Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > O mare spovedanie în grup organizat

O mare spovedanie în grup organizat

Ne luăm cu treaba de zi cu zi şi uităm să trăim. A început să ne definească uitarea. De nişte ani, constat cu amărăciune, întotdeauna după, că a început să se aleagă praful de memoria mea de elefant şi uit date importante pentru oameni apropiaţi mie. Şi mai trist e că am început să uit şi lucruri care mă privesc pe mine. Spre exemplu, azi am constatat că tocmai s-a făcut o săptămână. De la ce? De la cei 4 ani de la semnarea contractului cu Antena (întâi a fost 2, azi e 3). Evident că, pentru restul lumii, asta contează fix cât contează pentru mine că se-mpuţinează rezervele mondiale de apă şi mor spintecate balenele albastre. Dar pentru mine a fost un moment important. Care mi-a schimbat viaţa. Şi nu ştiu dacă neapărat în bine, dar asta-i altă discuţie. Aşa că m-am gândit să mă mai răsfăţ olecuţă. Şi să mai execut un tradiţional online cu cititorii mei. Cei vechi şi constanţi ştiu regulile. Cei noi află azi că, vreme de 24 de ceasuri, le stau la dispoziţie cu răspunsuri la întrebări.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

238 thoughts on “O mare spovedanie în grup organizat

  1. Ca sa citez un clasic in viata (un apropiat de-al tau): Perfect! Te-am intrebat pentru ca am o fiica adolescenta si nici noi nu avem probleme,bineinteles cu exceptia puseelor de personalitate aferente varstei (amandurora) si caracterului (amandurora)…

  2. Uite Victore, nu inteleg cum mama dracu pot unii oameni sa fie atat de taratori. Un exemplu in acest sens este dl. Cristian Diaconescu. Cand presa a tabarat pe el acum cativa ani, in ceea ce privea statutul/salariul sotiei la nu stiu ce banca, a tacut malc. Il vad apoi pe langa nu stiu ce inalta fata bisericeasca din Ardeal, spunand la o sfintire de biserica ca acela este duhovnicul sau si ca face in mod regulat acest lucru (spovedanie). Zic hait, taci ca usor o carmeste pe drumul cel bun. De unde, pleaca din PSD cu tinicheaua de coada (vezi presupusele amante, pierderea unei potentiale functii). Apoi, aflu ca Base a purces la avansarea sa in grad (ceva colonel sau general).
    Cum naiba omul asta poate fi atat de perfid. Auzi ce vrajeala pe el la gacici: culcate sora mea cu mine ca nevasta este acasa bolnava. Asta nu are nimic, nici in cap nici in paltaloni. Un distrus.

  3. Felicitari la aniversare si la multi ani, pe sticla, pe hartie ori net, ca va place! Curiozitati in ceea ce va priveste,n-am, oricum citind toate raspunsurile, de azi ori de alte dati, am aflat destule cat sa-mi ajunga. Poate intr-o seara, la sinteza zilei, daca vine vorba, sa ne explicati in cateva fraze, cam cum vi se pare proaspata uniune, ce credeti c-ar trebui sa speram de la ea si, prin prisma viziunii de ansamblu pe care o aveti ca jurnalist, daca, sperand, suntem nebuni! Alfel, va multumesc ca sunteti pe-aici, prin vietile noastre, si ca ne sprijiniti cum puteti!

  4. Rasfat pentru noi, pentru tine…nu stiu daca l-as numi asa, poate mai degraba inca un stress in plus azi.
    Dar, blogul este al tau, alegerea este a ta, cu alte cuvunte suporta-ne!
    In primul rand la cat mai multe aniversari de genul asta, dar numai acolo unde simti ca esti util si ai ceva de spus, indiferent cum s-o chema acel loc!
    Si, daca tot suntem(adica tu) la ceasul confesiunilor, satisfa-mi si mie o curiozitate:
    Cand ai timp, fizic vorbind sa le faci pe toate bine(pana acum)? Si, cand te intreb asta stii la ce ma refer:documetare, verificarea surslor,scris, munca de la ziar, emisiunea, prezenta in alte emisiuni, blog…si nu in ultimul rand Mana si Vlad?
    Totusi, ziua nu are decat 24 de ore!

  5. Tu crezi ca daca s-ar gasi majoritatea parlamentara sa-l suspende pe Basescu si referendumul pentru demitere ar trece, el ar lasa puterea asa, cu una cu doua?
    Ca eu nu cred. Si mi se pare ca nu-si pune nimeni problema ca nu e un viciu de procedura permanenta lui la cotroceni.

  6. Ce parere avetzi despre necesitatea ca cei ce candideaza la un post de profesor in invatzamantul preuniversitar sa fie testatzi nu numai la disciplina de specialitate ci shi la IQ shi cultura generala?

