Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Need one Zorro. Care l-ai văzut prin sat?

Need one Zorro. Care l-ai văzut prin sat?

Daţi-mi numele acelui Zorro care trebuie să pulverizeze clasa politică nevolnică, pe care-l caută pe-acasă (şi încă nu-l găseşte) revoluţia de pe Facebook. Poate să fie revoluţia Alexandrei Svet sau a oricui altcuiva, nu mă intersează ideologul mişcării populare care ne va scoate din ţărână, numai spuneţi-mi cine-i miraculosul personaj, dacă are buget la dispoziţie, structuri active şi funcţionale în teritoriu. Dacă mi-l arătaţi, eu vi-l fac preşedinte şi jur pe roşu că nu mă duc la Cotroceni după el să vă ascult telefoanele. Până atunci lucrez şi eu cu ce am la dispoziţie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

91 thoughts on “Need one Zorro. Care l-ai văzut prin sat?

  1. Oameni buni, Zorro este Zeus, are toate calitatile enumerate de Ciutac. Chiar incepe si cu Z. Are chiar si autobuze !

    Fiara.

  2. @ Covrig Ciprian: Chiar voiam sa stiu cat e capacitatea maxima a unei liste de messenger 😉

    Fiara.

  3. Cred ca demersul ar trebui sa inceapa cu motivatia lui Zorro! Sigur tre sa mance si gura lui… Daca 7000 de revolutionari pe facebook strang 1000000 de ganduri marete n-or sa faca decat sa le creasca traficul la scarbili alea… Daca insa ar strange un milion pentru primul bounty hunter care da in gat, cu dovezi concrete fireste, un demnitar sistemul cred ca ar icni macar. In Romania se tace pe mult mai putin. Dar nici nu se vorbeste si implicit risca chiar moca. Ca cafeaua.

  4. Pare a fi prea complicat ca sa se mai poata face ceva deoarece criza politica e consecinta nu e cauza. Cauza e criza morala. Fiecare se raporteaza la o scara de valori arbitrara, lucru care ne dezbina. Acum cateva sute de ani cand aparam Europa de turci, eram diferiti, eram crestini, ne unea aceasta scara de valori la care ne raportam toti. Apoi au adus comunismul care avea sa distruga crestinismul. Doar in est a fost comunism acolo unde era si crestinism autentic. Comunismul in mare si-a atins scopul. Unul din obiectivele sale era formarea omului de tip nou, omul ateu care azi in Romania il intalnesti la tot pasul. Ce spunea Hristos acum 2000 ani? “Fara Mine nu puteti face nimic”: Si nu putem, sau mai bine zis nu mai putem. Capitalismul a rezistat doar ca sa fie alternativa la comunism care atunci cand isi va fi atins scopul si va fi inutil sa poata fi inlocuit. Azi asistam la prabusirea capitalismului. Democratia este coruptie si nonvaloare. Situatia se va agrava si se va mai schimba ceva prin razboi. Si cred ca va fi curand..

  5. REVOLUTIONARII DE INTERNET, CARE AU NAVALIT CA APUCATII AICI, SA-SI FACA BLOGURI DE SUCCES DACA VOR SA PREIA PUTEREA. NU SPONSORIZEZ NICI MACAR CU SPATIU AVENTURIERII AVIZI DE PUBLICITATE!

  6. Dragilor, nu mai omoriti copiii in fasa!
    Nu trebuie unu, trebuie multi, multi care sa-l determine pe acel “unu” sa-si faca treaba cum trebuie!
    Deocamdata Crin Antonescu incearca sa faca ceva bun. Dar nici n-a inceput bine si , in stilul nostru caracteristic, am si inceput sa-i punem “bete in roate ” si sa declaram, plini de importanta, ca “nu va reusi”.
    Ma tem ca daca vom continua asa ne vom implini vocatia: sa ne lamentam in continuare!Crin Antonescu nu-i puternic? Sustinatorii l-ar face foarte puternic. Ne comportam ca parinti care le spun copiilor: sinteti prosti, timpiti, idioti! Copiii cred. Deci…
    P.S. Dan Puric nu vrea sa fie el “omul”. El reaminteste reperele necesare trezirii constiintelor.Ca si Grigore Lese si Damian Draghici.

