Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Nemţi, tehnocraţi şi căţeluşi de pluş

Nemţi, tehnocraţi şi căţeluşi de pluş

Nu mă topesc de dragul neamţului de la Sibiu, mi se pare umflat cu pompa şi nefiresc de bogat pentru un bugetar, ştiu şi care-s unele chestii dubioase din mandatele lui de primar (le găsiţi în arhiva JN, mi-e lene să le caut acum). Dar modul mizerabil în care se descoperă subit pete-n soare fiindcă n-are Băsescu chef să-l vadă premier demonstrează, încă o dată, ce hal de gloată de securistoizi infecţi a pus ghearele pe România. Iohannis nu era ciorditor şi dubios pe vremea când se poza cu Jucătorul prin capitala europeană şi-l făcea cetăţean de onoare?

A devenit acum, după ce pedeliştii l-au scăpat din mână în favoarea peneliştilor, subit nefrecventabil? N-are anvregură de om de stat că-i primar? Primarii în funcţie Băsescu şi Boc aveau înainte să ajungă-n funcţii şi s-a terminat raţia de anvergură din rezerva de stat fix în faţa lui Iohannis? Urlă retroactiv criteriile politice sacre?

Dacă tot devenirăm atât de riguroşi, aş vrea şi eu să primesc, de la inflexibilul domn Băsescu, răspunsuri la două întrebări extrem de aplicate.

1. Care au fost motivele concrete pentru care multinaţionala Unilever s-a despărţit de faimoasa tehnocrată de anvergură europeană Alexandr(in)a Gătej?

2. Soţul doamnei căreia-i cumpăra politicianul căsătorit Emil Boc căţeluşi de pluş în exerciţiul mandatului mai rămâne în funcţia de vicepreşedinte al ANAF?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Nemţi, tehnocraţi şi căţeluşi de pluş

  1. Pentru rigoare, consilierii locali au votat in 2007 ca Basescu si premierul de atunci, Tariceanu sa primeasca titlul de cetatean de onoare al Sibiului: la momentul respectiv doar ex-premierul Calin Popescu Tariceanu s-a prezentat la eveniment.
    Aflat in vizita la Gura Raului (06.07.2009) presedintele a spus ca astepta o invitatie oficiala din partea primarului Klaus Johanis “mai ales ca un astfel de titlu il onoreaza” .
    Invitatia in cauza nu a existat si nu cred ca va mai exista.
    La momentul in care scriu acest text, presedintele inca in functie NU FIGUREAZA pe lista cetatenilor de onoare a Sibiului, lista care poate fi gasita pe pagina primariei Sibiu

  2. Nu stiu prea multe de herr johanes dar un lucru mi-a placut la el. Intrabat fiind daca isi va lua vacantza de la primarie 2 luni in cazul in care va fi prim-ministru, a raspuns ca el isi ia vacanta doar cand merge cu sotia in concediu. Imi place cum pune problema, nu-mi imaginez raspunsul asta din partea unui neaos de-al nostru. Cel putin din prisma asta imi pare un fel de neamt workahoolic de tot respectul

  3. Mda…cred ca nebunu chior este in stare sa ne arunce in aer…razboi civil, inscenari etc mintea lui este focusata pe mentinerea lui la putere indiferent cu ce pret. Orice este posibil de la un om care nu are nici un Dumnezeu sau drac, de vreme ce se considera el insusi cel mai ce. Intrebare…chiar nu exista in Constitutie nici un articol referitor la sanatatea mintala? Pentru mine este clar ca avem un nebun la butoane, nu poate fi bagat in camasa de forta? Eu una vreau sa-l vad executat fiindca mi-e clar ca nebunu asta este in stare de atrocitati mai ceva ca in 89, numai ca sa ramana la putere si Doamne inca avem multi prosti care il vor vota in noiembrie. Ma apuca plansul

  4. Presedinte diliu. Duce totul de rapa, fara sa tina seama de pierderi. Bolnav mintal. Daca si dupa scenele astea va mai fi ales, Tara isi merita soarta.
    Iar piticania de boc, nu are nici macar bun simt. Sau nu intelege ce s-a intamplat sau socul a fost prea mare. Ceva este in neregula cu el.
    Iar cretinoizii pedelisti care apar pe la posturile de televiziune o tin una si buna cu ce bun a fost asazisul guvern si cu tupeul si aroganta obisnuite ne dau lectii!!!?
    Rusinos si dezonorant…

  5. Presedintele n-ar vrea sa isi incheie mandatul facand acel gest care i-ar permite luxul sa nu fie huiduit de multime pentru criza in care a afundat Romania?
    BASESCU SA-SI DEA ACCEPTUL PENTRU JOHANNIS!!!
    demonstrand astfel ca nu este total impotriva noastra, a alegatorilor care l-am votat, dar care in mod sigur nu vom face o asemea gafa de doua ori.

