Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Mihaiese, ti-au furat minusurile din text

Mihaiese, ti-au furat minusurile din text

Dintre pupincuristii lu’ Tiranu’, cel mai harnic si mai acerb e unu’ Mihaies. Omu’ se recomanda intelectual, l-a facut stapan-sau vicepresedinte la Institutul Cultural Roman si scrie ca un carutas; de regula, in Oficiosul zilei, ca opera nu-l da afara din casa. Azi, in goana lui de a mai da o flegma pe paltoanele mogulilor, a mai scremut niste masline in latrina dictatorului asimetric. Iar colegii lui, intelectualii, i-au ridicat pe site voma in stare pura. Cu minusurile din text lipsa…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Mihaiese, ti-au furat minusurile din text

  1. Am ajuns tarziu… mult prea tarziu ca sa pot sa vad,ascult si sa ma pot “pronunta” pentru ceea ce a fost aseara la “vorbele tale grele!”
    Ma ajuti cumva sa vad ce s-a intamplat aseara cu d-l Cioroianu la tine in direct pe spatiul lui Badea?
    Te rog mult si…frumos!

  2. stiu ca nu are legatura cu subiectul: pur si simplu, m-am saturat de pensionari, sa le mai plangem de mila……. primesc reduceri sau gratuitati la transport, medicamente, caldura etc, primesc pachete gratis…
    dar acestor pensionari le “datoram” comunismul de zeci de ani, acestor pensionari le “datoram” regimul basescu de min. 10 ani!!!!!
    m-am saturat de pensionari!

  3. eh, dar are dreptate… nu e rau in tara, oamenii nu stau la cozi de 5 ore pentru o felie de paine, pensionarii nu se imprumuta 200 lei pentru medicamente, tinerii nu vor sa plece din tara…

  4. Sa ne fereasca Dumnezeu, daca se va mai intampla(pentru ca numai de intamplare este vorba)sa ajungem si noi pensionari si sa primim ceea ce primesc dumnealor astazi!
    Daca da, va mai fi cineva care sa se sature de noi?!

  5. Victore, nu asta imi era intentia! Traiesc in Constanta, “tara lui mazare”! Traiesc in centru, unde majoritari sunt cei de 80 de ani! traiesc intr-un bloc unde cei de 80 de ani decid pentru toti! sotul meu e bugetar, si a ajuns la un salariu mai mic decit pensia soacrei!
    Victore, la stresul in care traim, crezi ca noi, cei de 40 de ani, mai apucam pensia sau virsta de 70 de ani? chiar nu ai simtit pe pielea ta agresivitatea si ura celor de 70 de ani? Nu am dorit sa te dezamagesc. Dar imi pare rau ca persoanele adulte si copiii in zia de azi inseamna mai putin! traiesc intr-un oras in care Mazare taie copacii si face in continuu parcuri pentru pensionari si diverse cluburi!

  6. Ma bucur nespus ca pot sa/mi exprim cateva ganduri.Fara a fi lingusitor, aveti e emisiune fff buna,la o ora destul de porivita , de mare bun simt si cu invitati de calitate.Poate ar treConsier ca bui sa fie zilnic sa cel putin 3 pe saptamina.Sint pensionar la etatea de 60 ani si as vrea sa intaresc multe comentarii de aici legate de aceasta categorie sociala.Consider ca sint familii tinere cu 1/2 copii mult mai necajiti decit cei pensionarii.Nu intram in amanunte, insa ptin bun simt din partea celor care ar trebui sa fie exemplu n/ar strica.Si eu am o pensie de 720 lei(sint singur)stau la bloc ,sint pensionat pe caz de boala(un plaman extirpat)fara ajutor si reusesc sa supravetiuesc (modest) fara a ma inbulzi ptr.1 kg de faina sau a merge sa stau(ore in sir) pe la “sfintele moaste”.Deci, putina decenta si fata de cei care au totusi -viata in fata. Cu sanatate si mult bine !.

