Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Întrebările la care n-a răspuns nimeni

Întrebările la care n-a răspuns nimeni

– Sâmbătă seara au avut loc violenţe-n Piaţa Universităţii cu aşa-numiţii ultraşi în prim-plan. Duminică, Antena 3 a anunţat, încă de la ora 14, că aceştia vor reveni la 18. De ce nu au fost izolaţi de jandarmi preventiv?

– Astăzi, ultraşii şi-au anunţat public, de acum două ore, revenirea. E suficient timp pentru organizare sau îi rugăm frumos pe oamenii cu glugi şi fulare să ia pauză o zi?

– Membrii galeriei dinamoviste prezenţi duminică seară la manifestaţie sunt membri UNPR? Câţi dintre ei au participat la campania electorală a lui Neculai Onţanu?

– Serviciul Român de Informaţii (SRI) mai monitorizează activităţile grupărilor anarhiste şi/sau subversive? Dacă da, i-au scăpat ăştia din vedere sau a anunţat din timp Jandarmeria, care nu a luat absolut nici o măsură de prevenţie şi izolare?

– De ce n-au putut 1000 de jandarmi să apere Piaţa Unirii de nişte zeci de sceleraţi? De ce, sâmbătă şi duminică, jandarmii au ridicat de pe stradă oameni paşnici?

– De ce, în condiţiile în care erau devastate magazinele şi mobilierul stradal, tunurile cu apă au fost folosite abia la câteva ore de la primele violenţe? Unde erau scuturile?

– Autorităţile statului nu au convocat o celulă de criză, pe motiv că nu e o situaţie de criză. De la câţi răniţi în sus şi care-i numărul minim de cartiere în flăcări pentru ca situaţia din Bucureşti să fie considerată de criză?

– Vasile Blaga a fost forţat să demisioneze pentru câteva caschete aruncate în curtea Palatului Cotroceni. La Traian Igaş nu se aplică aceleaşi criterii de evaluare?

– Există intenţia instituirii stării de necesitate şi, pe cale de consecinţă, a limitării unor drepturi cetăţeneşti, printre care cel la organizarea de adunări publice?

– Când vine premierul Boc să-i viziteze pe răniţii Carmina Othman şi Petre Nichita?

– De ce continuă să tacă Traian Băsescu, preşedintele României şi şef al CSAT?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

225 thoughts on “Întrebările la care n-a răspuns nimeni

  1. Replica asta cu “platiti din banii nostri” am auzit-o foarte des, uneori nu prea este veridica.Jandarmii , ca si alti bugetari, au simtit foarte tare pe proria lor piele masurile de austeritate luate de acest guvern.Ce nu a spus nimeni este faptul ca oamenii astia, cu toate ca li s-au taiat salariile, ca nu si-au primit banii de echipament, actioneaza in situatii de urgenta(politia ce face?), lucreaza de sarbatori sau sunt chemati in situatii speciale(mineri :), inundatii,revolte).Ce iar nu spune nimeni este faptul ca nu au voie sa comenteze, sa aiba sindicat sau sa se impotriveasca ordinelor…
    Credeti ca tara asta este formata doar din huligani & manifestanti, jandarmi si presa?Restul lumii unde este, comenteaza pe bloguri / facebook?

  2. @Crisy: nu judeca atmosfera de la universitate…Acoloa cum sunt mai mult tineri, pe de o parte, iar pe de alta parte e f. frig…daca oamenii aia nu se misca, nu sar, nu bat din palme, ingheata acolo de frig! Nu poti sta ore in sir nemiscat, scandand ca un robot….Sunt niste oameni admirabili!

  3. Am si eu o intrebare, la care nu doar ca nu raspunde nimeni, dar vad ca nici macar nu si-o pune nimeni:

    De ce dupa 4 zile de protest numarul protestatarilor este in continuare de doar cateva mii (si asta cumulat pe intreaga tara), desi zilnic trec pe langa ei cateva sute de mii de oameni si alte cateva milioane ii privesc la televizor?

    Am si raspunsul, dar ca sa nu fiu catalogat “pupinbasist” ma rezum doar la a pune intrebarea (sper ca asta nu ma catalogheaza automat ca “pupinbasist” 🙂 )

  4. @ Victor

    Ba se da spaga ca sa intri la jandarmi, daca nu stii. 🙂

    @ Mary

    Chiar si Basescu e platit din banii mei. Ma rog, si dintr-ai tai si-ai lui Victor, da’ asta ma intereseaza mai putin. 🙂

  5. @Mary: restul lumii nu da raportul in ceea ce
    priveste identitatea, de ce are anumite opinii,
    nu-si dezvaluie locatia si nici orele in care
    merge in piata.
    Mereu ai de ales in viata si asta se aplica la
    orice, inclusiv la minuitul bulanului.
    Daca constiinta iti spune sa dai cu sete, asta
    o faci, iar scuza e ca astea-s ordinele,
    singurul de vina fiind sistemul.
    In felul asta, n-ai probleme de constiinta.
    Apropo, cica tehnologia-ti permite sa comentezi
    remotely prin vpn si de pe un telefon mobil. 🙂

  6. @Isa,

    Am fost in piata. Manifestarea are ceva nefiresc, ceva prea tineresc si prea exuberant din cauza acelor galerii. Nu zic ca e ceva gresit numai ca Romania asta e pe chituci din toate punctele de vedere datorita Mafiei lui Basescu iar problemele oamenilor sunt dramatice. Nu sutnem acolo ca urmare a victoriei Stelei la un meci de fotbal. Atmosfera ar trebui sa fie usor grava… Nu cred ca lumea a iesit la socializare acolo…

  7. Ady, spune tu unde nu se dadea spaga pentru un post de bugetar?
    Domnule Ciutacu, inteleg ca sugerati ca ne meritam soarta, fiecare pentru alegerile bune/rele facute in viata?
    Dar cand sunt altii care hotarasc pentru noi?

