Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Musteşte de violenţă Grădina Carpaţilor

Musteşte de violenţă Grădina Carpaţilor

UPDATE: Am depus plângere la Poliţie, omul există şi vrea să devină erou, poate mai terminăm cu închipuirile şi scenariile

Haideţi să terminăm odată cu paranoia. Nici atât de lipsit de preocupări încât să-mi inventez incidente imaginare nu sunt, nici atât de paranoic încât să-l bănuiesc pe preşedinte că-şi pune gealaţii să mă sperie prin mall-urile marelui oraş n-am ajuns. Pur şi simplu, s-a întâmplat ieri ca doi descreieraţi, care s-au declarat emfatic susţinători ai lui Traian Băsescu, să-şi arate muşchii în faţa unui copil care n-are nici o vină pentru prestaţia tatălui său în spaţiul public. Am postat precizările făcute în emisiunea şi la rugămintea Gabrielei Firea, ca ultimă referire a mea la penibilul incident, pentru a ridica în dezbaterea publică două probleme ale societăţii româneşti de astăzi: inexistenţa reacţiei instituţionale şi violenţa latentă.  Pe de o parte, dacă poliţia şi administraţia privată a mall-ului nu dau nici un semn la 24 de ceasuri după un eveniment în care e implicat, în parohiile lor, un personaj public cu notorietate pe care o am eu, cu toate riscurile de imagine pe care şi le asumă, atunci nu-şi vor mişca dosurile pufoase sub nici o formă cînd tu, omule obişnuit care citeşti acest blog şi te uiţi la tv, o să fii călcat în picioare. Pe de altă parte, în toate straturile societăţii româneşti, musteşte sub capac o violenţă mocnită care, odată scăpată de sub control, poate degenera păgubitor pentru tot ce mişcă-n ţara asta.

UPDATE: Uitasem să reiterez faptul că orice ameninţare mă înrăieşte. O fac acum!

P.S. Dacă vă detensionează, voila de vedeţi ce-aş mînca şi ce-aş bea; şi cu cine

Comentarii

comentarii

Similar Posts

166 thoughts on “Musteşte de violenţă Grădina Carpaţilor

  1. Adevarul e ca la cat de “iubit” e Basescu, tu esti singurul care-l uraste, de aici ti se si trage. Cand mergi pe strada toti se uita la tine si ar vrea sa-ti suceasca gatul. CE NAIBA, SIGUR E DE SUS COMANDA!(nu am zis Basescu, Doamne fereste) 🙂

  2. Da Victor, le este frica. Noi astia ne-portocalii ne-am saturat de ei! Sunt nevoit prin natura meseriei sa activez in niste minstere pline de PDL-isti verosi – spun active ca am de-a face cu ele ca benficiari – sunt rai, sunt pentru ei!!!! Legile nu mai exista! Nu stiu sa facem sa scapam de ei!!! M-am saturat!!!!!!
    Am o cunostinta ….amic primar la Pastraveni in judetul Neamt ….asteapta ok la u proiect pe REGIO de vreo doi ani!!!! Pacatul lui este ca e de ROSU!!!!! Si asteapta de vreun an!!!! Si lucrarea e ceva cu riul Moldova… stii si tu cum a reactionat anul asta….

  3. Cred ca le-a zis vreun “mai-mare” politistilor “ba sa nu-l ajutati p-ala ca se supara dom’ sef…”

    Deci poate omul de rand are mai “multe” sanse (if any) sa fie ajutat decat tine. Ma rog, “ajutat” trebuie si definit.

    Eu am avut un incident in care chiar politia ii zicea “agresorului” sa loveasca pentru ca ei, mai apoi, sa constate si sa scrie in procesul verbal.

  4. Agresiunea verbala si fizica a fost si este ceea ce urasc cel mai mult in Romania, si acesta a fost motivul hotaritor care ne-a facut sa plecam. Cit timp am stat in Romania n-am avut timp de televizor si politica, pentru ca munceam 8-12 ore zilnic (adica si duminica uneori), insa nici n-aveam nevoie, caci traiam zi de zi toate porcariile specifice unui stat african.
    Totdeauna “mi-a placut” in Romania cum iti explica cineva ca tu esti manipulat de X sau Y si cum tu nu vei face nimic de capul tau pentru simplul fapt ca nu te duce mintea.
    Normalitatea are la baza si un trai decent in care sintem egali in fata legii, ori multi dintre cei care au ales sa traiasca in alte tari pur si simplu n-au mai suportat agresivitatea in toata “splendoarea” pe care ne-o ofera de 20 ani cei aflati la putere.

