Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mai subţire cu lecţiile de disidenţă

Mai subţire cu lecţiile de disidenţă

http://www.youtube.com/watch?v=hnUufJH-fcc&feature=player_embedded

Poate-i greu de înţeles, dar eu mă ocup cu făcutul de ziare şi emisiuni de televiziune. Unde, fatalitate, se exprimă şi cei care au poziţii contrare mie sau valului popular de subită indignare după mai bine de 7 ani de tăcere complice şi laşă. Deci şi Bogdan Naumovici, şi Marius Manole, şi Valentin Stan, şi, când au chef să comunice public, diverşi pedelişti sau parteneri de-ai lor cu aparenţă civilă. Spre deosebire de conştiinţele publice inventate pentru consumul voluptuos de proteste al poporului suveran, eu trăiesc doar din meseria asta. Unde nu primesc lecţii, ci maxim sfaturi de la cei (extrem de puţini) care au realizat mai mult decât mine. Ştiu că pare bizar, dar nu m-am angajat, nici măcar cu juma’ de normă, la secţia de propagandă a opoziţiei. Pe vremurile când domnii ăştia radicali de azi făceau, pe rând, guverne cu Băsescu, eu aveam, public, aceeaşi părere mizerabilă despre el ca şi astăzi şi mi-era familia hăituită. Deci mai subţire cu lecţiile de disidenţă, că nu cumpăr.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

130 thoughts on “Mai subţire cu lecţiile de disidenţă

  1. Sunt oameni care stau de zeci de ore in piata , pe vremea asta !!!…
    Aseara , o fetita la ora 10 , in loc sa fie in pat , la caldura , sa i se spuna o poveste de ” noapte buna ” , ea ingheta pe strada din cauda nenorocitilor astora !!!
    Imi pare rau ca nu i-am facut o poza , ca daca o puneam pe Facebook , cred ca aveam record de comentarii la ea !!!…

    BLESTEMATA FIE CLASA POLITICA CE IGNORA SI PE CARE O DOARE-N CUR !!!
    BLESTEMAT FII BASESCULE !!! BLESTEMATA FII UDREO !!!…

  2. Domnule Ciutacu, Dumneavoastra personal (asta insemnand un raspuns din adancul sufletului Dvs., nealterat de nicio influenta oarecare), credeti ca, daca Romania ar redeveni monarhie (utopie, desigur, la ora actuala), ne-ar fi mai bine? Din punct de vedere politic, pentru ca n-ar curge la robinet lapte; dar stiind ca painea de pe masa mea are iz politic, din acest motiv va intreb. (iz poitic in sensul ca in Romania TOTUL este politica, sanatatea, caldura, mancarea…..)

  3. *Politic, imi cer scuze. Iaca, am pocit si “politica” romaneasca, acum….
    :))

  4. Poate sunt naiva si exaltata …si lasa…Din reactia constiintei ce-mi condamna lasitatea mi-a venit o idee…
    Va rog faceti un apel catre populatie prin intermediul Antena 3 ,ca de Ziua Unirii,pe 24 decembrie, toti romanii care sustin protestatarii, dar nu au curaj sa o faca in strada SA PUNA LA LOC VIZIBIL DIN STRADA, LA FERESTRE ,IN BALCOANE,PE GARDURI O PANZA ALBA SAU DRAPELUL TARII…Ar fi suficient sa intinda niste rufe albe pe balcon-si nu ar putea fi persecutati …la o adica…
    Prin natura meseriei pe care o practic,am tangenta in fiecare zi cu diversi oameni,din toate categoriile sociale…Incerc sa le aflu parerea despre protestele actuale si descopar cu tristete si dezamagire ca in 99% din cazuri ca oamenilor LE ESTE FRICA!!!!! sa-si spuna punctul de vedere,ce sa mai zic de proteste in strada…Eu una,am fost acolo doar intr-o singura zi…si apoi am renuntat…ca ne faceau fotografii…
    Ne este frica ca ne vom pierde serviciul,ca ne vor fi persecutati copii,ca ne vom trezi cu mascatii in casa, ca ne vom pierde putinul pe care-l avem…S-au intamplat prea multe anormalitati in cei 20 de ani in care JUSTITIA (singura vinovata pentru situatia actuala din tara) a luat decizii TOTAL ABUZIVE pentru oamenii de rand,ca sa mai avem incredere in cineva…si totusi undeva tot exista o SPERANTA!!!
    Stiu ca ati mai facut ceva asemanator la Antena3…cu stingerea luminilor si a functionat….
    Poate asa,daca toata Romania va avea cearsafurile sau prosoapele albe intinse la uscat pe 24 Decembrie,UNII vor intelege ca protestatari nu sunt numai cei din Bucuresti…Si ca sa inchei…va pot spune ca desi incerc sa-i mobilizez pe cei din jurul meu,…undeva in subconstient FRICA pe care o simteam inainte de 1989 S-A INTORS ,simt cum ma incearca necontrolabil!!!!MA LUPT DIN RASPUTERI SA NU-I CEDEZ!!! cu respect, o romanca lasa…