  8. Inca 2 intrebari:
    Ce cauta Petre Nichita in mijlocul incaierarilor si sub ploaia de pietre?
    Chiar credeti ca 2 tonete incendiate si 3 geamuri sparte fac cat toata hotia petrecuta in ultimii ani in Romania?

  9. @Parker: isi facea meseria; chiar bine, dupa umila mea parere de nespecialist. nici mama jafului nu justifica violentele.
    @Mary: nu sugerez nimic, dar va rog sa nu ma faceti pe mine responsabil de avatarurile meseriei voastre. nici eu nu va impovarez cu ale mele; si-s destule.
    @all: e din ce in ce mai misto, ma injura si jandarmii, si cei care fac obiectul actiunii lor. cred ca iar m-am miscat bine
    🙂

  10. “Ce cauta Petre Nichita in mijlocul incaierarilor si sub ploaia de pietre?”

    🙂 🙂 🙂

    Nu putea sa transmita si el un reportaj de la o expozitie canina?

  11. A patra zi de proteste – once again there

    Pe scurt: organizarea Jandarmeriei de aceasta data exemplara
    – nu au fost incidente si nu s-a permis accesul persoanelor puse pe scandal
    – toate persoanele suspecte au fost perchezitionate [poate nu e corect dar cu siguranta era necesar – iar pentru comentatorii de profesie am un mesaj simplu: taceti din gura nu voi v-ati luat gaze lacrimogene in plin din cauza unor descreierati]
    – ceea ce dovedeste ca atunci cand se vrea Se Poate.

    Of course e probabil ca unii au fost ridicati pe nedrept – eu nu am avut probleme si nici majoritatea.

    Am venit cu mai multe sa le spunem foi A3 cu diverse mesaje – unele pt basescu unele pt jandarmi – unul din mesaje era ” O geanta Vuitton costa cat 500 de masti de gaze. Aveti suficiente masti? Aveti suficiente scuturi? Stati linistiti Udrea are suficiente Vuittoane” – prob trebuie sa explic de ce masti – cand au dat cu gaze Duminica au inhalat la fel de mult ca si noi si ei pt ca nu aveau masti … 99% din jandarmii carora le-am aratat au apreciat in varii maniere – doar un gras ceva mai prost a incercat sa faca misto putin numai ca imediat cativa colegi de-ai lui l-au calmat.

    De ce spun asta? Pt. ca nu exista padure fara uscaturi si probabil ca daca erau incidente respectivul era mai mult decat dornic sa ne dea cateva bastoane doar de amoru’ artei – cum spuneam nu exista padure fara uscaturi.

    Dar din puctul meu de vedere astazi Jandarmeria s-a comportat suficient de bine – pentru cei care se uita la TV si vad cum aceeasi oameni care ieri plangeau de mila Jandarmilor astazi ii acuza ca au pus prea multe filtre si ca i-au oprit pe cei imbracati cu hanorace si care aveau cagule pe fata am o concluzie simpla: hai sictir sincer

    Eu m-am imbracat ca un om normal si nu mi-a zis nimeni nimic. Am fost politicos cu fortele de ordine in sensul ca nu i-am provocat [de luat la misto i-am luat ca toti ceilalti pe sistemul “uniforme portocalii va trebuiau ca sa va asortati cu sefu vostru suprem” sau de strigat Jandarmeria apara hotia etc etc] iar ei au avut un comportament din ce am vazut eu cel putin la Universitate decent si politicos – marea majoritate se adresau celor prezenti cu dumneavoastra etc etc

    In concluzie o zi excelenta cu exceptia vremii – o organizare buna [cu dezavantajele de rigoare gen controalele prea stricte carora e probabil ca au cazut victima unii nevinovati] – un protest bun pentru vremea de afara – oameni calmi dar determinati sa-i transmita chiorului un mesaj.

    Dar ziaristii vor fi intotdeauna nemultumiti … asta este … nu-i condamn este meseria lor

    Maine o noua zi sa speram un nou protest

  12. @Mary:
    chiar si in cazul in care astia fac ceva pe noi de
    ani de zile, asta nu e un motiv sa ne transformam in
    brute, indiferent de care parte a baricadei ne aflam.

  13. vad ca antena 3 o tot tine cu suporterii (“huliganii, vandalii, scursurile societatii”), tot toaca partea senzationala a serii de duminica, dar in masura in care sa nu fie culpabilizata de ceva. oricum basistii tot pe voi vor da vina. incercati sa aratati o legatura intre “huligani” si nu stiu ce partid. chiar daca ar fi, ce s-a intimplat in acea seara tot nu poate fi justificat doar prin aceasta fragila legatura presupusa. basistii tot pe voi vor da vina (si nu numai pe voi, ci si pe antonesti, ponti, iliesti). am citit in jurnalul national articolul <>. cred ca e articolul care descrie cel mai bine ce s-a intimplat in acea seara. am incercat si eu printr-o postare la articolul anterior de pe acest blog sa descriu ce am vazut, ce stiri se invirteau in jurul meu, cu precizarea ca n-am participat la acele lupte. si vad ca lucrurile povestite se potrivesc cu ceea ce am scris. daca o sa continue psihoza asta cu suporterii (astia chiar au ceva de decontat cu jandarmii), cred ca n-o sa mai vina nimeni in nici o piata.

  14. Am intrat pe drumul Golgotei. Sintem la inceputul lui. Trebuie sa avem rabdare sa-l parcurgem pe tot. Altfel nu se poate.

