Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Naţionalizarea forţată a băieţilor răi, nişte foşti muritori “pe persoană fizică”

Naţionalizarea forţată a băieţilor răi, nişte foşti muritori “pe persoană fizică”

Isteria mediatică de după interviul Gâdea-Ungureanu, dincolo de tonul ei fals şi vindicativ, mi-a reamintit o chestie care mă scoate din minţi. De-o bună bucată de vreme, polarizarea politică excesivă a dus până acolo încât am început să simţim, din reacţiile publice la micile sau marile noastre nefăcute, că nu ne mai aparţinem. Mă refer la noi, băieţii răi de la Antena 3. Cei care, până la urmă, oricât nu le-ar plăcea unora să recunoască, am ridicat împreună postul în topul audienţelor, am generat trendul crescător pe care s-a urcat şi restul echipei şi am făcut ca Antena 3 să fie percepută drept singura opoziţie zdravănă şi consecventă la regimul politic dominant până la sufocare. Am devenit un soi de bun public sau, după caz, într-o oglindă politică, adevăratul inamic public. Nouă nu ni se mai permite nici unul dintre privilegiile muritorilor. Noi n-avem voie să avem zile proaste, noi n-avem voie să fim măsuraţi, noi n-avem voie să ne irite anumite atitudini şi decizii politice, noi n-avem voie să ne abatem de o linie închipuită. Noi trebuie să ţinem cu orice preţ, uneori chiar împotriva voinţei ei, opoziţia unită. Noi trebuie să-i executăm, în numele nobilului deziderat al reinstaurării democraţiei şi al răzbunării umilinţelor la care un întreg popor s-a supus prin vot democratic, pe portocalii. Noi trebuie să-i scăpăm pe unii de ceilalţi. Nu că n-am face-o cu plăcere. Altfel n-am fi rezistat, într-o componenţă standard (ulterior extinsă), atâţia ani împreună. Şi, credeţi-mă, au fost şi sunt multe încercări (de la propuneri financiare apetisante până la presiuni exercitate în diverse forme) de a ne despărţi sau a ne întoarce unii împotriva altora. E flatant că multă lume are aşteptări de la noi. Dar a devenit invaziv şi obositor. Pentru că nici n-avem valenţe istorice de eroi, nici n-am fost câştigaţi la belciuge, nici nu urmărim obiective politice proprii, nici n-am semnat vreun contract cu poporul nemulţumit că-l rupem în bucăţi pe cel mulţumit. Putem fi umflaţi sau ucişi cu telecomanda, folosiţi-o!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Naţionalizarea forţată a băieţilor răi, nişte foşti muritori “pe persoană fizică”

  1. @Roxana Iordache: deocamdata, nu noi ne rugam de voi, ci voi va intoarceti la noi. pentru ca nu gasiti pe telecomanda altii mai buni. daca i-ati gasi, am fi istorie recenta. cat despre stacheta, dincolo de faptul ca invocatul Cojocaru e mai coerent decat multe dintre starurile politice, adreseaza-te pe tema asta cui o lasa jos. la mine se califica, de regula, campionii.

  2. Fiecare emisiune depinde si de harul de moment al realizatorului. Ce este bine la voi?Faptul ca nu mai vin vuvuzelele portocalii sa strice cursul firesc al emisiunii. Mai vine cate uneperist, dar se trece cu vederea. In rest, e bine, e relaxant la voi…
    In legatura cu interviul luat MRU. Nici nu ma asteptam sa-i sara Gadea in gat. Ce naiba sa-i reproseze dupa cateva saptamani de mandat? Daca era basescu, boc, era oricum altceva..
    Asa ca vedeti-va de treaba!

  3. Victore sint antenist 3 de la inceput si din ala inrait.Acum insa voi trebuie sa va duceti crucea.Hai ca mai aveti putin. Totusi ma cam intristez.Ce drac “om” vorbi dupa ?

  4. Domnule Ciutacu,de ce sunteti asa de suparat? Oricit mi-ati spune sa folosesc telecomanda,eu ma incapatinez sa nu o fac.Antena3 ,pentru mine,este calmantul si razbunarea mea,impotriva “leprelor portocalii”.Stiti care a fost satisfactia mea cea mai mare? In timpul protestelor, mi-am dat seama ,ca munca dumneavoastra nu este in zadar.Oamenii va asculta,iar prin scandarile din Piata ,va sustin.Nu mai fiti suparat,stiu ca este greu,dar capul sus,mai este putin,si….gata.Va respect si va urmaresc cu mare drag pe toti! ANTENA3 CEL MAI PREMIAT POST DE STIRI! Si asa va ramine!

