Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Marea instigare la votare a lu’ Mazăre

Marea instigare la votare a lu’ Mazăre

Românii se numără între ei. Şi se clasifică. Unii-s parte a faimosului cvorm, unii nu. Chestie de localizare geografică. Atât, că moartea nu mai e demult un criteriu care să te scoată de pe lista electorală. Din ce în ce mai mulţi, privesc la televizor. Să nu care cumva să se culce cu un preşedinte şi să se scoale cu altul. Li s-a mai întâmplat. Aşa că stau cu un ochi pe Bolt şi cu unul pe Zegrean. Jamaicanul bate tot şi bea cu suedezele, bistriţeanul şmenuieşte hârtii şi-şi odihneşte oasele încărcate de importanţa robei purpurii. La mare, la soare, pe plaja lu’ nea Nicu de la Neptun. Instituţional, România e blocată. Un cetăţean în tricou bleu ameninţă funcţionarii şi demnitarii în direct. Procurorii, oameni şi ei, se autosesizează de la televizor. Şi se chinuie să-i umfle pe ăia arătaţi cu degetul de Marele Declarator. Ieri au ajuns la manechinele de pe litoral. Care au săvârşit gravul păcat de a fi votat. Cică le-a incitat Mazăre. Le-o fi dat şi-o masă caldă pe chestia asta. Necondamnat până acum pentru vreo malversaţiune bugetară sau pentru corupere de minore, perenul edil al Constanţei e pe cale să intre-n istorie. Şi-n Codul Penal, pentru instigare la votare.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Marea instigare la votare a lu’ Mazăre

  1. Frate…si eu mi-am “instigat” sotia la vot…ne-a vazut lumea ca am mers impreuna, tinandu-ne de mana, eu intrand inaintea ei in sectia de votare. O sa fac parnaie pentru ca am mers la vot amandoi, in aceeasi zi, in acelasi moment al zilei, la aceeasi sectie?
    Lasand deoparte absurdul situatiei, ce facem cu penibilul?

  2. Dacă n-ar fi pe economia noastră și pe nervii celor șapte milioane și jumătate de români, ar fi de râsul curcilor. Chiar așa, abuz clar cum e, al Parchetului. Un om normal la cap n-are cum să comenteze așa ceva. Dar lasă că vor plăti ei, toți acești inși, și sper că nu oricum ci cu propria libertate. Inclusiv zegreanul.

    P.S. Ce ziceți, USL, prin vocea lui Vosganian, s-a trezit așa, taman azi, să ne spună că nu face nici o înțelegere cu arătarea în tricou bleu? Sau arătarea a încercat deja o negociere și ăsta a fost răspunsul fără echivoc al USL? 🙄

  3. Radem,radem baieti dar voi va dati seama ca traim intr-o tara in care suntem chemati la micul procuror pentru asta??
    Trebuie iesit in strada daca nu ne-o incasam!

  4. In legea partidelor zice ca se dizolva partidul care instiga la neprezentarea la vot. Sa il acuzi pe mazare ca a instigat la vot, e culmea culmilor! Sa le mai chemi si pe fetele alea sa dea declaratii, e peste limita intelegerii. As propune sa incepem sa facem liste, sa dam numere de ordine si sa ne incolonam in fata parchetului: stiti ce coada lunga fac 7,5 milioane de oameni?

  5. Cred ca i se rupe lui Mazare, “instigarea” la vot e din “codul” democratiei nu din Codul Penal. Uite ceva ce l-ar putea ingrozi, pe mine ma ia cu frig inca de la primul vers:

  6. Chiar ca tarim clipede groaza…

    Romania cel mai mare OSPICIU…
    Carmaciul Betiv trebuie pus in camasa de forta…
    Daca Nu traduce nimei in engleza, franceza, germana si rusa… filmele de la Curtea de linga Piata Galati de unde trimite lumea civili sau Nu la PUSCARIE…
    Dac este as ade pretios sa-l puna onor Europa il locul lui Barosso.

    MEDICAMENTE , MEDICAMENTE

  7. completare:

    evident ca biserica n-are nicio (conform DOOM2, ….te-l-ai) treaba in transpunerea in spatiul mioritic, da’i mai sigur daca specificam.

  8. zegrean nu se poate uita la Bolt…il vede in dublu exemplar si nu-si poate da seama care dintre ei castiga…e mai bine la mare…sub roba aceea purpurie se face igrasie pt ca nu-l mai tin sfincterele…toate sfincterele

  9. Prej’dintele de la curte l-a absolvit de pacate pe Rus: naiv, indus in eroare. Sper ca parchetul a inteles mesajul, deci Rus NU trebuie anchetat.

