Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Marea suspendare, live pe micul ecran

Marea suspendare, live pe micul ecran

Propaganda şi-a scos din scorburi cintezoii. E ordin de zi pe unitate. De la Andrei Gheorghe şi colonelul PD-L Robert Nicolae Turcescu, la Andrei Pleşu şi Mircea Cărtărescu. MRU a atins apogeul ridicolului, Jack Cristoiu l-a depăşit. Au ajuns filosofii să militeze cot la cot cu Eba. Toţi urlă ca apucaţii, se tăvălesc că-i democraţia-n pericol. Opt ani n-au scos un sunet. Au fost complici la tâlhărirea poporului pe care-l plâng ipocriţi. Au fost părtaşi la marea sfidare portocalie. Au fost beneficiarii celui mai autocratic regim din Europa cu apă caldă la robinet. Acum sunt disperaţi. Simt că le fuge pământul de sub picioare. Un sistem e pe cale de a se nărui. E sistemul lor. I-a ţinut pe bani, le-a oferit privilegii, i-a făcut oameni. A cam venit vremea să-şi achite leasingul. Nu poţi să iei toată viaţa. Trebuie să mai şi dai.

UPDATE: Scrisoarea Monicăi Macovei despre lovitura de stat şi mineriadă

Comentarii

comentarii

Similar Posts

167 thoughts on “Marea suspendare, live pe micul ecran

  1. USL are 212 voturi in parlament si ii trebuiesc 231 voturi (sau 232 ca sa fie 50% + 1), UNPR si UDMR se pare ca vor fi prezenti in sala dar nu vor vota pentru suspendare, independenti sunt 9 – doar Mircea Giurgiu a declarat ferm ca va vota pentru suspendare, reprezentantii celorlalte minoritati sunt 16, nu este sigur insa ca vor vota toti suspendarea. Daca surpriza va veni din parlament si nu din partea alegatorilor si nu va fi nici un fel de suspendare?
    UDMR chiar nu se va trezi nici acum? 🙁
    De la UNPR nici nu ma astept la altceva!

  2. Mi-e frica sa nu fim blestemati si sa nu scapam de Basescu si de incultii lui.Abia astept sa ajungem sa-i votam suspendarea la referendum.Sper sa nu mai fie multi prosti care sa-l mai creada.Nu stiu cum va fi cu altii dar trebuie sa se schimbe ceva.Cu mincinosii astia nu se mai poate.Mult succes d-voastra si intregii echipe de la Jurnalul si Antena3!

  3. Te urmarim din Grecia si speram din tot sufletul sa avem ce sarbatori, la sfarsitul zilei. Asteptam AMR mai ceva ca pe un miracol! Bafta!

  4. Daca ne ajuta Dumnezeu, azi e o zi istorica: ultima cu Basescu. Hai liberare! 🙂

    Am citit intr-un comentariu pe net o chestie desteapta (imi pare rau ca nu mi-a trecut mie prin cap): daca in iarna, in plina criza politica, Base si ai lui acceptau alegeri anticipate, asa cum e si normal in orice tara democratica, acum nu aveam circul asta. Fuga basistilor de judecata poporului i-a si ne-a adus aici.

  5. Acesti indivizi tipa pentru ca nu o sa le mai vina in buzunare atatia bani ca pana acum. E simplu. Nu loviturile la democratie ii dor, ci la propria punga…Au fost platiti regeste pentru neadevarurile spuse cu voce tare pe toate canalele media. Asa ca, dar atat pot sa le transmit: “Sic transit gloria mundi.”

  6. am si eu o intrebare:daca azi parlamentul(Doamne fereste)nu reuseste sa-l suspende pe Base, noi care asteptam sa mergem la vot sa punem stampila pe Da si sa-l dam afara ce facem?Sunteti suta la suta siguri ca UDMR si UNPR voteaza pt suspendare( cum ar trebui sa voteze)?eu nu sunt asa de sigur.Sa-l vad suspendat si apoi ma bucur si vb de referendum.

