Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Nu vinzi pietre colorate drept diamante

Nu vinzi pietre colorate drept diamante

– Ce te motiveaza sa fii mereu in verva pe micul ecran? Multi dintre romani sunt resemnati, s-au obisnuit deja cu ideea ca nimic bun nu se va mai intampla in aceasta tara, cel putin pe durata vietii lor. Daca te-ai fi numarat printre resemnati, ti-ai fi pierdut deja verva. Asadar, care-i secretul optimismului tau, daca-i putem spune asa?
– Secretul meu e, o sa razi, pesimismul, nu optimismul. Sunt un pesimist incurabil si atat de convins ca nu ne va fi bine, incat ma straduiesc din rasputeri sa ma contrazic singur ca nu-i asa. Nu-s nici eu zilnic in forma, da-i meseria mea si mi-o respect. N-am voie sa se vada cand nu mi-e bine, cand n-am chef, cand sunt daramat. Ma prabusesc acasa, daca e cazul. Omul tine televizorul pe Antena 2 (sau 3, dupa caz) ca sa-l vada pe Ciutacul pe care-l stie si-l apreciaza sau, dupa caz, il detesta. Nu poti sa-i vinzi pietre colorate pe post de diamante.

– Exista vreo personalitate pe care o admiri (nu neaparat din zilele noastre) si pe care, daca nu o cunosti, ti-ar fi placut sa o cunosti?
– In general, n-am idoli. Am oameni pe care-i apreciez, dar atat. Si ma bucur ca, datorita meseriei pe care o practic, am ajuns sa-I cunosc in viata reala. Mi-a facut mare placere, spre exemplu, sa-i cunosc pe Tudor Gheorghe si pe, o sa razi, Ionel Augustin, unul dintre cei mai mari dinamovisti in viata.

– Te-ai gandit vreodata sa treci in “barca” politicienilor? E posibil ca, la un moment dat, sa apari pe listele vreunui partid, in calitate de candidat pentru Senat? Cum ti-ai construi campania publicitara pentru alegeri?
– M-am gandit, am si fost tentat de partea cealalta, dar niciodata serios. Am momentele mele de revolta suprema in care ma hotarasc sa nu mai stau pe margine, dar imi trece repede starea asta. In primul rand, mi-ar fi greu, daca nu imposibil, sa ma pot inregimenta politic. Iar disciplina de partid e ultima care m-ar putea tine legat de o formatiune. Never say never, da’ mi-e aproape imposibil sa cred ca as putea candida pentru un partid. Mai degraba independent, insa nu-s naiv sa cred ca as si putea realiza ceva. M-as “vinde” ca tehnocrat unor copii destepti care ar sti ce calitati sa promoveze. Am suficiente, dincolo de orice urma de modestie, dar cred ca as fi de 100 de ori mai util in Executiv decat in Legislativ. Sper, totusi, ca barfim si noi ca fetele, ca parca vad ca maine citesc pe Net dezvaluirea decisiva “Ciutacu se cere-n guvern”.

Interviul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Nu vinzi pietre colorate drept diamante

  1. Draga dle Ciutacu,as spune ca pesimismul dvs este realism in ceea ce ne priveste pe noi romanii ca natie. Noi “nu ne vom face bine”,vorba lui Mircea Badea,niciodata.Suntem claditi intr-un fel anume,nefericita plamada!Iata-ma pesimista,dar nu indiferenta.In ceea ce ma priveste am incercat sa fiu un alt fel de raman,nu stiu cat am reusit,dar cred ca cei din jurul meu sunt la fel.Poate, totusi vom intelege ca bogatia materiala fara spirit si verticalitate morala nu innobileaza pe nimeni.Nu vreau sa credeti ca sunt adepta -“sarac si cinstit”,dar cred ca poti sa nu fii sarac daca esti cinstit.In legatura cu posibila intrare in politica a domniei voastre va spun ca Politica are izvoare curate,ramane important prin ce canale curge.

  2. Imi displace sa folosescc sintgamga “fatetele personalitatii” cuiva, cu atat mai mult cand este vorba de D-l Ciutacu pentru ca ‘istericul cinic’,’omul de echipa’,’ prietenul de nadejde’,’sotul’, ‘tatal’ formeaza un tot unitar, ‘leaderul cititorilor si comentatorilor derbedei’.

  3. @shogunu’
    Prietene, nu suport ideea ca nu vei dormi la noapte din cauza “hagi me”. “Banzai” este ‘hagi me” la anumiti samurai. Somn usor.