  7. Dupa umila mea parere, se impune sa gasim arkani/arkane, leaderi capabili sa-i tina uniti, caci Zorro se gasesc… suntem dezbinati, manipulati, vai de steaua noastra, aia nu vad sa priceapa boborul, ca astfel nu se va reusi nimic si vom continua la nesfarsit tot * ei cu ei *, noi… Dumnezeu cu mila… 🙁

  8. Zorro nu se baga in politica.

    Nu prea am cum sa ma laud pentru ca nu am o cariera. Dupa ce am incercat in fel si chip sa raman in Romania, am reusit doar sa-mi distrug viata. Ideea e ca nu vreau sa vorbesc despre mine. Cunosc oameni deosebit de capabili, dar, din nefericire pt Alexandra Svet, toti sunt in Diaspora, toti sunt romani adevarati si stiu ca in Romania zilelor noastre nu poti face nimic. Au plecat in afaar tocmai pt ca au stiut ca doar asa nu vor mai finanta mafia romaneasca. In Romania zilelor noastre totul e controlat de Secu. Pt a fi posibil ceva real, ar trebui sa se faca cu acordul Secu. Sa fim realisti. Cautati mai intai in Secu o mana de oameni curati la minte. Daca-i gasiti pe aia atunci mai vorbim. Marea Revolutie din 89 n-a fost decat o lovitura de stat organizata de Secu. Puterea politica o au niste cocalari. Puterea economica o are Secu. Orice miliardar de succes care vietuieste in Romania e bagat pana-n gat in Secu. Asta-i regula. Se stie ca exceptia intareste regula (inafara de cazurile ne exceptate). Din nefericire exceptiile care se abat de la regula sunt prea putine ca sa se poata constitui intr-o forta demna de luat in calcul intr-o posibila lupta cu puterea actuala. CIne vrea puterea politica trebuie sa accepte o stransa colaborare cu Serviciile Secrete, de Informatii, sau cum vreti sa le spunem. Cine vrea putere economica trebuie sa fie bagat direct in aceste servicii. Parerea mea e ca mafiotii nu pot lucra de capul lor, fara permisiunea baietilor cu ochi albastri.
    Asadar mai ramane posibilitatea anarhiei. E foarte posibil. De ce ? Pai e f simplu. La ora actuala Statul nu mai exista. Fiecare face cam ce vrea. In asemenea conditii anarhia ar fi singura varianta in care nu vom mai fi dijmuiti. Problema e ca in conditii de anarhie tot mafiotii vor avea de castigat. Intr-o atare situatie numai o dictatura militara ar repune lucrurile intr-o anume ordine. Si ca sa inchei, asta ar insemna o reintrare in acelasi cerc vicios. Solutii sunt, dar daca nu intelegem ca romanii din Diaspora reprezinta o masa de patrioti, o sa trebuiasca sa-i citim pe Petre Tutea, pe Noica si atatia altii care n-au facut compromisuri. Au ramas in tara si au fost masacrati de regimul totalitar. Pt ca valorile sa nu fie distruse (care au mai ramas necalcate in picioare) Noica da exemplul Fratelui Alexandru. Din nefericire cei care au infundat puscariile comuniste au murit vertical, dar fara sa fie pe placul contemporanilor nostri. Corneliu Coposu, fie-i tarana usoara a fost ultimul gigant al verticalitatii romanesti. Valorile lui mai sunt in constiintele noastre ??? Ai fost vreodata ??? Pacat !!! Trebuie s-o luam de la zero, pe drumul celor care au cladit Romania valorilor. Doar asa va fi posibil ceva, chiar daca noi nu vom mai fi ca sa ne putem bucura ca poporul roman nu a sfarsit lamentabil. Astazi suntem pe calea pieirii !

  9. Da pe DAN PURIC alaturi de MIRCEA DIACONU si altii ca iei.
    Ce zici de rocada absolut fantastica care sa intamplat la alegeri,nu a intrat Florin Calinescu care iata ce fel de om este iar in locul lui a intrat Mircea Diaconu care nici nu se astepta sa castige dar ce caracter mare avem.Cred ca Dumnezeu aici a avut o legatura,chiar daca multi nu cred.

  10. Chiar nu stiu de ce cautam un Zorro?! Il avem de aproape cinci ani; e cu o masca perfecta, iubeste frenetic, si-si apara iubita ca un spadasin repurtat; are simtul dreptatii in degetul mic; este istet cum nu e altul; scapa de sub nasul autoritatilor, ca-s serviciile secrete, ca e Parchet, ca e Guvern; ii ridiculizeaza pe toti, permanent;desfiinteaza statul de drept, etc. Si atunci de ce n-ar ramane unde este?