  5. 1. Gadea nu a fost incisiv, si sunt convinsa ca a injurat in gand/si-a muscat limba ca sa ramana calm si sa nu fie incisiv fiindca:
    – il avea invitat pe prim-ministru si trebuia sa dovedeasca ca ii respecta functia ( asta nu inseamna ca respecta si omul)respectandu-si astfel rolul de moderator de la un post tv critic fata de putere;
    – o atitudine incisiva, tinand cont de antecedente cu cel de la sanatate ( atitudine corecta si motivata din punctul meu de vedere), nu ar fi avut ecou pozitiv;
    – stia ca orice intrebare incomoda ar fi pus unui interlocutor care are scoala SRI ( pe langa altele), tot nu ar fi primit un raspuns concret;
    – lasandu-l pe MRU sa i-a initiativa , in cadrul interviului, l-a ajutat pe acesta sa dovedeasca telespectatorilor cat este de interesat in a comunica adevaruri , lucruri concrete si importante aferente rolului lui de prim-ministru;
    2. cred ca nici macar Gadea nu s-a asteptat ca MRU sa vorbeasca fara a spune chiar nimic si s-a blocat nitel.
    3. MRU a dat dovada ca ” lupu-si schimba parul dar naravu ba”. Sunt convinsa ca i-a fost impus, chiar si presedintelui, si are o misiune care , in nici un caz, nu va fi pentru interesul nostru/popor roman.
    4. venirea lui MRU la interviu A3 nu a fost decat un joc de imagine din partea lui si cred ca , in timp, faptul ca nu a spus nimic concret si important pentru noi ii va fi defavorabil.
    5.Noi nu avem voie sa ne simtim jigniti de faptul ca primul-ministru ne-a desconsiderat si nu ne-a comunicat nimic despre ce va face in viitor pentru a indrepta situatia economico-sociala, in calitatea lui de conducator de executiv??
    6. S-a gandit MRU cat va avea de pierdut , referitor % incredere, adoptand un astfel de comportament: duplicitate, lipsa de comunicare si fara nici o actiune concreta ??
    Daca spune: vreau sa fac…. dar nu ma lasa PDL, dovedeste altceva decat incompetenta sau faptul ca este un paravan??
    Pentru mine, comportamentul lui MRU din ultimul timp, nu a fost decat un motiv in plus ca sa nu ma astept la rezultate pozitive pentru starea in care suntem.

    Eu, cea care foloseste telecomanda pentru a cauta postul antena 3 , o fac din cauza convingerilor personale si a structurii mentale si nu pentru show.

  6. Nu avem voie sa ne vaicarm si nici sa ne victimizam si nici sa ne laudam cand stim bine ca o meritam dar ce avem voie sa facem, sa muncim ca robii pentru ei, sa-laudam, sa-i veneram? Nu pot, nu am facot-o niciodata si nici no o fac, sunt rebela de cand ma stiu, nu suport minciuna, hotia si prostia, si nu am de gand sa ma schimb la 40 si vreo doi! Am luptat cu sistemul de stat vreo 20 de ani si am castigat si nu am de gand sa renunt la ce sunt cea mai buna, mai buna dacat ei mai buna decat mine insami, cateodata spre stupoarea mea! O sa-i critic toata viata si ori de cate ori am ocazia atat direct cat si indirect pe toti hotii si agramatii Romaniei! Bafta multa tuturor celor de la A 3 si in special dvs pentru modul cum dati totul in vileag, chiar daca, uneori cu eleganta!

  7. @Doina: “care are scoala SRI ( pe langa altele)”;
    ati urmarit emisiunea d-lui profesor Valentin Stan ?! 😀 OMG !

    A fost absolut fabulos cum un carturar “care are scoala SRI-ului”,
    pe linga alte multe scoli, un eminamente rasat intelectual
    bîl, bîl, bîl, n-a fost in stare sa articuleze ceva concret
    la “intilneala” cu cetateanul José Manuel Durão Barroso si ulterior:
    – vezi inregistrarea, incepind cu 41:20;

    – in aceeasi inregistrare, la 44:30, avem un monumental
    (jenant) moment politic al lui MRU: “If I may use my mother TONGUE…”.
    (voia sa zica “language”, dar pentru ‘nemteni’ e tot un drac 😀 );
    – la 44:45 vine si explicatia (legata de performanta lui MRU de a… nimic).
    – la 46:40, vedem un purtator de cuvint ce se exprima si un PM(MRU)
    care tace, “tace apasat”;
    – la 47:27, observam cum evolueaza in continuare MRU.

