Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ne predăm olecuţă în faţa sistemului?

Ne predăm olecuţă în faţa sistemului?

Din toată liota de “analişti politici” care perorează pe televizoare despre orice şi nimic, n-am auzit unul care, comentând prăbuşirea dramatică a lui Traian Băsescu (pe care nici măcar pedeliştii serioşi nu se chinuie s-o mai nege, mai ales că au şi ei sondajul lor), să-şi amintească-n gura mare că Emil Constantinescu s-a declarat învins de sistem când avea 18% intenţie de vot. Asta denotă că ori nu m-am uitat suficient la televizor zilele astea, ori ei nu erau în ţară în momentul respectiv, ori analiza politică este o meserie mult prea grea pentru toţi vorbeţii de sticlă (documentarea pare a fi inutilă şi redundantă, fiindcă oamenii oricum ştiu).

Altfel, dat fiindcă că măcar jumătate din jumătatea de votanţi a preşedintelui în exerciţiu îl consideră, la jumătate de an de la realegere, corupt şi mincinos, omeneşte vorbind, nu pot să cred decât că respectivii sunt ori imbecili, ori demenţi, ori iresponsabili. Pentru că doar imbecilii îl puteau considera în decembrie pe Băsescu cinstit şi necorupt, pentru că doar demenţii puteau să-şi schimbe în jumătate de an părerea despre unul care le-a făcut o impresie bună vreme de 5 ani şi pentru că doar iresponsabilii puteau să fie conştienţi că Băsescu e corupt şi mincinos şi să-l voteze ca să aibă de ce se dezamăgi peste şase luni.

UPDATE: Dat fiind că persistă neclarităţi privind clasamentul partidelor, postez şi graficul aferent, cu amendamentul că s-a halit (ghiciţi voi pentru cine) un cinstit 2% din procentele PSD.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Ne predăm olecuţă în faţa sistemului?

  1. eu zic sa tot votam, poate iese cine vreti voi intr-un final
    base nu va avea soarta lui emil, base domina sistemul
    succes maine la motiune, sper sa treaca si sa va vad in situatia de dupa suspendare: si acum ce facem?

  2. nu ma incalzeste chiar deloc sondajul pentru ca “timpitii si nebunii”l-au suit acolo,acum trebuie sa joc in hora chiar daca nu am picioare,in schimb pot sa-i urez “multa caldura asta ca sa nu-i spun arzate-ar focul”

  3. Victore, nesimtirea e mult prea mare ca sa se clinteasca cineva! Daca sunt lasati astia or sa se si p..e in capul nostru si tot degeaba!

  4. @eu: pica motiunea, nu te umfla aiurea. votam la referendum, dupa ce se prabuseste-n toamna de tot, fara posibilitate de redresare. ‘geaba domina sistemul, nu mai are o para chioara pentru pulime si nici de unde sa faca rost rapid.

  5. Vad ca e cam tacut sefu’ in ultima vreme. Crezi ca se pregateste intens pentru maine seara pe la unspe’?

  6. De curiozitate, cine a realizat acest sondaj si la comanda lui?
    P.S.: Basexu e inca sus, stai sa vezi peste vre-o doua-trei luni….

  7. motiunea nu va trece, desi imi pare rau, la toamna vor creste taxele si atunci sa vezi : scapa cine poate, iar de sondaje sa nu mai aud

  8. În ultimul timp îmi pun tot mai des întrebarea dacă nouă românilor ni se potriveste,sau dacă ni se va potrivi vreodată democratia aceasta care statuează faptul că minoritatea se supune majoritătii.Acest lucru are,iată,un efect pervers care dovedeste că majoritatea,câtă va fi fost ea în realitate,a gresit dramatic,cel putin ultima dată,si în virtutea acestui fapt(pe care îl regretă acum o nouă majoritate a populatiei),avem acum ce avem la conducerea spre dezastru a tării.Nu voi obosi niciodată să repet că există interese înalte ca oamenii să fie tinuti în sărăcie si în incultură pentru a fi manevrati.Acest lucru îl arată toate deciziile majore care se iau acum si care concură la ceeace exprimă afirmatia mea anterioară.Este mult de lucrat pentruca să se schimbe ceva în acest sens,să se facă o cotitură în mentalitatea oamenilor,care probabil ar fi gata să repete alegerile gresite.Pentru aceasta trebue ca ei să-si recapete demnitatea,dacă o aveau cândva,sau să aibă conditii pentru a o putea dobândi.