  7. o alta mostra: “Banii lor nau căzut din cer.”
    a auzit cineva de cuvintul “confruntațional”, domnule doom, te rog sa reglementezi situatia dindu-i satisfactie domunului acestuia.
    pe mihaies l-am descoperit in paginile romaniei literare, pur si simplu turbam de furie la articolele ditirambice ale acestui individ parca desprins din acroniile “eseului despre orbire” de saramago.
    in fine, nu asta e important, ci ceea ce scrie acesta: “În România, pentru a te face auzit, nu mai e suficient să urli. De-acum, trebuie să te arunci de la balcon. Nu neapărat pentru că eşti nebun, ci pentru că asta aşteaptă televiziunile mogulilor de la tine.”
    cit cinism, cita aservire, cita capacitate de rima, cita lipsa de decenta! din trei litere a deturnat chiar si semnificatia unui gest disperat, s-a pus pe creionarea unor similitudini fortate, a fortat paralelele ca in teoria lui minkovski.
    care e deosebirea dintre mihaies si oricare lingau al regimului socialist, vedeti vreuna?
    doi la mina, baiatul asta a contopit, ca la circiuma, intr-un puseu de turbulenta mentala, ideologii opuse, miscari contrare (“când hoarda securist-comunisto-nazistă”).
    trei, sa ne scuze intelectualitatea de azi (in fapt, cea vizibila si cu gura plina de rahat) cu superioritatea ei de catifea, atita timp cit nu a inteles ca o carte, o conversatie pot bucura nu numai un congener educational, ci si un muncitor, un taran!

  8. Scuze pentru tentativa de chat (stiu ca nu este agreata), dar parca nu poate trece asa:

    @Ana: proportia de cretini si jeguri umane este aceeasi, si in randul pensionarilor, si a copiilor, si a celor mai mult sau mai putin “activi” in diverse domenii. Daca ii urasti pe pensionari, poate n-ar strica sa casti putin ochii in jur si sa realizezi ca pe criteriul tau, in rezumat “cei mai multi dintre ei sunt oribili, nenorociti, abominabili, raul pe Pamant”, ar trebui sa urasti intreaga specie umana! Esti libera sa o faci, dinspre partea mea, dar tin sa te anunt ca ceea ce tu probabil ca intelegi ca fiind “solutii” nu sunt decat efecte ale problemelor fundamentale (suprapopularea cu tot ce inseamna asta, lipsa oricarei selectii, etc) de natura sa amplifice insasi problemele printr-un fenomen de feed-back pozitiv, intotdeauna generator de catastrofe. Daca nu te situezi de partea lui Basescu sa stii ca nu este ca urmare a valorii tale, ci a unui simplu hazard: intotdeauna exista o secatura gen Basescu care exploateze pornirile celor ca tine, cu rezultate la fel de dezastruoase.

    Pe scurt: chiar daca scapam de Basescu&Co., nu vom putea spera la o viata demna de o fiinta umana a secolului XXI cat timp ii vom urma “retetele”.

  9. Ana, iti doresc sa beneficiezi de tot ceea ce primesc pensionarii gratis ca sa nu mai zic altceva. Si, crede-ma ca este numai de bine ceea ce iti doresc…

  10. Darga Victor, total off topic, dar nu ma pot abtine- dupa ce l-ai avut ieri in emisiune invitat pe probabil cel-mai-prost-ministru-de-externe-al-tuturor-timpurilor , ai bagat cumva de seama, ca la intrebarea ta privind tendintele fascistoide ale momentului ‘mnealui teoretiza, cu o candoare inimaginabila solutii de tipul munca-silnica-pentru-puscariasi in pura traditie a la mussolini … sau sa spun mai bine “arbeit mecht frei” ?! Asta e solutia “liberalului” Cioroianu ? Sa o punem langa ideea geniala de a cara tiganii in Egipt ? Sa ne miram ca l-a pus Antonescu la europaralmentare pe la mijlocul listei ? Bine a facut, asta ne mai lipsea, un astfel de arogant limitat capabil sa trambiteze imbecilitati non-stop langa EBA ??

  11. Nu stiu ce aveti cu domnu’. Are dreptate. Suntem masochisti. Unde ati mai vazut niste tampiti de sarantoci dandu-si ultimii banuti luati de la gura copiilor ca sa plateasca niste guvernanti pentru a-si bate joc de ei?!