    Emisiunea lui Mihai a fost un show; o reprezentatie in care am putut
    urmari cu incintare un carturar, un om cultivat, un om de spirit care
    ne-a intarit convingerea ca “la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”.

    PS: daca replicile de 2lei50 si contrele de tablagiu pe malul girlei
    ale lui MRU ce l-au naucit pe “sarmanul Mihai Gidea” pot fi luate in
    considerare ca elemente de mare rafinament, in loc sa vorbeasca de
    strategii, de politicile economice, sociale, precum si de multe alte
    lucrusoare, (deh, nu atit de importante), iar poporul suveran a salivat
    cuprins de reverie la ce bun vorbitor avem si ce presedinte multilateral
    dezvoltat intelectual vom avea, atunci inseamna ca traim intr-o lume
    unidimensionala si putem merge linistiti sa tragem un pui de somn.

  8. Am uitat sa o intreb pe Roxana cum poate sa razbata singura ca eu nu pot si consider ca A 3 o face pentru ca are instrumentele nevesare, oameni, informatie, etc. Ce are de reprosat la adresa lui Gadea, Ciutacu si altii la fel de buni in ce fac? Nu a auzit ca munca in echipa este cea mai eficienta? Aici nu este vorba de aroganta noastra ci a lor! Nu sunt de acord cu ea ca daca am face toti macar 1% din ce faceti voi nu am mai fi subjugati lor si nu vreau nici telecomanda ci A3!

  9. A spune că A3 este singura televiziune de opoziţie e corect, însă ideea că A3 e “singura opoziţie” e o iluzie periculoasă. Afirmaţia asta o fac şi propagandiştii băsişti, fiindcă ei nu se tem de A3 singură. Antena 3 poate face dezvăluiri şi critica regimul dar nu-l poate demola de una singură. Opoziţia civică (pieţele) şi cea politică (USL) sunt slabe pentru că nu sunt susţinute. Eu unul m-am cam săturat să aud că “opoziţia nu face nimic”: ei fac tot ce pot dar ca să poată mai mult au nevoie de sprijin.

    Pe scurt, pentru criticii de serviciu: dacă vreţi să-i vedeţi pe băsişti enervaţi dar şi uşor amuzaţi atunci uitaţi-vă la Antena 3. Dacă vreţi să-i vedeţi speriaţi atunci ieşiţi în pieţe. Iar dacă vreţi să-i faceţi KO atunci sprijiniţi USL – chiar şi numai la vot e suficient. Ca să-l parafrazez pe Kennedy: nu vă întrebaţi ce face opoziţia pentru voi, întrebaţi-vă ce faceţi voi pentru opoziţie!

  10. Fara D-voastra si fara postul Antena3 Romania ar redeveni ceea ce a fost in ultimii ani de dinainte de 1989! M-am uitat 5 minute la B1, la o emisiune a lui Turcescu in care si hipopotamul transpirat se transfigurase total folosindu-si intens limba si am inteles ca ne-am indrepta spre minciuna, totalitarism si cultul unor personalitati de mucava. Cristoiu a indus stilul lui din Scanteia Tineretului si de la revista Teatru!

  11. In legatura cu telecomanda, chiar a fost nevoie s-o foloesc.
    De-a dreptul geniala ideea celor de la Realitatea de a prezenta 2 zile la rand emisiuni in care s-au folosit numai de politicieni.
    Dintr-un basism exagerat s-a ‘nimerit’ din pura intamplare, ca in prime time sa fie DD, urmat de Cotoi/Paleologu si Igas/Arafat (btw, dupa ce i-ati suflat vand in pupa lu’ nenea Palestinianu’, el se afiseaza intr-o prietenie la catarama cu cel pe care l-ati/ai facut cu ou si cu otet in legatura cu semianalfabetismul de care da dovada?).
    Dar ce mai conteaza configuratia basista atata timp cat le-au iesit 2 zile de show cu politicieni? Nu cunosc datele de rating, insa pun pariu ca au facut dublu fata de cat au facut week-end-ul trecut.
    Rar le iese, dar cand le iese devine concurenta mai frumoasa.

  12. Cu Ungureanu opozitia are treaba serioasa.Azi ea nu exista la modul serios.
    In ceea ce va priveste numai cineva care nu pricepe locul fiecarui actor va poate reprosa ceva.
    Eu unul sunt multumit si nu vad vreun motiv de patima.
    Avem de toate.
    Ton prietenos pe anumite posturi,o talonare critica la A3.
    Noi cei care va privim alegem.Ne place bine,nu ne place iarasi bine.
    Lumea se va obisnui cu timpul.
    Sanctiunea se aplica la vot nu invadand blog-ul unui ziarist sau cerandu-i acestuia sa joace un rol care nu ii apartine.