  5. Bravo pentru emisiune! Am urmarit-o cu placere si nu m-a deranjat absolut deloc faptul ca cineva are o alta parere decat mine,sau ca alte persoane mai au resurse sa creada ca Basescu sau Pdl au plecat de la o idee corecta.Dar asta atat vreme cat nu vine de la niste oameni “abonati” la privilegiile puterii.Adica de exemplu n-as putea sa-i acord credibilitate domnului Cristoiu,sau lui Andronic,sau Patapievici si altora ca ei.Oameni care traiesc normal si care trec prin acelasi chin ca noi toti, ca Marius Manole, pot fi credibili si respectati pentru ceea ce spun,chiar daca asta nu e si parerea mea.Asa e normal sa fie in lume si asa trebuie sa arate un jurnalist adevarat.Stiu bine ca am facut o alegere buna atunci cand ti-am acordat increderea mea,cand am ales sa fii unul din jurnalistii mei preferati.

  6. Tocmai cand ma pregateam sa scriu ceva din putul gandirii mele de las ce a stat acasa in ultimii 7 ani (eu nu ma pot vedea intr-o piata – “piata” mea este ocupata de studenti si de alti oameni care ma asculta acolo unde imi fac eu meseria, asa cum “piata” dvs este ziarul si/sau televiziunea unde vorbiti si/sau ii faceti pe altii sa vorbeasca).
    Asa ca eu nu am nici o problema cu invitatii dvs (cu exceptia dlui Stan – dupa iesirea grosolana la adresa lui Dan Voiculescu – si nu pentru ca l-as apara pe acesta ci pentru ca era in casa omului – nu ma mai intereseaza ce spune, sunt dispusa sa ascult doar opiniile celor pe care eu – in nevrednicia mea – ii consider ca au o bruma de caracter)si am incercat sa inteleg acea parte care nu corespunde cu ceea ce cred eu.
    Abureli! Mai inteligente decat ale domnului de il sufoca pe Mirecea Badea cu proclamatiile lui, dar tot abureli.
    Indiferent de nemultumirile justificate ale oamenilor la adresa intregii clase politice, indiferent de neincrederea in onestitea, capacitatea si cinbstea oamenilor politici, “schimbarea” nu are cum sa se produca decat tot prin vot (asta daca nu vrem o dictatura a miscarilor “:nepolitice” – de parca exista vreo miscare ce doreste o schimbare a- sau ne- politica!
    Cu toata simpatia mea pentru B.Naumovici, am totusi o intrebare: unde erau cei atat de nemultumiti de actuala clasa politica in cei 7 ani de abuzuri prezidentiale? Sau in ultimii 2 ani?
    Tineti minte “succesul” de care s-au bucurat Liiceanu, Plesu, Dinescu si Caramitru candidand ca “independenti” la alegerile din 1990? Ideea crearii unei miscari care sa “curete” clasa politica este tardiva (desi nu cred ca ar fi avut vreodata succes in Romania, unde “eliele” intelectuale nu au fost si nu sunt mai bune decat poporul asta sau decat clasa politica in ansamblul ei).

  7. Întâmplarea a făcut să postezi noul articol în timp ce comentam la vechiul. O parte din comentariu rămâne velebilă și aici … și o pstez și aici, că blogu-i dialog în văzul lumii!

    Am întrebat cine ți l-o fi adus pe actorul ”Manolea” și nu de ce anume l-ai adus. Dacă ai nevoie de un ifosit cu-n ochi la șunca ICR, cu altul la oportunitatea oferită de fața teatrului și cu mâna pe periuța de curățat posibilii fulgi de pe haiana lui Caramitru îl aduci! La fel și cu personajele Stan (lui îi place să fie personaj și nu personalitate) sau histrionul Naumovici. Au fost foarte utile în distribuția emisiunii. Într-adevăr, nu-i treaba ta să compensezi incapacitatea de comunicare a USL-istilor.

    Chiar mi-a plăcut cum i-ai făcut să se auto-denunțe pe fiecare. Așa că, să fim înțeleși: foarte bună emisiunea!

