Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > O mare spovedanie în grup organizat

O mare spovedanie în grup organizat

Ne luăm cu treaba de zi cu zi şi uităm să trăim. A început să ne definească uitarea. De nişte ani, constat cu amărăciune, întotdeauna după, că a început să se aleagă praful de memoria mea de elefant şi uit date importante pentru oameni apropiaţi mie. Şi mai trist e că am început să uit şi lucruri care mă privesc pe mine. Spre exemplu, azi am constatat că tocmai s-a făcut o săptămână. De la ce? De la cei 4 ani de la semnarea contractului cu Antena (întâi a fost 2, azi e 3). Evident că, pentru restul lumii, asta contează fix cât contează pentru mine că se-mpuţinează rezervele mondiale de apă şi mor spintecate balenele albastre. Dar pentru mine a fost un moment important. Care mi-a schimbat viaţa. Şi nu ştiu dacă neapărat în bine, dar asta-i altă discuţie. Aşa că m-am gândit să mă mai răsfăţ olecuţă. Şi să mai execut un tradiţional online cu cititorii mei. Cei vechi şi constanţi ştiu regulile. Cei noi află azi că, vreme de 24 de ceasuri, le stau la dispoziţie cu răspunsuri la întrebări.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

238 thoughts on “O mare spovedanie în grup organizat

  1. Nu, am pus întrebarea greșit. Crezi ca atâta timp cât nu se vor schimba mentalitatile, se poate schimba ceva prin legi sau conducători?

  2. Daca e liber la intrebari, sa aflu si eu o opinie din “presa”, legata de politica evident. Multa lume e nemultumita, unii au incercat sa faca greva si nu prea au reusit sau nu au strans suficienti manifestanti. De ce nu se propune idee unui protest (nu greva) intr-o zi de weekend cand majoritatea populatiei nu are pe cap grija serviciului. In fond cand altii fac greva tu stai la serviciu (privat,stat,etc) pentru ca nu poti pleca, dar in weekend o poti face. Stiu ca s-ar spune ca nici parlamentari (ministri) nu sunt la serviciu in weekend dar ce conteaza asta, oricum nu te baga in seama. Sau se merge pe ideea ca e timpul tau liber, de ce sa faci greva sau protest intr-o zi libera. Pai daca e ceva important merita sa pierzi chiar si timpul liber pt a sustine acest lucru, si in plus s-ar strange mai multi oameni, teoretic. Asta daca nu cumva grevele sunt regizate si manipulate de catre cineva.

  3. Ai avut momente cind ai considerat ca inutila toata munca de ziarist;investigatii,dezvaluiri,etc?Toata lupta asta,dupa care nici un rezultat palpabil.Romanasii ramin cu aceleasi preocupari-o manea,o bianca,un leo,un mic,o pomana…
    Mai fumezi?Ce tigari?
    Ce alegi? Sa ai de a face cu un tip prost,dar sincer sau cu unul destept ,dar curva?Sa spui adevarul,chiar daca poti sa iti strici o relatie sau sa te faci ca nu vezi?

  4. @bond-escu: nenumarate. si acum ma bantuie sentimentul inutilitatii. da, din ce in ce mai mult, tot Davidoff. prefer desteptii sinceri, da-s rari 🙂 uneori, o minciuna benigna poate conserva o relatie buna
    @Danyusz: orice miting de w-e e ratat din start. daca programu-i tine sa iasa la protest, mai bine nu te mai apuci de iures.
    @Horatiu C: zau daca stiu, e parohia lu’ Gadea.

  5. Domnule Ciutacu,

    sa stiti ca oamenii simpli mai pot sa salveze ceva, doar ca nu mai sunt capabili sa se regaseasca pe nicaieri, mai ales in emisiunile tv, ale caror sclavi devin mai ales din cauza saraciei. Nici nu banuiti cu cata nerabdare asteapta oamenii sa apara un lider care sa le vorbeasca despre simplitate, despre necazurile marunte, despre reintoarcerea la bunsimt. Ar fi o mare nenorocire sa apara un actor care sa intuiasca aceasta oportunitate si sa o exploateze cu cinism, iar televiziunile sa-l ridice instant, doar uitandu-se la ratingul pe care il induce.
    Am ales sa va scriu tocmai pentru ca eu mai cred, inca, se poate face rating si cu bunsimt, trebuie doar sa se gaseasca cineva care sa aiba rabdarea sa convinga ca nu este inca un lider vremelnic al oropsitilor, pana reuseste sa isi gaseasca trambulina propriei ascensiuni. Oamenii s-au saturat de inflatia de “Jimmi Hoffa”pe care i-au crezut si i-au propulsat.