  9. Deocamdată am timp doar de asta: sondajul e mincinos; “Tribunul” are mai mult! :))

  10. @tbancu: GSS, la comanda PNL. da’ nici CSOP-ul facut pe banii PD-L nu-i mult mai vesel

  11. Din sondaje as retine doua aspecte .
    1. Basescu e suficient de plin de sine incat sa nu-l intereseze viitorul propriului partid . N-are nicio “locomotiva” pregatita , nicio persoana care sa poata fi prezentata publicului , chiar si in 2012 , ca “salvatorul natiei” . Pe Stolojan l-a tras pe linie moarta , pe Blaga il sunteaza din interior , Boc – care inainte de 2004 era un om politic rezonabil – s-a umplut de ridicol prin felul in care executa fara discernamant ordinele de la Cotroceni , un tip gen Croitoru sau Negoita e lipsit de charisma , iar Elena Udrea strange suficienta ura din partea electoratului pentru a nu o vedea ca o alternativa viabila . Sau se gandeste Basescu ca pana in 2014 multe se pot intampla si poate se modifica Constitutia ? Dar chiar si pentru asta are nevoie de sprijin din Parlament si pana una-alta partidul sau se duce pe tobogan in jos . Sau va crea un alt partid ? Dar cu cine : Oprea – corupt si enervant de bogat , Diaconescu – prea cuminte si fara charisma , M.Sarbu – genul de functionar competent pe domeniul sau , dar neconvingator . Parerea mea e ca Basescu e atat de derutat incat nu mai poate judeca limpede . Si ca deocamdata nu se gandeste decat la solutii pe termen scurt pentru a iesi din rahatul in care e in momentul de fata .
    2. PSD nu creste , nu scade . Cam acelasi procent il are din 2008 si la locale si la generale si la europarlamentare si la prezidentiale (primul tur) . In aceste conditii , “batosenia” lui Ponta cu formatul guvernului dupa 2012 doar de catre PSD mi se pare (cum mi s-a parut de cand am auzit-o) o prostie . Daca Ponta se gandeste prea mult la momentul 2014 s-ar putea sa piarda momentul 2012 sau unul mai rapid , eventual (tot ei vorbesc de anticipate) . Chiar aliindu-se cu UDMR si minoritati , PSD nu va putea forma guvernul . Din cate vad si , daca nu se intampla ceva spectaculos , e destul de logic ca tot asa sa fie si in continuare , doar PDL pierde electorat in favoarea PNL si PRM . In rest vorbim de stabilitate in intentiile de vot . Daca PSD (si PNL) nu vor gasi o cale pentru o viitoare colaborare , cu un plan comun de guvernare (care sa nu se impiedice de prea multa doctrina – o dreapta pura si o stanga pura fiind la fel de nocive si o guvernare inteleapta trebuind sa imbine cele doua tipuri de masuri) s-ar putea sa ne trezim cu o mare si neplacuta surpriza : ii vom oferi lui Basescu terenul pe care poate juca cel mai bine – o situatie politica incurcata in care compromisurile pot fi facute in toate directiile . Daca PSD si PNL se prezinta in alegeri ca alianta , Basescu nu va avea de ales decat sa numeasca acel prim-ministru indicat de aceasta alianta .
    Daca Ponta continua sa tina coada sus s-ar putea ca viitorul guvern sa fie format in cele din urma de PDL si PNL . Ce parere ai de scenariul asta : PDL si PNL formeaza guvernul dupa viitoarele alegeri , cu Antonescu prim-ministru , iar alianta guvernamentala prezinta in 2014 pe acelasi Antonescu candidat comun si acesta va numi ca prim-ministru dupa 2014 pe Basescu ? Fantezist , nu ? Si de cosmar , asa-i ? Poate se gandeste domnul Ponta (si domnul Nastase) si la el – ca exercitiu de imaginatie .

