Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > (In)cultura dialogului şi a dezbaterii

(In)cultura dialogului şi a dezbaterii

În ţara asta, cultura dialogului şi respectul pentru tema unei dezbateri lipsesc cu desăvârşire. Am pornit, în postul precedent, de la o (după părerea mea, care nu-i obligatoriu să fie infailibilă) inconsecvenţă a A3 şi s-a ajuns, pe cursul abrupt al discuţiei, la analiza prestaţiei de moderator a lu’ Gâdea la Sinteza zilei, la caracterizarea deciziilor lui ca manager al postului şi, într-un final, la imaginarea abracadabrantă a unui conflict între noi doi. În trei ani de blogăreală, m-am lămurit cu vârf şi îndesat că e o cruntă pierdere de vreme să propun orice temă de discuţie. Participanţii vor posta, în majoritatea lor, pe ideea că Internetu-i un spaţiu liber în care fiecare varsă ce-i prisoseşte, tot ce-i doare pe ei.

Dacă există ceva pentru care-l admir sincer pe Băsescu, ei bine, asta-i taman calitatea de a cerceta, identifica şi, ulterior, fructifica slăbiciunile poporului suveran. Una dintre ele e taman cea despre care vă scrisei ceva mai sus. Amintiţi-vă cu câtă uşurinţă a deturnat şi deturnează absolut toate dezbaterile defavorabile lui şi cauzei (invocând rapid adaptarea clasicei expresii de banc “voi vorbiţi, care omorâţi negri?”) şi mai gândiţi-vă înainte să-l faceţi prost.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “(In)cultura dialogului şi a dezbaterii

  1. @Luiza
    Am m-ai spus o data si trebuie sa ma repet:
    “E usor sa vorbesti academic, fara a nu spune nimic”. Asta a spus un om mult mai distins ca mine pe nume Titu Maiorescu… Iar pentru tine ca sa-ti traduc, era o referire la faptul ca vorbele trec, ideile raman…

  2. @adrian cosmin
    Nu, am zis să puneți o virgulă “despre proști” și “despre prostie”, care recunosc — împușcați-mă în imaginația dvs. dacă vă face fericit — mi-a scăpat. Nu vă mai răspund că și așa e off-topic, pentru că dvs. nu vreți să dialogați, ci vreți să demonstrați că noi aci, invariabil, țesem teorii ale conspirației false despre conducătorul iubit, că suntem descreierați, sau că suntem bugetari, sau că suntem bolnavi psihic, sau că suntem oameni răi.

  3. Nesimtirea baselului depaseste inteligenta lui.Si un criminal in serie poate fi foarte inteligent.Nu-l acuzam de prostie dar pentru nesimtire da.Preferabil pentru Romania sa fie condusa de un om pragmatic,tehnocrat,cinstit si cu mult bun simt nu de jmecher,glumet,alcoolic,etc.

  4. Interesant.
    Deci base nu-i prost. Da ce-i? Un jeg ordinar cu care mai bine n-ai de-a face? In Romania se da mare ca-i tara plina de mai prosti decat el; pe-afara nu-l baga nime in seama, ca-l ghicesc ca-i un mafiot. Nici politicienii straini nu-s mai cu mot, dar deosebirea-i mare.
    Pe plan local da, plin de el smenaru`; cu nici
    un alt sef de stat nu-i merge. Chiar credeti ca cine trebuie sa stie, nu stie ca care-i situatia din Romania? Si ca cine-i cu cine si ca cine-i vinovat de situatia actuala? Aia stiu. Dar cat timp nu-i deranjeaza il lasa in pace.
    Si revenind la Antena 3. Ma deranjeaza ca in momentul in care un invitat incearca sa spuna ceva, este oprit in mijlocul frazei pentru publicitate. Scarbos. Invitati tot mai penibili
    care se repeta la litera; daca nu ati fi voi, cativa, risca Antena 3 sa si piarda din telespectatori; si ar fi pacat, pentru ca ati muncit prea mult in tot acest timp.
    E doar o parere…

  5. “ce-i mai in varsta”,-corect::cei mai in varsta,” de la un timp copii din ziua de azi”,-corect:copiii,” si cu ce-i care scriu aici”,-corect:cei ce scriu..,deci nu e vorba de o virgula si nici de greseli datorita scrierii rapide pe tastatura.Pentru Adrian Cosmin,sper fara suparare!

