Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > O mare spovedanie în grup organizat

O mare spovedanie în grup organizat

Ne luăm cu treaba de zi cu zi şi uităm să trăim. A început să ne definească uitarea. De nişte ani, constat cu amărăciune, întotdeauna după, că a început să se aleagă praful de memoria mea de elefant şi uit date importante pentru oameni apropiaţi mie. Şi mai trist e că am început să uit şi lucruri care mă privesc pe mine. Spre exemplu, azi am constatat că tocmai s-a făcut o săptămână. De la ce? De la cei 4 ani de la semnarea contractului cu Antena (întâi a fost 2, azi e 3). Evident că, pentru restul lumii, asta contează fix cât contează pentru mine că se-mpuţinează rezervele mondiale de apă şi mor spintecate balenele albastre. Dar pentru mine a fost un moment important. Care mi-a schimbat viaţa. Şi nu ştiu dacă neapărat în bine, dar asta-i altă discuţie. Aşa că m-am gândit să mă mai răsfăţ olecuţă. Şi să mai execut un tradiţional online cu cititorii mei. Cei vechi şi constanţi ştiu regulile. Cei noi află azi că, vreme de 24 de ceasuri, le stau la dispoziţie cu răspunsuri la întrebări.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

238 thoughts on “O mare spovedanie în grup organizat

  1. Este clar ca regimul Basescu face cat o ceapa degerata si ca avem nevoie de o schimbare , dar crezi ca exista suficienta vointa politica si onestitate din partea lui Antonescu si mai ales a lui Ponta care are in spate un virus latent al coruptiei in fata caruia singul anticorp pe care societatea si la format este uitarea.Nu crezi ca este foarte multa demagogie la mijloc?

  2. Care credeți că e cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă un politician pentru a fi util alegătorilor?
    Dar a jurnalistului?

  3. Păi… La mulţi ani!
    Şi, atâta timp cât nu uiţi DE CE faci jurnalism la “Antene”, eu zic că nu-i mare bai că ai uitat DE CÂND.
    O sabie bună poate uita când a tăiat prima dată, dar nu uită niciodată să taie.

  4. La mulţi ani!
    Eu vreau să vă întreb de ce nu plecaţi din România… şi dacă ştiţi că există un Fan club Victor Ciutacu pe Facebook…

  5. Buna seara,

    D-le Ciutacu, credeti ca toata nebunia aceasta vamile ar putea avea ca scop “inmuierea” d-lui Blaga in vederea candidaturii acestuia la sefia PDL ?
    Unii cred chiar ca ar putea fi (pe drept sau nu) regele din schema facuta de sindicalisti.

  6. buna seara , sun un cititor mai nou si nu prea frecvent al blogului tau. te rog sa imi spui cateva nume de carti sau filme care le crezi foarte importante. multumesc anticipat.

  7. 1. te-ai contrat, la modul serios, cu cineva din trust? eventual, poti da nume?
    2. crezi ca ai fi mai performant in locul lui gadea la sinteza?
    3. faci si tu, cand o fi criza pe sfarsite si s-or mai gasi bani de un sprit (spun asta mai mult ca sa nu privim neaparat spre orizontul apropiat…), o intalnire cu “admiratorii”?

  8. Salut, urmaresc ocazional blogul tau. Vroiam sa te intreb daca stii cumva de sunt anchete jurnalistice in curs in ceea ce priveste starea agriculturii? Eu stiu ca ce mai ramasese inginer agronom la Directiile Judetene a cam fost matrasit, iar in situatia asta degeaba repartizeaza Ministerul de resort subventii agricultorilor ca sa nu mai spunem ca nici un plan de interventie in agricultura nu vede realitatea fara agronomi. Multumesc pentru timpul acordat!

  9. Că alta mai deşteaptă n-am:
    Când apari şi prin Târgovişte?

    Nu de alta, dar aş fi bucuros tare să stăm la o bere. Plătită de tine, că eşti tonomat.

  10. 1. Cat este gargara, simulare spre manipulare sau circ in presa scrisa, tv si audio si cat este adevar?

    intreb asta fiindca in afara de concretul unui accident cu victime sau declaratiile luate cu viu grai (unde nu ai ce face mai ales daca sunt date in direct si nu pot cenzura imediat) cam ceea ce vad la presa imi apare identic si la fel de demagogic precum la “politica” “romaneasca”

    2. Oare de ce si din ce cauze ungurii 21 de ani au fost parghia prin care “clasa politica” ne a mintit, jefuit si adus mereu la a vota intre raul mai mic si raul mai mare?

