Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Meseria şi mutra vinovatului de serviciu

Meseria şi mutra vinovatului de serviciu

M-am obişnuit, în cei 40 de ani de făcut umbră pământului, să fiu vinovat din oficiu pentru cam tot ce se-ntâmplă prin arealurile unde-mi duc existenţa. În liceu, telefonul părinţilor mei şi uşa lor deveniseră depozitele delaţiunilor cetăţeneşti de bine ale diverşilor sinăieni revoltaţi că odraslele din dotare aveau ţigări în buzunare, chiuleau de la şcoală ori veneau matoale de la câte o pretrecere. Nu mai conta că mulţi dintre influenţaţii în rău de mine mă ruşinau detaşat într-un top al pramatiilor oraşului. Eu eram, prin definiţie, vinovat pentru golăneala lor perpetuă şi, în multe cazuri, ireversibilă. Nici măcar pe mine nu mă mai deranja starea de fapt.

În timp, vinovăţiile mi s-au sofisticat. În facultate, am fost învinuit că am încercat să stric bunătate de fată (alta decât nevastă-mea, nu vă mai grăbiţi s-o căinaţi). Care fată, de altfel, fie vorba între noi, chiar că n-avea nici o pornire împotriva deşertăciunii, ba dimpotrivă. În zilele noastre, sunt vinovat din oficiu pentru că Băsescu a câştigat alegerile împotriva unui Geoană care parcă s-a străduit să piardă. Plus de ce fac (sau nu fac) Voiculescu, Gâdea, Badea ori Ştirile Antenei 3 şi, evident, de întreg conţinutul Jurnalului Naţional, de la prima pagină până la starea vremii, trecând prin colecţia de cărţi, politică şi calitatea CD-urilor. Azi am aflat, spre exemplu, că un titlu mişto, pe care l-am îmbrăţişat cu deschidere, mi-ar apaţine. Nimic mai fals. Asumarea nu-i egală cu paternitatea. Altul a fost inspiratul.

E un soi de fatalitate, care nu mă mai deranjează demult. Am început chiar să fac concursuri de pronosticuri pe tema asta. Altceva mă macină pe mine. Am cumva o faţă de vinovat de serviciu? Inspiră vinovăţie din oficiu mutra mea acră?

UPDATE: Cred că orologiul blogului a fost lovit de norul ucigaş. Altă explicaţie n-am pentru strania coincidenţă că voi scrieţi mâine şi eu vă răspund azi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Meseria şi mutra vinovatului de serviciu

  1. @ victor

    ”Sa-ntamplat” un fenomen de tip ”mânca-și-aș timpu’” (pe care tocma’l invocasem” și cercetatoru din mine nu s-a putut abține.
    Ce te superi și tu așa … mânca-ți-aș spațiu de blog?! 😉

  2. Domnule Victor,
    Te rog abordeaza, la TV sau in presa,in spiritul tau debordant, urmatoarea problema.
    Preainteleptul nostru presedinte, a facut azi un prim si mare pas spre reforma statului, prin desfiintarea guvernului.In acest sens a mutat (e drept cu cheltuieli ),sediul guvernului la Cotroceni,unde mr.president i-a intrebat ce crede el despre diferite probleme si s-a convins ca acestia stiau la unison,ceea ce il va determina pe presedinte sa dizolve acest (asa zis} guvern,de clone.
    Urmeaza acelasi procedeu cu Parlamentul,D.N.A.,CCR si toate celelalte institutii absolut inutile,intr-o dictatura luminata.Sper ca si FRF,Liga profesionista de fotbal sa fie preluate de prealuminatul.
    In plus,eu cred ca trebuie lichidat si sistemul de invatamant (care “scoate tampiti”),sistemul sanitar (care pune diagnostice gresite in 40% din cazuri) si toate sistemele de asigurari sociale,care doar consuma resurse financiare.Asa statul (degeaba al guvernantilor) va fi reformat cu adevarat.
    Traiasca dictatura luminata!

