Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Jocul agricol pe greşeala adversarului

Jocul agricol pe greşeala adversarului

agricultorul

Băsescu a început să greşească. La fiecare ieşire în scandalul creditului agricol, se afundă. Şi Ponta, aflat la primire, joacă pe greşeala adversarului. Trei etichete rămân lipite pe el: 300 hectare, un milion euro, CEC. În ciuda încercării parţiale de transparentizare, publicarea contractului de creditare, rămân teme în suspensie.

– Cine şi de ce a decis la CEC majorarea plafonului de creditare pentru persoane fizice, în cazul Ioanei Băsescu, cu 60% (doar Comitetul Director şi, eventual, Consiliul de Administraţie ar fi putut aproba, numai cu respectarea statutului)?
– Cum a reuşit CEC, regina birocraţiei româneşti, recordul de 6 (şase) zile până la aprobarea creditului, respectiv 9 (nouă) până la eliberarea banilor? La ce sucursală s-au depus cererea de creditare şi dosarul?
– De ce a acceptat CEC supraevaluarea terenului cu 24% (de regulă, băncile subevaluează)? Dacă Ioana Băsescu intră în incaapacitate de plată, execută garanţia pe terenul de 4,6 milioane lei şi-l vinde prin absurd la 7 milioane lei (evaluarea=, cine plăteşte diferenţa până la 10 milioane lei? Există garanţii colaterale?
– Cum se întâmplă coincidenţa că italianul vânzător al terenului are aceeaşi adresă de reşedinţă la Monte Carlo cu Zoltan Boszormeny (fondatorul Luxten)?
– De ce părţile au apelat la serviciile notarului public Liuba Alexandrescu, recent arestat în dosarul fraudării BRD (unde printre martori au fost cuscrul prezidenţial Bebe Ionescu şi consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, omul care a făcut pe consultantul agricol în cadrul procdurii de achiziţie)?
– Cum garantează notarul public creditat, pe următorii 30 de ani, un venit lunar minim de 450 milioane lei vechi, astfel încât să fie eligibil pentru achitarea ratei lunare de 300 milioane lei vechi?
– CEC a mai dat in 2013 vreun astfel de credit persoanelor fizice?
– Cum rămâne cu telefonul de avertizare dat de preşedintele statului ministrului de Finanţe să nu-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC, nominalizat la conducerea băncii cu susţinerea PDL? De ce, dacă era atât de grijuliu faţă de credibilitatea sistemului bancar, nu a făcut acelaşi lucru şi în cazul preşedintelui Eximbank (susţinut de PSD la nominalizare)?

Conditii

UPDATE: Consilierul guvernatorului BNR confirmă că doar Comitetul Director al CEC, condus de Grațian Ghețea, putea aproba depășirea prin excepție a plafonului de creditare pentru persoane fizice

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “Jocul agricol pe greşeala adversarului

  1. pentru ca betivu POATE si-si permite. stie ca nu poate pati nimic (“in cativa ani vreau sa trec terenul pe numele meu…” – din ce bani o sa plateasca?!)

  2. Radu Ghetea a revitalizat CEC-ul, asta e meritul lui dar a dat cu bata-n balta cu creditul asta… Problema e ca astia (basestii) au inceput sa faca toate lucrurile prea pe fata cu o nonsalanta de te lasa perplex. Dar, pe de alta parte, se poate asa pentru ca oricum nu li se intampla nimic. Nu am vazut pe nimeni sa iasa sa protesteze ca din banii lor s-a dat un credit care nu trebuia si mai mult, sa protesteze impotriva bancilor pentru ca daca vrei un credit de 5000 E, sa zicem, te cauta si in fund…

  3. Nu cred este cineva cu mintea limpede care sa nu priceapa ce se intampla de fapt. Acest personaj politic mizer, cel mai conflictual cunoscut de mine pana in prezent, nu respecta nici o lege si nu are un minimum de bun simt. Ma intreb la ce dracu’ i-or fi trebuind atatea averi, le ia cu el in mormant? Nu se jeneaza de mizeria in care traieste cea mai mare parte a populatiei acestei amarate de tari? Eu tot sper sa se intample ceva, sa-l judece cineva. Este penibil ce se intampla in Romania.

