Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Falimentul regimului politic portocaliu

Falimentul regimului politic portocaliu

Enuntul din titlu mi se pare ca defineste cel mai bine ceea ce se intampla acum. Doi lideri politici importanti – care intai preiau puterea impreuna, apoi se cearta, iar mai incolo, in prag de alegeri, incearca sa se impace prin intermediari – ajung sa se acuze reciproc, in direct, la televizor, de coruptie, de tradare si de propaganda comunista. Intr-un final, pe fondul scandalului cheltuielilor nesabuite din sistemul (aproximativ) public, pleaca separat, pe banii nostri, cu doua avioane, la aceeasi reuniune internationala unde amandoi reprezinta Romania. E exact ceea ce meritam; nimic mai mult sau mai putin…

Jurnalul foto

In seara asta, la “Vorbe grele”, vine randul celeilalte aliante politice: PSD + PC. Formatiuni care vor fi reprezentate de Doru Ioan Taracila, favorit pentru preluarea prsedintiei Senatului, respectiv Bogdan Ciuca. Daca aseara nu v-au convins Ioan Oltean (PD-L) si/sau Dan Radu Rusanu (PNL), iar azi nu va conving nici cei doi, nu va raman decat PRM, UDMR  sau – de ce nu? – PNG.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

33 thoughts on “Falimentul regimului politic portocaliu

  1. Dacă ar fi trăit în zilele noastre probabil Eminescu ar fi scris:
    Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punînd mîna pe ei /
    Să îi urci in două avioane – să scăpăm dracu` de ei !

  2. Salut ,

    Numele meu este Alexandru si citesc de ceva vreme articolele dumneavoastra insa dabia acum am indraznit sa va propun un schimb de linkuri . Am un blog dedicat in mare parte spotului ( http://www.tipseri.info/alex ). In masura in care sunteti dispus sa raspundeti la propunerea mea va rog sa ma contactati ca sa stabilim si restul detaliilor .
    Iti multumesc pentru impul acordat . O zi buna iti doresc
    VDA

  3. hotul striga hotul, cam la asta as rezuma acuzele partidelor din ziua de azi. toti au furat, toti vor fura, unii mai mult, altii mai putin. si mai putini dintre ei si-au facut si treaba pentru care au fost alesi.
    chiar nu stiu: pd-pnl au plecat impreuna si dupa s-au injuarat si despartit. psd+pc au plecat si ei impreuna, dar pc imediat a sarit in banca la guvern, iar dupa scurt timp a sarit in afara si acum vrea cu psd.
    cine dracului sa va mai inteleaga???
    desi mi-e sila de cei de sus, de prm, png si de udmr nici sa nu aud!
    sincer sa fiu, as alege udmr daca nu s-ar omori ei atat cu ungaria lor.

  4. D-nu Ciutacu,vis -a vis de problema banilor publici ( faptul ca premierul si presedintele au plecat cu avioane separate) am si eu o intrebare. Credeti ca in Romania exista cu adevarat o “constiinta a contribuabilului”? Si intreba asta dincolo de imaginea pe care incearca sa o prezinta presa. Eu am senzatia ca, la unison, si populatia si clasa politica privesc bugetul statului in acelasi mod, e drept din unghiuri diferite. Poporul: taxele platite sunt banii statului ( bugetul), deci ai altuia, iar politicienii: dupa modelul Ludovic al XIV-lea “Statul sunt eu” si dispun de buget cum vor. Spuneti-mi ca gresesc!

  5. Nu existä faliment în acestä ecuatie, fiecare pleacä cu “sacii-n cärutä”. Ceva, mai mult, faliment existä în economia realä, pe care o sustinem noi, contribuabilii. Acum, pe sfârsit de mandat, (ca întotdeauna), se “präduieste” tot ce se poate!…Pleacä “calicii” vechi, si vor veni altii, noi, flämînzi, care vor face acelasi lucru, “vor promite”, cä nu-i doare gura, si “vor realiza” ce au realizat si astia !…”. Somnul natiunii naste …. !”. Parafrazând “un clasic” în viatä, nu se poate spune decât :” SA VOTATI BINE !… “.