    3. De ce nu demasca presa scrisa faptul ca dupa asasinatul din 89 a urmat cea mai mare demagogie aplicata romanilor prin rocada de catre slugile de ieri ale regimului cominist ajunse azi slugile tandemului fmi/ue?

  11. Poti sa-mi explici in vreun fel febra arestarilor din Arges,e de departe judetul campion,cred ca lunar apare cate un scandal cu arestari acolo,de unde frenezia asta,e un procuror Catani acolo ?sau ce?

  12. La multi ani!si sa ramai tot number one!
    In rest ,ma multumesc cu ce-ai raspuns mai la deal.

  13. Ma tot gandeam oare in ce consta …, sa zicem , particularitatea ta Victore (daca ziceam “unicitate” suna prea elogios si poate prea exclusivist), intre persoanele publice si , mai ales , printre cele din mass-media (dar nu numai …) ?! 🙄
    Iar raspunsul cred ca este AUTOCONTROLUL si DECENTA in tot ceea ce inseamna iesire publica ! In toate aparitiile tale cunoscute , chiar si in cele “cu scantei” , nu stiu sa fi depasit vreodata regulile bunului-simt si ale etichetei corespunzatoare contextului respectiv. Iar asta se intalneste al-naibii de rar la persoanele publice si la cele din media romaneasca ( cu regret , desi iti cunosc fair-play-ul fata de proprii colegi si chiar daca acestia sunt buni profesionisti , majoritatea sunt restanti la capitolul autocontrol , devenind de multe ori prea patimasi 🙁 )
    Iar acest comportament va face totdeauna nota distincta intr-o societate colerica , impulsiva , patimasa si , de multe ori , irationala , ca cea romanesca . Asa ca sper sa-l pastrezi si pe mai departe (acest comportament echilibrat) , iar notorietatea si varsta (ai dracului anii astia cum mai zboara … 😉 ) sa nu-si lase amprenta (din acest pct. de vedere) ! 😛

    PS: Hello , Violet ! Contrasalut ! 😀

  14. Care este cea mai mare realizare a vietii tale ( pe plan personal si profesional)?

  15. @Nadina: cat om mai avea…
    @aranburu: e locul pe care si l-au creat cu mare atentie si determinare, unde controleaza absolut tot
    @fanu: raspund si eu la intrebari umane, nu ma apuc sa-mi scriu memoriile ori sa filosofez pe marginea santului
    @exasperat: habar n-am
    @brazvan: 1. da, dar cu nimeni decisiv. 2. nu. 3. fac si mai repede, interes sa fie
    @Paul Tibbets: e una dintre variante, nu si singura
    @mosser: fiindca nu vreau si nici nu vad ce-as putea face performant afara. stiu 🙂
    @radu: sper ca exista, nu bag mana-n foc pentru nimeni.
    @Mara: dupa parerea mea, nu ar fi trebuit sa treaba de scoala generala
    @Cristian Pop: 1. zau daca stiu. 2. extrem de rar. 3. da, imi place Mircea. e cel mai bun si mai viu om din tv. 4. da, putini. 5. nici nu banuiesc
    @Gabriela: familia
    @Zduyu: sunt, da’ nimic aplicat
    @mov: nu exista carti mai mult sau mai putin importante. orice e citit e bun citit. la filme chiar nu ma pircep. vad rar, ce apuc.

  16. Mie fenomenala mi s-a parut prima emisiune Sinteza Zilei cu tine, Badea, Radu Todor si, aplauze, Mindruta. Daca nu prea aprob limbajul de cartier la televizor, tocmai ca mass media ar trebui sa fie un mediu mai spalat (si nu e), ce i-ati facut voi lu’ Mindruta in emisiune mi s-a parut demential, mai ales vorbele tale grele si fara perdea. Am si eu o curiozitate: nu v-a trecut deloc prin cap ideea sa stingeti brusc lumina in studio, dupa care sa se auda o scurta busculada, iar la reluarea emisiunii Mindruta sa apara cu un ochi vinat? Si Mihai Gidea sa il intrebe pe un ton imperturbabail: ce s-a intimplat, domnu’ Mindruta, ati cazut de pe scaun? Iar tu si Badea, in cor, sa raspundeti ca a fost pixelul albastru, rusine Dinu Patriciu? Ar fi fost cea mai tare emisiune ever. La a doua emisiune in aceeasi formula nu m-am mai uitat in schimb, mi s-a parut mai putin spontana si cu ceva scenariu.
    Cu respect.