  5. S-au legat de tine tocmai pentru ca te-au vazut cu copilul. Este laudabila retragerea, indiferent de comentariile ironice, care nu au cum sa nu apara.

  6. D-le Ciutacu,
    ma gindesc ca aveti dreptate cu “paranoia”.Nu pot sa nu constat insa ca 70 % din cei care scriem aici,ar da palme ,ar suci capul ,ar omori ,ar dori sa moara ,ar schingiui………si a.m.d. De aici si pina la fapte,nu-i decit un pas.Cred ca este nevoie de mai multa toleranta si ponderare a temperamentului( si verbal) din partea tuturor.

  7. Ce importanta are de unde vine?
    Este ceva ce n-ar trebui sa se intample intr-o tara cu un minim grad de civilizatie… 🙁
    Da, musteste, colcaie, atat de violenta cat si de prostie si de porniri huliganesti 🙁

  8. In masura in care puterea instalata nu mai dispune de nici un argument pentru a-si justifica desfrâul, i se deschide un larg bulevard violentei.
    Este de ajuns sa urmaresti interventiile portocaliilor ,de orice fel.
    Pe fondul unei mârlanii,inculturi,neciopliri si prostii, pentru care nu detin exclusivitatea,raspunsurile lor ,la orice critica legata de evidenta, a devenit de o stereotipie obositoare si enervanta.Incapabile sa gândeasca reactii proprii la chestiuni simple,de viata ,se refugiaza in pepiniera de clisee cultivata de “creerele” partidului.
    Câte unul mai incearca ,cu dibacia elefantului (pardon, taurului)in magazinul de portelan,sa mai scoata pe gura câte o istetie proprie.
    Rezultatul este jalnic.
    Dar, înafara de rezultatul pe care îl produc asupra bunului-simt intelectual al ascultatorului, desertul mintal,ideologic, ideatic ,cultural si factual prin care bântuie se dezvolta in doua directii posibile,si care apartin domeniului violentei.
    Pe de o parte, insusi acest tip de discurs are forma unei maciuci, a unei prime forme de violenta.A doua treapta sunt injuriile(inclusiv calificativul de dusman al Tarii).
    A treia treapta este cea a violentei fizice, exercitata in mod individual sau organizat, daca puterea intervine in joc.
    A doua directie a violentei potentiale , provocata de acest tip de discurs si de atitudine ,este cea care se poate dezvolta in reactia oponentilor.
    Absenta posibilitatii unui dialog rational si a supapelor democratice de rezolvare a conflictelor ,de toate naturile, conduce inevitabil la forme de exprimare violenta, de la mica violenta a frustrarii cotidiene pâna la exploziile colective devastatoare.
    Mecanismul “vorbei” publice in care este angajata societatea romaneasca este , din pacate,tintit catre o directie ce nu poate evita violenta.
    Numai o schimbare constienta a pozitionarii principalilor actori politici,catre dialog si colaborare, mai ar putea evita un dezastru anuntat.
    Aceasta nu pare insa a miji in niciunul din creerele puterii, incepand cu Presedintele Basescu.

  9. Incă un pic şi “musteala” va ieşi de sub capac! De data asta împotiva portocaliilor. Lor la va fi frică să mai umble pe stradă! Tare mi-e teamă că epoca ăstuia nu se va sfîrşi paşnic!
    Banzai!

  10. Explicatia incidentului de la Mall ca si a altor tipuri de violenta este simpla :LE ESTE FRICA! SIMT CA SE APROPIE IGNATUL SI DISPERAREA II FACE SA REACTIONEZE IN ACEST MOD!

  11. Este deplorabil ce s-a intamplat si cred ca asta este doar inceputul.Banii se impart din ce in ce mai putin la portocalii si asta ii infurie la culme.Mi-e groaza la ziua in care vom imbraca toti straie portocalii pt a nu fi impuscati pe strada!