  6. Buna dimineata!Buna sa-ti fie si ziua!Un barbat adevarat castiga orice competitie cu haina pe el!Am stiut ca ai sa faci alegerea corecta!Pentru ca esti bun!Sincere felicitari!

  7. sunt de acord cu ceea ce scrii. insa, crede-ma, nu am sa votez niciodata psd. pentru ca acestea sunt optiunile astazi.

    decat sa votez FSN – PD si PDSR, mai bine stau acasa.

    eu cred ca asistam la falimentul politicii romanesti postrevolutionare.

    *te-am urmarit aseara, iti venea greu sa pronunti numele lui blaga, contactor si el al unor masini pt MAI, mai ieri, la hiperpret. dar ai fost la inaltime.

    si mai dormi si tu, arati tare obosit…

  8. Cum te asteptai Victore sa fie o alianta de stanga-dreapta? De fapt cum te asteptai sa fie o alianta in Romania?

  9. Domnule Ciutacu.Pe mine ma convine situatia pe mizerie in care poate trai un pensionar cu cine sa voteze.Dupa 6 ani de facultate, 39 ani 10 luni lucrati, platit taxe, inpozite, cotizati de partid etc am o pensie de 1204 lei din care se trage inpozitul si cas.Can aud, vad ce pensi, ce salari au uni, ma ingrozesc.Parca eu ca pensionar nu trebiue sa mananc, nu am nevoie de medicament, caldura, spital, si de ce mai are nevoie omul in jurul lui, marunte dar se aduna???Pai numai directori, parlamentari, bogati trebuie sa traiasca???Numai din bani din valiza lui Becali se pot plati 5.666 de medici pensionari cu pensia mea.Deci omul care judeca stie cu cine sa voteze.Ma bucur cand spuneti adevaruri la sinteza zilei, si la vorbe grele antena 2.