  15. Nu inteleg de ce studentii carora nu li s-a mai permis accesul la Universitate si au fost asaltati la Unirii de jandarmi sunt considerati ultrasi-teroristi-etc doar pentru ca si-au aparat drepturile (si cocoasa)..

    Nu inteleg de ce grupurile de cate 2, 3 au fost batuti cu bestialitate prinsi singurei de grupuri mari de “testoase”?

    Nu inteleg nimic.. Ajutati-ma si voi sa inteleg!

  16. Buna seara, In primul rand as dori sa mentionez ca nu sunt un adept al violentei dar nici nu cred ca asta nu este o ultima solutie.
    Ma tot uit la Tv pe toate canalele de stiri si ma minunez cum multi oameni blameaza actiunile violente din Bucuresti. Vorbim de anul 2012 deci chiar nu ar trebui sa mai existe notiunea de violenta(dupa parerea unora).
    Eu cred ca sunt cel putin ipocriti cei care cred asta.
    Manifestarile din strada sunt ale unor oameni care au ajuns la capatul puterilor (multi care le comenteaza pe la tv sunt convins ca nici macar 5 minute din viata lor nu au fost in situatia oamenilor din strada)iar analistii de mare specialitate vin si spun ca domnule in Romania trebuie sa facem proteste in mod pasnic si civilizat ca niste “oameni intelectuali” Dragi “Intelectuali” va aduc aminte ca nici un Guvern TOTALITAR (cum este al nostru) nu a fost dat jos decat cu violente de strada. Ele fac parte din viata normala pe care o traim. Sa lasam ipocrizia deoparte si sa incercam sa vedem lucrurile asa cum sunt. Cei care sunt in piata si demonstreaza pasnic(tot respectul pentru ei) sunt oameni care (de altfel ca si mine) nu isi permit sa isi exprime sentimentele pentru care au venit in piata si sa dea frau liber acestora pentru ca nu isi permit nici macar o amenda de 100 de lei dar una de 1000. daca cumva sunt arestati nu au bani nici ca sa isi angajeze un avocat care sa le apere drepturile constitutionale.
    Pentru multi oameni din piata Frica de regimul Totalitar instalat in Romania de ceva vreme si nesiguranta zilei de maine ii face mai ponderati. Reactia jandarmilor din piata a fost inca un exemplu clar ca in Romania esti batut de autoritati si nimeni nu ia atitudine. Ca Jandarm tu ar trebui sa arestezi pe cine distruge dar FARA sa il BATI. esti platit (cu un salariu de mizerie) sa aplici legea NU sa BATI pe NIMENI pentru ca dupa parerea mea daca tu ma bati pe mine, doar pentru faptul ca ai uniforma atunci cred ca meriti sa iei bataie crunta. pentru ca tu care reprezinti legea intr-o societate “civilizata”, precum pretinzi, o INCALCI atunci meriti sa primesti o bataie de la niste Huligani. Iti multumesc Domnule Ciutacu pentru faptul ca imi permiti sa imi exprim parerea pe blogul tau si pentru faptul ca inca nu esti “Ipocrit”

  17. Nu mi se pare normal!!!!!!!!!! Bun in seara asta n-au mai fost huliganii la putere si cu toate astea spre finalu protestului acesti “minunati” jandarmi ies de pe toate stradutele adiacente si baga lume la gramada in dube.Au batut si bat la ei parca ar fi la antrenamente…sa le dai cu picioarele in cap este de o josnicie si un oridinarism grotesc….Intr-un cuvant protestati fraierilor ca dupa 12 oricum va saltam ca si asa numai avem angajati macar retinuti sa avem sa nu fie sectiile goale!!!!!
    Pe de alta parte merg toti pe premisa ca “iesim degeaba ca oricum nu se rezolva nimic” n-au curaj n-au vointa nu-i intereseaza…ne-am plafonat intr-o lene si o indiferenta cum rar s-a mai vazut in istoria omenirii!!! Sa ne fie rusine ca de aceea incompetentii ce ne conduc stau linistiti se uita la tv si zic “lasa ca ne apara jandarmii da-i dracu de ciumpalaci sa urle”

  18. Eu vreau raspuns la o intrebare care ma macina de cateva ore. In ce conditii, pe ce fundament o institutie din Romania, fie ea Jandarmeria sau Politia, are dreptul de a opri oameni si, pe baza unor criterii pur personale ale unui angajat, a-i fotografia, fata si profil?

  19. sa mai intreb de ce ? am crezut ca pot limpezi, atit. nu m-as abate de la modul meu de a fi nici pentru un miliard de dolari. nu mai are rost, nu-i blogul meu, n-am nici un drept, va rog sa nu-mi mai publicati acest mesaj. oricum, romania asta are 21 de milioane de romanii fara nici o legatura una cu alta, o sa cred doar in aia a mea, mai idealista, mai schioapa de ancorare in materialism…cuvinte cuvinte conventii…

  20. Ole, ole, unde eşti, Rapidule?

    Pentru că agenţii sub acoperire nu pot fi deconspiraţi, forţele de ordine au băgat la înaintare galeriile echipelor de fotbal în meciul cu protestatarii din Bucureşti. Cum „Lupul singuratic” – transferat de la Unirea Urziceni la Sportul Studenţesc- n-ar fi prididit de unul singur să disloce borduri spre ţestele forţelor de ordine, măgăreaţa a picat pe suporterii echipelor Dinamo şi Steaua. Surprinzător, din formula probabilă identificată de jandarmi, lipsesc titularii unei galerii care, altfel, se reclamă extrem de numeroasă: Rapid Bucureşti. Explicaţia nu poate fi decât una singură…

  21. @un suporter al Romaniei

    Si eu, desi sunt un tip cerebral si violenta nu este un atribut pe care mi-l insusesc, inclin sa va dau dreptate. Da, fara putina forta nu se va reusi nimic.

