Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Penalty-ul nu se apara, se rateaza. Reset

Penalty-ul nu se apara, se rateaza. Reset

Nu exista explicatie rationala, cel putin din tot ceea ce are caracter public, pentru rezultatul de aseara. In conditiile in care s-a jucat, e de domeniul irealului ca un candidat tern, cu o prestatie jenanta in campania electorala, sa-si dubleze numarul de voturi intre cele doua tururi de scrutin. Contracandidatul sau n-a facut nici o gafa majora in ultimele doua saptamani, a avut aproape totul de partea lui si a sfarsit, dupa ce a tras cu dintii in campanie, prin a-si recunoaste resemnat infrangerea cu o viteza greu de priceput. Capitulare (aparent) neconditionata care, stie oricine-l cunoaste cat de cat, nu-i sta in obisnuinta. Eroul zilei, in oglinda privind, rational, n-a sclipit prin nimic, dimpotriva. Iuresul votului din diapora a fost declansatorul, facebook mijlocul de obtinere a rezultatului. Altele-s ratiunile. Intuiesc unele, imi scapa altele. Cand ma voi lamuri, le voi scrie; pe toate. Alegerile prezidentiale au fost castigate, oricat s-ar alinta cei din diaspora, in tara, la urne, nu in strainatate, nu pe Internet. Aritmetica nu minte. E stiinta exacta.

P.S. Ma scuzati ca indraznesc sa stric o seculara traditie si ca nu incerc sa bag capul, oportunist, in poza cu barca victorioasa. Absolut tot ceea ce am scris/zis pe parcursul ultimelor luni de zile ramane valabil.

UPDATECalci pe Robespierri ca pe dude. Toți vor sânge. Cer demisii. Isteților, dacă-și depune Ponta azi mandatul, premierul e nominalizat de președintele în exercițiu. Pe care-l cheamă Băsescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

120 thoughts on “Penalty-ul nu se apara, se rateaza. Reset

  1. Traiesc cu senzatia ca anti-basisti din vara anului 2012 nu au iesit la vot in favoarea lui ponta pentru ca nu au uitat ca dupa alegerile din 2012 anti-basismul a trecut pe bancheta din spate, fiind folosit doar cind mai scadeau cifrele.

  2. @MmeButterfly cu voia lui Victor, as confirma si eu un al doilea motiv (in ultimul Dvs. pasaj). Al doilea dupa cel enuntat de BigRadu si confirmat de Victor.

  3. Gafele lui Ponta:
    1. Arestarea lui Hrebe
    2. Gabriela Firea
    3. Imnul….
    4. Sugrumarea DIASPOREI !
    5. Baronii !
    6. Marius Oproiu
    7. Parkinsonul lui Base

  4. Da…fara cuvinte. Explicatii sunt multe. Vina este colectiva. Esecul este unanim. Cat despre viitor….este al nimanui…va fi mult prea tarziu cand cei care au votat nemteste vor intelege pe cine au votat.

  5. Ponta a pierdut alegerile pentru ca asa a trebuit, imi pare rau doar de faptul ca nu-mi dau seama in mana cui duc sforile (de fapt franghiile) care au fost trase la un moment data atat de puternic incat a inghetat instantaneu in teroare o intreaga armata disciplinata si zeloasa care in mod normal n-ar fi avut nici cea mai mica problema sa rezolve cu brio ziua de ieri.

  6. imi pare rau dar sunt uimit de cata ipocrizie.
    toti acum “era clar….” “eram sigur….” “era logic….” “era de asteptat…” .am citit toate articolele si comment-urile de aici si inafara de 2-3 basiti care au zis ca o sa castige Iohannis toata lumea zicea ca sigur castiga Ponta. acum dupa rezultat e plin de specialist care “erau siguri” ca o sa piarda.la pariuri ponta avea cota 1.20 si Iohannis 5 , daca era cineva asa sigur pe gafele lu Ponta , Firea , etc pariau pe Iohannis si se imbogateau… Chiar si toate exit poll-urile au fost DEPARTE de adevar ….
    E foarte ciudat rezultatul .ceva au facut basistii de s-a ajuns la rezultatul asta …
    Din punctul meu de vedere votul nu e sigur pro-Iohannis pentru ca daca ar fi fost asa l-ar fi votat in primul tur si iesea din primul tur,insa a avut un rezultat f slab in primul tur si imi cer scuze dar nu cred ca a convins asa multi oameni intre tururi incat sa aiba scorul asta ….
    eu nu o sa mai votez niciodata , e multa mizerie in sistemul asta !

  7. Mie se pare aiuritoare isteria asta cu facebook-ul si cum au influentat postacii pe facebook alegatorii sa-l voteze pe Iohannis…

    Fratilor, dati-l dracului de facebook, eu am votat cu Iohannis si nu am mai intrat pe facebook din 2013, de la reuniunea de 10 ani de la terminarea facultatii, dar am vreo paispe rude care au votat Iohannis, oameni din Targoviste, Buzau si Focsani, jumatate dintre ei nu stiu de unde se deschide facebook-ul (vorba maica-mii) iar ceilalti n-au timp de stat pe net, au slujbe, copii la scoala, datorii la banci si parinti bolnavi pe cap. Culmea, toti oamenii astia stau, mai ales seara, pe TV, cand ii sun si discutam politica imi spun mereu chestii de genul “ai vazut chestia aia la Antena3” sau “am auzit la Realitatea” etc. Asa ca mai degraba ar fi trebuit sa voteze cu Ponta, la cate osanale i-au ridicat Antena 3 singura, plus alte posturi.
    Vreti explicatii de ce au votat oamenii cu Iohannis? Pai sa va spun ce a reiesit din discutiile mele cu rudele sus-mentionate, ieri si azi, la telefon (sunt bucurestean).
    Au votat cu neamtul pentru ca au auzit despre ce si cum discutau Hrebenciuc cu Sova la telefon (de la TV), au auzit de pomenile electorale ale PSD (de la TV) si s-au enervat, i-a enervat madam Firea si prostiile ei de țață cand îl acuza pe Iohannis ca nu are copii si deci nu e bun de președinte (?!), i-a enervat prezenta UDMR la guvernare chiar si dupa ce UDMR a propus proiectul de infiintare a Ținutului Secuiesc, i-a enervat ideea unei amnistii pentru corupti, i-a enervat supra-acciza pe benzina care nu a mai ajuns la autostrazi si anuntul PSD ca se vor face doar drumuri express, i-a enervat modul in care PSD a incercat sa se foloseasca de BOR in campanie (a se vedea ce spunea presedintele psd-ist al CJ Satu Mare despre cum ar trebui sa-l laude popii in biserici pe Ponta) si i-a enervat cum au fost organizate alegerile in turul I in strainatate. Nu in ultimul rand, multi il considera pe Ponta arogant, neserios si smecher. Iar Iohannis, asa lent si non-combat, le-a confirmat imaginea generica a neamțului serios, care tace si face. Apropo, nimeni dintre ai mei nu a fost in Sibiu, dar stiau (de la TV!) ca Sibiul a fost capitala culturala a Europei! In plus, cum mi-a spus fratele meu mai mare, “daca nici cand avem ocazia nu punem un neamt presedinte, atunci la ce dracu’ ne mai plangem ca nu ne baga Germania in seama? sau ca nu intram in Schengen?
    For the record, rudele mele sunt pensionari (inginer mecanic, profesoara de chimie, contabila, invatatoare, postas), salariati (sergent reangajat, medic pediatru, programator IT, sofer profesionist TIR, educatoare gradinita, patroana de firma de import-export confectii, functionar public de primarie, politist cu Adademia de politie terminata, farmacista) si studenti (litere, medicina veterinara, chimie, ASE). Avem o singura persoana in straintate, o verisoara la Milano, insarcinata in luna a 3-a, care nu a putut sta la coada la vot mai mult de trei ore (la turul I) pentru ca i s-a facut rau si a luat-o sotul italian (aproape cu forta) acasa. La turul 2 nici nu s-a mai dus la vot.