  7. Am si eu cateva intrebari (sper ca nu repet dupa altii):
    1. De ce in emisiunea ta ai o atitudine, un ton, si la Sinteza Zilei esti altfel (mai taios)?
    2. Cu cine ai votat in 2004?
    3. Cu cine vei vota in 2014?
    4. De ce oameni care fac parte din patura savanta a societatii noastre, dar care pe mine nu ma impresioneaza cu nimic, gen Plesu sau Liiceanu fac propaganda pentru Basescu?

  8. @Adrian C: n-am nimic impotrova, da’ cine garanteaza ca aia care-i testeaza ar trece proba? eu as incepe, totusi, cu politicienii
    @Andrei Pop: nu cred ca ar lasa-o, da’ nici nu stiu daca ar pierde pe bune referendumul
    @cristina: nu prea mai am. si sufera Mana si Vlad. sau ar trebui sa sufere…
    @myvoice: 1. asa am ales eu. 2. cu nimeni. 3. nu stiu. 4. din interes

  9. Daca in timpul mandatului Basescu a declarat deschis ca nu o sa vina la niciuna din emisiunile trustului si v-a jignit cum i-a venit la gura, dupa ce o sa isi incheie mandatul, sau daca va fi suspendat o sa il chemi in vreo emisiune?

  10. D-le Ciutacu,

    Intreb fiindca eu unul n-as putea rezista nicio ora ca persoana publica si ma uit cumva curios la oamenii dispusi sa isi puna totul pe tava. O asemenea presiune publica asupra mea m-ar duce direct la urticarie. Dvs. cum faceti fata?

    Mai precis, ce parere aveti despre substantivizarea (peiorativa) a numelui dvs.?

  11. După ce faceti sau participati la o emisiune care-i are ca protagonisti pe un Tălmăcean,un Murg(si as putea continua),cum faceti să vă clătiti sufletul si mintea?Vă multumesc.

  12. Care a fost, in cei 4 ani, emisiunea cu cel mai mare rating si in care dintre ele te-ai simtit cel mai bine ?

  13. @evelics: nu particip, deci n-am dupa ce ma clati
    @andrei_galm: prosta, da’ face parte din riscurile meseriei si nu ma intimideaza deloc

  14. Salut Victor,
    Am o nedumerire legata de cretinismul celor care descopera acum cu uimire cat costa un post de sef de vama si ca se ia spaga “institutionalizat” la granita. Cat de prost sau rupt de realitate trebuie sa fii ca sa te scandalizezi sincer de lucrurile astea absolut banale in realitatea de zi cu zi? In redactiile posturilor tv sau ziarelor (cu cateva exceptii) e atata prostie sau se speculeaza prostia turmei care a pus botu’ la atatea si atatea cretinisme servite din diverse interese – “vin comunistii/minerii”, “posta-sarea”…si doar “da bine” sa te arati uimit si naiv…
    Cel mai amuzant e ca multi au impresia ca acolo e un caz izolat si ca in rest institutiile statului vegheaza…
    Si inca ceva…a aparut vreun raspuns cat de cat serios legat de “intuitia bunului presedinte” pentru aceste “dezvaluiri”?
    Oricum, cred sincer ca poporul asta merita tot ce i se intampla – si ma refer in ansamblu – fara a nega existenta unei ramasite mult prea firava si fara vreo sansa sa conteze cu adevarat.
    Multumesc,

  15. Stiu, nu sunteti mama Omida,dar sigur aveti mai multe informatii decat multimea, prin prisma meseriei:
    1.Credeti ca Base va fi suspendat ?
    2. Credeti ca PD-L va castiga alegerile viitoare in Bucuresti si un procent mare la parlamentare?
    3. Credeti ca va fi pedepsit cineva vreodata( apropo, de “munca” DNA)pentru jaful din sistemul de stat?

  16. Ce anume simti tu ca te califica sa vorbesti public (sa iti dai cu parerea) despre niste oameni ca domnii Plesu si Liiceanu? Nu simti cumva ca te afli intr-un spatiu care nu iti prieste? (intelectual vorbind). Te intreb fara nicio urma de ironie si fara sa vreau sa te jignesc. Pentru ca nefiind capabil sa te raportezi (intelectual si uman) la cei pe care ii “bombani” la televizor risti sa ajungi sa faci parte din marea categorie a oamenilor care se “afla in treaba” dar care nu inteleg nimic.
    exemplu : esti credibil daca cizmar de exceptie fiind te apuci sa boscorodesti un cizmar.

    Cu stima,
    Dan

  17. -nu iti rapeste prea mult timp din viata blogul?
    -cat de mare e satisfactia sa vezi ca esti apreciat de catre multi?/a fost asta unul dintre idealurile tale?