    Degeaba plimbam cosciugul si crucea prin Universitatii, totul ajunge in derizoriu. La violenta, fie ea verbala, decizionala, azi, o zi a anului 2012, trebuie sa se raspunda cu forta. Poate ca FORTA este termenul cel mai corect. Violenta, pentru multi dintre noi, virgini si cu degetul in nas, suna rau. Dar FORTA este o solutie. Altfel, vom plimba cosciugul, il vom intreba pe protestatar cine e dl Calafat, ce cauta copilul de 11 ani in piata, de ce dorim sa vina regele si alte parghii ale media de a denatura sensul unei miscari sociale. O miscare sociala cu efecte clare trebuie sa foloseasca FORTA!

  22. Societatea romaneasca se misca. Societatea romaneasca traieste. Multi spun ca bulgarele de zapada se rostogoleste si devine din ce in ce mai mare. Prevad ca intr-o saptamana nimeni nu va mai sti de ce iese lumea in strada si pentru ce militeaza. Concluzia va fi simpla: “pacat ca au denaturat sensul miscarii”.

    Acum este clar. Lumea doreste schimbarea presedintelui si a guvernarii. Raed Arafat a fost doar ultima picatura a tupeului presedintelui in modul de a rezolva problemele administrative.

    Mass-media isi va aduce aportul la decredibilizarea miscarii din Piata Universitatii:
    Reporteră: De ce sunteţi aici?
    Protestatar: Să îl susţin pe dl. Calafat.
    Reporteră: Pe cine?!Cine e dl. Calafat?
    Protestatar: Nu ştiu!

    Televiziunile transmit in nestire imagini cu violentele din Piata Unirii. Imagini cu huliganii galeriilor de fotbal. Nimeni nu se intreaba: “ba, daca tot astora le place sa rupa garduri, sa sparga magazine, sa dea foc la pubele de gunoi, ce mama dracului au pazit atatia ani?! De ce acum, de ce zilele astea?!”.

    Acum, in timp ce scriu, la Realitatea TV unul urla ca toate partidele sunt la pamant, toti sunt corupti, toata clasa politica e formata din imbuibati!. Adica, mai exista alternativa? Nu! Atunci de ce mai veniti in Piata Universitatii?

    Nimeni nu este de acord cu violenta. Cine ar fi?! Dar tacerea si lipsa dialogului nasc violenta! Cand tu spui ce nu-ti convine si nu te aude nimeni, strigi! Cand tu strigi si nu te aude nimeni, urlii!, cand tu urlii si nu te aude nimeni, strangi din pumni si dai din picior! Nu uitati ca omul, pe pamant, este o fiinta violenta! Primul instinct al unui copil, dupa ce ii furi jucaria, va fi sa te loveasca si sa planga, sa urle!

    Cine i-a tinut pe jandarmi sa nu trimita un detasament in Piata Budapesta, unul in Calea Calarasi si unul pe Splaiul Unirii spre Regie? De ce joaca asta de-a soarecele cu pisica? Pentru a mentine starea de confuzie, de violenta. Vilentele sunt normale. La 1000 de cetateni, se trezeste unul sa arunce o piatra. Dar la 100.000? Crezi ca ar mai avea vreo semnificatie 100 de derbedei? Mai mult, derbedeii sunt aceiasi. La 100 de mii de protestatari, tot 150 de suporteri de fotbal ar fi. Cred cu tarie, ca se mentine o stare de confuzie, o stare de anarhie.

    Azi pe Facebook a fost postata o fotografie extraordinara, definitorie poporului roman. 100.000 de oameni a venit in Piata Unirii, acum cativa ani, pentru un brad. Fratilor, un brad! Ne-am calcat in picioare pentru spiritul Stelei, pentru istoria ei, am venit cu zecile de mii, pe bani, la un meci cu AEK Larnaca. Dar de spiritul romanesc mai e nevoie? De spiritul democratiei mai avem noi nevoie? De spiritul libertatii de exprimare, de spiritul egalitatii in dreptul de a munci, de spiritul reprezentarii cu demnitate la cel mai inalt nivel, cel prezidential, mai avem noi nevoie? Sa fim tratati ca niste fiinte necuvantatoare e bine? Nu, mai important este sa sustinem echipa Steaua in meciul cu AEK Larnaca, sa vedem brazi bancari iluminati in Piata Unirii, sa stam la cozi interminabile pentru a vedea structura de beton a unui stadion construit pentru 50 de ani.

    Daca cineva mai are vreun interes constructiv, daca voi ziare si televiziuni mai doriti sa fiti obiectivi, pastrati esenta miscarii. Nu divagati! Nu violentele sunt esenta serii trecute, ci cele 4-5 mii de protestatari din Universitatii. Nu pierderile si distrugerile materiale sunt importante (niste cosuri de gunoi, cateva geamuri si o masina din anii 90) ci ce doreste masa mare de oameni.

    In definitiv, un om echilibrat ar trebui sa inteleaga ca miscarea asta nu va schimba niciun presedinte. Avem un presedinte ales. Reprezentantii Puterii ar trebui sa inteleaga, insa, ca lumea, in marea ei majoritate, nu-si striga saracia. La Piata Universitatii nu erau oameni saraci. Lumea isi striga saturatia, sila de o guvernare fara dialog, de o guvernare individuala, o guvernare cu legi asumate, cu legi controversate, cu legi neconstitutionale. Lumea s-a saturat sa vada cum trateaza presedintele rezolvarea unor probleme. Lumea s-a saturat de un presedinte-jucator, un presedinte care comanda, ca pe propia nava. Ori, Romania este o tara Parlamentara. Presedintele este un simbol si atat! Pentru asta, cineva ar trebui sa se trezeasca!

