Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Întrebările la care n-a răspuns nimeni

Întrebările la care n-a răspuns nimeni

– Sâmbătă seara au avut loc violenţe-n Piaţa Universităţii cu aşa-numiţii ultraşi în prim-plan. Duminică, Antena 3 a anunţat, încă de la ora 14, că aceştia vor reveni la 18. De ce nu au fost izolaţi de jandarmi preventiv?

– Astăzi, ultraşii şi-au anunţat public, de acum două ore, revenirea. E suficient timp pentru organizare sau îi rugăm frumos pe oamenii cu glugi şi fulare să ia pauză o zi?

– Membrii galeriei dinamoviste prezenţi duminică seară la manifestaţie sunt membri UNPR? Câţi dintre ei au participat la campania electorală a lui Neculai Onţanu?

– Serviciul Român de Informaţii (SRI) mai monitorizează activităţile grupărilor anarhiste şi/sau subversive? Dacă da, i-au scăpat ăştia din vedere sau a anunţat din timp Jandarmeria, care nu a luat absolut nici o măsură de prevenţie şi izolare?

– De ce n-au putut 1000 de jandarmi să apere Piaţa Unirii de nişte zeci de sceleraţi? De ce, sâmbătă şi duminică, jandarmii au ridicat de pe stradă oameni paşnici?

– De ce, în condiţiile în care erau devastate magazinele şi mobilierul stradal, tunurile cu apă au fost folosite abia la câteva ore de la primele violenţe? Unde erau scuturile?

– Autorităţile statului nu au convocat o celulă de criză, pe motiv că nu e o situaţie de criză. De la câţi răniţi în sus şi care-i numărul minim de cartiere în flăcări pentru ca situaţia din Bucureşti să fie considerată de criză?

– Vasile Blaga a fost forţat să demisioneze pentru câteva caschete aruncate în curtea Palatului Cotroceni. La Traian Igaş nu se aplică aceleaşi criterii de evaluare?

– Există intenţia instituirii stării de necesitate şi, pe cale de consecinţă, a limitării unor drepturi cetăţeneşti, printre care cel la organizarea de adunări publice?

– Când vine premierul Boc să-i viziteze pe răniţii Carmina Othman şi Petre Nichita?

– De ce continuă să tacă Traian Băsescu, preşedintele României şi şef al CSAT?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

225 thoughts on “Întrebările la care n-a răspuns nimeni

  1. Buna seara,

    Dupa cum v-am scris si pe email, SRI, Politia, Jandarmeria nu fac si nu vor face nimic in privinta ultrasilor pt ca ei spun ca legea nu le permite. Este declaratia cu subiect si predicat de la conferinta de presa de azi a Jandarmeriei. Auzeam la radio in direct si eram socata … este incredibil ce au putut sa spuna. Nu doar ca nu fac nimic cu info pe care imbecilul de purtator de cuv, dl Enache, nu le are niciodata, dar si daca le au si ii cunosc dupa mutra nu ii vor opri in seara asta sa intre in Piata Univeristatii pt ca cica E DREPTUL LOR LA LIBERA EXPRIMARE GARANTA PRIN LEGE. Adica ati vrut protest, luati protest sa va saturati de iesit in strada.

    Cat despre Boc, eu am crezut ca l-au ingropat din greseala cu taica-su, Dzeu sa-l odihneasca, pt ca nu a dat nici un semn sapt intregi.

    Toata lupta de strada de aseara a fost o regie cap coada cu complicitatea jardarmilor. Este clar ca s-a vrut doar haos si batalie pe toate camerele de luat vederi, pt ca nu a fost nici o miza la mijloc. Dupa ce i-au impins dincolo de Piata Unirii, ultrasii au disparut. De ce nu i-au mai atasat pe jardarmi. Au plecat pur si simplu acasa? Si de ce Jardarmii acopereau cu palma camerele la Unirii? I-au tolerat pe jurnalisti cat le-a folosit faptul ca aratau tarii intregi ce dezastru fac protestatarii.

    Desgust total!

    Multumesc!