  7. Imbatrinita,buhaita,ochi bulbucati si racnind din toti rarunchii.Aoleeu democratia,unde-i democratia? Ati ghicit,asta au putut vedea romanii la Monica Macovei. Sinistru personaj !

  8. Dacă aceşti “colonei” ar şti ce este aceea o armă i-aş provoca la duel. Dar, pentru că nu ştiu, şi pentru că tot vorbea cineva de box, îi provoc la un duel în ring. Eu, pe de o parte, şi Turcescu, MRU, Boureanu şi Blejnar, adversari. Mamă, ce bătaie le-aş mai “administra”! Aşa, ca între un colonel, şi “colonei”.

  9. V-at prins de ce a lesinat Raluca Turcan? A vazut funiile alea de usturoi in mana agitatului aluia de Neamtu….parca asa am inteles ca-l cheama.

  10. E adevarata faza cu Carmen Valica, corespondenta RRA de la Brucsel, care a intrebat-o pe purtatoarea de cuvant a comisarului european pe justitie cum comenteaza previzibila arestare a judecatorilor de la CCR ?

  11. Victore,
    Inteleg ca Ponta s-a razgandit: vrea sa le dea revolutionarilor, din nou, sinecuri. Va trebui sa se tina de promisiunile de cand era in opozitie si sa mareasca salariile bugetarilor si sa creasca pensiile celor care li s-au taiat.
    Daca Ponta nu reuseste sa-si continue guvernarea intr-o economie care sa fie in crestere in care guvernul sa creasca gradul de colectarea a taxelor la buget (sa-l creasca de 32-33% din PIB la 34-35% cel putin) atunci bugetul va avea o jena mare cu plata pensiilor si salariilor bugetarilor.
    Oricum, poate sa ia lectii de la Tariceanu. Face toate cresterile astea si dupa aceea pleaca si-i lasa pe urmatorii sa rezolve problemele.
    Din pacate, daca lucrurile merg in sensul asta (numar mic de contribuitori reali la bugetul statului) noi doi vom avea probleme sa ne luam pensiile.

  12. Ma gandeam ca omul nu mai vrea sa fie carne de tun si ca i ar conveni suspendarea.Vad ca mai are forte.

  13. 1. Băsescu a purtat ieri, joi, cravata de la confruntarea cu Geoană. Atunci a fost mişto, Geoană fusese la spa; acum sunt un pic diferite împrejurările.
    2. A aflat cineva ce era cu legăturile alea de usturoi fluturate de Neamţu? ❓ ❓ 😯

  14. @ violet -Stiam ca usturoiul goneste vampirii. E posibil sa se fi gindit la stafii .

  15. Tare mi-e teama ca ramanem tot cu Base.Ponta si Antonescu joaca totul pe o mana.Daca nu le iese,rezulta pa Usl si sa vezi apoi represalii.In loc sa-l suspende Ponta pe Base va fi invers.Depinde de cum joaca Udmr si Unpr

  16. Am gresit in comentariul meu de la ora 7:43 si am fcut rectificarea la cateva minute, imediat ce am aflat ca numarul de voturi de care are nevoie USL pentru trecerea in parlament a propunerii de suspendare este de 217, nu de 231 (232) cum am scris initial; vad insa ca acel al doilea comentariu nu a mai aparut.
    Sper sa apara asta de acum.

  17. Victor, hai sa facem din postarile astea pe forum o dezbatere adevarata si civilizata asupra fondului problemei. As vrea sa vad ceva reactii la acest articol
    Ma repet, reactii pe fond, nu ca asta e basist, ca nu e…

  18. @Elena: pe isteria asta, tu vrei dezbatere pe fond? esti draguta… 🙂

  19. Am fost socata ce aparat de propaganda au in presa, stiam ca sunt multi, dar chiar asa…Toti, dar toti, chiar si la voi la Antena 3 aveti colegi basisti, sunt de partea lor.Sper din tot sufleul ca oamenii sa nu se mai lase manipulati si sa voteze in functie de viata grea pe care au dus-o.