  12. k, este off topic, cre’ca nu o sa apara acest post , insa, incercarea moarte n’are….

    referitor la ce a postata ana, legat de pensionari, as veni cu citeva comentarii.

    in primul rind, ar trebui sa renuntam la unul dintre miturile inoculate, “batrinetea inteleapta”.
    realitatea e ca batrinetea, inseamna deteriorarea progresiva a functiilor cognitive ( pentru cei care nu s’au prins, transcrierea fonetica e “dementa”), teama de schimbare, inclusiv cea politica, nostalgia epocii in care actualii batrini au fost tineri, implicit nostalgia dupa regimul autoritarist, aici fiind si explicatia rezultatelor tulburatoare conform carora comunismul a inceput a fi perceput ca o epoca buna. atunci; actualii batrini erau tineri.
    sa revenim, ei, cei de virsta a treia, sint majoritari. noi traim in lumea construita ca urmare a optiunilor lor. ei sint majoritari fiindca lumea pentru care ei au optat nu e propice puirii noastre. lumea ce ei ne’au oferit’o e o lume in care un copil e un lux.
    fac o paranteza, comandamentele viului sint asigura’ti metabolismul ( haleste, bea, pisa si caca) si propaga’ti gena ( sexuieste dincolo de orgasm). ei bine, surpriza, partea cu sexul dincolo de orgasm, datorita optiunilo inaintasilor nostri e naspa…. asta e. as vrea sa fiu contrazis.
    si ca sa revin, cei care au “castrat” la nivel de optiune generatiile de dupa ei, doresc ca urmare a optiunilor lor dezastruoase, sa opteze si pentru noi, caci numeric ne depasesc, doresc respect si afect.
    dupa ce social ai fost castrat de actualii bravi cetateni de virsta a treia, cit de masochist sa fii sa ii mai respecti afectuos? pun intrebarea fara a astepta raspuns de la cei care au nevoie de votul lor.
    da, batrinii sint o resursa importanta in bazinul electoral al patriei. a doua resursa ca importanta dupa prosti, si ei de o covirsitoare pondere.

  13. @Romanistanez: Senectutea nu implica in mod necesar “deteriorarea progresiva a functiilor cognitive”/dementa senila. Mai culturalizeaza-te inainte sa ai opinii. Baiatu’ care recunostea ca “nu stie d-astea” este mai respectabil decat tine si Ana capsomana.

  14. Jegul asta e pruncu` postasului de pe strada mea.
    Un sarantoc care nu avea dupa ce bea apa.
    O verisoara de-a Ciocciolinei, Ilona, din sacuime, mai batrana ca el, la invatat la “calarit”.
    Apoi, stop ! Nu la mai lasat, pana nu a luat-o de muiere.
    Apoi la obligat sa boscorodeasca bozgoreasca. ca nu-i ma dadea tzitza.
    Mergea nebunu` la “invata limba maghiara fara profesor” si tocea de se rupea.
    Apoi, daca pronunta corect, primea ceva de dulce.
    El e un mare nespalat ! La propriu. Se stie din liceu si de la camin.

  15. @Vlad Cel Oribil
    insultele tale, ma onoreaza.
    as fi ofensat sa ma lauzi.
    stiu ca nu ma pot ridica la inaltimea viziunii tale. imi permit sa’ti sugerez ca atunci cind mergi prin multime, sa ridici privirea’n sus ca sa nu’ti zdrelesti fruntea de rama pantofilor trecatorilor grabiti.

  16. pt Vlad cel Groaznic

    1. jignirea nu tine loc de argument (observ ca asta e felul tau constant de a posta pe net)

    2. nu am nimic cu pensionarii, dar m-am saturat sa le plingem de mila si sa ignoram mamele, copiii, persoanele active

  17. Vai de mine, ce articol a “debitat” acest Mihaies.
    Ma inchin cu stanga, sincer, nu are rost sa mai zic altceva !

  18. “pur si simplu, m-am saturat de pensionari”, “acestor pensionari le “datoram” comunismul de zeci de ani, acestor pensionari le “datoram” regimul basescu de min. 10 ani! m-am saturat de pensionari!”, “agresivitatea si ura celor de 70 de ani”, “persoanele adulte si copiii in zia de azi inseamna mai putin” – desigur, n-ai nimic cu pensionarii! Doar te-ai “saturat” de ei! Nu te obliga nimeni sa le plangi tu de mila; nu iti place, nu plange… Dar pretentia ta este sa nu le planga de mila altii, iar aici esti o vaca proasta. Uite ca si eu m-am saturat de handicapati mintal ca tine si ca spurcaciunea imbecila de “Romanistanez” si daca Ciutacu imi permite, o sa va aduc imprecatii si injurii pana ori realizati ce prosti sunteti, ori macar nu mai postati tampenii. V-ati gasit 2 retardati sa elucubrati contra pensionarilor. Sclavi basisti, asta sunteti!