  8. Unde sunt valorile acestui popor??? Putini sunt cei care mai au curajul,demnitatea,onoarea de a se opune unei camarile ce a distrus tot ce mai era bun in fiinta nationala a acestui popor!!!!
    OPOZITIA , ca si partide politice , sa faca publica CONDAMNAREA REGIMULUI DICTATORIAL BASESCU-PDL-UDMR-UNPR-Minoritati si a institutiilor statului(celor cu functii de conducere care s-au supus POLITIC))si plangere PENALA pentru GENOCID-Subminarea puterii de stat-Acte de diversiune-Subminarea economiei naționale-Furt si deturnare din banul public(au imprumutat tara ca sa aiba din ce fura):
    – tolerarea unui Parlament formal ;
    – anularea tuturor componentelor societatii civile si afectarea grava a componentei sociale si culturale;
    – incalcarea principiului constitutionalitatii;
    – incalcarea principiului separatiei puterilor in stat;
    – anihilarea statului de drept şi a pluralismului prin minciuna, inscenari si fraude;
    – atingerea gravă a integritatii fizice si mentale a romanilor;
    – supunerea intentionata a natiuniii la conditii de existenta care antreneaza distrugerea fizica totala sau partiala ;
    – utilizarea mizeriei materiale si morale, precum si a fricii, ca instrumente de mentinere a puterii;
    – politica de anihilare a unor intregi categorii sociale;
    – abandonarea intereselor naţionale;
    – distrugerea reperelor morale ale societatii romanesti si a valorilor ei de solidaritate;
    – degradarea comportamentului instituţiilor şi pe cel al oamenilor;
    – folosirea in interes personal si de grup al serviciilor secrete, parchetului si justitiei;

  9. Faptul ca oamenii reactioneaza nu ar trebui sa te supere.De unde ai ajuns la concluzia ca cei din piata reprezinta opozitia?Mie mi se pare ca fiecare are niste revendicari si actioneaza in consecinta.E misiunea de aseara a creat impresia ca protestele nu au rost.De asta am reactionat si eu.Eu imi doresc ca atunci cand va veni la putere opozitia,lumea sa protesteze la fel,sa-si apere drepturile nu o data la 2o ani,ci tot timpul.Doar asa clasa politica va fi constienta ca oamenii exista si ca au forta in decizia politica.Asta e parerea mea ,nu e nici lectie,nici sfat.

  10. @Irina

    Totuşi nu confunda jurnalistul cu activistul. O emisiune prezintă realitatea și o supune onest judecății, nu pledează. Ce vrei … emisiuni și dezbateri regizate între participanți care de fapt sunt în cârdășie? Asta nu înseamnă decât să fii un portocaliu pe invers, ci nu superior mizeriei portocalii!

  11. Emisiunea de aseara a fost cam comica, usor chiar penibila in unele momente, dar nu din vina dumneavoastra, ci din vina unor invitati, mai exact Bogdan Naumovici si Marius Manole. A fost dementiala faza cand Marius Manole vroia un fel de democratie si politica instant, spunand ca el vrea alegeri mai des, pt. ca 4 ani insemna o “viata de om” si daca s-ar putea sa fie alegeri in fiecare an sau ceva de genul, moment in care, recunosc, mi s-a scurtcircuita creierul! :)) Apoi a venit randul lui Bogdan Naumovici, care vroia sa privatizeze tot! Totul sa tina de mediul privat, pt. ca el pana acum a lucrat numai cu mediul privat si are “experienta” sau ceva de genul, iar statul sa nu mai ia taxe si impozite, toate sa le ia mediul privat. Si cand l-ati intrebat daca vrea armata privata, a zis nu, politie privata, nu, sanatatea sa fie numai privata, nu, invatamantul numai privat, nu ca e bun si ala de stat, finantele si administratia private, nu, intr-un final cam nimic nu mai ramanea, dar cu toate astea stie el ceva, dar nu e inca sigur! O sa mai caute! =)) Imi plac mie oamenii astia care cred ca descopera apa calda si care vad in “mediul privat” un fel de Dumnezeu pe pamant, iar statul, daca se poate, sa nu mai existe! Sau cei care se intersecteaza cu politica din An in Paste si nu au nici o idee despre democratie, despre forme de conducere, despre administratie (si in general despre nimic), dar vor alegeri (daca s-ar putea) in fiecare zi! :))

  12. Mie, emisiunea ta de aseară, pe care am văzut-o acum pe net, mi s-a părut excelentă.
    L-am ascultat foarte concentrată pe Marius Manole, cu care sunt parţial de acord, Piaţa încă nu ştie ce vrea, prezenţa lui la teatru e mai importantă decât prezenţa lui în piaţă (prin natura lor, actorii nu exprimă mulţimi ci individualităţi, altfel nu s-ar face actori)şi nu sunt de acord că, neavând o alternativă la preşedinte pe placul lui 100%, nu merge la vot.
    L-am ascultat şi pe B. Naumovici, chiar dacă e utopic spre S.F. – nu poţi schimba totul din rădăcini, brusc, nu-ţi dinamitezi casa fiindcă n-ai bani de termopane, mai dai cu nişte chit pe lângă geamuri…
    M-am enervat şi cu Valentin Stan (pe care îl de-a dreptu’ iubesc, de obicei), care a demolat Piaţa de la bază, dar aşa de inteligent, încât “icoana” ei a rămas neatinsă, l-am răbdat cu plăcere şi pe sindicalistul profesorilor, care, în fond, părea cel mai cu picioarele pe pământ…
    A fost o emisiune tare, cu final deschis, felicitări pentru că ai gestionat atât de frumos “menajeria” !
    Şi mulţumesc că mi-ai deschis ochii cu această ocazie: am descoperit ce nu-mi mai plăcea de la o vreme la Antena 3. Că ţi se anunţă “ce se dă”-ul şi “ce se cere”-ul problemei, plus rezultatul, încă de la începutul dezbaterii. Niciun vorbitor nu mai e surprinzător, toţi sunt conform aşteptărilor tale, satisfacţie tip “nechezol” la final.
    Ia uite că în emisiunea ta, după foarte multă vreme de uitat la Antena 3, nu ştiam încă de la început dacă Zmeul moare, Ileana se mărită cu Fătul Frumos, Izvorul Tinereţe Fără Bătrâneţe irumpe fix la ei, în spatele Castelului… Dacă înţelegi ce vreau să zic.
    Concluzie: ai avut o emisiune-experiment, mai tare ca Piaţa acestor zile.