  4. A vrut sa fie fermier,s-a dus la banca si a aflat ca nu se incadreaza,bun!De ce nu a luat creditul de citi bani se incadra el si cumpara 100 de ha,nu 300?
    Si mie mi-ar fi placut un x3 sau un rover,insa m-am incadrat la o skoda!Ce sa fac,sa amanetez viitorul copiilor?Apropo,Ioana nu va avea avea si ea familie,sot,copii,concediu maternal?Sigur toate astea se iau in calcul la acordarea unui credit pe 30 de ani unei femei de cariera singura,sanatoasa,nemaritata,nu?Celelalte amanunte date mai sus sunt deja un cap de pod pe care nu stiu daca politicienii puterii vor avea cojones sa le foloseasca.
    La nivel mai mic sunt sigur ca multi politicieni au facut si ei miscari de genul asta,multi chiar il admira pentru tehnica si dibacie pe Basescu!
    De ce n-or sta oamenii astia linistiti?Lacomia,oare?

  5. “Documentatia de credit necesara clientilor PF care realizeaza venituri din activitati independente este, dupa caz:
    – copie dupa actul legal in baza caruia practica o profesie liberala si din care sa rezulte ca desfasoara profesia respectiva de cel putin 6 luni
    – certificatul de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului
    – declaratia de impunere finala pentru anul expirat
    – decizia de impunere pe anul precedent
    – decalaratia estimativa pentru veniturile pe anul in curs
    – certificatul fiscal din care sa rezulte venitul net obtinut in anul anterior solicitarii creditului
    – certificatul de inregistrare fiscala
    – declaratia de venit global
    – registrul de incasari si plati pentru ultimile 6 luni
    – acordul privind interogarea bazei de date a Biroului de Credit, a Centralei Riscului de Credit”
    cam astea sunt actele ce trebuiau depuse pentru a dovedi un venit lunar de minim 48.000 lei astfel incat sa primeasca o rata de 32.000 lei
    asa ca spoiala aia de acte publicate e praf in ochi

  6. Sint un bolnav icurabil am o pensie modesta am fost sa iau/incerc credit pt uz personal mai bine zis pt a-mi face o proteza dentara de la banca in speta va imaginati ca mi sa fac lehamite de acctele cerute…ca in final sa NU mi se acc creditul.Nu era vb de multi bani maximul 15milioane vechi.Si acum sint porno in gura…sper in schimb sa ma ierte DUMNEZEU repede si sa nu mai fie nev de nimic,nu de alta dar am multe pastile zilnic si tre sa maniinc altfel nu vor mai face fata omeranul,reatidina,nospaul si multe altele care le iau acum pt dureri.

  7. Pana la urma este decizia bancii ce si in ce conditii accepta ca si garantii, si evident ca profilul cumparatorului conteaza mult.
    Daca eu si Victor Ciutacu ne ducem maine sa cerem acelasi credit, cu aceleasi venituri, Victor Ciutacu are sensibil mai multe sanse sa il primeasca intrucat ca persona publica are un profil de risk mult mai scazut. La fel se intampla cu orice persoana de notorietate.

    Cat despre conditiile standard, de la anumite sume incolo nu se mai aplica. Eu sunt foarte departe de veniturile unui notar si mult mai departe de sumele vehiculate in cazul asta dar sunt incadrat in categoria client premium ceea ce imi ofera acces la conditii negociate in afara ofertei standard a bancii (am obtinut credit cu DAE cu 25% mai mic decat cea mai buna oferta publica a bancii, am zero comisioane pentru orice fel de operatiune la conturi, rate de schimb mai bune ca la orice casa de schimb, samd).
    Apoi, fiind client premium automat inseamna ca de ceva ani rulezi toate veniturile si operatiunile tale prin ei, ceea ce inseamna ca ei stiu exact cati bani faci si de unde faci banii aia si cati cheltui si pe ce ii cheltui. Asta inseamna automat mult mai putina birocratie pe partea de risc, mult mai putine acte necesare, deci o perioada mult mai mica de acordare.

    Si peste toate astea, persoana in pricina este si VIP, fiica presedintelui…din punctul bancii de vedere, zero risc.

  8. Nu vad neaparat o problema acordarea acestui credit, mai degraba ar trebui explicate sursele veniturilor. Teoretic, un notar bun poate face fata unui astfel de credit (sunt notari mediocri in SB la care sumele astea nu sunt de speriat). Totul e sa nu aibe venituri de pe urma unor contracte dubioase. Daca poate dovedi asta tot respectul, daca nu, atunci are intr-adevar o problema.