  6. Revolta echipajului pe orice vapor a fost intotdeauna sever sanctionata. Niciodata capitaqnul nu renunta la pozitia ocupata, indiferent de persoana care face solicitarea. asta este democratia in conceptia celor care, meteoric, au ajuns sa dispuna de increderea acordata. regret ca l-am votat atunci cand a candidat prima data si regret ca l-am sustinut atunci cand a fost suspendat. Pentru viitor cred ca va trebui sa-i judecam pe toti aventurierii dupa dimensiunea dezastrului edconomic in care ne-au adus. Doar nu ne asteptam ca avocatii si inginerii sa se priceapa la economie, nu ? Interesant este faptul ca a fost necesara caderea unui guvern ca sa se recunoasca nevoia unui economist-finantist. Pe cand recunoasterea faptului ca Ministerul Internelor si Reformei Administrative nu poate ancheta coruptia din administratia publica fara sa se ancheteze practic “pe el insusi” ?. Asta ca sa intelegeti ca prin unificarea ministerelor “administratiei” si “internelor” s-a realizat o conducere mai centralizata chiar decat cea deinainte de 1989. Si mai vorbim de democratie ?. Care Dictatura ? Va mai mira ceva ?.”

  7. Scuze pentru off-topic, insa am vazut ce a scris Bogdan despre site-ul Antena3. Si eu am aceeasi problema nu mai reusesc sa il accesez. Sa ma astept sa vad in curand desene animate in loc de stiri la tvr? 😀

  8. mos Klaus voteaza si acum cu Basescu. cred ca ai simtit si tu asta..a fost intrebat de doua trei ori..si a zambit ironic.
    si va candida peste 5 ani, poate chiar din partea pd-l.
    orice este posibil. Nu?

  9. drept sa spun, nu ma trec orgasmele vis-a-vis de herr johannes, da’ in tot cazul are umbra mai lunga decat a hemoroidului cu coasa si nu ma refer numai la inaltime. pare un om cu mintile acasa, iar faptul c-a gospodarit si ridicat sibiul la statutul de azi, de capitala europeana, nu-i arata rau in cv. din contra.
    vad ca deja au inceput sa-l muste de cacat scatofagii basssestieni, urmand chiar exemplul (citeste ordinul) basinosului-sef.
    se pare ca orizonturile portocalii au cam inceput sa devina maronii, ba chiar cacanii pe alocuri pentru ghemul de lipitori, caci au inceput sa se vanzoleasca speriate ca s-ar putea sa-si piarda locurile de supt de pe arterele si venele cu bani ai tarii.
    nu trebuie sa fii mare analist politic ca sa balegi de seama ca alcoolicu’ neanonim de la cotroceni e prins cu gatu-n gard, insa crin si restul cetei trebuie sa-si joace pe mai departe cartile cu inteligenta. betivul o sa fie cu atat mai periculos acum, cand e incoltit.
    este un lucru de bun simt sa n-ai pic de mila fata de turbatu’ asta. o mica neglijenta sau o tradare si gata, nebunu’ ne sare iar la beregata.
    are dreptate Cristina Popa care intreaba mai sus de ce in constitutie nu se specifica nimic legat de sanatatea (mai ales mentala) a celui/celei ce pretinde fotoliul prezidential si deci, votul nostru…
    daca nici evolutia de pana acum in fruntea statului a unui asemenea exemplar (perfect) de alcoolist paranoic si fascistoid nu-i convinge pe cei care trebuie sa umble in burta constitutiei sa ia masuri si sa adauge acolo un paragraf, asta e, ne-o meritam.

  10. victor, as avea o sugestie.
    am observat ca esti bun prieten cu cifrele. ai ochiul ager, bine format, iar in momentul cand privesti niste bugete si cheltuieli iti dai seama din prima cam unde te duc ele.
    ma gandesc la o chestie: in restul lumii civilizate toti demnitarii, mai ales sefii de state, au foarte mare grija la ce porumbei dau drumu pe gura, fiind constienti ca cele spuse au mare greutate fata de economia tarilor lor. un cuvant neinspirat poate influenta negativ bursa si/sau cursul valutar,cu consecinte economice grave.
    ma gandeam asa, in naivitatea mea, daca s-ar putea face o analiza aproximativa cam cat a pierdut tara asta in ultimii cinci ani numai prin faptul ca alcoolicului neanonim i-a venit chef sa faca pe desteptu’ in fata vreunui microfon si sa-si hahaie vreo idee sau constatare atinsa de aripa “geniului”.
    tare as fi curios sa stiu cam cu cat gura lui ne-a batut la fund buzunarul national.
    nu se poate ca basnaile si prapastiile pe care le-a indrugat cariciul asta de om sa nu fi zgariat fata leului sau euroiului in vreun fel.
    repet, ar fi tare interesant sa stim cu aproximatie cat ne-a costat pana acum doar gurita aia a lui poleita cu cacat.
    scuze pentru off-topic:)
    respect!

  11. Mda dar vedeti voi, daca la cap de tur secund tot marinarul iese invingator, o sa fie si pentru joc corect; pe la spate.

    13 secţii de votare în R. Moldova, pentru prezidenţialele din România
    http://www.jurnal.md/article/21862/

    Lista documente pentru redobandirea cetateniei romane:
    http://www.legestart.ro/ListaActeSimilare.aspx?id_act=MzMzOTEy

    Toate documentele cu “Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti Intrare in viguare: 2009 privind redobandirea cetateniei romane de catre unele persoane” la nume, includ liste cu cetateni majoritar moldoveni (99%) care aplica si in mare (re)dobandesc cetatenia romana (pentru fiecare document in parte este inclus si link specific catre Monitorul Oficial).
    Sunt zeci de mii de oameni care daca n-au uitat ca Base facea lobby lui Voronin in 2005, or sa voteze cu licheaua pentru un pasaport.