  13. @Cãtãlin Ionescu: pierzi banii aiurea. in prima zi au facut fix cat faceau fara politicieni

  14. @Cãtãlin Ionescu
    Nu stiu daca ai citit informatia de acum aprox. o saptamana jumate – doua , dar de cand Realitatea s-a transformat dintr-o televiziune semibasista in una basista 100% (cam din februarie – vezi intalnirile dintre Elan si capii PDL 😉 ) , la concurenta directa cu B1 , RATINGUL LOR SA DUS DRACULUI DE TOT !!! 😈
    Asa ca acum cauta tot felul de “artificii” sa mai dreaga busuiocul (FARA sa schimbe “ESENTA”); sa vadem daca o sa puna lumea botul …! 🙄

  15. @ex:
    s-a apucat sa vorbeasca in romana nimicuri, asta a fost momentul de jena.
    in ceea ce priveste “native/first language”, parca se aude mai omeneste
    si se foloseste cu preponderenta in zilele noastre, iar “mother tongue” e
    o varianta veche/depasita/arhaica.

  16. Desi esti suficient de arogant si genial, o sa torn putin gaz lampant, ca benzina e scumpa.
    Adica, daca ar exista un partid cu oameni la virf precum toti cei de pe la Antena 3 am putea sa ne vedem de treaba, noi circotasi de serviciu.
    Pacat ca partidele au si ff multe hahalere

  17. Si discutiile in contradictoriu dintre Base si Arafat tot fix la ,,irealitatea” au inceput si azi am auzit si cu siguranta bine ca Dr. Arafat este pe liste ca posibil candidat pt. capitala din partea PDL! Oare mai are vreun scop de atins! Lamuriti-ma cum sta treaba cu victimizarea publica a d-rului Arafat (mitinguri, chestii, trestii)! Stiti ca palestinianul are si puncte mai putin forte in ce face? Nu ? Bine. Nu pot sa spun chiar aici, dar am ramas masca in clipa in care am auzit si tot atunci am primit si raspunsul la o faza pe care o traisem pe viu cu doua zile inainte intr-o situatie de urgenta, cu adevarat! Sa ma mai simt oare stupefiata de ceva sau sa raman imuna si sa coalizez in continuare cu opozitia adevarata (A3,Ciutacu, Gadea, Ciuvica, etc), colegi antibasisti si mai ales anti UNPR-isti ? Atunci cu siguranta, cu permisiunea dvs, va mai pun o intrebare:,,
    eu cu cine votez”?

  18. Mergeti mereu inainte,d-le Ciutacu,oriunde ati fi!
    La fel, pentru Antena 3!

    Nu suntem dependenti de telecomanda,ci de REALITATE!

    Cu respect pentru toti,
    IoanaP

  19. Reactiile majoritatii celor care sunt spectatori fideli ai vostri, nu a fost una menita sa va “ucida”. A fost o reactie, destul de fireasca, a unui public care nu are idee ce-nsemna jurnalismul ca meserie. La fel cum un parinte-si mustruluieste copilul atunci cand el crede ca a gresit. Chiar daca copilul stie ca nu a gresit mai stie si ca acea corectie a fost facuta cu cele mai bune intentii.

    Nu trebuiesc despartiti membrii unei familii pentru atata lucru.

    Doar bine!

  20. “Pentru că nici n-avem valenţe istorice de eroi”

    Posibil sa nu aveti, ce e cert e ca, fara sa va laud, istorie ati facut ca va place sau nu si cand o sa se studieze epoca Basescu pe la stiinte politice voi o sa fiti probabil la capitolul “cum sa te opui eficient”.

  21. Buna seara ,vreau sa inchei ziua cu citeva cuvinte despre prietenie D-le Ciutacu ,spuneati ca ne sinteti prieten si eu chiar cred aceasta ,altfel am comanda la mine .
    Prietenii sunt un lucru extraordinar – pentru ca sunt acele persoane langa care tu alegi sa traiesti; nu sunt nici familie alaturi de care ai copilarit si pentru care societatea te educa sa ai multa dragoste, grija, nu sunt nici colegii cu care trebuie sa te comporti frumos pentru ca esti platit pentru asta.Prietenii sunt cei care ne ajuta sa nu ne simtim singuri, cei alaturi de care putem face acele lucruri care ne plac.
    Prin urmare, prieteniile merita cultivate. Dar ca in orice relatie stransa prieteniile pun la randul lor probleme de limite, probleme de morala. E o vorba comuna “prietenul la nevoie se cunoaste”

    “Prietenia este încercarea prin care se măsoară un om.”

