Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Partidul liderilor care pierd onorabil

Partidul liderilor care pierd onorabil

Se cere-n gura mare capul preşedintelui PSD. Pentru că a pierdut pe mâna lui nişte alegeri pe care (spune folclorul urban) n-avea cum să nu le câştige. Nu mi-e simpatic Mircea Geoană. Am şi motive. Între altele, fără să intru în amănunte, anul trecut era să rămân fără emisiune din cauza lui şi a politrucilor din juru-i. Nici el nu se topeşte de dragul meu. Are şi motive. Deci suntem chit. L-am susţinut şi votat în turul doi fix în virtutea postulatului şi foca de la circ merită să-i ia locul lui Băsescu.

Ca privitor profesionist de pe margine, cred  – însă, cum nu-mi place să dau în oameni căzuţi, mă abţin să strig în gura mare – că preşedintele PSD ar trebui, dacă e demn, să-şi depună mandatul. Prima la mână, pentru că oamenii care l-au ales chiar dacă nu credeau în el merită (măcar) o reparaţie morală, dacă nu şi nişte scuze că şi-au irosit votul şi timpul. A doua la mână, fiindcă zece ani de opoziţie la Traian Băsescu reprezintă, totuşi, mult prea mult pentru acest partid şi, după umila mea părere, pentru România. Democraţia ne învaţă că majoritatea poporului suveran decide, iar Curtea Constituţională validează (şi Şuţu pozează).

 Dar Geoană nu trebuie să plece din Kiseleff (dacă partidul pe care încă-l conduce va decide asta) ca urmare a strigătelor isterice ale primadonelor de tipul lui Marian Oprişan (mereu de-a dreapta tatălui la împărţirea bucatelor şi primul de lângă popă la toate parastasele alegerilor) ori ale loserilor blatişti Vasile Dâncu şi Ioan Rus. Şi nici prin clasicele uneltiri ale lui Miron Mitrea, combinate (de interesul comun) cu frustrările lui Ion Iliescu şi dorinţa de revanşă a lui Adrian Năstase. Ci, dacă e-n stare să dea dovadă de onoare, din proprie iniţiativă şi bun-simţ. Pentru că a pierdut şi aşa se face. În caz că se agaţă, prin votul forului suprem al partidului…

PSD are nevoie de un lider cu anvergură, nu de un veleitar. Şi, în căutarea acestuia, primul lucru pe care ar trebui să-l conştientizeze toţi mânuitorii politici de hangere e că Ion Iliescu (om care, fatalitate, nu e veşnic) a fost singura soluţie câştigătoare din istoria partidului. Restul au reuşit “performanţa” de a pierde onorabil.

P.S. Binevoitorii portocalii care au impresia că-mi tranșează mie viitorul, fără să aflu, prin crâșmele de fițe din Herăstrău ar trebui să priceapă că, printre altele, trebuie să pună pe masa mogulului o sumă considerabil mai mare decât îi aduc eu. Și nu aduc puțin. Restul condițiilor intră la capitolul micilor noastre secrete…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

230 thoughts on “Partidul liderilor care pierd onorabil

  1. avem noroc ca basescu nu mai are dreptul sa candideze, ca altfel era presedinte pana la moarte si dincolo de ea. ha ha ha! dar, cine stie, poate va schimba constitutia in asa fel incat sa mai poata candida de cate ori doreste. ma astept la orice de la acest om!

  2. Subscriu Victor la afirmatia ca PSD are nevoie de un lider de anvergura.
    Altfel ma tem de ce se va intampla in tara asta. Ciuma portocalie se anunta mai rea decat cea rosie. O sa devenim toti psd-isti!

  3. Nu ma topesc dupa Iliescu, dar e singurul politician adevarat din Romania. A nu se citi bun de catre uni fanaticii portocalii ca adevarat inseamna bun, frumos destept etc.

  4. Nu-s mama omida, dar eram sigur ca geoana nu il poate invinge pe basescu, mai multe sanse ar fi avut foca de la circ. Macar aia nu se intalnea cu vantu cu o zi inainte de confruntarea finala.

