Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Naţionalizarea forţată a băieţilor răi, nişte foşti muritori “pe persoană fizică”

Naţionalizarea forţată a băieţilor răi, nişte foşti muritori “pe persoană fizică”

Isteria mediatică de după interviul Gâdea-Ungureanu, dincolo de tonul ei fals şi vindicativ, mi-a reamintit o chestie care mă scoate din minţi. De-o bună bucată de vreme, polarizarea politică excesivă a dus până acolo încât am început să simţim, din reacţiile publice la micile sau marile noastre nefăcute, că nu ne mai aparţinem. Mă refer la noi, băieţii răi de la Antena 3. Cei care, până la urmă, oricât nu le-ar plăcea unora să recunoască, am ridicat împreună postul în topul audienţelor, am generat trendul crescător pe care s-a urcat şi restul echipei şi am făcut ca Antena 3 să fie percepută drept singura opoziţie zdravănă şi consecventă la regimul politic dominant până la sufocare. Am devenit un soi de bun public sau, după caz, într-o oglindă politică, adevăratul inamic public. Nouă nu ni se mai permite nici unul dintre privilegiile muritorilor. Noi n-avem voie să avem zile proaste, noi n-avem voie să fim măsuraţi, noi n-avem voie să ne irite anumite atitudini şi decizii politice, noi n-avem voie să ne abatem de o linie închipuită. Noi trebuie să ţinem cu orice preţ, uneori chiar împotriva voinţei ei, opoziţia unită. Noi trebuie să-i executăm, în numele nobilului deziderat al reinstaurării democraţiei şi al răzbunării umilinţelor la care un întreg popor s-a supus prin vot democratic, pe portocalii. Noi trebuie să-i scăpăm pe unii de ceilalţi. Nu că n-am face-o cu plăcere. Altfel n-am fi rezistat, într-o componenţă standard (ulterior extinsă), atâţia ani împreună. Şi, credeţi-mă, au fost şi sunt multe încercări (de la propuneri financiare apetisante până la presiuni exercitate în diverse forme) de a ne despărţi sau a ne întoarce unii împotriva altora. E flatant că multă lume are aşteptări de la noi. Dar a devenit invaziv şi obositor. Pentru că nici n-avem valenţe istorice de eroi, nici n-am fost câştigaţi la belciuge, nici nu urmărim obiective politice proprii, nici n-am semnat vreun contract cu poporul nemulţumit că-l rupem în bucăţi pe cel mulţumit. Putem fi umflaţi sau ucişi cu telecomanda, folosiţi-o!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Naţionalizarea forţată a băieţilor răi, nişte foşti muritori “pe persoană fizică”

  1. Asa este! Prea multa lumea are asteptari de genul: “Ce bine le-a zis-o Badea, Ciutacu, Gadea, Radu Tudor” iar ei, poate, chiar au votat cu PD-L dar acum se asteapta sa mearga Badea si sa-l ia la bataie pe Basescu.
    Banuiesc eu, ca din cauza acestei atitudini de dizident politic ati primit tone de injurii, amenintari, numeroase abuzuri politice pe care un om obisnuit nu le percepe, cunoaste.
    Eu personal, va inteleg momentele mai delicate in care mai clacati, ca suntem oameni, nu roboti.
    Va multumesc ptr. ca imi dati un motiv sa mai deschid televizorul!

  2. Din contra,nu voi folosi telecomanda sa schimb de pe Antena 3,faptul ca sunteti singurii opozanti este ceva de speriat dar si de apreciat in acelasi timp,restul sunt toti niste basisti, mai mult sau mai putin gretosi.De fiecare data cand schimb de pe postul vostru,ma umplu de repulsie,imi pare bine ca existati in aceste vremuri basiste si ca aveti o echipa atat de incisiva!Succes in continuare!

  3. SI pe mine a inceput sa ma enerveze comentarii de genul : ” bine i-a zis-o Badea sau Gadea ” … ” ai vazut ce i-a facut Ciutacu lu’ ala ” , dupa care se duc linistiti la culcare !!!
    E foarte comod … dar nu cred ca doar Gadea , Badea si Ciutacu or sa-l dea jos pe Basescu sau o sa scape tara de mizerie si dictatura !!!
    Atata timp cat o sa stam si o sa aplaudam pe dupa ecrane cateva fraze sau ”vorbe de duh” spuse de unul si altul , nu o sa se intample nimic .
    Mai mult , s-ar putea ca intr-o zi sa spunem : ” Erau buni aia de la Antena 3 ” , daca intelegi ce vreau sa spun !…

  4. Voi ati tintit statura asta. Nu cred ca a fost o intamplare stranie care v-a adus in postura actuala. Iar acum, imensa presiune publica va covarseste. Asta e… Suportati-o!
    In perioada (nu prea indepartata), in care concurati direct cu Realitatea TV (cea de pana la divizare), cand nu aveati rating atat de mare peste ei, deci era o competitie acerba, nu ca acum, nu-mi amintesc sa fi existat curentul de opinie publica conform caruia oameni de diferite varste sa se raporteze la realizatori tv ai Realitatii tv. Nu era nimeni care sa zica -“Frate ce i-a zis-o Dragoteasca!”, sau -“Bai ce taioasa e Cretuleasca!” etc. Voi ati optat pentru creerea acestei aure de luptatori anti-sistem, pentru ca 1) ati crezut in demersul vostru; 2) aducea rating mare si omora competitorii media, lasandu-i inecati intr-un nor de colb.
    Asa ca nu inteleg de ce va mirati tu, Mircea Badea si Gadea de presiunea publica, dar mai ales de asteptarile publicului in legatura cu pastrarea drumului pe care ati pornit acum multi ani de zile.
    Acum e greu sa veniti si sa spuneti ca interviul X este facut bine din punct de vedere profesional; chiar daca e asa. Pentru ca publicul vostru asteapta exact ceea ce l-ati educat sa astepte de la voi ani de-a randul. Nu-i dati lucrul respectiv – se indigneaza.