  17. Cu permisiunea ta ,Victor,@zazania:am vazut francezi superincantati de ideile lui Voiculescu,l-au mirosit de foarte bun om de afaceri.@Victor:am urmarit sinteza,Base era nervos,stie si el ,stie si francezul ala nestiutor ca nu degeaba se asteapta condamnari daca tot jucam ” anticoruptia”.Eu cred ca s-a aflat in presa mai mult decat se vroia in legatura cu vamile.S-a dorit teatru ieftin,de fatada si s-au trezit cu altceva.Asa se explica nervozitatea sefului statului.Ceea ce ati descoperit voi la anaf e nimic pe langa ce am aflat eu in legatura cu astia si cu asigurarile de sanatate.Statul iti poate lua tot fara sa ai posibilitatea sa ii ataci in instanta si fara sa stii.E nebunie curata ce se intampla si le-am zis-o in fata unor persoane de la anaf:pana nu va face cineva o plangere penala,nu va lecuiti.Incep deja din ce in ce mai multe persoane sa se gandeasca daca sa mai plateasca sau nu asigurari de sanatate,in conditiile coplatii.Lumea e inversunata.Si e de inteles.Unde se duc atatia bani?Spitalele se desfiinteaza.Mesajul asta si cel precedent sunt doar o reactie la ziua de azi.Nu stiu daca am facut bine ca am scris.Principala reactie a celor din breasla mea si a celorlalti din domeniu:nu mai exista lege,nu se mai respecta nimic.

  18. @all: daca voiam sa scriu/comentez prestatia lui Basescu sau arestarile de la fruntarii, o faceam

  19. Buna seara , Victor.
    Felicitari (si) pentru emisiunea cu dna Rotta.
    1. Crezi ca la urmatoarele alegeri vom vota noi mai mult decat pot fura ei?
    2.Cum iti explici disparitia unui mogul din 3, dat fiind ca Basescu omite de aproape un an sa-l nominalizeze si pe Patriciu la pachet cu Cool Mogul si SOV?

  20. @stefana: multumesc 1. sper sa da, ma tem ca nu. 2. pace rusinoasa, dar sanatoasa

  21. Crezi intr-o divinitate ? Este cea crestina, cum este ea prezentata in biblie sau o versiune modificata ?

  22. Salutare nene Victore,

    O intrebare “la chestiune”, cum ar spune nentu’ Turcescu…din cunostintele mele,nu ai permis de conducere, corect?
    Daca este adevarat, care au fost motivele pentru care nu ai intreprins nimic in acest sens ? Si sunt convins ca vinul rece cu gheata nu a fost unul dintre ele, de asta sunt sigur!

    Keep up the good work !