    Despre psd ce sa zic… prea multe gauri in barca si prea putine dopuri de sampanie care sa le astupe.

  5. D-le Ciutacu,

    Foca de la circ este infinit mai simpatica decat Dl. Geoana!

    Am pus stampila pe Antonescu, apoi pe Geoana. Am facut ce trebuia din punct de vedere logic.

    Ramane masa imensa de romani care l-au votat pe TB.

    Evident, acum totul este o chestiune de inteligenta si de strategie pentru urmatorii trei ani.

    Daca Geoana pleaca de la PSD, care este acel lider cu anvergura? Ma tem ca, in acest caz, vor exista multe miscari, care vor creste sensibil entropia in PSD.

    Situatia este foarte rea si trista. Cred ca acum este nevoie de caractere si principii. Nu cred ca PNL trebuie sa intre la guvernare, nu exista un ‘plan de business’ pentru tara aceasta, nicio perspectiva creatoare.

    D-le Ciutacu, raul este previzibil.

  6. Sunt de acord cu tine in mare parte si nu ca un profesionist, ci ca un aprig militant pesedist.
    Acestui partid ii trebuie un lider adevarat, cam ca Basescu, dar invers proportional ca valoare morala. Apoi, trebuie o analiza foarte atenta a acestor alegeri prtezidentiale si maziliti toti tradatorii sau organizatiile care practic,exemplu cele din Ardeal, sunt ineficiente. Cu riscul de a pierde foarte multi parlamentari, noul lider PSD, trebuie sa-i rada pe totii impostorii.
    Sunt pentru mentinerea aliantei in opozitie cu PNL-ul.
    Dupa parerea mea si sunt ferm convins ca a invatat din propriile greseli, omul potrivit la ora actuala este ADRIAN NASTASE.

  7. Acum ca totul s-a decis, si stiind ca tu esti la baza Inginer, hai sa discutam despre CAUZA-EFECT.

    Faptul ca Geoana s-a dus la Vantu a avut ca efect pierderea alegerilor de catre Geoana, s-ar putea spune.

    Tostusi faptul ca Geoana s-a dus acolo ce cauza a avut.

    Daca subiectul e de interes mai putem discuta.

    (Unii ar spune ca la ceea ce se asteapta a se intimpla in tara economic in 2010 numai Prostii sau Disperatii ar guverna tara)

  8. Pai oricum a declarat ca nu pleaca….ergo nu da dovada de onoare… si nici de bunul simt al lui Antonescu…btw pe aceeasi logica ar trebui sa demisioneze si Antonescu…dar nu vrea…
    Si din pacate Iliescu a reprezentat “singura solutie castigatoare”…pentru PSD. Romania a pierdut enorm multumita lui. Democratie 🙂

  9. Sunt de acord cu tine in mare parte si nu ca un profesionist, ci ca un aprig militant pesedist.
    Acestui partid ii trebuie un lider adevarat, cam ca Basescu, dar invers proportional ca valoare morala. Apoi, trebuie o analiza foarte atenta a acestor alegeri prtezidentiale si maziliti toti tradatorii sau organizatiile care practic,exemplu cele din Ardeal, sunt ineficiente. Cu riscul de a pierde foarte multi parlamentari, noul lider PSD, trebuie sa-i rada pe toti impostorii.
    Sunt pentru mentinerea aliantei in opozitie cu PNL-ul.
    Dupa parerea mea si sunt ferm convins ca a invatat din propriile greseli, omul potrivit la ora actuala este ADRIAN NASTASE.

  10. Conducea si staff-ul pesedist a facut doua mari erori:
    1.iesirea de la guvernare-dezarmandu-se total in fata unui razboi care se anunta aprig si asa a fost.
    2. infruntarea finala, asupra caruia nu mai vreau sa revin cu amanunte.