  19. Ce rusine! Ce rusine sa ganditi si sa mai si cutezati sa scrieti atat de urat la adresa celor batrani. Nu mai amintesc ca majoritatea au trait razboiul, foametea, comunismul si trecerea la mizeria pe care ar trebui s-o numim capitalism, ca toti sunt niste relicve umane pline de boli si dureri, nu mai zic ca toti aveti acasa mame, tati, bunici, nefericiti ale caror vieti s-au scurs intre munca si foame si cresterea voastra cu sacrificii dementiale, ca sa deveniti rasinosii de azi, perfectii si incomparabilii timpurilor actuale. Nu va reprosez nerusinarea, tupeul si nesimtirea de-a nu mai respecta nici macar parintii din care ati iesit spre a face de rahat insasesi civilizatia, n-am sa va amintesc nici noptile in care ati zacut cu febra si ei v-au pazit sa nu crapati, nici cozile la care stateau acum 20 ani ca sa crapati in voi unt, pui, oua, bomboane cubaneze si caramele bulgaresti, n-am sa va amintesc nice miile de avorturi facute de bietele mame din tara asta cu pretul ruinarii definitive a sanatatii si cu riscul de-a va lasa orfani, la mila lui ceausescu, in vreun orfelinat unde sa va leganati la nesfarsit lipiti de pereti. Un singur lucru am sa va spun: veti imbatrani si voi dragutilor, o sa va cada fetele alea ingrijite si perisorul ala de care sunteti mandri azi, or sa va creasca plozii razgaiati si-or sa va faca exact ceea ce vad ca le faceti voi azi parintilor si va vor repeta cu nerusinare lozincile pe care le aud azi in casa voastra drept educatie! Nici nu stiti ce repede trece vremea si ce crunt isi bate viata joc de fiecare dintre voi, habar nu aveti ce scump se plateste totul pe pamant, mai devreme sau mai tarziu, direct sau prin cei dragi, plata vine si nimic n-o poate opri! O sa fiti pensionari si voi, guresilor, o sa mancati si voi painea amara a nedreptatii si-a dispretului, o sa va numarati si voi banutii de 10 ori inainte sa-i scoateti din portmoneu, o sa plangeti de jale ca nu va viziteaza copiii si ca nu mai stiti cum arata nepotii. Are viata grija de toti si de fiecare, unde faci rau, nu poti gasi bine, va veti primi pedeapsa, atat am a va spune. Si stiti ceva? Va doresc din suflet sa aveti zile multe, v-o doresc si va doresc sa nu va izbaveasca vreun cancer timpuriu, pt ca sa apucati cat mai mult din batranete si sa va bucurati maxim si de abonamente si de ajutoare sociale si de paine gratuita si de sarmale si pomana porcului, sa va bucurati impreuna cu marinaru’ de toate binefacerile varstei a treia! Asa sa va ajute Dumnezeu!

  20. ana si romanistazenul

    Nu stiu cati ani aveti dar nu uitati ca imbatraniti si voi-veti vedea si cat de repede

    Vreau sa va spun doar ca
    -acesti oameni au platit contributie zeci de ani si pe vremea aceea toti lucrau
    Unde au disparut acei bani?
    -comunismul nu l-au adus ei ci ni l-a facut cadou vestul-lasandu-ne la placul Rusilor
    Stiti – un batran preot mi-a spus odata ca oamenii trebuie sa traiasca dupa vremea lor
    Ei, ei au trait cu vremea lor asa cum a fost atunci.
    Ei nutrebui acum sa fie platiti din “banii vostri” daca s-ar fi capitalizat

    Probabil sunteti tineri sau foarte tineri
    Un sfat: documentati-va foarte bine, de la oameni onesti si care va spun adevarul, nu povesti cu monstri inainte de a va critica in acest mod parintii si bunici
    Nu e nici frumos si nici onest

