Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Reforma statului: azi, mondializarea .ro

Reforma statului: azi, mondializarea .ro

De ce l-am condamna pe Mircea Băsescu fiindcă a pus-o de cumetrie cu Bercea Mondialu’? Doar fiindcă-i neam de sânge cu preşedintele? Păi nu ne-a anunţat ilustru-i frate că rudele nu ţi le alegi şi că nu răspunzi de nevolniciile lor? Pentru dosarele penale (azi o evaziune mică, mâine un atac gingaş cu sabia ninja) ale bunicului finuţului? Neah, prezumţia de nevinovăţia-i sacră-n statul de drept. Nu s-a pronunţat instanţa definitiv şi irevocabil că domnu’ Mondialu’ a comis ceva sancţionabil prin Codul Penal, nu se pune.

 

În definitiv, după ce-i năşeşti candidatura lui Gutău de la Vâlcea cu alai de portocalii, pitic de grădină violet şi-o blondă voluptuoasă cireaşă pe tortul de marţipan, Bercea tinde să devină chiar fracventabil. Mai ales că dăruieşte nişte salbe de aur în campania electorală de-i înnobilează doamnei Maria, modelul în viaţă al domnului nea Trăian, cosiţele mângâiate de vânt când îl călăreşte pe Hoţu’; calul, nu partenerul de viaţă, să fim bine înţeleşi.

Mai mult, aici

UPDATE: Hai că apăru și maneaua celui mai tare naș

Comentarii

comentarii

Similar Posts

116 thoughts on “Reforma statului: azi, mondializarea .ro

  1. Eu unul ma intreb cum s-ar manifesta americanii, daca presedintele lor, sau un simplu congersman ar boteza sa zicem, un copil al unei familii renumite, familie mafiota evidenta. Sau pe fratele lui Medvedev (ipotetic) botezand copilul unui mare cap al mafiei rusesti? De ce numai la noi vezi si auzi astfel de vesti? Pestele de la cap se-mpute…

  2. Asteptati! Este doar un timid inceput. Sunt curios pana unde se va merge. Sindicatele ameninta, Guvernul se joaca de-a guvernarea, Presedintele da 100 megaeuro Moldovei, pensionarii o duc tot mai prost, Berceanu n-are bani de autostrazi, flacarile violet apar in tot mai multe locuri, ANI lucreaza, DNA sta la panda, Opozitia se autodistruge, Infractorii se incuscresc cu reprezentantii autoritatilor, Udrea are miliarde pe mana, Boc mitraliaza cu vorbe, romanii se plang pe forumuri si bloguri, Tara este datoare vanduta,
    FMI si BM conduc tara, etc,etc…

  3. Sa revenim….BASESCU sclavu mafiotilor !!!

    Din pacate din cauza idiotilor care au votat portocaliu o sa avem parte de o conducere dirijata de mafia interlopa formata din clanurile ciorilor care cotizau la garda anii recuti. Victore , fa un post cu detalii despre emigrarea in Australia, ca ma bag si io dar vreau sa aflu mai multe detalii.
    apropo te rog diseara sunt sigur ca o sa fii la sinteza sa vb putin despre masina lu bercea OT XX SEF mercedesu alb si poate mai vb si despre afacerile lu bercea, ce face el prin slatina…etc

  4. Am uitat…doamne ce fata avea bou ala de mircea basescu cand l-a pupat tiganu la plecare…nu stia cum sa se fereasca…mai ales dupa ce s-a dansat acolo pe manelas…probabil era si un miros specific de fuste…a mai luat si o ventuza de la tigan…phahahahhahahaha

  5. Domnul Ciutacu a intrat in posesia agendei privind reforma statului si, ca si altadata, ne-o serveste cu lingurita; o ia pe bucatele (capitole) si ne-o explica dand si exemple de urmat.
    Prima problema prin care reforma statului se realizeaza este “mondializarea”, care se afirma ca o miscare mondiala atotcuprinzatoare.Romania este inclusa in aceasta mondializare. Este un fapt real cu care ne confruntam, independent de vointa noastra. A cerut cineva sa apara site-uri deja?
    Nu, dar iata avem deja “mondializarea.ro”. Va recomand sa-l studiati cu toata seriozitatea.