  12. In ceea ce priveste proprietatile primarului de Sibiu, nu uitati, ca atat el cat si sotia sunt profesori de discipline care sunt foarte cautate pentru meditatii.

  13. Saracul Johannis unde a ajuns!Este ‘devorat’ de DNA, ‘dezbracat’de comentatori politici.Pana si noi cititorii ‘derbedei’am sarit pe El citind un simplu titlu:”Nemti tehnocrati…”. Dar titlul de fapt este o ‘pastila greu digerabila’, aruncata cu o abilitate iesita din comun de D-l Ciutacu.Ca sa-l intelegem trebuie sa cunoastem teoria matematica a situatiilor conflictuale, adica ‘teoria jocurilor’.
    Daca ne luam dupa titlu, si suntem superficiali, il facem ferfenita pe bietul Johannis, dar la o analiza mai serioasa descoperim ca personajul principal este, eternul si fascinantul, Traian Basescu pentru ca el este creatorul ‘situatiilor conflictuale’, el este cel care face jocul. Si culmea, jocul lui T.B, manevrele si intentiile ascunse ale acestuia, sunt descoperite, condamnate; cu toate acestea mai toata lumea continua sa-i faca jocul in “spiritul Constitutiei”, preluat din discursul lui T.B.
    La asta se pricepe grozav. Una spune si alta face.Ieri a spus ca “Nici o presiune nu ma va face sa incalc litera si spiritul Constitutiei”.Pai, faptul ca refuza propunerea majoritatii parlamentare ce este?; respectarea Constitutiei?
    Revenind la Johannis, neamtul tehnocrat,el nu are nici o sansa sa ajunga premier, pentru ca cel care face jocul “nu are chef sa-l vada premier”, “a devenit subit nefrecventabil”.Astept cu nerabdare deznodamantul.

  14. Interesanta turnura iau lucrurile.Campania pe care ai dus-o tu si oamenii securistului a inceput sa dea roade ….si te i-a prin surprindere.Nici macar ‘genialul de tine” nu se astepta sa fie in pozitia in care ar trebui (conform ordinelor din Baneasa)sa faci joc de glezne vizavi de omul noii coalitii.
    Asa ca las-o mai moale domnule Ciutacu,poporul la care faci referire tu si ceilati pitifelnici vor vota in asa fel incat presedintele sa fie de alta factura politica decat majoritatea asta nascuta pt.”interesul national”.Poporul roman uita cam repede jaful si devalizarea Romaniei sub administratia unui prim ministru arogant ca Nastase (privatizarea Bcr ca sa dam un mic exemplu) sau a unui hot cu papion ca Tariceanu(afacerea Sterling).Cu toate golaniile(promovarea unor fufe inclusiv progenitura) si hahaielile marinarului e de preferat unor tradatori si vanzatori de tara .Apropo daca esti asa de independent ,tu sau cei din trusturile fam.Voiculescu,de ce nu auzim nimic de afacerile acestora?E mai vinovat Basescu ca si-a propulsat fiica de cat Voiculescu care a dat pe tava fiicelor sale o avere imensa fara ca acestea sa fie cine stie ce somitati sau mari oameni de afaceri???
    Iar sirul exemplelor poate continua de o parte si alta a baricadei trecand de la Elena Udrea la Codrut Seres.
    E usor sa critici si sa distrugi ,mai greu e sa coagulezi idei,oameni si sa creezi.

  15. Mai fratilor, ii dau eu solutia miraculoasa lui baselu, un independent care stie cel mai bine limbajul FMI, Jeffrey Franks. Acum depinde daca vrea el un guvern politic cu ministrii din clasa politica romaneasca, asa ca ii sugerez lui baselu sa-i propuna sa vina si cu tehnocratii lui si asa scapam de problema daca nu este in stare sa faca guvern.
    P.S. basescu este un cadavru viu ce-si traieste agonia pe patul politicii romanesti, mai e putin si-si va da duhul, pentru el nu mai exista nici un remediu decat wisiki care este ca un fel de formol ce-l tine proaspat in politica romaneasca pe acest imputit infect.
    Astept cu draga inima dupa 6 decembrie sa ma infrupt din parastasul lui politic si a PD-Leilor care a dus tara asta in cea mai impovaratoare situatie din existenta istoriei ei.

