Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Penalty-ul nu se apara, se rateaza. Reset

Penalty-ul nu se apara, se rateaza. Reset

Nu exista explicatie rationala, cel putin din tot ceea ce are caracter public, pentru rezultatul de aseara. In conditiile in care s-a jucat, e de domeniul irealului ca un candidat tern, cu o prestatie jenanta in campania electorala, sa-si dubleze numarul de voturi intre cele doua tururi de scrutin. Contracandidatul sau n-a facut nici o gafa majora in ultimele doua saptamani, a avut aproape totul de partea lui si a sfarsit, dupa ce a tras cu dintii in campanie, prin a-si recunoaste resemnat infrangerea cu o viteza greu de priceput. Capitulare (aparent) neconditionata care, stie oricine-l cunoaste cat de cat, nu-i sta in obisnuinta. Eroul zilei, in oglinda privind, rational, n-a sclipit prin nimic, dimpotriva. Iuresul votului din diapora a fost declansatorul, facebook mijlocul de obtinere a rezultatului. Altele-s ratiunile. Intuiesc unele, imi scapa altele. Cand ma voi lamuri, le voi scrie; pe toate. Alegerile prezidentiale au fost castigate, oricat s-ar alinta cei din diaspora, in tara, la urne, nu in strainatate, nu pe Internet. Aritmetica nu minte. E stiinta exacta.

P.S. Ma scuzati ca indraznesc sa stric o seculara traditie si ca nu incerc sa bag capul, oportunist, in poza cu barca victorioasa. Absolut tot ceea ce am scris/zis pe parcursul ultimelor luni de zile ramane valabil.

UPDATECalci pe Robespierri ca pe dude. Toți vor sânge. Cer demisii. Isteților, dacă-și depune Ponta azi mandatul, premierul e nominalizat de președintele în exercițiu. Pe care-l cheamă Băsescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

120 thoughts on “Penalty-ul nu se apara, se rateaza. Reset

  1. Cel mai mult iubesc momentul asta. Cand nu mai suntem basisti si pontisti, si nici buni sau rai, ci oameni ! De acum mi-as dori sa ne impartim in zambitori de dimineata si veseli de dupa pranz, in iubitori si in asteptarea iubirii, sau in copii si adulti care nu au uitat sa se joace ! Hai ca putem, aceea va fi victoria care ne va face cu adevarat fericiti !

  2. Exista o categorie de oameni pentru care explicatiile logice nu functioneaza…oameni extrem de emotionali care intra intr-o categorie sau alta conjunctural si repet…emotional…O alta categorie este nucleul dur al unei idei, care e buna no matter what… si care practica asa numita lupta de clasa, dereapta trebuie sa triumfe caci e motorul societatii sau stanga ajuta oamenii cu probleme si da din avutia celor avuti… Da,revolutia power flower cum bine o numeste un antevorbitor al meu nu rezolva nimic daca nu se si finalizeaza cu ceva palpabil…caci daca acesti Iohanisti nu reactioneaza n caz ca “poza” made in Germany care tace si face …nu face ce trebuie inseamna ca sunt masa de manevra dar atunci se ridica intrebarea CUI PRODEST? ma gandesc ca si serviciile au un stapan…

  3. Dupa ce am asteptat ca un bun ardelean sedimentarea tuturor sentimentelor si a ideeilor, pot spune ca din pacate, in urma acestor alegeri nu a castigat nimeni ci am pierdut toti! Fireste, acest lucru nu il vor intelege membrii armatei clonelor in fata carora am pierdut o lupta dar nu un razboi, ci cei care inteleg ideea de natie ce azi mai mult ca oricand ar trebui sa invete inca odata ca ura nu aduce nimic bun! Am scris destule in ultima vreme … aici doar am sintetizat pentru a nu abuza de buna credinta a celui care mi’a oferit aici un cadru unde sa ma pot exprima civilizat, multumindu’i inca odata pe aceasta cale.
    Hai … capul sus … revolutia bunului simt abia acum incepe, iar cei 50% mereu tacuti poate ca abia acum vor incepe sa vorbeasca! 😉