  10. Sic! nu sunt destui procurori sa ne ia pe toti si oricum nu au suficiente locuri pentru toata lumea la mititica. dar pentru bunutzele lu’ Mazare ce procuror nu se baga la un interogatoriu? cum naiba sa nu se umfle che guevara in pene cand apare la teveu mai ceva ca snoop dog cand nu e high. una peste alta treaba se va termina in curand, lingaii lu’ nenea in tricou bleu sunt la ultima reduta si li se va arata multa, multa recunostinta pentru toate nenorocirile facute in perioada asta. va asteptam, noi cei 7,4 meleoane de ciumpalaci!:)

  11. Frumoasa tara,pacat ca-i locuita!Cu javra ordinara ,cu toate slugile lui,cu toate curvele lui,masculine si feminine,nu pot sa ma gandesc decat la asta.Pacat,trist,infricosator!

  12. Si cu marea instigare la nevotare cu furturi de buletine si amenintari cu datul afara de la locul de munca?

  13. Cei ce indeamna cetatenii sa-si faca datoria de cetateni(locuitori si vietuitori in “cetate”)sunt anchetati de procuratura,iar cei ce fac BOICOT neconstitutional/ilegal si indeamna cetatenii sa nu-si faca datoria de cetateni sunt “neglijati/uitati/evitati”.In ce tara traim?.Explicatia o gasiti la Ponta care s-a angajat la Barosso(pe langa cvorumul care nu este aplicat nicaieri in europa)ca nu-i schimba pe” SEFI” pana in septembrie.Inseamna ca ORICE ar face nu=i schimba(daca farama democratia,daca distrug romania bucata cu bucata, trebuie sa asteptam luna septembrie pentru a putea face ceva-mi se pare ilogic-).Asa ca ei vor sburda in voie si vor face ce vor muschii lor.Nu-l acuz pe Ponta de rea credinta, ci de lipsa de experienta(oare cine a fost alaturi de el, ca si consilieri ,cand au fost in ue si normal ar trebui sa-si dea demisia).

  14. deja e prea mult. numai de “satir” si de frumuşăţile
    locale nu se (mai) luasera (in ultimul timp).

    eu zic sa vina “se ne numere oo-le”, papadiile din
    cur-te, stiuletii din pătul, precum si bibilicile.

    banc sec despre un baiat pe care in curind
    il vor lasa nervii: “ce…lula mea ?”.

  15. nu mai e de ras!trebuie iesit in strada,pe scara mamei mele in Buc toti cei care au fost la vot si-au gasit cand s-au intors cablu tv taiat si intefonul la fel?!deci…..in ce tara traim domnilor?!ce se mai asteapta,individul bisnitar nu se lasa cu una cu doua din pacate pt noi.

  16. Deci, trebuie sa ma astept ca o sa fiu luat din casa cu mascatii pentru ca am pledat ca unele cunostinte care deobicei nu dau doi lei pe vot sa isi exercite acest drept?
    P.S. au fost sunati si oameni care nu s-au infatisat cu diverse personalitati politice si chestionate de ce figureaza ca au votat in alta parte decat lista unde erau inscrisi. Cred ca toti cei care au fost in sectii de votare (nu stiu cum se numesc) si cei care au fost in diverse zone ale tarii plecati in weekend sa se distreze urmeaza sa fie sunati pana la ultimul cetatean. Mai urmeaza sa ne deschida la toti dosar penal pentru “lovitura de stat”…

  17. Am incercat sa ma abtin. Sa nu comentez. Mi-a fost teama ca o sa fiu trecuta la capitolul “aparatorii democratiei”. Si n-as vrea. Legea de organizare a CCR si Regulamentul de functionare a acesteia sunt publice. Hotararea luata in prima sedinta, este scrisa in esenta ei si contrasemnata de toti judecatorii. Daca exista, se poate vedea. In registrele curtii sunt inscrise de asemenea toate datele cauzei, termenele, solutiile, comunicatele. Ele sunt scrise. Se pot vedea. Ce se mai poate spune? Nimic. TREBUIE SA SE VADA. In rest, orice modificare a acestor acte oficiale, constituie FALS IN INSCRISURI. Cam atat. P.S. Parchetul stie toate astea.

