Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Dâncu scrie cam cum gândeşte Oprea

Dâncu scrie cam cum gândeşte Oprea

Unul dintre reproşurile pe care le-am primit des, chiar şi de la unii apropiaţi, este că am ceva cu Grupul de la Cluj şi, în special, cu finul intelectual Vasile Dâncu (foto: Şuţu). Tip care a ştiut să-şi vândă bine imaginea şi spoiala de erudiţie, cu o pricepere sociologică asupra căreia chiar n-am cum să mă pronunţ (fiindcă nu e specialitatea mea), fostul Gobbels al lui Năstase trece acum drept un soi de eminenţă cenuşie a partidului conservelor de fasole şi hectarelor, înfiinţat de generalul Oprea ca să-i facă un cadou frumos de intendenţi la pachet lui Băsescu. Că Dâncu se asociază cu Oprea într-un proiect politic nu-i absolut nici o tragedie, ci doar o banală aşezare a corectă a murăturilor pe acelaşi raft al cramei.

Că Dâncu, un analfabet care pune virgula între subiect şi predicat şi scrie miau ca pisica, funcţionează ca profesor şi influenţează destinele unor tineri, asta este, cu adevărat, o tragedie! Fiindcă, atât timp cât aşa-zisul dascăl e agramat, nu putem să ne aşteptăm ca absolvenţii de universitate să fie altceva decât tinichigii sau ospătari ai literelor. Cu, evident, excepţiile de rigoare, care, măcar la plecare, ar putea să-i ofere, în semn de despărţire armonioasă, gramatica de-a şasea.

P.S. Faptul că politicienii cei mai importanţi ai României ultimilor 10 ani s-au dat pe mâna impostorului spune extrem de mult despre nivelul clasei noastre politice.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

49 thoughts on “Dâncu scrie cam cum gândeşte Oprea

  1. Pai Dancu asa, Boc la fel… si ne mai miram ca Basescu ii spune lui Liicheanu ca scoala produce timpiti. Probabil ca la astia se referea. Sau la fie-sa? 😛

  2. Domnule Ciutacu, n-ati obsercat articolul hotarat din cuvantul ,,copiii”, care nu avea ce sa caute acolo, fiindca in textul dat nu ar trebui sa fie articulat.
    În rest, asta e realitatea României.

  3. Sunt foarte multi ” intelectuali ” care scriu MIAU ca pisica !!!…
    La urma urmei mai cunoastem un profesor care spune ” proiecturi ” si ” aviara gripa ”, nu ?… Si ce daca ?
    Totul e sa ai ” succesuri ” in viata si sa ajungi cat mai sus !!!

  4. Eu cred că cereti prea mult dela aceste specimene,dela acesti analfabeti îmbrăcati(asa s-ar vrea ei)în haine poleite de analisti si fini cunoscători ai intimitătilor sofisticate ale politicii si nu numai.Eu m-am lămurit demult;nici nu este prea greu,căci un palavragiu de acest gen îti spune imediat ce deschide gura,despre el,mai mult decât chiar o autobiografie făcută cu onestitate.Si,aveti dreptate,sunt de plâns cei formati de asemenea profesori,precum si„politicienii”consiliati de ei.

  5. Circula mai demult o vorba: Care-i diferenta intre romani si nemti? La nemti: din 10 oameni prosti, il aleg pe cel mai destept sa ii conduca. La romani: din 10 oameni destepti, il aleg pe cel mai prost sa ii conduca
    La romani in ultimul timp s-a schimbat radical aceasta vorba din cauza ca cu greu mai se gasesc 10 oameni destepti (ori sunt plecati din Romania, ori nu se amesteca cu mizeria sistemului actual). Si atunci vorba a devenit: din 10 oameni prosti, il aleg pe cel mai prost sa ii conduca. Ceea ce este extrem de tragic 🙁

  6. In afara de “copiii”, a mai scris si “dinanovist”, dar poate ca e doar inca o “mica greseala”. Intr-adevar, e tragic daca el da lectii unora.

