala condamnare de catre justitie, ci il considera nevinovat pe Becali, care a actionat “in dreptul lui” (cum se spune la mine-n cartier). La fel si Antena Group Intact va beneficia de intelegerea publicului daca il va convinge ca n-a-ncercat o condamnabila extorcare de bani de la RCS-RDS ci doar recuperarea unei sume care i se cuvenea oricum, fiind un prejudiciu provocat anterior de firma de cablu. Asta e tot, Voiculescu trebuie sa arate ca “era in dreptul lui” sa pretinda suma respectiva… Daca mai luam in seama si “amanuntul” ca – urmare a autodenuntului lui Bendei – procurorii vor inchide ochii la furtul mizerabil comis de RDS-RCS si Mitica Dragomir, pot sa bag mana-n foc ca A3 nu va avea de suferit nici un fel de pierdere (de simpatie, audienta, credibilitate sau financiara). Dar asta doar la nivel de perceptie publica, habar n-am ce se va intampla in justitie, nu m-ar mira sa intre la beci si Alexandrescu si Voiculescu si fiica-sa… Apropo, am vazut ca un imbecil (care a-nceput sa faca praf pe aici de la o vreme) considera ca si Ciuvica ar trebui incatusat pentru ca a facut public contractul prin care RDS-RCS si Mitica Dragomir au pagubit LPF cu niste milioane de euro !
    Mai vreau sa adaug ca urmaresc cu un soi de amuzament scarbit cum, in presa basista, santajul a devenit cea mai periculoasa si condamnabila infractiune prevazuta de dreptul penal ! Si cie sunt cei atat de oripilati de fapta lui Alexandrescu ? Tocmai slugoii celui care, in ultimii ani, si-a cladit toata puterea pe santaj ! Cum si-a transformat o groaza de inamici in “prieteni”, daca nu prin santaj ? Dac-am avea acces la inregistrarile convorbirilor (telefonice sau nu) purtate de alde Patriciu, Cristoiu, Vanghelie, Tariceanu, Chiliman, Orban, Diaconescu (amandoi, si Cristian si Dan), Florin Calinescu, Aspazia Cojocaru…

  31. @ Bubulea: 2 lucruri am inteles din postarea ta.
    1. Pot sa fac pe justitiarul in tara asta, daca eu consider ca sunt “in dreptul meu”. Adica, daca maine imi zgaraie cineva masina, sunt “in dreptul meu” sa-i dau vreo 2 pe dupa ceafa individului. Iar daca imprumut unui prieten niste bani, iar respectivul nu mi-i da inapoi la scadenta, sunt “in dreptul meu” sa-l sechestrez. Sau poate sa-i intru in casa si sa-i iau cateva lucruri de valoare, in contul datoriei. Pe scurt, legea junglei: cel care are forta mai mare si coltii mai ascutiti e “in dreptul lui” sa-l nimiceasca pe cel mic si slab. Dar ne dam toti “educati” si “civilizati”. Sper sa nu ma intalnesc vreodata cu oameni de la tine din cartier, ca poate enervez pe vreunul care va considera ca e “in dreptul lui” sa-mi dea cativa pumni.
    2. Imi place ca atunci cand Ciobanul da bani jucatorilor pentru a juca bine, nu e spaga. Dar atunci cand cineva da bani medicului ca sa aiba grija de el in spital sau cand ii da cate-o “atentie” vreunui functionar public pentru a grabi un anumit act (act perfect legal, la care respectivul are dreptul), e spaga. Nu, bineinteles ca nu-i a double standard. Sub nicio forma!

  32. @Bubulea:

    Omiţi un lucru. Lui Băsescu nu-i trebuiesc neapărat anumite avantaje pentru a face nasoale unui adversar politic. El este mânat de o foarte mare dorinţă de răzbunare, ceea ce este de ajuns. N-are nevoie de nimic, decât să-i vadă la bulău pe cei care i-au făcut lui nasoale la un moment dat, sau constant în timp (Voiculescu-A3).
    Nici în cazul Năstase n-a avut nimic concret de câştigat, dar tot a făcut-o, pentru că-l mânca-n palma de ani buni acea răzbunare. De-aia cred că nu ar avea nicio clipă de ezitare în a-i băga la puşcărie pe Alexandrescu, Voiculescu, şi eventual cât mai mulţi antenişti, pentru că la cât de mult l-a făcut la imagine trustul Intact în ultimii 4-5 ani, cred că reprezintă miză lui cea mai mare – sterciuirea acestui trust.
    Iar în susţinerea celor spuse de mine, vine chiar Voiculescu. Faptul că şi-a dat de două ori demisia din Parlament doar pentru a evita anumite termene de judecată care nu mai puteau fi amânate, înseamnă că-i e frică de răzbunarea lui Basescu, fără să se gândească vreo secundă că n-ar avea de ce să-l bage la puşcărie, atâta timp cât el nu mai reprezintă o miză concretă în politica românească. Legat de acelaşi lucru, sunt convins că orice om, cât timp nu are interdicţia de a părăsi ţara, poate să circule liber oriunde doreşte în lume, numai că în acelaşi timp nu cred în coincidenţe…la fel cum n-am crezut nici că lui Becali i s-a făcut dor de multele Athos cu o seară înainte de pronunţarea sentinţei…

    Audienţa A3 nici nu trebuie să scadă, ci doar să-i fie discreditaţi realizatorii. E de ajuns pentru a transforma un grup ‘elitist’ într-unul blamabil. În acel moment, credibilitatea şi legitimitatea lor devine zero. Îşi vor păstra publicul, vor continua să facă la fel de mulţi bani din publicitate, însă lumea se va uita la ei din curiozitate şi obişnuinţă, nu pentru a-şi forma opinii. Adu-ţi aminte de cazul OTV. Public imens, rating mare şi constant, bani mulţi în buzunarul ştirbului gri. Nu audienţa şi cota de piaţă reprezintă credibilitatea unei televiziuni, ci gradul de convingere pe care-l poate transmite unui public dispus să-i creadă…
    În opinia mea asta este de fapt miza (pe lângă introducerea în puşcărie a lui Voiculescu) – discreditarea A3 şi aruncarea în derizoriu a tuturor demersurilor lor jurnalistice. Şi până la urmă, dacă există temei şi probe, foarte bine…să o facă. Cât timp sunt convins de faptul că televiziuni precum B1 sunt aservite lui Băsescu, nu înseamnă că A3 nu este aservită lui Antonescu. Ceea ce din punct de vedere strict logic, creează o situaţie de echivalenţă între realizatorii B1 şi cei ai A3. Unii sunt într-o tabără, ceilalţi în alta. Asta se şi încearcă de fapt. Dezdobitocirea nucleului dur al telespectatorilor A3, luarea ochelarilor de cal de pe faţa lor, pentru a-şi da seama că realizatorii A3 nu sunt nişte sfinţi… 😉
    O televiziune care ajunge să aibă adepţi, nu telespectatori, devine un nucleu periculos de manipulare, care riscă să interfereze în anumite momente cheie, cu dorinţa celor care vor ca evenimentele să curgă într-o anumită direcţie. Aşa că se încearcă scoaterea lor de sub voalul ăsta al imaculării, şi trezirea la realitate a publicului fanatic de tip musulman/sinucigaş.

  33. @Cătălin Ionescu: discreditarea vedetelor vine la pachet cu reducerea audientei si a incasarilor din publicitate

  34. @Victor Ciutacu:

    …ceea ce înseamnă că mai apare o nouă miză. Pierderea monopolului asupra contractelor de publicitate. De fapt, această miză nu cred că ‘apare’, ci ‘era’ deja. Ar fi fost culmea să nu fie vorba şi de bani…mulţi bani…în toată tărăşenia asta. 😀

  35. @Victor Ciutacu:

    Păi cât timp marile companii mergeau întâi la A3 pentru a încheia contracte, iar abia apoi discutau şi cu ceilalţi, e clar că era vorba de un drept de preemţiune acceptat tacit, care pentru concurenţă apărea exact că un monopol (chiar dacă nu ad literam).
    Dacă io-s Realitatea Tv, RTV sau B1 şi văd că toate contractele grase merg întâi la A3, şi abia dacă mai rămân ceva firimituri, mai primesc şi eu, nu-s îndreptăţit să-i văd pe cei de la A3 că pe un gigant media care are monopol asupra pieţei de publicitate?
    Ştiu, toate companiile pot încheia contracte cu cine vor… Pe fond nu e monopol, formal însă…cred că da…