  11. Daca Mircea Geona trebuie sa demisioneze din PSD pentru ca nu a castigat alegerile, desi in Roamnia le-a castigat, ma intreb care este statutul acestor “independenti” din Parlament.
    De exemplu Dl. general Oprea – a fost ales de cei ce l-au ales pentru ca era din PSD si avea un program cu componente sociale , care convine oamenilor de rand ca mine, care nu depasim venituri de 1300 de lei. El vazandu-se acolo in parlament isi permite sa treaca la PD-L pentru steaua de general si ne lasa pe noi cu buza umflata, clamand politici de dreapta. Si cati ca el in acest grup de independenti.
    Oare nu ar trebui sa cerem sa fie dati afara din parlament si inlocuiti cu parlamentari ai partidului prin care au fost voatati???
    Cum ne mai reprezinta el pe noi, cei care l-am votat???
    Oare voi ziaristii nu ati avea misiunea sa-i demascati pe acesti tradatori si sa puneti problema excluderii lor din parlament…. sa facem referendum pentru asa ceva…
    Tradatorii sa fie pedepsiti nu inainitati in grad!!!!!
    Voi, care sunteti cainele de paza al democartiei, nu ar trebui sa faceti niste investigatii si sa scoateti adevarul la lumina si in ceea ce priveste frauda electorala, asta este misiunea presei, nu ratingul.
    Domnisoara Dobre de exemplu se comporta in ultimul timp la emisiunile unde e chemata ca un inchizitor, parca ar fi Boureanu, nu ziarist de investigatie, caruia ii revine sarcina deontologica sa afle adevarul si sa apare poporul impotriva abuzurilor politicienilor….
    Stau si ma intreb si eu ….. care este rolul presei??? Nu credeti ca Mireca Badea, care imi este simpatic, in loc sa indemne lumea sa voteze ca sa scpam de Basescu, era un propagandist al neprezentarii la vot, are datoria unui formator de opinie sa indume lumea spre a salva tara de dictatura nu de a-si expune optiunile personale, asta s-o faca la un sprit cu prietenii.
    Am observat cu regret, ca dupa ce Crin a pierdut, nu ati mai fost la Antene (ma uit la toate emisiunile de ani buni) asa de impotriva lui basescu… sa fi facut orice ca sa scapam de el!!!
    PACAT – presa m-a dezamagit

  12. Ciutacule, te vaiti acu? Si tu si ceilalti de la antene l-ati susutinut pe Geoana inca dinainte de turul 1. Nu va placut Antonescu, aveti ce meritati daca ati pariat pe un “cal” evident pierzator.

  13. @roni: faptul ca esti prost nu reiese doar din cum scrii v-a placut, ci si din faptul ca te uiti la tv si nu pricepi nimic.