    Uite, ca sa nu crezi ca-s Gigi Contra ‘by default’ si ca ma mananca pe mine-n cur aiurea-n drum, vreau sa-ti spun o istorioara cat se poate de adevarata, care s-a derulat in timpul vietii mele si in jurul arealului meu de raspandire, ca sa nu crezi ca vorbesc in necunostinta de cauza.
    Taica-miu a facut comert vreo 35 de ani de zile. Dupa revolutie, in Ianuarie 90′ a fost unul dintre primii care s-au privatizat – adica a continuat ceea ce facuse inca de pe la jumatatea anilor 60. Dintre toate aspectele activitatii lui, vreau sa ma refer la unul singur, care are legatura cu subiectul de aici. Intotdeauna se apropia de angajati (el fiind inca de la inceput vanzator/gestionar, iar mai apoi patron; deci avea mereu oameni in subordine). Asta nu e neaparat un lucru rau, numai ca atat de omenos este incat ii invita la cina, era curios sa le afle problemele si sa-i ajute, se implica emotional; ce mai…ne imprieteneam cu familiile lor etc. Totul intr-un sens placut. Ca asa-i placea lui sa fie generos (spun ‘placea’ pentru ca s-a retras din comert intre timp; avand o varsta respectabila). Eh, problema care aparea, si pe care evident ca el niciodata nu o anticipa, sau mai grav, nu i se parea a fi o problema, era faptul ca genera un anumit set de asteptari in randul angajatilor lui, asa ca fie ca-i placea, fie ca nu, trebuia sa se comporte asa cum o facuse initial.

    Asa si voi. Daca va trageti de sireturi cu publicul, creeati asteptari dincolo de relatia strict profesionala realizator/privitor, atunci nu va mai mirati daca in momentul in care clamati profesionalismul fie drept o scuza pentru neputinta lui Gadea, fie pentru ca probabil asa o fi, publicul se revolta pentru atitudinea voastra. E prefect intemeiata indignarea fidelilor vostri. Ar fi fost nenatural sa nu fie asa. V-ati creeat aura de personaje placute, prietenii de dincolo de ecran, asa ca raceala tipica unui realizator anost (ca si sentiment de care probabil ati vrea sa va folositi cand aveti nevoie) nu mai are cum sa va salveze acum in ceasul al 12-lea.
    Gadea s-a cocotat, ajutat de voi, in postura de varf de lance in lupta impotriva puterii si acum vrea sa-l creada cineva ca a fost profesionist sau a avut o zi mai slaba? Nesemnificativ! A creeat anumite asteptari, asa ca trebuia sa se ridice la inaltimea lor, sau sa lase pe cine poate/vrea. Nu sa vina cu scuze si cu clamarea deontologiei profesionale. Bine…nu e obligat s-o faca in continuare – profesia asa cum o face actualmente. Insa nu poate sa racneasca la adresa puterii ani de-a randul, sa aiba un intermezzo de lipsa de sange-n instalatie taman cand era mai important, dupa care sa inceapa iar sa racneasca doar din speranta unui rating gras. Poate oricand sa opteze pentru Sambata’n familie pe canapeaua din rachita daca nu mai doreste statura de opozitie tv in care se afla.
    De-aia intrebam eu nu cu mult timp in urma (atunci cand ai raspuns o zi intreaga intrebarilor cititorilor) ce veti face dupa alegeri. Nici nu va dati seama cat de importanta pentru cariera voastra profesionala va fi alegerea noii strategii mediatice pe care o veti face dupa noua configuratie a Parlamentului.

  5. Eroi au fost eroi sunt inca,eroii se nasc din te miri ce si te miri unde.Nici un erou nu stiu sa fi avut valente extraterestre,a iesit pur si simplu din vremuri,a simtit ca trebuie s-o faca,poate tocmai ca obosit de vremuri a actionat,nu stiu,menirea poate fi o explicatie.Ati ales sa fiti cai pur sange,de cursa lunga nu gloabe pe maidan,asta explica multe din cele ce le-ai spus,nu va vad facand altfel,de genul cristoiu,turcescu sau alti “filozofi”,cantatori de osanale basiste pe o scena fara auditor. Audienta nu este pentru orsice mujic.Aveti instrumentele necesare.Apoi vine satisfactia lucrului bine facut,o recunoastere externa ceva,le uiti pe toate,oboseala etc.Salutam bad boys.

  6. @Cãtãlin Ionescu: nu suntem nici covarsiti, nici coplesiti, ci enervati, iritati. si, mai presus de toate, noi insine. iar voi n-aveti nici un drept de proprietate asupra noastra. si telecomenzi la indemana.

  7. Telecomanda mea s-a stricat asa ca merge TV-ul numai pe A3.Nu sunt de acord cu voi intotdeauna ,ba, ma mai si cert(dur) cu unii(si cu tine Victore) citeteodata.Nu repar telecomanda,pentu ca sunteti prietenii mei si fara prieteni(cu cele bune si rele ale lor) ce ar mai fi viata.