    “Prieten e omul care luptă cu duşmanii mei, nu cel care are aceiaşi prieteni cu mine”

    definiţie de Tristan Bernard

    noapte buna ,o saptamina alaturi de voi A3

  22. E normal sa fiti si voi obositi si stresati, doar sunteti oameni , eu una ma uit la ANTENA 3 pentru ca imi place ceea ce vad, pt ca vad realizatori pregatiti si emisiuni foarte bune ca doara pentru asta a-ti fost premiati si sunteti afiliatii la CNN.Recunosc ca de cand am descoperit blogul dvs nu exista zi sa nu intru si sa citesc, si asa cum am mai recunoscut aici pe blog nici macar nu sunt si nici nu ma cred o persoana f desteapta(am si eu complexele mele) dar am intalnit aici prieteni care imi face placere sa le citesc postarile, in frunte cu dvs.Sa fiti sanatosi inainte de orice, sa aveti nervii tari si noi sa va urmarim cu drag ca de fiecare data.Sa aveti o saptamana usoara. PS: si azi dimineata inainte sa deschid fb sau emailurile, am dat pe inregistrarea emisiunii de aseara a lui Mihai, pt ca dupa o ora recunosc, am adormit si vroiam sa vad sfarsitul.Stima

  23. Victore,
    Nu te plange. Este “crucea” pe care trebuie sa si-o poarte persoanele publice (politicieni, personalitati din media, showbiz, sport, etc.) In fond, nimeni nu v-a obligat sa faceti ceea ce faceti si nu va tine nimeni acolo cu forta (cel putin asa sper). Asa cum telespectatorii pot sa-si foloseasca telecomanda si voi puteti sa iesiti din viata publica, daca nu va place. Dar cum se pare ca partile bune sunt mai multe decat cele rele, atunci trebuie sa te obisnuiesti sa fii “judecat” de cei care se incapataneaza sa se uite la A3.

  24. Astept cu interes ca cei de la Realitatea sa organizeze weekendul “Politicienii fac tumbe”,in care toti tembelii sa se uite sa vada daca cei care au facut exercitii de citire pe prompter,fac acum si mersul piticului pe sub masa.Cat creier lipsa trebuie sa ai,ca sa casti gura la niste oameni care nu-s de meserie,sa vezi daca se fac de ras?Pun pariu ca nimeni din cei care au privit balamucul nu s-a gandit la performanta si la multi-compententa politicienilor.Cum sa te uiti la asa ceva daca ai cat de cat creier?
    In alta ordine de idei le-as da o idee celor care stau si dau sfaturi echipei de la Antena3:baieti,luati-va un set Muppets…..joaca cum vreti voi!

  25. Folosim noi telecomanda…dar nuprea mai ai ce sa mai vezi….aici…vezi stirile…rubrica violul zilei, schimbi si vezi o doza de inteligenta(lipsa) marca trasca sau simona senzual sau alta nonvaloare, dai mai departe dai de nora pentru fiul meu sau alta tampenie….unde sa mai dai? ca peste tot numai deastea gasesti…..

  26. @bigradu: pai noi nu vrem sa iesim din viata publica. e meseria noastra, cu bunele si relele ei. orice telespectator poate folosi telecomanda pentru a compara. nu-i nimeni obligat sa se uite pe Antena 3. dat fiind c-o fac multi, logica elementara spune ca-s multumiti de ceea ce vad. oamenii-s liberi sa critice, dar distanta pana la procesele de intentie a mare si parcursa mult prea repede

  27. Victore,

    Nu vreau sa fiu malitios sau rau voitor, dar daca ai urmari cu mai multa detasare modul in care se face jurnalism in Romania ai constata ca ziaristii sunt cei care au inventat moda proceselor de intentie si au scurtarat distanta de la critica la procese de intentie (sau de oricare altele). Din pacate, nu este ceva care sa fie reprosat jurnalistilor specializati in politica, dar la fel se intampla in sport, show biz si, mai nou, in business. Jurnalistii si cititorii/privitorii lor sunt mult mai preocupati de ce spun ei si mai putin de ce se intampla in realitate.

    De asta este nevoie de niste capete luminate care sa incerce sa-si faca meseria altfel: mai putin agresiv, fara “procese” sau “executii” care desi realizate in democratie l-ar face mandru pe Stalin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.