Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Încolonăm demnitarii la psihiatrie?

Similar Posts

61 thoughts on “Încolonăm demnitarii la psihiatrie?

  1. Fara prea multe comentarii: 1.cand mergi sa dai examen pemtru a conduce un autoturism iti trebuie un aviz psihologic.Cand exista posibilitataea sa ajungi sa conduci un oras sau un minister, sau chiar o tara de ce sa nu dovedesti ca esti apt psihologic?
    2.Pentru a obtine permis de portarma eu, cetateanul X trebuie sa am aviz favorabil de la un psiholog.Politicienii au dreptul prin lege la permis de portarma dar oare sunt apti de o asemenea responsabilitate?
    3.Urmariti stirile si veti vedea cel putin un demnitar care in decurs de un an a abuzat in folosirea armei personale.

  2. Nu,hotarat lucru,nu ma mai impresioneaza nici carul de cultura,nici superprofesionismul,nici genealogia,nimic,daca nu e dublat de curaj.Am fost impresionata de faptul ca bunicii dumnealui si-au dat viata pentru o idee.De fapt e singurul lucru ce ma poate misca.In rest,totul e desertaciune.Domnul doctor ar vrea sa castige presedintia consiliului judetean,nu?Da,cred,ar avea multe lucruri de facut,numai ca n-are curajul sa raspunda sincer la intrebarile dv-stra,eu personal sunt satura de oportunisti,pentru mine omul conteaza numai in masura in care nu se teme de nimic.Altfel ce diferenta intre domnul doctor si doamna Mioara Roman,care vorbeste de faptul de a-si fi salvat viata ca de un triumf national.”Cine lupta sa-si salveze viata,acela o va pierde,iar cine-si da viata pentru Mine(citeste:idei nobile),acela o va castiga”.Parca asa zicea Isus,nu?Iar daca n-avem chef sa citim biblia,putem sa-l citim pe Nietszche si tot depasim un pic stadiul omului pentru care nu realizarile materiale sunt totul.

  3. CLAR însă să nu uităm că mai ales aici controalele pot să fie plătite spre a ieşi bine, aşa că…

    eu ştiu pe unu care este mic demintar provincial şi are cel puţin două internări la activ DAR… are bani şi urmele or se şterg ori se uită, DACĂ are bani…

  4. @elena constantin: n-am inteles ce n-a facut Bacalbasa, da’ poate nu-s suficient de profund

  5. draga politicianule, indiferent de culoare,

    e simplu: daca ai pretentii sa fii ales ori sa te astepti sa fii
    numit, sa nu te apuci dupa sa dai cu oistea-n gard si sa declari
    diverse mizerii ori mai rau, chiar sa le faci impotriva oamenilor
    care-ti platesc salariul baban, “biemweul” cu girofar, aghiotant
    si ifose la poarta, locuinta de serviciu si secretara aferenta;
    se exclud deasemenea si aruncatul cu banii publici, contractele
    pe bani multi (si in defavoarea statului (pe care tu-l reprezinti),
    apucaturile gen “risul in nas”, calcatul carticelei aleia in
    picioare cu care tu te afisezi peste tot pe sticla prostind
    prostii (a cita oara ?!) cum ca tu esti singurul detinator al
    adevarului si impartitorul puterii si al functiilor de sub tine.

    de aceea, draga politicianule, te asigur de intreaga mea pretuire,
    de gindurile bune si multa caldura (ca tot se apropie frigul) si de
    faptul ca voi pune in pusculita-purcel in fiecare zi, pentru tine,
    cite 1 ron, indiferent de anotimp ori daca mie imi va fi foame sau nu;
    gindul ca tu vei putea merge sa te cauti la nenea doctorul si ca nu-ti
    va lipsi absolut nimic, fiind indeajuns sa-mi incalzeasca inima rece
    de “alegator rau” si “nepunator de bot” la “alba-neagra” ta cotidiana.

    P.S.(1) draga politicianule, te rog, nu ma dezamagi, deja i-am
    vorbit doctorului despre tine si m-a asigurat ca vei fi pe miini
    bune, indiferent de diagnostic.

    P.S.(2) apropo: faza cu ala micu’ ce l-a demis pe baiatul ala e doar o
    alta caterinca spre a stringe capital pozitiv (ca si poza aia de grup),
    recte sacrificam un pion ce a strins suficient capital negativ si care
    a polarizat atentia asupra sa, deturnind atentia de la alte cocomîrle.

    te pup dulce pe portofel in aceeasi maniera in care si tu ne “ciupesti”.
    pa, tu !