  23. Salut Victor!

    As dori sa-ti adresez si eu cateva intrebari, dar pentru a putea face acest lucru e necesar un mic expozeu de natura paranoida si cu nuante conspirative.
    Neavand posibilitatea unui dialog cu tine fata-n fata, si eu fiind presedintele Republicii Socialiste a Propriilor Mele Ganduri pe care le exteriorizez aici, o sa-mi arog dreptul de a pune unele intrebari cu caracter retoric, la care o sa presupun din oficiu ca raspunsul tau este “da”.
    Pentru inceput as vrea sa stabilesc faptul ca vreau sa ma refer la Antena3, ca fiind principala televiziune de stiri care se comporta ca si cum s-ar afla intr-un stat democratic:) si care vreau sa cred ca precum orice televiziune de stiri profesionista are ca target “all”, nu?… Ok.
    Pai daca stirile merg pe “all”, vreau sa te intreb: emisiunile “In gura presei”, “Sinteza zilei”, “Vorbe grele” (in principal), dar si emisiuni gen “Subiectiv”, “La ordinea zilei” etc. au ca principal target “18-49” chiar daca initial se merge pe “all”, nu? …Ok, bine.
    Pai daca lucrurile stau asa, as vrea sa-mi inchipui putin cam cum ar fi o zi a cetateanului Gogu(cum ii place lui Niels Schnecker sa-i spuna), care are intre 18 si 49 de ani, in Romania.
    E dimineata. Cetateanul Gogu aude cum suna enervantul ceas desteptator(ieftin, de la chiscul de pe colt), pe care i l-a facut nevasta cadou de ziua lui anu trecut. Se trezeste plin de nervi ca stie ca are de platit facturi. Cafeaua e rece si cu gust nasol ca n-au mai avut bani sa-si ia de-aia buna si cum s-a spart vasu de la filtru, nevasta i-a fiert-o intr-o oala. Se imbraca cu hainele pe care le-a avut si ieri si pleaca la munca. In drum spre munca, se opreste sa plateasca facturile cu banii pe care ar fi trebuit sa-i cheltuiasca pe ceva bun de mancare…ceva mai bun decat oua, iaurt si salam. Dar n-are incotro si trebuie sa-i dea statului. Asteapta 1 ora la ghiseu, timp in care aude manele, tipu’ din fata lui pute a BU, iar functionara mesteca guma roz. Deja e plin de nervi si ii vine sa plece dracului din jegu asta de tara, sau sa ia un levier si sa crape capu cuiva…oricui…pentru jalnica lui viata care se scurge lamentabil ca si cum Dumnezeu l-a pierdut la babaroase intr-un joc cu Dracu, si pentru ca n-a avut bafta sa faca in scaldatoare isi pierde cei mai frumosi ani din viata batand pasul pe loc si neavazand vreo iesire aproape. Ajunge la munca, unde il asteapta colegii sa mai barfeasca de una-alta. Comenteaza ce-a mai facut Basescu, ce-a mai facut Boc….cine mai urmeaza sa fie dat afara(multumind in gand lui Dumnezeu ca inca nu a venit randul lui, cu toate ca o latura masochista a lui ii sopteste ca ar fi mai bine sa-l dea afara numa asa de-al naibii ..ca sa fie nevoit sa faca ceva….orice). Pleaca de la munca, alte manele in radio din masina/autobuz, alti mitocani care isi baga…si se spurca pe trotuarul de langa blocul unde locuieste..si ajunge si in casa. Schimba doua vorbe si cu nevasta, isi pune un pahar de bere din pet-ul de 2L, ca nu-si mai permite la 6pack si in timp ce corpul ii aluneca in fotoliul subred care ii odihneste seara de seara corpul din ce in ce mai slabit si vlaguit, se gandeste cate zile mai suporta chinul de a fi Roman in tara asta cu care simte ca are din ce in ce mai putine lucruri in comun, si spera sa vada cat de curand la vecinu de la 2, sau la prietenii de la munca, privirea aia pe care a vazut-o si in 89′ la alti oameni in ochi si care sa-i faca(inclusiv pe el) sa iasa naibii odata in strada, si sa-si ia ce-i al lor. Numai ca gandul de a-si varsa plamanii(eventual si sangele pentru ca nu prea mai are multe de pierdut) in strada, pentru a-i face pe jegosii care conduc momentan tara in care el traieste(inca), dispare rapid pentru ca in momentul in care s-a asezat in fotoliu, a apasat instinctiv pe telecomanda. Gandul se pierde rapid, pentru ca subconstientul lui si tot ce reprezinta esenta lui de om e mult prea torturat de ce pateste zi de zi, de 5-6 ani incoace si cauta in orice moment al zilei o clipa de repaus, iar chipul lui Gadea (care ii are in acea seara invitati pe Badea, Ciutacu, Radu Tudor, Bogdan Teodorescu), il face sa uite momentan de pornirea primitiva pe care cu o secunda in urma o avea de a pune naibii mana pe ce apuca si de a iesi in strada. Sta si urmareste emisiunea, si ii mai striga si