Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Nasty a fost mojic pe viaţa lui privată

Nasty a fost mojic pe viaţa lui privată

Fiindcă tot sunt obişnuit cu pişatul împotriva vântului şi continui să caut unghiurile diferite de abordare a cazurilor care fac vâlvă în mass-media, voi încerca un demers similar pe generoasa temă Ilie Năstase a înjurat şi ameninţat o ziaristă.

1. DA, imensul fost sportiv a comis o mojicie şi s-a comportat inacceptabil în registrul comportamentelor definite de societate drept normale. Şi NU, Ilie Năstase NU are nici un drept special, în virtutea statutului său de legendă a tenisului mondial şi de tip pitoresc, să bage grosolănii de autobază la adresa nimănui. DAR Ilie nu e nici la primul comportament de acest tip şi, cu siguranţă, nici la ultimul. Cât timp a făcut-o la adresa ziariştilor străini/oficialilor tenisului internaţional, ne-am dat pe spate, ne-am bătut cu pumnii în piept că Nasty al nostru e unic, e fenomen şi i se pemite orice. Când a comis-o în bătătură, urlă intransigenţa-n noi.

2. Ilie Năstase, indiferent cât ar fi el de mare şi oricât l-am considera noi un bun public, are dreptul la intimitate. NU e vreun demnitar, NU (mai) are vreo funcţie nici măcar în sport şi NU e obligat să stea ca maimuţa-n cuşcă de câte ori vrea cineva să-l imortalizeze. DA, deşi în România ingerinţa în viaţa privată a oricărei persoane publice a devenit o regulă nesimţită, până şi fostul câştigător de la Roland Garros şi Forest Hills are libertatea de a alege când permite să fie fil(m)at, chiar şi în spaţiul public. Şi noi, toţi la un loc, obligaţia de a pricepe că nimic nu ar trebui să ne permită să intrăm cu bocancii în viaţa unui om, oricine ar fi el.

UPDATE: De ce o filmare făcută pe 15 iulie e postată pe Net şi devine subiect de presă abia la sfârşitul lunii august? N-a avut domnişoara un cablu la îndemână?

P.S. Nici Nasty, ajuns la vârstă respectabilă, nu mai e cel de odinioară. Dacă şi-ar fi păstrat scliprea care l-a făcut celebru, la întrebarea agasantă şi clar imbecilă “ce căutaţi în Timişoara?”, răspunsul natural ar fi fost “am venit să mă fut”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

98 thoughts on “Nasty a fost mojic pe viaţa lui privată

  1. El era în spatele lui Geona, la confruntarea cu Băsescu, în primul rând, cu sacoul închis pușcându-i pe pântecul generos de care nu-și vede scula aia mare.

  2. Aia era o tiganca imputita!
    Ca doar Nasty este simbrias al primului om in stat, asa ca face ceea ce face si stapanul.
    Dar,
    circula un studiu de caz referitor la societatea din Brasov cu acel profit imens declarat.
    Concluziile acelui studiu sunt socante:

    PIB-ul 2009 a fost falsificat!
    Aceasta a fost scopul declararii acelui profit imens.
    Mecanismele analizei le gasiti aici

  3. Posibil domnisoara sa se fi excitat prea tare atunci cind la vazut pe Nasty si trebuia sa dea in orgasm cumva. Si asta o fi fost modalitatea…Nu stiu alta explicatie nu am.

  4. ilie nastase e un nesimtit ca intotdeauna!profita de bunatatea romanilor care totdeauna l-au onorat(general-maior).valori morale la ilie nu prea gasim….

  5. omul parea mai sprituit decat basescu in zilele bune, plus ca mare lucru daca ziarista nu a fost chemata fix de cea pe care urma sa o invete tenis Ilie. Playboysta de succes .. daca merge la fotbalosti, de ce sa nu mearga si la tenismani!?

  6. Off topic 🙂 Vazut Sinteza Zilei. Felicitari! Oricum urmaream in fiecare vineri Conexiuni deci va asteptam.

  7. As fi si eu recunoscator pentru un raspuns – in Romania, pe spatiul public, este voie sa fie filmate/fotografiate doar persoanele publice (cu functii publice) sau orice cetatean? Multumesc anticipat pentru raspuns, pentru ca am auzit ambele variante si sunt chiar curios.