  12. Eu sunt de parere ca ceea ce practici tu in emisiunea ta, si pe unde esti invitat, e agresiune verbala. Atata timp cat tu si Mircica ii faceti dobitoci si prosti si tampiti pe toti votantii lu’ Basescu, mi se pare normal sa v-o luati pe cocoasa.

  13. Intr-adevar, suntem o oala uriasa sub presiune, in ultimul timp am senzatia iminentului, parca traim linistea de dinanitea furtunii…

  14. Pacat ca a trebuit sa asiste copilul tau la asa ceva, mie asta mi se pare ce mai rau in toata treaba asta. Cat despre violenta care de abia asteapta sa iasa la suprafata, in vremurile astea e ceva de asteptat. Nu vezi, basescu se simte bine in tara lui, ca spp-ul e langa el are protectie, mancare are, putere garla, cand merge la mall sigur nu o sa fie agresat. Si oricum trebuia sa te astepti ca la un moment dat lucrul acesta sa se intample,sunt prea multi idioti ca sa nu fie asa. Eu unul sper sa nu mai existe asemenea incidente.

  15. In fiecare zi imi pun aceeasi intrebare : CE DRACU MA MAI RETINE IN TARA ASTA IMPUTITA ???
    Intr-o zi am sa plec , pur si simplu , fara sa ma mai intreb de ce o fac !!!
    E o tara moarta careia i s-a cantat demult prohodul , iar noi ca boii , inca mai stam s-o jelim !!!

  16. Te-ai trezit si tu cu violenta… Ai auzit de Sile Pietroi? Nutu Camataru? Fane Spoitoru?
    La Familia? BUG Mafia?
    Te mai uiti din cand in cand la concurentii de la Pro TV la ora 5 la stiri?
    Astea exista de ceva mai mult timp inainte sa iasa Base presedinte.

