Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Pitic-ciupercă, ţie nu ţi-e ruşine cu tine?

Pitic-ciupercă, ţie nu ţi-e ruşine cu tine?

UPDATE: Traiane, sper ca ai ales blocul meu…

Citez din Mugur Ciuvica, iar el din autor: “În cadrul procedurii de formare a guvernului, rolul preşedintelui României este secundar în raport cu Parlamentul. Rolul preşedintelui se rezumă la desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru şi la numirea guvernului după acordarea votului de învestitură din partea Parlamentului. Esenţial în formarea guvernului României rămâne aşadar votul de încredere din partea forului legislativ întrucât guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului şi nu în faţa preşedintelui României.” (Emil Boc, “Instituţii politice şi proceduri constituţionale în România”, manual de bază pentru studenţii la Ştiinţe politice, 2003, Editura Accent, pag 215-216)

“Preşedintele României nu se bucură de independenţă totală în desemnarea primului-ministru (…. ) Chiar dacă preşedintele nu e obligat să ţină cont de părerile partidelor consultate, considerăm că nu va putea desemna la funcţia de prim-ministru decât pe acel  candidat care are suportul majorităţii parlamentare”. (Emil Boc, “Instituţii politice şi proceduri constituţionale în România”, manual de bază pentru studenţii la Ştiinţe politice, 2003, Editura Accent, pag 225)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Pitic-ciupercă, ţie nu ţi-e ruşine cu tine?

  1. Stim cu totii cum realizeaza acesti domni manualele de pe care “predau” la anumite facultati si institutii. Totul e facut doar pentru bani! Ce sa faci saracu, poate a uitat si el, din 2003 pana acum a trecut ceva timp… a ramas si el cu mai putini neuroni!

  2. Ce sa mai fie de comentat……………
    Cum fiecare angajat din tara asta da un concurs pentru ocuparea unui post, concurs in care ii sunt testate si rastestate abilitatile, cunostintele etc etc etc din domeniu respectiv, ei alesii neamului nu dau nici un examen, nu au nici o fisa a postului, sau alte cele, sa stie macar ce au de facut sau de unde pot sa se documenteze.
    Si inca o data avem dovada clara a absolventilor de particulare care au ajuns sa ne conduca!
    Licentiati particulari pentru o politica “particulara”.

  3. Eh..! Pe vremea acelor cursuri Boc citea mai bine Constitutia! Se temea de arbitrul Iliescu! Acum preda cursuri constitutionale unui jucator arbitru si tribunei de “studenti” portocalii!

  4. Domnu’ Victor,
    Pai aia este valabil pentru studenti, pentru bobor iata ce este valabil(cu scuze ca am mai postat o data acelasi text):
    Tocmai a tinut nanobcul niste lectii de drept constitutional la tv, lectii bazate pe o logica-ilogica sau mai bine zis pidosnica.1. astazi nu mai este declarata dreapta invingatoare (ca in seara alegerilor), pentru a putea revendica dreptul la pm si nici ca la locale cei care au avut voturi mai multe, ci invigatori cu drept la pm sint cei cu mandate mai multe, adica pd-l. In virtutea acestui postulat nanobocist de sorginte cotrocenista, pd-l nu va negocia cu nimeni pina cind asimetricu’ nu va desemna pm, care pm se va apuca sirguincios, nu sa formeze un cabinet ci sa patroneze negocierile in vederea formarii unei majoritati. Astia ori sint timpiti si boi, ori ne iau pe noi drept hai de mai sus. Nu stiu de ce, dar inclin spre ambele variante.
    Sa fiti iubit
    marcus

  5. Zvonistica dreptei si statistica BEC au trecut Alianta PSD-PC pe locul 2!
    Alianta PSD-PC a pierdut 3-4 procente numai in zilele de sambata si duminica… pe zvonistica transmisa cu disperare pe tot ce tine de comunicarea in virtual.
    Si la aceste alegeri PSD s-a dovedit deficitar la stiinta contracararii mesajelor cu impact imediat transmise pe bloguri si pe site-urile ziarelor si televiziunilor, reluate rapid prin telefoane si SMS-uri.
    Zvonul care a speriat de aceasta data a fost cel cu impozitul pe salariu de 40 % in cazul in care PSD va accede la guvernare.
    Reactia PSD a fost inexistenta! Rezultatul s-a vazut duminica seara.

