Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Pomana pisicului pe drumul Pekinului

Pomana pisicului pe drumul Pekinului

Tensiunea politică s-a risipit. Începută astă vară, lovitura de stat care a speriat Europa cu apă caldă la bloc a reuşit prin votul poporului suveran. În crucea nopţii, pe-o linişte de nu se auzea nici cucuveaua palatului, plagiatorul mitoman a căpătat încrederea tiranului. S-a băut aldămaşul coabitării, s-a înghiţit pisicu’ şi s-a făcut dreptate până la capăt. Dacă tot au luat oamenii dealu-n piept pe-o ninsoare de nu vedeai picior de doctor pe la televizor, au pus oamenii tocmeala şi pe hârtie, să rămână mărturie scrisă pentru manualele alternative de istorie. Dar nu ne arată papirusul, că-s oameni de onoare şi n-ar vrea să risipească vraja.

http://www.youtube.com/watch?v=vw0j5Y4_7FE

Cum s-a terminat campania electorală, un pic înaintea sfârşitului lumii, România a devenit puternică. Ştiau ei mayaşii ce ştiau, dar n-au vrut să ne spună, că ne-o luam în cap. Majoritatea iraţională şi abuzivă a călcat pe gât fragila opoziţie. Şi-a impus dictatura. Bruxelles-ul e departe, Washington-ul nici nu se zăreşte, Curtea Constituţională stă ascunsă pe facebook. Drumul către Pekin, pe relaţia Moscova, e larg deschis şi curăţat de nămeţi. Prin voia Divinului, ţărişoara are deja un (aproape) premier. Care-i tot cel antieuropean şi antiamerican de până acum, probabil în numele continuităţii deciziilor iresponsabile şi-n lumina falimentului economic. Conform consecventului care a organizat consultarea-n grup organizat şi a semnat decretul de nominalizare, soarta ne stă între copitele unui porc imatur, care, când nu ia banii înainte, face ca o maimuţică. (articolul integral, aici)

Anul Mâţei începe fără udemerişti la Palatul Victoria. E prima decizie raţională.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Pomana pisicului pe drumul Pekinului

  1. Inca un articol excelent!Deci am scapat(pe moment) de UDMR ! Am primit o firimitura de satisfactie ca sa uitam de faptul ca coabitarea inseamna inca 2 ani de justitie captiva la Cotroceni!Dar ce le pasa lor de asta?Ponta vrea pace si nu razbunare!Un mesaj crestinesc pe care doar pe idioti ii poate pacali!Din “Dreptate pana la capat”s-a ajuns in cateva zile la “Pace,colaborare,coabitare” si “Sa trecem la treaba!” Da ce dracu treaba mai importanta v-a fost data la urne decat sa pedepsiti hotii si sa recuperati ce-au furat?In loc de asta ,lor le lasati ce-au furat si va scremeti ce biruri sa mai puneti tot pe noi!