  36. În ceea ce privește potențiala discreditare a oamenilor Antenei 3:

    Eu și ai mei și încă mulți alții cu care și discut pe acest subiect, deodată, urmărind manipulările de tip securistic/mizeriile și alte încercări de gen, ne vom da seama că realizatorii Antenelor sunt câh? Extraordinar! Cum de nu ne-am dat seama și am stat cu ochelarii ăia de cal? 😐

    Mai concret: deodată, mi/ni se ia vălul de pe ochi și îi văd/vedem într-o cu totul altă lumină pe: Mircea Badea, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Dumitrescu, Dana Grecu, Sandra Stoicescu, Adrian Ursu, Oana Stancu, Victor Ciutacu ( sic! ) etc etc. Da, exact așa se va întâmpla!… 👿 😆

    Acum, răspunsul meu, în mai multe variante:
    1. Și marmota învelea ciocolata în staniol…
    2. Dream on…
    3. Hai sictir!

    Restul filozofiilor pe această temă lansate în diferite medii, de diferiți oameni – care, dacă nu sunt proști și/sau ticăloși și/sau direct interesați, sunt niște închipuiți care nici să scrie corect românește nu știu, unii – rămân vorbe de clacă.

    Nu cred că ultima redută va cădea.

    P.S. Așa cum Băsescu știe să-și urmărească țelul cu precizie, mai știu și mulți alții.
    P.P.S. Ce mai cred eu… Cred că Voiculescu nu e Năstase și că nici Năstase n-ar mai fi fost… Năstase, dacă ar fi fost în vreun pericol copiii lui. Și oricum, mai avem de văzut, că n-or sta acum niște oameni care chiar lasă ceva în urma lor pe pământ, la cheremul unui gunoi cu formă de om ( mă rog…).

  37. @Gica: Doar doua ? Mi s-ar fi parut normal sa intelegi cel putin trei lucruri… Dar, ma rog, bune si astea. Sunt nevoit (din nou) sa fac precizarea ca, dupa cate-l cunosc eu, asa cred ca judeca lucrurile un roman obisnuit, in maniera infatisata de mine mai sus. Nu inseamna deloc ca aprob asta. Si, hai sa fim seriosi, aici nu vorbim despre unul mare si coltos care-l nimiceste pe altul mic si neajutorat; asa cum bine spunea Nea Mitica, aici se lupta doi elefanti de marimi si forte comparabile (daca nu cumva Teszari e mult mai puternic, beneficiind si de sprijinul lui Basescu, via DNA). Si ar fi interesant de stiut de ce nu ai continuat cu abordarea asta etica si in cazul furtului milioanelor de euro (nu putem sti cate) de la LPF care va ramane nepedepsit, ca urmare a targului dintre DNA si Bendei, in schimbul autodenuntului celui din urma.
    PS. Chiar sunt curios, ce-ai face daca l-ai vedea pe unul ca-ti zgaraie masina ?