  7. Oooo!! Dar asta e ceva obisnuit, domnule Ciutacu! Ma pregateam sa scriu ca “se intampla si la case mai mari”!!! Pe mine m-a socat bunaoara si faptul ca un ministru, care cica ar fi terminat dreptul, are mai multe specimene de semnaturi!!! Cum asa?!!!

  8. “Este cel mai frumos slogan PE CARE a putut ieşi din sufletul mare şi chinuit de microbist”

    “jucătorul CARE lumea îl(n) credea mort deja”

  9. Aceeeiasi (cred ca asa se scrie corect!)indivizi, cu aceliasi texte.Nau nici bun simt,nimic.Atata pospaiala,atata gargara, in costume scumpe si cu ciasuri da fitze! (cu ghilimele la greseli).
    Eu deja cred ca se va schimba din nou gramatica, si “a risca” va deveni reflexiv,oricum il aud folosindu-se de toti ca “ma risc”, “te risti”, se risca…chiar si de crainicii de televiziune. Pana si Mihaela Radulescu “se risca”. Apoi impersonalul “trebuie” a edvenit trebuiesc, trebuieste, depinde de functia in partid.Si, folosit si el, de asemenea,cu destula usurinta,la T.V.
    Nu stiu daca va amintiti, dar gramatica romana a fost schimbata, si “nici o”, “nici un” se scriu acum legat:”nicio”,”niciun”! De ce? Pentru ca,atunci cand inca traia Pruteanu, a fost un scandal si mediatizat cazul unui parlamentar care scria nicio legat.Sa fim seriosi, doar nu o sa se ia gramatica noastra la tranta cu Base, Boc, Dancu,cu clasa politica.Se rezolva cu o O.U.G.
    Dar e adevarat ca nu mai rabda P.N.L.-istii si vor intra la guvernare? Nu toti,doar aia flamanzi,numai bine cat sa se aleaga praful de ei? Tehnica dezbinarii va functiona perfect, in continuare.Si, cand iti e foame,nu mai tii cont nici de gramatica, nici de culoare politica, principii, doctrine, scoti textul din buzunar cu binele tarii,unitate pentru relansare economica, glasul spirtului de sacrificiu pentru popor si iesire din criza, cand treci peste interesele personale si ale grupului!
    In rest e bine, mentalul colectiv functioneaza cum trebuie,”Boc trebuie schimbat!”.Doar atat. De parca o forta de sus,ceva imaterial, l-a pus acolo. Base nu are in continuare nici un amestec.El doar e presedinte.Si el l-ar schimba, dar nu poate????!!!Asta e tara, plina de tupeisiti analfabeti. Nu mai mai leg si de Boc, asta parca anumit vorbeste aiurea, sa-i arate lui Base ca fiica-sa e mai desteapta!

  10. @raluca: nici tu nu esti chiar regina gramaticii, da’ macar (sper ca) nu esti profesor universitar 🙂

  11. victor esti al dracu de amuzant cu ce manuta ai si actuala clasa politica il depasesti pe Caragiale.

  12. pai cam asta ne-a mai ramas, sa ne dea afara si din gramatica sau sa ne expulzeze intr-o altfel de gramatica, una in care acordul, declinarile se fac dupa regula adaptarii la prelungul behait al manelistilor…
    aaa, parca boc n-a fost tot profesor, parca udrea nu isi disemineaza averea intelectuala prin nu stiu ce sali universitare, parca “domn’ profesor” (in fapt al mai profesor) nu e cel care dascaleste un intreg popor, profesori la orice colt de respiratie!