  16. Nu va mai imbatati cu apa rece, capitala culturala a fost o mega-afacere din care s-a infruptat intreaga clica, cu Iohannis in frunte! Programul cu pricina a fost administrat de o adunatura de pui de lele care nu au avut alt scop decat sa suga fonduri europene pe care sa-i pompeze in propriile buzunare. O gramada de bani au fost aruncati pe apa Sambetei pentru finantarea unor programe absolut stupide, gen “rolul gandacului de Colorado in cultura cartofului din spatiul carpato-danubiano-pontic” (pentru ca asta ar putea fi singura lor legatura cu cultura).
    In vremea asta, singurul obiectiv care merita cu prisosinta sa fie vedeta incontestabila a intregului program, si anume Muzeul in Aer Liber, a fost marginalizat intentionat si transformat in a 7-a roata la caruta.
    Capitala culturala a fost un program avortat, inca din faza de promovare a evenimentului. Pacat, Sibiul ar fi meritat din plin o promovare profesionista, pentru ca are ceva de aratat lumii. Organizarea (daca a existat cumva, fiindca am mari dubii) a fost dezastruoasa – centrul pentru informatii turistice nici macar nu a fost operational, orasul intreg a devenit un santier in care trebuia sa umbli cu harta dupa tine (fiindca strazile care intr-o zi erau deschise circulatiei, e doua zi erau inchise), circulatia a fost de cosmar, din cauza lucrarilor care ar fi trebuit sa fie finalizate la 1 ianuarie (si evident ca n-au fost), iar programele turistice au fost inexistente. In plus, accesul la adevaratele evenimente culturale (de ex. concertul Filarmonicii din Viena), accesul s-a facut exclusiv pe baza de invitatii, asa ca melomanii adevarati au putut sa fluiere a paguba.

    Ce bugetar are in cont, DECLARATI, 1,4 miliarde de lei vechi, plus 7 case, si asta fara a avea o afacere??? Preacinstitul Iohannis, desigur!

  17. Am vazut aseara la sinteza zilei cum ti-a inchis gura gidea,cand ai inceput sa zici ca e tare putred ceva si ca toti actioneaza parca condusi de cineva de afara!sunt foarte curios daca mai pui problema la emisiune!”cine masa mai conduce si pa astia din psd pnl udmr si restu de sau aliat asa”

  18. Stiu ca tara arde si eu ma pieptan pe capu-mi chel dar… Jurnalul cand scoate editia cu DVD-ul “Secretul lui Bachus”? (vazusem o reclama la TV in care apareau si scene din film).
    Chiar as vrea sa cumpar!

  19. Tu zici de Iohannis ca e extrem de bogat etc etc…Ok, nu stiu, poate ca asa e… Dar uita-te la SIBIU cum arata ( eu l-am vazut saptamana trecuta) si mai uitat-te cumil voteaza sibienii de cativa ani buni cu majoritate covarsitoare…
    De ce spun asta? Pentru ca intorcandu-ne in capitala noastra mizera, poti spune cele de mai sus despre majoritatea politicienilor lu’ peste…dar nu poti spune ” Uita-te cum arata Romania, Bucurestiul etc”… Eu zic ca e o diferenta…

  20. Desi Vanghelie e reprezentantul lor mai sunt o gramada de genul care au vise erotice despre cum sunt ei mari Presedinti…

    Daca Vanghelie ar fi si poet, cam asa ar suna o poezie compusa de EL….

    Intr-o balta neagra,
    Patru ochi luceste.
    Ce sa fie oare?
    Cred ca e doi peste.

    Pe un camp cu viorele
    Crestea numai ghiocei.
    Si-a venit mandrele mele
    Si le-a cules ei pe toti.

    Creste iarba, iarba deasa
    Perpendicular pe casa
    Vine calul si o paste
    Alta iarba se dezvolta

    Tara mea cu rauri multe
    Si cu frunze si cu flori
    Ai in tine-o populatie
    De mai multi locuitori

    Si din bolovani cu apa
    S-au format inspre apus
    Muntii tai de incretire
    Orientati cu varfu-n sus

    Trece lebedele-n zare.
    Eu ma uit, ele dispare…

  21. D-le Ciutacu,

    Va mai amintiti de vorbele d-lui Brucan care a spus ca este nevoie de 20 de ani pentru ca , clasa politica sa invete jocul democratic?
    Ei bine ieri am asistat la un moment in care s-a vazut clar ca 65% din clasa politica a invatat acest lucru dim pacate 35% sunt inca corigenti.
    Ce este mai rau ca d-l presedinte Basescu pe langa faptul ca se lauda ca in mandatul sau a reformat Romania, dansul se poate lauda ca a schimbat si aritmetica ( 35%> 65% legea lui Basescu)

  22. Imi placi domnule Ciutacu ,ai inceput sa simti ca esti ‘descoperit”.Dovada e faptul ca nu iti poti permite sa lasi comentariile mele pe blogul tau(ca doar vorba aia ,e proprietate privata ……).Suna asta a lasitate sau e…cum sa spun…bun simt?

  23. Se spune ca un om disperat este in stare de orice, iar presedintele este in culmea disperarii. Ma astept de-acum incolo la fapte cu adevarat groaznice ( si nu este un cuvant dur). Iti dai seama sa-ti fure vulpea cascavalul pe care-l tineai in cioc ?!

  24. „Şi-n acest popor nenorocit nu se mai află destulă energie morală pentru a ridica securea şi a se scăpa de asupritori” ( citat dintr-un articol publicat de Mihai Eminescu în ziarul Timpul / 1882 )
    ………………………………………..

