Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Noul CNA: Doamne, apără şi păzeşte!

Noul CNA: Doamne, apără şi păzeşte!

Motto: “Cred că sunt un bun spectator, dar aş vrea să fiu şi un util spectator” (Florin Gabrea, propus membru al CNA din partea Administraţiei Prezidenţiale)

Clasa politică schimbă componenţa CNA. CV-urile noilor propuneri sunt răvăşitoare. Legăturile profesioniştilor undelor cu industria tv sunt cablurile care leagă prizele de plasme. Dacă oamenii trec de votul plenului, liceneţele radio-tv vor fi aprobate, iar emisiunile vor fi analizate, între alţii, de Maria Monica Gubernat (“consilier la grupul parlamentar PSD, postură din care a lucrat cu reprezentanţii mass-media” şi care “a făcut parte din comisiile care au stabilit timpii de antenă în campania electorală”), Viorel Vasile Buda (pe cale să îşi încheie mandatul de deputat în Comisia de Educaţie, înainte inspector şcolar general în judeţul Satu Mare şi “două mandate în Comisia de Cultură, Tineret şi Sport a Consiliului Judeţean”), Crăciun Avram (fost prefect al judeţului Arad, timp de şase ani, apoi fost parlamentar în două legislaturi), Florin Gabrea (care a studiat arhitectura, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, a lucrat în televiziune timp de cinci ani şi “a scris cronică săptămânal la programele Tv”) şi Laura Corina Georgescu (care cică a pus, 11 ani, alături de Felicia Meleşcanu, bazele TVR Internaţional, a colaborat cu Florin Călinescu la emisiunea “Chestiunea zilei” şi a făcut “comunicare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă de la Bruxelles”). Alături de ei, veşnicul Onisei şi paleta de pricepuţi cărora nu li se termină mandatele. În esenţă, în spatele promisiunilor de profesionalizare şi depolitizare a CNA, partidele mai rezolvă nişte politruci. Îi face secretari de stat într-un organism pentru care n-au nici competenţe, nici chemare.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

16 thoughts on “Noul CNA: Doamne, apără şi păzeşte!

  1. Brrrrr !!!
    Bai , USL-istii astia tin sa-i copieze pana la nivel de virgula pe PDL-isti , in promovarea ciurucurilor politice pe posturi care cer adevarati profesionisti ! 😡
    Chiar sa nu mai existe somitati in domeniul audio-vizualului , al teatrului si filmului romanesc , care sa-si onoreze o asemenea functie si nu s-o transforme in arma politico-mediatica ?
    Astia-si bat joc de noi stiind ca trebuie sa-i votam pe 9 decembrie … Si am sa-i votez … , dar la primele alegeri care urmeaza (cred ca pt. Parlamentul European si-apoi Prezidentialele) am sa “le-o trag” cum pot mai bine ; si nu cred ca voi fi singurul !

  2. Atita timp cit alianta de guvernare ne propune conducatori politici gen Vanghelie, Mazare , Becali, nu inteleg ce e asa deranjant la aceste propuneri ?? Sunt oare mai inculti sau mai putin pregatiti acesti oameni decit cei enumerati mai sus ?? Nu cred…. ATUNCI ???

  3. Bine c-am scăpat de dracu, că fras-o coleg cu el a rămas la butoane, de prăsâlă cu sădila pân la genunche ca să-mpuieze așa cum trebuie.
    Censorship of publications was originally a function of the church, but when Henry VIII of England broke away from the Church in the 1530s, one of the new duties of government became censorship. Licensing of printing presses was one way to control the emerging media, and a 1538 law establishing prior restraint was formalized in the 1557 establishment of the Stationers Company. Members of the company were given the authority to sieze and destroy copies of any unlicensed works or even works that violated other members copyrights.

  4. Vor prelua in tot ce fac sistemul lui Basescu, pe care il vor si perfectiona? De aceea merge treaba struna ca peste tot sunt pusi profesionisti……de partid!

  5. Sant buni, daca vor avea bun simt atunci e bine. Restul se invata. Toate deciziile (vezi curs de management) trebuie sa fie de bun simt. Nu cred ca Narcisa vostra nu avea competente si totusi a fost sluga. Privind ca voi nu veti fi multumiti niciodata.