  13. Eu recunosc ca ,la momentul asta, sunt cam plictisita de ceea ce se petrece pe scena politica.Vorbe ,vorbe si iar vorbe.Nu stiu ce studii are domnul din imagine,stiu ca in psd era un mare nimeni,psd-ul tanjeste dupa oameni ca Octav Cozmanca.Si aici ma refer strict la capacitatea organizatorica a acestuia.O sa fac o scurta analiza a ceea ce se petrece acum in politica damboviteana.Psd-ul nu are lider si nu are strategie.Despre Ponta se spune deja in teritoriu ca este un tanar politician fara experienta si se vede.Iar ,pe viitor ,psd-ul va avea de tras de pe urma acestei lipse de experienta,daca nu incepe deja sa suporte consecinte.Oamenii nu sunt prosti,iar cea mai mare greseala a unui politician este sa nu fie flexibil in legatura cu schimbarile ce apar in politica si sa nu profite de aceste schimbari.Pdl-ul nu are lider(noi nu avem presedinte,ci un mare Pretins,care se ascunde cand se ivesc probleme reale ce tin de competenta lui) si nu are strategie de guvernare,dovada haosul din tara.Cat despre pnl,acesta are o problema majora cu organizarea in teritoriu.Si aici e mult de lucru.Pe viitor,daca pnl-ul isi repara aceste deficiente de organizare,are sanse foarte mari sa se consolideze ca un partid puternic.Deja am mai descoperit niste figuri carismatice pe langa Crin Antonescu,care ar putea prelua stafeta la momentul oportun,in sensul de asigurare a leadership-ului,fapt destul de important intr-un partid.De ce insist pe lider?Se va vedea in viitor.

  14. Asta cu siguranta e mult mai prost decat Vanghelie (care nici nu-i atat de prost!). Nu numai ca e scris incorect gramatical, dar nu zice ceva. Vanghelie, EBA cand vorbesc par ca au ceva de zis, da’ se exprima prost. Chiar si niste tampenii originale, dar tot zic ceva. Asta a scris o compunere demna de Gazeta liceului. Sau, mai bine, a scolii generale. Nici frazele lipsite de continut nu-s construite cu prea multa logica… Si cand ii mai aud pe unii despre cum se facea scoala alta data… Poate se facea mai bine, dar multi dintre analfabetii care l-au votat acum pe Basescu au fost scoliti pe vremea lui Ceausescu. Oricum, daca tu ai fost cel care a citit ce-a scris Dancu pe VoxSport, felicitari! Eu n-as fi reusit. Si, daca as fi fost in locul lui, as fi refuzat politicos oferta de a scrie articole pe Net, as fi zis ca-s prea ocupat. Btw, o fi platit pe drepturi de autor?

    P.S. Eu, care nu prea le am cu fotbalul, tot vazand ca scrie “uisti”, am crezut initial ca l-a uitat pe “m”! :)) Da’ mi-am dat seama dupa aia ca cineva a avut o minte atat de perversa incat sa-i numeasca asa pe suporterii “U” Cluj.

  15. Dâncu este cel mai eminență cenușie din toate partidurile care s-a văzut :)))

  16. Ha,ha,ha!Ma gandeam eu ca imi vei da replica!De obicei scriu in graba cand comentez pe blogul tau.Iar primele greseli din textul acesta sunt intentionate si mai mult decat evidente.Si sincer,poate nu sunt “regina a gramaticii”,dar, pe baza “explicatiilor stiintifice” pe care le-am adus aici, “printesa” tot ma pot considera!!!
    Si 2. Nuuuu,”iooo” nu sunt nici o “personalitate a vietii politice” si nici nu apar “pa” sticla.Nu “ma risc”, pentru ca nu “se merita”.
    Hai, ca sa nu dau in chat,iti urez “succesuri din toamna in toate proiecturile pe care le vei concretiza unde vei ajunge si sa arati la toata clasa politica si la toti romanii de ce e in stare Ciutacu. Si sa se merite sa ne uitam si noi la emisiune, astefel incat sa te risti sa se ia iar Base de tine!” De abia cu asa o fraza magistrala, bogata si in “dativuri”, as putea fi si “io” intr-un partid sau sa ajung la catedra! Sunt o admiratoare a mea! Si a oamenilor “de la Mogulu”.

  17. De cand a luat-o pe aratura cu limba romana chiar si profesorul de drept Emil Boc, nu ma mai mira nici un fel de exprimare agramata in tara asta. Proiecturi, evaluatori si Masterati m-au anesteziat complet. De ex, sapt trecuta mi-a lasat instalatorul blocului un bilet in usa de am ras cu lacrimi si l-am dat si altora pe email. Dar, deh!, nu pot sa am pretentii pt ca treaba lui cu tevile si-a facut-o bine. De la unii politicieni insa…….. nu putem avea nici macar pretentia asta. Hai liberare!!