    Mai dă-ne o şansă domnule Eminescu

    Dârdală este terminat. Aflat în degringoladă de mult timp, parcurge zilele din urmă ale mârşavului om politic, poate chiar ale existenţei sale. Un sondaj corect la zi nu-i dă mai mult de 25 % opţiuni de vot. Masa critică s-a format iar „factorii favorabili”se adună pe cerul şi aşa întunecat al încă României, momentul declanşării fiind la discreţia primului aspect astrologic puternic nefavorabil la orb zero sau foarte mic. De acum trebuie malaxat neântrerupt în compoziţia fecală căreia genetic îi aparţine.
    Finalizarea imediată în Parlament a raportului Udroaicei, peste orice rang, îl aşează brutal în scaunul cu rotile.Frauda electorală probată de Nica trebuie atacată imediat prin Avocatul Poporului. Cazul Eba -Ridyi să fie pus pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru preluarea de o comisie desemnată.Trebuie suspectat de activitate procomunistă mascată, cu elemente subtile demolatoare ale statului român, pentru a crea resentimente puternice la populaţie, de regret faţă de „condiţiile incomparabil mai bune dinainte de revoluţie”. UE trbuie să înceteze a mai fi spectator sub umbrela falsei democraţii, punându-i nota de plată sub nas lui Dârdală (şi slugilor sale). Demersurile pentru suspendare pot să ferească ţara de eventuala lovitura de stat la care pare că asistăm din partea acestuia. Până la finele lui 2009 organizarea alegerilor, internele şi externele trebuie să fie in subordinea exclusivă a lui Klaus Iohannis – Prim Ministru.

  25. Domnule Ciutacu,
    Daca imi permiteti sa postez, aici la dumneavoastra, din ciclul “intrebari din mintile mele”:
    “Daca se constata ca Traian Basescu, in calitate de presedinte face abuz de prerogativele sale si in intresul dovedit al mentinerii PDL la guvernare, blocheaza sau taraganeaza numirea primului ministru nu se poate gasi nimic in constitutia noastra ca sa-l sanctionam si sa fie suspendat de Parlament pana la alegeri????
    In caz contrar, parca vad cum hocus-pocus dizolva Parlamentul si avem alegeri anticipate sub flamura si atenta indrumare a partidului portocaliu !!”

  26. Basescu trage de timp

    Are nevoie de el pentru a lasa ca masinaria de propaganada Vadimista a oficiosului &co + a infiltratzilor din alte ziare sa lucreze la tutatzia maxima . Acesta vidanja pe spatele duhorii careia s-a cocotzat la putere a inceput deja sa isi puna tulumbele in actziune . Dar pentru eficientza maxima ii trebuei lasat ceva timp gastii de talibani acerebratzi ca sa apuca sa se organizeze si sa improaste cu fecalele adunate sau cel mai adesea fabricate de serviciile secrete pe orice opozant fara carlig Timp sufioceint ca ai sa apuce sa initzieze varii campanii media dar insuficienca ca sa li se poata da si un raspuns documatat. Oare cat sa fie nevoie ? Asa ~ zicem o saptamana

    Are nevoie de timp pentru a -si putea asmutzi haita de teleprocurori si a le lasa acestora timpul fizic necesar sa de inscena dosare masluite oricarui opozant . Cat timp detul pentrui a incropi o facatura insificient pentr ca facatura sa fie dovedita Oare cat sa fie nevoie ? Asa sa zicem o saptamana

    Ca acesta este esenta doctrinei si practicii politice Basiniste :
    Propaganada bazate pe minciuni fabricatre de serviciile secrete au pe minciuni grosalane bazate exclusiv pe tupul nemarginit al celui ce le rosteste + santaj cu dosare masluite.

    Ori acesta cere ceva timp oare cat ? Asa sa zicem o saptamana.

    Cat despre de devastatoare sunt pentru Romanai plecarea gastii de mafiotzi a lui Basescu o arata cifrele :

    http://www.cotidianul.ro/bursa_continua_sa_sarbatoreasca_plecarea_guvernului_boc-100935.html

    “Bursa continua sa sarbatoreasca plecarea guvernului Boc
    14 Oct 2009 Dan Odagiu

    Concluzia investitorilor de la bursa: România fara guvern mearge mai bine.

    Caderea guvernului Boc continua sa fie o veste buna pentru investitorii de la bursa. Asta si datorita faptului ca fostul premier nu dorea majorarea pragului de detinere la SIF-uri de la 1 la 5%. Daca în sedinta bursiera din 13 octombrie SIF-urile au închis pe plus, în sedinta din 14 octombrie toti indicii pietei au înregistrat cresteri. Astfel, indicele BET s-a majorat cu 4,72%, BET-C, cu 4,32%, iar BET-FI, cu 4,02%. “Bursa românesca a crescut pentru ca piata americana a crescut foarte mult în ultimele zile. Fiind o piata mica de capital, suntem mai mult legati de evolutia marilor burse internationale decât de puterea politica din România. ”

    Poate ca guvernul Romanie ar trebui sa fi chiar asa un guvern al Romanai pentru interesele Romanai si nu o gasca de lachei pupincuristi vopsitzi propitzi acolo pentru a executa intiocmai si la timp dictatuirile de la FMI .

    Ca ultima data cand am verificar Romania este in stat independent si nu un bandustan al FMI luat in arenda fanariota de catre Basescu si gasaca lui de “baietzi desteptzi ” bunui de gura si iutzi de mana .