    In plus, diferenta dintre sondaje si numaratoarea oficiala ridica mari semne de intrebare, asa cum am mai aratat, secvential.
    Chiar rezultatele oficiale finale comunicate de BEC cuprind unele bizaririi cu voturi nule voturi albe si voturi pierdute din statistica voturilor valabil exprimate.
    Pentru acuratetea operatiunii de numarare nu este permis ca in Comunicatele oficiale al BEC si ale Circumscriptiilor judetene sa nu apara aceasta egalitate: b) numarul votantilor la urne = e) numarul voturilor valabil exprimate + f) voturi nule +g) voturi albe.
    Aceasta inegalitate exista si nimeni nu o discuta. In spatele ei se pot ascunde, in amonte, o serie de erori. In contabilitate, daca nu iese un ban pe verificarea de control se reia intreg calculul pentru a descoperi greseala.
    Nu trebuie uitat ca, la 7 milioane de voturi exprimte, o eroare de 70 000 inseamna un punct procentual.
    Baietii care au numarat s-au jucat cu permutari de 250 000 de voturi nule si albe la Senat si 340 000 voturi nule si albe la Camera Deputatilor. Insasi diferenta de aproape
    50 000 intre voturile albe de la Senat si cele de la Camera Deputatilor nu are o explicatie logica in conditiile in care, in acest fel, au “protestat” aceiasi alegatori.

  6. oligofrenul asta ancestral, e prost rau. Dupa ce in noaptea elegerilor a repetat chiar agasant fiind ceea ce fusese invatat, ”dreapta a castigat”, acum o da pe asta ca pd-lul a castigat.
    Legat de manualul ala, intamplator, cu rusinea de rigoare, recunosc ca l-am rasfoit. e pacat de studentii care invata ce scrie acolo. daca vrei sa stii SP, citeste constitutia noastra de kkt, plus carti scrise de autori straini. si cel mai imp iesi pe strada sa vb cu oamenii. sincer, stiu mai multa politica decat 85% dintre parlamentari. si nu mai vb de sociologie, unde, , sa citez un ilustru in viata ”simt terenul”.

  7. ioooi…si bocu’ trecuse carpatu’ pan’ la cotroceni, dar manualu’ i-l papase o vulpe uda, dar a dracu’ de rea. 🙂

    pacat ca nu studiez si eu din dumnealui…eram si eu un felics tatar macar.

    p.s.: cat circ o sa fie cu guvernu’ stanga si iubita ei part-time dreapta: ba cu stanga si cand oboseste, continua munca dreapta.

    si uite asa pnl-u’ iese oricum castigat (ori banos ori procentual).

    p.s.2: isarescu prim-ministru?

    p.s.3: asa de reformator a fost uninominalu’ ca aproape aduce FSN-u’ din nou la putere.

  8. era virgin, neatins si nevinovat pe atunci dom’le. Ca Monica Columbeanu in copilarie.

  9. Ciuperca asta e virgina cat e si statuia libertatii.
    Nici usturoi nu a mancat si nici gurita nu ii miroase, dar la cate a fost in stare sa ingurgiteze pana acum, o va inghiti si pe asta fara sa clipeasca, ba chiar va mitralia cuvintele mai rapid decat de obicei, atata tot.

  10. ăştia (politicienii romîni) nu ştiu decît un dicton, şi ăla prost interpretat: “Politica este arta compromisului”. Ori ăştia ori e toţi proşti, ori avem de-a face “decît” cu artişti. Să ne reamintim ce i-a zis Băsel lui Darius Groza în 2007?

  11. @Palpatine II: Mai repede sa-i fie rusine lui Ciuvica, ca vine cu asemenea “dezvaluiri mizerabile” pentru a-l compromite pe nepretuitul lider de anvergura cosmica, adica Boc… Sa-mi fie mie rusine si tuturor celorlalti ca nu intelegem un geniu al constitutionalitatii (sau al constitutiei de tip slugarnic), BOC, Emil BOC…
    Sper ca lui Ciutacu i-ai batut obrazul in gluma. Este si sper ca va ramane unul din putinii jurnalisti cu demnitate din Romania.

  12. noua Constitutie MO 767 31/10/2003 , nu a acceptat aceste “idei imbecile ” , ci pe cele pe care le sustine , acum , presedintele si …boc .