  18. ce mai observam in poza: in planul al doilea, bluza lui nastase are dungile invers – adica orizontale, desi ar fi trebuit sa fie verticale

  19. Pffff, de o ora am reusit (daca poate cineva sa creada!) sa citesc tot textul scris de maestrul profesorul conferentiarul eminenta sa… am uitat cum il cheama. Desi inca stau si ma gandesc ce vroia sa zica autorul (da, stiu, am prea mult timp liber, dar ce sa-i faci daca m-au ajutat ciocusu’ vesel, piticu’ atomic si gasca lor sa raman fara job), as putea sa-i recomand maestrului un curs intensiv predat de nepotul meu din clasa a 6-a, ca ar avea ce invata… Cica a revenit ulterior si a scris ca textul publicat era doar o ciorna… Daca e asa, am un mesaj scurt pt dansul: “Amice, esti idiot!”

  20. @ Boc a luat-o pe “aratura” cu gramatica, acusha, curent, mai deunazi??? S-avem pardon!!! Eu il urmaresc atent de cand l-a laudat ebista ca “editeaza” nu’sh ce fraze!!! Odata mi-am propus sa le notez, gafele d-lui dr., da’ mi-am zis ca nu merita sa pierd timpul!!! Gramatica invatat la timpul ei “iti intra in sange”! Dac’ nu stii matematica, nu stii anul cand s-a infintat PCR-ul (:P – nu’sh de ce da’ si noaptea daca ma scoli il zic pe de rost, n-ai citit pe Cartasescu, nu vorbesti limba lui Shakespeare fluent, nu-mi pare-o tragedie, dar sa nu-ti cunosti propria limba???!! Jenibil!

  21. Poate se trezesc astia de la PSD si-i trec pe linia moarta pe cei de la Cluj, pupincuristii lui Base.

  22. Aeştia ne conduce frateeeeeeee, este ca să zic aşea pohta ceam pohtit, ţinta noastră şi mândria Pârţulete România…
    În fiecare ghiozdan (care mai are) poate să existe baţu dă Preşedinte!!!!Mai puţinî şcolaă tată, că multă strică.
    cool man, trebea să vă pronunţati pă 6 decembre acuş e cam târzior…

  23. Apropo ce cursuri “trebe” să fac ca din matematician să devin tinichigiu-ospătar matriţer?
    aştept sfaturi derbedeul dracului…

  24. D-l Ciutacu,mi-esti drag ,ca esti destept . Eu sint o pesedista cu 10 clase, dar mi-e ciuda pe dumneata cind il ridici in slavi pe Crin. Eu te vad instare sa cintaresti cita valoare are fiecare. Nu sint regina gramatici ,dar ,va rog sa apreciati ca ma stradui. (Nu tin cu Dincu , nu stiu ce inseamna erudit,dar stiu ce insaamna parvenit.)

  25. Vai ,D-le Ciutacu ,am mincat un i, de la gramaticii, va rog sa ma scuzati. Se scrie cu doi i,nu cu doi de i,ca nu zicem :doi de boi( asa ne spunea dascalul meu de la tara), cred ca era Domnul Trandafir!!!!

  26. Au corectat in paragraf erorile semalate si chiar si copiii au devenit copii. Batrânul câine (fara caciula) insa a ramas in continuare dinaNovist.
    Cu ce e mai vulgara o injuratura decat scrierile lui asta?

  27. ai uitat sa incercuiesti “DINANOVIST”..habar n-am ce-i aia…de dinamovist am auzit

  28. Uneori mai conteaza si ce spui dincolo de gramatica pe care o folosesti in a spune ceea ce ai despus.

    Ca de “analisti” gramaticali corecti care fac perfect acordul vidului din capul lor cu neantul scrieriilor e plina Romania.