  21. Dacă Băse citeşte cele de mai sus îşi freacă mâinile de fericire:IATĂ MAREA MEA REALIZARE!.
    Aşa este, a reuşită să învrăjbească toate categoriile sociale şi generaţiile între ele! Vedeţi de aceea nu se “încheagă” nimic!Grecii pornesc cu mic cu mare împotriva guvernanţilor,noi ce facem ? noi fie dansăm dansul (idiot) al pinguinilor,fie cîntăm:
    “CĂ CARE, CĂ CARE DIN NOI E MAI MARE,CĂ CARE, CĂ CARE DIN NOI E MAI PROST”!
    şi în timp ce noi ne dervorăm unii pe alţii,ei fură pe rupte,ne împovorează cu împrumuturi de sume uriaşe pe care vor trebui să le restituie copii respectiv nepoţii celor ce azi se ceartă între ei.
    Vorba lui Nenea Iancu:”Bravos naţiune! halal să-ţi fie !”

  22. nu ati inteles ce am vrut sa transmit, dar nu mai conteaza! poate ca eu m-am exprimat gresit sau insuficient!

    atacul la persoana, jignirea, judecatile de valoare, blestemul, insulta nu reprezinta argument, contrazicere etc! nu reprezinta nici macar apararea valorilor in care credem!
    am ajuns, vorba dlui. Paler, o populatie, si nu un popor, traim un razboi roman-roman!

    vorba unui om drag mie, am uitat cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam!

    vorba dlui. Stan, traim in Romania si asta de multa vreme nu mai e o scuza!

    daca as fi fost tinara, cu mai mult curaj, fara a proveni dintr-o familie care a suferit mult din cauza comunistilor, de multa vreme, cu onoare si cu bucurie, mi-as fi cautat o alta cetatenie!

    Mariei ii dau partial dreptate!

    remarc cu tristete ca activistii penelisti au aceeasi incrincenare agresiva si jignitoare precum activistii pedelisti!

    la multi ani tuturor!

    daca acceptam tacit un regim, o guvernare de zeci de ani ori de min. 10 ani, atunci ne meritam prezentul si viitorul!

    la multi ani tuturor 🙂

    si cu acest mesaj, imi iau ramas bun de la acest blog!

    Victore, mult succes in continuare!

  23. ma simt onorat de cit am fost insultat, fara a fi contrazis.:)

    acum cind postez, din biroul meu, dintr’o institutie publica, pe hol, o turma de hipioti in halate negre, schelalaie o incantatie samnaica:” in iordan botezindu’te…”. io stiam ca as fi cetatean al unui stat laic, se vede ca intre timp s’o fi schimbat cite ceva si io lipseam din peisaj.
    samanii in halate negre se revendica a apartine unei firme bizare…se numeste biserica ortodoxa romana, cea bugetara si scutita de taxe si accize in numele sustinerii permanente a puterii vremelnice, in pururea timpului si vesnic in complicitate cu ea.

    la dugheana mea administrativa, politica pe termen mediu si lung e facuta de fmi. ahaaa, e facuta de o banca, o societate pe actiuni, iar io stiam ca cica am fi stat suveran, se vede ca si la partea asta am lipsit pe cind ceva se schimba.

    pe acest blog am incercat sa sustin:
    1.ca cei de virsta a treia sint cei mai numerosi in bazinul electoral al romaniei si cei cu cea mai ridicata prezenta la vot.
    2. ca cei de virsta a treia au avut cele mai multe optiuni exprimate pe parcursul, sa zicem, ultimei jumatati de secol si ca tot ei, prin optiunile lor ne’au marcat NEGATIV, destinul.
    3. optiunile lor au provocat consecinte, iar noi cei activi acum, le suportam.
    4. am mai afirmat ca ar trebui sa nu supraevaluam virsta a treia in detrimentul celor active, si mai ales copiilor, care reprezinta viitorul si singura sansa reala de a continua sa existam.
    5. am mai afirmat ca toti activistii politici vineaza voturile celor de virsta a treia, care influenteaza decisiv, prin pondere numerica, rezultatele din urna.
    6. mai afirmam ca cei de virsta a treia au un discernamint discutabil, asertiune sustinuta prin evaluarea optiunilor lor anterioare, cit si a faptului ca creierul degenereaza ireversibil, fara ca neuronii sa se mai poata regenera. acest proces produce alterarea functiilor cognitive, iar in dex, asta se numeste dementa.