  3. – pisicu’ nu se tine in punga de plastic, trebuie scos de acolo
    – Ma inebuneste o intrebare, poate stie sa raspunda domnul Ciutacu sau alt domn sau alta doamna, eu ma declar biruit.
    intrebare:
    Daca nu scad pensiile, fiindca asa zice Boc, si daca nici nu se maresc fiindca e criza, atunci,
    DE CE DRACU’ SE RECALCULEAZAAAAA?????!!!!!

  4. Daca ar avea tara asta jumatate din ¨ populatie ¨ vinovati ca tine eu as fi (+ 1) care ar face ca Romania sa existe in continuare ca TARA .
    Din pacate …tara asta are prea putini ¨vinovati¨ dupa criteriile de evaluare ale gastii de la putere . Afara de asta are 3% (jmecheri) si intre 70 % si 80% inconstienti. Ceilalti ….nesemnificativ in conditiile date.
    Cred ca nu ne mai facem bine ,
    ¨ Romania este o tara minunata , pacat ca-i locuita ¨

  5. Coane, in fotografia asta de pe blog esti ficior fain..aduci olecuta cu monsieur Diaconescu.Da daca vrei sa te reincarnezi repede in Papillon Chariere si sa te-arunce baietii la beci ingrasate vreo… 30 de kile…ba nu cam 40, lasa-ti mustata si freza a la Voicu si-apoi asculta propuneri indecente pe mobil de la …Casuneanu de exemplu, sau vreun mate fripte de primar pedelist.

  6. Victore, tu ai o problema! Ai crescut intr-un orasel de provincie unde toata lumea stie pe toata lumea. Si eu am crescut pana la 5 ani intr-un sat ceva mai rasarit. Era la fel. Cand m-am mutat intr-o capitala de judet f. mare m-am eliberat de astfel de complexe, pentru acolo nimeni nu stia pe nimeni, nimanui nu-i pasa de nimeni. Uitata-te la Mirciulica ce jomanfis e. Se vede ca a crescut unde a crescut. Ce naiba, traiesti si tu de vre-o 2 decenii aici in Bucuresti. Ai vazut tu ca-i pasa cuiva de barfele nustiucui? Revina-ti te rog!

  7. @ psicho, Victor Ciutacu

    Eu sunt de parere ca faceti o mare greseala, invitandu-i pe aia de la DNA sa va pupe duios in cur. Daca va treziti maine dimineata cu ei la usa, gata sa va satisfaca cererea? Pe unde mai scoateti camasa?

  8. Dom’le, dupa ce ca esti vinovat de serviciu te mai lasi si prins cu mitza in … punga.

  9. Ce legatura este intre ‘meserie si mutra? Ar zice cineva ca Tolontan are meseria de jurnalist?
    O alta problema ‘vinovatul din oficiu’ este intotdeauna si ‘vinovatul de serviciu?Si daca ati ‘imbratisat’ titlul: “vine noru’, pleaca noru, noi ramanem tot cu chioru'” care-i problema, e o vorba care isi gaseste radacinile in creatiile populare,si nu e bine sa incurajam acestea?

  10. DL. CIUTACU,
    VA ROG SA TRANSMITE-TI PRIETENULUI DVS MIRCEA BADEA, CA TOTUSI SUNT TINERI PENSIONARI CARE IL ASCULTA SI VA ASCULTA CUM NE EXPRIMATI GANDURILE SI NADEJDILE PENTRU A FACE INTELEASA POLITICA ORDINARA A ACESTUI GUVERN.
    EMISIUNILE DVS, MIHAI GADEA, MIRCEA BADEA SI GABI FIREA LE APRECIEM, SUNT PROFESIONALE SI CU DARUIRE. DE PUTIN TIMP ADMIRAM SI EMISIUNEA LUI VALENTIN STAN.
    O TANARA PENSIONARA,
    Irina Vulcan