    @Cătălin Ionescu: Evident ca o face si din razbunare, nu omit deloc explicatia asta, numai ca o consider cu totul secundara in imprejurarile de astazi. Si, vorbesti serios, n-a avut nimic de castigat in cazul Nastase ?! Cum sa nu aiba, prima lui grija, cand a castigat alegerile din 2004, a fost sa nu se mai confrunte cu el la alegerile prezidentiale din 2009 ! Stia ca n-o sa-l mai poata invinge din nou, dupa ce abia l-a invins cu vreo 200000 de voturi ca urmare a acuzatiei de fraudare a alegerilor (pe care au crezut-o numai cretinii si despre care stia ca se va dovedi neintemeiata in scurt timp). Asa ca a aranjat cu “grupul de la Cluj” sa-i puna pe tava un adversar mai convenabil (si abia l-a batut si p-ala, cu fraude evidente pentru oricine). Revenind la subiect, e evident ca scopul intregii productii pusa in scena de DNA e decredibilizarea totala a Antenei 3, in perspectiva alegerilor care urmeaza in 2014 si 2016. Orice nerod e in stare sa vada rationamentul care se incearca a se induce in randul publicului A3: “Antenele sunt finantate prin santaj iar vedetele A3 sunt cele care, la comanda managementului, executa atacul asupra celor care nu cedeaza santajului. Deci toate dezvaluirile de pana acum si cele care vor urma nu sunt decat comenzi venite de la odiosul de Voiculescu. Nu-i mai credeti, roman’lor !” In felul asta se urmareste cresterea sanselor contracandidatului lui Antonescu, alaturi de alte actiuni puse la cale tot la Cotroceni (ruperea sau macar subrezirea USL, introducerea in cursa prezidentiala a unor candidati bine cotati in sondaje, ca Oprescu si Isarescu etc). Pentru Basescu e vitala castigarea Cotrocenilor de un om de-al lui, pentru ca noul presedinte, in intelegere cu guvernul de atunci, va numi sefii parchetelor in 2016, la expirarea mandatelor abia incepute acum. Si de asta va depinde libertatea lui si a clicii care a furat (si) pentru el. Iar tu imi spui ca “n-are nevoie de nimic” si ca vrea sa-l bage la rece pe Voiculescu si sa distruga A3 doar asa, de-al dracu’, ca sa se razbune ?!
    Numai ca n-o sa-i reuseasca, din motivele pe care le-am aratat in primul meu comentariu si datorita timpului prea scurt ramas pana la alegerile de anul viitor. Credibilitatea vocilor de la A3 nu se poate spulbera atat de usor si de repede, cata vreme vor vorbi argumentat, logic si onest, mai ales pe fondul nevoii publicului de a se informa si dintr-o sursa nebasista (or, asta e trista realitate, A3 e singurul loc neinvadat de propaganda lui Basescu). Stiu, o sa-mi spui ca A3 nu-i basista dar nu-i nici impartiala, e aservita lui Antonescu… Eu zic sa te uiti inapoi in timp si vei constata ca a fost tot timpul “aservita” adversarilor lui Basescu: Tariceanu, Geoana, Nastase, Iliescu, Ponta, Antonescu. Deci, daca e sa fim corecti, A3 n-a fost decat antibasista si atat…

  38. Mă bucur că ai rămas tu, deși piața te-a dus să lucrezi alături (în grilă) de mulți/multe triști/triste.

  39. Antonescu n-are cum să piardă presidenţialele, decât dacă se rupe USL-ul şi candidează Ponta. Oricât mi-aş dori eu să iasă Udrea preşedinte, mă tem că n-am şansa de a vedea în sfârşit o Românie înecată într-un circ complet. Din păcate…. 🙁
    Sună interesant raţionamentul tău, ba chiar e posibil să fie şi plauzibil, însă eu mizez pe altceva. Mie tare-mi miroase a război economic… După ani de zile în care A3 avea peste 20 rating, când restul aveau de la 5 în jos, cred şi eu că le-a crescut barba celorlalţi moguli, când văd câţi zornăitori şi foşnăitori adună-n vistierie trustul Intact…de ani şi ani…
    O fi şi o combinaţie politică de-a lui Basescu, de natura celei descrise de tine, însă dacă ar fi să fie aşa, ar însemna cea mai umilitoare palmă pe obrazul PNL-ului, partener USL. Şi asta pentru că după ce ai aproape 70%, guvern propriu, şi controlezi practic tot ce mişcă, să ţi-o tragă Basescu fix acolo unde te doare (trustului media care te-a făcut om), ar însemna că PNL legitimează teza pe care o susţin băsiştii de aproape un an – Voiculescu încearcă să pună mâna pe justiţie. Şi asta pentru că ar deveni indubitabil faptul că justiţia care nu le aparţine, este manipulată de Basescu şi le face nasoale. Aşa că eu să fiu în locul PNL-ului aş da-o că-i vorba de un război economic, al trusturilor media, pentru că altfel aş părea ridicol…
    Şi mă refer doar la PNL, pentru că PSD-ul coabitant este cel responsabil cu numirea oamenilor lui Băsescu. Ceea ce a dus la cel mai jenant moment pentru antibăsişti şi trustul Intact – încasarea celor mai grele lovituri, fix acum când sunt ai lor la putere… Băsescu are tot spatele acoperit: Premierul este cel care a numit şefii din justiţie, Guvernul aparţine USL-ului, dar ce să vezi!, iată că oamenii lui Antonescu, implicit ai lui Voiculescu, şi-o fură fix când era vorba de ‘ciocu’ mic, că acum suntem noi la putere!’. Lamentabil…
    Mai umilitor de atât, nu putea să fie pentru ei… Exact aşa cum şi-a furat-o şi Becali. După ce a avut acel interviu la palat, în care spunea ‘Mi se rupe pwl4 de DNA’, începuse să se bată boiereşte pe burtă că ‘au venit ai lui la putere’ (asta după ce finanţase din gros campania din Decembrie trecut), fiind sigur că n-o să mai păţească nimic. Ei bine, uite că acum e la brutărie, pierzându-şi şi funcţia de europarlamentar, cât şi pe cea de parlamentar al României. Humiliation!
    De-aia-mi creează mie repugnă democraţia. Pentru că Băsescu ne-a arătat că voinţa lui, susţinută din spate de marile puteri ale Europei şi ale NATO, contează mai mult decât voinţa poporului pe care-l prezidează. Nu vezi că a trebuit să fie musai Kovesi? Nu vezi că Morar a trebuit sacrificat doar de dragul coabitării, altfel ar fi fost şi el pe aceeaşi funcţie?! Pe ăştia-i vor decidenţii UE şi NATO. Degeaba li se pun contra antibăsiştii, A3, Voiculescu, şi până la urmă, 6 milioane de Români – ei toţi, la un loc, nu contează… Contează ce vor ăi puternici, nu ăi mulţi. Şi atunci, fuck it! Votul de blam mi se pare cel mai bun vot!
    Ştii expresia aia din popor ‘Ţi-am dat bătaie la tine-n casă’?! Cam aşa le face Băsescu acum (dacă e să credem că nu-i doar un război economic, pe publicitate) – USL-ul a ocupat întreaga casă, a intrat Basescu pe hol, a împărţit 2-3 palme şi i-a liniştit… 😉 …după care a ieşit hăhăind, lăsându-i pe micuţi tăvălindu-se-n chinuri în (şi anume) pridvor. 😀 (asta aşa…că să-i placă şi lu’ Mircea Badea când o citi). 😛