  17. Salutare Victore.
    Am vrut si eu sa ma bag in seama ieri si sa spun ca nu are sens sa-i punem in carca lui Baselu incidentul (extrem de regretabil de altfel) de la mall. Sunt atatea alte sute de motive mult mai bune (a se citi grave) care i se pot imputa marinarului, dar acesta nu este unul dintre ele. Nu am postat pentru ca nu mi s-a parut ca ai avea nevoie bocitoare si nu am vrut sa fiu acuzat ca-l apar pe chior (chiar nu e cazul).
    La articolul tau de azi (de pe blog) as dori sa fac totusi o mentiune (din punctul meu de vedere ofc).
    “Pe de altă parte, în toate straturile societăţii româneşti, musteşte sub capac o violenţă mocnită care, odată scăpată de sub control, poate degenera păgubitor pentru tot ce mişcă-n ţara asta.”
    Da…ai perfecta dreptate, dar as vrea sa adaug, ca pe langa vina clara si de netagaduit pe care o poarte guvernul, baselu si boc, politicienii in general, o foarte mare parte din vina o poarta si presa. Si nu ma refer aici la libertatea de exprimare si optiunile politice…ma refer pur si simplu la standardele de calitate ale presei scrise si audio-vizuale din ultimii 20 de ani. Incepand cu celebrele pornografii aviare ale lui Cristoiu, continuand cu stirile tabloidizate la Dumnezeu, toate acestea nu au ajutat deloc mentalul colectiv. Hai sa fim un pic onesti…50 de ani comunism au facut mult mai mult rau decat lipsa mancarii de pe masa sau a libertatii de exprimare. Comunismul ne-a privat in primul rand de cultura si de educatie civica. Ospitalitatea, darnicia, bunatatea, intelepciunea poporului roman sunt legende pentru aia mici. Dupa 50 de ani de comunism, ne-am ales cu o masa abrutizata de oameni, o populatie, nu un popor cum bine au spus altii inaintea mea…o adunatura de semi-analfabeti, de alcoolici, de ne-educati..in marea lor majoritate…cu o foarte restransa patura a clasei de mijloc cu minim de educatie si bun simt si efectiv doar cateva varfuri intelectuale. Ei bine, in lipsa acestor repere culturale si intelectuale, cine sa calauzeasca aceasta populatie aflata in completa deriva si lipsa de identitate? Nimeni. Si atunci modelele au inceput sa apara din drojdia societatii…de pe maidan cum ar spune unii.
    De aceea ne trezim in fiecare zi cu chilotii Simonei Sensual pe nas in fiecare dimineata, de aceea suntem agresati zilnic de ultimele aventuri ale lui Bote, de aceea avem transmisii in direct de la vila lui Becali, si alte si alte asemenea realitati de un grotesc evident.
    Si sa revin la ideea de la care am pornit…presa a avut aici un rol covarsitor. Sub scuza ticaloasa ca “trebuie sa mancam si noi o paine” in loc sa dirijeze un pic moralul unei populatii aflate in cadere libere, le-a oferit circ si degradare morala pe tava. Presa a avut grija (aici chiar pot generaliza…apropo de tema dintr-un articol recent) sa indoape mitocanul de rand (80% dintre romani) cu stiri despre sex, scandal, prost gust si FOARTE MULTA VIOLENTA. Stirile de la ora 5 de la ProTv au dat startul, ca apoi toate televiziunile private sa preia reteta “de succes” si sa prezinte sange, violuri, cadavre, mate si creier imprastiat pe sosea, muribunzi, la ore de maxima audienta. Filmele difuzate de aceleasi posturi, nu au sarit de nivelul celor cu Van Damme, Bruce Lee, etc etc…fara nici cea mai mica incercare selectiva de calitate. De 20 de ani, gunoiul se revarsa asupra noastra de pe toate ecranele televiziunilor si din toate ziarele.
    Pe site-ul de la Antena3 nu este zi de la Dumnezeu, sa nu fie cel putin 3 articole despre sani, sfarcuri sau chiloti. Nu este post privat sa nu aiba cel putin 2 emisiuni de scandal cu paruieli si injuraturi in direct. La Protv s-a cantat imnul Romaniei in ritm de manele…si atunci la ce ne asteptam?
    Cu un asemenea torent de GUNOI, avem pretentia sa traim intr-o tara civilizata cu oameni decenti? Eu sincer ma mir ca inca nu se vandalizeaza magazine in ziua amiaza mare, ca nu sar tractoristii sa violeze studente dupa o dusca de rachiu, ca nu suntem luati la bataie fara motiv de cefe late ce coboara din beemveuri…(unele chiar se intampla deja).
    O ultima idee si inchei. Pana si spoturile publicitare s-au mulat pe fibra putreda a unui popor mort intelectual. Berea Servus…iti arata ca cel care nu vrea sa bea o gura de bere dupa ce ciocneste, este luat pe sus de niste “gorile” si aruncat pe fereastra. Nu este minunat? Nu este asta poporul roman? O adunatura de innapoiati mintal, cu creierul imbibat in bere care te calca in picioare daca nu faci parte din turma? O adunatura de specimene care proslavesc traditia bautului de bere, in loc sa proslaveasca traditia muncitului.
    Victore…asta este tara in care traim, asta este poporul care a fost fabricat, iar cand pe o parte intra doar gunoaie si abjectii, nu are sens sa te miri ca pe partea cealalta nu ies petale de trandafiri si arome de lavanda.

  18. pai…eu unul l-as bate si pe basescu si pe tine…si pe boc! si pe inca alti cativa din “tabere” diferite…simplu. oricum as bate pe cineva

  19. un amic a fost injunghiat la mall vitan, iar badigarzii se uitau, pentru ca ei pazesc bunurile, nu animalele care se omoara intre ele (citat aproximativ de la onor conducerea mallului). nimeni nu o sa te caute, astepti degeaba.

  20. @mircea: oricat m-as stradui, nu gasesc paragraful in care as fi scris ca violenta s-a inventat odata cu Basescu. noi incercam sa dezbatem aici violenta reziduala care incepe sa izbucneasca in randul oamenilor aparent normali, nu la nivelul cazurilor notoriu infractionale, dar se pare ca-i destul de temerar demersul.