  2. De ce UDMR nu? De ce Gabi OPREA da?
    UDMR nu a intrat la guvernare din cauza ca astfel s-ar fi incalcat votul anti basist al electoratului.
    In esenta, motivul este corect, dar la o analiza mai atenta se poate observa ca intrarea UDMR in Guvern ar fi fost de o suta de ori mai putin suparatoare decat cooptarea lui Gabriel Oprea si probabil si a altor UNPR-isti.
    De ce UDMR nu?
    Ministrii UDMR au facut parte din guvernele Boc si Ungureanu si au girat prin activitatea lor masurile anti-populare impuse de Basescu si premierii respectivi (cu unele amendamente – vezi la De ce UDMR da?)
    Parlamentarii UDMR au sustinut guvernele mentionate mai sus si au servit regimul Basescu (cu unele amendamente – vezi la De ce UDMR da?)
    Maghiarii nu au votat la referendumul pentru suspendarea lui Basescu, la indicatiile de la Budapesta ale lui Victor Orban si (atentie!) nu ca urmare a unei hotarari a conducerii UDMR (unii parlamentari UDMR chiar au fost la vot, exemplu György Frunda).
    De ce UDMR da?
    Nu toti ministrii UDMR au fost de acord cu masurile dictate de la Cotroceni. De exemplu proiectul Rosia Montana Gold Corporation s-a impotmolit si datorita opozitiei UDMR, prin modul in care ministrul Laszlo Borbelly a gestionat activitiatea ministerului mediului, in ciuda presiunilor la care a fost supus de Parchetul lui Basescu.
    UDMR s-a opus (este adevarat, din motive legate strict de interese etnice) formei de regionalize a Romaniei si modificarii Constitutiei asa cum au fost propuse de Basescu. Fara UDMR Parlamentul Romaniei ar fi avut acum 300 parlamentari si o singura camera,
    UDMR-ul a fost mult mai sincer in demersurile sale politice, chiar daca au exercitat un santaj politic, decat restul formatiunilor politice din Romania si nici nu prea i-am auzit pe membrii sai sa-l pupe-n… pe Basescu.
    De ce Gabriel Oprea-UNPR da?
    Au contribuit prin retragerea sprijinului acordat regimului Basescu la caderea guvernelor Boc si Ungureanu si la suspendarea lui Basescu (adica i-au tradat pe PDL-isti dupa ce cu trei ani in urma ii tradasesera pe PSD-isti)
    Au votat pentru suspendarea lui Basescu.
    De ce Gabriel Oprea-UNPR nu?
    Au tradat de doua ori, mai pot trada.
    Au fost slugile regimului Basescu si l-au sustinut mult mai mult decat UDMR.
    Au exercitat constant un pupincurism feroce la adresa lui Basescu si Elenei Udrea (vezi discurs Oprea la investirea Elenei Udrea la conducerea PDL Bucuresti, vezi interventiile televizate ale lui mos Nicolicea, ale lui Sarbu sau ale actualului consilier presidential Cristian Diaconescu, preşedintele UNPR). La ordinul ministrului Oprea intreg personalul din Bucuresti al armatei a fost obligat sa fie prezent la manifestarile din 2011 legate de ziua armatei (de la Palatul copiilor) si cele legate de Ziua Nationala (la Arcul de triumf), pentru a fi o masa tampon intre eventualii huiduitori si presedintele “mult iubit”, ca pe vremea impuscatului.
    In concluzie, vazand ca Miky Spaga este “de bine” iar György Frunda este cah!, ca unul care il uraste pe Basescu inca de la prima lui mare minciuna evidenta (aceea prin care, dupa ce a cerut sa-i fie votat Consiliul pentru a avea el “mari realizari” pentru bucuresteni, a inceput sa planga pe versurile “Draga Stolo”), eu nu voi mai merge la vot.
    Mentionez ca nu sunt etnic maghiar si nici fan UDMR.

  3. @Victor Ciutacu – inseamna ca le-a iesit PSD-istilor o miscare geniala (dupa mine) din prostie. Nu e putin lucru sa-ti faci un aliat (UDMR), sa-ti faci imagine de intelept in Europa si sa-ti pastrezi ministerele lasand treaba murdara de a refuza UDMR-ul pe umerii colegilor de alianta (PNL + PC).

  4. “Ministerul Marilor Proiecte”! Ha, ce mishteaux suna! George Orwell ar fi invidios, cum de “1984” nu a inclus asa ceva? Comedia (accentul pe o, please, ca la Dottore 🙂 )bineinteles nu era completa fara Daaan Sovaaa, Ministrul Marilor Proiecteee!…
    Cred ca o personificare mai mare a imposturii si a incompetentei mai mare decat trio-ul Ponta-Sova-Corlatean nu se exista. Sigur, ca basist (imputit, y compris) ma fac ca nu exista si alternative la acest onorant titlu, sa zicem Boc-Pogea-Boagiu.
    Anyway (cum ar zice cineva care semneaza comentarii pe acest blog, cu ideograme sau ceva tot pe acolo…), il vad acum pe Ponta la televizor ca pare sa realizeze, dupa cat de umflat la fata este, de-abia acum ce cartof fierbinte a prins in brate. Si ma refer la bomba economica care ticaie si care va face bum, din pacate pentru noi toti, foarte curand (deja fumega…).
    In filmele fie ele si proaste, exista un erou care cu o secunda inainte de bum are stiinta/inspiratia sa taie firul (rosu, de cele mai multe ori :)) si sa ne faca sa respiram usurati. N-are rost sa ma repet si sa spun ca Ponta nu este un 007, dar nu vad din pacate pe nimeni capabil sa joace rolul asta. Incep sa cred ca insa Basescu ar fi putut premedita tot filmul de pana acum, creindu-si un “adversar” de talia unui Ponta, pentru a evita aparitia unui oponent pe-bune. Vorba aia: daca nu ai inca un dusman cu adevarat periculos, mai bine construieste-ti unul din timp, dupa cum te aranjeaza mai bine…

  5. psd-ul o va face-o de oaie in curand. ponta e un fel de magastar care toata ziua-i pe sticla, tot ce gandeste este in direct, si problema ii ca scoate pe gura toate prostiile care le are in cap. daca ar tacea mai mult i-ar fi de folos. ma tem ca nu prinde vara usl-ul. nu de alta dar psd+udmr+minoritati+cativa transfugi din ard/ppdd fac de o majoritate, si atunci nu isi mai bat capu cu liberali.