    Cât despre realizatorii A3, dacă ţie ţi se pare că ‘antibăsismul’ este singurul argument valid care îi legitimează şi le conferă titulatura de ‘deţinători ai adevărului absolut’, atunci…ce pot să mai zic?! 🙁
    Eu pe mulţi dintre ei i-am urmărit nu pentru că erau antibăsişti, ci pentru că erau carismatici şi-i vedeam ca pe o sursă de informare (singura din cealaltă tabără). Cel mai bun exemplu fiind gazda noastră. Tocmai de-aia-l admiram cel mai mult din trustul ăla. Pentru că nu era isterico-înverşunat. Miting în faţa CNA şi câteva ridicări de ton, nu se compară cu ce face Dana Grecu, Mircea Badea, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi alţii… Întotdeauna am apreciat persiflarea, dezgustul şi pamfletul mai mult decât ruptul capului de pe umeri (cel puţin în ceea ce priveşte emisiunile tv). Dacă singurele argumente (vorbind la modul general), sunt spumele la gură şi maimuţăreală gen ‘Taz of Tasmania’, atunci urmează să culeagă ce au răsădit. Mie unul (pe lângă nucleul de adevăr din multe dintre demersurile lor jurnalistice), mi-au lăsat impresia că au ales să folosească şi o foarte mare componentă artistică, pentru a ridica rating-ul – lucru care le-a şi reuşit, din plin…întrucât monotonia te face să apeşi pe butoanele telecomezii. 😉
    Dar de la asta şi până la a-i considera martiri sau Solomoni, mi se pare cale lungă. Sunt oameni ca toţi oamenii. Numai că, aşa cum şi PDL-ul lui Băsescu, PRM-ul lui Vadim, şi PP-ul lui Merkel, au fanaticii lor, aşa şi partea PNL-istă a USL-ului – cu fanii/adepţii lor.
    Mi se pare mai sănătos să plec de la prezumţia că orice om are bubele lui, mai mult sau mai puţin vizibile. Pentru că dacă un om îi consideră pe unii flawless doar pentru că-s antibăsişti, riscă să se mire când constată că purta de ceva vreme ochelari de cal, aşa cum se mira violet la 18:07. 😉

  40. Cătălin Ionescu:

    Mirarea mea de la 18:07 cred că a fost înţeleasă exact aşa cum am vrut eu să fie percepută de către cei care au citit.