  6. @ Victor

    Nu-nteleg de ce zici ca nu suntem on-topic . 🙂 Vorbim despre gramatica (care trebuie sa ne preocupe zi de zi) , despre Basescu (l-ai amintit in articol , uita-te !) . Urmeaza sa abordam subiectele : uciderea sclavilor africani(te citez:“voi vorbiţi, care omorâţi negri?”) si emisiunea “Abracadabra” (folosesti cuvantul “abracadabrant” , nu nega) . Ai doar rabdare .

  7. @purcelix: incercam sa-i consider interlocurori. se pare ca degeaba
    @everybody: incep sa sterg si, dupa caz, sa banez. cine se arata primul?

  8. Inchei aici.
    Victore poate-i lamuresti pana la urma cu treaba topicului si pleaca lumea mai luminata cu un LUX…

  9. @Victor: Adevarat graiesti, insa marele adevaruri se rostes in soapta.

  10. @adrian cosmin
    Tot cred ca scoala ar trebui sa incurajeze mai mult dialogul si nu monologul-recitarea. Eu cel putin incerc, dar se intampla chiar si la cele mai mici contraziceri intre studenti, sa vad fetele incruntandu-se atunci cand sunt impotriva unei opinii. Cat despre referate, licente (eu conduc anul asta 4 licente), este adevarat. Dar cultura dialogului trebuie sa se bazeze in primul rand pe exprimarea orala, si apoi am avea si stiinta de a argumenta in scris, on line.
    Uneori, argumentatia on line se reduce la : “eu sunt destept, tu esti prost” sau “eu sunt destept si vreau sa demonstrez ca voi sunteti prosti”. Si asta pentru ca on line frustrarile se manifesata adesea mai pregnant datorita anonimatului (eu am fost moderator de chat room pe un gamingsite, si m-am intalnit cu multi dintre cei mai aprigi “certareti” on line – niste mielusei civilizati in viata de toate zilele). Cred ca dialogul on line (tip forum) poate spune mult despre personalitatea/caracterul celui care scrie dar si despre motivele pentru care o face. As fi curioasa sa aflu cati dintre noi citesc cu adevarat ceea ce au postat altii…

  11. Dl Ciutacu, pai si atunci de ce acest topic ?

    de ce nu puteti aprecia un dialog normal cu oameni pe acest subiect (pe oricare subiect pe care il propuneti) si in acelasi timp sa apreciati(sau sa ignorati) si monologul unor oameni ce nu au unde sa isi exprime diferite opinii (pe diferite subiecte, de interes pentru ei…sau pt dumneavoastra) si o fac totusi aici, dar o fac ca sa va spuna ca va apreciaza pe dumneavoastra si in acelasi timp si pe cei cu care dumneavoastra lucrati.

    Mai sunt unii care va critica pe off topic. Paia este normal sa ii injurati direct si sa ii banati, dar…

    am o frustrare :)…pentru ca va urmaresc blogul si nu comentez mereu pe subiect, iar acum imi dau seama ca va deranjeaza asta…si mi se pare ciudat, dar probabil ca si dumneavoastra va simtiti frustrat cand propuneti o discutie si intervine cineva cu un offtopic total inoportun (dpdv)…va inteleg.

    sa aveti o seara buna si o emisiune asemenea.

  12. Off-topic
    Unde a disparut I.I.? L-ai banat? Incepe sa-mi fie dor de el! 🙂 Ca era simpatic omu’ cind incerca el sa-ti explice despre ce-i vorba in postul pe care tocmai l-ai scris!
    Multi dintre cei de mai sus se apropie…
    Banzai!