  11. D-le Ciutacu,
    Am scris cateva randuri si am incercat sa le trimit (19.08 pm) am primit mesajul “you are posting comments too quickly” ori de cel putin 3 ore nu am scris nimic. Este salvat, il voi trimite cand ‘norul cenusiu’ trece.(19.10 pm)

  12. Cui puteau să-i dea moșirea Băseascăi Constituțiuni? Logic, lui Buda! Să vezi ce pleșcă puturoasă o să iasă!

  13. Boc nu este un vinovat de serviciu in ochii lui Basescu sau in ochii poporului suveran? Si daca e credeti ca il doare undeva?(20.25 pm)

  14. Uf! Ce de probleme a creat norul ucigas si pe blog. A stricat chiar si orologiul. Dar poate Flacara Violet l-a reparat ca sa-l putem diseca
    pe ‘vinovatul de serviciu’ sub toate aspectele de cand ‘face umbra pamantului’.
    Imi cer scuze ca dintr-o data apar mai multe postari dar chiar totul s-a dereglat n-am vrut sa le pierd.Si nu-l puteam lipsi pe D-l Ciutacu de contributia mea la ‘sporirea’ unei imagini negative pe care dansul si-a creat-o.Eh, asa-i daca tii neaparat ca oamenii sa te ‘vada’ asa cum de fapt nu esti!

  15. Victore, n-au zis ca ti-ai luat motan ca sa-i faci pe plac lui Felix? :)))

  16. Nu e cazul sa te ingrijorezi. Stii expresia aia :”vinovatii fara vina vor sa se faca lumina!”
    Cineva a observat pe buna dreptate ca Base vrea sa faca economir la buget. A chemat guvernul la ordin la Cotroceni si le-a dat directive. Asta a fost primul pas. Ca al doilea probabil este desfiintarea guvernului.
    Am impresia ca in scurt timp Boc va fi mazilit. Prea a dat-o in bara cu “pensiile nesimtite” sau cu legea salarizarii unitare – majoritatea bugetarilor primit salarii mai mici odata cu aplicarea ei.

  17. hihihihi,mutra ta inspira vinovatie?mai bine decat imbecilitate,cum tot vedem pe la tembelizor.si nici acru nu mi se pare ca esti,da` na…nu ma bag peste cum te vezi tu in oglinda.:))

  18. Offtopic
    Aseara mai uitam la Vorbe Grele si-am bagat de sama ca pe “calaretii” aia care le indicau locurile prezentilor la “ciorba de picioare-n cur” de la Cotroceni, in fata lui Domnul Cutare, pentru boc si basel mai erau doua litere mari:E si S. Banuiala ca ar veni de la Excelenta Sa mi-a confirmat-o in dimineata asta Anca Florea.
    Io care n-am putut dormi toata noaptea la gindul ca ar putea insemna “Excrementa Sa”.
    Ptiu! Brrrr! Drace!
    Banzai!

  19. Era vorba ca l-ai lasat pe prima pagina ca doar tu aprobi ce apare si ce nu. E vorba de putina decenta si de un minim bun simt intr-un ziar. Sau o fi si ziaru pamflet? Se putea scrie rima in articol si cu alt titlu. Ca altfel putem sa-i numim pe toti dupa defecte (cele fizice): chioru, schiopu, pelticu, grasu, shashiu, chelu, piticu…si? Unde ajungem? Critica se poate face si elegant sau mistourile pot fi si ele facute diplomatic. Sigur, parerea mea 😀 Daca vezi vreodata in FAZ sau Le Figaro titluri d-astea pune link.