  21. la ora asta gloata primitiva cu pseudonimul pdl nu mai are alte metode de a aburi in continuare natiunea, prin urmare trece la argumente contondente si,logic, incearca sa convinga cu acestea mai intai criticii consacrati ai tribului violent(apropo, privesc seara aparitia acestor creaturi, cocosate de greutatea minciunilor pe care le poarta cu ele in studiou, avide de putere,despuiate de cel mai elemenar bun simt; mai cred ca, in acest moment, voi comiteti o greseala prin faptul ca nu apelati la toate,dar toate opiniile potrivnice ascestei hoarde(nume ca cvt, a.paunescu,piersic,mihaela miha, alte zeci) ar servi intelegerii fenomenului> propun un exercitiu de imaginatie florin piersic vs. rudimentarul voinescu, penibilul de la iasi, jenantul marinar coleg al lui base,r.culcer, r.moraru, celebra ziarista cu imagine asimetrica{ nu ii retin numele},si mai toti altii care, desi poarta un nume, nu au identitate;toti ei ne strica, sistematic, serile cand apar pe sticla si, in mod sigur,dar foarte sigur ne dezgusta pana la starea de voma.

  22. Sunt ofticati ca presa neportocalie dzvaluie toate tunurile ,tepele sau tentativele de furaciuni, si uneori asta le strica planurile celor racordati la conductele cu bani publici.
    Nu vreau sa-ti dau sfaturi Victore dar cred ca aceste incidente se pot repeta oricand iar un pistol cu bile nu cred ca ti-ar strica.

  23. Am spus-o de multe ori ca astia sunt criptosecuristi, ca sunt fosti mincatori de cacat (ciripitori e prea frumos), asta au invatat pe vremea lui Ceasca si asta pun in practica. Victore ceace sa intimplat cu tine am mai spus-o e regretabil, dar gindestete ca sunt alti amariti care nu au posibilitatea sau le e frica sa reactioneze. Citi sunt in tara asta care au fost macar o data agresati si nu au spus un cuvint. Faptul ca gindesti altfel decit ei te face automat un paria, inca se ghideaza dupa lozinca “cine nu e cu noi e impotriva noastra”.
    Am sa fac o mica istorioara: In anul de gratie 1999 s-a infiintat APR-ul sub conducerea lui Melescanu Teodor, un partid care sa infiintat la dorinta tatucului Iliescu si a fost menit sa rupa din partidul democrat care era condus de Petre Roman. Ei in acel partid au intrat chipurile oameni de afaceri, minciuna, cel putin la noi in zona au intrat toti cei care au fost respinsi de catre PSD toti cei care au mincat cacat intrun fel sau altul, toti cei care o viata au stat repet stat pe bani de la buget si stiau ca daca nu se inscriu intr-un partid vor disparea pur si simplu.Toata lumea stie cum sa terminat acel partid uni au fuzionat cu PNL-ul alti cu PD-ul. Deci la noi au fuzionat cu PD-ul, printre virfuri s-au si se regasesc un “domn”fost puscarias a fost inchis pentru ca a delapidat ( daca crezi ca e interesant pot sa iti dau si nume )iar acum e mare consilier judetean, feciorul unui oier care a furat tot ce ia picat in mina si un fost securist inginer agronom care e primar de zece ani.
    De ce am scris cele de mai sus? Pentru simplu fapt ca unul dintre ei imi e ruda prin alianta iar eu am facut imprudenta sa ma inscriu in PNL iar de atunci de cind am facut imprudenta asta nu mai sunt agreat in familie, iadul pe pamint, imi pun piedici grosolane la firma si cite si mai cite. De zece ani de cind sunt in primarie nu au facut nimic, putinii investitori au fost alungati si nimeni nu spune nimic pa chiar ii voteaza. Deunazi vorbeam cu cineva si spunea ca are consolarea ca cei care l-au votat pe basescu o duc la fel de rau ca si noi cei care am votat impotriva, dar asi fi fost fericit ca cei care l-au votat pe basescu s-o duca mai rau ca noi ceilalti
    Sa nu incetati campania de presa pina nu-i terminati. Din punctul meu de vedere acela nu e presedinte cre isi permite sa isi jigneasca poporul spunind ca Romania e tara de mina a II-a, in concluzie si presedintele e de cel putin mina a II-a si ar fii cazul sa ne lase.