  23. @ Victor Ciutacu

    Probabil ca o sa ma injuri dar daca tot am iesit in strada in toate zilele astea sper ca macar pentru o secunda o sa iei in seama si punctul meu de vedere: cred ca tot marsand pe faptul ca toti oamenii protesteaza “de foame” insultati o parte din protestatari [pe aceia care nu o duc neaaparat rau – poate nici bine – dar care au iesit sa protesteze impotriva autoritarismului sau dictarutii actualului regim/conducator]

    Inca ceva – nu ma uit cu incredere sau admiratie la fortele de ordine si sunt suficient de patit cu ei [un simplu exemplu – acum doi ani prietena mea a fost victima unei tentative de talharie iar politistii dupa imi reprosau mie ca am lasat-o sa mearga singura 30 de metrii pana la magazinul din colt la 9 seara – iti dai seama ca imi venea sa-l tai in doua pe imbecilul aia | si incidental ma numar printre cei 59 ingrijiti de SMURD Duminica – in cazul meu pentru ca Jandarmii au dat ca imbecilii cu gaze in tot ce misca din cauza unor descreierati carora tot ei le-au permis accesul …] dar – organizarea de astazi cu toate ridicarile potential abuzive si cu toate perchezitiile [ilegale?] a dar rezultate.

    Nu au fost incidente putinii oameni pusi pe scandal ajunsi in Piata Universitatii majoritatea erau dezamagiti de prezenta jandarmilor peste tot – si da jandarmii au fost raspanditi printre protestatari si nu au existat probleme din contra – eu insumi am auzit vreo doi insi cum vb unul cu altul si citez “ce …. am iesit din casa – cu toti gaborii astia nu pot in … sa fac nimic” …

    S-au comis abuzuri si in seara asta – cu siguranta da.

    Una din marile mele nemultumiri este spre exemplu neafisarea numelor sau macar a unor numere de identificare pe uniformele jandarmilor pt ca asta inseamna ca la adapostul anonimatului pot sa loveasca si sa faca ce vor daca de atat sunt capabili.

    Sper ca si maine sa iesim din case si sper ca intr-un viitor apropiat sa existe masa critica necesara pentru fortarea demisiei conducatorilor regimului [dar nu-mi fac iluzii]

    Multumesc

  24. Javra ordinara vrea sa aiba puteri nelimitate,
    D-le Ciutacu, va aduc dovada in acest sens, de aceea vrea sa modifice constitutia.sa dizolve parlamentul cind vrea. eu pentru ca stiu prea multe despre el am fost mai terorizat decit pe vremea lui Stalin sau Hitler de gialatii lui.

  25. La Cluj manifestantii au scandat: “PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

    USL e compromis. PNL –PC au intrat intr-o cocleala in care, sa strige “Jos Basescu” au nevoie de aprobare de la sobolanii rosii… ironic deoarece jmekerii din PSD si portocalii sunt impreuna la guvernare .Basescu nu a avut destui “oameni” si i-a imprumutat treptat de la PSD. Au coclit in 2006 o alianta “pe sub masa” cu Grupul de la Cluj convenind sa imparta puterea. Grupul de la Cluj a luat (treptat) procuratura generala, SRIul, DNAul si primul ministru iar PDLacii restul. Pentru realizarea planurilor lor au inscenat rapirea din Iraq urmata de demisii si numiri “pe spranceana”.
    Grupul de la Cluj au pus umarul la castigarea alegerilor de catre matroz in 2009. Baconski, amicul famigliei Maior, a pus la picioarele matrozului “votul atomic” care nu numai ca le-a asigurat Grupului de la Cluj mentinerea “fotoliilor” din SRI, DNA, procuratura, PM, ci a dus si la rasturnarea lui Geoana si numirea imberbului finut ponta la conducerea magaoaiei PSD. Grupul de la Cluj a ajuns astfel la conducerea Ciumei Rosii. Odata acolo, prin formarea USL, detine controlul si asupra opozitiei facand tot ce le-a stat in putinta sa mentina regimul basescu la putere:
    1. USL au mers tacticosi la serviciu/Parlament desi minoritari intr-un parlament pe post de “bibelou” cu atatea asumari de raspundere. La intelegere cu PSDul, PDLacii mai lasau ca opozitia sa castige ici colo cate o mica victorie ca sa poata USL justifica prezenta lor in Parlament. Un joc mojic pentru adormirea maselor. Se pare ca oamenii simpli nu au cazut in cursa, iar la ora actuala multi dintre ei sanctioneaza USLul pentru inactiune.
    2. La semnalele alarmante ale guvernului ca bugetul pe 2012 e o “catastrofa” care ar putea declansa miscari de mase, PSDul se impusca in aripa si “doneaza” sefia Senatului cu scopul de a face imposibila suspendarea presedintelui de catre opozitie la vremuri de rastriste.
    3. Cand “strada” le-o ia inainte si cere raspicat demisia lui basescu, imberbul ponta dispare undeva prin Europa nu inainte sa arunce peste umar o oferta “sedativa” de colaborare cu puterea pe tema Legii Mortii , Iliescu si-a amintit ca are un polip pe undeva si a mers la spital sa si-l puna in ghips (reteta stanculescu) iar Crin ramane singur sa se lupte cu “lanturile”/aprobarile USL in dorinta de a se solidariza cu amarastenii revoltati. (sugestive declaratiile initiale ale lui Crin in numele PNL)