  8. Eu zic ca ar trebui sa-ti asumi o parte din vina pentru situatia cu MRU. Este foarte clar ca ti-a urmarit “interviul” cu Udrea de la IMA si a fost un elev silitor. 😀
    Am stiut dinainte ca Gadea nu o sa sara la beregata si am si contrazis pe cineva care credea ca o sa mature cu MRU. Nu stiu daca a fost o strategie politica sau media. Totusi… Gadea a fost un pic prea “cuminte”.

    Sunteti o supapa de refulare cu doua taisuri. Pe de o parte semnalati magariile si sunteti singurii care o fac si pe de alta parte nu exista urmari nici macar atunci. Si asa, nervii se intind si mai mult…

  9. @Victor Ciutacu:

    Nici n-am clamat vreodata dreptul de proprietate. Ca doar nu-i sclavie. In schimb mi se pare o relatie cauzala perfecta. Publicul vostru se comporta exact cum l-ati educat. Faptul ca va vaitati e ca si cum voi v-ati gandi la urmatoarea intrebare :”Bai nene ce au astia de se comporta asa?” Din punctul meu de vedere, publicul nu se comporta altfel decat cum a fost ‘ghidat’. Toata lumea nemultumita din tara asta s-a mulat perfect pe demersul vostru de opozitie tv, iar acum se asteapta la ceea ce i s-a dat.
    Cat despre telecomanda, vad ca o clamati si tu si Mircea Badea cu atata usurinta, insa nu va ganditi niciodata ca poate lumea nu vrea sa schimbe pentru ca-i place ceea ce vede si devine critica pentru ca o intereseaza.
    Critica, in orice domeniu, este cu atat mai taioasa cu cat il admiri mai mult pe cel pe care-l critici. Nu v-ati gandit niciodata ca poate oamenii va critica atat de mult si de des, pentru ca au asteptari mari de la voi si pentru ca micile voastre defecte ies mai mult in evidenta comparativ cu cele ale unor realizatori tv terni?
    Invitatia asta la folosirea telecomenzii este precum relatia dintre un efebofil si o adolescenta. Ea ii spune ca nu vrea, dar nu-i chiar atat de sigura ca nu vrea.

  10. eu nu inteleg care-i enervarea.
    oamenii vor continua sa circoteasca
    si sa vada doar ceea ce vor, apa
    va curge la vale pe dimbovita,
    pomii vor inflori, anii vor trece
    si nimic nu se va schimba.
    de ce trebuie sa ne enervam apropo de
    lucrurile pe care nu le putem schimba ?!

  11. Victor chiar crezi ca-si are sensul victimizarea?

    Aveti un rating extraordinar in vrenuri mai mult decit tulburi!

    nu de alta dar acum absolut toti dati vina pe romanii de rind aia care sint pe post de sclavi ce duc in spate toata nenorocirea acestei tari.
    basescu, udrea, ungureanu si toata sleahta de securisti penali ai puterii injura romanii pe fata, opozitia striga ca tot romanii sint de vina pt ca i-au ales (uitind ca de fapt insasi opozitia are o imensa vina), iar acum si voi media (ma refer la voi ca fiind media caci ceilalti sint niste manipulatori ordinari basisti care nu intra la media ci la mizerie) incepeti sa va rastiti la romani…
    s-au enervat romanii ca securistul ungureanu nu a fost pus la colt iar acum trebuie blamati pt iritare.
    absolut toata lumea injura sclavii… sclavii sint cei mai vinovati pt ca sint sclavi.
    faceti toti impreuna basescu, opozitia si antena3 un front comun impotriva sclavilor caci incep sa se armonizeze din punctul asta de vedere opiniile.

    presiunea social-politica incepeti si voi sa o simtiti cu adevarat abia acum si nu va convine… dar de ce trebuie sa ma simt eu vinovat ca nu va convine voua aceasta presiune?! nu va convine atunci puteti sa renuntati la ea si sa faceti emisiuni culturale sau de divertisment.

  12. Asteptarea provine din faptul, ca ati spus TOT TIMPUL/sau aprope tot timpul,intrucat a gresi este omeneste/ADEVARUL.Deci nimeni nu va obliga sa fiti purtatorul de mesaj”angajant” al celor ce se uita la dvs(poate se uita la ANTENA 3 chiar din acest motiv,asa cum lumea asculta EUROPA LIBERA, fiind avida de adevar).Alternativa ar fi sa actionati,la comanda/contra plata per bucata/ si veti avea acelasi reiting ca TV pupin..k..iste.Chiar daca ati putea avea vreodata,prin absurd,o asemenea dilema,n-ati putea face altfel, decat calcand pe constiinta dvs(de aceea ROMANIA este asa,pentru ca avem prea putini formatori de opinie, cu constiinta si macar un pic de patriotism).De aceea avem un mare respect pentru academician Dinu Giurescu,care spune ADEVARUL si anume ca TRAIM INTR-O TARA CARE NU NE MAI APARTINE.

  13. @all: intre critica si abuz e cale lunga. pe care unii o parcurg extrem de repede. nu ne victimizam. am face-o daca v-am povesti tot ce ni se intampla. da-i problema noastra. ne-am asumat statutul asta, cu tot ce aduce el, bun si rau. dar nici nu ne sperie telecomanda. motiv pentru care va invitam s-o folositi. fiindca aveti ocazia sa remarcati diferentele. si noi sa ne consolidam ratingul (si locurile de munca, fiindca practic ne platim singuri salariile). pe care-l facem fiindca suntem buni si se uita lumea la noi, nu pentru ca ne-ar face vreun favor telespectatorii.