  14. PSD se afla – poate – in cel mai important moment al existentei sale. Pierderea alegerilor parlamentare si prezidentiale a aruncat partidul intr-o criza fara precedent. Deja macinat de lupte interne inca dinainte de prezidentiale, PSD sta pe un butoi cu pulbere dupa esecul lui Mircea Geoana in fata lui Traian Basescu. Leadership-ul lui Geoana, ajuns deja in folclor, este din ce in ce mai contestat. Diversele centre de putere au inceput sa se manifeste pe fata. Vanghelie, Oprisan, Mitrea, Diaconescu, Nastase, Rus si poate si altii isi ascut deja cutitele. Faramitarea PSD nu dateaza de ieri, de alaltaieri. Dupa ce Ion Iliescu a pierdut alegerile in fata lui Mircea Geoana, tendintele centrifuge au devenit tot mai evidente. Geoana nu e nici pe departe genul de tatuc care sa conduca partidul cu mana de fier, iar asta au simtit-o si animalele de prada din PSD. Partidul-monolit de altadata a devenit o amintire. Baronii locali au capatat tot mai multa putere, iar in conducerea partidului s-au manifestat fisuri din ce in ce mai evidente. Iesirea de la guvenrnare a creat vii nemultumiri in teritoriu, unde liderii locali s-au vazut exclusi din functiile detinute in prefecturi si la deconcentrate. Pierderea alegerilor prezidentiale, de care pesedistii isi legau toate sperantele flamande,a fost picatura care a umplut paharul. Intrebarea care sta pe buzele multor romani este: ce se va alege de PSD? se vor rupe? vor ramane uniti? vor disparea cu totul, ca PNTCD? isi vor schimba liderul? isi vor schimba apucaturile?
    Personal, cred ca PSD fie se va rupe in doua, fie se va debarasa de balastul politic care i-a adus atatea prejudicii. In partid exista oameni de bun-simt, cinstiti, competenti, care insa nu se vad din cauza “patatilor” sau a unor lideri excesiv de vocali. Cred ca Cristian Diaconescu ar fi cel mai indicat sa preia sefia partidului. Dintre toti liderii PSD, Diaconescu este de departe cel mai onest, are un bun-simt aproape atipic pentru clasa politica romaneasca si este un bun profesionist. Daca va dori sa conduca partidul, va trebui insa s-o faca fara Vanghelie, Hrebenciuc, Voicu si altii de teapa lor. Cum spuneam, PSD se afla intr-un moment crucial al existenei sale. Romania anului 2010 nu mai este Romania lui Ion Iliescu. Povestile cu burghezo-mosierimea nu mai au succes la public. Generatia care inghitea asemenea galusti fie a disparut, fie nu mai are un cuvant insemnat pe plan electoral. Desigur, Romania este inca imatura din punct de vedere politic, iar asta s-a vazut si din modul in care s-a votat. Insa este evident ca PSD are de luat o decize cruciala: ori se leapada de lipitorile care se folosesc de pozitia in partid pentru afaceri si influenta, de corupti, de nostalgici (cati or mai fi ei) si devine un partid social-democrat adevarat, ori – vorba lui Oprescu – continua sa care in spate sacii cu scheleti si atunci va deveni un partid ce va capitaliza maximum 15-20% din preferintele electorale.

  15. Problema e insa ca dl. Geoana a “promis” ca va demisiona din fruntea partidului daca pierde alegerile. Razgandaceala basesciana cronica. 🙂

  16. Caracatita pdlista una mai hidoasa, cu brate mai multe, mai lungi si mai ‘stufoase’ decat caracatita rosie

    ‘Simt enorm si vaz monstruos’.
    L-am votat pe Geoana, dar m-am saturat de chitaitul televizat al psdeilor.
    Frauda! Frauda!
    Si eu ce sa fac, frate?
    ‘Adeca’ ce-mi tot spui mie?
    Eu te-am votat, ce dracu’ sa mai fac?
    Atata vaicareala pe la CC, pe la mai
    toate televiziunile……….vaiiiiiii
    muicaaaaaaa!
    Si ce facura?
    Pai daca vroiau sa il dea jos pe bEsE,
    sa ii dea in chelie cu ‘vro’
    10 procente!!!! Nu cu vizite in bataia
    ‘vantului’, ca se baga singur in bataia
    pustii!, si unul din bratele caracatitei,
    monstrul pdl, il lua la ochi si il ciurui.
    Un fleac! Era doar unul din Tara Ciuruitilor,
    caci fiind reales, ‘lapusneanu’ reloaded
    ‘pre multi’ va mai ciurui.

    Si Geoana apare, dupa ce depaseste
    tentativa de suicid politic,
    si imi spune ca el face altfel
    de politica.
    Bun, si?
    20 de ani brucanieni de ‘stupid people’.
    Pentru astia tre’ sa faci politica,’bre’
    nu pentru americani!
    Vai, ce dureroasa e trezirea la realitate.
    Brucan era optimist!

  17. Domnule,s-a gresit atat la nivel central cat si la nivel local.Ai dreptate.o demisie de onoare este cel mai bun lucru pe care-l poate face MG.Personal,imi doresc un tanar la conducere,ceva gen Victor Ponta.