    Si da Dancu e o conserva dar nu din motivele de gramatica invocate mai sus.

    Din nefericeire expertiza corectorilor la ziar ajunshi editorialisti nu se ridca la nivelul necesar depsirii problemor de gramatica clasei a sasea.

    Atata intzleg, atata spun, atat scriu si se mai mira apoi ca nimeni nu e intersart de scriituta lor atat de virtuoasa gramatical si de lipsita de substantza de se prabusesc ziarele sub ei (onor Ciutracu face exceptzie desigur).

    Si asta nu de azi de ieri. De la 1930 incoace, vezi expozeul intemeietorului Penguin books nu voia sa citesca in tren vre-un ziar ci insista sa citeasca neaparat dintr-o carte.

    Manuela a sesizat corect Dancu nu cu gramatica are marele meci ci cu ideile si mai precis cu lipsa lor. Si din nefericire nu singurul.

    E plina presa si mai ales audio vizualul de umputuri care nu au absoulut nimic de zis daaaaa o baga pe aia a lui dupa cum bine se stie “intr-o tzara din UE ar trebui sa asa si pe dincolo”. Halal argument.

    Acesti neantzi de ambe sexe al caror expozeu poate fi redus fara rest la nimic, acesti zgomot static nu va zgarie retzina sau incomodeaza timpanul ?

  29. @Viorica Buda: liberalii-mi reproseaza ca nu-l ridic in slavi pe Crin si ca tin cu Ponta. pe medie stau bine 🙂
    @laur 22: daca voua vi se pare pardonabil ca un cadru universitare sa scrie ca un carutas, ei bine, mie nu mi se pare

  30. Eu sunt de la Cluj şi am ceva cu grupul de la Cluj, aşa că ţie, din Bucureşti, ţi se iartă 🙂 Din punctul meu de vedere, Grupul de la Cluj este, de fapt, Haita de la Cluj.

  31. ce inseamna “uişti” ?

    şi mai scrie şi “cateaodată”
    adica vrea să citim CĂŢEA O DATĂ sau ce ?

  32. Eu nu pot nici sa zic ceva. Ce se poate comenta aici…un tampit cu patalama care se mai caca si-n poteca…M-am saturat sa ma reprezinte peste tot in lume niste cretini,analfabeti si curve.Eu le spun”hai noroc si ce-a zis Gheorghe” Ce-a zis GHEORGHE ,va spun daca ma intrebati…

  33. Ce-a zis dom’le Gheorghe, ce-a zis??!! ca io’s curioasa de felu’ meu!

  34. Ontanu oare cum scrie? ca mie tare-mi place de el, are un aer de eseist la GOSTAT.

  35. Constat ca majoritatea comentatorilor nu au habar despre ce “vorbesti” (persoana mea fiind, “cu voia dv., ultima pe lista”). Presupun ca vom asculta inca vreo doi ani vocea sleita a Incrucisatorului, ametind o cireada muribunda . Ei bine NU !!!

  36. “Strategul” de la Cluj seamănă când vorbeşte “inspirat” cu o găină ameţită, vădindu-ţi astfel nivelul inteligenţei. Din pricina unora ca el şi ca Rus, PSD înregistrează sistematic recorduri negative la alegerile locale! Vai de capul lui şi trist că nu le-a dat nimeni un picior în dos să-i zburătăcească din PSD. De bună voie nu se duc, fiindcă la PDL (ăştia sunt prietenii lor) locurile sunt ocupate.

  37. Bine că sunteţi voi deştepţi. Fiecare are câte o părere despre unu sau altu. Ce nu se observă este de fapt asemănarea izbitoare dintre cotcodăcitul nostru şi discursurile lor. M-am săturat să ascult smiorcăitul oamenilor de rând. Nu vă place, nu-i alegeţi! La dracu! N-aţi fi voi nici mai morali, nici mai prea plini de conştiinţă, sunt convinsă!