  2. Draga Violeta,
    spre suprinderea ta nu sunt deloc bugeta, mai citesc si eu pe aici pe colo…despre ce drepturi si obligatii avem in tara asta…si intrebarea mea nu se referea la lipsa de informatiii a purtatorului de cuvant ci la furia si gafa pe care a facut-o domnul Ciutacu….
    Iar daca citesti mai bine articolul ai sa intelegi….draga mea violet

  3. @anda: care-i gafa, ca am repezit un bou platit din banii mei sa vorbeasca si care-mi spune trei zile la rand ca n-are date?

  4. Intrebati-i pe paznicii de la Teatru National.In spate la teatru se grupau “huliganii” si veneau niste indivizi care ii plateau.
    In acea zona lucrez si i-am intrebat dimineata.

  5. sunt cetatean roman si suporter al echipei FC.LIVERPOOL si potestez impotriva guvernului si a “entitatii” b-asescu ! Tuturor romanilor ne-a ajuns foamea la oase ! Oare o sa fiu si eu bagat in dube?????????? 🙂 🙂 Constanta sustine Bucurestiul

  6. la cum vad eu situatia fie basescu fie boc inca mai spera ca apele se vor linisti si ei vor putea iesi din nou din gaurile de sarpe in care s-au bagat, cu zambetul pe buze si comportandu-se ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, gata sa inceapa sa-si faca de cap ca si inainte. am vazut ca sunt multe intrebari fara raspuns si sincera sa fiu ma intreb daca exista cineva in Romania care este in stare sa dea un raspuns corect la fiecare dintre ele. dar raspunsurile as vrea sa fie scurte si la obiect, fara cuvinte puse acolo pentru ca da bine la discurs pentru ca oricum nu le intelege nimeni. si daca se gaseste cineva care sa le inteleaga oricum nu conteaza ca nu au nici un sens cu ceea ce se discuta. cam asta au facut politicienii din ’89 incoace. au folosit o gramada de cuvinte pompoase, fara nici un sens.
    la ora actuala daca basescu si boc isi dau demisia eu nu am nici cea mai mica idee pe cine as vrea sa pun in loc. tocmai pentru ca nu vad pe scena politica de astazi nici un politician care ar putea sa raspunda la intrebarile din acest articol scurt si la obiect si pe intelesul poporului.

  7. Ca sa aiba rezultat ar trebui sa fie de 10 ori mai multi protestatari furiosi ca sa bage spaima in oasele jegosilor care au pradat tara asta! Protestele pasnice (oare cand vedem primul dans al pinguinului? ) nu ii deranjeaza cu nimic pe ticalosi, aia stiu doar de frica! chiorul n-o sa renunte de bunavoie la ciolan si alde Boc sau Igas se tem mai mult de Basescu decat de popor. Scopul protestelor trebuie sa fie clar pentru toata lumea acela de a-l da jos pe Basescu si pe guvernul de carton care-i indepliste ordinele! si asta trebuie sa se faca prin orice mijloc posibil. Daca s-ar da la o parte in urma unor manifestari pasnice ar fi foarte bine, dar ma tem ca n-o sa fie cazul, nu avem noi atata noroc! si mai mult, daca cumva rezista pana in toamna o sa vedeti voi ca o sa fraudeze fara rusine alegerile si o sa ramana tot ei la putere! Cata vreme mai au ce fura astia nu pleaca! O sa se fure voturi prin toate mijloacele, vot prin corespondenta, mita electorala, turism electoral, o sa-si infiltreze oamenii lor pe listele USL-ului, o sa cumpere preoti, primari etc.
    Opozitia e inexplicabil de bleaga, ei ar fi trebuit sa fie acuma in fruntea protestatarilor, la fel si liderii de sindicate, acesta trebuie sa fie un protest comun al tuturor celor care dorim sa ne scapam de acesti mafioti. Toti cei cu care discut sunt nemultumiti de modul in care este condusa tara, la fel pe strada, la televizor si peste tot se vede ca oamenii o duc din ce in ce mai greu! Si atunci de ce se strang doar 2000 de oameni la proteste? Poate pentru ca prea putini sunt cei care cred ca se poate schimba ceva?