  10. Ciutacule, cât de greu e să scrii cu diacritice? Adică eu am învăţat că limba română aşa se scrie cum se citeşte…

  11. Trompeta Carpatilor
    Agentia Erevan News, prin metode specifice de investigare, a reusit sa descopere motivul pentru care FSB-ul si retras agentura de spionaj din Romania.
    Redam in continuare stenograma unei discutii dintre seful spionajului rus (FSB), generalul Ivan Ivanoviici Spionovici si aghiotantul sau Tolea:
    “-Tolea!
    -Ordin, gaspadin gheneral!
    -Da drumul la radio pe Romania Actualitati!
    -Am inteles sa traiti, ce vreti sa ascultati?
    -Pai miine trebuie sa-i prezint lui gaspadin prezident sinteza lunara a informatiilor despre Romania, iar astazi romanii au sedinta CSAT. Precis ca dupa sedinta iese presedintele Basescu si relateaza in media ce discutii si ce hotariri de maxima importanta pentru siguranta statului s-au luat in sedinta respectiva!
    -Am inteles sa traiti! Haraso colaborator tavarisci Basescu!”
    Lasind gluma la o parte, acum doua zile am avut o discutie cu un amic, caruia i-am relatat ca pina si pixului meu i s-a “lehamitizat” de subiectul Basescu si de circariile sale, motiv pentru care refuza sa mai scrie.
    Totusi dupa magaria electorala de ieri, in care presedintele l-a provocat pe premier la o deja intrata in traditie partida de spalat lenjeria intima rahatita in public, atit eu cit si pixul meu am ajuns la concluzia ca macar un mic comentariu se impune.
    Acum, faptul ca circarul national a pus-o din nou de un scenariu de rahat, in care convoaca CSAT-ul pentru a-i comunica decizia sa de a suspenda sedinta si ca pe baza unor informatii oferite printre altii si pe a celor celor date personal de catre ministrul de interne incriminat ofera un nou bilci larg mediatizat si intors pe toate fetele in “tocshoaie” la ore de maxima audienta si cu vadit iz electoral, n-ar fi ceva neobisnuit si care ar mai trezi cit de cit interes.
    Deja scaldatul in butoiul cu excremente si zoaie pestilentiale generat de iesirile prezidentiale a intrat deja in cotidian si obisnuit, nemaiizbutind sa genereze decit scirba si lehamite cetatenilor romani dotati macar cu un taburet la cap.
    De data asta insa, asimetricu’ a dat dovada ca, pe linga faptul ca este reloaded, el este si unlimited in nesimtire si sete de putere.
    Pentru a iesi in public si a relata cu nosalanta si totala lipsa de responsabilitate, probleme ce tin de siguranta statului ale carui secrete ai jurat pe Constitutie sa le protejezi, probleme pentru care orice serviciu de informatii interesat ar da bani grei sa le obtina, nu dovedeste nimic altceva decit ca, ori iti fileaza o lampa, ori esti de o nesmtire totala, ori ambele.
    Asta pentru a nu mai spune nimicuita despre spectacolul grotesc oferit agentiilor internationale de presa si reprezentantilor serviciilor diplomatice acreditate in tara noastra.
    Si asta cu atit mai mult cu cit a doua zi urmeaza sa reprezinti la cel mai inalt nivel tara, in fata partenerilor europeni, impreuna cu omul cu care tocmai ati comis-o de o mahala dimboviteana de cea mai joasa speta.
    Este mai mult decit evident si sigur faptul ca in tara cu Justitia aflata la prohabul presedintelui, toata tevatura asta cu suspectarea unor minarii in afacerea masinilor achizitionate de Politia Romana va ramine, ca atitea alte fumigene prezidentiale si nu numai, fara absolut nicio urmare.
    Si atunci oare nu-i fireasca si logica intrebarea, oare cit de disperat si dispus la orice tertip vespasianic este presedintele Romaniei, in lupta pe care o duce din momentul preluarii Puterii, pentru a impune cu orice cost, unui popor intreg hachitele sale, de a-si aduce la guvernare partidul sau de papagali politici, simple marionete in mina unui papusar de doi bani gauriti?
    Chiar nu se gaseste nimeni in Romania, nicio institutie sau orice altceva care sa-i explice acestui om insetat de putere si avere dobindita ilicit, faptul ca de regula orice mecanism aflat in miscare are nevoie la un moment dat si de sistem de frinare?
    Om trai (cine mai este in stare) si om vedea!

  12. @Victor ciutacu, buna ziua in scurt dc ma puteti ajuta intr-o treaba care nu are nici-o legatura cu ce s-a mai postat.
    Sunt cetatean jumate roman jumate latino american, de 10 ani constant sunt uimit de ceea ce se poate intampla pe aici…. dar de multi ani de zile am o nelamurire in legatura cu legea audiovizualului, despre care cred ca puteti sa ma lamuriti Dvs, dc se poate pe adresa de mail va rog.
    Inclusiv de la Mircea Badea am auzit faptul ca in romania dc te fotografiaza cineva facand pipi pe strada fiindca esti in domeniul public te poate baga pe ziar si televizor fara nici-o problema.
    In toata america de sus pana jos exista, dreptul asupra propriei imagini…. ca sa fiu mai scurt daca eu fac pipi pe strada imi asum ca oricine dintre cei care se afla in jurul meu sa ma vada (ceea ce va fi raspunderea mea) insa nu atrage de la sine si faptul ca oricine va putea sa ma fotografieze si sa ma dea in ziar pentru ca eu nu am de ce sa imi asum raspunderea de a fi vazut de 10 de mii de oameni in aceasta ipostaza.
    Asta inseamna ca orice Paparatzi cand te-a fotografiat fie se risca si te baga pe ziar si dc consideri il dai in judecata, fie vine la tine si te intreaba dc are voie sa te puna in ziar.