  8. cum “pusca” mea poate o “ziarista” sa se exprime in asa hal?
    Daca eram eu in locul lui Nastase ii intorceam si un dos de plama da doar nu eram pe proprietatea ma-sii…

  9. Victore, ce dreaq drept la intimitate pe stradă? În momentul în care îți asumi statutul de persoană publică, iei în calcul și faptul că lumea te va fotografia, filma, îți va cere autografe etc. Ilie nu avea sub nicio formă dreptul să vorbească în halul ăla. Nu are nicio scuza! Îl respect pentru ce a făcut în tenis, dar s-a comportat ca un mare BOU!

  10. Sant uimit de comentarii. Pai daca e asa si zicerea “derbedeul dracului” e justificata, ca avea si onorabilul dreptul lui sa se apere.
    Fiti seriosi, nimeni nu e scutit de bun simt, chiar cand nu i se respecta dreptul la viata privata. Dar cand e adulat nu protesteaza? Nu e deloc onorabil sa fii mitocan chiar daca ai fost candva ce ai fost…

  11. @Adelin: evident ca nimic nu-l scuza, evident ca nu-i nici prima si nici ultima mitocanie a lui Ilie, evident ca persoanele publice suporta si avatarurile celebritatii lor, dar evident ca nu te poate obliga nimeni sa te lasi filmat daca n-ai chef si evident ca, daca fata ai ar fi considerat-o o stire, aparea pe piata maxim a doua zi. altfel, a fost extrem de adanca jurnalistic intrebarea “care-i scopul prezentei dvs. la Timisoara?”
    @gicacontra: cum lui Basescu sau Boc li s-au gasit o sumedenie de aparatori din oficiu, era de asteptat ca si Ilie Nastase sa aiba parte de un tratament similar

  12. asa cum basescu a fost mitocan in episodul tzigancii imputzite, la fel si nastase, acum. ambii sunt persoane publice.
    faptul ca fatuca aia e proasta de bubuie, nu-i dadea dreptul s-o injure. putea sa-i zica ceva de genul “tu gandesti mult intrebarile astea?”

  13. in Timisoara e rost de futai ?! :)))…ma duc si eu :)))

    p.s. felicitari pentru ramanerea in trust, habar nu am de ce va percep pe voi de la A3 ca pe o armata impotriva bolsevicului ce ne conduce…imi place sa gandesc asa :)…succes Victor Ciutacu.

  14. Corect, nimic nu ii justifica marlania lui Nastase, un raspuns transant care sa o lase cu gura cascata pe “jurnalista” de la Cancan era mai potrivit decat sa o injure.Se injura singura atunci. Dar daca si cei de la Cancan sunt jurnalisti inseamna ca maine ii iau locul IPS Daniel, hai sa fim seriosi, este doar o mahala pe hartie nu jurnalism.

  15. Credeam ca s-a schimbat.Cum a disparut “femmeia din spatele barbatului” domnul Nastase…a revenit.
    Alta “doamna” alt comportament 🙁
    Cherchez la femme !

  16. Cam dure și parțial nemeritate unele dintre comment-urile la adresa lui Ilie.Atitudinea publicului în raport cu persoanele publice este excesivă, iar granița dintre adorație și dispreț extrem de fragilă. Ilie s-a obișnuit cu statutul de legendă vie , considerând că i se cuvine totul și i se permite orice, dar a refuzat întotdeauna să-și asume și avatarurile acestui statut. A fost și va rămâne un rebel și un grobian…fermecător. O să-l iertăm și pentru acest episod, pentru că „așa-i în tenis”.

  17. Asta ne place asta vedem. M-am saturat sa aud intrebari de genu: “Cum va simtiti?”-la o inmormantare, sau “E cea mai fericita zi din viata ta?”-la o nunta, sau “Ce sanse dati copilului vostru”-cand copilul a trebuit sa indure caldura iadului. Traim in tara ridicolului si ne place. Cred ca se urmareste indobitocirea romanului, peste tot numai crime, violuri sau mini incidente transformate in megascandaluri repetate in mod obsesiv si obositor. Nimeni nu mai este interesat sa transmita un concert, sa prezinte un eveniment de cultura. Fuga asta dupa rating, scuza asta penibla ca “asta se vinde” o sa ne spele creieru complet. Ne mai intrebam de ce suntem unde suntem. Daca mai dispar vre-o 2-3 emisiuni cam asta e. Ne indobitocim cu totii. Numai bine.