    Concluzia:
    PSD-ul a facut suficient de multe prostii (inclusiv batjocorirea istorica a celor din diaspora) pentru ca oricine sa fi castigat in fata lui Ponta, inclusiv Crin Antonescu sau Predoiu. Iar toate aceste prostii s-au vazut pe TV, internetul a fost doar o bomboana pe coliva, sa fim realisti!

  8. Motivul pentru care a pierdut este propaganda de pe facebook, unde Ponta a fost aproape inexistent. Toti habarnistii si snobii(vorba ta) au căpiat cu Johannis.
    E normal sa ramai perplex la un asemenea rezultat din partea unuia care vorbeste de zici ca citeste de pe Google Translate… A castigat prea usor. Atat de usor cum agati o pitipoanca cu un BMW: fara sa zici nimic.

  9. Ar fi cel mai destept lucru sa isi dea demisia Ponta si de-aia nu o sa o faca. Eu sper sa nu o faca, pentru ca:
    -a promis ca el raspunde daca un singur om nu poate sa voteze in turul 2. Faptul ca de fapt nu raspunde arata o consecventa cu stilul propriu si ma face sa ma simt bine ca am votat impotriva cui trebuia;
    -a promis multe pomeni care ar fi cazut in carca altora. Iar deadline-ul pentru buget a fost depasit. Sa le scoata de unde stie acum.
    -sunt o gramada de oameni care totusi nu au apucat sa voteze. Ieri au fost cateva mii de oameni la Victoriei. Din 2012 se vede ca romanii au prins gust sa iasa la plimbare si nu fac discriminari impotriva cui ies.
    Demisia acum sau jos cu bata in curand. Prefer varianta 2.

  10. La antena3 au fost prezentate exit-poll-uri cu distributie demografica:
    Ponta a fost votat in principal de oamenii in varsta, de cei cu studii minime si de cei de la tara;
    Iohannis a fost votat in principal de tineri, de cei custudii superioare si in principal din mediul urban.
    Cred ca a doua categorie ia decizii mai bune decat prima.
    Explicatie rationala exista, dar trebuie sa vrei sa o vezi: lumea s-a saturat de politicieni cu atitudinea lui Ponta sau Basescu (multa vorbarie fara fundament, promisiuni uitate imediat dupa ce au fost rostite) si a ales o noua directie: calm, liniste, determinare reala.
    La emisiunea de asera (a3) a fost penibil ca nimeni nu intelegea de ce a castigat Iohannis si explicau prin faptul ca s-a manipulat prin intermediul internetului. Explicatia se poate da exact invers: cei care au acces la internet sunt mult mai greu de manipulat (e foarte usor de verificat orice vorba sau fapta printr-o simpla cautare). Cei care au acces la internet nu au putut fi convinsi niciodata de PSD pentru ca PSD s-a bazat pe manipularea din media conventionala.
    Directia e buna, presa nu mai e a patra putere, a fost inlocuita de informatia disponibila liber pe internet, unde e mult mai greu sa ascunzi ce nu vrei sa se vada.

  11. @update

    Eu nu vreau sange. Deloc. Cred ca pentru PSD n-ar fi rau sa piarda guvernarea pt 2 ani. Altfel o pierd din 2016 oricum.

    Dar cred ca cel mai interesant ar fi chiar caderea guvernului pana la plecarea consumatorului suprem. Daca tot vor sa joace politic tare, asta ar fi echivelentul unui call la bluf.

  12. Si care-i problema daca Basescu numeste premierul? Daca ar fi fost sa luam de buna propaganda voastra obscena, Basescu a castigat alegerile, nu? Sau gata, Iohannis nu mai e basist?

  13. Vad ca sunt unii care stiau, banuiau, etc. Pentru mine victoria lui Iohannis a fost o surpriza imensa. Am vazut de dupa-amiaza, pe blogul lui Radu Tudor, ca ar urma sa fie ca in 2009 si pe urma am vazut la A3 isteria indemnului la vot din ultima ora de votare. Chiar si atunci am crezut ca este doar dorinta de a evita efectul votului din diaspora, pentru a securiza Victoria lui Pinochia in Romania.
    Asa ca, desi imi doream n-am crezut decat pe la 11:00 seara.
    Inca ceva: m-a distrat cum a cotit-o CEO de la Biserica Ortodoxa. In bunul stil romanesc, dupa ce i-a supt-o lui Ponta si PSD-ului, duminica dimineata a inteles ca vantul ar bate din alta parte si a inceput sa-si reevalueze pozitia. Omul era informat:), din timp.

  14. De ce l-as vota pe unul care arunca cu gaini moarte in curtea contracandidatului, care isi ia drept purtator de cuvant un Palada sau o tupeista, care in loc sa ma cucereasca, sa ma convinga, imi zice ca-s basista daca nu-s pesedista??? Strategii lor ne-au crezut niste consumatori de mitocanie…urata campanie.

  15. @Radu Alexandru Vasilescu, dar nu ne putem normaliza deloc ?

    De ce sa piarda PSD guvernarea ? De ce acum ?
    Stii ce cred eu ca ar trebui sa faca Ponta acum ?
    1. Ar trebui sa imi furnizeze bugetul pe 2015 (el si nu alt guvern)
    2. Sa imi pice legea amnistiei (saptamana asta)
    3. Sa il demita pe Melescanu si pe Ministrul romanilor de pretutindeni (nu ii stiu numele)

    Dupa asta, motiune de cenzura. Daca pica, sa pice democratic. Nu sa fuga toti acum. Ca parca vad ca ar veni ACL (PNL) si ar da-o pe aia cu “greaua mostenire”

    Dar pentru toate astea, V. Ponta trebuie sa isi scoata din urechi pe Palade (pufosule), Dragnea si altii.