    Oamenii nu mai suporta regimul basescu dar nu au incredere nici in opozitie. Au iesit initial in strada pentru un om cinsitit umilit de catre Tartorele cu Ghicitori…care in plina criza economica ne testeaza “glanda ghicitului”… “Ghici ghicitoarea mea!” Nimic mai stupid! Se vede ca duce lipsa de consilieri…
    Acesti oameni iesiti in strada vor sa demoleze totul si au nevoie de un simbol sa poata “construi” ceva in loc . Din pacate, opozitia nu poseda asa ceva.
    Cei de buna credinta din opozitie, e timpul sa-si recunoasca neputinta si sa sustina acel simbol in care romanii si-ar pune increderea : REGELE MIHAI!
    E timpul ca Romania sa redevina ce a fost, o monarhie, astfel intrand cu fruntea sus in Europa!
    E timpul sa cerem reinstaurarea Monarhiei! Oamenii nu mai au incredere in politicieni. S-au perindat DIN 89 INCOACE toate culorile la conducerea tarii cu acelasi scop:JAF SI GENOCID si cu acelasi rezultat: MIZERIE ECONOMICA SI DESCONSIDERARE INTERNATIONALA .
    “Bateti fierul cat e cald”, domnilor: Crin Antonescu si Daniel Constantin, organizati mitinguri anti-basescu si pro-Monarhie! Nu mai aveti ce pierde.

  26. Opozitia este extrem de bleaga pentru ca este la fel de corupta ca si puterea. Asta se vede la nivel local foarte usor (si se poate extrapola la viitoarea guvernare USL).

    Caz concret: in Iasi, primarul & seful consiliului judetean provin din PSD: Nechita & Simirad (Tom & Jerry). Ambii fac prapad (sau ambii sunt monumente de incompetenta?!). E drept, buhaiul a sarit in barca lui Basescu – dar Nechita e pe departe primarul cel mai cretin / incompetent din Romania. Unde se duc banii pe taxele locale, nu stiu! Cred ca cele mai dezastruoase strazi din Romania sunt in Iasi! (in schimb, avem piatra cubica cat pentru toata Romania, la o adica …). Simirad – o loaza de om, care face totul posibil contra aeroportului si dezvoltarii orasului.

    As spune, ca, istoric vorbind, macar pe palierul PSD, s-ar putea ca opozitia sa fie mai corupta si tiranica decat puterea actuala. Sa nu uitam ca Iliescu a inchis o televiziune incomoda – aceste lucruri nu le uitam usor (ok, poate OTV ar fi meritat inchis pe motive de prostie, dar nu politice!) Nu uitam nici pe Nastase cu matusa Tamara, nici pe multi altii – noi il percepem pe Poanta ca fiind doar un paravan in spatele caruia toti vechii dinozauri din PSD isi fac incalzirea pentru ros ciolanul puterii. Parca ii si vad ca niste monstri preistorici, spumegand de dorul ciolanului, inebuniti de pofta de a roade si ei cate o ciosvarta. o grasimioara, un fond nerambursabil, o taxa ceva.

    De asta si striga lumea la Cluj:

    “PDL si USL, aceeasi mizerie”.
    “Arafat – preşedinte, Johannis – premier”.

    Ideea e ca incepem sa nu mai avem incredere in nici un partid din cele actuale.

  27. ieri a fost a sasea zi de protest, primele proteste au fost miercuri seara in piata unirii din cluj

  28. In orice actiune de inlaturare exista victime colaterale. In orice miscare anti exista pro. Ca vin baietii destepti, care ridica caramizi lipite cu aer, ca le arunca ca la bowling, ca mai sparg geamuri, sedii de banci, dau foc la masini, este ceva normal. Doar pt asta au venit, saarate tarii ce huligani sunt anti…In orice om, exista si un Ghandi si un Hitler. Proportia este hotaratoare si depinde numai de noi.

  29. Din JN

    Îndemnurile la revoluţie şi la solidaritate nu s-au auzit doar în stradă, ci şi în sălile de spectacol! Artiştii Opereri Române au terminat spectacolul de la Cluj-Napoca îmbrăcaţi în uniforme medicale în semn de solidaritate cu angajaţii SMURD.

    Mai mult, ei au cerut spectatorilor să iasă la revoluţie într-o atmosferă electrizantă, asemănătoare celei de la premiera piesei de acum 170 de ani de la “Scala” din Milano.

    La finalul reprezentaţiei ,au fost aruncate în sală hartii pe care era scris textul cântecului “Dor de casă”. Pe scenă a fost fluturat şi drapelul naţional, la fel ca la protestele din stradă.

  30. atata timp cat protestatarii nu identifica un lider adevarat, iar intelectualitatea necorupta de banii puterii nu se aseaza unde-i este locul, adica in fruntea maselor, este putin probabil ca manifestarile de protest ale persoanelor nemultumite sa conduca la un rezultat dorit, si anume debarcarea de la putere a partidului basist.