  9. Io cred ca, dimpotriva, ala care a gresit este Ponta, ca i-a dat munitie lui Base. Sa nu uitam ca proprietatile si conturile pesedistilor nu-s chiar asa subtiri. Iar el, prin contrast, a vrut sa ia si el, ca omu’, un credit, dar nu s-a calificat!…  Ar fi multe de spus aici. Si cu temei! O parte, in cele ce urmeaza. Voi incerca sa ma raportez la punctele tale, in ordine.

    Consilierul guvernatorului BNR a spus că, în cazul CEC Bank, oferta privind creditul pentru cumpărarea de terenuri care prevede o valoare de maximum 700.000 de euro (sau echivalent lei) este aşa-zisul „împrumut la raft“, care poate fi accesat printr-o cerere. Dar că, în funcţie de nivelul garanţiilor şi de venituri, se pot face excepţii. Iar in cazul acestora dobanda este negociabila. Desi bancile nu dau, pentru clientii persoane fizice, imprumuturi “la raft” care sa se apropie de un milion de euro, totusi, urmare acestui proces de negociere, de la inceputul anului 2013 si pana la sfarsitul lunii septembrie fusesera acordate 323 de credite cu o valoare de peste un milion de euro. Mai precis, în primele nouă luni din 2013, băncile au acordat 279 de credite în euro, 30 în franci elveţieni, 11 în lei şi trei în dolari, fiecare cu o valoare ce depăşeşte echivalentul a un milion de euro.

    Cat priveste dobanda, de aici rezulta ca Ioana Basescu a cam luat teapa, ca dobanda putea fi cu macar 0,5% mai mica.

    Mitul cu CEC banca lenta este fals. Acum trei ani aveam nevoie urgenta (intr-o saptamana lucratoare = 5 zile) de ceva bani (nu multi, jdemii de lei) si am aplicat la doua banci, din care una CEC-ul. Am cardul de salariu la alta banca, asa ca am depus la CEC dimineata, pe la 9-10 un extras de cont scos acasa la imprimanta de pe internet bankingul, iar seara am fost sunat si mi s-a spus ca e totul OK si sa aduc a doua zi dimineata adeverintele de venituri si extrasul de cont, de data asta semnate si stampilate. Dupa-amiaza urma sa primesc banii in cont. Nu am marsat pentru ca trebuia ca ori sa imi mut cardurile la CEC (retea subtirica), ori sa deschid un cont curent la CEC si sa il alimentez lunar, chestie neconvenabila. Asa ca am preferat banca unde aveam cardurile. In trei zile de la initierea procedurilor aveam banii in cont, la un pret putin mai mare decat la CEC, care mi-I dadea de pe o zi pe alta.

    Cu evaluarea gajurilor… Vrei sa iti povestesc cum se negociaza cu evaluatorii valoarea bunurilor?!… Evident, totul legal, ca si ei au marje de minim si maxim, coficienti de multiplicare si devalorizare etc.etc.

    In rest, o singura observatie: suma veniturilor suplimentare valorii creditului nu e procentuala decat la veniturile mici (5-6000 lei lunar / familie). La cele mari veniturile lunare minime se calculeaza ca suma dintre rate si o suma variabila, intre 2000 si 6000 de lei / membru de familie. Iarasi, prin negociere.

    Repet, creditul asta ii va folosi lui Base sa atraga atentia supra opulentei multora dintre liderii USL. Dar asta o s-o vedem cu totii in cateva (una-trei) saptamani. Deocamdata e prea devreme, iar buboiul trebuie lasat sa se umfle mai tare. Ca explozia sa fie mai remarcabila.