    Si gata cu “basistii” si “uslistii”. Chiar mai continuam meciul asta ?

    Mersi

  16. A fost o minune,stimate domn.M-am rugat in gebunchi pentru schimbare,cunosc oameni care au satat in post si rugaciune cateva zile la rand pentru aceasta cauza.Azi dimineata am vazut rezultatul si am plans,sunt mai mult deact fericita.

  17. Parerea mea legata de cum s-a pierdut meciul.

    1. Pe Facebook. S-a creeat un trend in care e cool sa fii anti PSD, anti comunisti (asta cu comunistii e o tampenie). Siteurile basiste Adevarul, Hotnews dar mai ales Gandul care are sute de mii de vizitatori zilnic (poate Ponta ar fi trebuit sa accepte oferta lui Sarbu cand l-a intrebat daca vrea sa fie presedinte – contra ‘spalarii datoriilor’), Times New Roman care-si zice site de umor (in zilele de campanie avea pe prima pagina 18 articole umoristice din 24 anti Ponta), etc. Cread ca totul a fost foarte bine gandit. Mesajele raspandite nu au fost la intamplare. Faceboocistii se comporta ca talibanii. Isi iau informatia dintr-un singur loc si merg cu ea pana-n panzele albe. Nici macar nu citesc tot articolul. Citesc doar titlurile. O isterie generala, mesaje de genul “Mama daca votezi cu Ponta, nu mai vezi nici un ban de la mine”, sau “te provoc sa convingi 5 prieteni sa voteze cu Ponta”, “Convinge-ti parintii si bunicii sa voteze cu Iohannis”, electorale si in acelasi timp funny.

    2. Faptul ca nu au prevazut in primul tur ca va fi o prezenta mare in diaspora. Daca erau sectii mai multe, votau toti, nu se mai victimizau si nu activau electoratul pe latura emotionala. Greseala a fost in primul tur. A fost creeat pretextul pt actiuni de protest (bineinteles activate cu masinaria de partid).

    3. PSD – Comunistii. O tampenie. Majoritatea sunt niste capitalisti ordinari.

    4. Greseala adoptiilor dubioase. Cred ca au gresit cand au scos la inaintare subiectul asta. I-au dat material de victimizare. Evident, chestia e mai mult decat dubioasa. Eu vad asa: Un golan s-a tinut de capul unei batrane sa dea 3 copii spre adoptie. Era ilegal? Doar daca primeai bani. N-au demonstrat nimic. Era batrana cinstita? Doarea binele copiilor? Probabil nu, dar nu asta e problema. Propaganda PSD a dat-o pe trafic de copii, etc. Astia au gasit copiii. Punct.

    5. Vadim. Nu putea fi evitata o alianta cu Vadim? Electoratul nationalist a lui Vadim ar fi votat cu Iohannis? memoria colectiva a uitat cine l-a facut pe Vadim vicepresedintele senatului?

    6. Antena 3. Ceva nu merge in directia buna la Antena3. S-a ajuns in situatia in care nici atunci cand prezinta ceva bine argumentat, corect jurnalistic, sa nu fie credibil. “Unde ai auzit asta? La Antena3 nu?”, “Mai baiatule tu te uiti prea mult la Antena 3. Te-au spalat pe creier.”. Aseara in piata universitatii se striga: “Antena3 e aici?” si “Jos Antena3”. “A fost o placere sa ma uit la Antena3 si sa-i vad cum sufera”

  18. @update
    e ceva rau ca numeste basescu premierul?
    eu cred ca ar fi bine, pt ca nu s-ar putea numi pe el.
    iohannis il poate numi

  19. Explicatia e foarte simpla. Ponta a pierdut pentru ca a promis ca-l f-puncte-puncte pe Basescu. Si n-a facut-o. A fost cu greu inghitit de paulime in 2012, dar a fost inghitit, in speranta ca va avea ouale suficient de tari sa-l ia la tranta pe chior. Nu s-a intamplat. Nu numai ca nu s-a tinut de cuvant, dar a comis multe lucruri percepute drept tradari (coabitare, Rus, Kovesi, UDMR, etc.). Drept care si-a furat-o pe limba lui. Asa cum el i-a facut pe multi sa spere degeaba ca ii scapa de ciuma, la fel l-au facut si ei pe el sa spere degeaba ca ajunge sef de trib.
    Da stiu, e foarte adevarat, neamtul e asociat cu Blaga si Roberta, cei de la care Basescu si-a luat totusi la revedere atunci cand nu i-au pus-o pe Udrea in capu’ smenozelii. Si pentru mine aici este marea enigma… De ce Blaga, Flutur si Robera au fost considerati mai acceptabili decat Mazare si Vanghelie? De ce linia a doua a lui Ponta nu si-a facut datoria? Inteleg ca la Constanta Ponta si-a furat-o grav…La fel ca in alte fiefuri (evervant cuvant) PSD-iste….Oare cozonacii de anul asta au fost cam mucegaiti?? Galetile sparte? Uleiul ranced?

  20. Cine isi aminteste cum a castigat echipa nationala de fotbal a Danemarcei Campionatul European din 1992 nu se mai mira in 2014 de succesul in alegeri a lui Klaus Iohannis.

  21. Inca o data se dovedeste ca Romania e o forma fara fond. Asta a fost o “primavara araba” in sens invers, on mineriada Facebook cu miros de retard. Dar cine e mai maestru decit romanul in a se improasca singur cu cacat?!?
    Am si eu o intrebare: ce conteaza mai mult? Minute sau mega?

  22. @Ganditor

    O altă întâmplare „ciudată” s-a petrecut tot în 1989, dar în Cehoslovacia. Vestea – anunțată la Europa Liberă – că un student la matematică a fost ucis de forțele de ordine în timpul unei demonstrații, a dus la declanșarea Revoluției de catifea. Dar, ce să vezi! Mortul nu era deloc mort ci cât se poate de viu și nevătămat, iar reprezentanți ai partidului comunist i-au cerut să apară la televizor ca să-l vadă lumea. Era însă prea târziu, oamenii se aflau deja în stradă. Se pare că acolo KGB-ul își făcuse bine treaba, după cum probabil că și alte servicii și-o fac, inclusiv la noi… când e nevoie! 🙂

  23. Ponta a criticat tva-ul lui boc de 24% . S-a infruptat insa din el cind a ajuns acolo sus. A criticat taxa auto. A innasprit-o cind a ajuns la putere. A bagat taxe noi si fara noima. In jurul lui au fost promovati ministrii incompetenti unul si unul. La inceput cind greseau ii demitea, in ultima vreme insa se trecea cu vederea (vezi panarama de Remus cu vulpea lui….) .
    In plus s-a facu rau de kko la cotroceni cind a fost cu petreasca. S-a dat de gol ca sunt TOTAL habarnisti, in plus cind a iesit afara a inceput sa MINTA .