  8. Cum poate identifica un cetatean (care a fost agresat abuziv si nejustificat) un jandarm ?
    Care este semnul distinctiv al unui jandarm si unde se afla acest semn ? (numar de ordine,numar de insigna,etc.)

  9. Anda,
    bine că ai făcut un desen, că eu înţelesesem că vorbeai despre vremea de afară, nu despre “gafa” (?! ) lui Ciutacu. 🙂
    Dacă “articol” este ceea ce a scris Victor, l-am înţeles foarte bine şi din prima.
    Dacă te referi la comentariul tău, am înţeles… dragă Anda.

  10. Care-i planul diabolic a lui Zeus, care se coace in tacere, in aceste zile, in timp ce lumea (crede)ca protesteaza in strada ???

    O fi guvernantza fiscala, o fi modificarea Constitutiei, o fi reorganizarea teritoriala ???

    Ce trebuie impus “cu mana forte” si are nevoie de un argument?

  11. E un desant de postaci pedelisti peste tot pe net. Muncesc baietii de transpira sub limba.

  12. @ crisy

    Guvernanta fiscala – nu, pentru ca ar pierde orice parghie de acces la buget.
    Modificarea Constitutiei – nu, presupune 67% din Parlament si 51% la referendum. Niciuna din conditii nu e indeplinita.
    Reorganizare teritoriala – doar daca cedeaza cerintelor UDMR, ceea ce poate insemna o cadere inca si mai mare in intentiile de vot.

    Nu, se poate specula doar pe ce zicea Victor, stare de necesitate/urgenta, care presupune suspendarea unor drepturi democratice. Sper insa ca nu-i atat de diabolic. Mai ales ca si scandalul intern si cel international ar fi imens.

  13. Nu va raspunde nimeni, niciodata, la intrebarile astea. Cica ii au in evidente ca huligani, violenti, anarhisti si ce mai vor ei … Sanchi! A stat macar vreunul 29 de zile la preventiv vreodata? Sau astia nu reprezinta pericol public, atata vreme cat pe coperta dosarului de evidenta scrie “masa de manevra” ?

  14. Citind ce mai scriu unii pe aici şi la postul anterior( fără intenţia de a o ataca pe Anda, cu care “m-am conversat” recent ), înţeleg de ce clovnul de la OTV are audienţe pozitive, ca să zic aşa. Simt că mă cuprinde deznădejdea, uneori.
    Apropo de asta, azi a apărut în ziarul UNPR ( neasumat, evident ) o înregistrare video de toată jena, făcută cu un tataie cu funcţie la PPDD de la noi, dar şi cu un bou mai tânăr, care se dădea inteligent. Înregistrarea e de ieri, de la statuia Ecaterinei Teodoroiu, de la “miniprotest”.

  15. Daca iese Base la rampa,s-ar putea sa fie si mai mare deranjul,lumea asteapta demisia ,asta nu o vor avea de la Base.Cineva isi inchipuie ca,daca lumea se manifesta acum,se racoreste si gata.Viata va fi tot grea .Asa ca si in acest caz ,calculele sunt proaste.Cu siguranta,va fi un numar record de oameni la vot si cred ca deja se poate anticipa ce va fi acolo.Daca se va interveni armat,ceea ce exclud,ar insemna sfarsitul erei Basescu,cu reactie in plan extern(tot spun din 2010 ca se vrea schimbare in Romania,nimeni nu m-a crezut).Cel mai bine pe cale democratica ,la vot.

  16. Felicitari pt felul in care l-ati repezit aseara pe smecher!In privinta intrebarilor, nici mafalda, nici pythia, nici macar aliodor al cu flacara violeta, nu v-ar putea raspunde.

  17. @Adi,

    Da, dar cred ca de data asta restrangerea unor drepturi democratice (suveranitate, libertatea presei, proprietate, etc.) se va face prin modificarea Constitutiei cu asumarea raspunderii, ceea ce va marca consacrarea oficiala a dictaturii feroce in Romania.