    A subordona guvernul FMI-ului se inscrie la categoria inalta tradare oricat de anacronic ar suna pentru pupincristi urticatzi la ficat carora Romania le face greatza

    “înalta trădare este trădarea definită la articolul 155, dacă este săvârşită de preşedintele României”. “trădarea este definită fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străina, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului”

    Tradarea este fapta cetăţeanului roman … de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străina

    Ultima data cand am verificat FMI are o putere straina ori a pune ca PM un lacheu FMI se cam inscrie acolo .

    Dar desigur ca de cand tradarea a devenit sport national nu am observat cat de multzi dintre romani si-au facut o cariera ba chiar o pasiune din “subminare economică sau politică a statului,” = DIN TRADARE

  27. mai nou aud ca vor sa puna un basarabean . pa unu chirtoaca . basescu ar trebui impuscat ca ceasca. se joaca cu viata noastra in mm masii.
    oricum cred ca va pune unu ce poate sa-l controleze : unu slab sau cu pete penale .

  28. Tradare

    PAINEA SI CUTZITUL E LA PRESEDINTE ZICETZI ? EU NU CRED

    “trădarea este definită fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străina, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului” “înalta trădare este trădarea definită la articolul 155, dacă este săvârşită de preşedintele României”.inca nu sunt sigur ca s-a votat da la un moment dat era pe tzeava http://www.realitatea.net/deputatii-juristi-au-introdus–in-codul-penal–inalta-tradare-savarsita-de-presedinte_139136.html

    Tradarea este “fapta cetăţeanului roman … de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străina”

    A BADJOCORI VOINTZA MAJORITATZII DIN PARLAMANT OARE NU ESTE = “subminarea politică a statului ” OARE NU SE INCADREAZA AICI ?

    Aaaa ca majoritatea nu sa inregistrat la alegeri ca si o aliantza… unde era ceruta in text asta ? HAI PE TEXT VA ROG

    Sau la voi deja tradarea a devenit conditzia necesara pentrui a fi un bun servant la Baselului cel tradator santajist si complotist

    Asa ca da …. “painea si cutzitul e la Baselu ” Da da e la el in inchisoare pentru urmatorii 25 de ani .

    “ARTICOLUL 85 – Numirea Guvernului
    (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament.
    (2) In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, Presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
    (3) Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru. ”

    Si daca Presedintele se opune vointzei majoritatzii parlamentului adica daca practica “subminarea politică a statului ” …. concluzia este fireasca :

    ARTICOLUL 89 – Dizolvarea Parlamentului
    (1) Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura.
    (2) In cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singura data.
    (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui Romaniei si nici in timpul starii de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta.

    ARTICOLUL 95 – Suspendarea din functie
    (1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.
    (2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui.
    (3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.

    ARTICOLUL 96 – Punerea sub acuzare
    (1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor, pot hotari punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei pentru inalta tradare.
    (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi initiata de majoritatea deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui Romaniei pentru a putea da explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.
    (3) De la data punerii sub acuzare si pana la data demiterii Presedintele este suspendat de drept.
    (4) Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Presedintele este demis de drept la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

    Si acum pe text te rog

    “ARTICOLUL 103 – Investitura
    (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.
    (2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.
    (3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. ”

    ESTE OARE OBLIGATORIU CA PASUL 2 SA FIE DUPA PASUL 1 ?

    Mie nu mi se pare obligatoriu din text si ceea ce nu e obligatoriu …. e permis .

    Si da presedintele se poate opune candidatului majoritazii parlamentare fie ea formata de un singur partid sau de mai multe .

    Da se poate opune. Da, poate sa nu ii desemneze PM-ul ales.

    Dar se poate opune cu pretzul supendarii sau a inculparii sale pentru inalta tradare in functzie de marima majoritatzii careia i se opune.

    http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/const_2003.php#T3C3

  29. @ laur: este foarte, foarte interesant ce scrii. Bravo, ia sa analizam un pic pe text, asa, numai ca sa il incadram pe presedintele care ameninta cu nonsalanta ca plata pensiilor si a salariilor ar putea intarzia.

  30. laur, esti cumva politehnist?
    “candidatul” de care vorbesti e cel definit de al 1 art 103. evident ca doar dupa desemnare vine in parlament sa ceara votul
    cat priveste infractiunea de inalta tradare…mai trebuie sa cititi cateva carti inainte de a vorbi. va pot recomanda niste penalisti romani celebri, la nevoie
    multumiti-i lui iorgovan si lui nea nelu ca avem constitutia asta defecta
    pana si crin si geoana si-au dat seama ca suspendarea nu e o solutie. probabil inca ii mai ustura de data trecuta

  31. Domnule Victor, nu iubesc politica si cu atat mai mult pe politicieni, ii iubesc insa pe oameni si mai ales pe aceia care sunt cu adevarat oameni. Modestia este caracterul suprem care defineste de drept omenia. Am citit cv-ul tau… ca esti arogant, se vede… dar ca esti cel mai bun, nu m-am lamurit inca.
    Daca nu te-ai contrazice singur, poate ca ai avea dreptate. Cum de ne poti semnala noua ca ne paste pericolul dictaturii, (desii sunt convins ca insasi tu stii ca nu mai e posibil)in timp ce tu accepti cu buna stiinta sa muncesti si sa traiesti sub dictatura, trnsformandu-te in sclav? Nu simti nevoia de libertate ? Nu simti nevoia de a fii printre oameni, oamenii aceia amarati dar adevarati ?