    Cireasa de pe tort insa a fost votul din diaspora. Nu la modul ca aia erau multi , ci prin faptul ca aia au dat telefoane in tara injurindu-l pe ponta. Si atunci au intervenit familiile celor plecati, s-au dus la vot si l-au taxa pe ponta. De ce ? PENTRU CA BANII DE SUPRAVIETUIRE II TRIMITE ALA DE AFARA SI MANINCA TOATA FAMILIA IN TARA, nu ponta le da bani de trai……
    In plus au stiut sa profite MASIV pe facebook, devenise o moda pentru tineret sa voteze si sa dea AM VOTAT cum dau la check inn… Cu cine? Pai 99,99% din pozele glumele si panaramele de pe internet erau despre Ponta. Logic ca toti il luau la misto….
    Concluzia: partidul “”cel mai mare”” a ramas in urma tehnic si tehnologic. Nu mai merge cu galeata si punga de faina, merge cu telefonul dat de ala din afara care trimite bani in tara, nu mai merge cu autocarele prin tara, e de ajuns sa dai un share la o poanta pe facebook si sa motivezi mii de oameni….
    Nu a fost vot pro iohannis, a fost un vot anti PSD. MEsajul e simplu: e greu sa ne mai fraieriti !!!

  24. Ceva,ceva nu se leaga.Vreun milion de voturi pentru Iohan nu inteleg de unde au aparut?Unde s-au informat milionul asta?CTP-ul spunea ca net-ul a invins televizorul.Inteleg cum devine cu comunicarea,azi.Nu mai are timp melteanu sa citeasca un articol,i se da o poza trucata si un titlu pomposo-scirboso-pornos si gata are si omu o parere.Totusi,e prea simplu!Ceva nu se potriveste.

  25. Sa nu-l subestimam pe Iohannis ,locuiesc intr-un oras unde Forumul German este f. prezent ,il pastoreste Iohannis inca de la inceput ,are o legatura “aparte” cu d-na Merkel, nu a venit dar a “pus umarul” la reusita lui in mod sigur .Orgolios pana la boala ,carierist bine ascuns sub acel zambet larg de pe fata lui,autoritar din fire nu dintr-o pregatire aparte (ce-i mai periculos) si f. razbunator .Caracterul l-am vazut si din relatia cu Antonescu .Poate dupa ce intra intr-o profunda scolire ,educare de catre servicii isi va schimba ceva din el .Voi urmarii cu interes relatia lui cu basescu ,nu va fi vizibila .Primii care o vor lua peste bot vor fi pdl-istii.Referitor la infrangerea lui Ponta (o regret mult)cred ca:1- l-au tradat primarii traseisti si nu numai ,mult mai apropiati de basisti 2-atitudinea lui de la prima intalnire ,agresiv ,arogant ,jignitor ,ce mai, un mic basist de care lumea nu mai vrea sa auda .3-multiplele telefoane date din strainatate rudelor din tara legat de votul diasporei ce i-au mobilizat pe cei din tara .4- cred intr-un aport masiv al unor servicii stiute si nestiute( nu poti sa pui un om fara pregatire in acest domeniu sa fie presedintele unei tari decat daca sunt mari interese)5-manipularea celor de pe facebook .Ponta cu noul usl merge mai departe ,daca guverneaza bine au sanse mari la viitoarele alegeri parlamentare.

  26. Nu am mai trecut de mult pe aici, Victor. Imi plac toate comentariile, sunt elaborate si argumentate. Tu stii din ce partid fac parte, pe restul nu cred ca i-ar interesa. In legatura cu alianta cu Vadim, si Ponta, si Vadim au comis o greseala. Electoratul nationalist a fost improscat cu noroi destul, dar in fanatismul lui, nu e compus din prosti. Marea majoritate NU A UITAT CE A FACUT PSD in 2000 si nu l-au iertat nici azi. Alianta cu PSD a enervat toate filialele PRM din tara si Bucuresti. Vadim trebuia sa-si lase electoratul sa voteze cum vrea, dar, de cate ori s-a intamplat asa a fost acuzat ca e cu fundu’ in 2 luntri, ca nu-si asuma o alianta. Na’ ca acum si-a asumat-o. Cu cine? Cu cine l-a furat in 2000? Cu “Mr. Part?”Cu “tata socru?” Si hopa, invitat la A3 brusc si dintr-o data, unde n-a mai calcat de ani buni? Nu suntem prosti si nici usor de manipulat, iar votul nostru nu poate fi vandut, cum ziceau unii:”Vadim v-a vandut la kg”. Dar suntem usor de infuriat. Mai ales pe sistem. Pe cel pe care il suportam de 25 de ani. Nu aveam de gand sa ma duc in turul 2 sau daca ma duceam imi anulam votul. Surpriza:vine o proasta si spune ca cine nu are copii nu are dreptul sa fie Presedinte (nici eu nu am si nici nu consider asta vreun handicap), un candidat nu stie prima strofa din IMN, aflu ca succesiunea pentru un apartament micut costa 15 milioane de lei vechi, de cadastru nu mai vorbesc, vine o scrisoare de la ANAF pentru 200 de lei noi cu nu stiu ce penalizari,pierd o zi intreaga la coada la taxe si impozite pentru un amarat de certificat fiscal, aflu ca pentru mostenirea unui loc de veci trebuie sa execut 5 drumuri si 5 cozi aferente, si gata, s-a umplut paharul.Toate, pe capul meu, intr-o saptamana! Vei spune ca nu Guvernul este de vina pentru lenea sau dobitocenia unui functionar oarecare. Ba da! Sistemul intreg generat de parlamentari si guvernanti incompetenti, cu diplome false, interese personale, inculti si foarte vocali, care, la randul lor, ca sa astupe gurile hamesite ale clientelei politice au generat (Tariceanu le-a calcat pe urme bine de tot) un aparat administrativ monstruos, greoi, umilitor pentru cetatean, o sugativa imensa, un gol imens la buget, care au pus economia pe butuci, ceea ce a mai ramas din ea. Asa ca am votat in turul 2 cu cine am vrut eu!Si asa cred ca au facut si membrii de rand ai UNPR,PC, PPDD, PMP, etc.