  12. desi imi doresc ca sondajul GSS-ului sa reflecte mult mai bine realitatea, totusi, realitatea de la mine de la servici da dreptate CSOP-ului. Dar dupa ce vor fii marite taxele (TVA-ul si cota) atunci sa te tii veselie pe Basexu si trompetRistii lui.
    P.S.: nu-s bugetar

  13. @Adi: ba creste nestavilit PSD. si o face fara sa miste ceva. e cea mai naturala crestere. “daca venim noi, va dam pensiile inapoi”

  14. Deocamdata e tot la 33% . Nu vad nicio crestere . Iar pensiile le dau toti daca vin la guvernare , nu mi se pare ca PSD ar fi mai credibil decat ceilalti . Eu observ doar ca din ce pierde PDL nimic nu revine (deocamdata) PSD-ului . N-o fi un semn ? Din 2008 incoace , PSD tot acolo sta : 30-35% . Ponta n-a adus plusul pe care Antonescu l-a adus PNL-ului anul trecut . Si atunci reactia a fost imediata , acum – dupa 4 luni si pe fondul pierderii de turatie a PDL – nu se intampla nimic pe partea rosie a tabloului politic . Asta spune ceva .
    Apoi , Crin a sarit imediat sa spuna ca ei au si solutii pentru un guvern care sa-l inlocuiasca pe Boc , Ponta o tine una si buna : guvernam dupa alegeri si vrem anticipate . Iar Ponta mai are o problema : a fost in guvernul Boc . Si-l mai are si pe Nastase : am vazut un batran la TV , intrebat de o reporterita de scaderea pensiilor , a dat-o pe “domnul Nastase” , “matusa Tamara” si “salariile nesimtite ale parlamentarilor” . Desi la guvernare e BVB + Udrea .
    In sfarsit , deocamdata nu vad o crestere la PSD si ar fi fost cazul sa apara pana acum .

  15. @Adi: e la 39, iar liberalii n-au nici un motiv sa-l umfle. pedelicii incearca sa-l tina la 33, ca sa nu se vada ca s-au dus ei sub 20. n-am spus ca ar fi credibil, ci doar ca are mesajul cel mai corect din punct de vedere al comunicarii politice.

  16. Victor, eu vad in sondaj ca PSD este la 33%. Prin urmare, stationeaza. In mod normal, daca Ponta se misca mai bine, trebuia sa se apropie de 40%. Este inadmisibil ca in cacatul in care ne aflam sa creasca PNL si nu PSD. Cred ca sunt mai multe cauze. Una ar fi ca Ponta n-a reusit sa se pozitioneze ca lider formal si informal al PSD. Atata timp cat Iliescu si Nastase sunt in continuare primadone si ies in public cu diverse declaratii vizavi de politicile PSD si de viitorul acestuia, Ponta n-are cum sa fie privit de popor ca lider. El va ramane mana a doua, in umbra celor 2. PSD vorbeste pe mai multe voci, iar Ponta nu fixeaza inca nicio idee clara in mentalul colectiv. Daca mai vine cu propuneri de genul unui nou model de stat, dpdv economic si social, model ce ar trebui sa fie gata prin 2011 si sa fie aplicat dupa 2012-2014, n-o sa aiba nicio sansa sa creasca in ochii electoratului, pt. ca romanul vrea sa fie bine acum, azi, la el in casa!
    Acel “daca venim noi, va dam pensiile inapoi” este valabil pentru 2012. N-are nimeni rabdare pana atunci…
    Antonescu, pe de alta parte, desi e “de dreapta” si ar trebui sa nu creasca, isi asuma un altfel de rol, mult mai activ si ancorat in prezent si are de castigat. S-a autopropus premier pt prezent, speculand foarte bine dorinta de schimbare rapida pe care si-o doresc romanii.

  17. Scuze , am intrat direct pe sondajul celor de la PDL . La 39% intr-adevar se schimba mult situatia . Cu 7% UDMR , cu 18 locuri ale minoritatilor si tinand cont si de redistribuirile care se fac , PSD se poate gandi la o guvernare ca cea din 2000-2004 .
    Plus ca daca au crecut spre 40% atunci vorbim si de o tendinta .
    Intr-adevar , perspectiva e alta la acest 39% . Cel mai prost iese in cazul asta PNL , care va ramane in opozitie in continuare . Cel mai prost , inafara PDL …

  18. @john doe: vezi in sondajul PD-L. cred ca-i nevoie sa pun si graficul din cel al PNL.