  24. @Arhi: e exagerat titlul, poate suna mai spectaculos, dar nu astept nimic, nu-s naiv. m-a intrebat femeia daca depun plangere, i-am spus ca nu, fiindca n-am suferit nici o vatamare fizica si ca nimic nu-i impiedica sa se autosesizeze intr-un incident care a devenit deja stire.

  25. Presa e de vina pentru aceasta violenta care a cuprins Gradina Carpatilor. N-ati vazut labe unu si la oteve cata agresivitate? Prezentatorii acestor televiziuni, niste vanduti portocalii, toaca zilnic impotriva oricui este impotriva Tiranului. Acesti indivizi care si-au vandut constiintele nu au alta preocupare decat sa-l apere, toata ziua, pe Baxescu. Pentru ei nu exista decat un geniu, El, si ceilalti sint dusmanii lui si trebuie injurati zilnic, de dimineata pana seara. Aceasta presa ticalosita a starnit ura oamenilor si le-a spalat creierele, nu mai gandesc, ci doar se uita la televizor si inteleg ca dusmanii lui Baxescu trebuie starpiti. Rusine, presa ticalosita si cumparata! Antena 3 e singurul post unde poti gasi opinii obiective si pertinente si de aceea oamenii minunati de aici, dvs, domnule Ciutacu, si dl Gadea si dl Stan si mai ales inegalabilul Mircea Badea, sunt in vizorul gealatilor lui Baxescu. Sint convins ca daca ii controla politia pe indivizii care v-au amenintat gasea carnete de partid portocalii asupra lor! Foarte bine ca nu v-ati batut cu ei, oamenii inteligenti isi arata vitejia pe blog, nu pe strada! Sa o tineti tot asa si sa fiti mai rau ca pana acum, nici o mila contra tiraniei baxiste! Romanii adevarati va sprijina!

  26. Da da, sa vina sa te bata cand esti cu Badea de mana, nu atunci cand esti cu copilul tau desi doamne fereste de chestii de genu asta, dar pana te nimereste, vorba ta ce gradina frumoasa avem dar e cam mic gardul si-l poate sari orcine…

  27. Victor,
    Vrei sa petreci o saptamana in carciuma cu blonda de la turism? Caaaah!
    Legat de violenta care mocneste, momentan inca stam bine fata de alte tari. Hai sa facem o comparatie cu o tara din UE, de exemplu Franta. Ai vazut patrule cu caini prin mall-uri in tara? In Franta exista. Ai vazut patrule ale armatei cu pusca la cingatoare in tara? In Franta exista. Ai vazut oameni mai amarati saltati de pe strada de 5-7 militieni? In Franta exista.
    Sentimentul de insecuritate este mai mic la noi dar, din pacate, venim tare din urma ca sa nu ramanem si la categoria asta pe ultimul loc.
    De ce? Destul de simplu: legea nu este lege pentru toti! Nu exista teama de “organul” legii, iar organului nu ar trebui sa-i fie frica/teama sa aplice legea. Si nu mai vorbesc de spiritul civic, mori pe strada pana sa te intrebe careva daca ai nevoie de ajutor.
    Acu’, vorbind de patania ta de la mall, oricine ar atenta la siguranta familiei mele, daca nu poate fi evitata altfel, va primi corectia necesara astfel incat sa nu se mai ridice de la sol – «ochi pentru ochi, dinti(!) pentru dinte!».

  28. Domnule Victor Ciutacu,mai da-i in gura mamii lor de jigodii basiste,FII RAU!!!! Nu esti singur !!! BASIST=NAZIST !!! Alta rima n-am gasit !

  29. In comparatie cu Rusia, Romania e ceva mai ”blanda” la acest capitol(banuiti la ce ma refer…)Geme prostia si incompetenta.O declara toata lumea dar aproape nimeni nu misca.Lasi! Sau poate iar incompetenti???Slava Domnului ca nu exista acea putere de a inchide gura o singura data(desi te plesneste peste bot de cate ori vrea, dar tu mușcă!)

  30. Victore, daca tu minti poporul cu televizorul, PDL-ul ce facea la sfarsitul anului 2009 cand spunea ca tara a iesit din criza?