  18. Daca totul a fost planificat din start:
    enervarea, coalizarea cu Arafat si plecatul “cu coada intre
    picioare”, iesitul in strada la indemnurile de pe facebook
    si apoi venitul derbedeilor pentru a discredita protestul,
    fugaritul si dusul la sectii de catre jandarmi la intimplare,
    toate astea “la intimidare”, atunci nu cred ca s-a anticipat
    la nivel inalt ca lumea chiar va iesi in strada (nu doar vreo
    citiva chititi ce usor ar fi fost luati pe sus si dati exemplu).

    Deci daca finalitatea nu a fost cea asteptata (zero opozitie
    pina la alegerile comasate si dupa) si s-a obtinut contrariul
    (inchegarea la nivel national, in orasele mari a opozitiei populare
    in strada), nu inseamna ca acest posibil aranjament n-a existat.

    M-a uimit declaratia din conferinta de presa a jandarmeriei a
    d-lui Col. de la OSP in care a afirmat ca:
    a) e posibil ca jandarmii din trupele de interventie sa nu
    faca distinctie intre protestatarii pasnici si cei violenti;
    b) jandarmii sint si ei nervosi si e scuzabil cumva.
    Wow, pai nu sint ei cei antrenati, echipati si bine claditi ?
    Nervosi in fata cui, a doamnelor in virsta cu sacose si copii,
    a intelectualilor, a tinerilor ce venisera sa strige “in contra”
    stapinirii ?
    De ce a trebuit sa vedem un tinar ce tipa (sa ma scuzati) ca o
    femeie si caruia i-a fost terfelita demnitatea in fata femeii
    sale si copilului sau ?!
    De ce nu s-au dus peste baietii aia ce prezentau semnele tipice
    ale “tifosilor” cu sepci, glugi si care faceau semne cu indexul
    miinii catre jandarmi si in care mina tineau cite o tigara ce-i
    relaxa inaintea confruntarii initiale ?
    Imaginile au fost prezentate live !
    De ce s-a luat cu “halaul” de pe strada ?
    Oameni in virsta cu echimoze, contuzii si vinatai.

    In orice stat civilizat, ministrul afacerilor interne era sunat
    “pe numarul scurt”, venit din week-end si prezent imediat din
    prima zi/seara a evenimentelor in capitala “pe metereze”.
    Unde-i celula de criza, unde-s analizele febrile si strategiile
    in miez de seara alaturi de sefii armelor din minister intru
    protejarea cetatenilor si valorilor democratiei ?!
    Eu zic ca e absolut obligatoriu ca presa sa fie in strada
    si sa filmeze non-stop si sa fie lasata de onor “organili”
    sa-si faca datoria; nu ei sint cei ce trebuie fugariti.
    Fara camere video, fara aparate de fotografiat, fara martori
    din presa, ginditi-va la ce abuzuri s-ar ajunge.
    De ce jandarmii sint nervosi cind sint filmati in exercitiul
    functiunii ? Daca actioneaza “by the book & according to the law”,
    atunci n-au nici-un motiv sa fie deranjati, nu ?
    Ca doar sint oamenii legii.

    Apropo, zilele astea s-a tot sustinut atit in Piata, cit si la TV
    ca nu exista derbedei ori suporteri-derbedei din galerii etc.
    Ei exista si mereu sint prezenti la meciuri pentru a se lua la
    bataie intre ei ori cu jandarmii, precum si in Piata, dupa cum
    s-a putut observa. Negarea evidentelor nu ajuta la nimic.
    Indivizii astia nu au ce cauta acolo; daca “political corectness”
    (adica cu multa ipocrizie pe romaneste) spui: “da’ ce ma, ei nu-s
    cetateni sa manifesteze acolo ?!”, atunci va invit sa va ginditi
    la consecintele imediate si de perspectiva ale amestecarii a doua
    lumi paralele si total diferite: oameni normali la cap cu griji si
    care-si cer drepturile prevazute de constitutie militeaza impotriva
    coruptiei precum si pentru idei, principii democratice si niste unii
    care produc numai pagube si violente.
    Daca-s amestecati prin forta imprejurarilor, atunci se obtin urmatoarele
    rezultate “cu succes”:
    – destabilizarea mitingurilor pasnice si descurajarea lor pe viitor;
    – ranirea celor pasnici;
    – anatemizarea si a celor pasnici, bulk, la gramada cu ceilalti si pusul
    etichetei: “vedeti cine e in piata, vedeti cine doreste ‘schimbarea’ ?!”.
    Ghiciti la final cine va ride ?