nevestii (care e-n bucatarie si spala vasele ca a venit tarziu de la munca), ce mai zice cate un invitat si care lui i se pare “ok”. Se gandeste: uite frate ce baietas e Ciutacu asta, parca e prietenu meu din cartier si zici ca-l stiu de-o viata…om de treaba, le zice exact cum le-as spune si eu astora daca as avea ocazia. Uite-l pe Badea…ce nervos e in seara asta..cred ca iar e in dispozitia aia de i-ar rupe capu unui jegos din asta de la putere…ahh…etc. Intre timp pe cetateanu Gogu il ia somnu, isi termina berea, si se baga in pat stingand televizorul, in asteptarea unei noi dimineti in care senzatia trezirii din somn pe care oameni cu o viata normala intr-o tara normala o simt ca fiind placuta, lui sa-i aduca din nou senzatia de frustrare si sentimentul de umilire pe care a ajuns sa-l simta in propria lui tara.
    Acum, daca stau putin sa analizez ce i se intampla lu nea’ Gogu, n-ar fi cu adevarat dramatic, daca nu ar exista un singur aspect. Si anume faptul ca el are intre 18 si 49 de ani. In orice tara normala, si chiar si in asta a noastr anormala, principala patura sociala care are in maini puterea de a-si cere drepturile in strada, si de a schimba ceva prin mecanismul democratic ca revoltei, este formata din cetateni cu varste intre 18 si 49 de ani. Cetateanu’ Gogu face parte din randul celor care ar trebui sa iasa in strada. Si nu o face. De ce?
    Eu, vazand la tot pasul conspiratii, si prezentand grave tendinte paranoide:), as incerca o explicatie: Orice om de pe planeta, dar mai ales Romanul, simte nevoia de a se integra..de a face parte dintr-un grup care macar sa gandeasca la fel ca el, sau in ultima instanta(si aici e vorba de noi Romanii), de a rezona cu parerile/ideile altor oameni. Cetateanu Gogu vine acasa plin de frustrari, neajunsuri, umilinte, nervi, si rezoneaza cu voi. Simte ca ii sunteti aproape. Se simte intr-un fel(subconstient) protejat de faptul ca va aude seara de seara, ca va vede ca ii impartasiti opiniile, ca le exprimati in locul lui public. Din pacate, suntei supapa lui. Suntei oala lui “Kukta”. Isi refuleaza din frustrarile adunate in fiecare zi, intr-un asemenea procent incat sa poate sa o ia de la capat a-2-a zi. Sunteti motorul care inca il mai tine in priza pe cetateanu Gogu, si asta pentru ca in pofida criticii constante si nemiloase aduse regimului fascistoido-nazisto-tribal din Romania, cetateanu Gogu nu intelege de la voi mesajul subliminal de razmerita. Nu faceti decat sa constatati perfect tot ce se intampla, sa relatati genial realitatea in care ne aflam, dar in acelasi timp sa fiti constransi de reglementari ale audio-vizualului si sa nu puteti sa-i cereti explicit lui nea’ Gogu sa iasa in strada, sau macar sa-l faceti sa inteleaga ca berea in fotoliu seara de seara nu este raspunsul pe care-l cauta, ci iesitul in strada. Faptul ca cetateanu Gogu va are pe voi (prietenii lui cei mai buni in ultimii 5-6 ani), seara de seara alaturi, stiind ca-i linistiti furia adunata de peste zi spunandu-i exact ce gandeste si el si il felul asta domolindu-i nelinistea pe sistemul:”da frate, si asta sunt ca mine, gandesc ca mine, uite asa as zice si eu, tu-le mama lor de banditi…”, nu face decat sa-l tina pe Gogu care are intre 18 si 49 de ani, acasa la el, in fotoliu.
    Sunt convins(in mintea mea bolnava de semidoct ratat, frustrat si mizantrop), ca latura serviciilor secrete care se ocupa cu manipularea maselor, isi freaca mainile zilnic de placere pentru ajutorul involuntar pe care il au din partea voastra.
    As vrea sa te intreb Victor, daca exista cumva in viitorul cat mai apropiat speranta, ca voi, prietenii cetateanului Gogu, sa puteti in vreun fel abil sa puteti eluda putin legea idioata a audio-vizualului, in asa fel incat mesajul pe care i-l transmiteti voi cetateanului Gogu sa nu-l mai faca pe acesta din urma sa gaseasca in voi supapa lui zilnica de refulare, ci sa-l faca sa fiarba putin sub presiune, pentru ca un anumit trend in sensul asta pe durata a catorva luni de zile, l-ar putea face sa-si ridice in sfarsit fundul din fotoliu si sa iasa in strada. Se poate? E realizabil? Sau doar ne zbatem, aratam adevarul, si stam cuminti in spatele unei legi stupide, drept ultim stindard al obedientilor in fata legii, intr-o tara in care legi votate de parlament si promulgate de presedinte, nu se aplica?