  31. Basescu a castigat alegerile cu un mesaj de ura si prima data si a doua oara. El a specualat si amplificat ura intre diverse categorii sociale si mi se pare firesc sa se fi ajuns la aceasta stare dupa 6 ani cu Basescu. Si chiar daca ar putea fi violenti si cei anti-Basescu, este evident ca sustinatorii sai sunt mai predispusi la un astfel de comportament fiindca la ei a prins mesajul de ura. Oricum, eu cred ca in cazul acesta functioneaza principiul atractiei. Asa s-ar putea explica de ce, de ex.,in PDL sunt unii dintre cei mai josnici politicieni. Si nici nu-i nevoie de cine stie ce metafizica ca sa fii de acord, se pot gasi si argumente rationale pentru a arata ca cine se aseamana se aduna.

  32. Regret incidentul cu care te-ai confruntat, mai ales datorita faptului ca erai cu copilul langa tine. Problema Romaniei vine de la conducerea ei, cum vrei sa rectioneze votantii “mai marelui” cand el da exemplul pe care il da, cel de primul golan, primul smenar si primul bisnitar al tarii. Golania conduce, in capul lor cu cate un neuron ratacit si cu o educatie egala cu zero “ei este tari, ei conduce”. Regret enorm ca asta este Romanie, cel putin din punctul meu de vedere.

  33. Felicitari ca ai reusit sa eviti scandalul, erai cu copilul. Astia care au incercat marea cu degetul nu au creier.
    Mergi mai departe, eu sunt cu tine!
    Si-ti fac si audienta sa creasca.
    Emisiuni multe si cu vorbe grele!
    Sa fii sanatos!
    Tu si familia ta!

  34. Victore, te rog sa nu ma-ntelegi gresit, si eu sunt de parere ca incidentul cu cei doi cretinoizi de la mall e absolut regretabil, dar din moment ce tu, in interviul care apare dand click pe “penibilul incident” din postarea de mai sus, declari explicit ca esti intreg si nici nu-ti trece prin cap sa depui plangere la politie, de ce te mai plangi ca politia nu se autosesizeaza? Adica, eu nu vreau sa sesisez politia, nu am motive, in ultima analiza, caci sunt intreg din punct de vedere fizic si nu vreau sa fac din tantar armasar, dar condamn politia ca nu se autosesiseaza, impotriva vointei mele?! Parca nu prea merge…

  35. @Adolf: fiindca atat tulburarea ordinii publice, cat si amenintarile sunt sanctionabile conform legislatiei in vigoare. si fiindca e de datoria lor s-o faca.

  36. @gabi: q.e.d. si d-aia nu mai ai ce cauta pe blogul asta. refuleaza in alta parte

  37. Victore, imi pare rau de incident, dar imi pare bine ca n-ati patit nimic.
    Problema politicienilor de la putere, in primul rand a lui Basescu mai ales dupa ce a afirmat ca se simte foarte bine in tara lui, este ca nu inteleg ca ei nu sunt ‘tara’. Ei sunt ‘statul’, asa cum spunea un oarecare Ludovic, au reusit sa-l confiste, dar paranoia lor este cu mult mai mare. Ei se cred chiar ‘tara’!
    Eu nu ma simt bine in tara mea, desi o iubesc, adica iubesc muntii, Delta si alte locuri superbe, dar urasc statul, aceasta organizatie mafiota care-mi ineaca tara in mizerie si neputinta. Din cauza lor, in primul rand, nu ma simt bine in tara mea.

  38. O sa zica lumea ca sunt ceausist, mai ales astia plini de texte privitoare la “dreapta” si la “reforma”, dar mie imi este pur si simplu dor de siguranta pe care o aveam in spatiul public inainte de 1989.

    Aveam 18 ani la revolutie, abia imi luasem permisul de conducere, asa ca nu stiu cat de impregnat de comunism sunt. Sau par a fi.