  14. Poate sunt multe lucruri pe care nu le puteti povesti, iar noi vedem doar cateva piese intr-un puzzle. Nu inteleg insa de unde tot vine indemnul asta la telecomanda. Pe de o parte mihai gadea multumeste romanilor ca se uita la A3 (si e corect), iar dvs. tot ii dati cu belciugele si folosirea telecomenzii. Pai uite ca nu o s-o facem. :). Cred ca va e clar ca se uita cei care nu mai suporta ce se intampla acum, ca doar n-or fi portocalii masochisti. Ca nici noi nu ne zgaim labeunu. Cum spunea prof. teodorescu aseara, romania s-a scindat in noi si ei. Asta e. Iar umilitu’ v-a luat drept adversar in campania electorala, iar acuma vrea sa va traga pe dreapta. Imi inchipui ca nu o sa stati ca mielu’ la taiere…
    Pe de alta parte nu pricep de ce va irita ca multi romani va privesc cu incredere, vazand in dvs. un adversar al actualei guvernari. Ce e rau in asta? Atentie, nu spun ca inlocuiti opozitia politica. Inainte de ’89 nu exista opozitie politica, asta insemna ca Radio Europa Libera sa traga obloanele?Poate gresesc, dar presa, a ”patra putere”, nu e o opozitie sui generis? Opozitie perpetua la putere. Ma gandesc la scandalul Watergate. Nu l-a descoperit opozitia democrata, ci doi reporteri, bernstein si woodward, care s-au dus pana in panzele albe ca sa descopere ca in spatele porcariei era nici mai mult nici mai putin decat nixon. Pai il putem compara pe nixon cu basescu? Desigur, cei doi aveau de partea lor Washington Post, dar riscul a fost imens. Puls presiunea, dezamagirea, oboseala… Cred ca nu ii interesa tirajul, cel putin nu in primul rand asta, tot asa cum nu va intereseaza doar ratingul, ci crezul ca puteti stopa abuzurile puterii, oricare ar fi ea in timp si spatiu. Vulgarizand, sa le rupeti capul alora care abuzeaza de putere, sa strigati la ei (si v-am auzit strigand, aveti voce!, poate chiar insultandu-i). Sunt sigur ca nu e usor, dar de-aia ne uitam la dana grecu, razvan dumitrescu, gadea, badea si, cu voia dvs., ultimul pe lista, ciutacu. Ce-or face baietii astia din opozitia actuala cand or ajunge la butoane om vedea de la toamna incolo, sper sa ii tavaliti si pe ei, dar first things first.
    PS daca tot v-am comparat cu CB si BW sper sa nu mi-o fur prea tare :).

  15. Este trist ca traim intr-o tara unde opozitie face numai un singur post de televiziune. Daca nu era Antena 3? Si-a pus vreodata cineva intrebarea aceasta simpla?
    La cat de multa prostime este in Romania si tot nu ma gandeam ca PP-DD va ajunge vreodata la 10% in sondaje!
    Intr-o tara unde se fura ingrozitor, lupta anticoruptie a ajuns fata morgana. Vom ajunge sclavii baronilor, o sa vedeti.
    Vom ajunge sa plecam din tara cu cea mai mare placere masochista.

  16. @r: nu doar Gadea va multumeste, ci si eu o fac, la finele fiecarei editii. dar asta nu ma impiedica sa incerc sa va deschid ochii. si sa va informez ca nu ne sunteti stapani, ci parteneri. pentru ca altii mai buni si mai onesti n-ati gasit pe piata tv.

  17. Corect, nu va suntem stapani, nu stiu cine sustine asta. Daca este vreunul, apoi aceluia nu trebuie ii deschideti ochii, e din cauza de neuroni. Si aveti probabil alta treaba, mai importanta. Imi vine in minte bancu ala cu ”si tu ai dreptate”. Avem si noi (majoritatea care am postat aici), aveti si dvs. mru, care a facut logica in grupa pregatitoare, ar zice ca nu e posibil :). Inchei dorindu-va succes, dvs. si celorlalti.

  18. mie-mi place chestia cu “publicul pe care l-ati”
    educat al lui catalin ionescu, care este tema
    predilecta a portocaliilor.

    frati intru portocaliu, dragi clone, oamenii
    (unii, multi, putini, cit ori fi ei) sint singuri
    in stare sa discearna ce e bun, ce e interesant,
    ce este eligibil pentru a se putea extrage
    invataminte.
    nu toti sint la fel ca voi, nu toti se comporta
    la fel, dupa un anumit tipic, tipar, sablon, etc.
    “telespectatorii vostri” insemnind ca nu faci parte
    din ei :))

    mda, pai ia sa ne aducem aminte de
    “stapinii stecherului / telecomenzii”,
    cum zicea catalin (ionescu), daca tot
    vietuim in permanentul anotimp al reevaluarii…

  19. ERATA: Nu la grupa pregatitoare, ci la soimii patriei, ca inca nu se reforma statul ( si invatamantul).

  20. N-o mai puneţi şi dumneavoastră la inimă, domnule Ciutacu. Mai ales, pentru că acest statu quo nu se va schimba foarte mult, mai ales întrucât mă priveşte: îmi plac FOARTE mult emisiunile în care participaţi dumneavoastră – în speţă -, fie cea al cărei realizator sunteţi, fie cele în care sunteţi invitat, şi, dacă aflu că “sunteţi la televizor”, comut de urgenţă de pe Discovery History pe Antena 3, ŞI NU INVERS.