  11. Victore… de acord ca idealistii de genul asta nu prea au legatura cu realitatea… Dar ce punem in loc?! Ok, Basescu &co ( a se intelegi cam 99% din clasa politica) sunt de kkt… Ii criticam… OK DAR CE PUNEM IN LOC…Astia sunt de kkt, Idealistii la fel… SI? CE PUNEM IN LOC?

  12. Victor ,daca vrei poti sa-l inviti pe un adevarat ZORO -MIHAI MALAIMARE Masca lui Zoro sa vezi ce da cu iei de pamant.

  13. Victor , daca vrei sa faci o emisiune de Youtube , invita-l pe BĂTĂIOSU Marian (dupa cum si-a exprimat dorinta Margelatu mai sus). P-asta l-a “descoperit” Cristoiu prin ’98 (cand facea o emisiune de analiza politica cu oameni obisnuiti la Prima Tv). Ai sansa de a-i continua opera maestrului…

  14. Toata campania asta e Alexandrei Svet nu va duce nicaieri..sunt absolut sigura de asta. In plus, campanie pe Facebook!!!-sa fim seriosi, eu am 20 de ani, acces nelimitat la internet si nu am cont pe Facebook-ce sa zic de un tataie de 70 de ani din Cucuieti din deal…e bine asa cu iluzii si vise, dar e timpul sa ne trezim la realitate.
    Nicio campanie pe Facebook nu va starni o revolutie.

  15. Perfect adevarat. Niciunii din cei mentionati nu cred ca au vreo idee de a intra in politica, insa real e si ca ar trebui sa iesim un pic din letargie. Mi se pare ca ne complacem asa, in “lasa-m sa te las”. Nu mergem la vot ca nu avem cu cine vota, daca unii mai fura un leu sau doi – ei si. Normal ar fi sa avem un pic de “vana-n noi”, sa cerem, pentru ca de aceea i-am pus acolo – sa ne dea. Si nu bani – ca nu mi-s bugetara, ci legi, norme, solutii. Nu e normal, zic eu, ca in aceasta perioada sa fie invitate patronatele la discutii o singura data, atunci la investire si cam atat. Normal ar fi fost sa-i consulte macar o data la luna, daca nu saptamanal. Nu am auzit de asa ceva.

  16. Va propun cateva reflectii cu privire la teoria sistemului democratic si interpretarea “romaneasca”. Implicit, un Zorro ar sfarsi in mare…

    Cu dedicatie, pentru primul marinar al tarii! De la Grecu’ pentru Marinaru’!

    Daca incep printr-o referire la Platon, am sa fiu stampilata pe loc: sclifosita, pretioasa, vreo tocilara frustrata, fara “succesuri” personale si sociale, ramasa “la faza cu cititul”. Daca incep cu o caracterizare prea sumar cosmetizata a Romaniei voi fi acuzata probabil de vulgaritate si de cinism. Risc si varianta unu si doi pentru ca mi se pare prea amuzanta alaturarea, fie ea si pentru scopuri explicative, dintre Platon si Primal Marinar” al tarii.
    Platon a scris despre Romania lui 2009! Daca Platon ar fi trait inca, as fi putut sa cred ca a furat idei din spatiul carpato-danubiano-pontic. Ne incurcam insa de cronologie…Inseamna ca poate Romania s-a inspirat din lucrarile lui Platon, prea seamana scenariile!
    Sa detaliem: in “Republica”, Platon (atribuindu-i cuvintele lui Socrate) propune un studiu de caz cu privire la societatea democratica. Acolo era vorba de o corabie, al carei capitan era mai mare si mai fortos decat toti membrii echipajului.
    Sa ne gandiam: noi avem capitan? Avem! Este el cel mai puternic om din tara? Eeeste!
    Sa revenim la Platon, al carui capitan era putin cam slab de un ochi si putin surd. Cum sa fac aici comapratia in mod delicat? E bine daca spun ca are si marinarul nostru aceleasi dizabilitiati? Nu vreau sa fiu tendentioasa dar marinarul nostru un vede si un aude nici ce-i mai face familia, daramite corabia! De vazut, e bine pentru el ca un vede; altfel, s-ar putea (Doamne pazeste!) sa fie suspectat de “incardaseala” in trafic de arme, relatii cu grupari controversate si alte absurditati de acelasi gen. De auzit, sigur e mai bine ca un aude, ce s-ar face cu disonantele mezinei, suparata ca “unii oameni un vor sa vorbesc” si cu ea?!
    Singurul dezavantaj pana aici este ca nu mai vede si nici nu mai aude …ca altadata…ce face corabia. Aflata pe o mare involburata, se clatina si echipajul se agita. Exact ca in povestea lui Platon, apropiatii capitanului comploteaza sa-i ia locul si se coalizeaza in cele mai neasteptate formule in acest stop.
    Asa cum nici capitanul un prea are stiinta conducerii, nici cei care incearca sa-l inlocuiasca un exceleaza. “Nu sunt buni cunoscatori ai artei de a naviga si nici un li se pare necesara”; la urma-umei corabia noastra e in deriva de multi ani si totusi un s-a scufundat.
    Mai mult, daca apare cineva cu adevarate calitati de navigator, echipajul il categoriseste drept “lunatic” si se descotoroseste de el. Nu am sa exemplific pentru ca nu mi se pare necesar, e un truism pe care orice “traitor” in Romania il intelege foarte bine.
    Quod erat demostrandum! Corabia noastra si marinarul nostru sunt cele din Republica lui Platon. Conincidenta fiind atat de mare, nu imi ramane decat sa cred ca cel aflat la carma Romaniei a aplicat modelul invatat de la filozoful grec. E laudabil ca a invatat modelul, rau e ca l-a inteles pe dos.
    Domnule marinar, domnule marinar, Platon a facut caracterizarea unui ANTI-MODEL!