  13. saracii studenti…sunt indoctrinati:|
    au ajuns sa citeasca carti scrise de BoC
    sincere condoleante:|

  14. Daca te mai iei de pitic, o sa aiba tolo argumente cand o sa sustina ca te iei de el doar ca simpatizeaza PDL-ul.

  15. Cosntitutia a fost incalcata de cel putin 2 ori in acesti 4 ani de guvernare a Aliantei rasului:))oare de ce mai exista daca nu se tine cont de ea?….Papagalul face doar ce i se spune,ce i se comanda,uitand anumite aspecte ale legii..defapt pana la urma cred ca traieste pe o alta planeta,o planeta de pitici…Scuza poate fi amnezia sau…nu mai stie ce a scris…sau poate nu a scris el si doar a dat copy…paste:))…o zi buna!

  16. Sa ne amintim ca intre momentul in care a redactat acele manuale si momentul actual domnul Boc a avut o aventura in direct la Andrei Gheorghe in emisiune: a cazut in cap de pe o pasarela. Efectele sunt inca persistente.

  17. chiar nu ati observat pana acum ca in politica romaneasca teoria e diferita de practica? ca una e se spune si alta se face? Boc e doar ultimul din linia de papagali care propavaduiesc una si cand e cazul fac exact pe din dos ca doar ei se exclud… eu as vrea un guvern PDL sa vad si eu daca sunt de dreapta sau si asta era doar in manuale… oricum, Boc se incadreaza perfect in politica damboviteana asa ca Ciuvica nu a descoprit nimic nou… si pariez ca Boc ar avea si o replica de genul bla bla bla din care oricum nu am intelege nimic ca vorbeste prea repede si fara sens.
    Oricine ar fi prim ministru, sper sa nu-i treaca prin cap alte taxe si impozite.

  18. eee si tu acuma…
    a zis si el la betie… betia puterii, sau a infrangerii.
    Boc, pt V Ciutacu:
    art 103 se interpreteaza cum vrea muschii mei… ca asa vrea Zeus 😉
    te oftici?

  19. Nu v-ati intrebat niciodata de ce direstori, sefi, contabili, etc. se apuca la o varsta inaintata sa faca o facultate???si oare ce facultate aleg?sa va zic eu aleg o facultate no name doar pentru diploma…si normal particulara.Tocmai de asta suntem condusi de studenti ai facultatilor particulare

  20. Ce vreti de la un vice-olimpic la olimpiada de socialism stiintific din 1989, condus de un comandant suprem al carui principal sfatuitor ideologic(Preda)a fost campionul olimpic la aceeasi proba si olimpiada despre tov. nicolae ceausescu?

    Alina Mungiu este foarte mandra de ei!
    Mie mi-e sila.

  21. L-am văzut pe Boc declarând plin de importanţă că, partidul condus de el (ce zice, ce zice?!) nu va negocia cu nimeni decât după ce BEC-ul va anunţa (oficial) rezultatele alegerilor.
    OK! Îl credeţi?

    Pe de altă parte, ori jurnaliştii şi reporterii care apar pe ecrane înştiinţându-ne că pedeliştii ba negociază pe ascuns, ba au intrat în nu ştiu ce stampă, sunt excesiv de naivi (exclus!!!) ori ne cred pe toţi nişte idioţi.
    Este clar cine-i principalul Negociator. Şi el nu va negocia cu nimeni, nimic. În timp ce noi ne-am strofocat creierii cu ce-o fi, ce n-o fi, el deja a făcut guvernul. Să-i văd pe ăia care vor avea curajul să se opună. Ar avea nevoie de… (ce-i numărau lui A. Năstase), pentru ca cineva să cârtească.
    Nu mă îndoiesc că a hotărât chiar şi cine va sta în opoziţie. Nu un partid sau altul va alege asta, toţi vor ciolanul!
    Să nu ne prefacem că acum, în aceste zile, altcineva ar mai avea ceva de spus….
    Societatea civilă? Vax!!!

  22. Boc…e Bocna, unul dintre “lingaii ferore” ai politici noastre minunate.

    Oare ce personalitate mai are si asta? una scrie in carte si alta sustine pe la TV, adica Basescu e “Il Liber Maximo” pentru ca el spanzura si taie iar baboc e mic in fata lui.

  23. Ooo! Dar asta era cand presedinte era Iliescu, iar alianta inca mai credea in fratele Stolo. Acum s-au schimbat datele de intrare, in consecinta se modifica si iesirea:)… Politica e o curva (scuzata-mi fie exprimarea) si nici macar draguta.

  24. 🙂
    Parca nu stim cu totii ca astia de-si dau doctorate, scriu suporturi de curs etc… de fapt nu le fac ei pe astea…
    Acu daca-l intrebi pe BOC… o sa ai surpriza sa constati ca el o sa nege….evidenta…
    Nu-l jigni prea tare pentru inconsecventa… El e sincer pentru ca pur si simplu nu cred ca el a scris manualul respectiv.