  19. Nu inteleg sensul intrebarii din ultimul grafic intrucat nici Antonescu nici Ponta nu au avut ocazia de a demonstra daca isi respecta promisiunile in fata intrebatilor (daca sondajul nu e in interiorul partidelor).
    E ca moda de a spune ca guvernantii sunt incompetenti de parca ar fi avut vreoadata intentia de a guverna tara. Trebuie sa-ti demonstrezi incompetenta (sau compententa) incercand sa faci ce ti se cere ori mie nu mi se pare ca au incarcat sau ca au avut vreoadata intentia sa incerce. Oricum nu-i suspectez de competenta. Sper ca m-ati inteles.

  20. Eu oricum prevad ca s-or duca-n cap precum PNTCD. Vorba ta, mai vedem in toamna, da nu cred ca-i toamna asta, bine ar fi…
    Partea proasta-i ca nu putem pana atunci sa facem ceva…
    Astept sa vad cat de rau trebuie sa ne mearga pentru a face o data ceva. Am impresia ca si la iarna v-om sta in frig doar sa nu cresca facturile la intretinere si lumea sa poata plati.
    Ai dreptate cand afirmi ca trebuie sa fi complet imbecil ca la alegeri sa fi crezut ca era cinstit si necorupt. De asta mi-e teama, sa nu uite, iar si iar, acestia care au m-ai uitat odata

  21. Bun, tendinta e clara si asta conteaza.
    Eu cred ca o sa reinceapa circul televizat, de genul “Today on DNA!”, vorba lui Badea.

  22. In sfarsit , imi mentin ambele puncte de vedere , in functie de care e rezultatul corect : 33% sau 39% . Una dintre parerile de mai sus insa nu mi-o modific decat daca PSD va creste suficient de mult pentru a face caduca orice discutie despre formule de guvernare . Aceea ca atitudinea inflexibila a lui Ponta risca sa arunce PNL in bratele PDL . Intr-o formula care sa disimuleze o Alianta DA reinviata , dar intr-o formula care poate fi construita . Cu Basescu mai in umbra dar cu putere de decizie cel putin la nivelul partidului . Liberalii i-au dat un cec in alb lui Antonescu doar in ipoteza ca asta le-ar aduce un loc la guvernare . Daca aceasta perspectiva se indeparteaza (si daca ei nu vor PDL , iar PSD nu-i vrea pe ei , asa se va intampla) , Antonescu va avea mari probleme in interiorul partidului . Daca nu cumva va deveni mai flexibil (iti amintesti ca te-ai suparat pe el in decembrie , mai tii minte de ce si mai ales , crezi c-a fost o intamplare?) .

  23. parca vad ca maine, inainte de anuntarea rezultatului oficial in ceea ce priveste votul pentru motiune, base va iesi pe sticla si va anunta rezultatul: 51,7% vs 49,3%… in acelasi timp geoana va topai in parlament a victorie, iar crin va da vine pe sondajele mincinoase…sau asta s-a mai intamplat?

  24. imi cer scuze anticipat pentru ceea ce urmeaza sa va scriu domnule Ciutacu,pentru ca nu-i direct la subiect,insa o ia usurel pe ocolite,am vazut in emisiunea domnului gadea un caz cu un batran intrat in spital dupa ce “zeus-moise”a decretat “legea taierilor”ei bine in bloc la noi avem un deces cu acces la “legea taierilor”omul care se uita linistit la tv si a auzit 15% din pensii s-a suparat,a tipat la consorta care si dumneaei este pensionara,a intrat in baie si nu a mai iesit,pana a inteles doamna ce s-a intamplat pana au venit baietii de la salvare s-a constatat decesul,tragedia este cu atat mai mare cu cat omul abia isi depusese dosarul de iesire la pensie,asa ca iata o “iesire din sistem in avans” va rog sa-mi fie iertata impolitetea daca am scris ceva care nu era in concordanta cu luna iunie

