Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Mihaiese, ti-au furat minusurile din text

Mihaiese, ti-au furat minusurile din text

Dintre pupincuristii lu’ Tiranu’, cel mai harnic si mai acerb e unu’ Mihaies. Omu’ se recomanda intelectual, l-a facut stapan-sau vicepresedinte la Institutul Cultural Roman si scrie ca un carutas; de regula, in Oficiosul zilei, ca opera nu-l da afara din casa. Azi, in goana lui de a mai da o flegma pe paltoanele mogulilor, a mai scremut niste masline in latrina dictatorului asimetric. Iar colegii lui, intelectualii, i-au ridicat pe site voma in stare pura. Cu minusurile din text lipsa…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Mihaiese, ti-au furat minusurile din text

  1. Mircea Mihaies: Basescu, un mafiot unsuros incompetent si cu o nesimitire de proportii tropicale

    “Ilustrata superlativ de cazul Basescu, in care orgoliile mitocanesti, interesele de gasca, proasta crestere, incompetenta si nerusinarea isi dau gratios mana, viata politica de la noi pare, tot mai mult, o afacere intre mafioti. Clientelismul generalizat, teama pierderii privilegiilor (de la cele marunte la cele inimaginabil de mari), reflexele totalitare fac din Romania o tara in care normalitatea e tot mai mult exceptia, si nu regula”.
    “As fi extrem de curios sa vad ce se intampla cu partidele care, in acest moment, au cazut la mijloc, intre aceste extreme, precum Partidul Democrat. E un partid nascut din scandal si care s-a ilustrat, in ultimii ani, exclusiv in aceasta directie. Chiar acum i se aduc lui Petre Roman acuzatii cum ca e un dictator absolut. Asa cum il percep eu, domnul Roman e mai degraba interesat sa-si atinga scopurile in perfecta liniste, miscand piesele in afara scenei. Or, oamenii pe care se sprijina, Basescu si Berceanu in primul rand, sunt mult mai rudimentari”.

    “PD a fost de fiecare data eroul, daca nu chiar initiatorul crizelor din coalitie”.

    “Sunt departe de a impartasi simpatia multora dintre gazetari fata de fostul capitan de vapor ajuns multiplu ministru. N-am apreciat niciodata umorul lui cam grosolan, smecheria unsuroasa a superiorului care se bate pe burta cu subordonatii. Nu cred nici in marile lui calitati manageriale, pentru simplul motiv ca prezenta in acelasi minister, in urma cu cinci ani, n-a depasit in consecinte trecerea gastei prin apa”.

    “(…) E surprinzator ca dl. Constantinescu nu i-a inclus in lista invingatorilor sai si pe oamenii lui Roman. Nu stiu si n-am cum sa aflu in ce masura P.D.-ul corespunde portretului-robot al celor invocati de presedinte. Nu stiu, cu alte cuvinte, daca ei sunt securisti sau comunisti. Tot ce stiu e ca se comporta de parca ar apartine categoriilor aduse in discutie! Rapacitatea impinsa dincolo de orice limita, duritatea si badarania agresiva cu care isi apara privilegiile, functiile si fotoliile sunt de pura extractie comunista. Ele n-au de-a face cu democratia exact cum discursul pigmentat cu pilde marinaresti al d-lui Basescu n-are de-a face cu cultura!”

    Cititi mai jos despre “nesimtirea de dimensiuni tropicale” a lui Basescu “Si-a facut guresul domn Basescu auzita vocea de stentor in vreo sedinta de guvern? A atras el atentia asupra starii soselelor, a liniilor de cale ferata, a pistelor aeroporturilor? Nici vorba! Domnia-sa avea pregatit, inca de acum un an, inca de acum doi si de cand se stie ministru, raspunsul-ghilotina: nu avem bani! Pai daca nu are bani, de ce mai sta in fotoliul de ministru? Ce nevoie mai e de un minister fara bani? Doar pentru a le da de lucru soferilor si mecanicilor de la intretinerea limuzinelor ministeriale?”

    “Nesimtirea lui Basescu and comp. va atinge dimensiuni tropicale, acum, dupa ce ultimul ghimpe ce le statea in cale a fost smuls. Stiindu-se intangibili, santajand cu nerusinare carpele de la guvernare, ei isi vor da, cu inca mai multa agresivitate, arama pe fata”.