  24. Stimate domn, o intrebare:
    subiectul Academia Romana va surade sa-l analizati un pic?
    Ma refer aici la toate matrapazlicurile “academice” si la furturile majore, cu acte si fapte dovedibile – dar fara nici un rezultat palpabil (demirii sau demiteri)…

    Cu respect

  25. L-ai invita vreodata pe Traian Basescu la tine in emisiune?Ai merge la vreo emisiune unde e invitat Traian Basescu?

  26. Ai vazut ca ieri,base statea la interviul de la tvr1 intr-un fotoliu portocaliu si hahaia de-acolo? L-or fi comandat special (fotoliul) ptr. emisiune, ori toate scaunele si fotoliile lor sunt portocalii??!!

  27. Intrebare pt D-l Ciutacu :
    Cat de mult sunteti in tema si ce aveti de spus despre ura si otrava imprastiata de un site ca saccsiv de exemplu (si alti aberanti) asupra d-voastra, atat personal cat si ca publicist ?
    Sunt care spun ca acesti bolnavi psihic nu merita atentie, dar sa nu uitam ce a inceput intr-o berarie din Munchen…

  28. “da, imi place Mircea. e cel mai bun si mai viu om din tv.”-citat V.Ciutacu.
    Eu, postaca pe blogul celui de mai sus, cu pemisiunea d-lui imi permit un…sau mai bine zis”o adaugire”!
    Hai sa lasam CEZAR-ului ce-i al lui!
    Cu siguranta nu veti face nici unul dintre voi cel putin la fel de bine, ceea ce faceti acum fiecare acolo unde v-ati gasit LOCUL!
    Adica:
    M.Badea, nu Vorbe Grele!
    V.Ciutacu, nu In Gura Presei!
    Cine stie cand ne vom mai intalni cu posibilitatea….”posibilitatii” de a avea ragazul unor astfel de raspunsuri din partea ta!
    Multumesc pentru timpul acordat,sper, nu pierdut, si inca odata “mare bafta” tie D-LE V.CIUTACU!

  29. 1.Ce parere ai despre generatia tanara? Sunt buni de ceva bun astia 20-25 ani?
    2. Unde pleci in vacanta la vara?

  30. @dabur: sunt la curent, ma lasa rece
    @Stefan: l-am invitat de mai multe ori si n-a venit niciodata. am fost cu el la TVR
    @Stean (altul): Academia nu-i pasiunea vietii mele, da’ nu refuz un subiect bun
    @Catalin: 18+ e targetul comercial al postului si incercam sa nu incalcam legea audiovizualului. mi se pare ca suntem supraestimati
    @Phoenix: n-am carnet, dar n-are nici o legatura cu spritul. n-am facut scoala de soferi. nu ma atrage activitatea asta. si nu stau cu spritul la nas toata ziua
    @white: da, intr-o forta supranaturala nedefinita, un soi de instanta suprema
    @piatra de plastic: de ce nu? da-i sub demnitatea lui…
    @Roxx: 1. amestecata, ma feresc sa generalizez. 2. nici nu m-am gandit.

  31. Victor, iti urmaresc toate aparitiile televizate. Fac asta dintr-un motiv, poate, egoist : esti supapa mea de defulare a tuturor revoltelor mele pe care as vrea sa le strig in gura mare si nu am cum.

    Apoi, eu te percep ca pe cel mai original, sincer si direct in exprimarea trairilor tale. Daca la majoritatea jurnalistilor, uneori, se vede “batista pusa pe tambal”, la tine, nu. Aste este reconfortant si “racoritor”. Marea majoritate a ideilor si aprecierilor tale sunt si similare cu ale mele.

    Nu vreau sa prorocesc, dar VEI RAMANE IN ISTORIA GAZETARIE din tara asta, exact prin cele spuse de mine mai sus, iar faptul ca il scoti din minti pe BAsescu este o confirmare pentru asta.

    TONOMATUL tau va face cariera chiar si cand vei fi la varsta senectutii.

  32. Am mai scris mai sus, dar la câte întrebări au fost cred că m-ați sărit. 🙂

    Care credeți că e cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă un politician pentru a fi util alegătorilor?
    Dar un jurnalist?
    Mulțumesc.