  6. Pacat ca mai mult de 5 milioane de romani au fost pacaliti de acest om . Poate ca asta este nivelul nostru ca tara …. sa avem un presedinte ruda cu Bercea Mondialu’

  7. Basescu este sigur nume de tigan. Astia nu aveau nume de familie si la colectivizare li s-a dat un nume , asa cum li se zicea in sat. Mucea, Bashescu, Lingeblide, Bou’baltii. Probabil acum incearca sa se intoarca la origini, in tiganie.
    Hapti pele mo, bashe.

  8. Eu am încercat să fac aici un mic exerciţiu de imaginaţie, despre ce s-ar fi întîmplat pe la DNA + ANI dacă pierdea Providenţialu. Ce spectacol, ce mişteaux (ca să citez un clasic ciutacian)! Iar eu, vă mărturisesc, nu am o imaginaţie chiar atît de bogată, oricum, nu pe măsura faptelor de arme ale clanului…

  9. nu, nu ma voi lasa coplesit de sentimente de dusmanie si razbunare pe care mi le provoaca asemenea personaje. azi, am revazut impreuna cu fiul meu (7 ani), cu ajutorul youtube, secvente muzicale din filmul Maria Mirabela si mi-am adus aminte de inocenta si simplitatea gandurilor pe care le aveam in acea perioada. si asta pentru ca nu aveam nicio grija. imi pare rau ca societatea in care traim, isi pune amprenta atat de puternic pe noi si ne transforma caracterele. totusi, cand mi-am vazut fiul uitandu-se cu o fascinatie dubla, tripla, fata de cea cu care se uita la desenele violente de pe canalele cu specific, mi-am dat seama ca exista totusi o speranta pentru viitorul acestei tari. depinde doar de noi sa ne crestem copii in spiritul bunului simt, al nonviolentei, al frumosului, al creativului. putem face asta. sa nu-i lasam, pentru binele lor, sa ajunga manelisti, cocalari, nesimtiti, bizoni cu spirit de turma. nu, nu trebuie sa facem asta. educati-va copii, aveti grija la ce fel de modele isi aleg. cred ca asta este singura sansa a acestui popor. nu se poate ca intotdeauna un singur mar sa strice un intreg cos cu mere.

  10. ce barbat normal boteaza copilul unuia pe care l-a cunoscut cu o saptamana inainte. O fi fost dragoste la prima vedere?

  11. @Silviu: Ba sa ne fie rusine NOUA , ca nu reusim sa ne ridicam gandirea “mai sus de genunchiul broastei” …(stii cum se zice: cand te prosteste cineva o data SA-I FIE rusine…, cand te prosteste a doua oara SA-TI FIE rusine…! 😉 )!!!
    @tavi: Perfect de acord ca educarea si formarea unui om trebuie sa inceapa din copilarie , in cadrul familiei IN PRIMUL RAND (cei “7 ani de’acasa si nu numai …) , dar chestia cu “UN mar stricat”…????!!!!! Oooo , dulce optimism…!!! 😉

  12. 5 mil de romani l-au votat pe idiotul asta !
    5 mil de botanisti (au pus botul!)au refuzat o romanie de bun simt , in care sa nu iti fie frica sa iesi din casa la ora 23.00 , in care cultura,sanatatea,educatia (stie cineva la cat se ridica numarul analfabetilor in romania? nu de alta dar semidocti avem destui!)sa fie ridicate la rang de lege si nu batjocorite asa cum sunt acum!
    basescu a castigat alegerile pe baza furturilor ordinare din strainatate!,manelistilor,tiganilor si semidoctilor manipulabili !( vine comunismul daca il alegeti pe cutare ? )

    mai avem ceva de comentat ?
    P.S. : astept sa dea coltul ierbii si dispar din romania asta ! aici nu mai vreau sa fiu nici macar chirias !

  13. Botezul e perfect normal, un gest crestinesc adevarat,problema o reprezinta faptul ca acesti indivizi nu se rezuma doar la botez si atat. Problema este si ca familia prezidentiala e banuita a fi corupta si coruptibila, problema este si ca interlopii prospera si instituiile statului aproape ca nu exista. Legaturile dintre acesti indivizi ar fi existat oricum, deci nu ideea botezului trebuie dezbatuta, ci relatiile deja existente intre acesti oameni. Daca nu le boteza copilul si aveau relaii oricum cu interlopii, era in regula? Nu, deci ideea este ca nu botezul in sine trebuie subliniat ci toate increngaturile acestea, printre care se gaseste si singurul gest frumos si anume botezul unui copil. Ingrijorarea vine intocmai din faptul ca noi suspectam ca lucrurile intre aceste personaje nu au inceput cu acest eveniment si ca ar fi existat oricum.