    “Sper, de asemenea, ca ofiterilor implicati le-a mai ramas atata onoare incat sa-l dea pe fosta sluga a lui Iliescu in judecata!”

    “Ziarele de saptamana trecuta au adus doua stiri socante. Abia inscaunat la Primaria Bucurestiului, dl. Basescu a anuntat ritos ca nu va parasi locuinta ce i s-a pus la dispozitie pe cand era demnitar al statului decat prin evacuare! Frumoase moravuri, frumoase cuvinte! Dl. Basescu (de neuitat pentru mine prin ignoranta sa admirabila in desavarsirea ei: ajuns, nu se stie cum, la o receptie data in primavara lui 1997 in cinstea lui Adam Michnik la Vox Maris-ul din Piata Victoriei, oarecum buimac sa descopere atatea celebritati, marinarul-ministru l-a abordat pe un faimos critic literar: “Dar cine e asta de a venit atata lume?!” Strafulgerandu-l cu binecunoscuta-i privire ironica, acesta l-a persiflat: “Dom’ Traian, azi nu dau meditatii pe gratis!”), domnul Basescu, asadar, intelege sa se bucure de toate avantajele pozitiei actuale, dar sa nu renunte la nici una din cele trecute! Un model ce a facut, face si va face prozeliti!”.

    MIRCEA MIHAIES

    Editorialistul lui Nicolae Manolescu la revista Trustului ROMPETROL “Romania literara” si

    Vicepresedintele lui Horia Roman Patapievici la Institutul Cultural Roman aflat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei… Traian Basescu, sluga lui Iliescu, mitocanul, prost crescutul, incompetentul, ignorantul, rudimentarul, nerusinatul, grosolanul, unsurosul, incultul si mafiotul cu o nesimitire de proportii tropicale

    Extrase din “Masca de fiere”, aparuta in 2000, si “Incet, spre Europa. Interviu cu Vladimir Tismaneanu”, aparuta in acelasi an.

  2. Domnule Ciutacu, eu consider ca i-au postat si minusurile: ,,minusurile“ de/la ortografie.

  3. Pai, mai nou, nu esti “intelectual” daca nu indeplinesti doua conditii: 1. nu esti “portocaliu” si 2. nu scrii “miau” ca pisica.

  4. O fi schimbat din nou Academia Romana regulile ortografiei, asa, mai pe sest…. cine stie? Asa o personalitate… sa scrie in halul asta???? Nu cred!!!! Oameni rai, domnul meu, oameni rai!!!! (SOV, Voiculescu si Patriciu… da’ cine ati crezut???) 🙂

  5. … cum suntem de ne-am prost atunci cand neam prostit si cand neam dat seama ca banii lor nau cazut din cer ci au venit cu N-au tilus…”
    PS
    Poate-s greseli de corectura! Mai sti? La marii intelectuali ai tarii noastre scumpe si dragi asa ceva ii exclus. Sau Sabotaj…

  6. Wow! Nu ştiu exact cine e acest ins, dar mi se pare că îl concurează serios pe Boureanu, care pentru mine e unul dintre cei mai infecţi portocalii. Şi de când un “intelectual” e normal să fie certat cu gramatica limbii române, respectiv a morfologiei?

  7. Dincolo de greselile de ortografie si vocabular (autodistruCTIE???), remarc complexitatea ideilor si subtilitatea nuantata a argumentatiei: Vantu, Voiculescu si Patriciu sunt… oameni rai! [Pentru ca] suferinta altora le provoaca placere! Clar, da? Totul invelit ca snitzelul in aparente de cuvinte pretentioase. Exact tipul de discurs potrivit publicului portocaliu…

  8. Nu, nu, nene Victore! Nu i le-au furat! I le-au mutat in locuri unde nu-si aveau rostul! M-am mirat si eu: cum, tocmai vicepresedintele Institutului Cultural Roman sa se preteze la lipsa minusuri in text? Nu se putea. Asa ca le-am cautat mai bine. Uite, nene, le-am gasit. Erau unde nici cu gandul nu gandeai: bine-cunoscuta?, anti-coruptia?