  17. 1 septembrie 2009…prima zi de activitate a profesorilor incepe cu primele vesti proaste.
    Ne straduim sa zambim …doar incepe in curand un nou an scolar.Sau nu? Asteptam decizia finala…si alte decizii referitoare la concediul de 10 zile, reducerea salariului, schimbarile importante si necesare in sistem,pt ca macar generatiile viitoare sa aiba intr-adevar o educatie adevarata , sa fie pregatiti pt viata temeinic.
    Unii in fata altora, in cancelarie, facem haz de necaz…Colegul de la sindicat lipseste, il asteptam cu vesti…Poate chiar se intampla odata ceva su sistemul…

    … ajunsa acasa, o inca tanara profesoara nu-si poate opri gandurile ,iar ele, hotarate sa nu ramana ascunse,se transforma peste noapte in versuri.
    Iata-le…era pacat sa le tin doar pt mine:

    1 septembrie 2009

    Nu-mi place deloc
    Domnul asta…Boc…
    Este vinovat
    si m-am saturat!

    Ne-a promis 50,
    Ne ia 20
    procente,fireste…
    Tensiunea creste…

    Cat om mai putea?!
    Cat om rezista?!
    Nu se stie cat,
    Dar m-am hotarat:

    Lui n-am sa-i permit
    Si n-am sa admit
    Sa ma umileasaca,
    Sa ma injoseasca

    In ochii cuiva,
    Fiindca-n viata mea
    Am muncit cinstit,
    Taxe am platit,

    Eu si mii ca mine,
    Ca sa “traim bine”,
    Ca asa ne-a spus ,
    Cel acum sus pus,

    Pus sus chiar de noi,
    Tot mai tristi so goi…
    Condamnati la viata
    Si mintiti in fata!

    Mai avem o sansa,
    Ultima speranta!
    Sa schimbam ceva
    si poate asa

    Ne vom reveni
    Si vom reusi
    Sa traim ,in fine,
    Nu prea mult…dar BINE,

    Nu prea bine…dar macar
    Sa avem si noi habar
    Cum e sa-ti poti cumpara
    Un cadou …de ziua ta…

    Ceva bun pentru cei mici,
    Ceva nou pentru bunici,
    Fiindca ne-au trimis cu dor
    Putin din pensia lor…

    Daca nici macar acum
    Nu-ntelegem pe ce drum,
    In ce stare am ajuns,
    Inseamna ca nu-i de-ajuns
    Cat de mult ne-au chinuit,
    Cat de mult ne-au umilit!

    Sa ne ia in continuare,
    Mintind cu nerusinare,
    Bucuria de-a trai
    si placerea de-a munci!

    Daca nu suntem in stare
    Drumul asta sa-l schimbam,
    SA NE IA IN CONTINUARE,
    SA NE IA,cA MERITAM!