  14. Scarbos din partea lui Mircea Basescu! Curat-scarbos!

    Pe de alta parte, nu inteleg istericalele gen “Sa-ti fie rusine Traian Basescu!!!!!” in conditiile in care frate-su e cel ce face familie cu tiganii. E o expresie a numarului redus de neuroni sau al talibanismului indus de urmarit prea mult la TV.

  15. Asta nu mi se pare ff tare. Astept sa se implineasca profetia lui Vadim: Base sa se casatoreasca cu prima noastra ministresa: Dna Elena. Asta e tare si de asteptat!

  16. Eu cred că e posibil să-l fi cunoscut personal proaspatul naş, abia cu o săptămână în urmă pe ţigan. Că i-o fi dat ordin frate-su să-i rezolve problema asta, să nu mai apară el în persoană. De parcă n-ar fi tot aia!

    În sfârşit…Se petrec nişte lucruri dincolo de limita putinţei de a le mai comenta, chiar şi negativ… Ai zice că se aşteaptă la ce e mai rău, nu neapărat din punctul de vedere trâmbiţat de Vadim, şi face acum tot ce se poate. Fără niciun scrupul.

  17. Doamne ce greu ne putem baga in cap ca daca se poate “democratiza” un stat, o institutie pe baze democratice, daca folosim “a politiza” in sensul de a da unui lucru un caracter politic, la fel de bine putem “maneliza” o jumatate a populatiei si bineinteles, o casta renumita poate “mondializa” o tara. De aici e doar un pas spre actiunea propriu-zisa de unde avem: democratizare, politizare, manelizare, mondializare si altele de aceeiasi natura.

  18. Cum e poporul asa e si presedintele. Cand l-am ales pe Basescu presedinte l-am ales pe Bercea Mondialu’. Eu unu raman socat cum de a fost posibil ca atata lume sa-l voteze pe marinarul asta. Nici in 2004 nu l-am votat si nici in 2009. Eu sper ca poate tousi ne desteptam si poate vom scapa de el mai repede de 2014 si va aparea in istorie ca o pata neagra a tarii noastre.

  19. Aliante de interese, ce credeti domnule Ciutacu? Adica mai da-i in masa pe plebei, important e sa o ducem noi bine.Facem ce vrem. Romanii nu se vor mai ridica nicioadata sa se razvrateasca si sa-i puna pe fiecare in banca lor. E evident incotro se indreapta tara asta. Acum vedem mai bine. Un simplu botez, nu? Si nimeni nu face nimic. Bine, nu vorbesc de d-voastra. Faceti tot ce trebuie. Ma refer la oamenii care au puterea sa o faca. Pentru ca si aceia sunt putrezi. Tara asta moare. Tinerii mor fara ca moartea lor sa insemne nimic. Asta e viitorul.

  20. mie imi seamana din ce in ce mai mult cu feudalismul sau perioada de la noi cand existau iobagi iar acum titlurile de boieri sau nobili sunt date de apartenenta la pd-l

  21. Ca numele BASESCU e compromis asa nu ma mira. Ce nu inteleg este cum de a acceptat preotul ca mondialu’ sa-i spurce cristelinta cu ochiul dracului. Prosti sunt romanii care vor accepta pe viitor sa-si mai boteze copiii in acea biserica. BOR ce parere are de fapta preotului, ca numai crestineste nu e sa arunci bani in apa sfintita pentru botez.

  22. eu cred ca si botezul asta este plata ptr voturi.se stie ca tziganii l-au votat,asa ca vine si rasplata….sa se bucure si ei tziganii de pretutindeni.bun.macar cu acest episod de recompensare sa se termine populiada basesciana.poate ne trezim cu boc cavaler,cu udrea sfanta turismului,eba zeitza modei,etc

  23. Copilul botezat azi se va casatori peste vreo 9-10 ani, si poate atunci va fi randul lui Traian sa fie nas , de data asta de cununie. Asta doar daca o sa fie liber…, cu agenda neincarcata. 🙂

  24. Domnule Ciutacu nu v-ati intrebat vreodata care dintre politicienii romani si care personaje publice sunt interesante pentru public si care sunt cei mai plictisitori sau enervanti?