  18. @dan: eu vorbesc public despre cine consider de cuviinta. si o fac in calitate de ziarist. nu ma calific, intr-adevar, sa-i caracterizez ca filosofi. chiar, filosofia e o meserie? chiar cine plateste 5 lei, cu exceptia TVR, pentru o mostra de filosofie? si-i mai pot caracteriza ca cititor. Plesu scrie vioi si sprintar, Liiceanu scrie ingalat. da’ pe ei ce-i califica sa-si dea cu parerea despre mine?
    @Ioana S: 1. am marii dubii. 2. sper sa nu, dar nu exclud nimic. 3. cu siguranta, doar niste tapi ispasitori.
    @Narcis C: ba da, insa am lasat-o mai moale in ultima vreme. evident ca ma bucur cand si daca sunt apreciat, da’ nu asta a fost scopul vietii mele.
    @Stefan: asa e

  19. Salut ! Ai reusit sa asculti toate melodiile trimise ? Te-a impresionat vreuna ?
    Merci !

  20. Domnule inginer,

    Dacă nu vă e cu supărare, puteţi să-mi spuneţi numele jurnalistei/ului de la care aţi învăţat cel mai mult meserie? O/îl mai apreciaţi şi acum ca meseriaş, deşi sunteţi altundeva?
    Mulţumesc anticipat! 🙂

  21. @Ion Altar: Ralu Filip, CTP..
    @Brain 56: in primul rand, sa fiu invitat. pe vremuri se mai intampla.

  22. Buna, Victor!
    Azi, m-ai facut praf! Practic, oferta facuta de tine de a-ti scrie liber(oarecum; exista totusi un “target” ecologic), e ca si cum mi-ar cere cineva sa exprim in 2 min. – “Tinar si nelinistit”. Cite s-ar putea spune…Nu stiu citi inteleg complexul “foii albe”, cind avind multe de spus, coerenta, rigoarea si ratiunea te obliga sa spui tot, forma, formularea, perceptibila, nu in detrimentul personalitatii tale,nu concesii facute abil unei teme delicate…Ce mai! Optez sa raspund punctual, tributar unei pregatiri unde rigoarea e lege.
    – M-a pus dracu sa fiu specilist in mutatoare! Pai daca eram ospatar, trasneam scurt un postulat si ma scoteam. Tare-s mic si necajit!
    – Una din cele mai ardente probleme a guvernelor s-a rezolvat! – Un mijloc de risipire a demonstrantilor cu ultrasunete, care provoaca dureri insuportabile nefericitilor aflati prin preajma, e folosit cu succes de braconierii japonezi impotriva pazei australiene de coasta, care incearca sa apere balenele albastre in migratia lor. Da. Stiinta ofera solutii. Dar exista si strategi…
    – Pata de sute de kmp din Atlantic creste. Pet-uri, gunoaie care nu-s biodegradabile…
    – Nu suport brazi taiati, de Craciun.
    Suntem cam multi, Victor!
    Si noi ca netotii, umplem tarisoara de bebelusi si mamici! Si mai avem si tupeul sa deschidem gura! Ce-i drept cam 1/2.
    Scuza-mi sfirsitul trist, dar asta e…

  23. 1. de ce antenele si nu…labeunu? sa zicem nashu2… 🙂
    2. intoarcere in timp: ai merge din nou pe acelasi drum?
    3. intotdeauna este loc de mai bine: are jurnalistul victor ciutacu ceva sa-si reproseze?
    4. multa bafta in continuare!

  24. @[D][S][N]: as face un contract cu nevasta-mea. ea stie mai bine.
    @Ioana S: dosarul lui Pasat e finalizat de un an si nu-l trimite DNA in instanta. de ce? cumva ca sa aiba un prost de arestat cand o cer interesele?
    @speodan: 1. cu astia s-a intamplat sa am contract. ce sa caut eu acolo, inainte sau dupa plecarea lui Moraru? 2. probabil ca da, da’ acum as sti si de ce/cine sa ma feresc. 3. o gramada! 4. sar’na pe obraz 🙂

  25. update:
    pdleii sustin ca au votat pentru arestarea pasatului, tinand cont de ordinul baselului; pai si atunci cum de a scapat?

  26. [quote]dar nu refuza un talent[/quote]

    Tinand cont ca si acolo se ajunge infiorator de greu – eu am JN ca punct de referinta, in presa scrisa actuala – e complicat sa se evidentieze omul simplu.

  27. 1. La inceputul meseriei tale, ai avut vreodata momente in care te indoiai ca vei reusi?
    2. Filmul preferat?
    3. Ce posturi internationale obisnuiesti sa urmaresti?