    Intrebarea simpla ar fi, de ce nu incercati sa descoperiti si oamenii obisnuiti capabili sa isi spuna parerile? De ce nu mai crede nimeni in intelepciunea lui “Moromete”? De ce este atat greu sa se incerce si un direct de la fierarie, sa vedem ce mai spune “Cocosila”.

    Chiar daca sunt mai multe semne de intrebare, intrebarea este una singura.

    Multumesc!

  6. D-le Ciutacu
    Toata viata ati infruntat valuri de cretini. Ca sa scapati de ei, ce tactica ati adoptat? 1 Insingurarea, principiul lui Badea cu autismul, care totusi este atent la realitatea inconjuratoare. 2 V-ati inconjurat de oameni care au totusi bun simt si sunt cat de cat inzestrati cu ratiune 3. Ati tolerat cretinii, pentru ca pot fi folositi si in interese personale
    Mi se intampla in ultima vreme sa cred ca innebunesc. Oamenii cretini langa care sunt nevoit sa vietuiesc sustin pana la moarte aceleasi aberatii, si pana la urma te intrebi daca nu esti tu cumva cel dus cu pluta? In rest multa odihna si feriti-va de atacuri cerebrale provocate de dobitoci.

  7. @bogdan fil: am incercat sa-i evit pe cat mi-a stat in putinta
    @VirtualKid: publicul romanesc de televiziune, nu stiu daca doar el, nu e atras de oamenii simpli pe sticla, indiferent ce au ei de spus. iar eu traiesc, la fel ca si colegii mei, cu emisiune cu tot, din banii de publicitate.

  8. De la Tudor idee;
    – total dezinteresat material, un corespondent de presa a ziarului “Jurnanul National” nu-i posibil? Bineinteles, ocazional sau daca sunt evenimente notabile. Nascut, crescut aici in Valea Jiului am avantajul terenului, si nu pot fi mintit usor.Deloc. ? .

  9. Victore , pls…, pls… un raspuns oof-topic !

    @bigradu:
    Spui ca ideile lui Voiculescu “sunt catastrofale” … Nu spun ca nu AR PUTEA FI , dar atat timp cat nu le vedem puse in practica nu le putem categorisii cu siguranta (!!!) cu care o faci tu ! Pe ce baza oare …? Cate din ideile lui Jules Verne (ca tot il aniversam 🙂 ) pareau simple fabulatii (si chiar erau la vremea respectiva!) si cate dintre ele au devenit REALIZABILE ?!
    Pe de alta parte IDEILE CATASTROFALE ale actualilor guvernanti le simtim (f. multi dintre noi) pe propria piele , deci SUNT cat se poate de reale !!! Ce-ar fi ca atunci cand criticam sa o facem pe lucruri REALE , CONCRETE SI ACTUALE , nu pe presupuneri mai mult sau mai putin justificate , dintr-un viitor incert , sau despre fapte consumate si ireversibile , dintr-un trecut perimat ?! 😉

  10. Salut! daca e bal, bal sa fie…
    1. care e mancarea ta preferata?
    2. care e filmul tau preferat?
    3. ce melodie te “unge pe suflet?”
    ma multumesc cu atat pentru inceput…
    Toate cele bune!

  11. @cristina: 3. Jeanny, One, Miracle of love. la primele doua am raspuns mai sus

  12. Si, banuiesc, fumezi mult, nu?
    Aveti voi cei din presa slabiciune pentru aceasta marca de tigari, pentru ca, mai mult ca sigur nu le-ai schimbat demult?
    Sau, sa fie simpla coincidenta?

  13. D-leVictor Ciutacu
    felicitari pentru aceasta “aniversare”.Sper sa va vad /citesc cat mai mult timp de acum inainte;respectul meu pentru pozitia de aparator al adevarului(indif. de consecinte); ati demonstrat ca aveti coloana vertebrala; avem nevoie de cat mai multi oameni ca dv.In aceasta societate in care sistemul de valori e rasturnat, e nevoie de repere morale;din pacate TARA se afla intr-o situatie dezastruoasa;
    va doresc putere de munca si sa fiti convins ca efortul dv. jurnalistic are si va avea efect.

  14. Felicitări pentru anii petrecuţi la Antene! Cât priveşte uitarea, se pare că n-avem ce face. 🙁
    Eu de multe ori zic că e şi o protecţie personală, că are şi memoria mea limite, nu-i un hard de mulţi GB. Cred însă că trebuie să recunosc şi efectele trecerii timpului.
    Întrebare? Iar n-am. 😐

    P.S. Nostradamus, te salut! 😉

  15. De ce apare C.V Tudor din ce in ce mai des la Antena 3 si de ce i se tolereaza “aberatiile” (vezi emisiunea Subiectiv de aseara)?