  20. Domnule Victor Ciutacu, cum de nu v-ati intoxcicat inca de norul asta de fum – pe langa care norul de cenusa al vulcanului din Islanda este o joaca -, deci, norul de fum cu care ne tot aburesc guvernantii incitandu-ne permanent ba cu privire la diminuarea pensiilor, ba cu privire la disponibilizarea masiva, ba cu privire la invatamant,altfel spus, asupra tuturor probleme vitale pentru noi cu care ne mentin permanent in alarma ?? Nu vi se pare ca toata aceasta balacareala pe care o tot modifica si o corecteaza de la o zi la alta, este un realitate o abureala ordinara, un paravan in spatele caruia ei continua sa isi faca mendrele in timp ce noi sa ne tot agitam cu nenorocirile pe care ni le tot pregatesc si care ar fi datorate “recesiunii economice” ?? Nu va revolta faptul ca, in aceasta plina pretinsa saracie in care s-au cheltuit si continua sa se cheltuiasca sume imense cu asa zise “reparare de drumuri si construirea de autostrazi”, de ani de zile nu s-a facut si nici nu se face vreun control real asupra modului in care au fost cheltuite aceste sume ?! Ca nu a fost date publicitatii absolut nici unul dintre rezultatele vreunui control, daca el a fost facut in realitate ?! Ca nu a fost luata absolut nici o masura impotriva vinovatilor ?! Ca nu a fost inca nimeni facut raspunzator real pentru pasivitatea fata de neincasarea inca a subventiilor europene de cca. 30 miliarde Euro destinate infrastructurii foarte necesare si pentru care, in loc sa beneficiem de acest ajutor deoarece, in realitate, smecherii nici nu doresc acesti bani pentru ca, din ei nu pot fura si astfel, prefera fondurile proprii din care stiu ca pot subtiliza linistiti oricat doresc fara ca cineva sa-i intrebe absolut nimic ?? Domnule Victor Ciutacu, macar acum, in ceasul al doispelea, sensibilizati presa ca sa faca ceva notabil si complet pe aceasta tema vitala pentru Romania, iar daca vor continua linistiti cu aceste talharii, informati presa externa cu situatia concreta din tara noastra, cu mafia care s-a extins ca o hidra si consecintele acesteia pentru ca, toata Europa sa afle ce se intampla in Romania si sa renunte de a ne mai subventiona o economie si o dezvoltare inexistente si nedorite de guvernanti !!

  21. D-le Ciutacu, va jucati cu propria imagine in maniera disonantei cognitive – ar spune psihologii cognitivi.
    Consonanta cognitiva s-ar putea traduce ca si o armonie dar si platitudine, pe cand dionanta cognitiva atrage reactii, mai mult sau mai putin agreabila. Dar atrage!!!!

  22. Victor, titlul e adevarat asa ca…nu ai de ce sa te simti “vinovatul de serviciu”. Multora le place iar acest lucru ar trebui sa fie deajuns.
    PS: Motanulului ii dau nota 10. Stie meserie.Aceste imagini m-au binedispus.

  23. Ieri, după ce am scris… în viitor, nu am mai reuşit să trimit nimic, primind acelaşi mesaj despre postare prea rapidă, amintit şi de alţii.
    Sunt curioasă dacă ăsta va pleca.

  24. faină plasa cu mâţu sau mâţa
    în general duşmanii poporului portocaliu nu suportă alte popularităţi decât cele ale violetŢiilor lor aşa că pisica este bine venită chiar şi relaxată

  25. Acuma pe bune, ca esti, ca nu esti vinovat de ceva, limbajul din ziarul quality JN o ia la vale uneori. Imi amintesc si de fetisoara aia care a zis ca se fac restructurari la voi. Ce-a mai aruncat cu laturi JN in capul ei..

  26. Boc, premierul O SĂ, este un optimist de profesie!

    “Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic”

    La fel este de convins că vom ieși din criză … probabil, dacă mai stă mult la guvernare, atunci când se vor fi implementat și soluțiile respective!