  4. Ponta nu a gresit in campanie.Am pierdut din urmatoarele cauze.
    Au tradat o parte groasa din baronii:Toti Baronni din Bucresti (de 10 ani acestia nu au nici o problema cu DNA) + Baronul Nichita +Baronul de la Suceava +Baronul de Prahova(primarul in special) +Baronul Baronul de la Tulcea+Tata Socru(chiar surprins de asta).
    A mai fost si circuitul asta SRI-DNA-Propaganda -Ambasadori -SIE -Propaganda.
    Daca va uitati la TV la Antena 3 ….Cum spun Antena 3 este principalul pion care a distrus campania lui Victor Ponta.Au dat in Victor Ponta(Dana Grecu ,Radu Tudor,Maniutu si tipa de la Previziunea zilei) va spun ca ei au alungat o mare parte din anti-basisti care au stat acasa.Afirmatia de mai sus apartine lui Ciuvica si Mircea Badea.
    Nimeni nu vb de propaganda Pdl:Pro Tv TVR,,b1,digi,realitatea ,gandul,mediafax,evx ,ziare com,cotidianul.a FOST O PROPAGANDA IMPOTRIVA BISERICI ODIOASA.
    Ii intreb pe cei care au votat impotriva PSD….CE O SA FACETI DACA O SA SE TAIE PENSII ,SALARII SI AI LOR O SA SCAPE?O sa ii sanctionati?

  5. Ca sa intelegi ce s-a intamplat Duminica seara trebuie sa-ti aduci aminte ce s-a intamplat acum 5 ani cand Geoana avea sprijinul tuturor partidelor si posturile TV.Minciuna are picioare scurte iar lumea nu mai crede in promisiune de la balcon ca acum 25 de ani, noi nu mai vrem sa fim condusi de hoti,pagiatori,mincinosi.
    Te contrazici singur, acum 5 ani ai zis ca diaspora a influentat rezultatul cu cele 70000 de voturi iar acum cu 400000 de voturi cei din diaspora ” se alinta”.

  6. Pe Ponta l-a tradat pana si tata socru….Eu acuma sper ca Poporul o sa fie multumuit cand o sa vina Basescu o sa vina premier .
    Nu poti sa castigi cu Rus alegerile cand iti i-a 20 %.Eu am o presimtire ca daca Maior daca pleaca de la SRI o sa fie sef la PSD.
    Domnule Radu Tudor puteti sa imi explicati de ce Ponta il promoveaza pe Rus pe tot si de ce diaspora voteaza impotriva PSD?(Din ce stiu eu si Basescu le cerea sa plece din tara daca nu le convine in tara…..pe atunci psd nu era guvernarea)

  7. Am gresit cand am scris Radu Tudor…..in commentul ma refeream la dumneavoastra Domnule Ciutacu.
    Sunt curios ce o sa intample cand o sa vina pdl si o sa taie din nou salarii ,pensii etc….

  8. nevermaind te uiti la politica degeaba.Eu vreau sa te intreb persoanele care au plecat afara in tipul regimului basescu ca nu aveau ce sa faca cand era Boc prim ministru sunt aia care ii urau pe Psd.Din ce stiu psd nu guverna si lumea pleca …chiar Basescu le recomanda sa plece ….tot PSD era de vina?

  9. @Ion: “Sunt curios ce o sa intample cand o sa vina pdl si o sa taie din nou salarii ,pensii etc…”

    Da, le vor taia, insa tinerii frumosi vor fi tratati cu respect si li se va asculta dorinta de a manifesta liber pe net si la ambasade impotriva distrugerii tarii lor dragi in care au ales sa nu mai traiasca.