  18. O opinie:
    Antena 3 si Realitatea l-au sustinut cu decenta as spune eu pe Crin Antonescu si zau daca au gresit .

  19. Cam idiot comentariu tau roni…ca “nu v-a placut Antonescu”, dupa toate emisiunile de inainte si in timpul alegerilor, dupa ce si Ciutacu si Badea l-au sustinut public si la tv si pe blogurile personale, si l-au lovit dupa parerea mea obiectiv cand a atacat antenele nefondat dupa pierderea turului intai, si dupa 5 ani de emisiuni de antena 3 in care de fiecare data cand a fost nevoie s-a atacat psd-ul cu duritate.
    Nu ca “tin cu Ciutacu” da multa lume in juru meu vorbeste degeaba cu pareri din acestea sustinute vehement dar care nu au nici o baza. E evident ca nu te-ai uitat la tv ci numa ai ascultat ce ti-a spus cineva ca se arata la tv. Si pe langa asta, tind sa cred ca esti si un “liberal de net”, care vorbeste da nu voteaza

  20. Nu sunt fan basescu si urasc de moarte PSD-ul rosu, dar singurul adevar adevarat este ca geoana a piedut aceste alegeri sustinut de toata lumea… de absolut toata lumea… a avut totul de partea lui: partid, liberali, presa, oameni simpli, oameni de cultura, bucurestiul, tot… si a pierdut… e slab… e geoana!!!… dar prefer sa ramana el liderul opozitiei decat batranii lupi comunisti…

  21. in ce priveste PS-ul, cei care iti vor capul pe tava sa te pupe in fund, dar pe rand, nu toti deodata.
    geoana in general nu e un tip simpatic si cu mult farmec, dar e fix candidatul desemnat de psd la presedintia tarii. adica l-au cam votat cu manutele lor, mitrea, dancu, oprisan, rus, gastile lor si restul lumii din consiliul national, sau cum s-o numi. pana la urma este si raspunderea celor care l-au desemnat, cum, la fel de bine, era si meritul lor daca ar fi castigat alegerile. in concluzie cel mai onorabil ar fi un hara kiri in masa.

  22. domnu’Victor..Sunt unul din sutele de mii de oameni care vom urma sa va urmarim evolutia si emisiunile, chiar de-ar fi sa le faceti intr-un beci de bloc sau clandestin in munti.Mogulul dvs stie foarte bine si e constient ca daca dispare echipa Gadea-Badea-Ciutacu-V.Stan-Firea-Ciuvica-Teodorescu-R.Tudor-ANTENA 3 nu va mai avea nici o audienta.Si daca,domnule Ciutacu’maine ati face apel public la a ridica baricade in munti sunt sigur ca ati strange o armata de oameni langa dvs.BUN.Asta ca sa le fie foarte clar portocaliilor,ca e mult mai usor sa strangi laolalta un grup care-ar fi votat si cu “foca de la circ” da in cunostinta de cauza, decat sa reunesti la un loc o turma manata la vot pe baza de galeti electorale si doi pesti.

  23. Batalia pentru PSD e doar la inceput, dar se anunta extrem de dura. Nastase si-a trimis soldatii la inaintare. Marele ghinion este ca dupa 5 ani de opozitie n-au scapat de aroganta aia enervanta

  24. Nu contati pe noroc. Baselu isi va creste un urmas asa ca in urmatorii 20 de ani culoarea la moda va fi potocliul. Va gasi el, vorba lui Nea Iancu, unul mai lichea, mai smecher, mai machio, mai… si nu prea destept iar el va fi …atoialahul. Doamne ocrotestei pe romani !

  25. Din toată păruiala asta pentru prezidenţiale, un partid trebuia să iasă pierzător. Acesta a fost să fie PSD-ul. Starea looser-ului se va agrava şi va avea nevoie de spitalizare dar s-ar putea să supravieţuiască totuşi. La fel s-ar fi intâmplat dacă PDL era looserul.

    Nici câştigătorul (PDL) nu prea are motive de bucurie. Urmează să pornească la drum aşa rupt în cur cum a rămas după prezidenţiale. Drumu-i greu şi nu-i sigur că va reuşi să îl parcurgă până la capăt. Ce îi sigur e că se va stradui la maxim să se facă mare, gras şi cu roşu în obraji 🙂

    Al 3-lea, PNL, a ieşit destul de bine din bataie. A încasat-o dar a arătat că are vână şi promite. O mişcare strategică bună, e să aştepte să clacheze PDL-ul. Şi atunci, când PDL-ul e pe marginea prăpastiei, PNL să fie acolo să-i dea un brânci.