  20. Maria, dar nu numai:

    Am văzut şi eu diverse filme, ca toată lumea…Şi totuşi, în ce an ne aflăm? În ce împrejurare se afla cel care vrea să salveze România? S-o fi crezut la OTV? Şi întreb serios dacă el a dat vreo explicaţie, dacă a deschis gura pe acest subiect. A venit aşa, pur şi simplu, fluturând usturoiul fără să facă, măcar, o “glumă”? 😯

    Ce-ar fi dacă nu Crin va fi preşedinte interimar, ci Valeriu Zgonea? 😉 Poate Crin iese şi spune că-l lasă pe Zgonea, pentru că el va candida la funcţia de preşedinte şi e normal să poată să facă declaraţii politice câte vrea el, ar fi necesar chiar, lucru pe care nu-l poate face din poziţia de preşedinte interimar. Şi i-ar închide gura şi şarpelui de la OTV, luându-le tuturor adversarilor o temă importantă de “discuţie”. Apropo de OTV. Eu înţeleg prin a nu cenzura o televiziune că e democraţie, să laşi să existe emisiuni precum cea a lui Capatos, în care vreuna să se dezbrace sau nu la miezul nopţii. Să aleagă telespectatorul dacă se uită sau nu. Sau posturi precum Acasă Gold ( Silver sau Copper 🙂 ), unde se dau filme spălătoare de creier. Mă rog… Mă întreb însă dacă e normal să fie acceptat cu bună ştiinţă ceea ce se întâmplă la OTV, unde se minte şi se manipulează de o manieră securistică bine pusă la punct, cred eu, şi pentru un anumit nivel de intelect. Dreptul la exprimare e una, iar minţitul cu privire la legi şi alte acte ale guvernului, e alta ( să nu mai zic aici de tipa plătită din banii noştri de la RRA şi care a minţit grav Europa).
    Închei, întrebându-mă cât o dura până s-or prinde oteviştii că DD e cu Băsescu. N-ar trebui să-i subestimeze prea mult, chiar dacă ştie el ce ştie.

  21. @Elena:dezbaterea pe fond e simpla:Romania este la 1 milimetru de colaps, iar vinovat pt asta este Basescu.Ma si explic:din 2009 pana acum cel care a avut totul(dar absolut totul-parlament, guvern, justitie,servicii secrete) si care a condus tara asa cum a vrut el, a fost Basescu, iar rezultatul este cel pe care il traim acum:dezastru.Iata de ce trebuie sa plece si asta e motivul real.

  22. Eu cred ca Basescu chiar isi doreste sa fie suspendat.
    In situatia cu USL la guvernare si majoritar in parlament si cu PDL in degringolada, Basescu e ca un leu in cusca, cu o raza de actiune limitata si fara perspective.
    Dupa suspendare insa, ar fi ca un leu lasat in libertate.
    Si un leu in libertate poate sa faca ravagii mari, daca USL nu are deja pregatit un lunetist (nu neaparat cu glont, merge si cu tranchilizant).

  23. Frumos si din respectul care nu exista pentru popor ar fi ca Basescu sa isi dea demisia si sa ne lase in pace ca si-a mancat partea atatia ani

  24. Antonescu catre Basescu: Traienele, nu o sa fiu un presedinte bun pentru tine!

  25. e 12.32 si astept cu sufletul la gura, o ascult pe Oana invitata a colegei voastre, ce mama naibii dureaza atat?Pe fb o postare la o anumita colega a voastra Mara careia ii este rusine de jurnalul national, cum a aparut astazi adica si cu poza lui nastase.I-am scris ca ar trebui sa ii fie rusine cu cei de la evenimentul zilei, nu cu voi.Au sarit toti cu gura, au inceput cu istoria.Asa cum am scris lumea e nebuna, si nu mai avem sanse de vindecare aici ne-a adus basescu cu ai lui.Basescu se pregateste intens pt dupa masa, v-a fi dur