  10. Eu vad foarte usor motivul rezultatului. Asa cum in 2004, piratul a ramas in memorie cu “poporu’ trebuie sa aleaga dintre 2 fosti comunisti”, asa cum in 2009 Geoana pierdea alegerile atunci cand piratul a spus ca Geoana s-a intalnit cu Vintu, tot asa si acum in 2014, Ponta a pierdut datorita (nu zic din cauza, pt ca eu sunt multumit ca Ponta a pierdut) mizeriei fata de toti oamenii aia din afara tarii. Poate din cei 300000 de oameni din Diaspora, au votat jumatate, in conditiile acelea. Si toti acesti 300k poate au copii, parinti, frati si surori, rude, prieteni, acasa in Romania, care au fost solidari cu tratamentul la care aceia au fost supusi.

  11. Psd a pierdut din cauza baroniilor nu din cauza celor din diaspora…..
    Ion Gordun tu vb la misto la faza cu tinerii frumosi?

  12. ciutacule,ai coloana vertebrala sa spui cu subiect si predicat cine a facut campanie murdara?

  13. Victor ciutacu nu sunteti de parere ca baronii psd au tradat din nou:Ilie Sarbu,Rus,Vanghelie,Negoita,Mazare?

  14. @Ion : “Ion Gordun tu vb la misto la faza cu tinerii frumosi?”

    Nu e clar? Era o aluzie fina la cit de usor s-au lasat manipulati ca cica nu-i respecta puterea. Cind au plecat, au plecat din cauza lui Ponta, sau a lui Basescu/Boc/Blaga/Videanu/Udrea? Adica exact pe cei pe care acum ii aduc din nou in fata.

    Cine a urmarit ce s-a intimplat pe retelele de socializare stie cum tinerii “frumosi” s-au lasat manipulati. Cineva zicea ca acum se iau informatiile “adevarate” de pe internet. Dar s-a intrebat respectivul cit de credibile sint sursele? Cu ce e mai credibil Hotnews sau, mai rau, o sursa neidentificata, decit RTV sau Antena 3?

  15. Victore, chestia asta cu votul din diaspora mi se pare foarte suspecta. In 2009 au fost cozi in diaspora dar nu au fost proteste. Imi pun cateva intrebari:

    * De ce in 2014 conteaza ca fratii nostri din diaspora nu au putut vota, si in 2009 nu a contat? Nu-mi amintesc sa fi vazut proteste in Ardeal in 2009.
    * De ce STS a dispus completarea declaratiei in sectie?
    * De ce au lipsit 132 de oameni din sectiile de votare cheie?
    * Au fost agitatori inflitrati?
    * La Bucuresti cum au reusit sa se stranga 300 de persoane intr-o ora in fata la MAE pe 2 nov seara?
    * Cand i-au ars la buzunar pe bugetari cu 25% de ce nu au fost proteste de amploarea asta? In Paris pentru 5% au iesit 2.000.000 de oameni. Ce e mai grav? Sa te arda la buzunar sau ca fratii de peste mari si tari nu au ajuns sa voteze?
    * Putea fi prevazuta situatia asta cu diaspora?
    * De ce pe 16 seara protestatarii s-au indreptat la sediul PSD?
    * De ce nu mai protesteaza acum impotriva lui Ponta pt ca a ramas prim ministru?

    Parerea mea e ca daca nu erau incidentele din diaspora era altceva. Daca Ponta castiga din greseala, se gasea altceva. Aveau deja pregatita chestia cu anularea alegerilor. La fel s-a intamplat si la referendum. S-a dat ordin din exterior sa se mearga pe lege (50% + 1 din populatie), nu pe ordonanta. Daca cumva era dat jos Basescu din greseala era pregatita chestia cu fraudarea de 1.500.000 de voturi. Parerea mea e ca problema cea mai mare e PSD, un partid viu, cel mai mare si mai democratic partid din Romania in care nu se pot da ordine pe sistem ierarhic, partid care ar fi putut fi un impediment la un moment dat daca nu s-ar fi conformat la ordine.