    “Atunci, pe 18 decembrie 2006, cu laşitatea lui bine-cunoscută, Vadim n-a îndrăznit să ducă lucrurile până la capăt.”
    “Neavând o doctrină politică propriu-zisă, PDL-ul a înşfăcat din mers o temă care frigea degetele celorlalte partide: anti-corupţia.”

  9. Două minusuri lipsă. Minus cu minus egal plus… are dreptate. De ce sa le mai puna, când le poate reduce? Așa i-o fi învățat la stăpânire, să nu mai foloseasca minusuri, că sună a criza, iar in România nu e criză. Acest concept este o producție a televiziunilor mogulilor, menit să creeze panică în rândul poporului.

  10. Sunt de acord cu dl. Mihaies intr-o chestiune, totusi..banii domnilor Vantu, Voiculescu, Patriciu intr-adevar “nau” cazut din cer. Au cazut din afaceri care se pare ca merg si in continuare. Banii BUGETARILOR Udrea, Basescu, Videanu & Co. (si chiar si salariile EVZ sau B1 sau alte jeguri) de unde au cazut? De la stat cumva? Nu aud bine, scuze, mi-am bagat un betisor cu capatul gresit.

  11. Eu cred ca colegii domnului erau dupa vreo petrecere de Craciun si probabil mahmuri si fara vreun chef de lucru au omis a mai corecta ca de fiecare data inainte de a posta!!!

  12. Imi e greu sa cred ca Mihaies e chiar asa de incult . Eu cred ca pupinkurismul lui a ajuns la asa paroxism incat scrie doar pe intelesul lui Eba. lol

  13. Daca chioru e asa de optimist, de ce dracu a mai taiat salariile, mai mult voia sa taie si pensiile din increderea pe care i-o dadea guvernarea boc.Acuma, vorbind de bunatatea sau rautatea unora-din prea multa bunatate scrisnea basescu la sinistrati, din bunatate talmacean il murdarea pe Sobaru aseara la R. Dumitrescu.De baieti buni ce sunt dansau pinguinul dupa ce au furat. Le trebuie un an doi de furat in liniste ca sa se poata distra.Distractie =table pe plaja sau pinguinul dansat cu oameni de valoare din moldova(ca oamenii de valoare din RO fiind prea putini nu si-au mai gasit parteneri la brasoveanca udrei).Mai da ba in puii mei de fraieri!

  14. Bănuiesc că domnul din imagine știe să își scrie corect (măcar) numele. Bănuiesc, de asemenea, că o fătucă sau fătoi mai grei de cap s-au ales cu dificilul task de a tehnoredacta în editorul WordPress o foaie de hărtie sau un text venit prin mail.

    Vă rog să comentați fondul și nu forma. Am depășit ciclul primar.

    ps: “niciun” este scris împreună, fără spațiu, ceea ce mă face să cred că cei care au scris textul nu au trecut de 20 ani și sunt victimele regulilor Academiei Române născute după 2000.

  15. @roberto: nu pot comenta un text scris ca la forja; sunt, pur si simplu, incapabil s-o fac. apropo, la mine de ce apar INTOTDEAUNA cratimele la locul lor?

  16. As comenta eu “fondul”, daca imi permiteti: bre, astia au dat-o in becalisme, o citeam pe diagonala si pe aia de ar pupa-o Dinescu, da’ cu ochii inchisi (Pora): ne iau cu satanisme si delimitari filosofice intre ce e bine si ce e rau. Cand o fi fratilor urmatoarea runda de moaste, sa le rezervam astora un loc in fata ca prea-s evlaviosi.

    O vedeam si pe Udrea in niste secvente, am senzatia ca mai nou incearca tripul de femeie sensibila si cuviincioasa. S-or fi pocait cu totii?

  17. Acest domn arată odată în plus ce este oportunismul.Si face asta nu numai în Ev.z.Am iubit,citit si uneori colaborat la România literară o perioadă oarecare.Articolele acestui„intelectual”,amestecuri de laude în directia profitabilă si împroscări cu noroi la adresa celor de altă părere au fost si ele motive pentru care m-am depărtat de revistă.Culmea este că această revistă era sponsorizată de Dinu Patriciu(care la un moment dat si-a luat seama),pe care domnul MM îl terfelea după reteta stiută.Se pare că unii „intelectuali”de azi nu au înteles nimic din răul care a fost făcut în regimul comunist de osanalele ridicate”conducătorilor”,din oportunism.

