Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Nu vinzi pietre colorate drept diamante

Nu vinzi pietre colorate drept diamante

– Ce te motiveaza sa fii mereu in verva pe micul ecran? Multi dintre romani sunt resemnati, s-au obisnuit deja cu ideea ca nimic bun nu se va mai intampla in aceasta tara, cel putin pe durata vietii lor. Daca te-ai fi numarat printre resemnati, ti-ai fi pierdut deja verva. Asadar, care-i secretul optimismului tau, daca-i putem spune asa?
– Secretul meu e, o sa razi, pesimismul, nu optimismul. Sunt un pesimist incurabil si atat de convins ca nu ne va fi bine, incat ma straduiesc din rasputeri sa ma contrazic singur ca nu-i asa. Nu-s nici eu zilnic in forma, da-i meseria mea si mi-o respect. N-am voie sa se vada cand nu mi-e bine, cand n-am chef, cand sunt daramat. Ma prabusesc acasa, daca e cazul. Omul tine televizorul pe Antena 2 (sau 3, dupa caz) ca sa-l vada pe Ciutacul pe care-l stie si-l apreciaza sau, dupa caz, il detesta. Nu poti sa-i vinzi pietre colorate pe post de diamante.

– Exista vreo personalitate pe care o admiri (nu neaparat din zilele noastre) si pe care, daca nu o cunosti, ti-ar fi placut sa o cunosti?
– In general, n-am idoli. Am oameni pe care-i apreciez, dar atat. Si ma bucur ca, datorita meseriei pe care o practic, am ajuns sa-I cunosc in viata reala. Mi-a facut mare placere, spre exemplu, sa-i cunosc pe Tudor Gheorghe si pe, o sa razi, Ionel Augustin, unul dintre cei mai mari dinamovisti in viata.

– Te-ai gandit vreodata sa treci in “barca” politicienilor? E posibil ca, la un moment dat, sa apari pe listele vreunui partid, in calitate de candidat pentru Senat? Cum ti-ai construi campania publicitara pentru alegeri?
– M-am gandit, am si fost tentat de partea cealalta, dar niciodata serios. Am momentele mele de revolta suprema in care ma hotarasc sa nu mai stau pe margine, dar imi trece repede starea asta. In primul rand, mi-ar fi greu, daca nu imposibil, sa ma pot inregimenta politic. Iar disciplina de partid e ultima care m-ar putea tine legat de o formatiune. Never say never, da’ mi-e aproape imposibil sa cred ca as putea candida pentru un partid. Mai degraba independent, insa nu-s naiv sa cred ca as si putea realiza ceva. M-as “vinde” ca tehnocrat unor copii destepti care ar sti ce calitati sa promoveze. Am suficiente, dincolo de orice urma de modestie, dar cred ca as fi de 100 de ori mai util in Executiv decat in Legislativ. Sper, totusi, ca barfim si noi ca fetele, ca parca vad ca maine citesc pe Net dezvaluirea decisiva “Ciutacu se cere-n guvern”.

Interviul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Nu vinzi pietre colorate drept diamante

  1. Daca ai talent de comerciant sau de pacalici (nu jocul), sau chiar de farsor poti sa intreprinzi
    o atare actiune. Dar titlul, vesnic titlurile care ne incita la o gandire mai profunda, de fapt este aproape axiomatic. Ascunde un adevar care nu poate fi contrazis, dar care ne invita la interpretari multiple.Bine gandit, bine plasat la sfarsit de saptamana.

  2. Buna,tocmai am aflat ca avem ceva in comun:LEGENDELE OLIMPULUI.Acum parcurg “Din legendele Olimpului”de Alexandru Mitru.Sunt un fan al tau,cu stima.

  3. interviu cu ciutacu in ziarul condus de ciutacu… e asa de CTP din partea ta.

  4. @Homo scelerosus: e pentru site-ul Antenei 2, nu-s nebun sa-mi iau singur interviuri. e o practica de PR curenta, nu s-a descoperit apa calda in Intact.