  33. Ce ma deranjeaza in mod deosebit la presa din Romania este faptul ca de cele mai multe ori abandoneaza un subiect imediat dupa varful de audienta. Un exemplu elocvent mi se pare dosul de palma prezidential, care a ramas doar o anecdota. M-am tot intrebat de ce nu s-a gasit un trust de presa care sa trimita caseta undeva, in alta tara, pentru expertizare si asa aflam si noi daca e alba sau neagra.
    Sau l-a mai intrebat cineva pe Cristi Diaconescu cum s-a solutionat plangerea penala pe care a facut-o pentru “urmarirea ilegala” dinaintea congresului PSD?

    Intrebarile mele – Ai “adoptat” vreodata un subiect de presa astfel incat sa-l urmaresti si sa-l aduci in atentia publicului pana la capat? Ai lansat vreodata un subiect de presa?

  34. multa sanatate si multa putere de munca Victore, 4 ani de cand esti la antene wow – la mai multi.

  35. De fapt, asta voiam sa spun si eu despre tine:

    “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun?”

    Cat despre iertarea ca esti cel mai bun, nu te astepta la asa ceva. Si nici nu cred ca ar trebui sa te intereseze.

  36. @Jon: onestitatea si buna credinta, in ambele cazuri. plus rezistenta la spaga. la care ar trebui sa se adauge, in functie de ocupatie, altele
    @Ex-terminator: da, e una dintre tarele presei. faimosul “caz CICO”, urmat de o avalansa de peste 200 de articole-ancheta privind “caracatita Beraru” si o condamnare de 7,5 ani a omului, iti spune ceva? e al meu integral. dar jaful facut de Vaclea la BTT, in urma caruia, intre altele, s-au impartit hotelurile si hectarele din Herastrau clientelei? tot al meu e 🙂

  37. Daca ar fi sa nu conteze deloc rating-ul si sa stii ca nu vei fi refuzat de nimeni, cu cine, pe ce teme si cu ce asteptari de la invitati ai face cateva editii de “Vorbe grele” ca sa iasa niste emisiuni intr-adevar pe sufletul tau? (fara Basescu, daca se poate) Un top 3 sau mai multi, daca vrei.
    Multumesc.

  38. Victore,

    1. Cat de destepti sunt ziaristii si cat de prosti sunt politicienii (cei care apar mai des la televizor).

    2. Ai vazut ziaristi corupti? Daca da, cati dintre ei au fost demascati de presa?

    3. Ai vazut ziaristi in situatii de conflict de interese? Daca da, cati au fost demascati de presa?

    4. De sunt invitati “ziaristi” ca Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac in diverse emisiuni, in conditiile in care caracterul si conduita lor sunt mai mult decat indoielnice?
    SRS a fost securist (el se da ca luptat pentru tara, dar nu a avut curajul sa recunoasca pana nu a fost demascat) si a fost singurul director de ziar care a reusit sa stranga mai multa publicitate decat ziarele cu tiraje mult mai mari decat al lui (evident prin santaj).
    BC era un mare critic al puterii dar se infrupta din plin din banii puterii si se batea pe burta cu exponenti de marca ai puterii si/sau cu capuse grase si profitori ai puterii.
    Pai daca astia sunt folosit pentru a-l critica pe Basescu, nu faceti decat sa-i imbunatatiti imaginea lui Base!!!

  39. Domnule Ciutacu,credeti ca exista vreo sansa ca si Crin Antonescu sa fie un nou caz Mona Musca?
    Intr-un final ce s-a intamplat cu procesul cu guvernul Tariceanu privind lista de intrari-iesiri a M Macovei in biroul fostului prim-ministru?
    De ce ar trebui sa speram c-aceasta Uniune nu o sa urmeze traseul Conventiei si a glumei proaste intitulate Alianta D.A?
    Nu vi l-ati dori pe dr Oprescu in locul lui V Ponta ca si lider al acestei aliante politice?
    Nu credeti c-aseara locatarul de la Cotroceni a jucat teatru,parand suparat pe votul din cazul pasat?Mi s-a parut un teatru de prost gust
    Cand o sa-l invitati pe m Tuca la ,,Vorbe grele,,?