    Dar acum rememorez cu placere vremurile in care vestita triula(sergentul major, soldatul in termen si cainele lup) ma dadeau jos din corcodus la propriu, atragandu-mi atentia, CULMEA, ca se afla in curtea cuiva. 🙂

    Astazi, dupa atata reforma plimbata prin gura de diversi polticieni, dar mai ales de astia de dreapta, observ ce s-a ales de politia de ordine de publica, asa cum era ea stiuta. Trimisa la primarie, reformata cu sarg, transformata in gardieni publici si in alti dobitoci purtatori de arma si statie de emisie receptie(nu ca majurii de pe vremuri erau plini de carte si de cultura generala)privati, care stau si belesc ochii aiurea.

    In spatiul public ti-o iei foarte repede, indiferent ca esti in masina, pe jos sau whatever.
    Toti sunt smecheri, toti au un sef care e tare, un prieten, toti te bat, te ameninta, scot pistolul, cutitul, bata sau robinetul.

    Daca vrei sa te duci undeva…unde si pentru ce ?

    Nu-i asa ca mai bine lasi capul jos, te faci mic, indiferent, si incerci sa te strecori ascultand in tot acest timp explicatiile polticienilor despre reforma, menite a le da prostilor motive sa scrie pe internet despre doctrine si alte tampenii ?!

  39. Democraţia este permanent periclitată pentru că nu există nici o ordine politică care să se sprijine mai mult pe CONSENSUL cetăţenilor şi care să se poată menţine în timp. Exact ca acum 20 de ani traim o “democraţie populară” care este de fapt o formă de conducere a birocraţiei de partid.Singura diferenta este „libertatea” de astazi de a scrie si exprima tot ce iti trece prin cap si lipsa „ordinii” datorita conducerii si parazitarii institutiilor statului de catre politruci. Ceea ce ameninţă democraţia nu este doar dictatura care ar putea veni să o înlocuiască, ci masele orbite „ideologic”.Actualul regim a luat puterea cu largul concurs al bandelor de interlopi inrolati „ideologic” cu bani furati de la buget si, in opinia mea, printr-o frauda de genul celei din Iran din 2009.Democratiile din Romania si Iran sunt asemanatoare cu diferenta ca trupele basij sunt inlocuite de bandele de interlopi si maneleisti deghizati in activisti de partid de tipul celor care te-au agresat pe dumneata iar cuvantarile ayatolahului cu binecuvantarile soborului de preoti pentru „lucrarile marete” comise de politrucii banului.Dumneata esti considerat un pericol la adresa „democratiei” pentru ca nu esti in consens cu bandele de interlopi si manelisti iar cine il injura pe seful bandelor injura Romania iar daca nu inveti sa o iubesti de bunavoie o sa o iubesti de nevoie.Cam asa vad eu „lectia de democratie” pe care ati primit-o.Oricum semnalul e clar traim o libertate fara ordine in care democratia o face ala mai puternic.

  40. Salut. Ma bag si eu in seama… Nu trebuie sa te sperii de astfel de reactii din urmatorul motiv: cainele care latra nu musca. Nici nu cred ca erau pusi de cineva. Cel mai probabil erau doi lingai cu carnet de partid care au mirosit ocazia de a face o fapta de vitejie cu care sa se laude pe urma la sefu/sefa – “sefule l-am prins pe Ciutacu ala in mall si sa vezi ce i-am facut, ce ne-am bagat si ne-am scos in neamu lui si cum i-am zis cum te iei ma tu de domnu’ presedinte care a facut si a dres?!?!” – totul in asteptarea unui scooby snack de la acesta. Daca erau niste smardoi iti dadeau bucata fara sa stea la discutii. Daca-l vezi pe unu ca vine spre tine repede FARA SA ZICA NIMIC, atunci este cazul sa te feresti, dar daca-l vezi ca vine latrand basebasebase, atunci poti sa-ti vezi linistit de drum. Oricum, ei se tem mai mult de tine/altii decat te temi tu/noi de ei. Asa ca rupe-le capul, la figurat, in continuare ca n-au ce sa-ti faca.

  41. Intreb.Violenta reziduala nu era pana acum sau o remarcam doar cand suntem implicati?Violenta in limbaj nu impinge spre violenta fizica?.provocari de genul”pulime”sau injuraturile”hai sictir”sau altele nu impinge spre acelasi lucru?Cand semeni vant culegi furtuna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.