  5. Sa nu te schimbi niciodata!
    Banzai!
    P.S. Sa nu mai bagi motanu’ in punga! (ca io ti-am mai zis ca transpira) si sa nu te mai iei de ardeleni 🙂

  6. De ce nu ti-ai lua singur un interviu? Io spre exemplu, port niste dezbateri foarte aprinse cu mine insumi.
    Ar fi chiar interesant de vazut ce ar intreba Ciutacu de la Ciutacu. Si ce ar raspunde. Decat intrebari sablon tip tabloid… Pe bune. Este?

  7. D-le Ciutacu zice ca ‘Legendele Olimpului’i-au marcat existenta, dar aceasta a doua “intalnire” intre “genii” ne demonstreaza ca si Einstein a avut si are o mare influenta asupra dumnealui. Chiar ma mir ca maximele lui Einstein pe care D-l Ciutacu cu siguranta le cunoaste nu au fost exprimate de dumnealui intr-un ‘ambalaj’ nou, preluand doar ideea:
    ” Nu am nici un talent anume. Sunt doar extraordinar de curios.”
    Vorbind de succes Einstein a afirmat:
    “Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z.Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z – sa stii sa-ti tii gura.
    Ambele maxime le veti regasi in activitatea d-lui Ciutacu.

  8. Omul se poate schimba numai in momente limita. Sa nu dorim nimanui asta. Desi unora le-ar prinde bine… pentru ca ne mai trag si pe noi inspre dezastru.

  9. Coane…te iubesc si te respect.Din cate reiese din interviu avem, ca multi din generatia decreteilor,multe chestii in comun : Legendele Olipului(pariez ca eroul tau preferat e Tezeu iar Lana de Aur legenda care te fascineaza cel mai mult),muzica anilor 80-poate ar trebui sa incerci sa asculti si-un pic de hard-rock de prin anii 70 -iti recomand Black Sabath- si fructele de mare.Apropo sa stii ca nu doar paella si spaghetele pun in valoare saboarea fructelor de mare, cand vrei si-ai chef iti pot recomanda si-alte retete-incearca de exemplu gambas sau langostinos al pil-pil, e posibil sa le fi incercat in Mallorca, dupa vinul rosu ( sau berea daca preferi) cade la fix.Ai unj singur defect coane,ti-am mai spus deja asta : esti dinamovist.Numai bine coane si tine-o tot asa ca fara sa fii in politica ai in spate multi adepti.

  10. 1. Vad ca apari a doua oara alaturi de Eistein.
    De ce?
    2. La pesimism nu cred ca ma intreci. Ca daca esti pregatit pentru nasoale nu ti se poate intampla nimic nasol. E asa sau nu?
    3. Daca ai intra intr-un partid, imediat ti-ai da seama ca ai intrat in partidul gresit. Si nu cred ca ti-ar place sa apara un alt Ciutacu care sa te toace zi de zi. Iar in executiv ai fi de urgenta omu´lu´… mogulul, care face si drege…
    4. Iti doresc sa poti realiza macar jumatate din ce ti-ai propus!

  11. Precis ati face o figură mult mai onorabilă decât,să zicem,cea pe care o face o anumită doamnă ziaristă(M.M.V.,dacă nu mă însel) la Ministerul Educatiei si decât cea pe care ar face-o altă doamnă ziaristă,care,prin fiecare aparitie pe la diverse televiziuni,prestează de parcă ar cere un post dela actuala putere(E.P.,dacă,iarăsi,nu mă însel).

  12. Chiar daca uneori suntem intorsi pe dos, pentru ca macar “in timpul vietii” copiilor nostri sa se produca ceva bun este necesar sa ramanem optimisti si, mai ales, tenace! Din Vladuti vine forta!
    FuXi

  13. Mda…
    Si mai taie din nasu’ ala ca prea umbli cu el pe sus!
    Nitica modestie, monsher.
    Asculta-ma pe mine: esti bun dar nu genial (inca).

  14. Esti un pesimist incurabil pentru ca Romania te-a transformat in asta, si pe noi la fel. Nu ai cum sa fi optimist cand privesti in jurul tau si vezi ca tara asta inseamna coruptie, hotie si pile. Sunt prea putine lucruri bune aici ca sa vezi totul dintr-o alta perspectiva.