  38. Ar fi bine daca ar gandi toti romanii macar 5% din cat gandeste Dancu si sa fi citit minim 1%. Pana la urma, care-i tragedia pentru faptul ca a fost publicat pe un blog personal un text cu unele greseli de scriere (atentie, DE SCRIERE, nu de GANDIRE – greselile de gandire nu cred ca are cineva autoritatea morala de a le cataloga ca atare, fiecare om are dreptul de a avea propriul sistem de inter-relationare a ideilor). De altfel, e lucru demonstrat faptul ca oamenii foarte creativi gandesc mult mai repede decat scriu si atunci asa se explica unele ruperi de ritm ale frazelor si unele incoerente, mai ales daca nu se mai revine ulterior asupra textului.
    Iar Dancu este un om erudit, fie ca place sau nu unora, si extrem de creativ. Ca poate uneori opiniile sale sau luarile publice de pozitie nu sunt pe placul tuturor – tot ce se poate si e normal sa fie asa. Pana la urma, Dancu este o figura publica si o voce importanta in spatiul public – si asta o probati inclusiv dumneavoastra, cei care scrieti pe bloguri, in presa sau vorbiti la televizor, ori de cate ori il aduceti in discutie – daca nu ar conta, l-ati trata cu indiferenta.
    Si inca ceva – ori de cate ori nu intelegem un lucru trebuie sa il catalogam drept prost facut sau idiot? E mai simplu intr-adevar, si mai comod decat sa te gandesti ca poate tu nu esti pregatit sa intelegi acel lucru. In logica asta – inseamna ca toti aia pe care-i cheama Nietzsche, Heidegger sau Wittgenstein sunt niste tampiti, ca au fraze prea complicate care nu spun nimic de fapt si ce trece de doua propozitii intr-o fraza deja e ilogic, la fel si daca sunt mai mult de 3 cuvinte intr-o propozitie, Doamne fereste sa mai fie si intercalari intre subiect si predicat!

    Ce ziceti de asta? A scris-o unul idiot care era sa fie propus pentru premiul Nobel; desigur, un analfabet cu spoiala de erudit!
    “De mult negru mă albisem
    De mult soare mă-nnoptasem
    De mult viu mă mult murisem
    Din visare mă aflasem
    Vino tu cu tine toată
    Ca să-ntruchipăm o roată
    Vino tu fără de tine
    Ca să fiu cu mine, mine
    O răsai, răsai, răsai
    Pe infernul meu, un rai”
    (Nichita Stanescu – Dezimlanzirea)

    “Ah, dar o plapumă
    înmulţită cu un iepure
    face o roscovană, desigur,
    o varză împărţită la un steag
    fac un porc,
    un cal fără un tramvai
    face un înger,
    o conopidă plus un ou,
    face un astragal…”
    (Nichita Stanescu – Alta matematica)

  39. D-ul Dancu este tipul impostorului cu pretentii
    care s-a acoperit cu niste diplome,iar prostimea sa-l urmeze in rahat pana in gat.
    Datorita acestor “mari ganditori” Romania a ajuns unde-a ajuns.
    Ar fi de bun simt daca acesti asazisi analisti[manipulatori]sa dispara din viata publica dupa ce isi vor cere iertare bietului popor roman care i-a hranit.

  40. Stiti ca si William Branza a fost profesor universitar?! La inegalabilul UPG din Ploiesti – unde puteti gasi o colectie impresionanta de asemenea exemplare, majoritatea cu juma’ de norma la SRIul din localitate 😉 .

    Subliniaza si “ati face datoria” – cred ca voia sa scrie “a iti face…”… sau la ce pastele ma-sii s-o fi gandit, imbecilul dracului!

  41. Habar nu aveti de ceea ce face domnul Oprea. Face presiuni politice ca un anumit director de scoala din Timisoara sa nu fie numit director, cu toate ca toate autorintatile locale il sustin. Ameninta ca daca acest om va fi numit director va rupe alianta UNPR-PDL. Pare ireal? Si totusi nu! Cine ar fi crzut ca alianta de la guvernare atarna de numirea unui director de scoala din localitatea Timisoara. Daca acest subiect este interesant astet sa ma contactati pentru a va da mai multe detalii pentru a scapa de acesti nemernici care ne conduc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.