Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Mussolini al nostru, cumătru cu Chaplin

Mussolini al nostru, cumătru cu Chaplin

Omului îi place, pur şi simplu, să se vadă şi să se asculte. Cred că, pentru a-şi ostoi nefireasca sete (de vorbă lungă, nu vă mai gândiţi la tâmpenii), soluţia ideală ar fi să-şi facă – după mo­delul patentat în Venezuela de Hugo Chavez cu al său “Alo, Presidente!” – propriul show de televiziune.

Colegul meu Toma Roman Jr – care când nu candidează şi nu se ocupă de şpriţ şi/sau sex e istoric şi doctor în an­tro­po­logie – compara atitudinea pre­şe­din­te­lui României cu aceea dintr-o anumită perioadă a dictatorului fascist itali­an Benito Mussolini. Mie mi se pare că Traian Băsescu aduce mai degrabă cu per­sonajul interpretat de Charlie Chaplin în clasica parodie amară “Dictatorul”. Imensul actor de comedie jongla în film cu un glob pământesc gonflabil. Aplicând principiul similitudinii care transcende gene­raţiile, pe al nostru mă aşteapt ca mâi­ne-poimâine, serios cum îl ştiu, să-l văd jonglând cu mingea pe nas, ca foca de la Circul de Stat, prin studiourile Realităţii.

Mai mult, aici

UPDATE: Daca nu v-ati saturat, mai luati si de aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

14 thoughts on “Mussolini al nostru, cumătru cu Chaplin

  1. Mai era unul căruia îi plăcea să fie personajul principal şi să se vadă la televiziune. Pe atunci era doar una, şi aia doar 2 ore.
    Pe vremea aceea, ziariştii străini vorbeau despre “dictatura caricaturală” din România. Acum s-ar putea spune “democraţie caricaturală”, presupun.

  2. Buna seara d-le Ciutacu,
    Am uitat sau uitam de Ceausescu,cand actualul presedinte e asemuit uneori cu Mussolini sau altcineva.E adevarat,dar e tragic,tragic pentru noi…
    Va doresc o luna(luna circului electoral) cat mai acceptabila si sa intalniti foarte putini ne-oameni.
    Cu deosebit respect,
    IoanaP

  3. basescu n`are grad de comparatie, poate pe hugo chavez sa`l comparam cu basescu…sau ceva

  4. Traian Basescu nu poate fi comparat nici macar cu personajul principal interpretat de Charlie Chaplin in parodia ,,Dictatorul”!E …prea mult pentru el,parerea mea!
    Am informatii destul de certe despre presedintele Romaniei si eu l-as compara cu un smecheras, care a invatat sa joace perfect sceneta cu,,,Draga Stolo & co(lacrimi la vrajeala),,induiosind sufletele romanasilor” care l-au votat.Nu cred ca se va mai intampla vreodata!Feresca Dumnezeu!)))

  5. Basescu nu pierde timpul.A pozat mai nou din mijlocul palmasilor lui Dinamo in timp ce Tariceanu era la Oficiala,binenteles printre burghejii lui manjiti cu petrol.Pentru ca omul are un stomac politic asemenea marilor dictatori,nu suporta ca atentia generala sa se indrepte intr-un loc,indiferent care anume,fara ca el sa nu fie cumva prezent.Eventual sa ia caimacul stirilor.Si cum sa ia un presedinte fatza unui ceva anume cand acel ceva e megaderbiul campionatului.Simplu,spargand seminte printre ultrasi.La oficiala erau aia care fac rating DNA-ului si nu se cade sa fie vazut alaturi.
    Mi-e frica de aceasta sete de a aduna voturi chiar din orice,mi-e teama de foamea lui de a detine puterea suprema inclusiv in Parlament si Guvern.Nu ca ar fi dat pana acum dovada de dictatura dar nu poti sa nu te intrebi ce se va intampla cand le avea pe acestea toate la indemana ?! ….Parca n-as vrea sa aflu.

  6. @kiki – Legat de ce ai scris … mie in ultima vreme imi pare ca “Traienel al nostru”, al poporului, aduce din ce in ce mai mult cu “Regretatu’/Impuscatu”.

    Victor spune-mi ca ma insel, tanar fiind, cand afirm ca Marinaru’ vrea sa reia relatiile cu prietenii nostri din orientul mijlociu calcand pe urmele lui Nea’ Nicu! Asigura-ma ca in urmatorii ani nu vom avea un presedinte aspirant la Premiul Nobel pentru Pace.

    Sunt chiar nebun?