  13. Bun … Ca tot veni vorba si de scoala , de acolo pleaca . Sau chiar din familie .
    Exceptandu-i pe cei foarte tineri ne-am nascut si am crescut in familii si comunitati cu traditii patriarhale , inca foarte puternice la nivelul anilor ’60-’70 . Cuvantul parintelui era o lege pe care n-o puteai pune in discutie . O puteai eluda , e drept , prin diverse tertipuri (si am folosit si mai tarziu lectia aceasta insusita in copilarie) , dar nu era supusa dezbaterii .
    Scoala , de asemenea , ne indoctrina (si o mai face , inca) cu dogme infailibile . La orice nivel . Recunoasterea valorii nu e data de calitatea ci de cantitatea cunostintelor asimilate . Imi amintesc (n-am sa uit niciodata) un examen de Analiza reala (oral) la Facultatea de matematica , UBB . Imi terminsem de pregatit subiectul si asteptam sa-mi vina randul la tabla . O urmaream pe o colega care-si prezenta subiectul : perfect . Nicio sincopa , niciun rateu . Pana cand profesorul i-a pus o intrebare banala legata de subiect . Fata s-a blocat , s-a inrosit , n-a stiut ce sa raspunda . Profesorul a insistat : “de ce e asta concluzia , domnisoara , si nu alta ?” . Raspunsul naucitor a fost : “pentru ca asa scrie in curs” . A luat 10! Jur . Nu-ntelesese nimic , dar a luat 10 pentru ca stia totul .
    Suntem “dresati” de mici sa nu dialogam , sa nu dezbatem . Folosim un limbaj standard , de manual , de ceaslov (ca popii vorbesc doar in citate) , iar mai apoi e prea tarziu sa ne cultivam gustul pentru dialog .
    Sigur ca ulterior apar alte circumstante care ne atrofiaza si ultimele ramasite de disponibilitate la dialog . Lipsa de solidaritate produce un dialog al surzilor in care fiecare revine , imperturbabil , la “ce-l doare” , convingerea (nu de putine ori intemeiata) ca celui ce urla mai tare i se va da dreptate … Nu in ultimul rand proasta reputatie a dialogului in insasi traditia noastra (“vorba multa , saracia omului”) . E greu sa ne comparam cu englezii , de pilda , a caror traditie parlamentara e seculara .

  14. @shogunu’: i-am dat o pauza temporara pana sa prinde ca n-am nevoie de translator; daca s-o prinde vreodata…

  15. OFF:
    Imi cer mii de scuze ca am inceput ieri povestea cu Gadea. 😐
    Probabil daca nu imi raspundeai la comentariu nu ar fi sesizat ceilalti cititori despre ce e vorba.
    ON:
    Cat despre Base… in ultimul timp in aseman cu Hitler. Este iscusit ca si ala in a acapara puterea in a deturna, dupa cum spuneai si tu, orice discutie sau subiect negativ pentru el.
    Un exemplu la fel de bun ca cel din banc este:
    “E un trucaj ordinar, rusine Dinu Patriciu”…si cand te gandesti cati cred si in acest moment ca el nu a lovit copilul.
    Deci, da, nu e prost deloc.

    Mult respect !

  16. Unul dintre motivele pentru care nu putem avea o dezbatere (nici noi aci, nici politicienii la teveu — asta după ce fac apel la dezbateri serioase cam din două-n două secunde) este, poate, și convingerea noastră, a fiecăruia sau cel puțin a unei categorii largi, că noi suntem depozitarii unor adevăruri neînțelese de muritorii de rând, că trăim în lumea doctrinelor (de dreapta, de stânga, liberale, social-democrate, neomarxiste, neofasciste, neoliberale — după caz), a ideilor înalte, nemuritoare, cum ne povestea un domn ceva mai sus. Fals. Nu am descoperit apa caldă. Nu aveam cum. Nu există asceți cu burtă și filosofi care-și fac timp pentru un schimb de înjurături pe teme politice cotidiene (deși unii l-ar considera pe Liiceanu ca fiind excepție). Cum am putea avea un dialog care să se soldeze cu o mai bună înțelegere a fenomenelor care ne înconjoară, dacă toți pornim de la premisa că deja le știm pe toate (inclusiv domnul Ciutacu, genial și arogant, cum se autointitulează), dacă pe o temă dată demonstrăm fiecare orice vrem a fi demonstrat? De aia ziceam (poate off-topic, deși eu nu am considerat asta) că domnul Ciutacu are dreptate să conchidă cu expresia quod erat demonstrandum evidenta deraiere de la tema discuției (indiferent că deraierea era pro-băsistă, anti-băsistă, pro-Iliescu, pro-mineriade sau pro-Gandhi).

    off topic: cred că ce-am scris mai sus e cât se poate de on-topic. Dacă nu, ban și jur că nu mai discutăm defel (că nu scriu folosind alt e-mail), caz în care, vorba unui gânditor: bine pa!