  25. Cum ar zice mircelu, io ma bucur! Sa se boteze, sa se pupe pe dintisori, sa-si daruiasca coliere de cocosei, sa se inrudeasca, sa faca ce vor, oricum suntem praf, tara-i pe marginea prapastiei, poporu-i prost si sarac, cam cum sa fie aia de ne conduc?! La mai mare si sa traiasca nasu’ si nasica, ca-s coasta de prezident si sange de marinar!

  26. Mai si cand ma gandesc ca s-a “incumetrit” si cu d-nul Stolojan …Cum o fi reusit ? Imi imaginez cum isi va “incorda muschii” chiar si la o solicitare de verificare acte …
    Si ma intreb cat impozit plateste Bercea ? Il deranjeaza fiscul ? Vad ca pe raposatul camaraman al Antenei 1, Ionut, il impoziteaza fiscul si la 6 ani de la deces !

  27. N-am vrut sa zic nimica despre incuscriri intre tigani si romani avind in vedere ca in orasul meu convietuiesc pe linga primar si un rege al tiganilor si un imparat tot tuciuriu( Bercea intergalacticu’ … saracu’ …e fix p..a inierarhia astora). Da’ daca pastrezi motivu’ doua zile la rind ma gindesc sa zic si io ceva. O boritura are o nepoata (sa-i traiasca) care trebuie botezata. Acum o saptamina a intilnit o alta boritura pe care a intrebat-o daca nu vrea sa-i crestineze nepoata. Boritura de pe urma a zis ca “ba da” si i-a botezat-o. Acuma ca boritura aia de nas e frate cu boritura care ne conduce… Ghinion pentru cele X milioane care nu-l votara si mare bafta pentru cele x milioane+60.000 care-l votara. (diferenta de votanti in plus sau in minus poate fi pusa in discutie).
    Daca am fost necuviincios (folosind in exces cuvintul borit) te rog sa-mi dai ban pe blogul tau.
    Acuma chiar ca ma duc sa borasc.
    Banzai! (cu greata)

  28. ce ciudat…din cate stiu eu un presedinte de tara ar trebui sa fie presedinte pentru toti romanii…nu doar pentru intelectuali sau academicieni…..ce legatura are ce face mircea basescu cu imaginea lui traian basescu?

  29. Am inteles din articolul Dvs. ca “prezumptia de nevinovatie-i sacra-n statul de drept” si pana cand instanta nu se pronunta definitiv si irevocabil esti curat ca neaua care se cerne din inaltimea cerului.Dar in cazul Gutau este o condamnare definitiva si irevocabila, si totusi presedintele portocaliu cu ai lui portocalii din PDL stiu treaba asta, ca si cetatenii,si atunci mai exista compatibilitate in a i se acorda titlui de “Cetatean de onoare” in acest stat de drept “sacru” care este Romania? Ciudat!

  30. Într-o ţară cât de cât normală, legăturile dintre oamenii politici şi interlopi se fac cu foarte multă sfioşenie. Nici acolo nu toţi sunt curaţi ca lacrima: fie că beau alcool sau se droghează, fie că se duc la curve, fie că au legături cu dubioşii, o fac în tăcere, în intimitatea lor.
    Cum la noi totu-i pe dos, se pierde şi farmecul unor astfel de apucături. Ar trebui să ne-aducem aminte de frumoasa zicală a unei Mari Dudui: “Ciocu’ mic, acuma noi suntem la putere”. Ok, puterea de a ne sfida. Or fi existând vreo 5 milioane de oameni care îi acceptă aşa cum sunt, sau care au acceptat o sticlă de ulei şi o punguţă de mălai. Da’ multora dintre ei le va ajunge cuţitu’ la os.

  31. Imi poate explica d-nul Ciutacu cu ce este mai bun d-nul senator Voicu decat d-nul Borcea Mondialul? As fi jurat ca sunt de aceiasi teapa (doi infractori necondamnati inca).

  32. sa le traiasca portocaliilor manelistii si aramata in sutane al Patriarhului iubitor de slujbe de intronizare in Palatul Parlamentului!!!