    Realizatorii Antenei 3 au TOŢI defecte, ca orice om. Au însă şi multe alte calităţi, pe lângă cea de “antibăsişti”. Ca urmare, sper să fie cât mai mulţi dintre ei pe 15 iunie în Parcul Tineretului, că au trecut deja doi ani de la ultima “întrevedere”. 😉

  41. @Cătălin Ionescu: “‘antibăsismul’ este singurul argument valid care îi legitimează şi le conferă titulatura de ‘deţinători ai adevărului absolut’”, “a-i considera martiri sau Solomoni”, “flawless doar pentru că-s antibăsişti” ?! Ai citit mesajele mele si ai inteles c-am spus asta ?! Am zis doar ca Basescu vrea sa astupe singura (si extrem de eficienta) gura de foc indreptata spre Cotroceni sau macar s-o transforme intr-un pistol cu apa, astfel incat sa se auda doar vocile favorabile candidatului pe care vrea sa-l instaleze in locul lui (si care sa-i ofere protectie in fata procurorilor si sa-l desemneze premier cu prima ocazie). Si asta nu trebuie sa se-ntample (asta-i convingerea mea, daca tu ai alta…nu pot sa te ajut, doar sa te compatimesc), pentru ca nu intrevad (pe plan politic) vreun pericol mai mare care ne-ar paste acum decat revenirea, cu puteri depline, a regimului portocaliu. De-aia ii sustin pe realizatorii A3, desi nu-i prea inghit pe unii dintre ei… Chiar regret ca nu-i Gadea in locul lui Alexandrescu (nu-i doresc neaparat sa ajunga dupa gratii, dar daca numai asa se poate sa nu-l mai vad pe post, I can live with that). In fine… Iar tu zici ca, de fapt, chiar si asa, prin abuzuri grosolane in justitie, Basescu face un lucru benefic pentru publicul A3 “incercand dezdobitocirea si trezirea lui la realitate” (ramanand sa fie indobitocit doar de B1, Realitatea si RTV). In final, lasa-ma sa te-ntreb, de ce insisti ca am votat doar 6000000 pentru demiterea lui Basescu, desi ti-a aratat cineva (AC pe 3 June 2013 la 07:59) ca am fost 7400000 ?

  42. @Cătălin Ionescu & Bubulea: Basescu nu face nimanui bine prin abuz

  43. @violet:

    Spui la un moment dat: “Nu cred că ultima redută va cădea”.
    Exact la asta mă refeream când am cam exagerat în răspunsul pe care i l-am dat lui Bubulea, din cauza căruia, pe bună dreptate mi-a atras atenţia cu privire la derapajele mele. Cred că-mi rămăsese în cap această exprimare de-a ta…
    Când oamenii ajung să considere un post tv, care nu este altceva decât o Societate Comercială, care are un obiect de activitate, cod fiscal şi număr de înregistrare comercială, şi al cărei scop principal este producerea de profit, drept o ‘redută’, ba mai mult ‘o ultimă redută’, atunci cred că orice aş încerca să mai spun este de prisos. I rest my case cred că ar fi de ajuns… 😉
    Caz în care nu pot decât să vă urez distracţie plăcută la viitoarea întrevedere. 😉

    @Bubulea:

    Scuze pentru exagerări. 🙁
    Oricum, sper că ai înţeles la ce anume mă refeream, iar dacă tu nu te incluzi în rândul celor despre care vorbeam în pasajele pe care le-ai citat din comentariul meu, atunci jos pălăria!
    Îţi împărtăşesc opinia cu privire la Gâdea vs Alexandrescu, dar mă tem că justiţia nu-i în funcţie de antipatii. 🙁 La capitolul ăsta putem doar să ne lamentăm şi să ne dorim ca Ciutacu să rupă gura târgului cât mai curând… 😉 …caz în care nici nu mai e nevoie să se ajungă la ce ai spus tu, pentru că un Gâdea pe locul 2, va fi un fel de Turcescu în penumbră.
    Ceea ce cred eu în legătură cu acţiunile lui Băsescu, este oarecum legat de ideea de 6 milioane, în loc de 7.4 milioane.
    Şi asta pentru că eu nu mai cred în puterea democraţiei. Acest sistem de valori nu a fost conceput pentru 7 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că de o bună bucată de vreme, manipularea a luat locul echităţii sociale. Tocmai de-aia oameni care încă mai cred în valorie democratice (aşa cum văd că eşti şi tu) au deziluzii când văd cum stau de fapt lucrurile. ‘Puterea majorităţii’, ca şi concept, nu mai are niciun fel de valoare, câtă vreme există dovezi concrete, palpabile, cu privire la faptul că doar cei puternici (însă foarte puţini) decid.
    Cel mai bun exemplu este faptul că 6 milioane de voturi împotriva lui Basescu, n-au putut să-l dea jos, cu toate că fusese urcat în funcite cu doar 5.2 milioane. Şi spun 6 milioane, pentru că din totalul de 7.4 milioane, 900 de mii au votat împotriva suspendării – eu mă refeream strict la cei care au votat pentru suspendare.
    Într-o asemenea situaţie, mi se pare un lucru minunat această distrugere a mitului democraţiei – acţiune pe care o face Băsescu foarte bine. De-aia spun că-i benefic ce face. Dacă pe tine te doare măseaua de simţi că turbezi, nu preferi să ştii că ţi-o scoate medicul, şi scapi naibii de durere? Aşa şi cu democraţia asta de doi lei, în care cei ‘mulţi dar proşti’ contează doar când vor cei ‘puţini dar puternici’. Decât să trăim forever în minciună, amăgindu-ne că-i bine şi trăind cu impresia că votul nostru contează, mai bine să tragă unu’ apa în acest closet… De-aia spun că-mi doresc să fie Udrea Preşedinte. Să fie circul complet. Udrea Preşedinte şi DD Premier – perfect! Ori la bal, ori la spital… De ce să mă păcălesc şi să cred că eu (fraierul deţinător de CNP) contez, când de fapt nu-s altceva decât un 0.000001% într-un grafic? Dacă n-au nevoie de mine decât când le plătesc taxele, iar în rest eu trebuie să accept tacit faptul că ei fac ce vor (în detrimentul voinţei majorităţii), şi fură cât timp eu le ţin de şase, atunci fuck’em! Fuck’em rău de tot!!! Să se spele pe cap cu democraţia lor, şi să mă contorizeze doar când le-oi face eu semn… Îi asigur că au de aşteptat… 😉
    Spui că cel mai nasol lucru ar fi revenirea regimului portocaliu. Hmm…ce te face să crezi că e vreo diferenţă? Sincer…
    Tu nu vezi că USL-ul, împărţit în două bucăţi distincte, se comportă (şi urmează să se comporte) ca PDL-ul? În sensul în care PSD-ul, văzut cu sacii în căruţă, cu chiu cu vai se abţine să nu rupă barca (şi asta doar datorită relaţiei bune Ponta-Antonescu…pentru că dacă era o relaţie gen Tăriceanu-Băsescu, erau pa de mult), iar PNL-ul stă cuminte doar pentru că mai tre’ să ajungă Antonescu preşedinte?!
    Tu, care eşti antibăsist, care urăşti PDL-ul, care abia ai aşteptat să vină USL-ul ca să scapi de cuibul de vipere PDL-iste, cum te simţi acum?! Ce părere ai când constaţi că timp de un an, Guvernul Ponta n-a reuşit să facă public niciun audit în urma căruia să fie arestat măcar un (UN – 1, unitate) PDL-ist? Ce impresie îţi face coabitarea, după ce timp de luni şi ani de zile, atât Ponta, cât şi Antonescu, şi-au scuipat plămânii strigând împotriva ‘celui mai odios Preşedinte’ postdecembrist? Ce simţi când vezi că numirile şefilor din justiţie sunt făcute conform listei primite de la Băsescu, via Bruxelles? Plus multe altele… Te simţi bine acum, ştiind că prin votul tău, ai dat jos hoţii aroganţi şi ai adus proştii aroganţi? Tu ai impresia că Băsescu, Antonescu, Ponta, Boc, Johannis, mama lu’ Ştefan cel Mare…sunt altceva decât administratori? Crezi că decid ei ceva, sau primesc deciziile importante în plic, de afară?! 🙁
    Ce părere îţi face spre ex. Valeriu Zgonea, care venea în pulover în studiourile A3, cu discurs de lider de sindicat şi limbaj aproape de cartier (ca să-l înţeleagă plebea), de zici că venea de sus de pe baricadele de la Inter, care înfiera regimul PDL şi pe Băsescu de zici că-i furaseră ultima bere pusă la rece în frigider pe la 6 seara într-o zi de August cu 45 de grade la umbră, iar după ce a ajuns USL-ul la putere, a apărut cu un costum mai scump decât maşina mea, cu un rânjet de ‘Ferma Animalelor’ şi vorbea despre (citez) ‘trăim o nouă paradigmă’ (am încheiat citatul)?! Ţi se pare că oamenii ăştia sunt altfel? Crede-mă că doar conjunctura a făcut ca unii să fie într-o gaşcă, iar alţii în alta… N-are niciunul coaie. Toţi au testicole…
    Şi atunci, why bother?!… Cum să cred eu că dacă vin portocaliii, e mai rău decât cu galben-albastro-roşiii?! Toţi sunt din acelaşi aluat, fără nuanţe, fără dreapta-stânga, ci doar găşti de baEţi care vor să fie ei la butoane, primind comenzile de afară. Atâta tot! De la perioada paşoptistă şi până acum, n-am avut politicieni cu o adevărată anvergură europeană în ţara asta. Petre Carp, Bălcescu, Maiorescu, Brătianu, Titulescu etc…sunt doar câţiva pe care mi-i aduc aminte de la Istoria predată în liceu. Să zicem că şi Coposu ar mai fi fost ceva, dar săracu’ n-a apucat decât un început de ani ’90, dominat de Perestroica lu’ Iliescu…