  25. Victore, eu nu stiu daca e vorba de iresponsabilitate sau prostie dar stiu multi romani care l-au votat pe Basescu exclusiv ca sa nu voteze PSD-ul reprezentat de Geoana. Tind sa cred ca e vorba de cretinism pur pentru ca au sanctionat un PSD destul de schimbat de cel din 2000 – 2004 (macar ca atitudine), Basescu dovedise cinci ani ca este dictator si pentru el Constitutia nu este decat hartie igienica si acum vom trebui sa trecem toti prin iad ca aceeasi idioti care au pus botul la propaganda anti-PSD sa voteze mai apoi anti-PDL vreo 20 de ani dupa evenimente. Totul din pura prostie.

  26. Vezi sa nu se predea chiorul in fata sistemului! Tare as vrea s-o vad si pe asta! Dar daca tu zici ca la toamna mergem la referendum atunci imi incarc bateriile si mai rezist pana atunci! Da’ spune-mi Victore, toamna devreme sau, asa, mai pe iernisor?

  27. Si ce daca ? “oficial le merge bine”,afacerile merg…
    E multa liniste in aripioara “L”, a PD-L -ului, de ce oare?
    Dupa definitia dvs. sunt inca multi iresponsabili, imbecili si dementi , dovada elocventa este scadalul de la Iasi, a membrilor PD_L dar si decizia sinucigasa de azi, de excludere a deputatului respectiv.
    Si daca pica motiunea, vom avea alta vuvuzela ?
    Ca T. Basescu are un fix, in numirea aceluiasi premier( probabil era sub influienta bauturilor alcoolice).
    Sau poate va fi Crin ? O sa-l calce in picioare si pe el, daca va intra la guvernare.
    In afara de o marioneta, nimeni nu poate face echipa cu papusarul Basescu.

  28. eu cred ca imbecilitatea electorala romaneasca este atat de mare incat, daca s-ar vota peste cateva saptamani, ar iesi tot basila. cu putin ajutor de la televiziunile moguliste si de la servicii. dar hotaratoare ar fi imbecilitatea.

  29. Bun, si daca vine PSD de unde da pensiile inapoi? Poate din averile lor, din ce-au privatizat pe vremea lui Nastase. Acum probabil si eu daca mi-as face partid si as spune ca dau pensiile inapoi, cresc alocatiile pentru copii, angajez toti somerii si cultiv si ultima palma de pamant romanesc, obtin mai mult decat Basescu. E clar ca PDL se da jos de pe val, dar PSD ce aduce bun daca e pe val? Pana la urma problema in Romania e criza din toate domeniile si nu cine-i pe primul loc in sondaje. Daca e cineva pe primul loc, ce capacitate are de a schimba situatia tarii? Competenta si capacitatea de mobilizare in folosul societatii nu-i tot una cu clasamentul in sondaje.

  30. Un singur pas mai trebuie sa faca si sunt “impuscati in cap”, cresterea taxelor sau un nou imprumut.
    Nu ii vad bine!
    Eu propun o Monarhie cu Parlament si Guvern ales.

  31. Am vazut si aici pe blog si am mai auzit si cu alte ocazii comparatia intre soarta PNTCD si cea viitoare a PDL . Nu cred ca sunt situatii comparabile . In primul rand ca PDL si-a creat niste structuri in teritoriu comparabile cu ale PSD-ului (amintiti-va ca si PSD cazuse prin 2006-2007 sub 20% dar a revenit pentru ca alegerile se castiga in primul rand de catre structurile din teritoriu) . In al doilea rand , PNTCD ar fi intrat in parlament in 2000 daca nu faceau o prostie incredibila : s-au inscris in alegeri ca alianta , desi aliatii (AFDPR , intre altii) nu aveau cum sa le aduca voturi in plus . In schimb le-a marit pragul electoral pe care trebuia sa-l sara – de la 5% pentru partide la 10% pentru aliante . Daca se inscriau ca partid in alegeri intrau in parlament . Cam o treime din voturile de atunci au fost pierdute din cauza pragurilor electorale . PNTCD a iesit din scena din prostie . Nu cred ca PDL va repeta prostia aceea . Eventual se va retrage in expectativa (daca altfel nu se poate – cred si eu ca in toamna e posibil sa piarda guvernarea) dar vor astepta schimbarea de roluri de dupa aceea : avandu-l pe Basescu la Cotroceni pana in 2014 multe se pot intampla .