    Treaba asta este valabila si in romania, sau nu????
    Va multumesc

  13. Am voie sa-i raspund eu amicului latino ? te rooog (abuzez acum)
    Draga amice “F“ vezi ca in Romania vor fi niste alegeri. In alegeri – campanie. In campanie – afişe electorale. Mergi matale si incearca figura cu pipi si pe urmă sa ne spui si nouă:
    1. ce ai păţit.
    2. pe care afişe ai făcut atunci cind ai păţit cele de mai sus.

  14. Astia suntem asta meritam? Ma intreab, daca nu putem sa mai facem o revolutie? Eu am vreo 2 pulovere puse bine, tocmai pentru astfel de momente. De data asta ies si eu in strada, si fac vocalize sa pot sctriga convingator : VIctori, Vitcorie!!!

  15. Cata manipulare domnule Ciutacu. Atunci cand e vorba de vreo realizare ( nu pra stiu daca exista) toata lumea vorbeste de guvernul Tariceanu. Cand insa este vorba de dat cu bâta si de criticat guvernul se vorbeste automat de Alianta DA sau Alianta Portocalie.
    Oare chiar parem atat de prostanaci incat sa va imaginati ca aceste formulari mai induc pe cineva in eroare, D-le Ciutacu?

  16. Caut un raspuns legal ca vine vorba viata privata ai pana si in republica dominicana, unde e foarte usor dai in judecata un ziar pt o poza si sa castigi (decat dc ziarul dovedeste acordul tau), cat despre apartenenta politica din moment ce toti fura, de la presedinte pana la ultimul amarat de membru de partid in orice partid, tin cu mine, cu viata mea si atat.

  17. Si daca tot vorbim de 2 avioane care zboara pe banii nostri poate ca ar fi corect sa amintiti ca in urma conflictului legat de sedinta CSAT, Tariceanu este cel care s-a hotarat sa plece cu alt avion, invitandu-i in acest sens pe jurnalistii acreditati guvernului, sa-l insoteasca! Deci aceste mici “scapari” sunt totusi relevante, dupa parerea mea, daca tot vrem sa fim obiectivi pana la capat.

  18. ca se cearta sau daca se bat e bine,ne amuzam si noi,da sa mearga cu 2 avioane la aceeasi reuniune N.A.T.O.(sau alta care o fi) mi se pare de cacat,cand o octogenara din nu stiu ce judet are pensie de 3 lei(30000 lei vechi)…sa mor astia au impresia ca noi suntem prosti,oare avioanele alea nu merg si sunt din bani mei,ai tai,ai respectivei octogenare(probabil plateste impozit din pensia aia)…repet e de cacat…

  19. Alianta asta PD-PNL,acum PD-L este cam ca PNT-CD!
    Atunci taranistii si-au votat legea improprietariri in toata frumusetea ei,in rest ura si la gara! acum dorm linistiti, nu mai au nevoie de nimic, aproape ca au disparut ca partid politic, au sub 1%.

    Alianta actuala,se poate numi, alianta cheltuirii banilor tarii in folosul structurilor actuale:
    bordurile, asfaltul,salariile sefilor de agentii ale statului,sporuri fara numar, pensii “nesimtite” ca de altfel si salarii.
    Lista “nesimtiri” este muuuuult mai lunga!

    Si toate astea in timp ce dl presedinte Basescu se duela in epitete cu premierul Tariceanu la televiziune,i-a biletu, nu-ti dau biletuiar parlamentarii “lucrau” linistiti, lumina reflectoarelor nu era pe ei, si pe intuneric se fac magariile.
    O parte a presei captivata de cositele Lunutei,pur si simplu nu si-a mai revenit, decat acum cand a inceput un nou an scolar, iar profii si-au cerut tainul de toamna.
    Acestora refuzandu-li-se cererea, ce-au zis, nu dati, o sa vedeti voi, si asa s-a rascolit, s-a aflat si s-a dat la Tv la stiri despre salarii, pardon venituri de natura salariala,
    care au oripilat saracimea cu venituri 250 – 500 lei/lunar, iar muncitorimea cu 7-800 lei lunar.
    Pensia de 3 lei, a fost cireasa de pe tort.