  17. @Victor Ciutacu ai reușit să stârnești o adevărată furtună-ntr-un pahar cu apă 🙂
    eu zic să-ți iei licență de psiholog..că “materia primă” ABUNDĂ.

    “E usor a scrie versuri
    Cînd nimic nu ai a spune,
    Înșirînd cuvinte goale
    Ce din coadă au să sune.”

  18. Lol, ce repede se adapteaza lumea la “furia” lu’ nea Ciutacu.Am facut o analiza intre mesajele postate de “X” oameni in postul anterior si aceeasi “x” oameni in postul asta.

    Rezultat:

    Post 1 : Gadea e bla bla bla, wowow, yuyuy
    Post 2 : Asa e nenea Ciutacu, cum am putut scrie asa, bla bla bla.

    Concluzie: Nu aveti coloana vertebrala,nu aveti puterea cuvantului, suntem natia cel mai usor de “managerizat”.Nu tre’ sa fi vreun geniu sa manipulezi romanasii.Iar Base este un mic geniu al manipularii, ca si Ciutacu de altfel.

    Numai bine.

  19. @De Georgescu Ionut: Dom’le, daca esti chiar asa expert in manipulare, poate ne explici si moua astora mai profani care este etimologic vorbind originea acestui cuvint. Eu unul cred ca asocierea celor doua membre in acelasi cuvint e gresita. Mai corect era pe dos, pulimanare, sau minarea pulimii intr-o directie absconsa.

  20. Emisiunea de aseara i-a facut mai mult rau lui Razvan Dumitrescu decat toate controalele si decat amenintarile sosite prin intermediar.
    Mi s-a parut ca era si el mirat de cat de mult i-a lipsit trustului “Intact”, si cat l-a mai chinuit amanandu-si sosirea.
    Multi oameni vor avea de la el asteptari legate de alinierea planetelor, la comanda.
    Toata emisiunea a fost condusa in asa fel incat sa intelegem noi ca, acum, “antena” este desavarsita, uimita chiar si ea de propria perfectiune datorata ultimului sosit.
    Oare de ce?

    Neinspirat!

  21. De-a lungul timpului, am observat ca 90% din comentariile pe blog (acesta si altele) sunt cu alt subiect decat ce propune articolul respectiv inspre dezbatere.
    Probabil pe stil “basescianist”, intodeauna discutiile sunt mutate pe alt subiect, ca sa se piarda (oarecum) ideea articolului respectiv.
    Zic si eu…