  28. @Tudor: 1. evident! si o multime de disperari. 2. Any given sunday. 3. Eurosport-urile si, uneori, cele de tipul Discovery
    @Narcis C: nu-s cinefil. le vad rar si le uit repede

  29. 1. Cum ti se pare asocierea PNL cu PC? Crezi ca e o decizie inteleapta a lui Antonescu? Care ar fi beneficiile pentru PNL, intrucat cele ale PC sunt evidente?

    2. Ce canale ar trebui sa foloseasca un tanar jurnalist sa va demonstreze cat este de talentat (sa va poata pune in postura de a nu-l putea refuza)?

  30. Imi place ideea de taifas, fie online cum spui tu, cu cititorii, pentru ca as putea sa fiu curioasa si sa pun intrebari cel putin infantile. N-am s-o fac insa, pentru ca mie-mi place Victor Ciutacu asa cum se vede pe blog si asta-i suficient. Nervi tari in continuare in meserie si nu uita ca cele mai importante fiinte din lume sint totdeauna acasa.

  31. 1. La ce meserie visai in copilarie?
    2. Unde mergeai in vacanta in copilarie?
    3. Ce mai pastrezi din idealurile copilariei?
    4. Te joci pe calculator? Daca da, ce?
    5. Daca ar trebui sa pleci din tara, incotro te-ai indrepta?
    6. In ce crezi?

    Multumesc.

  32. 1. unde iti vei petrece concediul anul asta?
    2. care e cel mai bun prieten al tau din presa?

  33. @Lory: stiu
    @geo: sunt un mix de stanga-dreapta. un soi de social-liberal en avant
    @Homo sclerosus: 1. decenta, nimic spectaculos. PC a avut cateva idei liberale bune si se presupune public ca va pune la dispozitia PNL spatiu media. desi, spre exemplu, eu nu vad ce nevoie suplimentara ar avea Crin in domeniu. da’i vorba de prioritati, politici editoriale, strategii politico-mediatice. o alianta de tipul asta presupune multe lucruri ascunse si nimeni nu recunoaste. eu nu le stiu si nici nu vreau sa le aflu. 2. toate! eu am, spre exemplu, o colega care m-a convins dintr-un mail destept si obraznic, urmat de cateva dovezi scrise.
    @ Elena Rogoz: 1. nu stiu. 2. n-am.
    @oana: 1. comentator sportiv. 2. Comarnic, Litoral, URSS. 3. cinstea. 4. nu. 5. daca as avea doar de cheltuit, Caraibe. 6. in mine.
    @eu: bantuile pe holurile JN, e bine, apare deseara la Gadea.

  34. Acum vreo 5 ani am devenit isteric si mă lamentam tuturor ca dacă mai continua starea de nesimtire si iresponsabilitate a romanilor, nu o sa mai putem convietui in tara asta. Acum se vad rezultatele si vor mai urma.
    Acum consider ca putem face orice lege si procedura si putem schimba orice sistem si guvern dar dacă nu se schimba mentalitatea complet alienata a majoritatii cetățenilor, nu se va putea schimba nimic, tu ce crezi legat de asta?

  35. Redau afirmatia domnului Dan Voiculescu din interviul dat Agerpres: “Sunt premise parlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat”. Care este parerea dv.?
    Multumesc si mult succes!

  36. 1. Care crezi ca va fi viitorul omului Basescu dupa pierderea jiltului prezidential? (avand in vedere ca nu esti nici Mafalda, nici Mama Omida…, o simpla parere ar fi de ajuns!)
    2. Crezi ca madamme Udrea isi va “rupe gatul” pana la urma?
    3. S-a intamplat sa incondeiezi pe cineva…, dupa care sa-ti para rau? (sa-ti schimbi parerea)
    4. Pe cine nu ai intervievat…, desi ti-ai dorit acest lucru? (vorbesc de-ai nostri)

    La multi ani… s’un car cu bani!
    (Sper sa-ti nu-ti pierzi “aciditatea” odata cu trecerea timpului!)

  37. @Doina: ca ori se grabeste, ori ne scapa noua ceva
    @Radu Carstea: vrei sa-ti comentez parerile?
    @Cristi Popa: 1. jucator pana la moarte. 2. ma indoiesc. 3. da 4. Basescu, Hagi, Tiriac

  38. Întrebare întrebătoare: Care sunt urmările protestului de la CNA? Nu mai știm dacă numărul amenzilor a scăzut, dacă personajele de acolo au devenit mai tolerante cu voi, sau cine știe, dacă le-o fi teamă (de ce nu) de strigatele de nemultumire ale cetățenilor Badea si Ciutacu.
    Răspunsul ar fi un “flavor” la reușită unei rasculari populare. Părerea mea.
    Cu stima,
    Alex B.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.