    @Victor Ciutacu:

    Văd că Mircea Badea îţi citeşte blog-ul, şi s-a conformat cu rating-urile. 😉 Glumesc, evident… Sunt convins că a fost o simplă coincidenţă. 😀 Şi totuşi, n-a făcut decât să-mi certifice bănuielile. Nicio secundă n-am afirmat că ar fi coborât de pe locul 1, doar că, aşa cum am şi spus, nu mai are rating de 7-8, poate 10, ci a ajuns la 3… Iar asta, în timp ce concurenţa şi-a păstrat acelaşi constant 0.5-1.5, mi se pare o dramatică scădere.
    Momentan nu are concurent în ceea ce face. Însă, impresia mea este că în România era nevoie de un pamfletar… Iar ‘cap de porc’, cu părere de rău pentru Mircea Badea, chiar ştie să facă pamflet… Nu ştiu dacă Mircea Badea poate să facă pamflet în adevăratul sens al cuvântului, întrucât nici n-a încercat vreodată. Totuşi intuiţia îmi spune că n-ar fi în stare. Un coleric extrovertit face perfect ceea ce face Mircea Badea. Pentru a fi un bun pamfletar, trebuie să fii un flegmatico-apatic – de tipul lui Florin Călinescu, sau Radu Banciu. Cât de dispusă va fi piaţa autohtonă să înghită şi pamfletul, drept sursă de umor, om trăi şi om vedea.
    Până una alta, ‘ospătaru’ franţuzit’ rămâne constant, cu un foarte micuţ plus, iar ‘gurnalistul şpagaturist’ scade de la 8 la 3…

  44. @Doru: cand mi-am inventat eu sursele, baschetbalistu’ invata pentru BAC

  45. Bubulea,

    Thanx! E clar că am fost greşit informat. Nu ştiu de ce aveam în cap că 7.4 milioane este totalul voturilor, nu doar voturile ‘Da’. De aici şi greşeala mea de a calcula totul scăzând din cele 7.4 mil.
    Păi în cazul ăsta, devine şi mai clară acţiunea prin care democraţia micţionează în capul votantului credul. Spre bafta şi liniştea mea sufletească, am votat cu Năstase în 2004 şi Geoană în 2009. Însă mă gândesc cu groază la ce-o fi în sufletele celor care l-au votat pe Băsescu (eventual de două ori), şi care-şi doreau să exorcizeze acel demon interior care-i frământa, prin demiterea lui la referendum. Nu-i de mirare că antagonizarea societăţii se accentuează, cât timp atât de multe milioane de oameni au rămas neorgasmizaţi electoral. 🙁
    Un nene pus Preşedinte cu 4.8-4.9 milioane de voturi pentru, plus 300-400 de mii fraudate, nu poate fi dat jos cu 7.4 mil. de voturi împotrivă… Wow! 😆 Vivat democraţia! 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.