    PS: ghiciti cine participa la “casting-uri” in tot acest timp ?

  19. @ Crisy,

    Modificarea Constitutiei cu asumarea raspunderii inseamna lovitura de stat. S-a intamplat o singura data in istoria noastra, in feb. 1938 (Carol al II-lea). Nu va merge atat de departe.

  20. Vad la Antena 3 ca jandarmii au facut filtre si controleaza lumea, asta cred ca e o idee buna, sper insa sa fie si de buna-credinta! Continui sa cred ca jandarmii au fost ieri mana in mana cu “huliganii”. Continuati ANtena 3 sa faceti presiuni, sa trimiteti jurnalisti care sa filkmeze, sa fotografieze, sa ia interviuri oamenilor, sa semnaleze neregulile…poate ar fi bine sa fie cineva si la regie sa vedeti ce se intampla cu studentii aia, nu cumva iar au fost opriti de jandarmi? Continuati de asemenea sa dati video-urile cu abuzurile jandarmilor, sunt oribile, strigatoare la cer. Unul din acestea

    in care se vede cum s-a facut ordine ieri in Bucuresti…daca minerii au “plantat panselute” azi-nopate jandarmii au inceput curatenia in locul REBU….

  21. @Adi,

    In Romania condusa de Basescu se poate intampla orice. Ca tot ai adus aminte de regele Carol, iti amintesc ca si acesta a avut amanta dar a avut demnitatea sa nu o bage in Guvern.

  22. Redactor dcnews bătut de jandarmi!!!! Dacă sunt jandarmi şi nu oameni din Servicii, atunci, la naiba cu ei!! Şi la naiba şi cu ăia din Servicii care se pretează la aşa ceva de dragul unui semianalfabet beţiv!

  23. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sunt sute de intrebari la care vrem raspunsuri si nu va raspunde nimeni…
    De ce tace presedintele nimanui,basescu,de ce tac toti sau vorbesc aiurea?!

    Sper ca opozitia sa faca ceea ce a hotarat,caci altfel ne sugruma jigodiile.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    ioanaP

  24. Atentie protestatari! In seara asta vor incerca sa va sperie si sa va sopteasca ca vin iarasi asa-zisii golani. Politistii si securistii sunt printre voi in civil. Sunt folositi, in special,ofiteri DIICOT, barbati si femei, care sunt imbracati neglijent si chiar au in nas si sprancene inele bagate.
    Sa nu plecati!Aveti mare grija! JOS TIRANUL!

  25. Domne ce se intampla la filtrele astea e incalcarea drepturilor omului! cu ce drept acesti militieni, ca acum chiar nu mai pot fi numiti jandarmi, cu ce drepot astia cer CNP-ul???!!! unor oameni pasnici care trec prin zona sau care vin la demonstratie, unor oaomeni care nu au arme, care nu au antecedente etc? Cum e posibil asa ceva? Sa le ia CNP-ul, sa le ia numele, datele de nastere, adresele, asta e o mizerie! Si daca refuzi te ia si te duc la sectie? Sub ce pretext domne? Dar chiar asa, nu mai exista nici o limita, chiar asa stat militienesc si inca ne mai numim o democratie? Ce fac domne ambasadele, ce fac agentiile de presa straine? In ce tara cetateni normali, linistiti, sunt interpelati pe strada si legitimati (inregistrandu-li-se toate datele!)? Vorbiti mai mult despre aceste nereguli pt ca asa ceva e inadmisibil! Oamenii astia vor fi apoi ridicati de acasa, maine, poimaine, ca doar asa a zis militianul Igas, ca “turbulentii” vor fi identificati si arestati in zilele urmatoare…

  26. Intrebare: e posibil ca din partea municipalitatii
    sa existe disponibilitate pentru amplasarea temporara
    a citorva cabine wc ecologice in Piata ?
    nu de alta, dar un du-te-vino printre filtrele jandarmilor
    nervosi prin frig nu prea e recomandat.