  18. Eu in primul rand, ma agat de urmatoarele:

    1) Constituţia României (lege fundamentală, universal valabilă pe teritoriul României, ce nu poate fi contrazisă, reglementată, schimbată sau modificată fără procedurile legale prevăzute în aceasta şi restul de 5 rânduri care o caracterizează) prevede:

    * Art 22, alin 1): Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică sunt garantate.
    * Art 23, alin 1): Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile
    * Art 23, alin 13): Sancţiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.
    * Art 26, alin 1) şi 2) în întregime.
    * Art 30, alin 6): Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
    * Art 44 – integral
    * Art 53 – integral
    * Art 57 – integral
    * Art 136 (Proprietate) – integral

    2) Legea 213/1998 actualizată, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia.

    3) Aş invoca atât Codurile Civil şi Penal precum şi alte legi, dar nu mă interesează deocamdată regimul juridic de încadrare a faptei.

    Din astea rezulta ca nu prea ai voie sa agresezi in halul asta pe nimeni, indiferent ca e ultimul boschetar din tara asta sau ca e horror Presedintele Tarii. Dar cum spuneam si in ultimul meu articol pe blog, asa am o placere pentru fatucile astea ,care nu au altceva de facut decat de cautat pumni, de-mi vine sa ma ridic din fotoliu si sa le fac mesaj terapeutic cu toporul.

    Ma intreb cati “jurnalisti” mai stiu sa distinga intre interes public si interes comercial…

  19. Poate ca multi ma vor injura dar eu nu vad ce a facut gresit Ilie Nastase. Jurnalista respectiva(desi am senzatia ca e un cuvant prea mare pt ea) il agasa pe un om aflat in oras cu o domnisoara/doamna, e dreptul lui e treaba lui.Nu e obligat nimeni sa accepte sa fie filmat si agasat cu intrebari idioate pe strada doar pentru ca cineva considera ca asa se face jurnalism.In plus daca era o mare stire faptu ca Ilie Nastase e in Timisoara cu o femeie de ce a aparatu dupa aproape doua luni stirea? De ce nu s-a publicat a doua zi:”
    SOC!!! Lui Ilie Nastase ii plac femeile! Se afla in Timisoara cu o tipa chiar aseara!!!INCREDIBIL DAR ADEVARAT!!! ILIE NASTASE E OM!E BARBAT!”

  20. Ce buna e ” doamna ministra ” … Cat de inimoasa … M-a induiosat , cum ajuta ea cultura !!!
    Cat comision ” si-a tras ” din asa zisul ajutor dat lui Voicu ???… Plus premiul , nu -i asa ?
    Mi-a fost scarba sa-l vad pe Madalin stergandu-i condurii lui Udrea !!!… ”Marea opozitie ” cade la picioarele curvei pentru o mana de bani …
    Ce-i mai prostim pe prosti , doamne !!!…

  21. @gabriel: e absurd sa-i suspectezi de impartirea pe din doua a premiilor, hai sa fim seriosi. nu-i nici unul vrei icoana pe mormant, da’ hai sa nu exageram.

  22. Ai dreptate !… Dar cunoscand-o pe Udrea , nu prea imi vine sa cred ca face asa … din pasiune !
    O zi buna !…

  23. Eu cred ca Nastase era satul pana peste cap de presa si a luat-o pe aratura.Cred ca l-a durut in cot ca a dat os de ros tabloidelor. A avut o iesire…hai sa-i spunem uzuala .Si da,cred ca duduia cu filmuletul a vrut un pic de spuza pe turta ei.Nu i-a iesit si a pus filmul sa ruleze. Sincer nu m-au impresionat nici filmul nici injuraturile lui Nastase.A injurat cum injura oricare pe oricare.Treaba cu domeniul public si persoana ce poate fi cautata in buzunare si in sacosa…deh.Maine-poimaine vor sa stie de cate ori te bagi in pat cu nevasta…Dar Victor,la tara virgina…ne bagam pe unde nu prea avem treaba,multi dintre noi.Astept”vorbe grele”!

  24. Nasty a fost mojic cu fatuca si nesimtit.Asa cred vedetele ca trbuie sa se comporte in public ca si pe teren.Daca nu era nesimtit se retragea discret dupa tavaleala trasa de chiombalaul de Ciorbea in cursa pentru primaria capitalei.In rest “la banii lui “fute ce vrea si unde vrea.