  15. daca esti pesimist sau optimist e chestie care te priveste. pt mine e important ca presa independenta sa nu moara. din 1989 pana in zilee noastre ne-a ramas doar liberatea cuvantului, iar presa este ultima baricada a democratiei

  16. Dl.Ciutacu ,sunteti un bun ziarist cu momente foarte bune.Geniul needucat ramane in faza incipienta fara educatie si multa munca.La dumneavoastra nu este cazul.

    Am o intrebare la dumneavoastra dl.Ciutacu , posibil offtopic.Mai multe persoane (si eu ma intreb) m-au intrebat cum stabilesc televiziunile audienta.De exemplul “minutul de aur” cand X persoane se uitatau pe antena 3.La emisiunea alb-negru , cu osanele pentru dl.presedinte , ati afirmat aici pe blog , ca s-au uitat aproximativ 400.000 de concetateni .Cum se face ? Cum aflati “real-time” cate persoane urmaresc intr-un anumit moment , un anume post tv? Statistic , sunati telespectatori , chiar ma intereseaza aceasta informatie.Faptul ca stiti cu precizie cate persoane urmaresc un anumit post tv la o anumita ora … ce sa inteleg …? ca exista supraveghere tehnologica a tv-uri din casele cetatenilor? Va rog , daca sa poate sa imi furnizati un raspuns.

    PS: Va apreciez pe (in ordinea nr. de pe tricou) Badea , Stan , Ciutacu , Gadea , Ciuvica.

  17. …Si nici atat de dur pe cat vrei sa pari.
    De doua ori a clipit duduia din genele ei rimelate si te-ai inmuiat ca o carpa.
    Macar Cristoiu avea o scuza: e mic,batran si urat si nici o duduie rimelata nu-i surade din silicoane.
    Dar tu, Brutus?!

  18. Of, Doamne, oare care este adevarul aproape axiomatic transmis de titlul articolului? Sp pentru ca ziceam intr-un comentariu scurt ca titlul ne incita la o gandire profunda, incerc (vai, saracul de mine)sa inteleg afirmatiile D-lui Ciutacu:”Nu-s nici eu zilnic in forma”….”N-am voie sa se vada cand nu mi-e bine, cand n-am chef, cand sunt daramat”…
    “da-i meseria mea si mi-o respect” (scuze pentru schimbarea un pic a ordinii afirmatiilor).
    Exista o intrepatrundere intre inteligenta si atitudine. Pana cand conditiile sunt atat de diverse si distantate nu poate exista o perceptie pe masura ‘diamantelor’ uneori plasate poate neinspirat.

  19. Pentru l.l: Legendele Olimpului a marcat copilaria multora dintre noi si nu sintem neaparat genii, ci pur si simplu am mai citit si altceva in afara de povestioarele proletare care umpleau literatura acelor timpuri.

  20. ai un motan billy ??lol ce tare !!baga o poza cu el pe blog cand ai draci sa vezi ce repede trec :))))

  21. @ bocitor cinic cu puradel musulman de botezat
    Nene m-ai rupt! Pe linga Black Sabath, mai zii ceva de Iron, de Metalica ,de AC-DC, de G’N’R, ca sa nu mai zic de astia mai cuminti ca Bon Jovi sau de clasicii si cei mai de neuitat (ordinea nu mai conteaza) Deep Purple, Pink Floyd, Beatles, The Who, Creedence… si altii care sa ma ierte daca i-am omis!
    Banzai!
    P.S. Sa ma ierte Cristi Minculescu ca n-am zis de IRIS si sa me ierte si Nicu Covaci si Baniciu ca n-am zis de PHOENIX.
    Banzai encore une fois!

  22. Buna seara d-le Ciutacu,

    Am citit cu foarte mare placere interviul.
    Ma bucur pentru Dvs.;sunt multi care va invidiaza,dar n-au decat-nu o sa ajunga niciodata sa aiba caracterul si personalitatea Dvs.
    As vrea sa fiti un pic mai optimist,speranta de mai bine trebuie sa moara ultima;trebuie,ca aveti cea mai pretioasa investitie:Vladut si familia.
    Eu sunt ca pasarea Phoenix,m-am ridicat de multe ori ,cu un dram de optimism,pentru fiul si familia mea.