  32. Cu regretele aferente, dar afara de plutirea
    model sac de ciment scapat de pe geam a Basescului, sondajul asta n-are nici o urma de credibilitate.
    Din doua motive:
    1. Fenechiu, inceteaza! =))
    2. O minima logica arata ca migratia procentelor PD-ului
    se intampla inspre PSD, si nu inspre PNL,
    dat fiind ca in ultimii ani electoratul basist
    a fost predominant rural.
    Nu uitati ca interesati sa raspunda la sondaje ACUM
    sunt tot cei activi electoral in 2009,
    ca doar nu s-or fi… sculat brusc
    cei dezinteresati de politica, ashea, ca le e drag de Crin
    si au zis ca sa-i faca bine la imagine. =))

    *PNL, cand aplici cosmetica,
    scade eroarea maxima de la tine, nu de la PSD,
    ca (pro)liberalii mai repede raspund telefonic la sondaj,
    dar mai greu se misca la urne.
    Pensionarii aia de la tara ai PSD-ului
    se bucura de electorale ca noi de-un concert AC/DC,
    a buna s’ama ca nu le rateaza. :))

    Hai, fiti cuminti si scrieti bancuri mai creative,
    c-apoi va iubim iara. 🙂

  33. Nu mi-am terminat de fapt ultimul comentariu : singura solutie pentru a-i scoate din scena definitiv pe PDL-isti este o alianta PSD-PNL . Va fi prea mare ca s-o poata contracara . Asta voiam sa spun . 🙂

  34. Sigur, rezultatele sunt invioratoare, dar par a nu prea fi de folos, tara-i in sant, guvernantii-s de rahat, marinaru-i in silentio stampa, boc a gasit o gaura de sarpe mic si sta pitit acolo, viitorul se arata trist si urat, deci cu ce ne incalzeste procentul, oricare ar fi el?! Daca trece motiunea, cade guvernul dar il pune marinaru’ inapoi cu duduia cocos in frunte, ca sa ne invete minte!

  35. De acord cu Adi. Crin Antonescu este cel mai bun orator politic pe care il avem, dar este suficient? (totusi discursul sau este unul intelectual/intelectualist fara mare priza la oamenii simpli) Cateva gesturi comise in timpul campaniei electorale, inclusiv cea de la anuntarea rezultatelor primului tur de scrutin, ma determina sa nu fiu la fel de entuziasta ca altii. Atitudinea lui este intotdeauna in stransa legatura cu locul pe care il ocupa in sondaje. Daca este in frunte, ca acum, va avea un discurs mai flexibil; daca este in urma lui Ponta, discursul lui va fi anti-PSD/Ponta. Dar indiferent de asta, cred cu tarie ca singurul raspuns viabil la catastrofa pe care o traim este o alianta PSD-PNL. Si daca cei doi lideri nu inteleg sa lase orgoliile deoaparte, sunt la fel de vinovati ca si ceilalti.

  36. Antonescu presedinte? Destul de interesant, adevarul este ca prestatia lui Ponta din ultima vreme nu este extraordinara. Pe de alta parte parca si Crin prea este non stop la TV, mi-e teama ca o sa isi epuizeze capitalul de simpatie pana la alegeri.

  37. @ Anca

    Si PNL poate lua voturi de la tara . In satul de unde-s eu de loc din 14 consilieri comunali , 9 sunt ai PNL-ului , iar primarul liberal a castigat clar din primul tur .
    Pe urma , cele mai bune rezultate ale PNL-ului sunt obtinute in doua judete preponderent rurale : Calarasi si Giurgiu (ambele se aflau pana prin 2000 in tabara PSD , Calarasiul fiind judetul cu cel mai procentaj al PSD in alegerile din 2000 , iar Giurgiu fiind pe locul 5 in acele alegeri) . Nu e chiar atat de incredibila o migratie a voturilor spre PNL . Mai ales in mediul rural unde alegatorii judeca lucrurile mult mai simplu : le-a mers bine cu guvern liberal ? Le-a mers cel mai bine (nu cum si-ar fi dorit , dar cel mai bine dintre toate guvernarile) . Cum solutii sunt doar trei , n-ar trebui sa te surprinda o orientare a electoratului rural spre PNL . Nu spun ca se va intampla asa , dar nu e incredibil .