    Apropo de Vadim credeti ca un partid nationalist isi mai are locul in Romania zilelor noastre?

    Ce sanse acordati unui partid nou (format din oameni noi) pe scena politica romaneasca?

  16. Felicitari pentru emisiune, desi ar merita un spatiu mai larg de emisie… Speram sa te vedem inca foarte multi ani, cu invitati valorosi, profesionisti sau cel putin interesanti. Apreciem faptul ca tu nu-i aduni doar dupa criteriul ratingului.
    Intrebare: consideri ca ultimii ani petrecuti la trust te-au schimbat? In ce fel?

  17. @Garm: cred ca dintr-o toleranta prea mare in raport cu ratingul produs. eu nu-l invit si punct. doar daca apare vreun lider carismatic, altul decat ce-i pe piata. eu nu-l vad. nici una.
    @cristina: da. din 2001, de cand eram consilier de ministru, deci poate s-or fi luat altii dupa mine 🙂
    @alisa: in general, in rau. da’ am devenit mai echilibrat pe sticla. deci tot raul spre bine

  18. Nu vreau sa iti pun intrebari ci doar sa iti doresc sa ai o cariera indelungata,sa reusesti in tot ce iti propui.E bine ca totusi mai ai chef sa profesezi in tara asta mizerabila.Azi am aflat cu scarba ca statul,prin anaf si cas ,te jupoaie la drumul mare,nu iti da nicio posibilitate sa te lupti in instanta cu ei(au o groaza de dosare pe rol).Ii inteleg pe toti investitorii care fug de Romania,nu mai au nici macar posibilitatea sa se judece in instanta.Daca se va schimba puterea,cineva va trebui sa raspunda penal in toata mizeria asta.AVEM UN STAT HOT,CORUPT PANA SUS,CARE NU MAI ARE NICIO TREABA CU APLICAREA LEGII.Succes!

  19. Ce film vizionat in copilarie ti-a ramas pentru mai mult timp in memorie ? (si care l-a invatat si ceva util pe Ciutacu de azi, bineinteles).

    Cu respect nemarginit,

    Marius

  20. Salut, domnu’ Ciutacu.
    Daca binevoiesti…
    Intrebarea 1: Luand-o de la capat, ai lasa meseria de jurnalist pe o meserie de inginer spre exemplu, munca 8-12 ore zilnic, platit inzecit?
    Intrebarea 2: Sau e mai mult vorba despre “deontologeala” decat partea materiala? Cliseu.
    Poate par usor ironic, dar nu de rea-vointa.
    Multam fain!

  21. Te intreb si io, Victore, desi presimt c-o sa-mi arunci la cos intebarea (ca de obicei): cum pot niste oameni atat de inteligenti precum cei de la Antene sa-i cante in struna lui Dan Voiculescu cu ideile lui , sa i le spun utopice(desi ar trebui sa le numesc ,pe sleau, idioate)?

  22. Irelevanta… chestia cu consilierul de ministru!
    Nu era acolo locul tau, si,ti-ai dat singur seama de lucrul asta! Nu-i asa?
    Mi-am permis sa te intreb si asta, pt.ca, tatal meu tot om de presa si in acelasi timp cardiac cu state vechi nu si-ar fi refuzat niciodata rasfatul unui Davidoff,l-a regretat enorm pe Ralu Filip si l-a apreciat pe CTP ca jurnalist si prea putin ca “caracter”, si nu avea nicio strafulgerare atunci cand era vorba de condus o masina…ca sofer!
    Ce crezi ca te-ar putea motiva s-o lasi mai moale cu Davidoff-ul?
    Hai geniule putina vointa, nu mai esti chiar..asa de tanar jurnalist!

  23. @zazania: iti raspund dupa ce-mi raspunzi tu concret la intrebarea cand m-ai vazut tu pe mine cantandu-i in struna? in alta ordine de idei, cine califica, in afara de Basescu, drept idioate ideile lui Voiculescu? as vrea sa am o referinta, ceva…

  24. Coane Victor, deţinător al adevărului absolut nu-s, da’ dacă nu staţi strălucit cu memoria “lucrurilor inutile”, cum zice un prieten de-al meu despre a ţine minte zile de naştere sau numere de telefon, staţi bine cu enervarea, că asta vă dă motivaţie să vorbiţi la TV şi să scrieţi la ziar! Apoi, nu ştiu dacă se poate să vă urez “enervare plăcută”, da’ liniştirea Dvs. şi a noastră nu tare se vede pe-aproape… Doar succes vă pot ura şi multă sănătate!