    Va doresc din tot sufletul,numai bine!
    IoanaP

  23. Daca cumva te-ai gandit vreodata ca pesimismul poate fi definit ca sinonim cu numele tau imi pare rau s-o scriu dar spre acelasi pesimism abisal, rece si surd ne indreptam cu totii. Cei pe care acest popor i-a ales din 90 incoace sa ne conduca au pus caramida peste caramida zidind capatul tunelului. Dincolo de zid sunt vilele,iahturile, Bentely-urile lor, conturile lor in strainatate, afacerile lor murdare…este Romania lor.
    Din pacate marea majoritate a romanilor nu au nici vehementa si nici discernamintul tau.
    Sintem o natie care singura si-a pus streangul de git.Sintem un popor indobitocit, cu din ce in ce mai putina cultura si educatie, neomogen, cu opinii soptite pe la colturi, un popor ce si-a lepadat principiile si crezurile.
    Pentru din ce in ce mai putini dintre romani nume precum Eminescu, Brancusi, Noica, E. Ionescu, Eliade, Sadoveanu, Pallady, Andreescu, Grigorescu, Enescu (si multi, multi altii) mai inseamna ceva.
    Am ajuns sa traim intr-o tara in care indivizi precum Patapievici, Dan Grigore si Liiceanu sunt considerati varfuri ale elitei culturale.
    Sintem un popor degenerat. Si nimic nu mai poate fi facut pentru ca nu mai exista nimeni in tara asta care sa-i invete pe tineri ceea ce eu si altii de virsta mea am invatat: cei sapte ani de acasa, arta de la Altamira pana la Picasso si happening-ul american, literatura de la Epopeea lui Ghilgames pana la USA a lui John Dos Passos si versurile lui Nichita Stanescu, istoria de la Kefren si Mikerinos pana la razboiul rece si multe, multe altele care ne-au format si definit ca natii si indivizi de-a lungul istoriei.
    Probabil ca nu peste mult timp ne vom intoarce la a merge pe toate cele 4 membre.
    Dar macar pentru asta trebuie sa fii optimist caci nu vom apuca sa traim ceea ce va fi mult mai rau decat este acum.

  24. Rasfoind presa romaneasca am dat de interviul din JN si citindu-l mi-am dat seama de ce imi place omul Ciutacu. Pentru ca admir oamenii care nu vor sa para ceea ce nu sunt(adica onesti) si pentru ca asa cum tu muncesti pe branci sa tii familia departe de greutati cu riscul de a lipsi prea mult de acasa si cum vorbesti despre Vlad,tot cam asa se desfasoara si viata familiei mele doar ca la vreo 2400 km de casa. Ma regasesc de asemenea in principiile despre viata,in dragostea pentru citit pe care incerc s-o transmit fiului meu de 15 ani Mircea,fara succes prea mare(mai are timp,nu-i asa?) si atunci nu ma mai mir de ce in putinul timp liber pe care il am deschid acest blog sau citesc presa romaneasca adevarata. E uimitor cum anumite lucruri fac o pesimista ca mine cel mai optimist om din lume si anume:atata timp cat mai exista oameni ca tine si alti cativa de la antena2 si 3,am toate motivele sa mai sper ca atunci cand o sa vin acasa in tara pe care inca o mai iubesc si o visez mai buna, lucrurile or sa mearga mai bine pentru noi,romanii.

  25. …şi eu fac parte din categoria celor care răspund pesimiştilor (care spun că mai rău de atâta nu se poate) – ba, se poate!
    …şi eu cred cî în timpul vieţii noastre nimic bun nu se va întâmpla în românica noastră dragă; ba, încep să am dubii că se va petrece şi în timpul vieţii fiului meu 🙁

  26. Un simplu cuvant “verva”, ne face sa ciulim urechile, sa deschidem bine ochii, sa ne uitam imprejur, sa descoperim de unde vine el. Tot asa se intampla si la antena 2 la emisiunea D-lui Ciutacu, unde fragmentele alese dintr-un discurs, intotdeauna avand un ‘musical background’ de misto, care preceda emisiunea propriu-zisa, ne fac sa asteptam sa apara realizatorul cu ‘verva’-i cu care ne-a obisnuit, impreuna cu naturaletea cu care animeaza dezbaterea.