  22. Asta e ca in bancul ala cu ce zice?ce zice?…
    Degeaba…nu vor sa priceapa.Daca nu e ceva de base nu au ce scrie.
    Uite,eu am o parere cu privire la capacitatea noastra de a devia de la subiect si despre incapacitatea noastra de a raspunde la subiect.
    Imi aduc aminte de clasele 1-4 la scoala de stat,pe vremea lu’ Ceasca.Aveam 6 zile pe saptamana,4 ore zilnic.Pt Romana aveam:gramatica,abecedar/literatura,caligrafie si dezvoltarea vorbirii.Pt. mine era neimportant ce si cum aveam,insa tin bine minte si acum sute de texte pe care le citeam in clasa si trebuia sa le povestim,sa scoatem ideile principale,sa facem rezumat,apoi comentariu.Si totul de la un mini-text.
    Recunosc,sunt mama de baiat,cls V,care nu citeste niciodata de placere sau macar din curiozitate,care nu este in stare sa faca un rezumat care sa cuprinda ideile principale din text,care nu e in stare sa extraga din text invatamintele,pildele,natura experientelor,a trairilor personajului/personajelor.De ce?Poate si din vina noastra,a parintilor,poate si din vina manualelor,a profesorilor,a
    SOCIETATII.
    De ce sa citesc?Pierd timpul…
    Poate ca si o parte din cei care iti scriu au avut parte de asa ceva dpdv educatie,poate nu.
    Cert este ca suntem din ce in ce mai putini dispusi sa acceptam dorinta celuilat,parerea celuilalt,subiectul celuilalt.
    DE CE?
    Poate din lipsa de respect,poate din lipsa de educatie,de cunoastere pe diverse subiecte sau poate pur si simplu pt. ca noi intelegem asa libertatea.Inca…
    Civilizatie,cultura,educatie,empatie,credinta,solidaritate,toate astea ne ajuta sa devenim un fel de societate,mai buna sau mai rea dpdv calitate.La noi nu se intrevede in 50 de ani o ameliorare a curbei de prabusire in care ne aflam din toate pct-ele de vedere.Inca…
    Poate ca nu putem functiona la parametrii normali din cauza saraciei…poate din cauza lipsei de educatie…poate din cauza lipsei de cultura…poate…poate…
    Scuze ne putem gasi cu miile,suntem extraordinari de tari la asta.Tot timpul stim ce trebuie facut,dar nu facem.Suntem niste copii intarziati intr-o societate pt oameni mari si rechini.Inca…
    Ce e de facut?Parerea mea e ca trebuie sa perseveram,cu toate mijloacele,ne putem ajuta unii pe altii asa cum ne ajutam copii zi de zi.Cu binele,cu multa dragoste,cu respect,cu intelegere.Educatia nu se termina la sfarsitul scolii.De-a lungul vietii suntem obligati sa ne autoeducam cu totii.Nu e usor,nu e placut,nu ne iese bine intotdeauna.Dar perseveram…Inca…

  23. la vedetele de carton rufele se spala in public. La d-voastra, dle Citacu credeam ca se spala in familie. Din cartierul meu si nu stau departe de Antene, a inceput sa-mi para un foc mocnit in familia voastra….si este pacat.

    Inca o dezamagire ?

  24. Nu trebuia niciun Dumitrescu la Antena 3 ..trebuia un Ciutacu..dar Gadea joaca cum i se canta..oricum e sef doar pe hartie !
    iar Antena 2 curand va deveni post comercial in adevaratul sens al cuvantului pt a putea fi atractiv pt publicitari..stie Oancea ce face ..

  25. oricat de “genial” ar fi basescu , nu pot spune ca-l admir. Este de cealalta parte a barierei unde interesul pesronal primeaza. Nu inteleg cum zici ca-l admiri pentru ca foloseste abilitatile astea in interesul lui propriu, plus ca mai e si seful statului. Daca ar fi fost un “particular” ,l-as fi admirat poate si eu. Cat timp el conduce tara si face ce face nici macar nu mai suport sa-l vad sau sa-l aud. Poate ca este un fin psiholog, dar are nevoie de un psihiatru.

  26. Constat ca , dupa ce Garda Financiara a “calarit” Realitatea , CNA-ul s-a pus tot mai tare pe “calarit” Antenele …
    Oare cat mai avem pana cand poza “maretului conducator” va trona la loc de cinste prin toate scolile si institutiile statului…?!

  27. @Liviu: nu stiu de unde deduci tu ca-l admir. uitandu-ma retrospectiv la atitudinea mea publica, nu-mi iese asa ceva-n bobi, da’, ma rog, poate reiese vreo admiratie launtrica printre randurile pe care le scriu si vorbele pe care le rostesc fara sa-mi dau seama

  28. PS: Apropo de “incultura dialogului si a dezbaterii la romani”… , TU NUMAI ACUM AI DESCOPERIT ASTA , Victore ??? Ma uimesti…!!!

  29. 🙂 …Se pare ca nu sunt ca nu sunt singurul la care “i-a sarit supapa”…!