  13. Are dreptate domnul Stan…daca nu se atinge macar cateva zeci de mii de oameni,cam asta e tot ce se poate obtine…un fior rece pe sira spinarii al celor de la putere si atat.
    Oarecum off topic vreau sa spun ca acum ceva timp faceam apel la intelegere pt acei oameni care se calcau in picioare pt 3 sarmale…ei! trebuie sa recunosc ca nici eu nu mai am atat de multa intelegere acum.Inteleg ca esti infometat…deci ai face orice sa obtii 3 sarmale…dar cand ti se da ocazia sa obtii mult mai mult decat acele amarate de sarmale,tu stai in casa la tv.
    Daca maine organizeaza vanghelie o “fasolica si carnati” cred ca vin cel putin 15 mii de oameni.
    Initial ma gandeam ca…na e Bucuresti,viata e mai usoara acolo decat in restul tarii si de-asta nu iese lumea in strada…Da’ stai asa…proteste au loc in toata tara…chiar si aici in Galati unde se aruncau pe burta pt 3 sarmale,si eu le luam apararea ca is amarati si morti de foame…si tot nu iese lumea.
    Poate nu o fi asa de greu cum credem noi…poate Grigore Lese avea dreptate domn’le.

  14. Pai stai asa k tu cel putin ai dat p blogul tau accept comm-uri si d la pdl-isti , cu toate k puteai sa l dai ignore. Dc t scuzi ? , nu am inteles

  15. @Curiosu’: esti de-o vesnicie pe blogul asta si n-ai fost in stare sa pricepi ratiunea existentei si functionarii lui. ce fac, ma scuz? =))

  16. Nici eu nu ma regasesc la @all. Nu dau niciodata lectii, nimanui. Sper insa ca am voie la o parere despre invitati, ca doar nu ma manifest aici ca sa dirijez emisinea! Niciodata nu am crezut ca meseria de jurnalist este usoara si distractiva. Uneori un mesaj ce suna a maars de aici!nu se prea potriveste @all.

  17. Ca sa nu mai zic ca Marius Manole, la un moment dat, a zis ca nu are pe cine alege, pt. ca toti sunt la fel (textul basisto-otv-ist la moda) si ca are doar doua optiuni: fie alege dintre PDL si USL (care sunt, cica, la fel) sau il alege pe dan diaconescu, moment in care mi s-a scurtcircuitat creierul pt. a 2-a oara! =))

  18. Ma rog…Asha poate sa vorbeasca oricine, dar in fapt tu poti sa faci ce vrei. Eu nu vad legatura. Si daca ai face propaganda opozitiei care ar fi problema? Doar nu traiesti in realitatea lor, ca doar nu le-a cumparat-o mama lor si au primit-o mostenire de pe la vreun cuscru, iar tu, prin implicatie ar trebuie sa te comporti ca pe tarlaua lor. Este o lume libera pana la urma.Este?!?!?
    Ma rog..Nu poti face chiar ce vrei ca esti controlat de propriile nevoi, dorinte, adictii si conditie de a fi. Dar poti sa ai sentimentul ca esti liber, chiar si daca doar mental. Exista un oarecare grad de libertate in aceasta realitate. Ca nu stim noi ce sa facem cu ea, asta este alta mancare de peste.
    Libertatea sub cea mai matura forma a ei este libertatea guvernata de lege, dar atata timp ca legile provin din intelecte de proasta calitate, si mai mult de atat, nici nu sunt respectate, este normal sa existe conflicte. Plus ca fiecare dintre noi are o viziune diferita asupra a ceea ce inseamna lege, iar multi dintre noi este posibil sa nu inteleaga ratiunea de a fi a legi, doar pentru simplu motiv, ca nu au fost educati in aceasta privinta.
    Pentru ca tocmai din acest motiv trebuie sa mergem la scoala de soferi inainte sa ne dam cu masina, ca sa nu intram cu masina in copac ca prostii, sau mai grav, sa omoram pe cineva din “greseala”. Saritul peste etape, cum ar fi coruptia si traficul de influenta, nu are nici o logica, tocmai din aceste motive. Adica, nu poti sa te pui in pat si sa adormi poet si apoi sa te trezesti diminteata chirurg. Daca o faci este posibil sa intri in sala de operatie, si sa faci o gramada de tampenii, iar apoi daca mai este cazul te mai razboiesti si cu pacientul.
    Porbabil ar trebui sa o lasam mai moale cu aceste lucruri pentru ca pana la urma o sa ne dam foc la tara ca niste imbecili.Probabil ar trebui sa ne gandim si la repercursiunile faptelor noastre, la oglindirea lor in real si realitate.
    Tocmai din acest motiv, educatia, privita ca si pilon de baza al societatii si al civilizatiei este foarte importanta. Educatia privita din toate punctele de vedere.