  32. 1.In primul rand trebuie pornita o campanie impotriva folosirii expresiei “Seful statului” utilizata chiar si de catre ziaristi si care PDL-ilor li s-a urcat la cap. Statul roman, bazat pe separatia puterilor nu are “SEF”; intre cele trei puteri, prepoderent este parlamentul,care “este organul reprezentativ SUPREM al poporului roman si UNICA autoritate legiuitoare a tarii.(art.61.1,CONST.). Presedintele NU reprezinta poporul, cum mereu spune, ci STATUL, care uneori nu este identic cu poporul, de asta se intampla schimbari la alegeri (daca sunt cinstite) sau in extremis, REVOLUTII (in ce m priveste, nu mai am multa rabdare!!!).
    2.In legatura cu DESEMNAREA primului ministru, (nu a premierului-in CONST. nu figureaza acest cuvant), art.103.1 al CONST.nu face nici o deosebire intre nivelul consultarii partidului majoritar, (daca exista), si a partidelor reprezentate in parlament. In egala masura pot face propuneri; problema este asigurarea votului de incredere. Deasemenea, CONST. NU da dreptul presedintelui sa cenzureze propunerile pe baza unor criterii proprii, inventate ad-hoc. Nu exista asa ceva in art.103, pe care BASINESCU il prezinta deformat, pentru uzul BOUrenilor care sustin sus si tare ca presedintele ar putea desemna pe cine doreste, indiferent de parerea partidelor.
    3.IN CONSECINTA, TREBUIE DEMARATA PROCEDURA DE SUSPENDARE A PRESEDINTELUI, URGENT, pe baza urmatoarelor considerente principale:
    a.Incalcarea art.103 al CONST.prin refuzul vadit de a desemna candidatul agreat de majoritatea parlamentului in favoarea altora care nu vor fi acceptati de parlament. Prin aceasta prelungeste intentionat criza politica in scopuri personale.
    b.Incalcarea art.61.1 de catre guvernul patronat de catre presedinte prin restrangerea prerogativelor legislative ale parlamentului prin abuzul dincolo de arice limite de ordonante de urgenta si asumari. Presedintele, conform art.80.2 “vegheaza la respectarea constitutiei…….”, si nu a facut-o. In plus a dus o politica permanenta de denigrare a parlamentului, (atat a celui anterior, cat si a acestuia, ales uninomonal, dupa pofta sa; nici un parlament nu e bun).
    c.ABUZ IN SERVICIU-conform codului penal, prin inventarea unor subiecte si convocarea de referendumuri pe probleme improprii prezentate intentionat fals cu sprijinul unor “trambitasi”. Probleme privind sistemul de vot sau organizarea statului sunt dificile chiar pentru mari specialisti in drept; nu pot fi supuse votului popular inainte de a fi rezolvate complet de catre acestia. in consecinta, ambele referendumuri initiate de catre Basinescu au fost (vor fi) fara rost. Costurile trebuiesc imputate si autorul sanctionat.
    d.Presedintele Basescu are simptome evidente de instabilitate emotionala si incoerenta a opiniilor in cele mai diferite probleme si situatii.Are un comportament vulgar si “de carciuma” care da un rau exemplu persoanelor cu asemenea inclinatii care au devenit cei mai aprigi sustinatori ai sai (citat dintr-un reportaj:”fumeaza, bea rom ca noi, injura, imi place de Basescu”). Exemplul sau are o importanta contributie la cresterea mitocaniei si violentei: ce intelege un adolescent cand il vede pe presedinte spunand cu cativa ani inainte: “Am o problema cu directorul scolii, trebuie sa ma duc sa-l bat!!!”. Si mai sunt nenumarate exemple de comportament nefiresc ce ma indreptatesc sa recomand domnului presedinte Basescu un sever control PSIHIATRIC.

    PENTRU TOATE ACESTEA SI PENTRU MULTE ALTELE,TREBUIE SUSPENDAT INAINTE DE ALEGERI!!!.

  33. de unde pina unde toti primarii (hoti),musai sa candideze si la presedentie?
    cit banet s-a bagat in sibiu ca sa arate asa….
    daca nu ar fii fost capitala culturala mai arata sibiul astfel?putea neamtu ceva in sensul acesta?nu cumva averea personala este direct proportionala cu nivelul investitiilor de acolo?inainte de a fii primar tot avut era?
    cum au sarit pe el de parca ar fii fost unicul salvator….
    cind va apare si cineva fara cusururi ii vom crede….

  34. VAI, a cazut guvernul!!. BOC si BERCEANU, nu a-ti construit autostrada!! Cu ultimele sfortari, cumparati o tona de pene si defilati cu ele infipte in fund in jurul pietii VICTORIEI.
    P.S. Da-ti o jumatate de tona de pene doamnelor Anastase si Udrea sa si le bage in fund, (oricum,au un altfel de fund fata de al vostru) si sa defileze in jurul palatului parlamentului al carui gard n-au reusit sa-l darime. Nimic nu v-a iesit bai, nici constructiile, nici daramarile, doar la ciordeli va pricepeti!!