    DACA EXISTA O SINGURA SPERANTA CA VIATA NOASTRA SA FIE MAI BUNA, SUNTEM DATORI SA NU RENUNTAM!
    FIECARE POATE FACE CEVA BUN!
    POATE PENTRU NOI E TARZIU, DAR COPIII NOSTRI MERITA TOTUL, ORICE SACRIFICIU!

  18. Mai Victore te-am urmarit aseara la Sinteza si din pacate nu am putut sa intru pe forum, nu stiu de ce.Vroiai aseara un nume de om simplu care sa nu fie coruptibil care sa fie integru si care sa respecte calitatea de a fi roman.Pai …dupa mine ,si sper sa mai sustina si altii punctul asta de vedere,Gabriela Vranceanu Firea(si fara mistouri ca nu ma tin de prostii ca am totusi o varsta inaintata si nu sunt simpatizanta a nici unui partid) daca ar fi presedinte sau doar prim ministru ar face pentru tara asta intr-un an ce nu a facut Basescu ,desi era obligat,in cei 5 ani de mandat.Sustin ideea ca Guvernul si Parlamentul ar trebui redus ca numar de membri.Sustinand mai departe punctul meu de vedere spun ca in Guvernul meu un ministru la Finante bun ar fi Liviu Voinea,la invatamant Dana Grecu(desi nu stiu ce pregatire are Dana),Radu Tudor la Aparare,Victor Ciutacu la Industrii,Moise Guran tot in Finante(cred ca ar face o echipa foarte buna cu Voinea),Cristian Brancu la Cultura,Gadea Mihai presedintele Senatului,Badea Mircea presedintele Camerei Deputatilor…ar mai fi si altii dar nu imi vin acum in minte…Cam asa ar arata din punctul meu de vedere un Guvern integru format din niste oameni incoruptibili(si sunt convinsa ca daca ar veni cineva din scursurile care sunt acum mla putere sa incerce sa i corupa nu ar avea “succesuri”:) ).In alta ordine de idei sunt total indignata de comportamentul Elenei Udrea si de membrii PD-L care se pare ca functioneaza pe baza unor cip-uri manevrate dupa bunul plac de catre “presedintele” Traian Basescu.Aseara o intrebai pe Alexandra care ar fi solutia ca sa se ajunga la ceea ce sustine miscarea pornita de ea.Cu regret in suflet o spun ca ,vorba ta ,numai cu furca si toporul in mana putem sa mai facem ceva.Atat timp cat Traian Basescu a recunoscut,daca iti mai aduci aminte,ca a fraudat alegerile prezidentiale,eu ,desi voi merge de data asta la vot,nu am nici o garantie ca nu vor fi fraudate si de aceasta data pentru ca se pare ca toata lumea este hipnotizata si se misca dupa cum dicteaza “un ochi la slanina si unul la faina”:).
    Sa ramai asa cum esti acum!

  19. Intuiesc ca ti-ar place mai degraba un Zorro care alearga pe acoperisuri si de a carui tir sant vizate fosilele comuniste sau securiste ? Cumva – numai spre exemplificare – un Alexandru Burian, in a carui apropriere poti inhala parfumul nediluat al securitatii ante-decembriste ? Atunci poti sa spun ca nu acesta este Zorro-ul dorit de mine ! Si de te vei fi intreband totusi care ar fi acela, atunci poti sa spun ca adevaratul Zorro il gasesti in electoratul maturizat care refuza sa se faca complice prin vot (si 70% nu sant putini), in caractere nepartinitoare precum Mungiu, Buzura etc. (din pacate exemplele fericite si foarte putine), care au inteles ca un politician este apa care trece, iar ei trebuie sa ramana (un antagonism de caz este cu siguranta Patapievici). Ei bine, in final raman cu vorba ca Morile Binelui macina mai incet, insa trainic, mai buna imbunarea pe termen lung, decat razbunarea pe termen scurt si mai necesari 10 profesori de religie decat 10 procurori DICOT. Acesta este Zorro-ul visat de mine !