  18. eu stiu un singur lucru…am un copil de 15 ani care are nevoie, mare nevoie, de viitor in tara asta…sincer, il vreau departe de haznaua in care ne balacim cand iese polo albastru la portitza…l-o astepta pe ghitza?

  19. si eu l-am batut la cap pe al meu 2 zile sa mearga la vot ,basca santaj sentimental . Imi fac bocceluta?

  20. MA AUTODENUNT ! AM FOST LA VOTARE ! Am facut anuntul ca sa scutesc parchetul de cercetari ! Am ,, INCITAT” MAI MULTE PERSOANE SA VOTEZE indifetrent cum vor !

  21. Mai avem de suportat vreo luna circul asta. Sper sa iesim cu mintea intreaga.

    Off topic, daca imi este permis.
    Va propun sa revedem un scurt pasaj din emisiunea “100 de minute” de azi (joi 9 august)”
    – la minutul 10:25, Basescu descinde in fata sediului de campanie electorala din Logan;
    – la minutul 10:29, indreptandu-se spre poarta de intrare in sediu, Basescu trece prin fata gadului. Prin gard, se distinge in interior peretele tapetat cu coperta Constitutiei;
    – la minutul 10:41, se vede clar ca peretele tapetat se afla intr-o curticica, nicidecum intr-un garaj;
    – la minutul 10:43, cand Basescu intra in curticica, langa tapetul cu coperte de Constitutie, se vede un burlan;
    – la minutul 10:47, indreptandu-se spre pupitrul cu microfoane, Basescu trece prin fata burlanului.
    INTR-UN GARAJ NU ARE CE CAUTA UN BURLAN !!!

    Concluzie: Mircea Badea are dreptate. Basescu e Curtean, nu Garajist.

  22. @Kitana…pai, daca ne facem bocceluta cine mai ramane in frumusetea asta de tara?…videnii?…bocii?…m(r)u-istii?…coloneii?…hagi care papa?…neamtul cu numele?…sau fainosagul care iese zilnic din garaj?…scuze, udrea, anastase, eba si tot neamul lor cel nepomenit sunt inclusi in pretul pe care-l platim…eu zic sa ramanem…si mai ales sa le aratam ca NOI contam.

  23. daca n-ar fi real ar fi de ras. oamenii astia care lucreaza la procuraturi sunt intregi la mansarda? acu pe bune. intelegeam daca aveau un motiv dar sa le audiezi ca au votat – wow.

    p.s. superbe comentariile 🙂 (spre marea mea rusine eu n-am reusit sa`mi conving fumiea sa dea cu subsemnata – si n-am fost atat de convingator precum #kitana 🙁 )

  24. Mi se pare una dintre cele mai odioase actiuni ale procurorilor sclavi basisti. A chema pe cineva sa dea cu subsemnatul si sa explice de ce-a venit la vot mi se pare de-o mare scarbosenie. Imi e din ce in ce mai greu sa cred ca vom scapa de astfel de jigodisme basiste avand in vedere cum USL-ul isi da cu stangul in dreptul.

  25. Ne culcam cu grija ca nu cumva tu sau Mircea sa nu mai apareti si a doua zi.
    Promiteti-ne ca nu veti pati nimic!

  26. Pai stai asa , ca si USL-ul facea plangere contra PDl precum ca , indemna la boicot. Deci ce e mai penal , instigarea la penal sau la votare ? 🙂
    Daniel

  27. Sa-l acuzi pe Mazare ca a manat la vot niste fetite e chiar ridicol.
    Dar ca sa fiu putin offtopic este pacat totusi ca nu este judecat de presa cu aceeasi unitate de masura ca si Talmacean doar pentru ca este membru in partidul care trebuie. Sunt de aceiasi teapa: niste mascarici si imi este rusine ca acest om este primarul orasului meu. Am serioase indoieli ca mai tine minte macar unde este cladirea primariei dar din pacate si in Constanta majoritatea voteaza cu gandul la sacosele cu zahar si ulei.

  28. si eu am o fetita si imi doresc un viitor frumos pentru ea,dar in ziua de astazi e ffffffffff greu

  29. Aham. Sa inteleg ca ma culege si pe mine parchetul, ca nu am respectat “obligatia” zdrentzei in bleu de a nu ma uita la A3 timp de o saptamana? Drumul meu va duce “intr-o celula”? Aratarea din garaj va da foc la tzara, mai degraba decat sa nu fie el, marele ales cu minus -2,2 mil. voturi (7,4 – 5,2). Se sesizeaza handbalista si ca parsonajul de dupa gard a uzurpat in tot acest timp functia de presedinte? Adica a fost ales cu 5,2 mil voturi, adica vreo 11 milioane NU l-au ales.