  27. Am citit “Interviul integral, aici” si pot sa scriu ca fu ceva bun, de wknd, care se digera si asimilieaza cu placere …
    Cele bune …

  28. @zazania: ce-ai, bre, te-asezasi pe oua, ti-e lene sa te scoli si incerci sa refulezi in cearta?

  29. Imi place. Am o anume siguranta ca vei ramane acelasi, desigur cu perfectiunea de rigoare data de timp si experienta. Interesant pesimismul.Si eu sunt sau mai bine zis mi-a fost indus in 2004 si accentuat la maximum incepand cu 2008.Deh…Oare nu s-o fi gandit nimeni sa compuna o melodie gen Magistrala Portocalie sau Cincinalul in patru ani si jumatate?Apropos de mandat (l-as fi vrut de arestare dar …..)

  30. Referitor la “gândul” sau “tentaţia” de a intra sau nu în politică:
    – Din ce mai ştiu şi eu, cine nu e cu turma, este exclus;
    – Urechile mele au auzit părerea unor politicieni despre noi, oamenii de rând: “plebe” sau “nişte rataţi, care îşi cumpără frigider în rate”, pentru că nu suntem dispuşi să facem anumite compromisuri.
    Concluzie:
    – Nu cred că poţi uita de lumea care te-a ales şi să cauţi să tragi toate sforile să-ţi umpli buzunarele – nerespectând asta, vei fi respins. Cum, de asemenea, nu te vad un lingău (scuze de expresie).
    – Când ai să fii în stare să gândeşti de rău despre noi, toţi aştia, care practic ţinem ţara pe umeri şi care acum te iubim, atunci ai făcut un pas în politică.
    Ştiu că risc să îmi ştergi postul, poate am fost prea directă. Dar te respect tocmai pentru că eşti cine eşti, pentru că faci ceea ce faci şi în ce manieră. Eşti o voce, reprezinţi o mare categorie de români.
    Cum noi muncim pe aici, tu ţipă la ei pentru noi.
    Cu bine!

  31. Daca ti se propune ceva in PNL, te bagi? Imi imaginez ca raspunsul este strategic, hai s-o zicem asa: “Daca ar juca Dinamo cu Rapid in finala CL si suntem in prelungiri… penaly-uri. Te-ai risca sa executi tu ultima lovitura?”

  32. Tu in executiv?Hai ca-i misto! Parca vad o masa lunga si unul linga altul pe Boc,Videanu,Berceanu,Blaga,Udrea si Victor Ciutacu.Neaparat linga Udrea sa dea boala-n Basescu.Ce nu-i imagine frumoasa?Eu as vota pentru.De ce mai trebuie sa te obosesti la emisiuni tv.cind poti sa-i executi la fata locului si sa mai fi si platit pe deasupra.

  33. Ar fi ceva să-l văd pe Imperator pornind de… jos. Adică, invitat mai întâi la emisiunile de dimineaţă (ca tânăr politician care nu-i musai de ascultat da’ nu strică să fie văzut 😛 ) apoi la alea de după-amiază (mai înţelept, cu fiţuica la butonieră) după care, călit (evident, trecut prin mâinile lui Dana Grecu şi-a lui Radu Tudor) să ajungeţi (ca invitat, altfel cum?!) la Vorbe grele (cu o Oana Dobre dezlănţuită în “da’ ce, pe vremea dumneavoastră nu era la fel?!”) că doară n-o să intraţi… time and again (ca Hoară, ca să am coşmaruri!) din prima, să ne prindem noi (electoratu’ dezgheţat, da?!) că aveţi pile la Mogul. 😉

  34. A sari in ‘barca’ politicienilor pentru D-l Ciutacu ar insemna ‘sa se inregimenteze politic’ si ‘sa se supuna ordinelor’. Ha!Si fiind plin de avant, de insufletire, rapid ar putea fi promovat la vreun portofoliu de ministru. Dar dumnealui stie cat a patimit si patimeste in momentele sale “de revolta suprema” fata de Conducator iubit, fata de Guvern, este constient ca “un popor de oi naste un guvern de lupi”.Ori dansul sigur nu vrea sa devina lup. Pentru noi, acest lucru ar constitui topul dezamagirii.