    Multumesc.

  27. Faptul ca n-avea omu ala date de 3 zile nu cred ca era vina lui. Poate nu i s-au transmis acele date. Parea sincer si ok omu. Problema e mai sus, la conducere, la organizare. La aia trebuie urlat

  28. Am fost in piata si pot sa declar ca in proportie de 100% ultrasii au fost incurajati sa “se infiltreze si desfasoare ” pentru ca aceasta miscare sa capete o imagine huliganica.Pacat de noi , cei care dorim cu adevarat o mica schimbare.

  29. Faci afirmatii fara sa cunosti cadrul legal.
    Si tu si Radu Tudor ati declarat le emisiunile de la Antena 3 ca “huliganii” poti fi chemati la sectiile de poltie pe timpul desfasuraii evenimentelor publice. Grestit ! In primul rand legea abia a fost publicata in Monitorul Oficial si inca nu a intrat in vigaore, iar in al doilea rand legea face referire doar pe timul desfasurarii jocurilor sportive.
    Deci nu mai face afirmatii fara acoperire, sau ai intentia de a manipula telespectatorii ?
    Sper sa fie afisat si astept raspunsul tau Victor!

  30. Nu mai stati in casa, iesiti in strada, dragi romani!
    Daca nu vom iesi cel putin 10000 de romani in Bucuresti, nu vom realiza nimic. Nu mai asteptati sa faca altii dreptate in locul dvs! Luati atitudine, pentru a declansa alegerile anticipate.
    Nu fiti lasi! Nu vedeti ca am ajuns carpa de stars la fund a mafiotilor?!
    Daca nu vom iesi peste 60% la vot, la alegerile ce vor urma, tot Basescu, Boc si Udrea ne vor guverna. Asta vreti?! Ganditi-va la copiii vostri macar!

  31. Bravo Dle Ciutacu, felicitari. Va urmarim la emisiunea Subiectiv. Foarte buna initiativa de a readuce in discutie chestiunea manipularii de ieri.

  32. Dle Ciutacu, va urmaresc la emisiune si vad imaginile cu tinerii legitimati si filmati/fotografiati de militieni. Domnule, individul care tine camera de filmat are fular pe fata de nu i se vad decat ochii…Adica mai nou regimul asta militienesc nici macar nu se asuma, adica s-au imbracat precum “huliganii” …pana la urma ce sa intelegem? ca nu e nici o diferenta intre “huligani” si militieni pt ca sunt aceiasi!

  33. Eu cred ca huliganii, dementii care aseara au devastat Bucurestiul sunt elevi ai ministerului de interne (jandarmi in devenire). Deoarece toti acestia erau imbracati aproximativ la fel (hanorac, trening adidasi, si glugi in cap) si aveau canditie fivica, erau organizati si coordonati si aveau constitutie atlectica (aceeasi inaltime)

  34. NU DETURNATI ATENTIA CATRE HULIGANI!Nu sunt de acord cu ce au facut, dar se vorbeste numai de ei si aproape deloc de cei care sunt in Piata Universitatii si mai ales de mesajele lor.
    Sunt fotografiati de jandarmi ca sa poata intra in piata si sunt fotografiate si actele lor . ILEGAL!!!!!. Probabil amezile vor veni acasa( acu au si adresele)
    Cu stima Oana.

  35. Unde e Basescu?? O fi cu prietenii lui “Jack’si “Johny” la restaurant mai stii?? Intaresc ceea ce am spus mai devreme: suntem o natie de LASI. Cine ne conduce? Imi este rusine ca Basescu ma reprezinta peste hotare. Multi reporteri intreaba “de ce ati iesit in piata??” Nu mai vrem cu Basescu!!!! Deloc. D-le Ciutacu daca ai fi iesit la protest in piata nu te-ar mai fi acuzat nimeni pt reactia “nevrotica” pe care ai avut-o la TV si nu ti-ai mai fi reprimat frustrarile vis a vis de regimul actual. Dinnou RUSINE Basescule!!!