  16. Victore , mai tzii minte cand ai scris ca “sfanta muie nu e destul ca sa va castige alegerile ” ?

    Ei uite ca a fost destul.

    Si asta nu de azi de ieri .

    Tzii tu minte de vre-o alegere prezidentziala care n-a fost castigata pe baza de vre-o versiune sau alta de “puie monta” = jos Iliescu = va ia Vantu Sarea si Posta = va fura Nastase voturile ?

    A fost vre-o alegere prezidentziala fara asa ceva ?
    Poate doar cea dintre Iliescu si Vadim unde era “esentzial” doar sa nu castige Vadim si cam atat .

    Si da baronii PSD au “tradat” au “tradat” deoarece nu s-au coborat in cocina si nu au finantzat retzeaua de diversiune, ura si calomnie a cocinei a lui “au otravit securistii retzeaua de apa potabila”.

    Alegerile prezidentziale in Romania se castiga pe baza de isterie, isterie la ca baronii PSD nu au cotizat.

    Alegerile locale se castiga cu plasa, cele prezidentziale cu ura dementa sclipind in priviri si cu “mana inclestat pe stampila de vot ca pe o arma” cu care “am votat cu sete”.

    Baronii PSD stiu sa castige alegeri locale dar uite ca nu stiu sa castige alegeri prezidentziala care sunt alta Marie cu alta Palarie.

    Si da sunt de acord cu precedentul : “PSD, un partid viu, cel mai mare si mai democratic partid din Romania in care nu se pot da ordine pe sistem ierarhic, partid care ar fi putut fi un impediment la un moment dat daca nu s-ar fi conformat la ordine.”

  17. Domnu Ciutacu, dumneavoastra sunteti cel mai bun din fotbalu’ romanesc. Prin urmare, va cer parerea in legatura cu urmatorul paragraf : Cu câteva luni înainte, avuseseră loc alegeri prezidențiale în Slovacia. În acele alegeri premierul socialist Robert Fico pleca drept favorit indiscutabil. În final a pierdut în favoarea unui independent aproape necunoscut, apărut în ultimul moment. Am fost consultat atunci de mai mulți lideri politici români în legătură cu semnificația acelor alegeri. I-am prevenit că lucrurile se vor petrece la fel în România căci, în asemenea țări, nu se admite ca toată puterea să fie dată unei singure forțe politice; cu atât mai mult cu cât acea forță este una reală și foarte populară, deci oricând aptă să recurgă la sprijin popular pentru o politică națională (nu naționalistă). De aceea sfatul meu a fost ca fie Ponta să creeze o largă coaliție populară renunțând la Pactul de coabitare și denunțând MCV-ul cu orice risc (ceea ce ar fi consolidat atașamentul milioanelor de cetățeni care votaseră pentru demiterea lui Traian Băsescu și i-ar fi fidelizat baronii PSD care, hăituiți de DNA, acum au defectat spre a-și salva pielea prin tranzacții individuale), fie să se caute un lider “independent” care să fie promovat, cu susținerea discretă a principalelor forțe democratice, ca lider atipic dacă nu chiar anti-sistem. Nu am fost ascultat. Mi s-a zis dinnou că rezultatele alegerilor sunt decise de voturile românești.
    De acord?

  18. Oare sa fie coincidenta plecarea lui Putin in plina sedinta G8… Si susotelile permanente cu Merkel…dusman declarat…cica. Sa fi castigat UE razboiul contra SUA, avnd in vedere ca sg chemat acolo a fost Ponta? Cat despre felul in care s au impartit voturile….la pranz, in Iasi, Ponta conducea detasat…la inchidere… 70% Iohannis. Cred ca cea mai tare miscare ar fi iesirea de la guvernare, dupa alocarea bugetului si raport de cheltuieli. Apoi, peste 2 ani, inainte de alegeri, sa ceara raportul lor…sa vedem ce au facut cu ce s a lasat…sigur, cu ministrii pdl si pnl…ca ne era tare dor de ei si de binele facut tarii!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.