  18. Niste imbecili ajunsi sa aiba pe maini banii si viata unui popor !…
    Te miri ca scriu ” miau ” ca pisica , asa cum spui mereu ???… Asa sunt invatati inca de pe vremea cand faceau rapoarte la tovarasi , la fel de prosti ca si ei … Cine sa-i corecteze ?
    Prin natura meseriei mele , ma intalnesc cu multi colaboratori , majoritatea , PATRONI , vezi doamne !
    Daca ii ” scuturi ” bine , habar nu au sa vorbeasca , iar unii daca ar scrie cu picioarele cred ca ar scrie mai frumos !!!…
    Dar nu conteaza , e vremea banilor , a manelelelor , a ” dorobantistilor ”…
    La ce dracu ne trebuie atata carte ???… Sa stai acasa somer , cu 7 diplome sau sa ajungi portar la vila lui Videanu sau a Udrei ???

    Sa speram ca se va trezi poporul asta si se va satura de tot acest NIMIC impachetat in staniol , frumos lucios !!!

  19. Sa fie oare minusurile din textul “profesorului…etc” singurele pe care acesta le poseda?
    Din pacate, din lecturarea chiar si la prima vedere a articolului se pare ca nu.
    Adevarat, si cred din ce in ce mai trist.
    Si,apropo de fond:
    -iar mogulii cei rai, din nou opozitia aflata candva la putere-atat de incapabila acum,iar,iar si din “nou”iar…???
    -si ca sa fie minusurile “MINUSURI” este imperios necesar sa ne legam si de memoria lui Dumitru Tinu si de gestul de disperare al unui om care a inteles sa protesteze individual la modul extrem atunci cand n-a mai suportat durerea provocata de “BUBA”?
    PS: Cate “minusuri” vom mai descoperi oare Victore citind astfel, din pacate multe MIZERII?
    Cu parere de rau sunt prea multe semne de intrebare pentru un singur comentariu!!!
    Nu crezi?

  20. Dl. Ciutacu, se intampla erori de scriere si in textele dvs., si nu rar, ceea ce nu impiedica sa citesc pentru ce aveti de spus, bun sau rau. Critica legata de cratime e oleaca ridicola. Ex: postul anterior legat de M.B. – imporanta in loc de importanta sau impozanta?

  21. A scris cat se poate de corect. Pentru publicul tinta. Doar nu era sa-i lase sa se holbeze ca viteii la poarta noua in incercarea de a descifra un tipar ce nu li se potrivea pe matrita.

  22. “…sunt, înainte de orice, oameni răi. Indivizi cărora suferinţa, ruina, umilirea altora le provoacă o profundă, intensă plăcere.”

    “…îi domina lăcomia, spiritul carnasier şi nebunia puterii…”

    Cele de mai sus il descriu perfect mai degraba pe stapanul (dosarului) lui Mihaies… Nu prea i-am perceput pe mogulii cei atoatevinovati ca fiind nebuni dupa putere, producand altora suferinta, ruina si umilinta doar de placere. Pe Basescu, da. In 6 mai, a anuntat taierile de salarii, pensii si indemnizatii, cu un incredibil ranjet de satisfactie pe fata. Sigur, din cauza crizei, dar nu-i pe de-a-ntregul adevarat. Omul e, pur si simplu, rau ! Un fel de Grinch care nu se multumeste doar sa ne fure Craciunul, ci vrea sa ne amareasca fiecare zi a anului. Am sa dau ca exemplu decizia de diminuare a indemnizatiei sau a concediului pentru mame. S-a mai incercat plafonarea acestei indemnizatii (cred ca la 3500000 lei !), in 2005, cand a venit la guvernare alianta PNL-PD si se anunta o crestere miraculoasa a nivelului de trai. Nici adiere de criza, pe atunci ! Sigur, masura a fost propusa de ministrul PD al muncii, Gheorghe Barbu, dar nu pot sa cred ca a luat-o de capul lui. Masura era cu atat mai ticaloasa, dupa ce PD si PNL protestasera impotriva aceleiasi tentative de plafonare (pe la 8000000 lei) de catre guvernarea Nastase, la initiativa ministrului Marian Sarbu (undeva intre 2001-2003). Imi amintesc ca organizatiile de femei ale PD si PNL au organizat si un mars de protest, cu esarfe albe (sau albastre ?) la gat, condus de Mona Musca si Anca Boagiu. Imi mai aduc aminte ca Mona Musca repeta in nestire fraza asta: “Adrian Nastase fura pana si laptele de la gura pruncutilor !” (pe vremea aia, tara era plina de “pruncuti”, nu de “bebelusi”, cum nu-i place acum lui Basescu 🙂 ). Bineinteles ca, in 2005, cand alianta D.A. a vrut sa plafoneze si mai drastic indemnizatia asta, doamnele Musca si Boagiu au tacut malc, nemaipasandu-le de laptele furat al pruncutilor.