  25. Acum sa nu spuneti ca limbajul lui Nasty v-a luat prin surprindere…problema este ca nu merita sa i se intample deranjul asta.Cine vroia sa stie de la el cu adevarat cu ce treburi este prin oras putea sa aranjeze telefonic o intrevedere sau la Hotel putea fi interceptat politicos in toiul zilei si sunt sigur ca Ilie ar fi acceptat daca nici el n-a fost cooperant cu presa atunci care ? Dar nu asa golaneste,la colt de strada,in toiul noptii la harneala…reactia a fost pe masura.

  26. – Ce căutaţi la Timişoara?
    – Am venit să mă filmeze şi să mă ia la întrebări o imbecilă. După care să o iau şi eu la… înjurat.

  27. Daca era cel pe care-l stiam noi poate i-ar fi spus : “Am venit sa fac sex in grup…te bagi ? Mai am un post liber de asistenta de microfon ! ”
    cred totusi ca asa i-ar fi spus dar am senzatia ca “ziarista” arata exact cat sa-i dea celalalt text.Hai ca m-am lungit cu golaneala si ma baga Olguta la izolare

  28. Acuma e o problema…pentru ca,desi,Nastase nu mai detine nicio functie publica,datorita faptului ca a facut ce a facut in tenis a ramas si va ramane mereu persoana publica!Iar ingerinta in viata unei persoane publice este permisa in limitele in care media actioneaza pe domeniul public.Jurnalista respectia stia ce stia cu domeniul public si pe motivul asta s-au mai luat bani de la CEDO!Problema e ca intrebarea ei este tampita…adica nu prea vad ce ai putea sa il intrebi pe om cand iese si el in oras.Adica la o intrebare tampita,dai un raspuns tampit:FAC SEX!…dar Ilie Nastase nu a stiut niciodata sa se controleze si e cam tarziu la varsta asta sa se schimbe!Si a doua problema e ca jurnalistii astia de 2 lei din Romania care au liceul si cam atat exagereaza cu drepturile care le au!Normal ca nenea nu a procedat corect dar nici treaba ei nu e ce face el in timisoara!

  29. Ciutacule, aveam asteptari mai mari de la publicul tau…
    tre sa ai un strop de retard ca sa comentezi “De ce “Marele” Ilie Nastase a injurat o jurnalista wannabe?”

  30. Nastase poate fi inteles. Asa a fost, de ce n-ar fi ramas tot asa ?! La valoarea lui ca tenismen, asemenea iesiri sunt scuzabile. De altfel, ca unul care l-am vazut si urmarit (in exclusivitate la TV) inca din anii de debut, atunci cand Ion Gheorghe Maurer (fin intelectual comunist, nascut din mama frantuzoaica si tata neamt, prieten si sfatuitor al lui Dej, care discuta elegant, tolanit intr-un fotoliu cu Willie Brandt, cancelarul RFG, la reluarea relatiilor economice, prin 64/65) era un obisnuit spectator la meciurile lui de tenis, pot spune ca si in asta sta farmecul lui, ca fost sportiv.
    Dar, iesirile de acest fel tradeaza o educatie aproximativa in acei “7 ani de acasa”, care e greu de acoperit la varsta maturitatii. Acest fapt se vede la majoritatea celor care ne guverneaza azi, incepand cu Base si Boc si terminand cu Videanu, Berceanu, Blaga si Udrea. In cazul politicienilor si parlamentarilor, ca si al tuturor celor care ocupa functii publice, un comportament similar nu mai este de loc scuzabil. Pot sa-si dea demisia si, in calitate de persoana particulara, care “nu suge banii boborului” se poate comporta cum vrea cu orice ziarist, evident, in limitele legii ca de bun sint n-ar putea fi vorba>

  31. Comentariul tau imi duce aminte de o colega de serviciu,care desi era femeie in toata firea avea o mama care o tinea sub control permanent. Intr-o zi, a venit mai tarziu acasa si maica-sa zice:,,Unde ai stat pana la ora asta?” Iar ea senina,luandu-si inima-n dinti a raspuns ”Am fost sa ma f…,mama.”De atunci maica-sa a incetat sa mai puna intrebari idioate.

  32. perfectiunea nu e nicidecum o caracteristica a fiintei umane.ilie nastase poate sa greseasca, noi n-am vazut nimic.