    Cu respect,

  21. scuze pentru ghilimelele puse din viteza
    inainte de “educat” si nu dupa si lipsa
    i-ului din “cit or fi ei”.
    batrinetea, deh…

    ideea e ca oamenii sint singuri in stare
    sa aleaga ce au nevoie, nu le pune nimeni
    pistolul la timpla. liberul arbitru.
    totusi, cind te uiti la ceva, accepti ca
    tu esti ala din spatele ecranului, recte
    consumatorul de media, iti asumi rolul de
    privitor desfatindu-te, au ba, cu ceea ce
    se intimpla in “cutia cu maimute” si nu dai
    lectii de profesionalism.

  22. Nu stiu cat de mult sau de putin asteapta lumea de la voi, Antena 3, sau ce rol ar vrea sa jucati.
    Un lucru insa e cert: multa, tot mai multa lume rezoneaza cu voi si e alaturi de voi, indiferent ca aveti zile mai bune sau mai rele.

  23. pe cuvintul meu Victor ca nu mai inteleg nimic, incepe sa se escaladeze absurdul pt nimic…
    i-a iesit lui Gadea o emisiune proasta si nu un interviu concret la subiect asa cum trebuia, asta e… a reactionat si lumea asa cum simte la facturile pe care nu le mai poate plati, adica urit. Categoric nu e nicidecum vina voastra dar si voi incercati sa va dati seama ca viata pt marea majoritate incepe sa fie din ce in ce mai dura iar pt foarte multi este pura arta a supravietuirii… ei sint oamenii care se uita la voi, cei care au nervii la pamint din cauza saraciei si/sau au ajuns la limita suportabilitatii tuturor abuzurilor acestor dementi care ne conduc.

    Pot sa-ti spun si parerea mea ca acel interviu trebuia facut de Razvan Dumitrescu, care este mult mai direct in asemenea situatii cu astfel de adversari, repet ca este o simpla parere de care se poate tine cont sau nu, nimic altceva. Gadea nu a fost pregatit pt asa ceva astfel incit a reusit securistul sa-i conduca emisiunea lui si nu invers… inca odata aceea a fost in fapt o emisiune nu un interviu, ca s-a vrut asta sau nu n-am habar.
    Daca Mihai si voi sinteti capabili sa treceti peste asta atunci toate bune si frumoase daca nu asta e…
    Pe cuvint devine categoric absurda aceasta escaladare a unui nimic.

    Asta e chiar culmea sa rida basescu si cu fundul pt ca incepe A3 sa se certe cu proprii telespectatori… inseamna ca securistul de ungureanu si-a indeplinit misiunea din plin!!!

  24. Cred că putem numi “fenomenul” descris în articol ca fiind “culmea feedback-ului” de televiziune. Şi mai cred că tuturor mâncătorilor de rahat turcesc(u) care au “luat foc” de câteva zile le curg balele după ce aveţi voi, cu toate micile neajunsuri care decurg din situaţie. 🙂

    P.S. Un articol de bun-simţ, evident.

  25. @Dan: devine absurd ce faceti voi. vedeti tradari in stanga si-n dreapta si cautati explicatii ascunse acolo unde ele nu exista. uitati-va la comentariile voastre din seara emisiunii, parca era sfarsitul lumii. interviul lui Mihai era un pretext de a descrie un fenomen. o incercare de comunicare. se pare ca zadarnica, de vreme ce voi le stiti dinainte pe toate. eu incercam sa va explic, pe blogul meu personal, acolo unde textul e incadrat la rubrica personal, ca n-avem nici un angajament semnat cu voi sau vreun juramnat de credinta ca sa avem ce trada. si ca, in ciuda aparentelor, nu suntem desemnati parteneri media ai actualei opozitii. atat si nimic mai mult.

  26. De ce sa va “ucidem” cu telecomanda? E exact ca in politica: nu sunteti deloc pe cat de buni ne-am dori, dar ceilalti sunt cu mult mai rai!

  27. nu cred ca misiunea profesionistilor A3, este aceea de a indrepta cocosati, Victor are dreptate. fiecare se uita si…priveste… daca nu-i place ce vede pe sticla pac cu telecomanda. probabil ca o insula anti intro mare pro poate crea o asteptare a publicului telespectator dar asta nu justifica o pozitie talibana din partea acelora care sub masca anonimatului pretind de la altii sa-si asume riscuri pe care ei insasi nici nu concep sa le asume pentru ei si familia lor…

  28. Mai las-o pe-asta cu telecomanda, din lipsă de alternativă, după cum singur spui! :mrgreen:

    Vrei să începi să semeni cu Băsescu – că adică telespectatorii nu vă merită, etc.? 🙂

    Am oricând ce să fac decât să mă uit la televizor – ocupaţie adesea toxică. Şi am oricând unde comuta de la voi, dacă totuşi vreau televiziune. Filme artistice, muzică, animăluţe, canalele de filme documentare străine pe diferite teme, etc.