  25. Felicitari si la multi ani!! Va urmaresc emisiunea si mi-as dori sa aveti mai multi invitati de la care sa avem ce invata, oameni care au facut cu adevarat ceva in viata, oameni frumosi, oameni integri. Mi-a placut enorm emisiunea cu Grigore Lese…am simtit pt un moment ca apartin acestui neam..ca traiesc..si rar am asemenea simtiri! Imi pare asa rau pt tara asta…pt noi..ca am ajuns atat de jos…dar Dvs si Mircea Badea vad ca luptati pt acest neam…cat o sa mai puteti..cat o sa mai vreti..nu stiu..DAR VA FELICIT, VA DORESC SANATATE, LINISTE SI SUCCES!

  26. Felicitari pentru cei 4 ani, la multi ani si sa fie cat mai multi!
    Daca te-as intalni in spatiu public: pe strada, in mall… mi s-ar parea normal sa te salut, as simti nevoia asta desi, cumva, as avea o retinere, e mult mai usor sa te “salut” scriind pe blog decat ca un strain care ar parea ca se baga si el in seama ca un mojic.
    Te-ar deranja lucrul asta? Banuiesc ca nu, dar oricum e o placere sa te intreb.
    P.S.-Sunt sensibil iritat la tutuiala nesimtita, scriu asa doar pentru ca aici vorbim mai liber si asta imi place.

  27. Da’ zi-mi tu o SINGURA idee de-a lui Voiculescu care sa fie buna de pus in practica, nu cai verzi pe pereti, ca la asta ne pricepem toti…
    Imi ceri citate din emisiuni?
    Vorbeam de toti colegii tai de la Antene.
    Daca tot spui ca ai invatat jurnalism de la CTP, marturisesc ca de multe ori mi-as dori sa vad un jurnalist absolut independent.
    Nici CTP nu mai e ce-a fost!
    Oricum, esti dintre CEI BUNI,din tabara alesilor, desi nu-mi place sa aduc nimanui osanale.
    Singura data cand m-ai calcat efectiv pe coada a fost emisiunea cu Ebba: pe cand ea-si dadea ochii umezi de bovina peste cap , tu inghiteai in sec:))

  28. @zazania: nu e treaba mea sa gasesc aberatiile pe care le invoci tu, nu eu le-am adus in discutie. in rest, chestie de gust.

  29. Va urmaresc emisiunile fara exceptie,…va citesc blogul si articolele din Jurnal National – va felicit ca sunteti la Antena 3 impreuna cu Mircea Badea si Mihai Gadea…singurul post serios de pe piata.
    Va felicit pentru ca existati. Sunteti niste oameni de nota 20 . Exact pe sufletul meu.
    Va doresc multa sanatate dvs. si familiei.

  30. La multi ani si colaborare cit mai lunga cu Antenele. Nu intreb nimic… am uitat ce am vrut sa intreb 🙁

  31. Sunt cititor de blog, telespectator la emisiuni ( chiar si inregistrari 🙂 ) si vreau sa zic doar ca sunteti putini cei care faceti diferenta. E un pas mic, dar conteaza.
    In rest … succesuri! 🙂

  32. Victor, ce parere ai despre invatamantul romanesc? Nu te intreb intamplator, asta pentru ca eu sunt elev in an terminal si acum vad ca…am intrat in liceu, m’am maturizat, dar in principiu nu stiu sa fac nimic deosebit. Adica am intrat neinstruit, ies tot neinstruit; in sensul ca nu stiu sa fac mai mult decat sa vorbesc si sa impart pliante, sau lucruri de genul asta.
    Sufar o mare deziluzie in zilele astea fata de scoala…parca la inceput promitea altceva decat nimic si 3 diplome.
    Astept facultatea de jurnalism, ce’o fi si acolo…

  33. Rugaminte personala: De ani de zile incerc sa lamuresc diferenta intre America si Romania, si observ ca in continuare persista confuzia!
    Asadar:
    America = tara tuturor posibilitatilor
    Romania = tara in care totul este posibil
    Vorba unui banc vechi: Diferenta de mica, dar ce mult conteaza!
    In rest, intrebare de pensionar: Credeti ca mai supravietuim???

  34. @Maria-Pia L: n-am idee
    @Cristian Pop: o impresie proasta. se degradeaza vizibil. crezi ca eu am iesit instruit din scoala? nu-ti face mari sperante cu facultatea. daca esti bun si serios, vei razbi, daca nu, nu.