  26. Farfuridi si Branzovenescu erau niste personaje simpatice.Catavencu insusi era benign si candid in declaratiile sale despre urbea lui de prosti in care el era “cel dintai”iar Coana Joitica,ei bine Coana Joitica era clue-ul intregii intrigi dar nu avea deloc aerul unei demimonde care se imbraca la Gallo Nero.Caragiale a pictat bine,piesele lui sunt compozitii vii iar personajele simpatice,indiferent ca ii spun Reginei Elisabeta “Madam Carol”sau ca se semneaza Eleutheriu Poppescu dupa care ajung la balamuc.Multi spun ca traim aceleasi vremuri.Gresit,pe vremea aceea Romania era Regat,personajele nu respirau ura si in cele din urma “pupat piata Independentii”ceea ce acum NU se mai poate.Ieri noapte am vazut si eu la A 3 la emisiunea dlui.Gadea cele cateva imagini inregistrate la meetingul de partid al PDL.Acu’fie vorba intre noi,daca TB are darul de a te face atent la ce spui si are un timbru de bas,sonor si profund,tanarul domn Ungureanu parea,scuzati-mi expresia,ca se afla pe colacul closetului suferind de constipatie.Indemnurile lui belicoase erau penibile si zau ca nu mi-l inchipui pe “colonelul”MRU dand un ordin regimentului la care ii da drept gradul militar fara sa riste un hohot de ras imens al soldatilor.Ridicol era si dl.acela care agita un steag si o funie de usrturoi(!?)de parca se afla in Piata Obor si facea o oferta de usturoi romanesc, iar dl.Blaga parea a fi varianta pedelista a dlui Grebla!

  27. cand incepe marea votare? a meritat asteptarea , in sfarsit…!va fi un spectacol pe cinste.Sa il vezi pe Base cerand mila si pupandui mana lui Crin:). Crin incepe chiar azi treaba sau asteapta pana luni? macar e mai prezentabil decat “marinaru”.

  28. Fac si eu un pronostic, eu cred ca daca Basescu va fi suspendat vom vedea exact ce am vazut si in cazul CNATDCU. “Institutiile statului ” se vor pronunta indiferent daca mai au sau nu acest drept.

  29. Nu ma intereseaza plagiatele sau masterul lui Ponta! Pe mine ma intereseaza cat au furat astia de la PD-L in ultimii 4 ani! Asta vreau sa stiu! Masteratele si doctoratul lui Ponta nu ma incalzesc! Vreau sa stiu ce-au furat PD-L-istii! Asta vreau sa stiu! Da.

  30. Victore,
    Am o intrebare: poate Parlamentul sa dea “termene” Curtii Consitutionale?

  31. Sunt convins ca basescu va fi suspendat cu sau fara acordul parlamentului.Daca parlamentul se va opune lumea va iesi in piata universitatii si-l vor obliga sa fuga cu elicopterul ca ceausescu.Daca ar fi rational isi va da singur demisia.In acest punct orice diversiune va face PROPOAGANDA PORTOCALIO-BASIST(este INCREDIBIL DE MARE-sute de mii de oameni- si daca facem socoteala trebue ca cele 20 miliarde luate de la FMI, s-au dus in majoritate pe aceasta propaganda) rezultatul este acelasi adica plecarea presedintelui(sunt oameni care fac alergie la auzul numelui, sau a glasului lui si sunt in stare de orice).

  32. Apropo de discutii despre fond, ati vazut declaratia purtatorului de cuvant al cancelarului Germaniei…ingrijorator!

  33. O noua intrebare de complezenta isi croieste drum catre standardele schimburilor de amabilitati:

    -Si, ce faceti de suspendare?

  34. Oare n-ar trebui ca niste cetateni sa deschida procese penale contra lui macovei (fara majuscula)si toata sleahta lor de pupinbasisti care actioneaza CONTRA ROMANIEI? Intreb si eu….