  6. Toata lumea a putut observa ca au fost invitate ieri la Cotroceni , toate fortele politice care vor fi reprezentate in noul Parlament,conform votului.Tocmai aici e problema cea MARE:ieri ,nu s-a prezentat Alianta Romania Dreapta(ARD) asa cum au candidat pe buletinele de vot si cum s-au inscris la Biroul electoral, ci s-au prezentat pe partidele care au format aceasta alianta,pe care ei au declarat-o desfiintata in data de 10 decembrie 2012(a 2 zi dupa alegeri), iar PROBLEMA LOR DE LEGALITATE AICI APARE:
    desi au candidat sub forma de alianta de partide, ei si-au desfiintat alianta luni 10decembrie,cand rezultatul alegerilor nu era inca comunicat oficial de Bec(s-a comunicat doar mierscuri 12decembrie rezultatul final), cand candidatii aliantei inca nu primisera certificatele individuale de alesi de la Birourile electorale judetene (care s-au dat doar vineri 14 decembrie), cand Curtea Constitutionala inca nu semnase inca pentru Validare si nici nu fusesera publicate in Monitorul Oficial mandatele(lucru petrecut vineri/sambata).Trebuie mentionat ca alesii nu au depus inca Juramantul in Camera Dep./Senat caci nu a avut loc Sedinta Constituanta.
    Practic mandatele acestor oameni care au candidatr sub sigla unei aliante sunt Nule,caci ei au desfiintat alianta inaite de a fi validati oficial de BEC si de a depune Juramantul in Parlament.Nu stiu daca ei au inregistrat la Tribunal ,luni 10 decembrie actul de desfiintare a aliantei,dar in aceasi zi ei au anuntat oficial si public ca alianta nu exista si mai multi candidati au trimis la BE Judetene hartii prin care cereau sa le fie calculat procentul electoral la distribuire doar la Partidul din care fac parte si nu pe alianta.Asa a facut si Roberta-Hoata .
    —Sa presupunem ca nicio institutie sesizata nu va avea curaj sa le invalideze mandatele acestor oameni(care inca azi 18decembrie nu sunt inca Parlamentari), iar Partidul Portocaliu luat singur ,trece pragul electoral de 5%, dar Partidul fostului premier Hungureanu ,care are doar 3 alesi, NU INDEPLINESTE BAREMUL ELECTORAL PENTRU PARTIDE, la fel ca Pnt (care are 1 ales).
    Va rog sa verificati daca ceea ce am scris este Corect, caci atunci Noul Parlament are o problema de legalitate.Asta daca tot respectam statul de drept(i-am sesizat acest aspect si domnului R.Tudor)

  7. Jocul de culise cu Ponta, Base si Antonescu arata clar cat valoreaza votul nostru. Presa si-a facut treaba insa UDMR intra la guvernare in 2013. Acum era prea devreme asa ca au aruncat o gogosica poporului infometat. Apropos de porci. NOI toti vom inghiti porcii(600). Care va fi cel mai mare, cred ca nu mai are vreo relevanta. As vrea sa vad intr-o buna zi PNL singur la guvernare, eventual alaturi de PC. S-auzim de rau ca de bine avem podul plin!

  8. il aranjeaza Nastase pe Base’ dupa ce iese. vrem sa vedem razbunare. lu’ Base ii place scandalul si sper ca Nastase isi revine si castiga prin KO

  9. Avem incredere in dl PONTA ca va opri salariile de merit si de exceptie alocate ILEGAL in unitatile MAI si MAPN acelorasi salariati in ultimii 4 ani.
    Va rugam dle CIUTACU sa-i aduceti la cunostinta dlui Ponta acest lucru. Trebuie sa puna dansul capat acestor ilegalitati savarsite de predecesorii dumnealui.

  10. DLE CIUTACU VA RUGAM SA.L INTREBATI PE DL PONTA CAND VINE LA DVS IN EMISIUNE DE CE NU OPRESTE SALARIILE DE MERIT SI DE EXCEPTIE DIN MAI SI MAPN PRIMITE ILEGAL DE ACEIASI ANGAJATI 4 ANI CONSECUTIV. NU ESTE NORMAL CA SALARIATII CU ACEEASI INCADRARE SI VECHIME SA AIBA SALARII DIFERITE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.