  35. Asa am gandit si eu. Dar crede’ma ca sunt total descurajat, nici nu imi vine sa mai invat pentru bacu’ nenorocit la cat sunt de dezamagit.
    Acum vad eu ce fac, ca descurcaret sunt, dar dincolo de viata distractiva de adolescent mai e si treaba cu invatatul. E greu sa gasesti o meserie care sa iti placa, din care sa poti trai si cu care sa te mandresti….
    Sper ca baiatul tau sa nu ajunga in clasa a 12-a dezamagit din aceleasi motive ca si mine.
    Am nevoie doar de in incurajare cred. In rest, ambitia ma caracterizeaza in momente grele…
    Te salut, ai grija de tine, respect!

  36. E un mister care nu imi da pace de multa vreme si e rost si de o ancheta de presa nu doar penala.E vorba despre voturile luate de UDMR,daca imi aduc aminte bine la europarlamentare,in judetele fara urma de urmas al lui Atilla-Teleorman,Vaslui,Botosani,etc.A fost o medie de 1000 de voturi pe judet.Oare asa au cumparat obedienta UDMR-ului de dupa?De ce nu are nici un partid care organizeaza alegerile singe in pasarica sa fure de la UDMR pt. a nu mai intra in parlament?Sau sa schimbe legea electorala?Pt. ca din dragoste de tara Verestoy,Marko,etc nu se vor lasa de politica si pot fi reevaluati in alte partide.Mister-am exagerat!

  37. 1.Uitandu-va in urma, ce anume ati schimba /repara/ face altfel?
    2. Cand v-ati simitit utlima data fericit?

  38. @Nina Balan: 1. mi-as planifica mai atent cariera. 2. cand copilul meu a luat un 10 la matematica imediat dupa 5 in teza. sunt patetic, nu?

  39. Crezi ca antenele reusesc sa schimbe ceva in mentalitatea romanilor ? intreb,pentru ca cei care va urmaresc au deja o gandire peste media otv…

  40. Hai ca ma apuc sa pun si eu intrebati la care nu stiu raspunsul!
    1. Ce sport va atrage cel mai mult? Ati spus ca doreati sa deveniti comentator sportiv(ce ciudat, asta as vrea si eu, ca politica ma scarbeste), ce sport v’ar fi placut sa comentati?
    2. Veniti pe noul Stadion National pentru meciul inaugural?
    3. Credeti in tinerii de astazi?
    4. Ce activitati va relaxeaza cel mai tare?
    5. Un lucru care ii da forta sa continue lui Victor Ciutacu in cele mai grele momente.
    Momentan atat.

  41. @Cristian Pop: 1. am fost bolnav dupa fotbal. acu’ ma uit cu placere la biatlon si sarituri la trambulina, da’ nu cred ca le-as putea comenta performant. 2. as vrea sa vin. 3. nu ma omor dupa ei la modul general, da’ ar trebui sa fie motoarele schimbarii. 4. somnul 🙂 5. indaratnicia
    @ovidiu: ceva-ceva or misca ele, da’ nu suficient si nu toate

  42. domnule Ciutacu, trei intrebari am si eu.

    1) Ce rezolvare vedeti pentru problema cainilor vagabonzi?

    2) Ce parere aveti despre economia planificata? Nu credeti ca pentru situatia actuala a Romaniei s-ar potrivi mai bine un astfel de sistem economic?
    (Pentru “anti-comunisti” care stiu ca o sa sara de fund in sus, simt nevoia sa precizez ca economia planificata nu e neaparat un concept comunist si ca China o sa ajunga in curand prima putere economica avand o economie planificata )
    3) Credeti ca aderarea la UE ne-a adus ceva bun? Daca da, ce anume? (cu exceptia liberei circulatii in spatiu UE)?

  43. @coco: 1. zau daca stiu. cred ca strangerea si sterilizarea lor; pe operatiuni concomitente. 2. buna, dar cu limite ferme. nu peste tot. mai degraba planificata. 3. acces pe niste piete pentru unii; putini, din pacate…

  44. Inca o serie de intrebari:
    1. Ce ar presta Victor Ciutacu daca nu jurnalism?
    2. Va ganditi des la momentele bune petrecute in Sinaia?
    3. Va place “In gura presei”? daca da, ce anume?
    4. Aveti prieteni adevarati?
    5. Cand jucam un meci de fotbal?(nu virtual:) )

  45. Sunt studenta in anul II la o facultate de stat.Am colegi ale caror lucrari sunt notate cu zece dar sunt pline de greseli gramaticale.
    Ce parere ai despre acest sistem de evaluare din invatamantul universitar?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.