  38. D-le Ciutacu,
    daca cineva ii crede prosti pe Basescu si PD-L’isti,se inseala amarnic !? Parerea mea e ca se face “coliva” pentru altcineva.Cred c-o sa raminem cruciti de ce-o sa e intimple !!!

  39. N-ar putea face un sondaj despre Base si peste hotare, macar in tarile membre UE?
    Sa intrebe si oficialii europeni( glumeam !), pentru ca, nimeni nu mai viziteaza Cotroceniul !

  40. bun vine pnl , psd,prm …. sau alti politruci…
    SI CE ???!!!!!!!!!!!!!!!!! au mai fost . de 20 ani ne-o luam in gura cu sistemu pe baza de ,,alesi ” .legi date de ei ( doar sunt stapanii nostrii ce dracu ) , suntem acuzati de ei si judecati de ei .
    si on top of all platim taxe mai rau ca iobagii ( studiati istoria sa vedeti cat bagau claca si zeciuiala la boieri ) .
    EU nu mai pun botu la vrajeala cu : ba ne alegeti pe 4 ani ( noi va conducem ca pe o turma de oi ) , va luam banii ( sa-i impartim noi cum vrem sau cum ne pricepem ) pe motiv ca avem grija de popor ( turma de animale ) . deci daca muncesti esti un bou ca o faci pentru ,,protectie sociala ” adica ii tii in spate pe altii ( ma doare la un metru in fata ca ei sunt amarati …sa se duca la munca in mortii lor ca nici mie nu mi-e usor ) ….si o mai faci pentru cei 3 % ce conduc tara : militie , politicieni , judecatori , armata , procurori , securisti , notari ,birocrati , asa-zisi afaceristi ce fac bani pe baza contractelor cu statu ….si lista e lunga ..
    apropo ni se baga pe gat varianta cum ca fiscaliatea e de 30-40 % . serios ?!!!!!
    eu zic ca e 75 % ( 20,8 % cas 10+0,85 % cass & pe fluturas 5 cas , 5 cass + somaj 0,5 comision itm 1% etc. ..dupa aia 16 % impozit pe venit /profit ..si accize , impozit pe casa masina , amenzi , autorizatii….
    somaju e oficial 5 % .hahahhahahaha sa mori de ras ( sau de nervi ) .
    avem 4 milioane muncitori din 16 milioane . 4 milioane pensionari ( o sa fie 5 si o sa-i mai tina dracu ) si deci raman 8 ( ADICA 50 % SOMAJ ) . din astia 8 cica 4 milioane sunt muncitori ocupati in agricultura ( adica someri in pm , ca daca dai cu sapa si cresti o vaca nu inseamna ca esti fermier inseamna ca incerci sa nu mori de foame la propiu ) …….
    ps: pt. idiotii care cred ca suntem in evu mediu si peste 50 % din populatie trebui sa dea cu sapa . in germania numai 3 % sunt fermieri care fac 2-3000 de euroi ( ca aia din servicii sau industrie ) . sa va intre dracu in cap ca evu mediu timpuriu a trecut si asteptarile oamenilor de la viata sunt altele ( la fel ca si educatia …ar trebui oricum ) . si la NOI numai 3-5 % pot lucra fermieri restu sunt someri ce incearca sa nu moara de foame la propiu ( sau beau toata ziua si astepta un ajutor social sa-si plateasca curentu si sa-si ia tigari )

  41. elena udrea de ce nu era cotata la bursa ? eu pe ea am sa o votez. Acest popor mai merita inca o domnie portocalie. Meritam sa murim ca natie.