  31. @Un suporter al Romaniei &&
    @Cosmin:

    alaturati-va derbedeilor sau constituiti-va
    propriul grup daca vreti sa vedeti urmarile;
    “miscare sociala care sa foloseasca forta”,
    wow… pai atunci de ce va mai straduiti sa
    convingeti intelectualii virgini cu destu’n
    nas pe blog si nu faceti ceea ce spuneti ca
    faceti ?! zic ca e pierdere de timp s-o mai
    “ardeti” p-acilea. sau e “ordin pe unitate” ?

    bre: odata escaladate violentele nu mai e cale
    de intoarcere; daca le dati prilejul astora de
    sus, ordinul va fi: “instaurati ordinea”, iar asta
    inseamna ca in afara marii parti a protestatarilor
    ce se va dispersa, voi veti ramine descoperiti.
    n-aveti nici-o sansa in aceste conditii; sau aveti
    cunostinte temeinice despre apararea in adincime,
    flancare, etc ?

    stiti ce inseamna sa rasufli prin tuburi, sa ai
    comotie cerebrala, deviatie de sept, fracturi, etc ?
    vreti sa fiti “eroi” ? cimitirele-s pline de ei.
    voi vorbiti cu o lejeritate extraordinara ce conduce
    fie la nepasare vis-a-vis de urmari pentru voi si
    pentru cei ce-i vreti sa-i adunati in spatele
    acestei “mirifice” idei, fie la atingerea unui scop.
    in momentul in care derbedeii se vor “dilua”
    in multimea respectiva, efectul va fi ca TOATA
    multimea va fi tratata precum respectivii derbedei,
    asta inseamna ca toti vor avea parte de acelasi
    tratament fie ca-s violenti sau nu.

    derbedei, anarhisti vor exista intotdeauna.
    cei care au 20+ de ani si care s-au “antrenat”
    inauntrul si in afara stadioanelor cu jandarmii
    si care gindesc in termeni de “ce le-am dat-o”
    sa nu dea lectii de democratie unora ce-au fost
    in Piata in 89 si 90 cind ei nici macar nu se
    nascusera, ori stateau cu “putulica-n sin” si
    cu destu-n nas si gingureau “uite, mama, militarii” !

  32. Cu riscul de a parea paranoica, ma intreb cum oare DOAR jurnalistii de la antena 3/ antena 1 au fost loviti si raniti de protestatari. Colegul vostru care a primit in cap sticla aceea era langa masina voastra. Mi se pare destul de ciudata toata treaba asta. Intr-adevar si-au facut meseria foarte bine, dar probabil au mai fost si alti reporteri in mijlocul evenimentelor… Ma rog, poate chiar sunt paranoica…imi asum asta.

  33. “Lecţia trecutului ne dovedeşte că orice regim care-şi umileşte cetăţenii nu poate dura şi nu merită să existe. Acum, fiecare cetăţean poate să ceară liber respectarea drepturilor sale inalienabile, iar instituţiile statului trebuie să lucreze astfel încât oamenii să nu se mai simtă umiliţi.”

    („Condamnarea Comunismului “–Discursul Presedintelui Romaniei Traian Basescu)

    PENTRU CA ROMANII S-AU SATURAT DE DICTATURA. Astazi, ieri, alaltaieri s-au revoltat nu pentru salarii, nu pentru austeritate s-au revoltat pentru:
    Cu ce este mai buna Romania de astazi decat cea de ieri ? Cu ce este mai buna democratia romana decat comunismul? Au aceleasi valori duse la rang de politica de stat:
    – pastrarea si intarirea puterii Partidului-Stat;
    – tolerarea unui Parlament formal ;
    – anularea tuturor componentelor societatii civile si afectarea grava a componentei sociale si culturale;
    – incalcarea principiului constitutionalitatii;
    – incalcarea principiului separatiei puterilor in stat;
    – anihilarea statului de drept şi a pluralismului prin minciuna, inscenari si fraude;
    – atingerea gravă a integritatii fizice si mentale a romanilor;
    – supunerea intentionata a natiuniii la conditii de existenta care antreneaza distrugerea fizica totala sau partiala ;
    – utilizarea mizeriei materiale si morale, precum si a fricii, ca instrumente de mentinere a puterii;
    – politica de anihilare a unor intregi categorii sociale;
    – abandonarea intereselor naţionale;
    – distrugerea reperelor morale ale societatii romanesti si a valorilor ei de solidaritate;
    – degradarea comportamentului instituţiilor şi pe cel al oamenilor;
    – folosirea in interes personal si de grup al serviciilor secrete, parchetului si justitiei;

  34. nimeni,
    problema nu se pune referitor la jandarmii care-si fac corect datoria ci numai impotriva acelora ce depasesc cadrul legal, si care bat oamenii fara motiv, dar mai ales contra organelor de comanda care desi bine informate lasa evenimentele sa curga spre escaladarea violentei extreme cu consecinte negative chiar asupra sanatatii trupei comandate defectuos. oare de ce? daca-mi raspunzi te rog sa nu ma aburesti, nu numai tu ai fost jandarm….

  35. am fost la universitate duminica si ioeri dupa serviciu, recunosc ca aseara la ora 20 am plecat, eram si obosota si plecata de la 6 dimineata de acasa.Cum am ajuns m-am grupat langa oameni pasnici intr-un colt spre metrou pe partea teatrului, acolo am stat si duminica.Lider ca sa zic asa e un actor, de la acasa tv care a jucat in telenovele.Pe la orele 17 a inceput sa se stranga usor, usor cei cu fulare peste fata, pe care ii vazusem si cu o seara inainte am mers la carul antenei 3 si i-am anuntat sa ii filmeze, dupa care ne am dus si la jandarmii postati in fata, ne-au spus ca da stiu si ca o sa aive ei grija.Mai tarziu ce credeti se apropie de noi o fatuca tanara, de varsta fetei mele si incepe sa ne intrebe ca de ce am iesit, ca ce credeti doamna ca o sa vina altii mai buni, se vedea clar ca era de-a lor.Am sa ma duc si azi, desi va spun sincer mi-e sila si la birou toti rad de mine si ma fac revolutionara, dar asta simt oameni buni, am vazut batrani si eu stau acasa? asa simt nu m-a platit nimeni, asa cum trimit unii sms la ZU ca vezi doamne pe studenti i-a platit opozitia.Pe fb circula o poza, acum cativa ani romanii si-au rupt hainele de pe ei pt un brad la pta unirii, acum ce fac? de ce sa iesim pe cine sa punem in loc, alt hot dana