  6. Da, ar trebui controlați, dar nu numai la instalare, ci și periodic, la 12 luni.
    Dar, nu doar cei care sunt în poziții de conducere, ci și noi ceilalți ar fi bine să consultăm specialiștii periodic.
    Bineînțeles că cei care au în mâna lor soarta altora ar trebui obligați să o facă dacă nu o fac de bunăvoie.
    Și cum facem să fim siguri că examenul este pe bune? Punem camere de filmat în cabinet ca la bac? Îi punem să jure pe roșu?

  7. am votat ca da..dar cred ca mai important ar fi ca intai cel ce voteaza sa fie examinat de un psihiatru.

  8. Nu sunt suficienti psihiatri! E o specialitate foarte deficitara si la noi si in occident , ca urmare multi au plecat peste hotare.

    Va scutesc de tehnicalitati dar nu e suficient timp/ istoric personal-antecedente/ relatii de la apatinatori , etc ca sa facem examenul psihiatric relevant !!!
    (vorba lui Geoana -nici noi nu mai stim cati suntem!!!)

    Asa ca asta va ramane o forma fara fond , adica doar o patalama fara nici un fel de relevanta clinica

    cu stima

  9. eu aş face referendum şi dacă iese aş spunue RIGUROS adică fără de pile “clasa politică” la testări psi amănunţite, aşa am scăpa de hiene

  10. Am raspuns DA desi nu cred ca pentru astia mai e nevoie .Se vede din avion ca sint rau, rau dusi cu capul.Pentru viitor, daca mai e ceva de salvat, sigur ca DA. As mai propune sa fie obligatorie absolvirea cu brio a unui curs de ETICA. Dr visez in culori.
    @ Horia: Nunta fiului lui Cornel Dinu de ex.?

  11. De aici din Spania, am votat cum ca mi se rupe. Pentru ca singurul lucru care ma mai leaga de Romania sunt amintirile, familia, datoriile catre statul roman (a propos, avem un sistem de impozitare complet handicapat, dupa chipul si asemanarea demnitarilor, si complet ermetic) si putinele lucruri care pot sa mai placa (Dvs. printre putinele altele).
    Din Spania, Romania se vede ca un nume de tara si de popor de salbatici, de violatori, de vanzatori ai propriilor copii, si de prostituate. Nimic mai mult. 99% din spanioli nu stiu altceva despre romani. Poate pentru ca in fiecare dimineata buletinele de stiri se deschid cu minim un furt, un viol, o talharie, o injunghiere, toate protagonizate de romani. Si legatura cu subiectul(sanatatea mintala a demnitarilor) ar fi ca poate daca ar fi cu adevarat bolnavi, ar face ceva pentru Romania. De ex. Madam Udrea ar putea sa-si miste putin fundul sunculos si sa promoveze niste actiuni cultural-turistice prin Spania ca sa mai dreaga imaginea pe care supusii Mariei Sale o lasa pe aici (clar, intrucat in Romania n-au nicio sansa de formare profesioanal, de trai decent si de viitor pentru proprii copii tot din cauza mismasurilor pe care Madam Carnat si curtenii le efectueaza zilnic).
    In rest, numai bine dintr-o tara cu un prag neoficial a somajului de 15%. Dar in care dreptul la viitor nu-ti este confiscat sau refuzat.

  12. Indiscutabil.Dar in primul rand pe la detectorul de minciuni.Iar pe cei din 89 si astia ,la streang majoritatea.Cine face ca noi ca noi o va patiiiiiiiiiiii.Lasati la felinare sa putrezeasca.

  13. Dacă mai aveam vreun dubiu asupra necesitătii unui control psihiatric,dar adevărat,stiintific al conducătorilor,ce fac cei care ne pseudo-conduc în momentul de fată mi-a spulberat si ultima urmă de îndoială.

  14. Am votat “DA” pentru ca ‘statul’ ma controleaza pe mine ‘la cap’ cand ma recruteaza in armata, cand vreau permis auto sau sa-mi cumpar o arma pentru auto-protectie. Daca eu, care influentez atat de putin (aproape nimic) la nivel macro, am nevoie de testari psihiatrice pentru ca statul sa se asigure ca n-am jucat in ‘flying over cuckoo’s nest’, nu inteleg de ce demnitarii care reprezinta o tara si ale caror actiuni influenteaza milioane de oameni, se autoexclud testarii cu pricina. Ar trebui ca si pentru ei sa fie o chestiune de rutina, cum este pentru toti ceilalti cetateni care din diverse motive fac aceasta testare. Faptul ca ei incearca sa evite introducerea obligativitatii sustinerii unei asemenea testari, ma poate face pe mine sa inteleg ca au ceva de ascuns. Sunt multi politicieni carora le fileaza o lampa. E vizibil la televizor, nu e nevoie sa te cheme Tudose ca sa-ti dai seama.
    Albert Einstein spunea ca: “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results”. Sunt convins ca el se referea la domeniul sau de activitata, insa dupa cum arata actuala clasa politica Romaneasca, vedem cu totii cum politicienii nostri “are doing the same thing over and over again expecting different results”. 🙂 Sa fie ei oare geniali? Sau e vorba doar de “insanity” medically speaking in cazul lor? 🙂