  27. eu cred ca Ponta s-a dat lovit si a lasat sa piarda votul. VC Tudor( poster boy pentru paranoia nationala) si Bogdan Rares( poster boy pentru deontologie, vezi propriile declaratii si venitul de la ASF- tine minte cineva?) au aceasi informatie de sharuit. Marele Licurici a ordonat si Ponta s-a conformat. Diferenta( scoasa din niste taste) a fost pentru momarlani, melteni si alte specimene urlatoare, ca sa se imbete cu apa rece, ca cica democratia a invins. Da, democratie bananiera. Oricum la 25 de ani de la rascoala, din nou ni se baga pe gat ideea de democratie.( desi nu ar trebui sa ne mire vezi Gore vs Bush in Florida)

  28. romania a avut alegeri organizate in 93 de tari si 294 de sectii de votare. deci alegerile din romania au ajuns eveniment mondial! 🙂 in italia au fost 51 de sectii de vot. nici o alta tara europeana nu are asemenea alegeri mamut de organizat pe teritoriul altor tari unde exista reguli pt asemenea evenimente pe care romania trebuie sa le respecte si care sint total necunoscute romanilor.
    bucurestiul a fost cindva inima nationalista a romaniei. astazi asa numitii bucuresteni care n-au nici o legatura cu istoria acestui oras au distrus si aceasta traditie foarte veche. multumirile mele!
    nemtii au alta mentalitate si nu se gindesc ca daca romanii si-au ales un neamt automat germania se obliga sa le rezolve problemele. acestea sint “wunschdenken” 🙂 tipic mioritice care nu au legatura cu realitatea. va rog faceti un efort suprem si treziti-va spre binele propiu. 🙂 prin alegerea facuta v-ati pus o stampila in frunte care nu va aduce nici un avantaj. dimpotriva! diplomatia nu inseamna sa te guduri la picioarele altora. nu toti se uita mereu pe unde calca. 🙂

  29. Foarte buna decizia lui Ponta sa respinga legea aminsitiei, sa degreveze Parlamentul de cei care au probleme cu justitia , sa modifice legea electorala (asa a promis astazi). Votul masiv de ieri cred ca l-a salvat si pe Ponta ,paradoxal. Era sugrumat de catre baroni, penali sau oportunisti. S-a folosit continuu de puterea poporului ca sa-si justifice actiunile pe care le va intreprinde in viitorul apropiat. Si Iohannis si Ponta au marsat pe aceasta idee. Ar fi ideal sa avem un presedinte care sa le-o traga in barba celor care se vor amesteca in treburile lui , dar nu in genul lui Basescu. Amandoi (Iohannis si Ponta) au sansa sa ia tara din mana celor corupti si sa isi scrie numele in cartile de istorie ale Romaniei la lucruri bune. Eu am votat Ponta, nu neaparat pe un vot antibasist ci pe dorinta unei perioade calme in toate domeniile. Asta-mi doresc eu, nu circ. Sunt satul! Am votat incepand din ’96 cu gandul ca romanii vor avea alta soarta. Am votat (turul 2) astfel: Constantinescu, Iliescu (avandu-l contracandidat pe Vadim), T.Basescu (m-am bucurat si l-am asteptat cu ceilalti in fata Casei Poporului cu acelasi entuziasm pe care il afisau cei de aseara din Piata Universitatii), M.Geoana (dezamigit total de T. Basescu), V. Ponta (sperand ca lucrurile se vor aseza). Nu sunt nici de stanga ,nici de dreapta ! Imi pasa si de tineri si de batrani. Imi pasa si de cei din tara si de cei din afara. Iubesc Romania, muncesc in Romania, ma chinuiesc sa reusesc in Romania,am speranta in Romania! Sa stiti ca eu nu-l vad pe Iohannis un tip usor de manipulat. Va fi o surpriza uriasa pentru noi . Si-a atins scopul sa ajunga presedinte si s-ar putea sa fie ursul care trece in timp ce cainii latra (aici fac referire la cei din partidul lui). Daca in PSD se va incerca sa i se ia capul lui Ponta inseamna ca partidul nu se va curata niciodata! Iar Iohannis va face paritate cu PSD-ul in privinta coruptilor din propriul partid (cu PDL cu tot). De ce??? Pentru ca s-au speriat de cei care au iesit la vot in numar foarte mare. Dumnzeu sa ajute Romania!

  30. Pentru mine ramane un mister tambalaul asta cu diaspora, cand n-a fost vreodata in ultimii ani scandal in diaspora ca nu se poate vota, va intreb? Si totusi n-a sarit nimeni de cur in sus ca acum! In 2009 cu scandalul de la Paris nu s-a mai ofticat lumea ca nu-i lasa sa voteze, ca deh, erau ai lu’ Base la putere, deci de-ai lor…
    Si gogoasa cu facebook-ul, cum ca Ponta n-ar fi fost prezent in online si de-aia a pierdut, hai sa fim seriosi, a avut si el pagina la fel ca neamtu’. Si serios, credeti ca daca la urmatoarele alegeri PSD se va mobiliza si va face camapnie ca lumea pe facebook va castiga? Sau daca-l schimba pe Teodorescu? Vorbim de reformarea PSD, adica sa plece dinozaurii, si sa vina cine? Dar despre reformarea PNL-ului capusat de PDL nu vorbeste nimeni, mi s-a facut greata cand i-am vazut in spatele neamtului pe buldog si vechii tucalari basisti!
    Ponta a fost prost, trebuia sa demisioneze si sa-i lase pe somitatile de Blaga si Ialomiteanu sa plateasca restul datoriei din 20 miliarde facuta de Boc, sa vedem pe unde mai scot camasa! Daca PSD ramane la guvernare, atunci exista sansa ca in 2016 sa creeze un monstru hidos, un frankenstein basist PNL care va acapara toata puterea pe multi ani, si ne reintoarcem la epoca Boc. Dar daca pleaca acum, lumea ii va regreta in 2016 dupa 2 ani cu catastrofa acelista!

  31. Nu mai conteaza! Analiza, para-analize, cele mai multe exacte. Cred ca Ponta ar trebui sa demisioneze. Asa, sa vad si eu cum se organizeaza dreapta asta atat de iubita. Nici in ziua de azi nu am reusit sa pricep unde ne-au dus investitiile d-nei Udrea! Daca ati mai trecut prin Slanic Moldova ati vazut la Ciresoia sala aia de inot care nu-i nici in statiune, nici in Tirgu Ocna. Sa se dea la o parte, bun-rau ce-au facut sa vina garda de fier sa guverneze inteligent. Stiti ceva? Daca ar da-o in bara si situatia economica s-ar deteriora si mai tare in urmatorii doi ani, la momentul ala daca l-ai injura cu naduf pe unul care acum crede ca vine neamtul cu lumina (sa dea D-zeu!) nici picat cu ceara n-ar recunoaste. In doi ani, daca lucrurile merg prost..te intrebi cine mama – dracului a votat schimbarea si unde-i Romania luata inapoi!!!