  20. Firmele de incaltaminte Nike si Adidas au scos la vanzare un urias lot de opinshi di` cheli din colectia de iarna-primavara 2008-2009… ce au ca destinatie pietele de desface a catorva tari est europene (in special Romania). Mesajul producatorului pentru populatia din aceste tari este : “Aceste opinshi va vor ajuta sa treceti cu bine, fara a ingheta complet, in iarna grea care va veni! In primavara, va vor scoate pana la urma din noroiul in care v-ati bagat! Dar, antentie, noi nu garantam ca veti iesi din kkt-ul in care sunteti bagati…mai ales daca voi insistati sa intrati tot mai adanc in el !”
    Deja am aflat ca in parlamentul Romaniei s-a pus in discutie cumpararea a 22 de milioane de opinshi… numai ca decizia nu a fost aprobata momentan din cauza lipsei de bani din buget datorate crizei actuale financiare, mariri pensiilor si salariilor, si a dotarilor facute in MAPN si MAI. Insusi presedintele si primul ministru au plecat astazi pentru a negocia cumpararea acestui urias lot de opinshi iar in ideea reusitei acestei negocieri, si-au luat fiecare cate un avion pentru a fi siguri ca vor reusi sa aduca tot lotul de 22 de milioane in tara pentru al oferi populatiei!
    Din cate am auzit eu, acesta a fost motivul principal a plecarii separate in cele 2 avioane! Cat despre “micile” dispute dintre cei doi aparute recent in media, contrar opiniei d-voastra, vreau sa va asigur ca acestea nu exista. Din surse sigure, am aflat ca singura neintelegere intre cei doi a aparut in momentul negocierii impartirii lotului de opinshi. Numai ca aceasta problema s-a rezolvat usor, hotarand de comun acord ca lotul de opinshi sa fie impartit in mod egal iar Domnul Presedinte va oferi jumatatea s-a de 11 milioane celor 11 milioane de persoane salariate cu mesajul : “Sa traiti bine!!!” iar Domnul Premier v-a oferi jumatatea s-a pensionarilor cu mesajul: “Sa traiti!” dar in gandul sau “..nu prea mult ca ati saracit tara cu pensiile voastre!”

    In cazul in care aceste negocieri vor esua iar unii dintre voi doresc o pereche de opinshi di` cheli Adidas sau Nike pot face comanda pe adresa mea de mail [email protected] iar eu promit sa vi le aduc atunci cand ma voi intoarce in Romania ( in cazul in care vreodata ma va izbi acest gand sinucigas).

    Semnat
    Schultz, un tanar de 26 ani care a abandonat tot (familie, facultate, prieteni si aceasta prea iubita tara) si a plecat sa-si faca un viitor in Danemarca (o tara care poarta cu mandrie de foarte mult timp aceste opinshi di` cheli!

  21. Observ pe la voi o oarecare agitatie de cind a inceput sa se vehiculeze din nou prin media o refacere a aliantei portocalii. Pe cine oare mai pacaliti cu indignarea voastra???