  10. urmeaza hăhăhă-ul

    e simplu. tocmai se relaxara conditiile de achizitionare a terenurilor pentru straini. Asteptam sa vedem cum le vinde la suprapret vreunui inocent strain care nu are nicio legatura cu nimic din tara asta.
    Doar tre sa implineasca omu’ sintagma “Mai un teren, mai un hăhăhă”

  11. @alphas: dincolo de opulenta pesedistilor, date fiind dezvoltarile, eu zic ca Basescu o sa iasa rau de tot din asta. pentru ca raman lucruri ca stampilele: 300 hectare, un milion de euro, CEC, telefonul dat lui Chitoiu. sa asteptam si zilele viitoare 🙂

  12. Ca imagine publica sigur ca Base poate sa iasa sifonat. Dar poate iesi si in castig. Un fel de joc cu manta. Dupa mine, singura chestie de vulnerabilitate reala in istoria asta este povestea cu telefonul dat lui Chitoiu. Asta depinzand si de ce anume or fi vorbit. Ca poate iese Base cu o stenograma si …
    Intre timp io-te ca baietii incep, incet-incet, barajul de artilerie

    Zi buna!

  13. Sintem in plin Twilight Zone.Nu ne mai mira nimic,nu ne mai sperie nimic.Nerusinarea e frate cu romanul.

  14. @alphas: evident ca baietii contraataca, da’ faptul ca Voiculescu-i latifundiar si antipatic maselor nu sterge mizeria bugetarului-milionar Basescu

  15. Mai e o chestie despre nu s-a discutat si anume, conform declaratiei lui, cum poate Basescu sa preia “cat mai repede” creditul pe numele sau? Scoate de la saltea sau isi vinde “memoriile”?

  16. Intr-o tara cu nivel mediu de civilizatie, oamenii ies in strada la protest(si nu 2-3000 intr-un oras, fie el si capitala) si nu inceteaza pana ce presedintele acelei tari nu demisioneaza si accepta sa-si asume responsabilitatile/faptele. Pentru indiferenta(pasivitatea unui neam de oameni de a fi uniti si a reactiona) insa, consecintele vor fi costisitoare.Baselu o sa bage eschiva si va fi pe banii nostri toata scrofosenia regizata intre 2 tabere politice.In loc sa beleasca ei ochii si urechile la protestele noastre, vom beli(iarasi) noi ochii si urechile la asa zisa “confruntare politica” cascand gura la numele sonore patate in schimburi de replici.Deh, e caternica frate!Si ne place…place-place-place!

  17. deocamdata ioana basescu a platit vro 300k euro. a luat 4,6 mil lei da inapoi 10,8 mil lei(in 30 de ani e adevarat). la neplata banca vinde imediat terenul si recupereaza toata suma+ ceva suplimentar. nu prea e clara tzeapa data statului. adica nu e concesiune pe 3 lei ha insula mare a brailei,nu e livrare energie electrica grivco-metrorex, nici furnizare de soft catre institutii publice prin incredintare directa. alphas a spus-o cel mai clar ,usl o sa primesca un bumerang in bot de nu vor sti pe unde sa mai ingroape problema. cand creezi un precedent cu comisiile astea deschizi o cutie a pandorei.

  18. Victore,

    1. Terenul a costat Eur 1.3 mn, din care banca a pus ~ EUR 1 mn. In cazul in care Ioana Basescu face default la imprumut, banca preia terenul si-l vinde. Daca pretul de vanzare este peste EUR 1 mn (sau peste ce a mai ramas din principalul imprumutului) diferenta se restituie proprietarului. Daca diferenta este mai mica banca se indreapta impotriva proprietarului recuperarea diferentei din vanzarea altor bunuri. In cazul Ioanei Basescu, apartamentul din Baneasa este un activ destul de valoros care va compensa, cel putin partial, pierderea.

    2. In cazul imprumuturilor pentru persoane fizice nu se cer garantii ca la cele pentru persoanele juridice. Se ia in garantie activul cumparat si se face o analiza a veniturilor din trecut si se presupune ca acea persoana le va avea si in viitor (fiecare banca are un score card).

    3. Pamantul a fost cumparat in scop de business. Daca pe cele 300 de hectare se cultiva grau, potentialul recoltei este intre 1200 si 1500 tone (cel putin), care in conditiile unui pret relativ scazut (asa cum este in acest an) ar genera venituri intre 180 si 220 kEur. Din cate stiu proprietarii primesc 17.5% din valoarea productiei, ceea ce inseamna ca Ioana Basescu va primi intre 32 si 40 kEUR pe an. Adica in 30 de ani, pamantul “plateste singur” rata imprumutului, urmand ca proprietarul sa “aiba grija” de dobanda. Calculele astea sunt facute in “worst case scenario”.
    Prin urmare, cred ca riscul bancii este mai mic decat in cazul unor imprumuturi acordate pentru achizitia unui apartament.