  42. Parea mea este ca guvernul nu va cadea(desi as vrea).”La ora asta Oprea e cu sacosile cu ulei si zahar” mai tineti minte? Aia asa rezolva acum problemele.O sa vedeti.

  43. @stan “bun vine pnl , psd,prm …. sau alti politruci…SI CE ???!!!!!!!!!!!!!!!!! ”
    Si atunci ce? Ne revoltam si interzicem partidele? oamenii politici?

  44. Din postare, lipseste ceva dupa decembrie: 2009.

    Pentru ca in decembrie: 1989 nu stiu daca machitorul-uzurpator, era cunoscut de 3000 de persoane in tara asta.
    In 1999 era ceva mai stiut, era cel care urma sa-l termine, sa-l trimita in rezerva, la pensie sau la facut prunci (nu ca el machitorul n-ar fi specialist la facut prunci in familie si in afara ei) pe seful lui de partid, si pentru o perioada ocrotitorul lui, pe primul ministru alungat cu ajutorul minerilor.
    In zece ani din 1999 pana in 2009, individul a crescut intrand in atentia a cica zece milioane si ceva de romani, care l-au sau nu l-au botat.
    Cum era in 1989, in 1999 sau in 2009 stiau aproape toti romanii.
    Unii sa zicem ca nu au discernamant, altii ca s-au facut ca nu stiu ce hram poarta, altii nu au vrut sa stie nimic si au pus botul, dandu-i via libera per un nou mandat. Altii nu s-au deranjat pana la urne si si-au gestionat duminica de 6 decembrie 2009 cum au avut muschii lor chef.
    Sunt cinci milioane de romani si inca ceva, care stiau cine este personajul si nu au pus botul.
    Cine nu a stiut cine este viitorul president sau credeau ca este inocent ca o floare sau un prunc nou nascut, nu au nici o scuza.Ca si aceea care s-au lasat amagiti, cumparati, manipulati si manevrati. Ca si cei care prin frauda i-au asigurat accesul la un nou mandat.

    Ma asteptam sa continui ideea, cu presedintele care s-a retras avand 18 % din preferinta electoratului.
    Beneficiarul fraudei din noaptea de 6 pe 7 decembrie 2009 de ce nu o face.Este subiect de dizertatie in psihanaliza de ce individul asta compromis, ticalos, corupt s.a., pana in rarunchi nu o face.
    In rest, maine e marti si marti nu e sambata.
    Sa vedem constiintele alesilor natiunii cum vor functiona.
    Si apoi, ce culoare va avea bila pe care o vor tine in mana, cate vor fi negre si cate vor fi albe.
    Zicea cineva nu mai stiu cine, intr-o emisiune, ca si in parlament se fura in codru.
    Bordelina valideaza cum vrea ei voturile si chiar daca lipsesc vreo patruzeci de dipotati, ea ii adauga unde vrea ea pe absenti, la bila convenabila bostanilor.
    Deci pe maine.
    Si seara sa fim cu zambetul pe buze si sa iesim in strada bucurosi, ca parlamentul a mai dat o sansa la existenta romanilor-rumani.
    Maria S.(Timisoara)
    Mai aveam o bucatica de text, care s-a evaporat.Daca totusi apare, ala e.
    Daca nu mai apare, nu mai apare, si gata.

  45. @nina balan
    uite ce ma reprezint pe mine . restu MA LASA RECE ..
    ne dam noi legi ca in oregon , , ne judecam noi intre noi ca in usa ( jurati ) si ne votam ( la 12 luni ar fi bine pt. noi ) reprezentantul in procese aka procurorul ( cetateni vs X ) si etc…..

    ,,Si atunci ce? Ne revoltam si interzicem partidele? oamenii politici ” – ca sa faci asta tre sa ai sange in instalatie si sa fi un pic inteligent ( sa vezi cum e mersu cu viata asta nenorocita ) . din pacate la NOUA ne c-am lipseste asta . la NOI….intelegi orice fraer ne face ca oricum suntem prosti si daca sunt 10 % care inteleg ceva NU au cum sa zica : bich i aint scaerd , i aint mother f…r . nu au cum pentru ca sunt zero ( niste carpe ) .
    si asta e povestea natiunii romane de cand s-a nascut ea .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.