  22. buna seara din nou,d-le ciutacu,tot pe blogu d-voastra am ramas:D,shi citeam catevva comentarii aici mai sus,shi imi dau seama ca nu sistemu e de vina,ci noi,oamenii de rand,dar de acum treaba e deja facuta,nu mai e sansa de scapare…de fapt ar fi,asa cum am facut shi yo la 18 ani,asta acum vreo 7 ani,cand am plecat din tzara pt a cauta vremuri mai bune,shi iata ca intr-un fel le-am gasit,dar parca tot mai bine e printre iarba de la tzara,sau prin gradina vecinului la furat cirese,sau in orasul natal…eu sunt nascut in piatra neamtz shi vreau sa zic ca viatza prin moldova s-a mai imbunatatzit,dar foarte putzin.eu nu am sa intzeleg niciodata cred,de ce in vestul tzarii se cashtiga mai bine decat in est(sunt putzin informat de situatzie).oare domnii care vor sa-i votam o sa-mi raspunda vreodata la intrebare?nu cred,shi shtitzi de ce,domnule ciutacu?pt ca ii doare fix in p… de totzi noi,ashtia de rand,care muncim in tzara sau in afara cinstit shi vrem o viatza mai buna.asta e sistemu democratic in zilele noastre in romania.exista cenzura,ca pe vremea lu raposatu,exista mafie la nivel inalt,totzi care lucreaza la guvern sau pe langa sunt rude,seful politziei are afaceri de mashini,baselu are un dosar mare shi lung cat 4 shogunuri,taricelu are afacerea citroen,totzi sefii de la armata,jandarmerie,politzie,posta,aviatzie,etc au salariu shi pensie shi spor de munca shi prime care in europa nu ai sa vezi niciodata(in sensul ca sunt FOARTE MARI),shi ce mai e,ca sunt foarte multe,a,sa nu uit,peste tot unde te duci trebuie sa dai pe sub masa ceva.sa va zic ce a trebuit sa fac yo pt a-mi face certificatul de nastere,buletinul shi pasaportul in tzara,ca din pacate mi-au fost furate prin austira cand ma intorceam in spania.pt certificat,mi-au trebuit 50 000 de declaratzii,350 de € spaga,plus o saptamana de asteptat.La buletin a mers mai repede,cica…cu 300 de € in 6 ore ai buletinul tau.la pasaport insa trebuie dat in monitorul oficial,ca cica dak nu e dat nu il fac.asta nu am intzeles-o niciodata,ce treaba are ziarul cu pasaportu meu,shi dak declar pe propria raspundere ca l-am pierdut sau mi-a fost furat,ce treaba mai are sa dai la ziar ca tzi-a fost furat…da in fine.cica dak plateshti taxa aia de 100 ron in 2 ore il ai in mana.deja e 100 ron depunerea actelor.am dat tot ce trebuia,da cand asteptam vine unu de pe acolo shi imi zice:”auzi,prietene?nu vrei sa fii primu la scos pasaportul?cu 50 de €te rezolv acu..”am ramas masca.am zis:”lasa,raman sa astept,trebuie sa iasa”.shtitzi cand am luat pasaportu???dupa 6 ore jumate,shi ultimul…probabil din cauza ca n-am vrut sa fiu primul…Dar acum sa revin la subiectul principal.Nu avem,domnule ciutacu,in zilele noastre pe cine sa votam,poate sa fie el de la orice partid.mai mult de jumatate din partide sunt pline de foshti securishti sau turnatori,iar ceilaltzi sunt primitzi in partide numai dak fac exact ce spun sefii.Poate sa vina sa-mi puna pe masa 100 000 000 de € shi sa imi zica ca asta e bonusul pt ca sunt roman,tot nu ma duc sa votez,ca nu mai am pe cine,sincer.aici in spania am ales sa votez aici,ca avem voie,asa macar shtiu ca o trag yo dak nu am votat bine…Pt incheiere,as vrea sa va multzumesc pt ca m-atzi suportat atat shi pt timpul acordat.Multa sanatate de la un simplu roman plecat peste mari shi tzari in cautare de mai bine.Succes la emisiune.PS:nici nu tre sa aparetzi la TV,e suficient sa se auda vocea dumneavoastra,shi ii batetzi numa in cap pe jegoshii aia care se autodenumesc “cei mai buni”..GATA <:D

  23. Buna din nou
    Imi cer inca de la inceput scuze D-le Ciutacu pentru faptul ca urmatorul comentariu va fi total offtopic dar, fiind preset de timp, am fost nevoit sa inchid topicul precedent si acum, neputand da un edit la ce am scris mai sus ma vad nevoit sa continui primul meu comment intr-un nou topic.