    http://www.youtube.com/watch?v=GFyUvlfZ8j0&feature=related

    M-as muta in Constanta doar ca sa il votez pe Radu Mazare care de fapt nu este un nonconformist ci este un om cu adevarat liber.

    http://www.youtube.com/watch?v=DiRROQQKmVQ

  19. Uite ca azi Partidul OTV Rolls Roice face brusc congres. Pun pariu ca “participanti” la manifestatiile din Piata vor fi primiti ca niste EROI, dar si memebri ai partidului/ Azi paita va fi confiscata de acest partid cu sediul la televizor. Pun pariu ca acesti “eroi” vor intra in structurile de conducere si astfel partidul DD Rolss Roice va confisca Piata.
    Este o greseala imensa a partidelor din opozitie ca a lasat sa se intample asta.
    Dar trebuie sa recunosc ca si presa are o orice vina – ca a lasat OTV sa minta. Nu sunt pentru zavera intre jurnalisti, dar DD nu mai este jurnalist ci PROPRIETAR de partid (pe langa bunuri fara numar, fara numar….di este culmea tupeului cum vorbeste el in numele saracilor). Cred ca in batalia cu puterea ati pierdut din vedere cat rau poate face acest partid de televizor.
    Azi Piata Universitatii a fost confiscata!
    Congresul lui DD Rolls Roice va fi dedicat numai Pietii!!!

  20. Domnule Ciutacu, miscarea din Piata Universitatii este asa de frumoasa ca merita un nume. Nu de partid politic, asa cum se grabesc unii sa o contureze, ci de miscare civica. Poate una dintre cele mai puternice si active organizatii civice care, din cate vad eu, mosteneste clar spiritul Pietii Universitatii din 1990. Eu as denumi-o Miscarea Piata Universitatii. Si as merge chiar mai departe, i-as acredita la toate lucrarile parlamentului pentru ca cei care isi asuma responsabilitatea mandatului parlamentar sa nu mai vagabondeze timp de 4 ani pe holurile Parlamentului Romaniei.

  21. Se pregateste un razboi in zona Iranului.
    SUA nu va risca sa fie o alta conducere in Romania, intrucat va desfasura operatii militare de aici.
    Daca incepe razboiul, probabil nu se vor tine nici un fel de alegeri in 2012.
    Speranta e o prostituata scumpa…

  22. Recunosc,nu stiu care sunt marile realizari ale Georgiei despre care ne vorbea dl.Bogdan Naumovici.Am incercat sa-l urmaresc cu mare atentie dar,recunosc din nou,nu am inteles(din vina mea cred)sistemul de conducere a Romaniei fara clasa politica.

  23. Bogdan Teodorescu a pus un diagnostic corect – lumea a iesit in strada din cauza ca societatea civila a fost confiscata de sinecuristi si securisti. Ce se striga azi in strada e ceea ce am fi vrut sa auzim de la acesti ‘dizidenti’ in ultimii 20 de ani, si mai ales in ultimii 3-4 ani. Prima lege de instituit este ca deasupra fiecarui semn de circulatie sa fie postate mesajele oamenilor, chiar daca zgarie retina (nu neaparat constiinta) celor de la putere. Puterea corupe, dar frica pazeste pepenii.

  24. Din câte știu și eu despre democrație,fiecare e liber să-și spună părerea…pro sau contra!
    Dacă vrei cu adevărat schimbare și te crezi deștept (ca individ în general) poți urmări o emisiune unde fiecare e LIBER șă spună EXACT ce vrea și ce gândește!Treaba cu condamnatul celui care nu are aceeași opinie ca tine ține de comunism (Nu ești cu noi,ești împotriva noastră și vei fi executat!)!
    Până la urmă,scopul nostru ca români ce suntem este SĂ SCĂPĂM DE BĂSESCU ȘI DE PDL PENTRU CĂ NU NE MAI REPREZINTĂ!
    JOS BĂSESCU!
    JOS GUVERNUL!
    JOS DICTATURA!

