Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Băsescu nu se predă. Acu-i care pe care

Băsescu nu se predă. Acu-i care pe care

Sper că de-acum nu-şi mai închipuie nimeni că Traian Băsescu se va preda. Răspunsul ţâfnos la discursul parcă decupat din Pif al lui Tony Grebă, în care a rezumat aproape toate liniile directoare ale propagandei portocalii (justiţie, plagiat etc.), mie-mi arată că omul se va lupta până la capăt. Şi că e gata să folosească orice mijloc pe care-l are la îndemână să se salveze. Fiindcă-n povestea asta, a suspendării (cu tot cu referendumul pentru demitere la pachet), e vorba doar de salvarea lui, nu a instituţiilor pe care le-a încălecat şi cărora le plânge ipocrit de milă. În mandatele sale, a construit un sistem propriu. Care azi a ajuns să arate, nefiresc, ca o piramidă de sticlă aşezată cu susu-n jos. Echilibrul este instabil. Cineva încă ţine, apăsat, un deget pe bază. Dacă-l ridică, instantaneu, toată construcţia pică şi se sparge-n mii de bucăţi.

UPDATE: Ca înaintea fiecărei bătălii, şi-a reactivat contul de twitter. q.e.d.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Băsescu nu se predă. Acu-i care pe care

  1. Nu am citit chiar toate comentariile, dar cred că se înșeală cei care socotesc că lupta este pentru salvarea sinistrului matelot.
    Sunt convins că acesta are un loc asigurat lângă un alt sinistru personaj fătat în mijlocul acestui popor naiv până la prostie, Pacepa, unde are și dosarul de securitate pe care nu-l găsește nimeni, că prea este “pretinul” marelui licurici căruia nu știm încă dacă nu ne-a vândut ca teritoriu depopulat( de aia nu mai sunt de trbuință spitale, medici și școli).
    Oricum este suspectă susținerea pe față de către ultimii doi ambasadori ai SUA a acestui securist venal, că nu pot crede că și CIA este intoxicată de internauții băsiști coordonați de fata generalului de securitate Macovei.
    Deci lupta se dă pentru salvarea armatei de ofițeri făcuți la apelul de seară, acoperiți și vizibili care este partidul care a căpușat România, cât și păstrarea în sistem a cât mai multor ofițeri în conservare disimulați în procurori și judecători “independenți” care dorm cu carnetul de membri sub pernă.

  2. @ Victor…Interesanta ideea vehiculata cum ca Zeus isi va da demisia inainte de suspendare si ca ar mai avea dreptul sa participe la alegeri pentru inca un mandat (pe libertatea.ro)…insa intreb eu: Cine il mai voteaza?
    Hai cu demiterea!

  3. toni grebla??? ce-o fi fost in capul useleului?

    daca asta e tot ce pot astia de la usele, atunci fie au o strategie foarte complexa, fie strategul lor e basescu.

  4. In primul rand, Basescu ramane tot cu aceeasi nesimtire fara margini care l-a si consacrat. In al doilea rand, eu nu imi pot explica reactiile pur si simplu stupide si grabite ale reprezentantilor tarilor europene. Frate, lasa-ti-ne pe noi sa judecam, ca doar de-aia urmeaza REFERENDUM. Noi, romanii, vom alege ce vrem si GATA. Sunt de acord cu ORICE parere atat timp cat parerea respectiva se bazeaza pe o minina argumentare logica. Normal nu ar fi sa-ti dai cu parerea fara sa stii. Mai democratic decat alegerea poporului, NU EXISTA! Si cine a zis aici ca Ponta ar trebui sa faca o declaratie de presa pentru a explica situatia in care se afla Romania, are perfecta dreptate. In felul asta, s-ar intelge exact ce se intampla!

  5. Despre recenta reactie din Franta:

    “Tous les Etats membres de l’Union européenne sont naturellement tenus de respecter les valeurs démocratiques et l’état de droit ainsi que l’équilibre des pouvoirs dans le cadre des institutions qui sont les leurs”, a affirmé lors d’un point-presse le porte-parole du ministère, Bernard Valero, interrogé sur le manque de réaction de Paris aux évènements en Roumanie. “Il appartient aux Roumains de se prononcer sur les procédures en cours”, s’est borné à préciser à ce sujet le porte-parole.

    Nu doar ca:

    1. nu exista o pozitie oficiala a ME al Frantei, ci un raspuns la o intrebare a purtatorului e cuvant, dar

    2. acest raspuns este GENERIC, nu e nicidecum un avertisment adresat Romaniei, ba chiar este

    3. DEFAVORABIL celor care sustin ca in Romania se petrece lovitrua de stat, pentru ca fraza cheie este:

    “Il appartient aux Roumains de se prononcer sur les procédures en cours”

    Ati inteles, bajeti?

    Nu apartine Ministerului de Externe sa se pronunte, ci ROMANILOR!

    Dar, asa cum spunea nentul McLuhan, mediul face mesajul.

    Si cum mediu/media este infestata de sablonul propagandistic al tezei venita din tabara pro-Basescu, anume ca se petrece o lovitura de stat, mesajul emis de purtatorul de cuvant a fost preluat si manipulat (in sens tehnic) in sensul in care este prezentata si aici, pe hotnews.