  7. Buna dimineata natiune
    La modul cum se misca lucrurile, se pare ca in curand nu vom mai vorbi despre Il Comandante si ale lui lacrimi, nici despre Nutzi Udrea si ale ei muraturi, nici despre stelutele de pe steaguri ale lui Adomnitei, nici despre Nastase-patru case.
    Spun asta, deoarece efectele a ceea ce numim “criza financiara mondiala” au ajuns se pare mult mai repede in Romanica decat ne asteptam noi si sperau ei.
    Astfel, deja s-au comunicat primele cifre oficiale ale somerilor : 17.000. Adicalea cam 400 pe judet; e mult, e putin, al de sus stie, dar daca la cifra de mai sus se mai pune un zero pana la sfarsitul anului?
    America a pompat in sistem 3ooo de miliarde de “dulai” si mai are pregatite alte cateva mii de miliarde; Obama zice ca daca iese prezident, va mari taxele si impozitele.Si, cu toate ca inca mai au “dulai”, americanii zic ca e groasa.
    In acest timp, peste ocean, in Romanica, ai nostri bravi conducatori o dau de pereti cum ca noi suntem stabili, pregatiti si ca avem bani sa dam la tot boborul. Ia comparati miile de miliarde ale americanilor cu 24 de miliarde ale romanasilor? Cum vi se pare? Mugurel Isarescu, se da zmeu cum ca BNR a rezistat la “atacul la moneda” si ca ai’de-au “atacat” au plecat cu coada intre picioare. Ma gandesc ca daca satana ii ia mintile lui Bill Gates si zice omul ca “hai sa ma joc cu juma’ din avere prin Romania”,Mugurel are mari probleme….El spune ca la ultimul “atac”, BNR a intervenit pe piata cu 40 de milioane de euro; cei care se ocupa de finante zic ca a fost vorba de minim 1 miliard, ca sa scazi euro de la 4 RON la 3,6 RON.Nu stiu unde e adevarul, dar in nici un caz la flacaii care au inceput sa invadeze ecranele televizoarelor, fluturand pensii de 300 euro, lefuri de 900 euro si “cincinalu’n’patru ani si jumatate”.
    Salutare taica si noroc.

  8. Recunosc smerit ca nu poti trai cu un salariu de 7 milioane lei, dar daca in bugetul pe acest an sunt prevazute numai anumite cresteri salariale de unde sa se dea altelke mai mari? mariri pentru salarii mai mari decat cele prevazute in bugetul pe 2008, votata de Parlament si care este Lege ORGANICA a intrat in contradictie cu Legea maririi salariilor profesorilor. Asta nu vede nimeni? Deci o Lege organizca este atacata printr-o lege ordinara (nu in sens obisnuit, ci ca rang de importanta), dar nimeni NU spune nimic despre asta. Nu tin cu guvernul Taricianu, dar are dreptate. Aplicarea maririi salariilor peste cele prevazute in Legea ORGANICA a BUgetului poate face doar viitorul guvern care va elabora Bugetul pe anul 2009 in functie de strategia de dezvoltare pe care o va propune in programul de guvernare. Propunerea ca legea sa intre in vigoare la 1 aprilie este REZONABILA si LOGICA, dar ati vazut poiliticieni rezonabili si logici in campanie electorala. Implementati legea ACUM este un NONSENS si cei care nu au vazut acest NONSENS nu-si merita locul de parlamentari. Vor sa modifice bugetul pe 2008 sa spuna cand cum si la ce capitole bugetare. Ni se spune ca nu s-a consumat decat vreo 44% din bugetul invatamantului, dar stie cineva cat din acest buget a fost deja angajat prin contracte de investitii. Nu cat s-a platit deja este important ci cat s-a angajat in acest an. Pe mine ma uluieste modul iresponsabil, demagogic si lipsit de rationalitate economica actioneaza oamenii politici. basescu reprezinta daca vreti CHINTESENTA DEMAGOGIE PAGUBOASE. Cum poti tu ca presedinte responsabil sa spui bugetarilor – cei care vreti mariri de salarii veniti la mine ca va sustin. Spune asta in plina criza financiara mondiala. Acest om este RESPONSABIL? Domnule Ciutacu, cel putin 75% din contractele din bani publici apartin oamenilor de afaceri din PD-L sau clientelei lor politice. PD-L si-a impus oameni prin toate agentiile unde se administreaza bani europeni, care ajung la firme care cotizeaza la PD-L. Cannd il vezi pe Basescu facand pe “curatul” sau pe cei din Blaga, iti vine sa ii scuipi sau sa-ti ei valea din tara.

  9. In tara basescu e facut fascist, in afara basescu este facut antisemit ( dar si poporul romani). Urmarindu-i gesturile Domnului Toma Roman ( pentru prima dat cand il vad la TV) zici ca este un IT-ist, grabit in voce, dorinta de a spune cat mai multe.

  10. Cum pot lua si eu legatura cu nea Traian,sa il aduc la mine la tara,la o serbare campeneasca,sa faca poze si cu ai mei!Poze cu Base,3 la 10 lei,cine mai doreste!Cine mai pofteste!Ce ziceti?fac mai multi bani decat ala cu leul Simba?

  11. Eu am impresia ,ca miscarea asta fara precedent din tara ,pentru mariri salariale seamana cu miscarea portocaliilor din Ucraina in 2004.Scopul, este aruncarea tarii in haos si venirea PDL la putere cu orice pret.Oamenii vor fi in strada se vor organiza corturi in Piata Universitatii, Realitatea va face transmisii in direct la cirma cu Mihai Tatulici. Boda, Turcescu, Hurezeanu se vor perinda pe ecranele televizoarelor aducand omagii Conducatorului iubit. Ce parere aveti ?

  12. Observ un lucru cât se poate de îmbucurător: don President, nu mai face trafic?! Yess!!!
    Sper să-şi ia cât mai repede catraf… garderoba de la Cotroceni, ca să ne putem scoate capul din ruşinea în care ne aflăm.
    Mussolini nici mie nu-mi place, dar hm… cu Chaplin, ce-aţi avut?! :))

  13. Traienel nu mai are nevoie sa isi faca propriul spectacol TV.El este intru totul “the one-man-show” vanat si imortalizat de toate televiziunile in cele mai sordide si populiste posturi.Trist dar adevarat , milioanele de romani care fac audienta emisiunilor TV de un prost gust depravat , sunt tot aceia care aplauda trucurile prezidentiale de iluzionist de mana a doua.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.