    Forţezi nota, fiindcă la o televiziune comercială (ceea ce este orice televiziune în afară de cea publică şi întreţinută)audienţa e vitală. Cu cât scade, cu atât se duce naibii publicitatea. Deci, voi trebuie să ne rugaţi frumos pentru audienţă, ca să produceţi publicitate. 🙂

    Nu m-am putut abţine să nu-ţi întorc aroganţa – pot fi şi alţii campioni mondiali. 😀

    Referitor la interviul cu MRU, Gâdea şi-a ridicat singur ştacheta cu câteva seri înainte când l-a invocat pe O’Reilly cu Obama. De unde şi aşteptările.Dacă n-a fost în cea mai bună formă nu cred că e cazul să daţi vina pe aşteptări.

    În ultimele zile, aţi început să recădeţi în derizoriu. Invitaţii sunt din categoria DDD – inepţia cu negarea originii latine a poporului român sau promovarea PP-Cojocaru.

    Aţi obosit, e clar şi n-a fost vorba decât de nici trei luni de exigenţă cu voi înşivă, de când au început protestele şi n-aveaţi cum să nu capitalizaţi jurnalistic evenimentul. Era ca şi cum aţi fi ratat cu poarta goală.

    Deloc nu obişnuiesc să fiu agresivă în mesajele postate pe blogurile altora – şi postez rareori. Mi se pare o impoliteţe. Îmi pare rău că a trebuit să risc să dau impresia-asta.

  29. Voi cei din televiziuni aveti rarul privilegiu de a duce CRUCEA sau TUCALUL dupa cum va duce mintea. Mentor sau lacheu ? ; asta-i dilema !

  30. Am curajul de a face o mica previziune : nu va trece mult timp si d-l Gadea va fi laudat pentru pozitia fata de M R U !

  31. Ai rabufnit,nu gluma.Cei doi lideri ai opozitiei vor ramane impreuna pentru ca sunt perfect constienti ca ,abia acum,se instaureaza legal si legitim dictatura.Cu MRU pe post de “erou” al revolutiei si cu un Base spalat pe post de premier.Ceea ce patiti voi in privat nu m-ar surprinde defel.Eu lucrurile astea le traiesc din 2007.Vreau sa subliniez un lucru:daca nu ati exista voi,lucrurile s-ar rezolva in strada,ai vazut deja un inceput.Sunteti oameni si aveti si voi o limita ,mi se pare firesc.Eu ma bucur ca existati cu limitele voastre.Aseara ti-am scris mesajul ala cu multi de “trebuie” pentru ca ati devenit o sursa onesta de stiri.Si exact asta nu se doreste.Se vrea o realitate fardata ,iluzorie,paralela cu societatea.In teritoriu lucrurile se misca ,chiar daca greu.Voi ,cei de la antena 3 ,acordati-va un respiro,sunteti atat de seriosi si de aprigi in ceea ce faceti!Incercati sa va impuneti doleantele voastre celor care va urmaresc ,altfel riscati sa va fie invadata total viata privata.E bine ca ai reactionat asa.Aveti modalitatea sa va impuneti limitele pana la care poate cere audienta ceva de la voi.Si treaba cu “ucisi” nu mi-a picat bine.Nici macar in gluma.

  32. Eu cred ca indemnul de a schimba postul nu se adreseaza multimii de privitori fideli si,as zice,ceva mai educati decat media telespectatorilor romani.Dar este firesc sa-l adresati celor care va privesc pentruca apoi sa scuipe venin cu sau fara ocazie,sau celor care,privesc pentruca,probabil,in capul lor prost mobilat cred ca pot sa gaseasca ceva cu care sa va inchida gura.

  33. Inteleg foarte bine momentele cand iti mai vine sa le lasi naibii pe toate, mai ales cand rezultatele se tot amana, si cand esti asaltat din toate partile de marea asta de prostie.Asa m-am simtit si eu cand a venit caldura si dupa ce i-am asteptat ca proasta in piata pe romani, n-au venit. Au ramas la locul lor, cainandu-se in continuare intre pereti. Nu cred ca ati avea o problema mediatica dupa alegeri. Poate daca subiectele ar releva mai putina putreziciune, ati putea trai si voi (si noi) o stare de normalitate. Este intr-adevar foarte dificil pentru multi dintre noi si uneori te miri cum nu implodezi cu atata presiune in jur. Dar o sa treaca. Si desi nu cred in nici o superstitie acum as vrea sa cred ca este vorba despre cei 7 ani nefericiti, care se vor incheia si ei odata. Mai avem putin. Si-apoi ne mai avem si pe noi insine nu numai pe Ei.

  34. Nu stiu de ce considera unii ca gadea a avut o emisiune slaba cand l-a avut invitat pe tocilarul onanist, mie mi s-a parut ok, doar nu s-au intalnit ca sa se invinga unul pe altul, in vreun fel, eu ziceam ca a fost pe intrebari si raspunsuri. Sigur, ungureanu a fost plin de rasini, a foat penibil cu demonstratiile lui de superioritate. Cu demonstratiile de prim ministru a stat mai nasol, dar cine astepta altceva de la el decat asteptase de la boc?! Ati vazut de altfel, cu cat se umfla pipota-n el, cu atat era mai degeaba, mai gaunos!
    Cat priveste subiectul, sa nu exageram. Sunteti baieti destepti si curajosi, poporeanu’ onest stie si apreciaza, deci va urmareste si considera ca fiecare pas al dvs e si in numele lui. Suntem frustrati, depresivi, obositi si obiditi, nu toti ne putem lua destinul in maini ptr a purcede la fapte, desi ne-am dori-o. Cand o faceti dvs, simtim si noi speranta si satisfactie. Stim ca sunteti obositi si in permanenta sub presiuni de tot felul, de-aia am si sustinut mereu ca sunteti eroici! Tineti-va firea si, in afara promisiunii ca va vom urmari si urma in continuare, aveti si admiratia si pretuirea noastra. Va salut,

  35. asa o fi, intr-o lume condusa si distrusa de catre securisti paranoia nu-i un lucru nefiresc si nici macar de condamnat… eu oricum ma retrag din polemica asta.
    Toate cele bune si ramine sa vorbim pe alte subiecte mai clare si calme pe cit posibil.