  25. Aveti dreptate,am tacut ca niste lasi, dar ne-a exasperat Marius Manole prin atitudinea de descurajare a oamenilor care incearca sa prinda curaj si sa protesteze.Ar trebui sa stie si Marius Manole ca nu exista democratie nici macar in multinationale, unde daca ai curajul sa le zici celor din managementul companiei ca trebuie sa respectam legea x pentru ca oamenii din cartierul y sa nu mai inghita otrava fara numar ai zburat a doua zi din companie pe motive de ‘criza economica’ pentru ca legislatia permite orice fel de abuz.

  26. Felicitari Victoras! Aseara AI REUSIT SA-I PUI IN FATA OPINIEI PUBLICE” PE NISTE CIUMPALACI’ ASAZISI DIZIDENTI, INDIVIDULALISTI ETC. Da ,sunt si din astia printre noi si nu-i putem acuza . Dar ai reusit intr-un mod deosebit CA TOTI’PRIVITORII’ sa-si faca o imagine reala cu ;INDIVIZI DE ACEST FEL’. NU TE SUPARA PE CEI CARE TE CRITICA CA I-AI ADUS PE TIPI ASTIA. Cine vede cu ‘ochii inteligentiei’ imaginile STIU CA NU AVEM NEVOIE DE oamneni care nu stiu unde e NORDUL. Multi prieteni care au urmarit emisiunea ta m-au sunat si m-au intrebat CE TE-A APUCAT. LE-AM SPUS SA VADA ‘PRINTRE RANDURI SI IMAGINI” si ca CU OAMENI DE FELUL CELOR CARE STAU CU C..UL IN DOUA LUNTRII …NU PUTEM FACE NIMIC. Inca odata te felicit!

  27. he he, lumea inca nu s-a dezvatat de meteahna
    judecarii lucrurilor prin prisma “eu vreau”
    ori a emotionalului. asta e punctul slab care
    face ca poporul roman sa fie atit de instabil,
    manipulabil, dezbinat si sa nu cistige batalii
    pe termen lung.
    cistigam doar uniti, reci si calculati in fata
    portocaliilor, indiferent cita “bucurie” am
    acumulat in toti anii astia in noi.
    dom’ profesor Stan si dom’ profesor Teodorescu
    sint doua minti analitice si care vad mai departe.
    nimeni nu a luat in calcul vremea schimbatoare;
    toata lumea s-a pliat pe “nu-s derbedei si nici
    agitatori in piata” si pe “jandarmii sint cu noi” si
    alte chestii, pina cind s-au sucit si-a reevaluat.
    cred ca in acest punct trebuie lasata prosteala cu
    “nu ne confiscati protestul” si coalizat atit cu
    USL, cit si cu sindicatele, indiferent de trecutul
    lor pestrit, altfel totul va ramine in coada de peste,
    iar situatia se va fisii, dezamagirea luind locul
    protestului, fapt mult mai periculos decit “dispersarea”
    protestatarilor prin “metodele specifice”.
    vreti protest “curat” cu “sufletul in rai si cu
    slanina-n pod” ? eu zic ca trebuie sa fim pragmatici.

  28. Draga Ciutacu Victor daca puteti investiga putin cazul de la 7:48 unde reporterul antena 3 este blocat sa filmeze persoana ce este in acel moment ridicata, respectiv tipul cu hanoracul alb, cel care mai apare pe diverse filmari drept un agitator si un “ultras” cred ca ati descoperii cu “stupoare”ca este jandarm in civil cu ordine clare de a agita multimea… Oare daca nu apare pe camerele de filmat poate fi trimis si in ziua urmatoare sa agite spiritele.. el “ultrasul” din Jandarmerie… respect

  29. Haideti sa va explic: anul trecut ati vazut adevaratul nivel de incultura al “cetateanului de rand” la varsta de 18-19 ani(bacalaureatul). Mergand pe premiza ca in fiecare an de la revolutie incoace a fost inregistrat un grad de “cultura” al “cetateanului de rand” mult umflat cu porci si alte vietuitoare de prin ograda, mie imi apare o intrebare: acum “cetateanul de rand” vrea sa fie auzit? Pacat ca atatia romani plecati pe afara nu au putut trimite acasa decat bani. De-ar fi trimis fiecare cate putin din cultura acelor tari… Sa fiti iubiti! Si va rog sa va mai maturizati!

  30. In primul rand respect,pentru dvs, pentru cei care au iesit in Piata, desi personal-ma apropiu de 60 de ani, si am inteles, dar nu-l respectec mesajul puterii ca ar fi mai bine sa o sterg, acolo unde…, pentru a nu mai incurca dezvoltarea Romaniei portocalii cu pensii, medicamente si alte chestii !!!- nu-mi plac galeriile. Politica cu fata mascate ne poate duce din lac in put, adica la dictatura. Aceti huliganii, evident manipulati de putere sau de altii, nu ne duc nicaieri. S-a facut, la un moment dat, referire la primavara araba. Doamne fereste, acolo se instaureaza teocratia. Bine ca multi nu stiu , la noi, ce inseamna cuvantul asta.