    In satira prezentata de mine mai sus, chiar daca mesajul a fost putin codificat si din aceasta cauza cred ca multi nu au reusit sa-l inteleaga, am incercat sa pun accent pe realitatea cruda in ceea ce priveste viitorul Romaniei.
    De multe ori ma uit stupefiat la diferite emisiuni in care sunt invitati tot felul de analisti sociali, politici sau economici care incep sa prezinte publicului de rand niste calcule si statistici demne la prima vedere de calculele lui Hari Seldon in ceea ce numea el psihoistorie dar pe care daca le iei si le analizezi mai atent, descoperi ca defapt pe langa faptul ca acele date sunt egale cu zero absolut, analistii mai fac si toata aceasta analiza din perspectiva unui sofer care conduce la bara din fata cum explica odata Mircea Badea in emisiunea lui.
    Sunt un cetatean de rand, nu sunt analist si nici nu am facut vreodata vreun curs in acest domeniu (exceptand bineinteles analiza matematica si literara 🙂 dar asta nu inseamna ca nu constientizez realiatea cruda in ceea ce priveste viitorul sumbru al Romaniei.
    Nu vreau sa par pesimit, si nici nu sustin ca as avea date in acest sens, dar eu in conditiile actuale consider ca daca este sa facem o privire in viitor (15-20 de ani) Romania,care cat decat mai exista azi, va disparea sau va fi inghitita de celelalte tari. In conditiile in care Romania are o populatie imbatranita, cu un raport 1/1, cand declinul demografic este in crestere, natalitatea intr-o uriasa mare scadere iar tot mai multi tineri pleaca peste hotare si de cele mai multe ori se stabilesc acolo definitiv, eu unul ma intreb cine va mai locui in Romania dupa aceasta perioada de 15-20 de ani. De cine oare v-a mai fi condusa ea daca din ce in ce mai multi tineri prefera sa-si abandoneze studiile pentru a munci ca niste sclavi prin alte tari.
    In ceea ce priveste acest aspect, poate sa vina mama analistului lu` peste sa-mi demonstreze ca procentul populatiei cu drept de rezidenta in alte tari este foarte mic ca nu am sa-l cred. Am 26 de ani si 30-40 % din prietenii mei sunt in acest moment plecati din tara iar din discutiile cu alti romani de aici din Danemarca, a rezultat o medie de 15-20% din anturajul acestora care au parasit tara. Precizez din nou ca nu am date solide in ceea ce priveste emigrarea tinerilor romani catre alte tari dar stiu sigur ca la ora actuala daca s-ar face un sondaj de opinie in randul tinerilor, 2 din 3 persoane si-ar dori sau au in plan sa merga sa munceasca in strainatate.
    Domnule Presedinte eu as zice sa va schimbati sloganul d-voastra din campania electorala cu „Sa traiti bine!” si sa le spuneti parintilor nostri „ Sa va traiasca copii, sa fie sanatosi si sa se intoarca acasa, deoarece ei sunt viitorul acestei tari!”.
    Inteleg ca la ora actuala va convine acest lucru deoarece noi suntem singura sursa de venit extern in aceasta tara, dar daca nu faceti ceva in acest sens, eu tare ma intreb din nou daca va mai exista in viitorul apropiat aceasta tara!
    Oricum sfatul meu pentru tinerii din Romania (in caz ca nimeni nu va face nimic in acest sens) este ca ultimul care pleaca din tara, sa nu uite sa inchida lumina pentru a economisi resursele naturale ale acestei tari in caz ca urmasii-urmasilor nostri vor dori sa se intoarca sa reconstruiasca ceea ce numim azi Romania!
    Doamne, mare dreptate a avut trupa Taxi in cantecul lor “Criogenia salveaza Romania”!!!!! Si sa nu uitam ca acest cantec a aparut in anul 1999!!!
    Acum sunt sigur ca multi dintre voi imi veti spune ca nu am dreptate in ceea ce spun, ca sunt prea negativist si pesimist dar eu ca actual tanar si viitor parinte si cetatean de rand fondator al acestei tari…. Asa vad lucrurile!
    Sincer sa spun imi pare rau ca numai generatia mea priveste astfel problema acestei tari, iar generatia veche, care se afla acum la conducerea acestei tari, merg pe principiul: “dupa mine potopul”…