    Raman, evident, de clarificat alte intrebari/coincidente pe care le-ai mentionat. Dar asta ramane pentru voi sa le clarificati si pentru noi sa le citim si sa le comentam:)

  19. Si inca ceva: am un prieten care si-a cumparat un apartament care a costat mai mult de EUR 1 mn, pentru care a luat un credit de ~750 kEur la o dobanda de EURIBOR + 2%. Imprumutul a fost luat de la o banca privata (multinationala) si l-a obtinut in fix o saptamana. Asta se intampla acum 2 ani.
    Deci, rapiditatea cu care s-a dat creditul nu este iesita din comnun.
    Si apartamentul nu produce venituri; doar costuri.

  20. @big Gradu’: desigur tot ce se spune despre presedinte nu sunt decat calomnii ale unor elemente dusmanoase, certate cu etica ….
    -” pamantul “plateste singur” rata imprumutului” imi aduce aminte de povestea cu un om sarac (cu duhul) care dupa ce si-a cumparat 2 oua visa ca va avea 2 gaini care ii vor face cateva mii de oua din care vor iesii alte jdemii etc.

    si pentru ca tot te-am invatat progresiile aritmetice socoteste tu cat a fost averea initiala a baseascai.

    hint: sa calculezi in dubla precizie ca iti va da multe zerouri INAINTE de virgula

  21. As fi tare curios cum ati fi comentat daca despre acest imprumut se afla nu din gura lui Basescu ci pe “surse”.
    Cat despre modul in care a fost acordat imprumutul ar trebui sa fim prea naivi sa nu acceptam faptul ca a contat ca doamna e fiica presedintelui. Insa daca chestia e legala si banca acoperita chiar nu inteleg de ce se face atat caz.
    Poate ca Ioana s-a dus pur si simplu fara nicio interventie, insa functionarii stiind cu cine au de-a face s-au miscat mai cu talent.
    Asta doar in cazul in care,repet, imprumutul e legal si banca acoperita.

  22. Amoralitatea familiei marinarului este evidenta de mult timp! Intrebarile D-voastra sunt normale. Ceea ce s-a intamplat la nivelul cel mai de sus al Statului releva iresponsabilitate politica care-l sterge definitiv din istorie!

  23. Pe principiul ” suna un prieten” , orice se poate in tara asta. Pe mine ma sperie lipsa de reactie a populatiei, a organelor de ancheta, etc. Am vazut acum cateva zile ca se poate face o expertiza rapid, daca interesul o cere…cazul srs.

  24. Interesant calculul facut ieri in emisiune, dar plin de greseli. S-a comparat un potential pret de peste 10 ani cu actualul pret si s-a afisat cate milioane o sa castige. Complet gresit. Ori trebuia actualizata suma de peste 10 ani in prezent, ori estimata valoarea celor 4500 EURO peste 10 ani. Nu are logica sa compari un euro de acum cu unul de peste 10 ani (intervine inflatia.
    Si apropo. Sunt povesti cat o sa valoreze terenul peste 10 ani. Pe termen scurt sigur o sa creasca, dar pe termen lung sa estimezi valoarea e o adevarata ghicitoare (20.000 EURO mi se pare mult prea mult).

  25. Ionel Zlate si altii- problema nu este ca Ioana Basescu a luat un imprumut si ca va putea sau nu sa-l restituie ci “MODUL” cum l-a obtinut.Voi astia puteti sa-mi spuneti,dar cinstit,de ce era nevoie ca un procuror sa fabrice un dosar penal,sa faca verificari,sa se prezinte un consilier prezidential sa puna si el pile si sa-l izgoneasca pe chinez si peste toti sa telefoneze Basescu sa nu fie schimbat Chitoiu fiindca stia sigur ca sint aspecte ilegale aici ?