  36. Ma gandesc ca sunteti totusi remunerati pentru munca pe care o prestati. Prea pozati in apostolii neamului…, eu va percep drept niste salariati.

  37. Mai… eu am auzit si aseara teza asta.

    De ce considera lumea ca prestatia lui Gadea a fost slaba la interviul ala cu MRU… ca mie nu mi s-a parut (si am vazut tot in direct de la cap la coada).
    Ce astepta poporul? Sa-i sara Gadea in gat, sa-l stranguleze cu nodul de la cravata, pe MRU, sau ce?
    Cum s-a evaluat prestatia lui Gadea? Dupa numarul de telespectatori care au cascat gura, si n-au iesit cati trebuia, sau cum? De unde a rasarit concluzia ca Gadea a fost ezitant.. ca l-a calarit MRU, cum tot aud?

    E interviul ala inregistrat pe undeva sa-l vad si eu, din nou?

  38. Stiti ceva taticule,lasa-i domne sa va critice cit vor oricum ati ramas singurii pe baricada opozitiei,eu nu inteleg cum de critici astia nu vad suferinta batrinilor pensionari,a copiilor bolnavi ramasi fara medicamente,a tinerilor fara o sansa de asi inchega o familie in Romania,a genilor care pleaca unde vad cu ochii,cum medicii buni si dascalii ne parasesc si cite suferinte au uni cetateni ca nu au locuri de munca totul in numele crizei.Abureala de doi bani daca le-ar pasa de oameni care vorbesc aceasi limba si nu ne-ar spune noua sa fim solidari iar ei sa-si sporeasca averile,daca ei ar dona numai 5 la suta din ce au pentru solidaritate fata de tara criza inchipuita nu ar exista.Stiu sa critice si sa ne subjuge,nu stiu de ce inghit cetateni asa ceva probabil critici astia au un organism extraterestru de au reusit sa prosteasca 5,5 mil.de votantii si poate au sa-i mai pacaleasca sau poate alti ca D.D cine stie prostia poate fi molipsitoare.

  39. Ultima data cind m-am crezut inselat de un ziarist a fost in campania electorala din 2004,atunci cind CTP anunta ca va vota cu Ciuhandu la prezidentiale.Eu l-am banuit ca vrea sa rupa din voturile pe care i le-ar fi dat electoratul antipsd lui Basescu si astfel ca face jocul lui Adrian Nastase.Azi, imi pare rau ca nu l-am ascultat sau macar pt.ca nu am inteles ca si ziaristii au aceeasi libertate ca si oricare cetatean.

  40. Nimeni si nimic nu e perfect. Probabil ca daca pe Antena3 am fi vazut niste simple emisiuni, cu moderatori care s-ar comporta ca niste roboti, dupa un anumit tipar, totul ar fi fost perfect sau macar aproape perfect.
    Insa pe A3 nu sunt emisiuni. Asa cum in alte televiziuni lumea se uita la emisiunea x sau y, la A3 lumea nu se uita la “Sinteza zilei” sau “Vorbe grele”, ci la Gadea, Ciutacu, Dana Grecu etc (multi altii in acest etc), care nu au tabarat pe invitati prin scandaluri si injurii, ci s-au comportat ca niste adevarati profesionisti. N-avem de ce sa pretindem perfectiune pt ca ne uitam la oameni nu la emisiuni, iar omul e cea mai imperfecta entitate din lume 🙂 Ati dat viata emisiunilor prin personalitatea, inteligenta, profesionalismul dumneavoastra. Nu va lasati invadati de presiuni, ramaneti asa cum sunteti si faceti-va treaba ca pana acum.
    De multe ori m-am intrebat oare cum a reusit A3 sa atraga atat de multi oameni de valoare? Ce anume i-a atras aici ca un magnet? Probabil ca a fost asa ca un lant, v-ati atras unii pe altii, nu stiu si oricum nu asta conteaza.
    In singuratatea mea, ati devenit prietenii mei la ceas de seara (cam atunci imi fac timp sa deschid TV-ul).
    Eu nu va vad ca pe opozitia puterii. Am vizionat momente in care ati luat apararea guvernului, ce-i drept rare (dar de ce sa nu recunoastem ca nu avem motive sa fim pro-putere) si am vazut si momente cand i-ati criticat pe cei din opozitie. Eu cred ca nu faceti altceva decat sa spuneti adevarul, oricare ar fi ala, despre orice. Daca era spus ceva de bine despre pdl sau oricare altii, ati fi spus. Eu una asa va vad. Obiectivi.
    Nu cred, sau poate sunt eu naiva :), ca sunteti platiti pt a fi impotriva puterii, asa cum insinueaza pseudo-deontologii de prin mass media sau tinerii pdl`isti scoliti sa imprastie mizerii pe internet.