  4. Din intamplare am dat de o emisiune a Sintezei zile de pe vremea cand am luat ramas bun de la Octavian Paler, care a lasat un gol imens in sufletele noastre, dupa ce ca suntem si asa intr-o grava criza de valori.Gadea cita: “Lacatele din noi se deschid cu o lacrima”. Aveti acest ingredient?

  5. multa sanatate si tot ce va doriti domnule ciutacu, avem nevoie de un om ca d-voastra care sa le spuna pe bune, intr-o tara care se uita tot timpul in partea cealalta

  6. buna ziua,felicitari pt tot ceea ce faceti.
    poate nu are legatura cu ceea ce se discuta aici dar poate faceti dvs ceva o ancheta pt ca politia de la mine din comuna e varza sau nu are cu cine,sau cu ce sa isi faca treaba.in comuna movilita se fura ca in codru si politia nu face nimic,nici macar amprente nu ia de fiecare data,s-au spart 2 case si nici pana azi nu am aflat cine sunt faptuitorii,astazi s-a mai spart un magazin dar sigur nu o sa se rezolve nimic.banuiesc ca ati trecut prin movilita-il,daca nu ati trecut sa nu care cumva sa opriti la ,,baietii buni” de pe dreapta soselei,stau fara jena si frica de ,,oamenii legii”cu masinile de franta sau alte tari,fara permis ,fara taxe platite si nu le zice nimeni nimic si daca doamne fereste ti-a furat ceva tiganii sigur nu se mai recupereza,nu are cine sa le recupereze desi politia stie cine fura.daca eu as merge pe un drum de tara fara permis sigur mie politia mi-ar da amenda,dar pe ei ii saluta si daca le zici tu ceva rromilor iti zice ,,si ce ca oricum politia nu le face nimic” .o sa ajungem sa ne faca rromi o lista cu ce vor de la noi din curte si noi sa le dam,ca sa nu mai faca ei nici un efort ca oricum nu are cine sa ne apere.sa nu sa inteleaga ca am ceva cu toti rromi,dar pe astia de la mine din comuna nu pot sa ii suport sunt toti niste ciorditori,niste smecheri care isi dau niste aere de parca ar fii buricul pamantului.o zi buna

  7. DA EU CHIAR VREAU SA TE CERI IN GUVERN MAITRE , PREFER UN PURTATOR DE CUVINT CIUTACU SH-UN SECRETAR DE STAT MIRCEA BADEA LA TINERET SI SPORT DECIT NISHTE PRAMATII INCULTE …

  8. Domnul Ciutacu va urmaresc de mult timp si sunteti impreuna cu colegii dv de la Antene ca un colac de salvare pentru mine.Initial credeam ca am luat o razna dar vazand ca niste oameni destepti vad situatiile ca si mine m am linjistit si mi am dat seama ca nu sunt nebuna.Sunt asistent maternal de aproape 9 ani .Astazi ne a o colega ca a auzit de la cineva din directie ca vor sa ne ia copii sa i bage in centre de plasament.Va rog cu lacrimi in ochi sa le luati dv apararea .Sunt singuri pe lume . nimeni nu i vrea pentru ca sunt cu dizabilitati .Eu il am pe m…. de 5 ani.Are tetrapareza spastica.Am reusit curecuperare zilnica timp de trei ani sa l punem pe picioare.Este la o gradinita normala unde se descurca ca si ceilalti copii,il iubim ca pe ochii din cap .Doamne ce osa se intample cu acesti copii.Sunt invatati in familie .AM invatat la cursuri ca pe primul loc este interesul copilului.Oare acest guvern nu are urma de omenie, mila , compasiune.Ce le a facut aceste flori nevinovate ,aruncati de destin ,fara nici un viitor .Va rog invatatine ce sa facem .Cum sa luam legatura cu forurile internationale,aveti mila de aceste suflete fara nici o aparare.Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri, va implor ajuta tii.

  9. Buna ziua stimate domn. Credeti ca ar fi bine sa dezvolti un subiect legat de Gold Corporation si ampla lor campanie din aceasta perioada, legata de Rosia Montana si exploatarea de aur de aici? Poate ai observat ca suntem “bombardati” cu spoturi si reclame “induiosatoare” de ceva vreme, au primt aprobarea de la urbanism, tot zilele acestea, mediatizata si ea, …. oare ne vom vinde asa de usor rezerva URIASA de AUR din tara aceasta aflata la Rosia Montana? O sa fie vai si amar daca se apuca acestia sa foloseasca cianurile in procesul de exploatare. Eu vreau sa demareze lucrarea dar cu alta tehnologie, fara cianuri. Multumesc de atentia acordata si spor in toate. Cu respecte Cristian P.