  26. @buful(l)
    Nu tot ce se spune despre Base este fals, dar s-a dovedit ca multe din cele spuse sunt facaturi de presa pornite de la securisti ca SRS si Felix (traficul de arme facut de Mircea Base, spalarea de bani din 2004, lovirea pustiului din campania din 2004, etc.)
    Daca gandesti prin prisma logicii lor bravo tie; iti va merge bine in viata.
    Eu doar am incercat sa spun ca Base a cumparat un activ care produce bani nu doar consuma (asa cum se intampla cu apartamentele si casele pe care le cumparam sa locuim in ele). Prin urmare, Base nu conteaza doar pe veniturile fiicei lui, ci si pe veniturile viitoare din agricultura, care s-ar putea sa nu fie neglijabile.
    Tu faci parte din categoria celor care cred ca SRS si Felix au fost onesti atunci cand au aruncat pe piata falsurile despre spalarea de bani din 2004. Doar ca s-a dovedit ca singura spalatura s-a facut la creierul tau.

  27. @bigradu: hai, las-o jos cu falsul despre lovirea copilului! pe bune, esti om rational…

  28. @bigradu

    sut curios cine o sa cumere graul ioanei basescu si la ce pret.parca vad ca un kg de grau de la base devine mai scum decat un kilogram de aur :).

  29. Victore,
    Din cate am inteles, filmul prezentat de Razvan Dumitrecu si produs de Paturiciu avea discontinuitate in watermark, ceea ce reprezinta un dubiu asupra autenticitatii filmarii.

  30. oricate discontinuitati ar fi avut, nu i-a mutat nimeni din pixeli falca pustiului. eu stiu si cine a filmat momentul 🙂

  31. Pustiulica ala nici n-a stiut ce i s-a intimplat.Dupa ce si-a luat-o in mecla a continuat sa-l priveasca surizator pe Base ca si cum asta l-ar fi mingiiat.Inocenta copiilor,sa-ti vina sa plingi nu alta.

  32. #santinela – sa o luam pe rand:
    – faza cu procurorul e o intoxicare. daca ai fi cautat si alte surse ai fi aflat ca exista o investigatie in zona Calarasi inca din 2012. chesti verificabila la DNA. investigatie care viza verificari in comuna Nana si nu se referea direct la terenurile din tranzactie.
    – nu exista nicio dovada in ceee ce priveste actiunile consilierului ci doar presupuneri a celor de pe la A3. daca omul era in timpul liber putea sa faca ce vroia. cat despre faza cu fugaritul chinezului, asta nu stiu de unde a mai iesit.
    – telefonul pe care Chitoiu l-a primit a fost de natura sa ii atraga atentia asupra faptului ca presedintele CEC are un anumit mandat si ca nu ar fi legal sa il schimbi pe motive politice. dovada ca si Antonescu a spus acelasi lucru: nu are ce mandat sa ii dea lui Chitoiu pentru ca nu partidul schimba presedintele CEC.
    Poate ca modul de acordare nu a fost tocmai … profesional acordat, dar sa vii cu povesti din astea cu chinezii fugariti si procurori care ancheteaza, fara sa ai dovezi ci doar povesti ale unor asa-zisi ziaristi, e prea de tot.

  33. @Ionel Zlate: tu te uiti si la televizor sau numai pe punctajele portocalii de comunicare? Radulescu a zis, cu gura lui, de chinezi, iar Papici verifica daca terenul mutat de la Fundulea la Nana (adica inclusiv parcela 28, a lui Basescu) a generat vreo problema penala

  34. Multumesc Victore ! Ionele tata ai dreptate,Radulescu s-a dus seara la comisia aia,la aia cu terenul,la usuit noaptea(adica-n timpul liber) pe chinez nu dimineata fiindca era in timpul serviciului. Habar nu ai cum se “lucreaza” un dosar penal, Ionele draga, pentru a obtine “legal” ce-ti doresti.
    Ce sa faci basistii ca tine numai “racnesc” nu gindesc !

  35. Bigradu,

    să ştii că ajunsesem să te respect, aşa băsist cum eşti. Nu mă aşteptam s-o scoţi p-asta cu pixelii albaştri din cazul lovirii copilului. Până aici. Ţi-ai dat cu firma-n cap, din punctul meu de vedere.

    Cred însă că amândoi vom trece cu bine peste asta. 🙂

  36. Eu cred ca nu este nimic ilegal, discutabil daca este imoral…multi care acuza au pacatele lor profunde, gen SRS!

  37. Asa este Victore, sa nu uitam ca Rascoala de la 1907 a pornit de la arendasii evrei. Bine punctat!
    P.S. @Violet,eu, ca individ cu profesiune liberala, ma nu asteptam sa nu spui un cuvintel despre noile taxe, care sunt aprobate si de PNL.