  27. mai bine vinovat decat prostanac!
    si mai bine ciutac decat boc!
    vezi cu cenusa vulcanului poate il convingi pe Boc , pt ca mi-e teama ca Oprea nu l-a convins in sedinta de guvern

  28. Da,cred ca dumneata esti de vina si ca mi s-au rupt ciorapii deunazi!
    🙂
    Nu,nu ai mutra de vinovat,dar cineva tre sa fie mereu tzap ispasitor,mi se intampla si mie tot timpul…
    Ah,si ce s-a ales de fata pe care ai “corupt-o” in facultate?

  29. Pare se ca eu nu prea am perceput ‘tragismul’
    actiunilor Dvs. de cand faceti ‘umbra pamantului’; mai de graba m-a distrat ca ati fost cam neastamparat; cam ‘golanel’de ati devenit subiectul unor ‘delatiuni cetatenesti’.Dar daca pe nici o fata nu ati indrumat-o spre drumul ‘desertaciunilor’ inseamna ca ati fost un exemplu de moralitate absoluta inca din fasa.

  30. nu stiu cit de potrivit era acel tiltlu cu articolul din jurnal.ro dar la topicul de aici, prin cele 2 imagini postate, merge f bine “pleaca noru’ vine noru'” (foto 1) “noi ramanem tot cu chioru'” (foto 2)

  31. Domnu’ Ciutacu!
    Blogul aista-i plin de vinovati, bre! Numa’ ca noi suntem anonimi, ma rog – cel putin eu – da’ sincer mi-as dori sa va inlocuiesc in ceea ce priveste prestatia d-voastra, in sensul asta.
    Acuma, intre noi fie vorba, mare scofala o vina, o abatere disciplinara???!!!
    Poc! o ‘artiutza semnata, parafata V.Ciutacu prin care va radiati toate culpele si gata!
    Chiar nika nu invata lumea de la Hoar(n)a!!!!!! pe principiul “eu centrez, eu dau cu capu'”

  32. PS. Azi e’douashunu?!!! In ritmul asta imi sarbatoresc ziua de nastere prin iunie, chit ca’s fecioara!:D

  33. Chiar nu poate sa o puna nimeni cu botul pe labe pe curva asta de UDREA ?????????
    Astazi iar scriu ziarele de cat a furat , mai exact 12 milioane de euro …
    Ce dracu e tara asta plina de impotenti si fricosi ????….
    Or sa dea afara 1000000 de oameni ca sa acopere luxul curvei asteia !!!!!!!
    Bravo noua !!!!!!!!!!
    Ne meritam imbecilii astia !!!!!!!!!

  34. @alex.dumitrascu
    Recalcularea pensiilor are ca scop unic activitatea lucrativa si reformatoare a statului de catre guvern. Adica, ei se fac ca muncesc (si chiar muncesc sa-si faca averi) si noi ii platim pentru “intelepciunea” muncii prestate. Intr-o traducere si mai libera, ei ne spun ca avem pensii nesimtite si apoi ne dovedesc ca ei pot avea salarii si sporuri tupeiste, pe principiul clasic: “Ciocu’ mic, acum noi sintem la putere!”. Sper ca am raspuns nedumeriri generale, asa ca sa inteleaga si Boc de ce trebuie sa fie sluga prea-plecata lui Zeus.

  35. Boc schimba Constitutia. Asta-i important acum.
    Fiti pe faza Victore, ca astia o fac de oaie…

  36. Damn, era sa mor azi noapte….ce bine e sa fiu printre vi. Inca mi-e in reluare inima dar parca totusi bate. Va recomand sa pretuiti tot ceea ce aveti in viata voastra si sa nu va mai stresati pentru orice. Inca nu stiu sigur daca am scapat pentru ca nu am avut in viata mea probleme cu inima…nu stiu ce poate fi…dar si-a incetinit ritmul peste noapte de aproape ca nu o mai simt. M-am gandit sa te anunt si pe tine in caz ca se intampla ceva, ca un fel de ramas bun. Te tzuc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.