  36. Salut Victor,

    Se poate vedea destul de usor cine a fost si de la ce galerie. Practic toti aveau telefoane mobile. Legea obliga operatorii de telefonie mobila sa tina o copie electronica a tuturor datelor (voce, sms, mms, etc) pentru un interval de timp. Sa verifice cineva doar pentru celulele GSM din zona de lupta cine era “prezent” …

  37. Basescu nu va declara nimic, pregateste probabil noua lui strategie de manipulare .. ne crede in continuare niste idioti care nu meritam sa votam, din acest motiv se alege singur… @anda habar nu ai cate taxe si impozite platesti daca ai propria firma! Jandarmii chiar imi dau bataie pe banii mei, base tace tot pe banii mei, licitatiile aranjate se fac tot pe banii mei,93% din aurul de la rosia montana se dau strainilor din banii mei si ai tai si ai lui victor… Ne cred prosti? Ghinionul lor ca suntem multi!

  38. @Gina: nu doar colegii nostri au fost loviti. un jurnalist DeCe News a fost calcat in picioare si umilit de jandarmi, doi operatori Rtv au fost loviti in timpul nebuniei, nu doar cei din Intact patimesc.

  39. Eu am crezut ca o sa raspunda Leana la o parte dintre intrebari (duminica am vazut un promo pe TVR care anunta o emisiune cu ea, aseara, la ora 21), asa ca mi-am programat DVR-ul s-o inregistreze, pentru ca azi dimineata sa-l vad pe Flutur in locul ei. Eu zic ca-s speriati rau…

  40. Nu va lasati pacaliti de manipularea cu studentii in scopul opririi si inabusirii protestelor, caci cei care-i conduc sunt activisti/slugi/securisti basisti.
    Scopul pentru care tot incearca sa-i scoata in fata pe unii studenti/manifestatnti este spargerea protestelor prin false discutii cu reprezentantii protestatarilor reprezentati exact de oamenii basisti din randul studentilor, iar dupa ce incep falsele discutii despre nemultumirile oamenilor toti manifestantii autentici vor fi catalogati drept derbedei ca doar au inceput discutiile cu “reprezentantii” lor.
    Bineinteles ca acesti “reprezentatnti” sunt doar pentru a credita falsele discutii si urmatoarele legi facute de Basescu si ai lui care au ca singur scop sa ne fure banii si sa ramana pe viata la putere.

  41. „Cele zece operaţii pe creier deschis“
    Lingvistul nord-american, Noam Chomsky, a concretizat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, cele zece manipulări generale pe care se bazează democraţia occidentala şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele sunt concepute pentru a dezorienta şi a deturna atenţia mulţimilor americane de la manevrele claselor politice şi financiare dar sunt, de fapt, diversiuni cu aplicaţie mondială. Procedura de bază este preluată de la prestidigitatori, care îşi pun în practică numerele de iluzionism canalizând atenţia publicului în direcţii false.

    Iată cele zece reţete:

    1. Să distragi permanent aten¬ţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte mi¬no¬re, dar cu mare impact emo¬ţio¬nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate.

    2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu¬blică şi tot tu să vii cu soluţii. Un exemplu: să favorizezi violenţa urbană şi apoi să vii tot tu cu gu¬ver¬narea providenţială care sal¬vea¬ză naţiunea în temeiul legilor re¬presive cerute de popor, cu pre¬ţul limitării libertăţilor democratice.

    3. Să aplici toate mă¬su¬rile dure treptat. Ceea ce ar duce la miş¬cări populare, dacă se aplică într-un singur pachet, devine dintr-odată suportabil dacă e livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

    4. Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

    5. Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire care nu face legătura dintre cauze şi efecte.

    6. Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.

    7. Să ţii poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ide¬al de a tâmpi lumea şi a o controla.

    8. Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc pu¬bli¬¬cul şi îl ţin legat de emisiuni şi se¬ria¬le vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

    9. Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin turmă şi sunt uşor de controlat.

    10. Să apelezi la toate cuceri¬rile ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

  42. Inca este simplu pentru putere.Stau la tv,primesc informari si considera cifra de 7-10.000 pe protestatari ca fiind nerelevanta.Si este la nivel de tara.
    Cale de urmat: Nu trebuiesc violente organizate ci este suficient ca la sediile PDL din tara,la toate, sa fie vazuti grupuri,la domiciliile virfurilor PDL sa fie “vazute si auzite” grupuri,etc.Asta pentru a dispersa fortele de jandarmi. Putin razboi psihologic si sa vezi ca nu vor mai avea curaj alde Baconschi,Toader,Voinescu si alti lingai ca ei sa ne mai faca ciumpalaci si in fel si chip.
    Se pot face mai multe dar nu stiu ce pazesc consilierii liderilor opozitiei ?

  43. Cu o parte din huligani sigur s-au inteles autoritatile.As iesi si eu sa protestez, nu sunt din Bucuresti, dar imi e frica sa nu sufere familia mea si sa ramana fara loc de munca.E cumplit cat de mare dictatura poate fi.Nici urmatorii 20 de ani nu vor fi suficienti pentru a scapa de mentalitatile de dictatori ale politicienilor romani.Eu imi voi asigura copiii si in aceasta vara vom pleca pentru totdeauna din tara.Oricum au furat viitorul copiilor si nenascuti din Romania.E oribil ca nimeni nu raspunde pentru abuzurile pe care le-au suferit oameni nevinovati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.