    Aaa! Sa nu uit! Cea mai mare prostie pe care a facut-o Ponta a fost suma de 700 de aruncati in sistemul de invatamant sub pretextul “perfectionarii”, personalului didactic si didactic -auxiliar, chiar inainte de 16 nov. Vreo trei zile am lucrat pe repede-inainte sa-i primeasca oamenii. Si ghiciti ce? Personalul nedidactic, numai la mine la scoala sunt 30, nu a fost luat in seama! Luati in calcul si personalul nedidactic din invatamant, plus cei care si-au dat seama ca asta nu poate fi altceva decat mita electorala…si incet, incet aflam adevarul.

  32. Alegerile prezidenţiale din 2014 vor fi obiect de studiu în toate facultăţile de sociologie din România. L-am văzut pe M. Pieleanu destul de încurcat, fără răspunsuri şi măcinat de întrebări.

    Cum a fost posibil? Asta-i întrebarea zilei. Un asemenea vot, în condiţiile date, nu a fost prevăzut nici de sociologi, nici de psihologi sau…astrologi.

    Nu sunt de acord cu presupunerea conform căreia anumite interese obscure au stabilit rezultatul, aşa cum sugerează Victor Ciutacu.

    Eu cred că trei sunt cauzele care au condus la acest rezultat:

    1. Campania mizerabilă dusă de PSD împotriva lui Iohannis prin intermediul A3 şi RTV. Şi nu condamn cele două televiziuni, au lucrat cu materialul livrat de PSD; îl contrazic chiar pe Radu Alexandru Vasilescu, cel care spunea că pupincurismul şi cultul personalităţii lui V. Ponta au fost greşelile comise de cele două televiziuni. Chiar avansează ipoteza că nu avem presă.
    Fac o paranteză şi mă explic: R.A.V, asemeni multor telespectatori români, cere echidistanţă din partea jurnaliştilor… Nu există, bre, aşa ceva nici în lumea civilizată. Sunt ziare şi televiziuni de stânga sau de dreapta care îşi asumă această poziţie. Achiesează la tactica respectivelor formaţiuni politice şi trec la atac. Nu-ţi convine, nu te uiţi, nu citeşti. Presă avem, haideţi să folosim cheia potrivită atunci când analizăm.

    Închid paranteza şi afirm că tactica a fost greşită de PSD. Ei aveau controlul.
    A3 şi RTV au o singură vină: în partea cealaltă nu există televiziuni care să echilibreze situaţia.

    2. Insultarea diasporei. Că au fost aduşi cu autobuzele, că sunt băsişti etc. Au fost indivizi care-i chemau pe români să voteze împotriva diasporei băsiste. Cui se adresau aceştia? Copiilor, părinţilor sau rudelor celor din diasporă… Pe cine au crezut românii din ţară? Pe acei indivizi? Nu! Pe rudele lor din diasporă… S-a inventat telefonul mobil, internetul şi, desigur, feisbucul (pe româneşte). Acum informaţia circulă foarte rapid. A apus vremea poştalionului. Aici cred eu că a fost grosul votanţilor anti-PSD. Nu au contat candidaţii. Victor Ponta a fost învins de un afiş. Dacă Victor Ponta era candidatul ACL-ului câştiga alegerile.

    3. Aroganţa PSD-ului.

    Din punctul meu de vedere alegerile nu s-au încheiat. Urmează pronunţarea ÎCCJ cu privire la presupusa incompatibilitate a lui Iohannis… Nimic nu este sigur.

    Dacă teutonul rămâne preşedinte, acesta are un singur atu în relaţionarea cu poporul:Carmen. Prima Doamnă. Aceasta chiar este o figură interesantă.

  33. În viaţă mai câştigi, mai pierzi! Am dat un vot anti-Ponta fiindcă nu are “faţă” de preşedinte! Oricum era prea tânăr pentru o funcţie atât de grea! Pe Iohannis nu-l cunoaştem dar din mimina prestaţie pe care a avut-o pe la dezbateri a demonstrat că e un tip educat, totuşi vorbeşte, şi chiar bine, şi are charismă de şef de stat. Înţeleg tristeţea RTV şi Antena 3, dar grija mea sinceră este doar pentru angajaţii de rând: operatori, maşinişti, tehnicieni video şi audio, electricieni, femei de serviciu, portari. Restul?…Rezistă! Ăia micii stau cu morcovul! Auzi la ei: cool Mogul!

  34. sa dea dumnezeu sa fi fost doar o actiune flashmob in sectiile de votare bazata pe impactul retelelor de socializare asupra ‘tinerilor frumosi si liberi’ – care da peste cap calculele statistice de exit poll, cotele de pariuri si chiar aritmetica simpla.. daca se va dovedi peste un timp, nu prea lung, ca e o cacealma minutios pusa la cale de papusarii pentru trupa de momai in care joaca tokes si alti sinistri , abia atunci va fi macel.
    sper sincer ca noi am ales, si nu altii pentru noi.

  35. Perfect comentariu…Poate chiar asta si doresc cei ce cer demisia …ca Basescu sa nominalizeze primul ministru…de ex pe…Dna Udrea…dece nu?fiind, in capul lui cel mai performant ministru… E o spalare de ceiere in randul mai ales a unei categorii de “tineri” dar nu numai care vezi Doamne nu se pot realiza in Ro, care sunt agresivi si destul de incompetenti daca-i cauti mai bine, deloc dispusi sa puna osul la treaba in maniera de “dreapta” .Aceasta categorie care crede ca a scapat Ro de “ciuma rosie” nu intelege ca simpla instalarea a noului presedinte nu va tine loc de relansarea mult visata. Si ca cei 5 milioane care au votat cu Ponta, cele 7 iesite la referendul si care au votat USL exista si ei.Nu mai merge abureala cu ai mei sunt buni ca sunt ai mei si facem poza la UE cu arestari doar dintre ceilalti. Lupta pentru supravietuire este dura.

  36. Cum nu exista logica la votul de aseara? Totul are o logica.In toate centrele universitare, si nu numai, s-au dat bani pentru voturi…minim 30lei de votant. Sa calculam cat are Iohannis in plus? Aproximativ 1000 de voturi, asa ca…1000×30=30000 lei. Atat i-a costat pe cei din ACL sa castige alegerile. E mult pentru pielea penalilor ca Videanu, Blejnar sau Blaga?
    Pot pune pariu ca si in strainatate s-a intamplat la fel.
    De asta a castigat Iohannis in Iasi, Bucuresti, Constanta…cat pe ce Craiova. De asta prezenta la vot a fost atat de mare. Te duceai… primeai. Cu cat mai multi cu atat mai bine.
    Nu stiu cine si daca ar putea, sau ar vrea cineva sa demonstreze asta.
    Deci!!!Asta a fost dorinta romanilor?
    Din tot ,ramane doar frustrarea si … speranta , ca poate, Iohannis nu stia ce invrteli facea Blaga cu ai lui.