  6. Chestia asta cu depolitizarea institutiilor e doar la nivel declarativ. Partidele,indiferent cum se numesc ele, nu vor renunta niciodata la parghiile de putere din interiorul institutiilor statului.

  7. Buna dimineata ,de foarte mult timp se stia ca se vor alege membrii CNA ,nu puteati merge d-le Ciutacu la o cafea ,cu cineva ,cu un factor decizional, sa-i spuneti o parere personala ?
    D-nul Ponta se lasa prea mult pe mana prietenilor si a oamenilor ce -i promit ,nu todeauna-i iese ,asa a fost cu Ioan Rus ,mai recent cu Ghita .

  8. Ala cu “PDL=USL= aceeasi mizerie” nu era un ticalos platit, ci un vizionar al timpului sau. Am schimbat jegurile cu mizeriile.

  9. O veste buna este ca moastele Sfantului Nectarie sunt prin Bucuresti.Cum sfantul ii ocroteste pe bolnavi,ma gandesc ca poate face o minune si ne vindeca de prostie!

  10. off topic!
    Despre judele Dragomir de la Suprema. Va rog sa-i urmariti traseul profesional din perioada Nastase. Ajunsese la un moment dat vice la Tribunalul Bucuresti, adica adjunctul lui Huza (care, afara de faptul ca era pusa politic si executa orice dispozitie necesara, era o catastrofa d.p.d.v. profesional). Devenise mare tartor pe penal. Eu zic ca era si este legat de servicii, fiindca si lui Bombo ii placea sa joace in acest fel. Cine la numit apoi la ONPCSB? (spalarea banilor). Bombo! L-a inlocuit pe Melinescu cu Dragomir. Da, da, Bombo, nu Base! Si cand serviciile au trecut cu arme si bagaje in curte la Base, a trecut si domnul jude, care a promovat apoi rapid pana la Suprema. Pe aceeasi filiera. Nu e clar ca doar el si vicele Aida Popa dau mandate de ascultare (Barbalata care a calcat pe bec, tot in interiorul sistemului, tot cu o combinatie cu serviciile, a sarit din schema). Si se spune ca le mai dau (mandatele de interceptare) si in alb. De ce oare doar ei? De ce nu si Ionut Matei sau Ioana Bogdan, spre exemlu? Eu zic ca astia sunt mai degraba dusi cu pluta decat slugi si nu sunt buni de primit si executat ordine. Nici macar sefa sectiei penale, Corina Jijie, nu da mandate. Si fatuca asta a ajuns la Suprema direct de la Tribunalul Dambovita tot pe timpul lui Bombo, cand nimeni nu putea ajunge acolo fara binecuvantarea sa sau a lui nea Nelu (mai rar)!
    Apoi, uitati-va bine la fata lui (ca sa nu zic eu lucruri “necorecte” ) si vedeti ce va inspira! Afara de faptul ca este o sluga (acum a lui Basescu, dar dispusa sa slujeasca pe oricine) este un ticalos oportunist, care se crede Dumnezeu pe pamant atunci cand nu are ordine de indeplinit. Acest jeg ar trebui scos afara din sistem definitiv, fiindca este si va fi extrem de periculos si nociv.

  11. Ne- am bucurat de schimbare…intre ei, caci altfel lucrurile se pare ca sunt mai rele ca inainte. Am ajuns sa nu ne dea turnul pornirea, ca nu a ajuns cine trebuia. Asa si cu cna…la vremuri noi, tot noi, nu sunt portocalii, sunt galbenialbastrirosi. Nimic bun pt noi, care asteptam civilizatie, in toate formele, pornind de la aprobarea unui manual scolar, pana la emisiunea de seara, fara bulina, unde copiii pot vedea mai multe ca in reviste. Ca de auzit, nici nu mai deschid discutia. Rusine!

  12. Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem cu prostii! Nu credeam ca modelul Conventiei Democratice din 1996-2000 si al PDL (dar si a PNL_Tariceanu) sa fie urmat azi de USL! SE vad deja sus?! Daca continua, vor avea o surpriza neplacuta. Din pacate, tot noi vom duce greul prostiei si incompetentei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.