  30. “S-a petrecut în ultimele două decenii, şi mai ales în ultimii ani, o schimbare obiectivă, pe care aş numi-o sporirea capacităţii de ură… Foarte mulţi te suspectează de ceva şi oricare ar fi rezultatul prezumţiilor, te urăsc pentru asta.” (G.Călinescu, Gâlceava înţeleptului cu lumea)

    Nu ştiu dacă ilustrul critic literar scria gândindu-se la civilizaţia din timpul său sau la cea în care trebuie să supravieţuim noi astăzi. Să fi fost profet şi nu a ştiut nici el ?!… Oricum, prea se potrivesc…

    Cert este că România a cunoscut şi continuă să cunoască o atmosferă toxicizată, în care ura a devenit un nou stil de viaţă. Stări de spirit exacerbate şi mentalităţi retrograde au fost şi probabil vor continua să coexiste. Este suficient să încerci să vorbeşti, să conteşti, să gândeşti, că eşti acuzat de rea voinţă, de pesimism cultivat sau lipsă de iubire.

    Patriotismul şi iubirea au ajuns să fie
    confundate cu optimismul fără suport, cu iluzii fără fond şi aşteptări fără realism. Iar peste toate acestea, ca un corolar al neîmplinirii sufleteşti, domneşte URA… Disimulată sau deschisă, ura devine parte integrantă din fiinţa noastră. Întâlnită în toate categoriile sociale, experimentată cu folos în sfera politică, transferată cu succes în intimitatea noastră, ura ne defineşte tot mai mult ca fiinţe umane

  31. Postarea ta de astazi avea ca target 90% comunitatea celor ce posteaza pe blogul tau si in treaca 10% era pomenit si Basescu 🙂 Care a fost reactia celor vizati? S-au agatat de Basescu ca puricele de caine si nu ii mai dau drumul :)) Marea majoritate a postarilor se refera la Basescu…si ignora ce le reprosezi tu. Eu cred ca fara sa vrei (sau poate dimpotriva) ai stabilit o axioma despre caracterul national…si anume, ne folosim de orice amanunt pentru a putea justifica ignorarea esentialului, atunci cand esentialul ne doare 🙂
    PS> Vorbesc la persoana a 3-a pentru ca (cu mici exceptii) sper ca am reusit sa fiu on topic….cel putin in cazul articolului la care faci referire. 😛

  32. Dialogul si dezbaterea la romani au devenit inculte fiindca am zis eu ce nu trebuia zis despre Gadea si Paunescu.
    Ma caiesc.
    Redevin cult.
    Tac.

  33. A vorbi aici despre incultura dialogului si a dezbaterii,precum si despre calitatea precară a gramaticii utilizate în diverse situatii nu face decât să scoată din nou la iveală o stare de fapt cu rădăcini mult prea adânci în instructia noastră pentru a se si remedia pe loc.Citind comentariile de până aici am avut senzatia unui câmp de luptă(de idei?),de cele mai multe ori la mijloc fiind,cine altul decât capul tuturor răutătilor si al relelor care ni se întâmplă acum.Fie si pentru asta a meritat.

  34. Ce se intampla?a pus base vaporul pe uscat si acum ne duce Lazaroiu de mana prin desert?Acusi vin anticipatele .

  35. A trebuit sa-l dai si tu pe Vladescu cu “oamenii poa’ sa moara” . Ba mai il si citezi . Ma zgarie pe urechi acel “poa’ ” de nu-ti pot explica .

  36. da,asa este,nu avem cultura dialogului….la generatia mea ar fi explicabil:ne-am trezit dupa `89 cu o mare libertate de exprimare si simtim nevoia sa cugetam in public.partea proasta este ca suntem convinsi ca detinem adevarul absolut,suntem lezati cand altii indraznesc sa exprime alta parere,ne suntem suficienti-noi si parerile noastre.tot ce contravine intelepciunii personale este un adevarat ultragiu ca doar detinem adevarul suprem,nu?nu stim sa combatem alta parere cu argumente,e mai simplu sa-l consideram pe partenerul de dialog imbecil,tampit,gibon,etc,e mai simplu sa jignim.
    sa ne chinuim sa deslusim mecanismele rationamentului altuia?e deja prea mult,tine de civilizatie.in Romania toata lumea are dreptate,fiecare din punctul sau de vedere….dar mai presus de toate(aproape) toata lumea are nevoie de legitimarea acestui punct de vedere.in caz contrar incepe “rezbelul” care se poarta romaneste,adica cu jigniri,limbaj suburban,etc…rezum ce as fi dorit sa exprim mai clar: intre a avea dreptate si libertatea de exprimare nu se pune semnul egal.intelege fiecare ce poate/vrea…:)

    PS pt cei care se intreaba de unde stim cine are dreptate?
    – personal imi cunosc limitele si stiu cand o dau in bara…si mai si recunosc!