    Dar cum trăim pe meleaguri unde prostia prosperă şi bine distribuită, nu m-ar mira dacă PNL să facă greşeli strategice la greu 🙂

    Oare după ăştia 5 ani, ne trezim cu băsescu prim ministru? 🙂

  26. Apropo, de moguli: d-nul prezident a facut o obsesie pentru anumiti moguli, in campania electorala.Si eu un simplu cetatean o sa-i aduc aminte mereu de obsesie( nu de alta dar uita repede) : ori aduce probe solide si pedepseste mogulii rai, ori isi cere scuze fata de cetateni, fata de moguli, pentru campania mincinoasa, mizerabila si manipulatoare prin care a castigat.
    Referitor la update: Credeti ca nu au mogulii lui base bani suficienti ca sa nu va mai vada realizator de emisiune? Doar au in mana bugetu’ …

  27. Este ceva de groaza,eu nu i-am suferit pe PSD-isti niciodata dar ma vad pus de cateva saptamani in pozitia de al sustine pe Geoana, Ponta,Nica,Dragnea,Diaconescu,Sova si ceilalti tineri care nu se lasa si incerca sa evite revenirea camarilei Nastase(Mitrea,Rus,etc)care stim de metodele de lucru din anii 2000-2004.Tara asta cred ca va avea nevoie sa faca mari schimbari la nivel politic si fiecare partid incepand cu PDL sa elimine jigodiile oamenii cu 2 clase si neavenitii care fac legi si ne conduc.Eu il sustin pe Geoana desi nu am nici o aderenta pentru social-democratie damboviteana.Cred ca daca se unesc oameni din toate partidele se poate spera ceva pentru viitor.Asa zisul grup al independentilor este defapt unul veleitar si intretinut prin functii si bani de PDL si mafia personala a lui Nastase.

  28. Draga Victore.
    iti trimit un articol din ziarul Crisana din Oradea.Daca ai rabdare sa citesti ce scrie u cetatean,care se pretinde ca are multa scoala.
    daca si astia…
    vai de mama noastra.In Papua noua Guinee cu noi

  29. Acum inteleg…
    Desi nu se ridica la inaltimea lui,PSD-istii (implicit Geoana) sunt urmasii lui Ion Iliescu asa cum PDL-istii sunt “urmasii lui Traian , ai lui Traian Basescu”.Deci dupa Basescu urmeaza blonda?Poate ca ar trebui sa se faca bruneta de pe-acum.

    Ha ha ha ! Sa va tineti bine!

  30. Din pacate, D-l Ciutacu iar are dreptate. Analizand la rece starea actuala a natiunii intregi,si bineinteles, a liderilor de partid “care pierd onorabil”,chiar s-ar putea infiinta un “partid” al acestor “losers”. De data aceasta titlul nu-mi suna a ironie, mai de graba, a amaraciune ca in toata tara nu s-a gasit nici un alt lider cu “anvergura” care sa fi convins electoratul prin actiunile sale ca va fi in stare sa faca mult mai mult pentru popor decat TB, ca va fi in stare sa uneasca toate fortele de stanga si de dreapta sa elimine primejdia “dictaturii”, care deja se manifesta ici colo, care SINGUR va invinge puterea serviciilor secrete, etc. Daca D-l Ciutacu ar mai fi adaugat un singur cuvant, si anume “cu demnitate”il suspectam pe dumnealui de mistocarie si ironie.
    Subiectul este de actualitate arzatoare. Asa ca vom avea ocazia sa-l dezbatem sub toate aspectele lui. Momeala ne-a fost aruncata. Multumim

  31. Spune-mi si mie care e liderul acela cu anvergura? Ponta!? asta nu prea are carisma…poate prietenul tau, romulanul Voicu? la cati manelisti sunt prin tara asta n-ar fi o idee rea:)…acu serios, da-mi si tu niste nume, poate-i cunosti mai bine si sti ce pot