  36. sunt convins ca stiti,ca prin dans si batutul din palme nu prea tine…
    ce sa facem?
    poate ” suporterii” vor face schimbarea… bravo lor…

    sunt soarta cu cei care vor schimba regimul Basescu, indifernet cum

  37. Buna seara. Probabil ca o sa vedeti tarziu acest mesaj. Poate ca nu o sa-l vedeti/cititi. Poate o sa-l vada altii. Am sa incerc sa raspund la cateva intrebari pe care le-ati lansat. Dar mai intai vreau sa va aduc aminte ceva.
    Inundatiile. Cine ne-a scos parintii si bunicii din noroaie? Jandarmeria! Cine se lupta cu apele incercand sa salveze chiar si o biata gaina? Jandarmeria! Cine facea coborari pe franghie din elicopter sa salveze viata unui copil pe care parintii (daca le pot spune parinti) il abandonasera pe acoperisul casei fugind ca lasii sa-si salveze fundul? Un jandarm! Cine ne apara de Huligani? Jandarmeria! Sa stiti ca acei jandarmi pe care ii vedeti luand pietre in cap sunt aceeasi care se lupta cu apele si noroaiele. Sunt aceeasi jandarmi care nu-si vad familia cu saptamanile, dormind in corturi de campanie, in conditii insalubre. Aceeasi. Stiti ca Jandarmeria Romana, la prima plecare in Afganistan sub egida NATO, a reusit sa preia conducerea TUTUROR centrelor de invatare, instruire si performare a Politiei Nationale Afgane? Printre jandarmii din piata erau si acesti eroi nationali care ne-au dus numele tarii si ne-au pus drapelul tricolor in varful fortelor de instruire din Afganistan. Am intrecut SUA. S.U.A., Marea Britanie, Franta, Germania si alte forte ale lumii. De ce nu vad si aceste aspecte la TV?
    Sa va mai zic si de Kosovo? Nu. Este destul.
    Sambata seara, am vazut la televizor cum era “certata” jandarmeria pt. ca a intervenit impotriva acelui grup violent pt. dispersarea lor. Aseara, pentru ca au mai asteptat putin, ca sa se vada CLAR atacul violent asupra jandarmilor, au fost “certati” ca nu au intervenit. Pai ori sa intervina ori sa stea…
    Ce vrem de fapt?
    Intrebati de ce nu a mers Boc la cei doi jurnalisti la spital. Jandarmul care a fost vizitat de catre Dl. Boc, a fost operat si din pacate a pierdut un ochi. Pt. totdeauna. E tanar. Jurnalistii (imi pare rau ca au avut de suferit) isi vor vedea copii cu ambii ochi. Jadarmul nu. Despre soarta jandarmului a spus cineva ceva la TV? Eu nu am vazut si nici nu am auzit.
    Despre interventiile preventive ale jandarmeriei… sa fim seriosi. Orice interventie a jandarmeriei, este primita cu ostilitate de catre public. Exemplu: Au incercat limitarea tinerilor in piata (tinerii au provocat violente). Studentii. Toti au sarit ca arsi ca le incalca drepturile. Era ceva preventiv.
    Despre purtatorul de cuvant al Jandarmeriei capitalei: Nu are cum sa fie la curent cu tot ce se intampla in piata. El nu este in legatura directa permanent cu oamenii din dispozitiv. Jandarmii din piata au intr-o mana un baston si in alta un scut. Nu pot tine si telefonul sa il anunte pe purtator cate pietre au numarat sau alte informatii inutile. Ei isi fac treaba. Nu stau sa tina condica pt televiziuni. Inteleg nevoia de rating. Dar sa tipati in direct la o emisiune cu o super audienta nu e normal. Eu am simtit prin agitatia pe care o aratati ca aveati nevoie urgenta de informatii. Asta ma face sa schimb canalul. In momentul in care cineva nu mai are nimic interesant este lasat in spate.
    Mai am o intrebare. Oare s-a gandit cineva, vreodata, in aceste zile, cate ore stau acei Jandarmi in picioare, cand mananca in acele ore si cand isi fac nevoile fiziologice? NIMENI. Sa omoram Jandarmii…
    Va rog sa tineti cont ca sunt platiti si din banii mei. Ei jandarmii. Chiar si din banii sotiei mele. Ei jandarmii. Chiar si parintii au 2 jandarmi pe care ii platesc lunar. Ei, cei 2 jandarmi. Nu numai dumneavoastra platiti jandarmii. Si cand iesiti prin parc la plimbare, sa tineti cont ca trotuarul este facut din banii jandarmului. Adica din banii mei, ai sotiei mele, ai parintilor mei si ai dumneavoastra. Toti platim pentru tot. Nu e nevoie sa revendicam cate un jandarm, cate un pompier sau cate un profesor. Daca tot ne alegem cate un bugetar, sa fie el al nostru, eu aleg un profesor de religie. Sa ma invete sa iert oamenii haini. Sa-mi fie cu iertare domnule Ciutacu, dar nu mai pot tolera oamenii “invatati”. Nu ma refer la nimeni. Va doresc multa sanatate…