    si ca sa fiu si mai clar, nu ma simt reprezentat de nimeni din clasa politica, la ultimele alegeri, am votat utilitarist, adica ce familiei si mie imi aduce avantaje… si asa voi vota si in viitor.
    nu sint pd-l’ist, psd’ist, pnl’ist etc. sint doar, in lipsa altei alternative, un cetatean dintr’o categorie socioprofesionala injosita, incepind cu basexul si terminind, cu voia dumneavoastra, de cei care in lipsa de argument, ma injura frenetic.

    si ca sa rezum, incep anul acesta cu sentimentul ca traiesc intr’o jamaihirie de rit ortodox, consacrat exscesiv de liberei concurente de partid, in prag de a fi lapidat virtual de militiile unor samani de rit pnl, psd, pdl, pentru ca nu le impartasesc ordinul trasat de patriarhii lor, “aduceti babele la vot, daca e cazul puneti ciozvirte de hoit in urna si zicele’ti ca’s moaste!” 🙂
    ABERATI SISTEMATIZAT PE TEMA LIBEREI CONCURENTE, POATE MAI UITA ELECTORATUL CA EXISTA UN CONTRACT SOCIL INTRE CETATEAN SI STAT.

    oare ne vom alinia impreuna cu copiii nostri retardati si casexici, din cauza malnutritiei, la rind, spre a venera sfintul fmi, sanctificat intre timp de bor s.a. spre a primi ratia de alimente binecuvintata in numele fetisului liberei concurente, a privatizarii averii nationale in folosul politicienilor si nationalizarii pierderilor lor si a firmelor drept cucernice de partid?

    asa ca, daca in numele activismului politic, cuantificabil in voturi la urna, copiii si populatia activa doar, trebuie sa suporte CONSECINTELE OPTIUNILOR POLITICE A CELOR DE VIRSTA A TREIA, fie insa va rog sa imi explicati, fara insulte si blesteme, cum va fi peste 15 ani? as vrea sa stiu ce viziune au cei care ma insulta, asupra viitorului nostru pe termen mediu.

    da, cu umilinta imi asum vina de a spune ca, copiii sint viitorul nostru, ca in ei trebuie sa investim si ca actuala clasa politica sacrifica copiii in favoarea votului pe care si-l doresc de la batrini.

  24. VREI SA STI NUMELE DE COD , DE INFORMATOR, AL STUDENTULUI ANUL I DE MARINA TRAIAN BASESCU ?

  25. Buna seara Domnule Ciutacu,a-si dori sa abordati in programele dvs. o discutie cu un specialist “din ce se compune pretul carburantilor” {benzina si motorina} consider ca ar puea interesa multa lume avand in vedere depasirea pragului de 5 lei/litru.
    Va multumesc. Nu este un comentariu, e o rugaminte, pentru care i-mi cer scuze.

  26. Emisiunea vorbei grele si in gura presei sunt 2 emisiuni vizionate cu interes aici in italia felicitari

  27. Stiati ca a fost numit un nou secretar general la interne?

    LAURENTIU DUMANOIU
    -secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, l-a inlocuit pe chestorul Cristian Baci, acuzat de abuzz in serviciu (pe hartie sau de ochii lumii)
    -prima persoana cu statut civil din istoria MAI provenita din afara structurilor militare si caruia ii trec prin mana toate documentele, de la toate armele ministerului administratiei si internelor (era singurul minister de informatii pe care Basescu nu-l avea in mana suta la suta)
    -ruda cu familia Basescu, membru PDL-Constanta, fost sportiv (voleibalist sau baschetbalist) la Dinamo Bucuresti si HCM Constanta, studii superioare facute ,,cu sacosa cu daruri” si cu ajutorul meritelor sportive, cum se obisnuia pe vremuri si care se practica acum intr-o veselie

  28. sorina placinta este om de afaceri…f tare f bataioasa.si cam ce crezi ca se lupta in vrancea cu oprisan ? in fine..
    fisu e chiar pericol public …intreaba in focsani…cand vin in ro poate fac un dosarel…cu marturii etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.