  40. @bigradu: de la inceput iti spun ca faci greseala de a da verdicte si de a-mi forta mana sa ti le validez eu. sunt prea vechi in bransa ca s-o fac.
    1. nu exista un cantar. unii-s prosti, unii-s banali, unii-s destepti; din ambele parti.
    2. n-am vazut cu ochii mei, ca nu-s tampiti sa ia de fata cu mine. presa a pus anateme, n-a demascat nimic.
    3. da, o gramada. unii dintre ei (vezi cazul Chireac) au fost dezvaluiti (de regula, cand interesele politice au cerut-o sau dupa ce au iesit din joc), altii nu. nu-mi place cuvantul “demascat”
    4. si eu i-am invitat pe amandoi, in calitate de meseriasi de presa, nu de instante morale. Rosca pe zona de investigatii si/sau politica, Chireac pe externe. si, crede-ma, amandoi sunt ziaristi cu Z si fara ghilimele. nu-s exemplele mele de reusita-n viata, dar asta e alta discutie. in aceeasi ordine de idei, Basescu a scris si el la Securitate de-a rupt (si-a dosit dosarul, nu si toate urmele) si nu l-a impiedicat nimic sa ajunga presedinte.
    in final, te rog eu, scuteste-ma de teoria basesciana ieftina potrivit careia oamenii din studiouri nu-s calificati sa-l critice (stiu si cine-i autorul ei) si renunta la a-ti inchipui ca scopul vietii mele e sa fac emisiuni anti-Basescu. traiesc din ’93 in presa si mi-am facut treaba foarte bine cu sau fara Basescu presedinte.
    @ioana.c: fac fiecare emisiune ca si cum n-ar conta audienta. n-am avut oameni pe care sa mi-i doresc si sa nu-i invit din astfel de ratiuni
    @dariu: sper sa nu. pentru mine, ar fi o dezamagire. Mona nu m-a amagit niciodata. am pierdut procesul ca niste prosti. nu trebuie sa sperati la nimic, ci doar sa ganditi si sa alegeti. nu mi-as dori nimic. sa-si doreasca ei, ca nu impart puterea cu mine. ba da, mereu joaca teatru. cand Marius o sa vrea iar sa apara la televizor.

  41. Sa traiti d-le citacu. va rog sa aduceti in actualitate doua probleme si anume, prima este ca se tot vehiculeaza in ce priveste problema vamesilor, cum ca schemele de organizare erau de tip piramidal. va rog sa promovati dvs. public ideea ca tipurile de scheme de organizare al structurilor in general, nu sunt decat doua si anume, de tip piramidal (cu un cap coordonator la varf) si linear (in care toti membrii organizatiei sunt intersanjabili), asa incat a sustine ca nu stiu ce mare gaselnita cum ca iata cum erau organizati si anume intr-o structura de tip piramidal, aceasta reprezinta doar un truism si anume e ca si cum sustinem ca noi respiram aer. asa si?! respiram aer, stie toata lumea si aceasta afirmatie reprezinta o evidenta, nu este necesar sa o facem des. a doua problema in legatura cu care va faceam o rugaminte este ca nu este nevoie sa se evidentieze acum cum ca ce case si averi aveau acesti cetateni, ideea este urmatoarea, ca daca te duci in snagov / sinaia / etc. si daca te duci la portile viloaielor care troneaza, e foarte simplu ca dupa aceste investitii sa afli cine este persoana posesoare si dupa declaratiile de venit sa iti dai seama daca individul le-a dobandit licit sau ilicit. era si o lege pe vremea lui ceausescu dar care a fost aborgata dupa revolutie. ghiciti de ce?! adica eu cred ca ar fi mult mai simpla procedura inversa, decat sa ii arestam si dupa aceea sa le aratam casele care sunt bunuri la vedere, eu zic ca mult mai foarte simplu este procedura inversa, sa ii cautam dupa mosii si dupa declaratia de venit (vezi videanu, fi-sa lui basescu, etc.). e prea simplu totul. va rog sa promovati, colegul badea o face. va doresc o zi buna si sa traiti.

  42. Revin cu o reformulare, pentru ca nu am primit raspuns. Un “Salut, domnule Victor!” (in conditiile pe care le-am descris mai sus)ar deranja? Multumesc.

  43. Felicitari si la mai mare! Cateva curiozitati:
    1. ce faci in timpul liber?
    2. esti prieten cu Mircea Badea si cu Mihai Gadea?
    3. care este parfumul preferat?
    4. mai ai frati, surori?
    Daca mai am alte curiozitati, revin. LA MULTI ANI!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.