  20. Ca sa nu incep sa bat campii. Pe scurt. Platon traieste, mai exact Mircea Platon. Este un roman adevarat si suficient de tanar. Daca cel putin cei din generatia sa l-ar cunoaste, ce bine-ar fi. Cititi oameni buni, cititi despre o Romanie care a fost, candva, cladita de creiere romanesti adevarate (majoritatea cu studii in afara tarii). Cititi despre Eminescu, sau Aurel Vlaicu, amandoi au studiat in afara tarii. Cititi cum Traian Vuia este sabatorit la Paris si in Romania nici nu se vorbeste despre el. Cititi despre Gogu Constantinescu si Teoria Sonicitatii. Cititi despre Sergiu Celibidache, care a condus ani la rand Filarmonica din Munchen. Cititi ce trebuie, nu va creati cultura doar de pe net. Fara sa ne cunoastem radacinile nu ajungem nicaieri. Mircea Eliade, Brancusi, Cioran si multi altii au fost romani adevarati si n-au trait si nu si-au desavarsit opera in Romania. Cine acrediteaza ideea conform careia trebuie sa ramanem in tara, supusi unui sistem preacurvit, acrediteaza ideea conform careia trebuie sa alimentam la nesfarsit acest sistem mafiot. Pe de alta parte, fiti siguri ca sunt valori si in tara si riscam sa le pierdem si pe acestea daca nu intelegem adevarata ierarhie a valorilor Romanesti. Sunt de acord sa le identificam, dar cu constiinta faptului ca nu fac parte din putere. Cu constiinta faptului ca un roman adevarat nu poate fi decat indurerat si lipsit de putere in tara lui. Nu putem sa-l aducem pe Eminescu la nivelul manelistilor pentru a face o comparatie. Mai intai trebuie sa dezgropam valorile ingropate de comunisti. Trebuie sa ne dezgropam radacinile. Avem putere si rabdare sa facem asta ? Daca nu, atunci vom ramane asa cum suntem. Subjugati unor derbedei. Si nu uitati ca nu putem supune la vot chestiunea asta, nici nu trebuie. Cata vreme cunoastem fiecare dintre noi, cel putin un om, un roman adevarat, este suficient. Asta e deajuns sa ne faca sa mergem mai departe, incercand sa recladim adevarata ierarhie a adevaratelor valori romanesti. Ca sa nu fiu excesiv de romantic, imi aduc aminte ca la moarte lui Florian Pitis, toata lumea, toate ziarele au scris “A murit Florian Pitis”. Eu va spun, nu trebuie sa uitati ca oameni ca Florian Pitis au trait. Trecutul Romaniei se refera la faptul ca au trait oameni adevarati. Prezentul nu retine decat faptul ca au murit. Pretuitiva viata, pretuindu-le vietile.

  21. Ce ti-a facut,victor,fata cu revolutia?In principiu avea dreptate,numai ca era stearsa,n-o ajuta fatza,si-si uitase sanii acasa.Mie mi-ai parut iritat de prezenta ei,la un moment imi era teama sa nu reactionezi ca giovanni cu terzian….Cum crezi ca ar fi marsat COROIU la revolutia alexandrei?

  22. Vai…chestia e ca eu cred ca avem nevoie de o legiune de Zorro, ca sa iesim din cacat. Da de fapt…ce zic eu? Sa vina mai bine vreo cateva mii de legiuni, ca sa avem si rezerve…
    P.S.: Ai fost genial aseara, la “Sinteza Zilei”. Ca de obicei…de altfel.
    Plecaciune!

  23. Sunt de acord cu ideea ca “ar trebui sa ne cunoastem valorile si sa pretuim”. Asa este, dar nu am facut-o niciodata si nu o facem nici acum. Va reamintesc, in spiritul corectitudinii, ca romanii nu si-au aratat “pretuirea” pentru Eminescu, Eliade, Ionescu, Cioran, Vlaicu, Brancusi si ceilalti pe care ii las nenumiti din lipsa timpului si din dorinta de a nu plictisi. Nu au fost finantati de statul roman (si-au facut studiile in alte tari iar proictele lor au fost sustinute in majoritatea cazurilor tot de straini). Multi din ei au fost “goniti” de indiferenta romanilor iar cei care au ramas au sfarsit intr-o saracie lucie. Comunismul doar a perfectionat “arta”, dar nu a inventat-o: romanii au o lunga traditie a “aruncarii in mare” a valorilor.
    NU este suficient sa “ne cunoastem valorile”,sau sa le trambitam la momentul oportun, ele trebuie respectate si recompensate. Cum propuneti trecerea la respect si recompensa?