    E foarte probabil ca, din cauza exagerarii interprerative, Ministerul de Externe chiar sa se delimiteze de teza asta. Deh, si in propaganda trebuie sa ai masura…

  6. A propus referendum pentru schimbarea Consitutiei. Pai daca tot vrea schimbarea Constitutiei, de ce nu-i da USL-ul o replica pe masura (si pe placul europenilor, dupa parerea mea): REPUBLICA sau MONARHIE?

    Si-atunci am mai vedea daca marlaniile sale la adresa regelui Mihai vor fi cu placere ascultate in Occident.

  7. Romania a ajuns o tara bananiera din cauza sistemului pe care l-a avut si il are in continuare. Nu exista in nici o tara civilizata din lumea asta ca o persoana cu dosare penale sau implicata in afaceri dubioase sa poata sa se inscrie in cursa pentru presidentia tarii. Despre ce se vorbeste in Romania acum? De ce romanii sunt suparati ca au ajuns ultimii cind ei permit infractorilor sa ajunga presedinti? La ce foloseste tigania asta? Probabil sa raminem chiar ultimii in lumea asta. Umilirea continua.

  8. Deci suspendare, referendum. Iar dau o caruta de bani sa ma duc sa dau cu stampila :(.

    Abdel Kader.

  9. Victore, intra in politica!!!!
    si tu, si Badea, chiar si d-na Anghel pe care o ascult acum.Veti intra in parlament, 100%!am fost destul de calm pina n-a citit domnul G….

  10. Basescu este subiectul suspendarii si nu in situatia de a pune conditii – apropo de temele de votat la referendum. Cat timp o sa tot intram in logica lui ? Omul asta se hraneste din atentia noastra. Ia taiati-i-o scurt ! Dar cand colegii Dvs de breasla remarca zisele ”excelente” ale lui Basescu…

  11. Victore , babacu meu a fost maistru pe Biruinta si l-a avut capitan pe sarpele asta de om de ii zice Basescu , ca un mic fapt divers va spun si voua aici ce mi-a povestit al meu tata.
    Cand ajungeau in cate un port obliga marinarii care ieseau in oras sa ii aduca blugi,cartuse de tigari si baxuri de whiskey altfel nu ii lasa sa paraseasca nava.
    Aduna cantitati industriale pe care le plasa ca sa isi asigure spatele pe la Capetenia Portului Constanta si pe la Secu la Bucuresti.
    Poate Oana Stancu realizeaza un reportaj legat de viata de capitan a lui Base…au ce sa ii povesteasca marinarii si nu numai marinarii ci si fostii ofiteri de pe nava Biruinta.

  12. Degetul ce sustine piramida este a serviciilor (interne ,externe ,internationale si cate D-zeu mai sunt )si dupa cum imi inchipui nu sunt prosti ca pcr-istii lui ceausescu ,au viziune ,au sondaje ,sunt pe faza .Cand un popor ofera 8% dragoste presedintelui corupt ,minciunos ,fara respect cum sa nu-l schimbe ,vor liniste. Nu poti tine in frau un popor revoltat ,nemultumit .
    Hai sa fim seriosi ,in curand apare “M-AU INVINS SERVICIILE ” carora eu trecatoarea de pe zebrra prin intermwediul blogului d-lui Ciutacu ,le multumesc ,Este timpul sa ne scape de ultimul comunist ,asa cum a recunoscut cand a fost ales ultima data.
    Sunt si alti oameni cu care pot colabora ,gata cu basescu ,este trecut ,posibil puscarias dupa cate a facut si dupa cate nu a facut si trebuia sa faca pentru noi romanii .

  13. Intregul discurs mi a confirmat ceea ce credeam despre Traian Basescu-ipocrit, inconsecvent,viclean! Calinescu spunea ca viclenia e inteligenta oamenilor inferiori.Sa fie asa? Modul in care vrea sa se salveze ma dezgusta.Desi cred ca intelege situatia in care se afla nu vad de ce se comporta ca un campion.Da sfaturi, face observatii si preziceri.Are grija sa sublinieze ca respecta parlamentul si justitia.Umil in subtilitatea lui de om cazut, ridicol si bolnav.
    E a doua oara cand scriu ca mi este MILA.

  14. Mai prietene!Eu am inceput sa ”il iubesc mult si grav” pe Basescu in momentele in care l-am vazut cum il lovea pe pustiul ala!..si de atunci am asteptat cu nerabdare sa vina ziua in care am sa ii pot spune si eu:” Mai Traiane…nici nu stii cat de mic incepi sa fii!!!”

  15. Asa cum am spus dintotdeauna : “pana nu zdrobesti capul jivinei , SA NU-I INTORCI NICI O CLIPA SPATELE !!! ” 👿

  16. @omu’

    Mai bine decat sa te bazezi pe asa de subtiri surse ca in articolul linked, mergi direct la sursa. Contacteaza ambasada si intreaba daca alegatiile sunt adevarate sau, mai bine, completeaza o FOIA cerere care sa acopere contactul dintre ambasada si Daniel Morar/oficiul lui.