  30. Off topic
    Victor, mi-a zis mama sa-ti transmit ca ai fost magistral astazi la emisiunea lui Gadea. Ai spus ceea ce si mama gandea. O seara placuta!

  31. Basescu se crede el insusi ca fiind Curtea Constitutionala. De ce ? Pentru ca trimite mesaje dintr-o CURTE, care are panoul cu CONSTITUTIA. Deci… el chiar se crede.

  32. Nu citez clasici,scriitori sau mai marii ganditori ci pe Guess Who.Suna cam asa :

    “oamenii scriu pe foi: Mi-e foame!
    cum umbla hotii prin sertare umbla ei in tomberoane
    ce ar putea sa mai calmeze spirite
    cand doar o bomba poa’ sa faca liniste”
    In Romania,in ziua de astazi ce anume poate sa mai faca liniste?Ciutacu,Badea,Gadea,Oana Stancu si multi altii pe langa ei sunt jurnalisti adevarati.Paradoxal in Romania,in ziua de astazi,jurnalistii adevarati trag de maneca institutiile statului sa-si faca datoria in detrimentul conceptului de “justitie oarba”.Daca jurnalistii detin mai mult adevar si onestitate decat judecatorii,ar fi interesanta o rocada desi suna utopic,poate stupid.

  33. incepe sa miroasa a telenovela in care usl-ul desi are puterea in mina face pe victima lovita de cretinism in stare pura… asta in cazul optimist altfel arata de parca o buna parte din usl in frunte cu premierul sint deja intelesi cu basescu

  34. Un lucru e clar cu nenea in tricou albastru: se strange latul si disperarea e maxima. Sa invoci legi care nu au legatura cu cauza, sa-ti pui oamenii din CCR sa comita ilegalitati atat de vizibile si de grosolane, si sa-ti pui procurorii aserviti sa aresteze in dreapta si in stanga pe motive ridicole, toate astea sunt semnele clinice ale terminarii ultimelor cartuse si a sfarsitului iminent.
    S-au dus vremurile cand batranul lup de mare scotea hahaind din maneca as dupa as, acum mai are doar un septar, un doiar si, cine stie, poate chiar si un cartonas de pus sub halba.
    Cum s-ar zice in jargonul profesional al marinarului, he is walking the plank!!!

    (asta, desigur, daca nu cumva mai beneficiaza in continuare de pretiosul concurs ale grupurilor pesediste reformatoare, alea care cica tin la doctrina lor ca la sfintele moaste).

  35. asta e ! la colivie cu toti ! v-ati dedulcit prin
    a va indemna unii pe altii in loc sa-l prea-slaviti
    “pe maritul imparat” si sa stati pe do do-uri acasa
    multumiti de traiul bun si imbelsugat !
    nu v-a ajuns boc, nici ungureanu. ati vrut “pdl free”.
    na, acum lacomia v-a ajuns !
    pai ce credeati, ba, enoriasilor, ca “se poate cu de toate” ?

  36. E noaptea mintii!!!

    @ Violet
    Duminica, 5 august, in emisiunea “Sinteza zilei” Bogdan Chiriac a venit cu ideea negocierii cu Basescu pentru detensionarea situatiei, propunere la care Norica Nicolai a sarit ca arsa si i-a replicat, pe un ton vehement, lui BC ca asa ceva este inadmisibil. Vosganian iesit cam tarziu cu acel comunicat, ma asteptam ca a doua zi, sau cel mai tarziu marti sa fie facuta precizarea din partea USL.

  37. Om serios a fost Mazare???
    Mazare trebuia sa ia Trompeta si sa strige tare NU MERGETI LA VOT!!!!
    Cine dracu la pus sa gindeasca ca Romanii au dreptul la VOT?Au MURIT romani penrtru DEMOCRATIE? NU!
    Romani au murit pentru DICTATURA. Traiasca Seful Crimei Organizate, Dictatorulorul Romaniei Basescu Traian!
    Va place avortonilor???

  38. Cred ca TreiAni Basescu era pur si simplu invidios pe garda de corp a lu’ Mazare. Orice mascul normal, virsta intre 15 si 75 le-ar fi instigat cu maxima placere o data, de doua ori, si o data de trei ori. Lasind gluma la o parte, mie in general imi plac surprizele, dar nu de tipul si in doza de care am avut parte la acest referendum. Intrevede totusi cineva daca va fi sah-mat sau pat?