  32. cred ca psd-ul s-a aflat intr-un cerc vicios inainte de alegeri,incluzand aici si perioada de guvernare,altfel nu se explica de ce nu au schimbat modul de desfasurare a alegerilor prin introducerea unor calculatoare in fiecare sectie de votare astfel incat sa afle in timp real daca o persoana a mai votat o data.adica au mizat ,ca si pd-l,pe masinaria fraudarii;problema e ca pd-l a fost mai bine organizat si finantat.au avut ministrul de interne(psd) si puteau schimba ceva.in plus vizita lui geoana la vantu a fost un gest din categoria gaga.sper ca geoana isi da seama cata dezamagire a produs in sufletul multor romani.

  33. stii de ce imi pare mie rau….
    din cauza emisiunilor voastre, iar nu o sa pot dormii linistit. chiar am crezut ca o sa scapam de “base” si ca o sa vad la gadea si la tine altfel de emisiuni, mai pasnice, mai relaxante, dar nu,.. 5mil. de romani imi vor raul: inca 5ani de: udrea/berceanu/videanu/vanzari anterioare/eba/oi pe dealuri/ inca 5ani de mizerie….

  34. @victor: de acord cu analiza ta si cu cine NU trebuie sa fie presedintele psd. dar cine ar putea fi?

    ps: ne place amandoura cristi diaconescu, nu-l vad insa sa se bage in linia intai.

  35. Esti tare rau Victor,arde-i pe prosti nu ca eu as fi tare destept dar ne-am saturat de PDL-ii nerusinati care nu intra pe blogurile lor de maimute curentate.Daca se uita la tv vedea ca esti cu doctorul si Antonescu de la inceputul erei glaciare.Oricum eu cred ca ne-am fript toti cu doctoru si cu apropiatii lui finantati si introdusi in ecuatie de Basescu in campanie,nu?

  36. Roni, Victor are dreptate in cazul tau. N-ai nicio treaba. Oare nu a fost evident pt toata lumea ca Antonescu a fost prima alegere? Singura problema e ca in spatele lui Antonescu nu s-a aflat un sistem mare si bun de fraudare (nu asa de mare ca al PD-L-ului).
    In legatura cu Geoana, lucrurile sunt clare, zic eu. A pierdut pe mana lui. Nu stiu cat va mai rezista la conducerea PSD. Sunt prea multi “rechini” care ii vor gatu’. Traiesc acu cu speranta ca peste 2-3 ani la alegerile parlamentare alte partide PNL-ul si alte partide exceptand PSD si PD-L vor lua mai multe voturi si vor avea o putere mai mare. De asemenea peste 5 ani sa putem avea de unde alege un presedinte, macar ceva de genu’ Antonescu. Asta daca va rezista pana atunci si isi va pastra principiile.

  37. La drept vorbind,nu pot identifica pe nimeni din actualii psd-isti ca fiind un posibil lider al partidului.Unii nu au sange in vene,altii sunt prea vehementi,-dar fara substanta,unii-parca dorm cand vorbesc(neconvingatori);Eu mi-as dori ca liderul sa aiba:inteligenta si carisma;sa ma faca sa ma uit nauc la el cum de reuseste sa faca sinteze pertinente ale actualitatilor sociale;si nu in ultimul rand,sa nu ma mai sfideze!un pic de modestie nu strica la nimeni!Cand am sa-l identific(daca)o sa va scriu,sa vad daca suntem deacord…….

  38. Nene Victore lasa-l pe roni ca nu judeca!
    As vrea sa vad si io figura cu mandatu’ lui Geoana dar tare ma tem a n-o sa am ocazia.
    Si ca sa-l contrazic pe droid04 Antonescu n-are de ce sa-si dea demisia. Scor de asta n-a mai avut PNL de cind ii tot votez io. Numa’ sa nu puie botu’ la treaba cu guvernarea sub marinar,ca atunci pierde tot!