  37. Explicatia e simpla, s-a intamplat exact ca la parlamentare in 2012.

    Atunci s-a votat cu ura impotriva lui Basescu si s-a trezit USL-ul cu aproape 70%, mult peste cele mai optimiste asteptari care erau in jur de 55%. Prezenta la vot a fost de asemenea foarte mare (58.50%) comparativ cu alegerile precedente.

    Acum nu s-a votat pentru Iohannis ci s-a votat cu ura impotriva PSD-ului. Si la o prezenta la vot de 64% rezultatul era foarte previzibil.

    Intrebarea e de ce s-a ajuns, intr-un timp relativ scurt, la acest sentiment de ura fata de PSD?

    Pe scurt, au fost mai multe lovituri sub centura aplicate adversarului.

    Incepand cu ordonanta privind migratia alesilor locali si terminand cu ingreunarea (si chiar impiedicarea) exercitarii dreptului la vot pentru niste sute de mii de persoane.
    Si culminand cu arogante de genul: de ce nu mergeti voi sa votati “un pic” mai incolo, adica la 300-400 km distanta.

  38. Ziua 1 (presedinte ales), 17 noiembrie 2014:
    Motto:
    “Dragi români, vreau să ştiţi că voi fi preşedintele românilor, un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi. Vă mulţumesc” [Klaus IOHANNIS]

    “Pe 16 noiembrie, cetăţenii români au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este unul extrem de puternic, un semnal atât pentru mine, cât şi pentru clasa politică. Eu am înţeles acest semnal dat de români. Eu am înţeles acest semnal dat de români. Îi îndemn pe politicieni să ia în considerare acest semnal dat printr-un vot covaâşitor, să judece bine ce au de făcut în zilele următoare.

    1. Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi s-o pice.
    2. Tot mâine Parlamentul să ia în vedere toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate.
    3. Rog partidele să înceapă discuţiile pe tema votului electronic şi votului prin corespondenţă. Mii de români nu au putut sa voteze. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple.
    4. Cineva trebuie să suporte consecinţele votului catastrofal organizat din diaspora. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune şi să-i demită pe cei responsabili.
    Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze această situaţie. Consider necesar să fie retraşi ambasadorii şi consulii de acolo de unde românii au fost umiliţi.
    5. Invit Guvernul să pofteasca în Parlament cu bugetul pe 2015. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.”

    Dupa Macovei- McCarthy, urmeaza “actiunea afirmativa”. Revolutia flower-power e departe, nu-i asa ?

  39. Buna dimineaţa. In primul rând, zic eu ca un raspuns ar fi faptul ca românii au votat masiv fiindcă sunt in depresie! O depresie care de obicei se tratează cu băutură. O depresie datorata unor 10 ani de regim tatar, cu jaf din goanA calului. Guvernul Boc a reuşit să afecteze ireversibil memoria cincinala a durerii. Ponta, un om tânăr, un jucător corect (de aceea a si pierdut) a fost opţiunea mea, chiar daca nu sunt stangist. Altul, un vecin al meu, stangist, a votat cu Iohanis – mitul neamţului, deşi deviat de la monarhie la tiganie portocalie. Asta, vecinul, mi-a zis râzând: Daniele, te-am tacanit! Nu, cred ca acum votul a fost mai covarsitor inspirat de nevoia unui mesia politic. Pe Ponta cred ca l-au votat oamenii mai realişti. Iohanis in schimb are aura unui calaret fara cap: motive, doar 2 — capul e la băsescu si autonomia teritorială a secuilor in plic via Tokes. Ce de urlete am auzit si azi. Bărbaţi beţi îl injurau pe Ponta, tipau, oracaiau, făceau cruci! Ca Ponta-i cu cersitul si Iohanis cu muncitul. Daca o munci si asta cu serviciile in aratura justiţiei ca Base, să vezi atunci, iadul! Am urmărit zâmbetul de paie crocante al lui Iohanis: si ca într-un film cu vampiri, umbra lui avea zâmbetul lui Base! Si ca tot veni vorba de base, acuma ca i-au ieşit cărţile, poate să dea drumul si la nr “câştigător” la loto 6 din 49. Ponta, dupa părerea mea, e un politician curat, cel puţin cât se mai poate in ziua de azi. Daca era dispus la compromis cu anumite teme, ajungea la peste50 de procente, dar nu a putut fiindcă are o inima de român. tânăr încă, are timp să îşi revină. Depinde ce vor înţelege să facă si penalii psd, pasul înapoi adica. Eu niciodata socialist am votat un român tânăr pentru inima sa! Dragi baroni penali psd, lăsaţi-l pe Ponta să facă ce a inceput. Nu va bateti joc de tinereţea lui. Dle Iohanis, nu-l lăsaţi pe chior si clica lui să va incalece. De abia acum veţi dovedi ca aveti sau nu acel organ pentru care Adrian Năstase s-a grăbit să va laude.

  40. 🙂 imi mentin parerea ca vom avea o problema (sau mai multe) cu dl Werner. Azi dadea ordine si directive parlamentului, va aminteste de cineva:)? Vorbeste de subventii pt crese si gradinite…eu zic ca e bine ca s-a apucat de treaba altora, dar oare de a lui se va preocupa, adica are si el o parere a lui despre ce se intampla in Ungaria sau despre plecarea lui Putin de la G20, ca pe mine ma preocupa si ma ingrijoreaza.
    De ce a pierdut Ponta? Eu am vreo 150 de prieteni pe facebook, toti oameni pe care ii cunosc personal, toti educati si cu studii superioare, aproape toti sub 35 de ani..90% au votat cu Iohannis si au dat cel putin un share pe zi la un post anti-Ponta, deci despre asta vorbim…un fenomen pe care PSD nu l-a controlat si a devenit viral. Oamenii pe care ii stiu eu nu au fost platiti, nu sunt inregimentati si cred in ceea ce au facut cu cele mai bune intentii, din cauza asta m-am si resemnat si am acceptat usor, pentru ca asa e in democratie…or fi fost si alte cauze, or fi fost si servicii si lucruri oculte, dar a fost multa realitate in votul asta.
    Cred ca au votat naiv, cred ca lumea nu intelege ce inseamna social democratie si o confunda cu socialismul (zburda pe facebook citatul lui Churchill intr-o veselie)
    Lumea crede ca dreapta e trendy si eleganta, stanga e pt tarani si pt prosti si tot asa…ciudat e ca spun asta oameni care isi castiga painea dintr-un salariu amarat, care nu au facut un business in viata lor si care tot timpul sunt nemultumiti ca statul nu ne da diverse beneficii, protectie fata de angajator, spitale, ajutoare pt cresa si de gradinita, scoli, salarii la profesori, etc.
    Concluzia? Daca vrea sa castige tineretul, stanga trebuie sa ii educe si sa ii informeze…cum…nu stiu si nu e treaba mea sa stiu, dar realitatea de acum e ca ai muuuulti tineri cu idei de stanga si care voteaza dreapta. Suntem o tara paradoxala, asta e, acum putem doar spera sa fie bine, dar, cum se spune la noi, “o fi cumva ca nu a fost niciodata sa nu fie nicicum”:)