  24. Cu cat pariem mai multi pe un outsider cumsecade cu atat ii creste cota. Ideea domnisoarei nu e rea, iar spusa copilului din poveste: “regele e gol!” poate da rezultate. Daca stam cu totii deoparte, cartim si nu actionam, nu se va schimba nimic. Astia se voteaza intre ei, membrii de partid, rudele si acolitii.

  25. Mai baieti, lasati-o mai usor cu Platon asta,ca nu e politic si filozofic intodeauna corect.S-a nascut intr-o familie de oameni bogati si a propovaduit dominatia elitelor in “republica”, deasemeni suprematia “interesului general” asupra libertatii individuale( un fel de stramos al comunistilor).Mai mult, a predicat ca parintii sa renunte sa-si creasca si educe copii ci sa-i dea,de mici, pe mina statului sa le faca educatie, in spiritul supunerii fata de “republica”.Daca astazi, ar venii unul cu astfel de idei l-ati cam arunca pe fereastra.
    Domnule Ciutacu, nu inteleg faza cu impostura.Ce are coada vacii cu stampila primariei?? Daca doamna are un bisnis cu relocarea romanilor de afara asta inseamna ca demersul dinsei este un “marketing scam”?? Hai da de, “nu inghite ciupitul”( cum se zice pe la noi prin Rahova). Nu cred ca dicursul doamnei, “nobil si altruist” in esenta, poate fi etichetat drept mercantil, fara nici o demonstratie, doar prin asociatie de idei.Personal, mi-s-a parut ca doamna Svet v-a acordat tuturor, celor de la masa, deferenta spunind ceva despre personalitatile dvs. jurnalistice desi,in opinia mea, nu toti de la masa meritau superlativul. Am mai avut si in lunile trecute o discutie despre oportunitatea de a face o miscare contra sistemului si dumneavoastra v-ati aratat reticent fata de o asemenea initiativa.Dar, de aici si pina la a acuza de impostura pe cei care predica revolutia politica este o cale lunga. Nu va inteleg logica, va sa zica traim intr-un sistem ticalosit rau dar, orice incercare de a schimba situatia este “idealism-utopie” sau impostura. Pai, nu va suparati dar, in logica formala asta echivaleaza cu propovaduirea “status qvo”. Cum adica, sinteti contra lu’Basescu dar nu sinteti deacord sa facem nimic ca sa-l dam jos ?? In opinia mea nu prea are logica demersul asta “jurnalistic” !!
    Un taliban neintelegator….

  26. ION TIRIAC ar fi bun de presedinte. Dar nu cred ca va accepta sa candideze. Stiti voi de ce

  27. Victor, nu cred in Zorro, e adevarat. Dar nu pot sa nu-mi aduc de o replica a lui Padre Pio. A fost intrebat de un tanar: ‘Parinte, am o problema’ ‘Care e, fiule?’ ‘Nu pot crede in Dumnezeu’. Padre Pio rade: ‘Asta-i o problema? Nu-ti fa griji, important e ca Dumnezeu crede in tine!’…
    Nu stiu cat crede sau ce vrea Svet prin ideea ei. Dar ideea e buna, iar blogosfera este deja a cincea putere in lume (s-ar putea sa fuzioneze cu a patra, chiar, sau sa-i ia locul). Macar ca o sula in coasta puterii putem fi pentru inceput. Poate se va vedea si la vot, peste ani. Subliniez doar ca naiva cum e, ideea merita incurajata. Avem timp sa ne miscam. Internetul merge brici.

    Cu pritenie,
    FGL

  28. pt.fiara….o lista de messa re 1000 id active dar in adress book pot fi nenumarate contacte.

  29. Si cand imi amintesc cum l-a injurat “lumea” pe Silviu Brucan cand ne-a prevenit ca nu vor fi suficienti 20 ani ca sa “deprindem” democratia….
    Nu avem nevoie de nici un Zorro, avem nevoie de constientizarea propriei valori si a lucrurilor pe care le avem de facut.

  30. Deschideti bine ochii,ca sa vedeti adevarul,despupati-va urechile ca sa-l puteti auzi,puneti mintea la judecata si sa va dati seama in ce rahat traim.

  31. Mai nou,incep sa ne ia si blocurile,ca sa devenim chiriasi,le incadreaza cu ajutorul OG.20/1994 in grad seismic 1,cate o expertiza tehnica si aia falsa,si gata suntem inrobiti garantat pe 25 ani.Ce legi sunt astea?Cine are interesul?Cui folosesc?Sunt foarte multe cazuri in tara si totul se tine ascuns.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.