  39. Tirane, iarta-l pe roni, ca s-o fi uitat omul mai mult labeunu sau zeroteve.
    La Antene a nimerit din greseala.
    S-a uitat omu, n-a priceput nimic, a trecut ca gasca prin apa, nu s-a lipit nimic de el si vrea si el sa-si dea cu parerea.
    Lasa democratia in functiune !
    Cat despre PSD, deocamdata, in afara de rechemarea sub flamuri a lui Nea Nelu, nu vad carismaticul pe acolo. Poate au vre-unul ascuns in munti, de nu-l stim noi.
    Da nici ei !
    De-abia acum devine interesant !

  40. Nu prea ai pe cine alege in ziua de azi… Sunt fie veleitari, fie “genii malefice”… si in orice caz oamenii nu sunt vesnici. Din pacate, nu mai apar altii noi (si buni!) in locul celor care dispar…

  41. Intr-adevar, PSD are nevoie de un lider carismatic, iar carisma lui Iliescu a fost si din pacate,v-a ramane, unica in istoria partidului. Pentru ca nu ai nevoie de altceva in politica romaneasca. Sunt ingrozit de viitorul romaniei si de tinerii care`l sustin pe Basescu, tocmai de asta ma bucur ca nu traiesc in tara. Tinerii, “generatia nascuta dupa `89”, ca sa`l citez pe Cristoiu, sunt in majoritatea lor, analfabeti ! De la a 100-a fraza “sa moara mama, tot pe chelios il votez ca sa scapam de comunism”, pe care am auzit`o prin zona asta, n`am mai continuat sa inumar.
    Asadar, viitorul romaniei este decis de ei, cei care voteaza un personaj doar pentru ca e: baiat de baiat, om cu tupeu care nu se pleaca in fata rusilor(lol),smenar , jucator. Carismatic,in viziunea lor.
    Treceam ieri printr`un cimitir, si pe o piatra funerara scria ceva ce mi`a adus aminte de Basescu si politica lui: “He didn`t had any enemies, just friends he didn`t knew before”.
    R.I.P

  42. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Apreciez intotdeauna cum ganditi ,si acum fac la fel.Aveti dreptate.
    Eu v-am scris ce gandesc de Miron Mitrea si m-a dezamagit oarecum dl Adrian Nastase,ca m-a surprins privirea fericita,a doaua zi,cand vorbea in fata sediului,despre rasturnarea scorului.Eu am obiceiul,cand dialog cu cineva,sa-l privesc in ochi si,indiferent ce spune,”citesc”din priviri ce gandeste.
    Nici eu nu lovesc oamenii cazuti;PSD-ul trebuie sa gandeasca la rece ce trebuie sa faca.Ce rezolva demiterea d-lui Geoana?Sa se uite mai adanc in interiorul partidului,in ceea ce fac si dupa aceea sa hotarasca ceea ce trebuie.
    Sunteti atat de valoros,ca nu trebuie sa-i intereseze pe binevoitorii portocalii viitorul Dvs.;vi l-ati creat singur.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  43. MG trebuie sa-si depuna demisia. Faptul ca nu a fost in stare sa capaciteze voturile oamenilor intr-o proportie mult mai mare astfel incat sa castige in pofida masinariei PD-L-ului, desi conjuctura ii era mai mult decat favorabila, ii este pe deplin imputabila. Si un al doilea motiv pentru care merita sa isi de-a demisia este faptul ca nu a pregatit corespunzator procesul de supraveghere a alegerilor si numararii voturilor.
    In acelasi timp, trebuie sa recunosc, ca are si el anumite merite, in ceea ce priveste imaginea PSD-ului, care o consider diferita fata de ceea din 2004. Dar acest lucru nu il poate declina de responsabilitatea pierderii alegerilor.

  44. Mi-e teama ca nu l-am iertat pt concubinajul cu marinaru’. Aseara mi-a fost mila de geoana. Nu asta trebuie sa simt pt un presedinte. I-am prezis ca trebuie sa plece, sa se relaxeze la care mogul vrea muschii lui. Mircea badea are dreptate, don ciutacu are dreptate, pt fiecare dintre noi s-a sfarsit ceva. Si incepe altceva. Deci si pt geoana. Nu vom mai fi ce eram. Ba, ca sa parafrazez, mai mult inca!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.