  10. domnule dece basescu si guvernul lui timpit nu-si reduce cheltuielile lor cu parlamentari,care au de milioane de lei pe luna,si fura cu acte in regula si nui ia nimeni la raspundere

  11. Cine pune intrebarile? Nenea din statuie?

    Cine da raspunsurile! Un grup de prieteni?

    Asta seamana a cult al personalitatii!

    Cum care? A ta!

  12. Adrian Paunescu – Scrisoare catre guvernul României

    Ce sorcova si târguri ai în steag
    Si ce posirca îti balteste-n sânge,
    Guvern al inanitiei, beteag,
    De nu auzi Ardealul care plânge?

    Tu nu-ntelegi cosmarul vietii lor
    Ca sunt abuzuri cu nemiluita
    Si ca n-au cui sa-i ceara ajutor
    Românii din Covasna si Harghita?

    De propria ta tara te feresti
    Si imposibil s-o conduci îti este,
    Ca ai ajuns sa fii, la Bucuresti,
    Guvernul unei alte Budapeste.

    La noi acasa, altii sunt stapâni,
    Bati temenele la Înalta Poarta,
    … Persecutati, doar fiindca sunt români,
    Românii din Ardeal nu te mai iarta.

    Guvern de indigo si din mancurti,
    Te blestema, descoperindu-ti vina,
    Ceilalti români, vânduti la alte Curti,
    În Basarabia si Bucovina.

    Guvern al României, surdomut,
    Esti plin de pacaleli si plin de fumuri,
    Dar clopote de moarte au batut
    Pentru acest popor ajuns pe drumuri.

    Ca-ntr-un cosmar, te caut si te strig,
    Sa nu mai tot sucesti cutitu-n rana,
    Prin lanturi si prin foame si prin frig,
    Însângerând conditia umana.

    Tu esti în stare sa ne-ntorci pe toti
    La cea dintâi Comuna Primitiva,
    Sa fim un neam de criminali si hoti,
    Ce-si jefuieste propria coliva.

    Guvern fara de tara, pune punct
    Acestei fraze care te cuprinde
    Si-ngroapa idealul tau defunct
    În groapa României suferinde.

    Si lasa-ne! Dispari în mod brutal,
    Elibereaza, cu grabire mare,
    De boala ta, românii din Ardeal,
    Guvern murdar de propria tradare!

  13. Adrian Paunescu – Regresam

    Nu-i nimic, e-n regula,
    mai asteptam doua sute de ani,
    ce-o sa fie, un biet accident istoric,
    o socoteala matematica gresita,
    suntem în Estul Europei, nu uitati.
    Rusii, da, Maghiarii, da,
    Polonezii, da, Bulgarii, da,
    noi, nu, noi nu, noi nu progresam,
    ca se interpreteaza,
    când nu voiau vecinii,
    noi nu puteam, n-aveam voie,
    când vor vecinii,
    nu vrem noi, n-avem nevoie,
    asta e, asa suntem noi, ai dracului,
    dati în Paste, asta e, dati în Paste,
    nu-i nimic, e-n regula,
    mai vedem noi, mai vedem,
    aveti rabdare, nu bateti din picioare,
    nu va pripiti
    noi regresam cu placere,
    noi regresam cu talent,
    noi nu ne luam dupa nimeni
    decât când regreseaza.
    Doua sute de ani! Atât!
    Aveti rabdare, nu chemati salvarea,
    nu exagerati, nu cricniti,
    regresati cu noi!

    Înapoi, mars!

  14. Mai diar Victore sunt sigur ca rostul primei poezii nu il intelegi pe deplin dar cea de a doua este in stilul tau. Te admir eu, ca nu pot sa spun noi romanii. Cred ca Paunescu ori stia de multi ani ce o sa se intample, ori poezia este valabila pentru toate dictaturile. Nu te lasa, nu ne lasa, si ferestete de prieteni. Vad ca unii care erau pe la Antene au inceput sa o lase moale.Apropos spune/mi si mie cu ce il au la mana pe NASUL? ca inainte era foarte vehement, dar de cand i/au bagat chestia cu hotelul sau nu stiu cu ce naiba i/au schimbat polaritatea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.