  25. Boc e ca jucariile alea ieftine, din tabla, pe care le intorci cu cheia si cum noi toti stim plictisitor de bine cine-i invarte cheia-n cur, hai sa nu ne mai miram ca nu are reactii politice demne si decente. In ziua in care boc va emite ceva care sa contrazica vrerea maritului stapan, aia da, va fi o zi memorabila!

  26. Ceea ce face A3 de 2 zile cu citatele din Boc este cea mai mare ordinarie posibila. Este vorba de un curs care explica studentilor prevederile constitutionale dinainte de modificarea Constitutiei din 2003. Ca o palma peste ochi pe care ar trebui sa v-o dati este ca modificarea, cu prevederile de acum, altele decit cele comentate in citatul respectiv, au fost impuse de Adrian Nastase, credea ca el va fi presedinte
    SURSA : @ LIVIU.

  27. @ana: sunt convins ca exista foarte multe explicatii intemeiate. cum ar fi acelea ca domnu-tau Boc nu are coloana vertebrala, ca e un demagog si un politruc, ca e gata sa se injure singur azi pentru ceea ce a spus ieri s.a.m.d.

  28. Sa te vad, deontologule, cand o sa faca Boc, Mitrea si Felix alianta :)) O sa ma distrez pe cinste vazand cum lingeti unde ati scuipat.

  29. Stimati domni, nu sesizati un aspect. In 2003 era in vigoare constitutia lui Iliescu. Si cand ma gandesc ca la referendumul pt constitutie am votat cu 2 maine. Sunt comune in tara unde prezenta la vot pt referendumul privind constitutia a fost de peste 110%. In conditiile in care jumatate de sat era la cules de porumb in italia.

  30. omul cinsteste locul!
    intre faptele lui boc(intre noi fie vorba, nu-mi este atat de simpatic) si penibilul vostru, care a culminat in seara alegerilor la antena 3, le prefer pe ale primului.
    apropo, mie imi provoci mila!

  31. @ana
    Modificarile din 2003 ale Constitutiei nu s-au facut nici intr-un fel pe desemnarea premierului. Acele prevederi sunt si inainte de 2003 si dupa 2003 in Constitutie. Asa ca acele consideratii a lui Boc sunt perfect actuale si in acest context. Dar, repet, atunci erau consideratiile lu’ boc cand era normal la creierii capului…..

  32. Ca tot amintisi de pariu si de provocari : dupa discursul lui Mitrea si al rozaliului, mi-a cam ramas in gat gandul de la zaibar, se pare ca stiai tu bine ceva. Parca vad ca pierd (da un 10% tot mai am speranta).

    Oricum, dintre politrucii de pe marea scena, personal as gasi ca raul cel mai mic din capul Guvernului ar fi Mitrea sau Crin (nu e in carti de data asta, asa cum nu sunt nici cei trei crai antepronuntati de atatea luni).
    Acu sa vedem cate dreptate a avut imperialu’….

  33. @ Ciutacu

    Pai daca nu lingi, zbori. Nu pariez, pentru ca nu voi putea verifica situatia.

  34. @UPDATE : Bloc de 8 etaje, la nevoie vara-mea e-n bloc de 16 etaje, aici la 2 pasi. Dau si-o tarie inainte. Transmit live blogging. Oferta serioasa.

  35. Desigur, dragul meu Watson, facem si ramasag daca vrei, ca daca maine se formeaza guvern PSD – PDL, cum se aude prin targ, o veti lasa muuuuult mai moale cu atacurile la adresa lui base, boc si a celoralti papitzoi. Intorsul armelor e meserie veche pentru unii deontologi antenisti – vezi domnul ala cu puii nascuti vii care s-a ramolit rau la batranete dar macar n-are datorii (i le-a platit un motan naparlit post-Rev., spirit caritabil, mde) sau Badea care dupa ce a flegmat pe Pro Tv de nu s-a vazut a cersit indurarea lui Sarbu si ala, baiat bun, barbosu’, l-a primit sa care bagaje la Alege Asia. Matale esti ziarist bun dar te-ai bagat prea mult intre tarate si stii care-i soarta graului ajuns acolo. De Badea si ceilalti ciumpalaci nu am nici o mila.

  36. @Begone: te astept la ziar cu banii. facem o poza, o punem pe blog si tinem malaiu’ la un neutru. abia astept sa castig si eu, pe criza asta,un ban cinstit cu ajutorul guvernarii PSD-PDL

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.