  35. VAI, a cazut guvernul!!. BOC si BERCEANU, nu ati construit autostrada!! Cu ultimele sfortari, cumparati o tona de pene si defilati cu ele infipte in fund in jurul pietii VICTORIEI.
    P.S. Dati o jumatate de tona de pene doamnelor Anastase si Udrea sa si le bage in fund, (oricum,au un altfel de fund fata de al vostru) si sa defileze in jurul palatului parlamentului al carui gard n-au reusit sa-l darime. Nimic nu v-a iesit bai, nici constructiile, nici daramarile, doar la ciordeli va pricepeti!!

  36. nu stiu daca Brucan a spus ca e nevoie de 20 de ani pt a invata democratia,eu imi amintesc ca dupa 1989 se vorbea de un blestem…cum ca:”cei care si-au ucis conducatorul in zi de sarbatoare,20 de ani vor patimii”.Am zambit atunci,zambesc amar si acum.
    coincidenta?destin?
    si uite asa au trecut 45 ani de comunism.
    nebuloasa e ca nu stim incotro s-o luam,cu tehnocrati,cu nemti sau prapaditii si nenorocitii care sunt acum.

  37. Johanis asta nu prea spune nimic cind vorbeste si are si un trecut cam dubios.Cred ca in urma acestei nominalizari tot Basescu castiga puncte.Din momentul cand Johannis va deveni premier, catre turul intai, electoratul nu va mai vedea o alegere intre patru candidati principali: Basescu, Geoana, Antonescu si Oprescu. Electoratul va alege, in fapt, intre doi premieri: Boc, sau Johannis ??????

  38. Odata cu investirea cabinetului boc, acesta a declarat, citez “Cine crede ca voi putea lucra in Corpul de Control al Guvernului cu oamenii vechiului Guvern se insala. Trebuie sa fie un Corp de Control al primului ministru care vine si pleaca odata cu el, in care sa am incredere ca cerceteaza si se documenteaza in baza legilor in vigoare si imi prezinta cele mai bune concluzii. Este o procedura care se intalneste peste tot in lume, de a avea un corp de control de incredere, fundamentat pe specialisti, care, repet, nu este batut in cuie, vine si pleaca odata cu increderea pe care o acorda primul ministru”. Intrebarea mea este cand va pleca corpul de control al lui emil boc, odata cu acesta sau asteapta sa fie dati afara?

  39. Of!Lamuriti-ma si pe mine,va rog…..deci,daca Lucian -si mai-cum asta nu primeste voturile parlamentarilor ajungem IAR la desemnari?De cate ori se poate intampla asta si ce urmeaza dupa?M-au ametit toti astia care interpreteaza constitutia aiurea,nu mai inteleg nimic….:(

  40. "NeamtuL"..Din Sibiu,Premier?CAUTATI PE "goagal"despre acest primar articole,si..o sa vedeti,ca e bagat in "afaceri" cu CARABULEA ILIE,zi"NasuL Sibiului says:

    COMENTARIILE SANT INUTILE, CAUTATI SINGURI SI GASITI PE GOAGAL” CAM CINE ESTE ACEST PRIMAR IN SIBIU,SI IN CATE ESTE BAGAT” ..ADICA NU-I CURAT ASA CUM VOR PARTIDELE PNL,PSD,UDMR..SA-L SCOATA,CA;CANDIDATUL PERFECT PENTRU PREMIER !

    DACA “NEAMTUL” E PREMIER ATUNCI CARABULEA ILIE VA FI MINISTRUL TURISMULUI :))PENTRU CA SANT MAI MULT DECAT AMICI…. SANT IN AFACERI AMAN2,SI SIBIUL ALA SA SATURAT DE EI….
    DAR MULTA LUME NU STIE CINE ESTE ACEST PRIMAR..

  41. Fratilor,
    Pe Basescu il maninca in fund. L-a numit pe Lucian Croitoru premier desemnat. Se joaca cu focul. Nu are nici un drept in a spune ca Opozitia creeaza instabilitate politica. Generatorul de instabilitate este chiar el. Poate ca omul este competent in meseria lui, dar vine sa imi intareasca opinia ca acesta continua sa faca ce vrea el. Sa isi impuna punctul de vedere cu orice pret. In mod sigur va plati pentru asta pe 22 noiembrie si 6 decembrie. Este clar precum lumina zilei. Omul pierde teren pe masura ce ne apropiem de datele alegerilor prezidentiale. Trebuie sa ii facem felul. Sa se duca!

  42. nici nu ma mai intereseaza ca oricum toti sunt o apa si-un pamant, dar ma amuza cum ii tzatzaie fundu’ basescului cand aude de Johannis! e atat de bou incat sa nu gandeasca ca-i tocmai un “capital de imagine” pentru el, dar la cat este de prost si de gaunos manelistul complexat nu suporta sa fie eclipsat, sa fie altu’ mai frmuos ca el! pai, pe handibelul de boc il puse premier doar penbtru ca era mai mic de statura decat el! da…superfifiala gandire…dar e fix dupa modelul lor!

  43. De ce nu propui suspendarea acestui cretin care ne conduce? Nu mai pot de 9 luni. Altele in perioda asta dau nastere unei vieti, astia ne-au ingropat.Fa tu ceva caci altfel iesim noi in strada ca-n decembrie acum 20 de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.