  33. dle Ciutacu, dar chiar de-a risu plinsu!mi-e lehamite, dle Ciutacu de toata scirnavia si de la dreapta si de la stinga si de pe centru… dle, va rog sa ma lumuriti, e interzis bunul simt in Romania, s-a scos din DEX notiunea ONOARE?parca-i angajati cu ora pe toti mafiotii astia zisi oameni politici sau de afaceri sa ne socheze…

  34. Ce muie de regim ! Ce catastrofa de tara !
    Beeaaaahhh ! Nici sa borasti nu merita.

  35. Update: maine, poimaine, fara o manea personalizata nu mai poti sa candidezi…deocamdata o asociem cu presedintia.

  36. Scriu in timp ce urmaresc “Sinteza zilei”. Raspunsul la intrebarea daca Prefericitul se sesizeaza este un clar: nu. Prefericitul are lucruri mai importante de facut, crede-ma. Pestele se impute de la cap, fie ca e vorba de politica, de biserica sau de alte dracovenii, sa-mi fie cu iertare. De la cine ai asteptari, Victore? De la un popa care boteaza copilul primarului pentru ca a doua zi sa sfinteasca o buda inaugurata de un politician? Popii nostri sunt foarte bine orientati, deci nu m-as mira sa-l vad pe Preafericit invidios ca nu a botezat el insusi copilul.

  37. DOMNULE VICTOR CIUTACU,
    Pentru bunurile epuizabile prin exploatarea fondului, consacrarea prin Constituţie Art.136 alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.» impune ca ele să se regăsească în domeniul public sau în folosinţă publică, respectiv la valorificarea lor prin concesionare în regim privat cu cedarea bunului în natură bugetul statului trebuie să încaseze redevenţa pentru ”compensarea scãderii rezervelor”. Contrar, Legea minelor nr.262/2009 în art.I pct.3 stabileşte arbitrar (deşi redevenţa are un conţinut patrimonial şi trebuie evaluatã economic) ”o cotã procentualã de 4% din valoarea producţiei miniere” – adicã mai puţin decât nivelul ratei profitului pe care parlamentarii dovedesc cã ştiu sã o obţinã din investiţiile lor proprii.
    ANTI-ECONOMIC, ”investitorul” ar lua aurul cu 4% din valoare, jumãtate faţã de rata dobânzii dacã l-ar lua DOAR CA ÎMPRUMUT – când ar trebui sã-l mai şi dea înapoi.
    Desconsiderarea prin Lege a valorii, şi în prezent (deşi a fost cauza falimentului economiei centralizate unde concesiunile se făceau însă în cadrul aceleiaşi forme de proprietate), încalcă Art.135 alin.1 din Constituţie: «Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă.». E o dovadã pe care procurorul Radu Voinea nu a avut-o la Târgovişte!

  38. Tocmai am vazut-o pe dna Valeanu, sotia dlui Antonescu la discutia despre Rosia Montana.
    Am ajuns sa ma intreb da dl Antonescu era mai bun pentru Romania. A vorbit ca o bucatareasa, nu ca un europarlamentar, despre resurse strategice ale Romaniei. Sa spui ca politicul nu are de ce sa se amestece, poate te crede cineva din clasa a doua. Daca asa reprezinta si Romania …. e ceva aceasta clasa politica!Lipsita de profesionisiti. Cred ca pe cei mai prosti din fiecare domeniu ii regasim in Parlament.

  39. Botezul a fost oficiat in mod sacrileg, preotul ala ar trebui caterisit.
    Daca azi arunca bani in cazan, maine il pot umple cu tuica.
    Da uite ca Patriarhul tace asa cum a tacut si la demonstratiile sataniste cu flacara violet, iar Spagoveanu ar fi vru probabil sa umple cazanul cu bancnote, sa nu mai puna apa deloc.
    Prea tace preafericitul de la o vreme….

  40. Nu stiu de ce, dar tare ma tem ca Zeus va iesi “curat” din afacerea asta. Ce ziceti daca il vedem pe mondialu’ cu bratari??? Nu-i asa ca-i distractiva telenovela? De cate zile nu ne mai preocupa ce face guvernul pinguin si nici nu mai dam atentia cuvenita tensiunilor din PDL?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.