  35. Cred că acest interviu reprezintă oarecum starea de spirit a multora dintre noi, exceptând desigur viaţa personală a ficăruia. Şi totuşi, ca părinte, cât sunteţi de afectat de perpetua schimbare a legilor di domeniul educaţiei? Pe mine unul mă surprinde un fapt banal: se fac legi după ureche, în orice domeniu, fără nici un studiu de impact…

  36. Blestemat sa fie guvernul asta nenorocit , care nu stie decat sa puna taxe si sa-si bata joc de toti oamenii . Nu conteaza ce esti , daca ai invatat sau nu , daca esti copil sau batran , ei se bucura la fiecare leu pe care il iau si din mana copiiilor !!!!
    BLESTEMATI SA FIE UDREA < VIDEANU SI TOTI CARE AU INTRAT CU BOCANCII IN TARA ASTA !!!
    Nici pe Ceausescu nu l-au urat oamenii , asa cum ii urasc pe curvele astea de politicieni !
    In alte tari n-ar fi fost buni nici sa spele vase , nu-i angaja nici dracu la cat sunt de cretini!!!
    Tara asta e ELDORADO pentru toate lichelele!!!
    O zi buna !!!…

  37. Totusi, ai formulat impropriu. Tu nu ai intra intr-un partid nici daca ai dobandi carnet de membru. Eventual ai permite unui partid onoarea sa se grupeze in jurul tau.
    Este standardul minim pe care mi-l pot imagina din partea ta 😛

  38. @De shogunu’
    “…nene mai rupt….mai zii ceva de Iron,de Metalica,de….” Ce sa mai zic shogunas, ai zis tu destule (apropo, pe romaneste,nu in japoneza, verbul a zice la modul imperativ se scrie cu un singur “i”, ma rog poate ti se trage de la prea mult saké ) Sunt de acord cu tot carnatul ala lung pe care-l insiri. Am pomenit de Black Sabath doar ca o optiune personala din seria grupurilor rock din anii 70.Cat despre Phoenix si Iris am doar un mic comentariu: ambele,asa in buna traditie romaneasca “s-au inspirat”- ca sa ma exprim tandru- la greu din predecesori.Ne intalnim la o bere si-ti explic, nu e locul aici.In rest numai de bine shogunas…banzai!

  39. Dupa vreo doua ore de ‘hagi me’ de ‘nihon'(loveste o data), ‘ihon’ (loveste de doua ori) revin pe campul de lupta, unde D-l Ciutacu poarta un razboi intreg impotriva ‘sistemului ticalosit’ – ultima varianta introdusa de Basescu, impotriva instaurarii dictaturii.Dar nu este singur, ii sunt alaturi toti colegii de la antena 2, toata echipa castigatoare de la antena 3, si multi altii, care nu intra in lupta la ‘hagi me’-ul dat de Basescu si guvernanti, ci la ‘hagi me’-ul propriei constiinte. Le dorim succes.
    Am postat pe la 9,50 cateva randuri (il am salvat)

  40. @bocitor cinic cu puradel musulman de botezat
    Saru’mina pentru lectie nene!
    Sake n-am da’ bere beu! Si o prelegere despre rock linga o bere rece e binevenita oricind. Daca geografia patriei nu ne desparte prea mult is al matale.
    Banzai!

  41. @Cristy
    De citeai mai bine vedeai ca pe mirtan il cheama Billy Idol!
    Banzai!

  42. @I.I. pe 25 April 2010 la 14:03
    Nene ?!?! De fapt ce franzu’ meu vrei sa zici?!?!?!
    Wakarimasen! (as’ca nu pricep!)
    Banzai!

  43. Se spune despre D-l Ciutacu ca este un om controversat.Poate n-as fi crezut ca-i asa daca dumnealui nu ar fi afirmat ca se straduieste “din rasputeri sa se contrazica singur” cand il ‘paleste’, aproape il doboara pesimismul, ca nu va fi bine niciodata.Dar-ar Domnul ca sa mai bata si vant de optimism in Redactia JN si la antene.

  44. @de shogunu’
    Ne desparte prietene nu doar geografia patriei ci a Europei.Da faza cu berea ramane valabila.Se-ntalneste el munte cu munte darmite un bocitor cu un shogun.. Pana atunci, sayonara !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.