  37. Lazaroiu a zis ca numai Basescu ne poate duce prin criza asa cum i-a dus Moise pe evrei prin desert.
    Afirmatia asta ma ingrijoreaza din doua puncte de vedere:
    -calatoria evreilor prin desert a durat 40 de ani, Cam mult dupa gustul meu.
    – Moise n-a apucat sa vada Pamantu;l Fagaduintei. A murit pe drum. Oare sa nu vada Basescu sfarsitul crizei?

  38. @alex.dumitrascu: ai o parere extrem de buna despre tine daca-ti inchipui ca mi-ai smuls un text dedicat pe blog

  39. Ciutacule, nu te mai fandosi ! esti lesinat sa scrii si sa fii considerat genial !
    ia inchide tu blogul, sa vedem, o sa te simti mai bine ?
    faci trimitere la un articol…,,o tara nevorbita “….dar se vorbeste asa mult in cadrul emisiunilor create de televiziuni ! ia sa nu mai fie talk-shourile de zi cu zi, bagati filme !
    PS. si eu fac parte din categoria celor care te admira ! dar sunt sigura ca o sa-ti treaca supararea !

  40. Salut Victor,

    Recunosc cinstit ca nu am citit ce au spus prietenii nostri de mai inainte dar urmatoarea idee: Eu cred ca Basescu nu gandeste singur strategia de deturnare gen “voi vorbiti care omorati negri!”. Exista o intreaga echipa de “baieti blonzi cu ochii albastri” carora le este mai mult decat suficienta o “linie directoare” pentru a genera o intreaga “fatza la media”. Ei sunt exact aceia (sau fii acelora) carora Ceausescu le spunea “As vrea mai putine cladiri in centrul vechi” iar ei veneau cu ceva gen “Toate cladirile de pe strada XXX trebuie sa dispara”. Pe Ceausescu insusi daca il intrebai, poate unele din cladirile acelea ii erau dragi (poate s-o fi dezvirginat frontal in vreuna din ele, ca posterior, umbla vorba, ca a reusit la Doftana in compania unor importanti membri ai Partidului).Cu toate ca ca cantitatea (cacofonie intentionata) de CH3-CH2-OH (Mama de renume Mondial ar trebui sa stie… pentru ca eu cred cu tarie ca pe undeva, pe langa Elvis, ea mai traieste inca si nu ne-a uitat) e mai mare deact concentratia in sange acceptata de Sfanta Politie, eu vreau defapt sa spun ca “Baietii buni n-are noroc, da’ nici femeilii nu ie oameni”, vorba unei florarese din piata Cosbuc, care m-a marcat profund….

  41. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti dreptate si de data asta;cand n-oi fi de acord,va spun,fara niciun ocolis.
    Are dreptate”adrian cosmin”;chiar daca nu ar fi comentat nimeni pe blogul Dvs.,oricum v-as fi scris asta,dupa dupa ce am citi ce a scris.
    Sunt de acord cu dumnealui:”De cand mor caii cand vor cainii??
    Bucura-te pentru cei care inteleg dialogul si dezbatea unui idei…”

    Ma bucur si eu atata vreme cat este inteligenta si sinceritate.

    Va doresc numai bine,
    IoanaP

  42. Imi cer scuze pentru greseli…sunt prea obosita.Imi cer inca o data scuze.
    IoanaP

  43. Tot ce-am vazut e ca la reactia ta (atentie dusmanul asculta) au sarit fanaticii tai sa dea in Gadea.Reactie la care nu te asteptai,urmarea fiind postul de astazi de tip”mensevic”

  44. @
    Ciutacu Victor

    Nu consider nicidecum ca ti-am smuls un text dedicat.
    Da’ daca te simti pagubit pot sa-ti ofer un autograf la schimb , eventual pe o carte, ceva…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.