  23. În contabilitate “minusurile” se consideră plusuri. O fi dactilografiat vreun contabil textul… Dar cred că şi atunci ar fi arătat aşa: ne+am, n+au… şi uite aşa aflăm noi de ce se pune cratimă şi nu “cruce” când se înlocuiesc literele. Pură matematică (sau nu?).

  24. 1.Parerea mea este ca numarul mare de greseli de ortografie este direct proportional cu numarul de sprituri consumate (sau de ce neconsumate!!??) in prima transa de sarbatori ce s-a incheiat de curind.
    2.La multi ani si sarbatori frumoase in continuare!!!!!

  25. Era s-o fac urata … probabil inca mai e tinere de minte de cand i-a spus ti(/a)ranul Hrebenciuc domnului Rebengiuc. Confundai insul pe fond de nume cu Dan Mihaiescu

  26. Poate nu stii.. Dar pe acest pintecantrop l-a lansat Mircea Dinescu acum vreo 5-6 ani in “Aspirina saracului”. Acum, sigur MD n-o fi fost un impresar de succes, dar ia aminte ca tot MD l-a lansat si pe Patapievici! Mana rea!

  27. Aveţi vă rog în vedere că susnumitul,până a deveni vicepreş la ICR a fost cadru universitar la Facultatea de Filologie din Timişoara!!!!!!!!!! O nulitate absolută care de dragul unei sinecure este în stare ca azi să lingă unde ieri a scuipat.Un ins fără caracter,fără coloană vertebrală,fără onoare,într-un cuvânt îndeplineşte condiţiile unei slugi din “curtea” lui Băse.Care însă ca orice slugă netrebnică,dacă mâine dispare “stăpânul”,îşi va găsi un altul şi căruia, vorba lu* nenea Iancu:”pupă-l în bot şi papă-i tot”.
    Cred că îi acordăm prea mare atenţie unui neica nimeni!

  28. Acest Mihaies,fiind caracterizat si prezentat intelectual,pe unii compatrioti i-ar putea impresiona si unii s-ar putea uita in gura lui.Pe jegurile astea de intelectuali se bazeaza croitorii planurilor de nenorocire a natiei romane.Se vede de departe ca ne indreptam spre un tot mai sigur dezastru.Am ajuns sa ma culc si sa ma trezesc cu blestemele pe buze,evident indreptate catre Basescu si toti ai lui. “Intelectualii” astia “flamanzi” inca de pe timpul lui Ceausescu mai bine s-ar gandi ca nu sunt vesnici.Asa sa-i ajute Dumnezeu!!!

  29. io, îl citeam pe Mircea Mihăieşi când scria împotriva lu ilici şi mno amu îmi făcea plăcere scriitura lui dar nu înţăleg cum de o deviat aşe cătă politică deşi deja avea statutul de profesor şi redactor şef la Orizont, o revistă de cultură din Timişoara… ce i o fi trebuit mai mult de atât chiar nu pricep

  30. Victor stiu ca e offtopic, dar am si eu o problema: te deranjez cu o intrebare, respectiv daca exista vreo sansa sa mai pot comanda cartea lui Adrian Paunescu – Repetabila Povara de pe site-ul editurii? In acest moment constat ca volumul nu se mai gaseste in stoc si din pacate nu am reusit sa-l achizitionez nefiind in tara la momentul aparitiei. Sau de unde as putea comanda acest volum? Cei de la editura Litera mi-au comunicat ca nu a fost editata la ei si nu-mi pot furniza informatii. Iti multumesc

  31. O mare rugaminte adresata dvs. si prietenilor de la A3. Veniti intr-o emisiune toata artileria grea a emisiunilor politice imbracati cu tricouri cu acelasi mesaj ca al dlui Sobaru-un mic gest de sustinere morala pt. ca altfel, gestul lui nu numai ca va fi uitat, ci va fi si murdarit!