  33. trist!in conditiile in care in ziare(aproape toate) apar numai articole despre personaje al caror nr. de parteneri/partenere conteaza, silicoane implantate, vacante exotice si cluburi frecventate, ce pretentie sa mai avem de la astfel de jurnalisti?Cum sa ajungem la nivelul altor tari civilizate cand numai non-valorile, nuditatea si nepotismul sunt promovate?Dl.Nastase o fi avand si el nervii intinsi dar un asemenea limbaj nu se foloseste oricat de tare te-ar scoate din sarite cineva!Nu-l cunosc dar nu cred ca e un tip spontan si prea istet!mia culpa daca nu e asa

  34. Stii care e singura chestie care nu o inteleg? De ce discutam atat despre asta… pana la urma toti stim ca Nastase e mojic si toti stim ca la cancan si alte tabloide nu sunt jurnalisti… ce mai e de aflat, de discutat? :))

  35. Eu nu ma lasam pana nu o pocneam teapan. Urasc tabloidele sau orice mojic din presa care isi castiga painea scriind blablauri despre vedete. Sunt pur si simplu LA REFUZ de stiri de genul :” Gigi, ti se vad chilotii?” Pe prima pagina.Astia nu-s jurnalisti sunt unii care n-au luat bataie.

  36. NU sunt Nastase, dar la insistenta duduii, CU SIGURANTA, as fi trimis-o in p…. ma-sii.Cand cineva iti spune sa-l lasi in pace si tu(ziarista!) nu-l lasi in pace pe OM(nu vedeta) e normal sa uite de inseamna sa fii educat, in acest caz.Ca Nastase este(ne)educat ar fi alta poveste…SI, apoi ,NU SUNTEM NOI ,,INFORMATI,, toata ziua de Libertatea,Can-can si alte tabloide DE TOATE CACANARIILE(ne)VEDETELOR?

  37. Cu siguranta are tot dreptul din lume la intimitate, insa abordarea problemei lasa MULT de dorit. Tot mitul familiei Nastase a fost destramat si acum nu fac altceva decat sa dea apa la moara. Se pretinde un domn, sa se comporte ca atare. exista n moduri de a iesi inteligent dintr-o astfel de situatie, fara amenintari si balacareli ieftine! Mai ales ca in cazul de fata vorbeam de o femeie!!!

  38. Nu cred ca reactia sa, a fost una potrivita. Pana acum ar fi trebuit sa-si dea seama ca este “un subiect bun” pentru presa. Ar trebui sa-si opreasca pornirile si sa-si asume faptul ca este o persoana publica. Ar fi putut foarte usor sa dea un raspuns civilizat astfel incat sa nu iste un scandal. Si eu il stimez pe marele tenismen, dar aici a gresit, parerea mea.E cunoscut faptul ca presa cauta subiecte, cat mai picante, pentru a vinde cat mai mult. In acest caz, comportamentul lui lasa mult de dorit…

  39. Dau si eu din gura!Si zic asa: ILIE NASTASE(!!!acel Ilie Nastase!!!!) se plimba ,seara ,in centrul Timisorii! Liber, relaxat..! Apare o IDIOATA, cu microfon ,cu alura bucuresteana, si-l SOMEAZA pe Ilie sa-i spuna:CE FACETI AICI, CU CINE SANTETI , DE CE SANTETI IN TIMISOARA???!!!!! De unde acest tupeu ? DE LA BUCURESTI! ACEST GEN DE TUPEU INFECT TINE DE FACULTATEA DE JURNALISTICA BUCURESTEANA!!!!! Acest gen de a aborda un om nu este civilizat, deci nu este timisorean! ESTE BUCURESTEAN! IDIOATA era in piata centrala a Timisorii, si s-a simtit “pe domeniu public”! ,unde poate sa domine(???) orice trecator! Pai mai bucurestenilor! NU MERGE CHIAR ASA! Cum vreti/credeti voi! Timisoara NU E bucuresti!!!!! IDIOATA rspectiva habar nu are cine este NASTASE!!!! Cu BASE tot la fel facea? Ia mai intervievati-o si pe ESCA! Sant curios ce zice..Dar sta de vorba cu voi? Nu cred! Va intrebati de ce? Ar trebui! Ia vedeti!

  40. @horia: termina cu complexele astea provinciale. ziarista aia era cat se poate de timisoreanca si Ilie cat se poate de bucurestean. bunul simt, care lipseste amandurora, nu se-nvata nici la facultate, nici pe terenul de tenis, ci acasa, in familie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.