  17. Mie, unul, mi-e teamă că vine domnu’ Traian cu o idee la referendum ca să fie Parlamentul sfertocameral, cu vreo 25 de membri, iar românașul neiubitor de politicieni îl mai creditează cu o bucată de mandat.
    Prea lungi mandatele astea! Ar trebui scurtate, cu alegeri anuale. Astfel, ar mânca și gura noastră zahăr, ulei, tricouri, șepci și brichete mai des. 😛

  18. Băsescu nu se predă, dar cunoaște gustul ei…

    Eu zic să fie SMURD-ul lângă el în ziua cu referendumul, că nu se știe. N-ar strica ca domnul ministru de interene să aibă o discuție și cu el și să-l pregătească preventiv și pe polițistul care l-a salvat pe Năstase… Doamne ferește, nu știi niciodată ce acces de onoare are și ăsta.

  19. @ republica uganda
    La Basescu se poate “copy-pest”, doar s-a putut si “the esec”! 😀

  20. Sunt un cetatean al Romaniei si in numele a peste 75% din populatia acestei tari CER:
    -Anchetarea penala de urgenta a tuturor celor care au reclamat cu informatii false Romania, guvernul si parlamentul la ambasadele si oficialii europeni si americani. Ca sa nu piarda puterea regimul Basescu-PDL, au actionat impotriva vointei poporului roman si au adus prejudicii grave de imagine tarii si puterii actuale, care are sprijinul majoritatii populatiei si care a actionat conform cererilor acestei majoritati, pentru repunerea in cadru legal si constitutional a legilor (modificate ilegal si neconstitutional de PDL), asa cum au fost cu trei ani urma.
    In conditii de criza economica mondiala, prejudiciile grave aduse imaginii Romaniei echivaleaza cu subminarea economiei nationale.
    -Anchetarea penala de urgenta a tuturor celor care au incercat sa induca teama ca daca poporul roman va vota conform vointei sale, pentru demiterea presedintelui actual si pentru preluarea reala si totala a puterii de catre USL, teama ca Romania va suferi repercursiuni grave din partea Europei si SUA. (la Timisoara si in tara s-a spus ca daca regimul Basescu-PDL pierde puterea in mod democratic si legal, Romania va fi data afara din UE si nu vom mai fi primiti sa lucram in alte tari!!!!).
    -Scuze, clarificari si precizari clare din partea tuturor oficialilor straini care s-au grabit sa ia pozitie impotriva masurilor guvernului si parlamentului Romaniei, legitime si care au actionat conform vointei si cererilor a peste 75% din populatia tarii. Acesti oficiali straini si-au exprimat „ingrijorarea” fara sa ceara si fara sa astepte sa primeasca explicatii de la reprezentantii poporului roman si de la insusi poporul roman. Prin declaratiile lor au creat opiniei publice internationale ideea ca in Romania s-au luat masuri nelegale si mai ales, au incercat sa influenteze vointa de vot populara la referendumul impotriva presedintelui Basescu, incercand alaturi de PDL sa ne transmita ca daca votam impotriva acestui regim semidictatorial vom pierde sprijinul Europei si drepturile castigate in 22 de ani de incercare de a instaura democratia in aceasta tara.
    – Retragerea de urgenta a dreptului de a reprezenta poporul roman in orice organism european si international a celor care au comunicat informatii false si au cerut masuri impotriva guvernului, poporului roman, Romaniei.
    – Anchetarea de urgenta a tuturor celor care au amenintat tara cu revolutie si razboi civil daca guvernul si parlamentul vor corecta si readuce in cadrul legal si constitutional legile schimbate in ultimii ani de puterea portocalie si daca poporul isi va recapata dreptul de a vota la referendum pentru sau impotriva presedintelui Basescu.
    Cer presei si media independente si reprezentantilor poporului roman sa actioneze pentru apararea dreptului de libera exprimare si de vot liber ale poporului roman.
    Si le cer sa nu ma lase pe mine si pe altii, simplii cetateni, nemembrii de partid, care trebuie sa luptam pentru supravietuire zilnica, sa ducem acest razboi pentru democratie.
    Ca majoritatea populatiei, eu trebuie sa lupt zilnic pentru mine (si pentru copilul meu autist) si cer ca puterea actuala sa se apere si sa dovedeasca ca actioneaza legal si conform vointei a peste 75% dintre romani.

  21. D-le Ciutacu nu vreau raspuns, dar nu inteleg cum dvs. la informatiile pe care le aveti nu ati pomenit niciodata despre abuzurile facute de monica macovei pe vremea “ailalta” cand umba cu mandate de arestare in alb in poseta, cum ii stiau de frica conducerile marilor intreprinderi bucurestene mai al dracului ca de Ion Teleaga. S-a intamplat ca sa fiu trecut in asteptare pentru ca le era teama sa-mi furnizeze inainte de export. La Gorj marele Mantog s-a autoevaluat si a imbracat haina PP-DD si impreuna cu Mota au inceput prigonirea liderilor PNL.

    Cu stima,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.