  24. Nu putem compara Alianta D.A. cu porcaria asta PSD+PC. PSD e un partid mare si intradevar va avea un cuvant de spus la alegeri dar PC ce este? Un nimic, singuri in acest moment n-ar insemna nimic si oricum sunt ultimii sclavi…am vazut si in 2004 la alegerile de atunci cum au intors spatele pentru niste locuri in guvern…mai bine furi, ciordesti dar sa te injosesti asa?
    Si oricum fac pariu ca PDL va guverna in urmatorii 4 ani, nu prea vad cine ii poate bate, deci n-a cazut nimic…ba din contra cred ca au crescut sansele sa faca ceva singuri ceea ce in 2004 nu era probabil fara alianta cu PNL.
    In orice caz, prevad inca 4 ani ( implicit 6 la Cotroceni ) de chin pentru Intact dupa cum se misca lucrurile :).

  25. @ Shultz
    Nici eu nu cred in viitorul Romaniei!
    “La trecutu-ti mare, mare viitor” suna astazi amar!

  26. Stimate domnule Ciutacu, este primul meu comentariu pe care il trimit, poate trebuia sa fac de mult acest pas dar, poate comoditatea sau inutilitatea gestului m-au facut sa nu fac reactionez in acest fel.
    Am ascultat discursul in direct al presedintelui Basescu (bineanteles pe Antena 3), ca urmare a vizitei efectuate in Siria si am ramas uimit de o remarca a lui Basescu; Citez “…Siria se invecineaza cu Irakul, se invecineaza cu Liban, se invecineaza cu PALESTINA…” !!!.
    Ceea ce a spus Basescu este o gafa inimaginabila pentru un politician si catastrofala pentru un sef de stat.
    Ori este ignorant si nu stie de existenta statului Israel, ceea ce-i grav, ori stie (mi se pare normal) si atunci remarca dansului este si mai grava, deoarece este posibil sa o fi facut intentionat, aceasta insemnand ca nu recunoaste existenta statului Israel.
    Consider ca reprezentantii Israelului trebuie sa reactioneze la aceasta declaratie fara precedent a presedintelui Romaniei si nu numai statul Israel ci si Comunitatea evreiasca din Romania.

  27. Buna ziua ,

    astazi 24 oct 2008 ,ora 11:30 la gradinita nr 14 buzau am avut
    onoara sa il asistam pe domnul cezar preda , ce cu gratie si-a
    inceput campania electorala ………. pretextul ? inaungurarea unui
    spatiu de joaca pentru copii in incinta gradinitei ……….toate
    bune si frumuoase veti spune ,insa la o privire mai atenta se pot
    observa mai multe ‘problemut’ :)) 1.fara presa ….de ce oare ?
    aaaaa nu a inceput campania electorala oficial ??
    2.spatiul de joaca nu este inca terminat ( lucrarile
    pot fi cu indulgenta la jumatate )sa speram ca va fi
    gata pana in alegerri pentru ca altfel va ramane in
    stadiul asta – neterminat
    3.copiii se vor ‘juca’ aici cel mai devreme in
    aprilie 2009 :)) ( din cauza iernii , desigur :)) )
    si pentru ca materialul folosit in proportie de 80%
    este lemnul si iarna se anunta destul de grea este
    sigur ca in aprilie copii isi vor rupe hainutele
    prin schelele metalice ramase
    4.va pot trimite si un filmulet cu aceasta minuata
    realizare pdlista penelista pesedista ( filmare
    telefon mobil calitate scazuta insa edificatoare 🙂
    .)

  28. astazi 15:30 la gradinita din cart micro 3 buzau este programata inca o mascarada de acest gen >>>>>>>>>> marca cezar preda pdl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.