  41. Victore, esti cam singurul care mai zice ceva pe bune: “Nu exista explicatie rationala, cel putin din tot ceea ce are caracter public, pentru rezultatul de aseara”
    Da, nu exista.
    Vrajelile cu tinerii si diaspora nu tin.
    Parerea mea e ca “s-au bagat” 1 mil de voturi la Iohannis din oficiu, din soft sau fizic de exemplu pe canale militarizate (citi militari, jandarmi, informatori, etc exista? fiecare cu cite 5 buletine de vot la el…)
    Mi se pare f ciudat ca am ajuns sa nu mai numaram voturile, se anunta care-i treaba si gata.
    Mi se parevf ciudat ca nimeni nu mai verifica declaratiile ale cu cnp, cu liste suplimentare… daca 10000 de agenti voteaza in 10 sectii de pe o raza de 50km…
    Sau daca aceiasi 10000 au cite 20 de carti de identitate… ca plasticul ala chiar n-ar nici un elemnet de securizare, se poate imita f usor ca sa nu zic ca se pot fabrica oficial
    Sunt multe povesti de genul asta, dar senzatia mea e ca s-a facut iar o magie, adica ne-au trimis sa ne uitam pe afara in vreme ce aici inauntru treba mergea la greu. Cam care sunt organizatiile care au forta si logistica sa asambleze omasa actiune ?
    Surpiza tuturor a fost ca pe lina milionul asta inventata a mai aparut unul la Iohannis, pe bune, din cauza prostiei psd.

  42. Ce tot ziceti ma ca n-a avut Johannis campanie buna?

    De fiecare data cand au deschis gura Gabriela Firea, Lia Vasilescu, Corlatean, Melescanu si multe alte vite proaste, Johannis a mai punctat cateva mii de voturi.

  43. “If you want to know the outcome of a game before the game has even started, you need to control each side.”
    ― David Icke, Children of the Matrix: How an Interdimentional Race Has Controlled the Planet for Thousands of Years – and Still Does

  44. Pffff. Am citit, dupa articol si comentarii. Nu toate. Multe. Cf. acestora e clar si chiar drept ca a catigat Klaus Werner.
    Eu vrea sa marturisesc chiar sa ma autodenunt ca am facut o frauda electorala: am intrat in cabina de vot cu copilul meu de 7 ani. Am lasat sa stampileze. Unde vrea el. Regula era ca trebuie sa puna cel putin 2 stampile.
    Am facut asta, fiindca m-am obosit sa votez totdeauna inpotriva la ceva: a comunismului, a hotiilor, a mamaligismului , a Basismului etc. Nici unu dintre candidati nu mi-a zis: in urmatorii zece ani prin negocieri cu partide vreau sa pun bazele unor proiecte educatinale, de sanatate, de cultura, de politica externa etc. de lunga durata (10-20 de ani) cu semnarea unui pact pentru realizarea acestora.
    Am vazut insa ca urlau unu la celalalt “hotuuu”. si cine a urlat mai tare a castigat.
    Am vazut ca unii considera fenomenul “facebook” o isterie. Din pacate nu este. S-a folosit de el, gros si grosolan in acelas timp, cunoscand faptul cat de tangential se poarta lumea cu posturile.
    M-am enervat si m-am obosit sa atrag atentia asupra unor grosolanii la unii prieteni, care dupa titlul posturilor citite au si redistribuit, dar m-am dat batut. Insa treaba a fost virala, si titlurile respective (altfel bine alese pentru manipulare) au fost cu efect, indiferent de continut si fara a lua in seama cine a scris.
    Asadar “poporul si-a ales leaderul”, suportam consecintele, care nu neaparat o sa fie cele scontate.
    Sincer, Noua zeelanda pare o destinatie “turistica” atractiva…

  45. De acord cu “Elena fata cu reactiunea”: in ciuda aparentelor si miturilor, oamenii cel mai usor sunt de manipulat sunt cei care sunt dependenti de “retea” si care nu mai analizeaza cu capul lor. Nea Gheorghe sau tanti Lenuta au convingeri mult mai ferme decit cei pentru care gindeste “reteaua”.
    De acord si cu faptul ca echipa lui Ponta n-a tinut pasul cu timpurile si nici nu a vut viteza de reactie. Ia sa fi declarat sus si tare ca BEC-ul nu vrea, dar ei tot o sa faca mai multe sectii de vot afara; sa fi infiintat citeva sectii in plus – sa vedem cine ar fi avut curajul sa le interzica sau sa cirteasca …. Astept cu interes “schimbarea la fata” a noului presedinte, atunci cind o sa iasa din nou in fata bastanii din PDL: “ia de la Basescu”.
    A bon entendeur, salut!

  46. vom vedea curand care om de afaceri( de fapt sunt vreo 2-enorm de bogati) au investit bani in voturile celor dinafara KJ cere respingerea legii amnistiei si gratierii dar el promite sa nu-l gratieze pe basexu,in caz ca are cineva sange in coaie,si sa-l bage la parnaie?

  47. veti vedea curand care om de afaceri( de fapt sunt vreo 2-enorm de bogati) au investit bani in voturile celor dinafara KJ cere respingerea legii amnistiei si gratierii dar el promite sa nu-l gratieze pe basexu,in caz ca are cineva sange in coaie,si sa-l bage la parnaie?

  48. ma intreb ce i-a suparat mai tare pe securistii de la intern: ca nu a trecut legea cu cartelele sau ca presedinte ar fi urmat sa fie unul care parea ca e cu securistii de la extern?
    incercarea de dres busuiocul cu oferirea functiei de PM a fost declinata cam ofuscat de seful de la intern…

    ce a urmat? de undeva (putem banui, nici nu e complicat) au aparut cel putin 1 mil de voturi la sas de nicaieri si pentru care nu exista o explicatie realmente credibila. In mod normal sasu ar fi cistigat (sau ar fi pierdut) la maxim 100 000 voturi diferenta… restul sunt povesti de tv, explicatii pentru poporul talimb ca si noul sau presedinte gen “flacara violeta” 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.