    Fiecare om este liber sa urmareasca ce vrea. Cui nu-i place sa nu se uite; sunt atatea posturi tv, nu mai e nimeni obligat sa se uite la acelasi post si sa vada un singur punct de vedere.
    Eu nu stiu daca sa va multumesc ca existati. Pt ca daca nu erati voi, aveam mai mult spatiu pe birou, desfiintand televizorul. (stiu ca suna frenetic si nerealist, dar asa e)
    Mult respect pt toata echipa.

  41. hai prietene,voi ceea ce faceti este in interesul tuturor, as da orice sa fiu in locul vostru .as lupta fara remuneratie impotriva abuzurilor puterii ,gandul ca as putea ajuta oamenii prin ceea ce fac ,ca as putea trezi constiintele adormite ale romanilor obositi si debusolati mi-ar da aripi si as simti ca nu am trait degeaba.rezultatele muncii voastre se vor vedea la alegeri, pentru ca de aceasta data oamenii vor vota in cunostinta de cauza iar daca si de aceasta data rezultatul este acelasi, romanii isi merita soarta nu mai au nici o scuza.pentru aceste motive eu va consider priviligiati.succes in continuare

  42. Dle. Ciutacu,
    apare in discursul dumneavoatra “voi” si “noi”. “Voi”, cu “numele propriu” de “telespectatori” va privesc, uneori va sunt parteneri, alteori invatacei, alteori va sustin, alteori… Reltia creata intre “voi” si “noi” in acest fel incepe sa semene cu fuziunea familiala: “voi” incep sa doreasca sa devina “noi”. Da, va apartineti! Dar nu de tot si in toate! Este un efect pe care trebuia sa il prevedeti, pentru a va asuma in mod real rolul. Unii dintre “voi” se asteapta ca unii dintre “noi” sa le fie purtatori de cuvant. Altii dintre “voi” constata ca “noi” au vorbit mai mult decat/mai altfel decat/nu la fel de bine decat si-ar fi dorit. Asa, si? “Noi” ar trebui sa vada ce isi asuma, ce delimiteaza a fi cu drept sau cu nedrept din cele spuse de “voi”. Este adevarat, uneori “voi” este intruziv si “noi” incepe sa-si dea seama ca si “noi” si “voi” se compune din “eu”, “tu”…
    “Angajamentul” lui “noi” trebuie sa fie mai intai cu “eu”…unii dintre “noi” il au! Altii, inca si-l cauta, altii il au cu “voi”. Pe care il alegeti pana la urma?Poate ca stiti deja raspunsul…

  43. avem asteptari de la voi. normale de altfel dat fiind contextul. asa ca nu vad rostul articolului asta. sa inteleg ca singura modalitate sa va comunicam asteptarile noastre ( tot aminteai de parteneriat intre a3 si publicul ei ) e prin intermediul telecomenzii ?

  44. Suntem o generatie de debusolati si ai dreptate sa fii uneori exasperat de dependenta noastra de voi. Nu ne invata nimeni ce inseamna un sistem democratic, ce drepturi si ce obligatii avem, ce inseamna puterea poporului suveran, cum iti place tie sa spui.

    Ne agatam de voi pentru ca nu stim sa ne ducem propria lupta impotriva sistemului si de aceea nu intelegem rolul presei in societate. Confundam presa de opozitie cu opozitia ca structura democratica si ajungem sa uram Parlamentul si sa ii iubim pe Ciutacu, Badea, Tudor, Stancu, Gadea.

    Daca iubim democratia, trebuie sa o invatam, sa o cultivam si sa o respectam. Nu ne-o va da nimeni pe tava. Noi suntem cei care trebuie sa o pastreze vie in aceasta tara si, in ultimii ani, esuam lamentabil in a face asta. Exceptia sunt oamenii extraordinari din Piata Universitatii si din toate pietele libere din tara.

    Ai rabdare cu noi si sper ca la un moment dat iti vom rasplati aceasta rabdare. Poate vom reusi sa fim poporul suveran si tu vei putea folosi aceasta expresie fara nicio urma de ironie.

  45. Postul respira audienta asa ca nu te mai plange.. o emisiune comentata zile intregi are o audienta mare.
    Asta cu schimbatul canalului, seamana cu reactia alergica a lui Basescu atunci cand presa mai descopera ilegalitatile facute de acesta.
    Ne indemni sa schimbam canalul,dar suntem consumatori de tv si asa ne manifestam noi.
    Daca nu iti place.. ziarul are nevoie de tine. 😉

  46. Vi se potriveste f. bine un dialog din filmul “Black Hawk Down”: “”Why are you going to fight somebody else’s war?? What, do you think you’re heroes??” I didn’t know what to say at the time, but if he’d ask me again I’d say no. I’d say there’s not way in hell! Nobody asks to be a hero… It just sometimes turns out that way.”

  47. stii Victore atunci cind iubesti un copil ai foarte mari asteptari de la el mai ales cind vezi cit de bine a crescut si ce destept e.noi ne regasim la voi toate gindurile si visele care nu le-am realizat.multi dintre noi nu avem puterea si nici un loc unde sa ne exprimam necazurile si deceptiile aduse de politicienii corupti. chiar daca unele lucruri facute de voi nu ne multumesc in totalitate tot va urmarim zilnic . sintem mult mai multi decit arata audientele celor care fac masuratorile.niciodata nu v-am considerat stapinii vostrii ci doar prieteni si parteneri de idei.cu cit esti mai bun se asteapta si mai mult si nu te supara stiu ca poti suporya altfel n-ai ramine pe baricade

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.