  32. Şi acest exemplu mă face să mă-ntreb, dacă sunt un fost cetăţean al României sau un cetăţean al fostei Românii?
    A former citizen of Romania, or a citizen of the former Romania…
    În sens că România mai fiinţează doar în amintiri. Ceea ce momentan are loc e o ‘simplă coiincidenţă’ de denumire.

  33. Il vei avea invitat la emisiune pe Cioroianu,fost ministru de externe.M-ar interesa ce crede invitatul tau despre urmatorul fapt:de ce Baconschi i-a cerut lui Tariceanu sa faca lobby pentru Schengen?Eu imi pun niste intrebari:Lazaroiu ,platit din bani publici ,alta preocupare nu are decat Alba ca Zapada?Cat de neghiob poate sa fie omul asta?Cat de proasta este imaginea lui Basescu in afara incat sa ceri fostului premier sa faca lobby pentru si in locul tau ,presedinte al tarii?Eu ,de aproape un an,cunosc urmatoarea situatie :noi,francezii,vrem o persoana sincera in presedintele Romaniei,cu care sa putem colabora.Concluzia mea:actualul presedinte,ce a facut,ce n-a facut,a pierdut increderea pe plan extern ,din partea principalelor puteri.Asta e situatia pe care o cunosc eu.Cine isi imagineaza ca as fi obsedata eu de schimbarea presedintelui,se inseala amarnic.Semnalul vine din alta parte.Cum am interpretat eu cererea francezilor:la anul sau peste trei ani,noi asteptam.Asta ar trebui sa fie preocuparea lui Lazaroiu ,nu Alba ca Zapada si interferentele presedintelui in politica partidelor,un presedinte lipsa pe plan extern.Izolarea totala a pdl-ului este esentiala pe plan intern,o alianta socio-liberala,premier psd si presedinte liberal.O conditie esentiala,calitativa pentru viitorul presedinte al Romaniei,o persoana sincera in relatiile cu partenerii externi.Daca Traian Basescu a procedat cu partenerii externi asa cum a procedat cu poporul roman,cred si eu ca li s-a umplut paharul acestora si nu il mai tolereaza.

  34. De ce nu l-ai lasat pe Cioroianu sa spuna cum ca “daca nu era presa”…clasa politica fura tot ca in codru(nu ca nu ar fi furat…dar a mai ramas 10%)si asa si-ar fi dat seama toata lumea de ce atatea canale de televiziune sunt de partea puterii.
    Si spunea mai multe…de ce a iesit din politica…din cauza atator hoti si din aceiasi cauza avem nevoie de monarhie.
    Buna emisiunea,ar fi fost perfect daca ar fi fost si Badea in emisiunea aia…Un om de o oarecare calitate Cioroianu…dar mancat de alti.Ar fi buna(PARDON TREBUIE FACUTA) o emisiune cu Badea si un om politic(sau fost om politic) in care sa se dezvaluie mecanisme din interiorul acelui partid.

  35. M-a pus dracu’ sa ma uit prin oficios. Am gasit una dintre cele mai mari mizerii pe care le-am citit de multa vreme: “Doar gândiţi-vă ce se întâmpla dacă ar fi fost la datorie liberalul peste al cărui loc a căzut omul care sărise de la balcon”.

    Adica sa-ti bati joc de gestul respectiv..nu stiu, treb’e sa fii un jeg uman sau un lingau basist ca ghibutiu (lui ii apartine voma). Eu i-as fi raspuns “da’ cum era sa-ti cada tie un pian in cap?”, numa’ ca n-am ajuns asa de rau incat sa comentez articolele lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.