  39. Am tot cautat in codu’ penal sa gasesc unde scrie ca e infractiune sa votezi. N-am gasit dar am gasit altceva ce poate-i place lui Mazare, art.268: Fapta de a pune in miscare actiunea penala, de a dispune arestarea , de a trimite in judecata sau de a condamna pe o persoana, stiind ca este nevinovata se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
    In rest consider ca presa este “complice” cu actiunile lui Base. Cum tuseste dom’ prezident suspendat, cum apare in direct!
    Se zice ca si alti primari au probleme cu Parchetul, de ex. Fundeni. Se pare ca a reactualizat listele in minus( primar PD-L) si a doua zi au venit in control, politistii…Aviz d-nului Ponta care ar trebui sa dea macar un comunicat de presa sa explice ce-i infractiune in liste si ce nu e. Ca Base iar dezinformeaza.

  40. 8,5 milioane de cetateni au votat si 88% i-au spus pa basescului.Asta e un fapt real si orice ar face gasca lui basescu nu se poate trece peste vointa majoritatii.Cred ca este necesar ca USL sa iasa de 2 ori pe zi cu comunicate si sa dea incredere oamenilor ,institutiilor si sa demonteze permanent diversiunile basesciene.Cred ca e necesar sa se faca plingeri penale non stop ca motive sint,si sa se trimita comisarilor europeni scrisori prin care sa faca cunoscuta vointa majoritatii si incercarile de influentare a institutiilor de catre basescu(actiunile nelegale ale procurorilor,presiuni si falsuri la CCR).Cred ca Usl trebuie sa apara zilnic ptr. a arata ca le pasa de voturile noastre.Inteleg pozitia lui Ponta(guvernul nu trebuie sa se amestece prin mesaje ci sa faca listele reale) este normala dar Usl ae alti purtatori de mesaj credibili care pot zilnic sa faca conferinte de presa-Tariceanu,Vosganian,Norica.PSD este perceput la guvernare si trebuie sa stea in linia a doua dar liberalii care au priza si la cei care nu au mers la vot pot fi convingatori.

  41. MIHAELA,

    am văzut emisiunea în direct. L-am auzit pe Bogdan Chirieac şi l-am înţeles atunci, nu mi s-a părut nimic ciudat aşa cum au fost spusele lui în context. Adică, oricum să facem, numai să scăpăm de acest regim. Sigur că eu sunt de acord cu Norica, pe care o preţuiesc foarte mult!

    Nu m-am gândit că ar putea fi o legătură între ieşirea lui Vosganian şi acea emisiune. E posibil…sau nu. 🙄

  42. @ gelu Ai dreptate .Pentru a dezlega nodul gordian si a afla “cartita “care sapa galerii sub edificiul USL, trebue aflat de urgenta “CINE “a avut initiativa numirii lui Rus la Interne(chiar nesocotind marturia lui Mircea Badea) si apoi mai vorbim.

  43. Dragule,stilul tau si al bunului tau prieten,Mircea,ma tine in viata si la Antena 3,renuntand la “perfuziile de entuziasm”,emanate de “emanați expirați”dar ,mai ales ,de a mai spera ca in Romania mai exista popor si alegatori si mai ales democratie!Oricum CCR și-a demonstrat din plin ridicolul eficienței și,implicit,al existenței!Recomand,ca simplu cetățean alegător al demiterii cetățeanului Băsescu,neinstigat de nimeni la vot,ci doar conștient că eliminînd ”răul”ne mai facem bine,ne mai putem reveni ca națiune …cu toata stima și dragostea!

  44. Propun o miscare de vot in budigai in NOIEMBRIE la Parlamentare, pe baza precedentelor: Badea cu penele, Badea + Ciutacu recent, Mazare si modelele !!!

  45. Eu chiar nu inteleg de ce mai trebuie sa consumam energie ca sa aprindem un bec,care arde deja…Ca nu-l vede cine trebuie?Problema cred ca e sa ne revenim din transa si sa spunem care e ala care trebuie sa vada becul.Simplu.
    Si daca nu-l vede nici cand il aratam,atunci,sa ne………..

  46. Victore te rog sa imi raspunzi la o intrebare, chiar nu stiu raspunsul. Procurorii care executa ordine la comanda politica pot fi trasi la raspundere intr-un fel si cum? Deja sa depasit orice limita, trebuie sa raspunda si ei cu kovesi, nesimtita asta sclava lui base sa o vad plecata odata

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.