  31. Bai, fratilor, da multi si-au descoperit in ultimul idei pe care le intalnesti in cele mai neevoluate democratii:
    – unii vor stat care sa le protejeze statutul de privat, dar ei sa nu plateasca impozite;
    – altii vor democratie dar nu mai vor partide politice.
    -alta categorie ar vrea partide noi, desi abia scaparam de sutele de partide, dar sa le faca altii… ca ei nu se pricep sau n-au bani.
    -nu mi-e rusine nici cu formatorii de opinie care au spus ca ei, personal, dar nu indeamna pe nimeni, nu se duc la vot… ca n-au pe cine sa aleaga.

  32. *erata: lumea … s-a sucit si-a reevaluat
    (daca “tot vrem sa vorbeste romaneste” 😀 )

    stiti ce ma gindesc ? daca Nutzi vrea sa
    organizeze un miting propriu, in care sa
    arate ce bine o ducem, ce tare ar fi ca
    poporul suveran sa mearga si sa-si spuna
    pasul acolo 😉

  33. Treziti-va oameni buni! Naumovici e cel care a semnat campania pentru Proiectul de Exploatare la Rosia Montana! El manjeste insasi esenta acestei cauze a schimbarii pentru care marseaza. O manjeste prin lipsa lui de moralitate si patriotism. E un prefacut cu un scop ascuns. Un om care a facut reclame pentru Proiectul de exploatare de la Rosia Montana, un vanzator de tara, un om care sustine deschis proiectul asta iti inspira tie incredere si te face sa il urmezi? N-aveti minte! Cititi cine sunt fondatorii acestei cauze ‘impreuna 2012′, o grupare de economisti si marketeri care vor sa CAPITALIZEZE din aceste imprejurari. Oameni are nu inteleg esenta miscarii la nivel mondial, o elevare de constiinta care nu tine de bani si imagine. Si mai mult decat atat, Naumovici marseaza pentru o Romanie a diversitatii de opinie si el cenzureaza pe pagina de facebook a miscarii toate comentariile si opiniile cu care nu e de acord, a sters tot. B.N.:”In Romania pe care mi-o doresc e absolut normal ca oamenii sa aiba opinii contrare”.

  34. @Fuxi:nu tine argumentul tau,practic imi spui ca presa nu inseamna putere.Puterea informatiei.In orice democratie ,presa ,media in general inseamna o putere in stat.Daca isi asuma cineva riscul unei dezbateri,atunci isi asuma si urmarile.ok?Eu am prezentat niste urmari,reactia unora la ce s-a intamplat aseara.

  35. Mai dati-mji voie sa spun ceva (crerd ca mai la obiect de data asta): cred ca mai trebuie discutat ceva. Despre jurnalism si militantism. Am fost deranjata sa il vad pe Rosca Stanescu exhibitionandu-si dorinta de a intra in PNL, dar il ador pe Mircea Badea in postura de protestatar. Ma deranjeaza sa aud opiniile lui V.Stan pornite mai curand din frustrari personale decat din convingere, dar apreciez distanta pe care Victor Ciutacu o ia (prin prezentarea unor oameni cu opinii cu pareri diverse) fata de unilateralitatea unor opinii exprimate la Antena 3. Diferenta pentru mine este data de onestitatea celor care se exprima.
    As dori ca la Vorbe grele invitatii sa fie jurnalisti (de tv sau presa scrisa) care sa vorbeasca despre meseria lor. Toate astea ar avea valoare intr-o tara normala. Deocamdata nu suntem acolo.

  36. @Nina Balan: ce va determina sa apreciati
    ca d-l Stan este minat de frustrari si nu
    de ratiune ? 🙂
    De ce Mircea Badea este credibil venind
    in Piata si protestind in direct, iar alte
    figuri publice ce-s impotriva actualului
    regim de mult timp nu ?
    Cum apreciati gradul de onestitate ?
    Multumesc.

  37. @Irina

    Parafrazând: din percepții netrecute prin filtrul rațiunii se învață. Presa are putere, dar implicită. Deci, nu are responsabilități în afara contractului implicit cu cititorii, care se semnează și/sau reziliază cu fiecare apăsare pe butonul telecomenzii sau cumpărătură la chioșc. Este puterea votată cel mai des! Că politicienii (mai ales cei neoconservatori) consideră publicul prostimea care trebuie prostită și menținută așa, este altă treabă. Presa nu-i universitate, e mai degrabă școala vieții … nu poate decât să provoace percepția la limita la care purtătorul ei abulic să facă efortul să devină mai inteligent – să învețe.
    Ca să anti-parafrazez: Nu sunt toți la fel!