  38. Am fost in piata, din pacate atmosfera e mai mult una de stadion decat una motivata de FOAME si de pericol la adresa democratiei… Nu prea e atitudinea corecta pentru un protest impotriva Mafiei care conduce Romania.

  39. @ Anda
    Jandarmii sunt platiti nu numai din banii lui Ciutacu, ci si din ai mei, si chiar si ai tai, desteapto!

  40. Inca ceva (scuze, dar imi tot trec diverse chestii prin cap, nu reusesc sa fiu coerent, sa concentrez totul intr-un singur comentariu).
    Nu ti se pare ciudat ca in vremea manifestarilor sindicale cu zeci de mii de participanti din vara lui 2010 (“dansul pinguinului”) pedelistii si Basescu au fost foarte calmi, ba chiar dupa mitingul politistilor (“javra ordinara”) a iesit agresiv in public si a promis pedepse in stanga si-n dreapta (ce convenabil a picat mitingul ala pentru eliminarea lui Blaga) iar acum cand vorbim de 2000 de oameni si cateva sute in alte orase li s-a facut frica? Vorbesc de dialog, Basescu s-a ascuns? Stii ce suspiciune am eu? Ca si acelea au fost regizate. Hm?

  41. @Costin Tanasescu: e-n direct acum pe Rtv, de la Starsbourg, nu te mai isteriza aiurea. azi a si avut un apel catre cancelariile europene cu privire la delirul de pe strazi. absenta de trei saptamani a lu’ Crin n-ai remarcat-o?
    @Nimeni: Jurnalul National este singurul ziar din Romania care a declarat un jandarm omul anului. deci bateti la usi deschise. altfel, cu toata admiratia pentru lucrurile bune facute in timp de jandarmi, reprosurile la adresa lor erau pentru ca NU au intervenit impotriva huliganilor si au dat aia foc orasului. cat despre purtatorul de cuvant, e platit SA STIE. daca nu stii, nu intri in direct ca sa spui, trei zile la rand, ca nu stii. altfel, ar fi fost mai bine sa-si fi pierdut ochiul si Petre Nichita, aflat tot la slujba?

  42. pe mine cel mai mult mă distrează ultimele două întrebări. auzi la el: „răniții” și „șef al CSAT”.

  43. Imi pare ca se cam “indulceste” spiritul protestului. Galeria aia sportiva mai are un pic si danseaza Pinguinul. Protestul ar trebui sa fie un pic mai ofensiv la adresa infractorilor.

  44. @ion v: pentru ca teza asta da prilejul actiunilor
    in forta iar ha-ha si acolitii atita asteapta;
    ce-ati vazut pina acum e preludiu la ce s-ar intimpla
    daca baieti exaltati ar fi atrasi de “ultrasii de bine”.

  45. Dragoş,
    da, îţi înţeleg mirarea, Petre Nechita nu e prea rănit, tocmai am văzut că mai are încă un ochi deschis. Unul din doi, deci. Ciutacu exagerează.
    👿

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.