  35. @Elena: te rog eu, mai usor cu temele de propaganda portocalie. stau rau cu nervii 🙂
    @bigradu: nu stiu cat e de normal, probabil ca nu, dar comportamentul Curtii Constitutionale, care are impresia ca-i stat in stat, e cu siguranta anormal si abuziv

  36. Pariem ca coana Aspazia o sa spuna ca amenintarea a venit din partea USL ?

  37. Aseara la b1 se dadeau fragmente din documentarul Apocalipsa dupa Hitler ! E ceva… Cred totusi ca Pdl-ul are anumite cercetari sociologice privind structura electoratului sau si propaganda si-o calibreaza in functie de asta;poate la ei tin vrajelile astea grosiere… Dar eu am aceleasi temeri : sa nu fie o regie si traseistii sa nu voteze pt. suspendare!Am vazut o stire cum ca 6 dintre ei s-au intors in PDL iar restul … Cum sa ai incredere in soiul asta de oameni?

  38. Pentru relaxarea nervilor intinsi iti recomand cu multa caldura noua aparitie editoriala “Bakery for Dummies” (cea cu coperti portocalii).

    PS. Dupa 30 de ani, din nou in top pe prima pozitie formatia Boney M. cu piesa Ma Baker !

  39. @bigradu

    E normal pentru ca daca exista cineva care chiar a incalcat constitutia atunci trebuie scos cat mai repede din palat. Si mai mult, e normal ca CCR sa se intalneasca imediat dupa vot in cazul in care verdictul este suspendare si sa constate ca presedintele este suspendat.

  40. Si vis a vis de CCR am o mare nelamurire,poate ma lumineaza cineva (nu este intrebare retorica):daca la locale a fost bun uninominalul,de ce la parlamentare ar fi neconstitutional?

  41. Am aflat aseara despre cat de ingrijorati erau protestatarii PDL de soarta democratiei si a justitiei din Romania, incat ii cereau socoteala unui cameraman de labe1tv de ce-l difuzeaza “doar pe Ponta”, iar pe jurnalistii de la Antena 3 ii cautau sa-i bata.

  42. Trebuie sa aveti o emisiune in care sa puneti fata in fata articolul din Constitutie si dovada video ca respectivul articol a fost incalcat.

  43. Ei, sa nu generalizam! In 8 ani unii s-au sucit, de unde dadeau cu clanta, democratic, impotriva marinarului, ulterior au intors-o ca la ploiesti si s-au apucat de pupat cur marinaresc si de supt, cu voluptate, ciorapi prezidentiali! Unul dintre acestia, cel putin, v-a fost coleg la a3, dar mai sunt si altii! Important e ca macar am aflat ca si ei fac parte din armata ticaloasa de care s-a inconjurat cel mai parsiv, mai diabolic si mai jenant politician al ultimilor 20 de ani si ca stim cine vor fi cei ce vor primi cadou suluri de hartie igienica dupa ce marinaru’, intr-un fel sau altul, ne va spune adio, lucru care, impotriva tuturor sperantelor sale de nemurire, se va intampla totusi, intr-o frumoasa zi a vietii noastre! Va salut calduros si ne vedem deseara!

  44. MRU e o adevarata bafta pt pescarul base…

    “Ungureanu: Cei care susţin suspendarea preşedintelui, dacă au şcoală, nu au minte”

    eu zic ca e foarte bine ce declara mru… o sa aiba succesuri multe in cariera pulitica… cu mult unguent rectal din stocul cumparat de SIE

  45. Se pare ca unii dintre noi au uitat de ce a cazut PDL de la guvernare, acum ii vad ca plang de mila lui Basescu.Oare chiar asa de jos am ajuns!!!!!??? Cat despre cei de la USL, mi-ar place sa-i vad ceva mai vehementi in a sustine anumite idei,sa fie mai combativi, dau impresia ca le fuge pamantul de sub picioare si nu este bine.Doamne ajuta-ne , sa scapam Basescu!

  46. Update:

    Eu zic că trebuie să respectăm pluralismul de idei. Alea ( ideile din scrisoare ) sunt ale Monicăi Macovei. E democraţie, deci orice formă de manipulare, de atingere a intereselor ţării, orice minciună sunt admise. Pentru asta au murit oameni în decembrie 1989! Hai cu usturoiul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.