  38. as fi curios sa aflu, dintre cei de pe aici, cati au iesit efectiv in strada zilele astea, sau si-au manifestat public nemultumirea (adica nu in fatza oglinzii) .. iar daca nu, de ce nu ? nu militez pentru ideea ideea protestului public, nici pentru cea a pasivitatii.. e ca la votare, nimeni nu-i voteaza, dar se aleg ca din palaria magica..
    ps – discutiile cu familia si prietenii la bere, nu se pun 😀

  39. Buna ziua,

    Felicitari Victor si Felicitari Antenei 3 pentru atitudine, curaj ,si munca titanica depusa !

    Cu ochiul liber se vede ca tactica lui Basescu este sa traga de timp, ca:
    – sa vina gerul si oamenii sa nu mai iasa in piete
    – lumea sa se plictiseasca si sa nu mai vina la manifestatie sau sa renunte la a mai urmari protestul la tv ( devine un serial prea lung , plictisitor, fara o finalitate imediata).

    Totusi, a facut o greseala imensa: provocarea din 15 ianuarie cu ultrasii ( coordonati de jandarmerie, dupa modelul 13 iunie 1990), a proiectat Romania in atentia presei mondiale, de unde nu va iesi asa de usor, mai ales ca exista deja subiectul Ungaria. Drama Ungariei , ne avantajeaza din punct de vedere mediatic. Comparatia Orban – Basescu este usor de facut.

    In aceste conditii, nu cred ca vor mai putea fura atat de mult la alegeri. Lumea va protesta din nou daca se fura alegerile, si nimeni din aparatul de stat nu va mai risca pt un PDL muribund.

    Atunci, ce castiga daca trage de timp ?
    Vrea sa demobilizeze oamenii sa nu mearga la vot, prin diversiunea ” toti sunt la fel, nu avem pe cine vota”, pentru ca PDL sa insemne mai mult in totalul voturilor.
    Apoi va incerca sa sparga USL, si sa formeze un guvern , pe modelul Boc, decembrie 2008.

    Acum, sansele lui par a fi sub 1 %.

    Cordialement,
    DGSE

  40. Libertatea de exprimare şi diversitatea opiniilor sunt una, dar ceea ce se întâmplă de mult timp la OTV sigur intră sub incidenţa mai multor articole de lege. ❗

  41. “cola”:

    Dacă faci efortul să citeşti ce s-a scris în ultimele zece zile, îţi poţi face o listă minimală. 😉

  42. Pot sa raspund, dle Ciutacu?
    @sorin Evident sunt opinii, si opiniile nu sunt neaparat supuse judecatii fals/adevarat. Dar pot sa mi le argumentez: inconsecventa si umorile denota intotdeauna mai curand interesul decat sinceritatea unor afirmatii. Pot de exemplu sa presupun (cunoscand activitatea “militanta” a dlui Stan) ca momentul atacarii liderilor opozitiei ( victima colaterala, D.Voiculescu) se suprapune cu lipsa unei oferte a USL catre numitul domn? Pot. Nu vreau sa fac un istoric al parerilor dlui Stan de-a lungul timpului, dar am invatat in viata asta sa judec oamenii dupa consecventa atitudinii ( nu neaparat a opiniilor care se pot schimba evident). Nimic din ceea ce face/zice M.Badea nu iese din sfera personajului M.Badea. Ca imi place sau nu (si de multe ori nu imi place pentru ca detest vulgaritatea chiar jucata), M.Badea este conform cu el insusi (=inteligent, fin observator, excelent caricaturist etc.). Scriu pe acest blog (singurul spatiu public unde ma manifest) pentru ca indiferent daca EU sunt de acord sau nu cu V.Ciutacu, el merita ascultat pentru ca (m)-a convins ca singurul stapan de care asculta este el insusi.
    Cietesc ce scrieti dvs si alti cativa pentru ca logica argumentelor se inscrie intr-o logica a caracterului. Pot continua dar chiar nu cred ca este cazul.
    PS. Mai e si altceva (poate fi o prejudecata, dar sunt femeie si am dreptul mai mult decat barbatii sa fiu7 subiectiva:)): cei cu studii la fara frecventa devin (de foarte multi ori) intelectuali frustrati.

  43. @cola: tare ! :))
    eu zic sa protestam cu CNP-ul in Piata la vedere
    si cu mentiunea sub el: nick-ul meu de pă blogu’
    lu’ Ciutacu este “…” =))
    in felul asta putem sti cine, ce si cum 😀

  44. JOS ” TIRANOZAURUS CICLOPUS”
    JOS SECURISTII PRESPALATI SI VOPSITI IN PORTOCALIU…

  45. Domnule Ciutacu,
    …ma gandeam asa, la blestemul ESCU. De la Ceausescu incoace , toti presedintii au fost Escu si au facut un mare rahat in tara. Probabil va urma Si Antonescu. Care-mi inspira incredere. Deocamdata. Sper ca soarta tarii sa se schimbe , in bine si sa scapam naibii de blestem. Si pentru asta protestez, de o saptamana incoace. In fiecare zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.