  38. E de-a dreptul tulburatoare integritatea morala care li s-a sculat basistilor, dupa cum vad p-aici… Nu se mai poate cu oameni ca SRS in presa/politica romaneasca… SRS a fost tot timpul un securist ticalos, dar va convenea cand facea ticalosiile pentru voi si va revoltati acum, cand le face impotriva voastra! De unele va folositi chiar si acum, cand el va este adversar… De pilda, Monica Macovei – om de drept, chiar o zeita a justitiei, care n-ar trebui sa vorbeasca decat in baza unor probe indubitabile – clefaie si acum, dupa noua ani, cu acelasi apetit, cacatul ala puturos cu “stenogramele PSD” din 2004, desi nu le-a demonstrat nimeni autenticitatea pana acum. Oare stenogramele alea, publicate de SRS in trei volume la propria editura, in plina campanie electorala, n-or fi avut si ele niste “discontinuitati”? Sau poate au fost (si ele) niste facaturi de presa, de la cap la coada? Iar Macovei vorbeste si acum, in emisiuni si interviuri, despre ele ca despre niste adevaruri care nici nu mai trebuie probate: “Sa ne aducem aminte ce scria in stenogramele PSD!” Daca cineva aduce in discutie dosarul “Flota”, care in 2004 ajunsese in instanta, Macovei raspunde, invariabil, in acelasi fel, de noua ani: “E un dosar politic, am vazut cu totii, in stenogramele PSD, cum Nastase si Stanoiu controlau justitia.” Repet, n-a demonstrat nimeni (cu probe audio) daca discutiile redate acolo chiar au avut loc. Sigur, au fost confirmate de doua persoane care, in ochii mei, n-au nicio credibilitate: Cosmin Gusa (care la data aia facea parte din tabara adversa, Alianta DA) si, (nicio) SURPRIZA, Mircea Geoana (la asta nici nu ma mai obosesc sa spun de ce nu-l cred).
    In schimb, in campania din 2009, cand a fost pusa in fata IMAGINILOR FILMATE in care Basescu loveste copilul ala, Macovei devine irational de prudenta, chiar si pentru un om de drept, si refuza sa se pronunte inainte ca un expert sa certifice autenticitatea filmarii. E de spitalul de nebuni sau nu?! Adica n-ai niciun dubiu asupra unor texte care puteau fi scrise de oricine dar ai dubii cand vezi o filmare cat se poate clara? Si femeia asta ne-a reformat justitia!
    Iar discutia despre trucarea filmului lui Patriciu e penibila… Cat de prost ar trebui sa fiu, sa cred teoria asta, cand Basescu a refuzat sa faca public raportul de expertiza a filmarii?! Ce motiv a avut sa nu-l dea presei? Nu era nimic personal acolo, nu i-a cerut nimeni sa-si puna pe Youtube filmul ultimei colonoscopii. A extras doar o fraza care sa-i serveasca lui, din care sa reiasa ca integritatea filmarii a fost afectata. Big deal! Dar la prosti merge…

  39. Adrian,

    Da? Înseamnă că mi-am câştigat atenţia ta, dacă aveai aşteptări de la mine. 🙂

    P.S. 1. Eu cu Bigradu “m-am mai conversat”, ca să zic aşa.
    2. În general, eu comentez despre oameni; anumiţi oameni. 😉
    P.P.S. În rest, a scris foarte bine BUBULEA.

  40. Celor ce (inca) mai incearca sa mai gaseasca explicatii in privinta legalitatii sau a moralitatii lui (Basexu&familia)&co. : fratilor, pe ce planeta ati umblat in ultimii 8-9 ani?
    Sau cei ce (inca) mai compara nazdravaniile lui (Basexu&familia)&co cu ghidusiile altor forme de taratoare din peisajul politic romanesc : fratilor, cate generatii cu ADNul vostru mai trebuie sa se nasca si sa moara, pana a stabili ca ACEASTA LOGICA A COMPARATIEI DINTRE NEGATIV SI NEGATIV, NU REPREZINTA UN CRITERIU DE IMBUNATATIRE A CLASEI CONDUCATOARE(chiar si a celei de scara de bloc)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.