  15. Sigur ca NU!!! De cand au devenit necinstea si incompetenta boli psihice?! Pai, in cazul asta, ar trebui bagat la psihiatrie mai tot poporul!

  16. Sunt de accord numai cu o conditie: toti asa-zisi ”medici” sa treaca prin furcile caudine ale expertilor in psihiatrie : chinezi si inideni care au grija de sanatatea mintala a peste jumatate de supusi de pe Mapamond… si nu parliti sau agiamii cica ”doctori” rromansi spagasiti…

  17. “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii.”

    Si o intrebare off-topic, dar care ma framanta de mult: de ce-ti place sa-ti spuna altii ca esti arogant? Asta e un compliment?

  18. Deci, dupa cum am scris deja, logic si obiectiv vorbind, demnitarii nostri n-au ce cauta la psihiatrie. Pentru ei, trebuie infiintate institutii speciale: “Spitalul de hoti” si “Spitalul de prosti”.

  19. Am votat contra pentru ca in democratie trebuie sa poti vota pe cine vrei, nu pe cine este preaprobat de o comisie medicala. Daca poporul vrea sa aleaga un nebun e dreptul lui. By the way, unu care mai are de trait maxim 2 ani ar trebui oprit sa candideze pentru ca mandatul e de 4 ?

  20. Ca si exercitiu de gadilare a curiozitatii si de demonstratie stiintifica a unor fapte, “sigur ca DA”.

    Ca si metoda de a atinge nirvana schimbarii, “sigur ca NU”.

    Si in calitate de a-mi exprima votul in acest poll, “Mi se rupe” pare ne-la-locul lui pentru ca nu mi se rupe dar nici dusul la doctor nu ar rezolva ceva. Drumul pe care ne situam, din nefericirea societatilor umane, duce spiralat in jos, si cu cat ne afundam mai mult, cu atat mai violent sau brutal trebuie sa fie momentul critic in care spirala isi schimba directia.

  21. D-le Ciutacu,nu pot sa spun nimic,stiti,eu la Bucuresti vin cu masina,va rog sa ma scuzati…

  22. intro tara nebuna, ce mai conteaza? probabil ca un consult psihiatric al demnitarilor nu ar face decat sa confirme ca romanica este “edificiul nebuniei absolute”

  23. mai degraba ar trebui sa li se verifice cazierul.

    cat despre partea cu controlul psihiatric : fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. deci nu.

    in plus, daca electorii vor sa voteze un nebun care e problema?
    control pentru demnitarii numiti? la ce bun? daca a stat stanculescu cu ghips la picior sanatos …

    cheltuiala inutila.

  24. p.s. eu oricum am votat cu “mi se rupe”. asta fiindca nu am sa votez pentru portocalii fiindca devin partid-stat.

    cu psd nu votez fiindca nu imi place aparatul lor de cadre.

    cu pnl nu votez fiindca domnul antonescu se opune ca diaspora sa voteze.

  25. un “mi se rupe” foarte hotarat… dar daca suntem sado-maso si vrem sa vedem cu negru pe alb cat de idioti suntem ca popor in general si ca indivizi unii dintre noi, cred ca ar fi potrivita o “cautare”, insa ar fi fara nici un fel de continuitate daca nu ne-am face si o “cautare” individuala cu urmari in ceea ce priveste dreptul de vot si/sau harul de a ne prosti niste prosti…

  26. Mi se rupe! De ce? Pentru ca n’am nevoie de o confirmare scrisa… Tara e dilie in general. De ce sa mai platim ca sa’i controleze cineva la inginerul sef pe demnitari? Facem bani din ce gasim, asa’i Romania. Hai sa ne schimbam noi mentalitatea, sa fim noi sanatosi la cap. Sunt de parere ca rasa romaneasca nu’i intreaga la minte…

  27. Daca spun Da! risc sa par un naiv, hai sa fim seriosi cine nu stie sa puna niste banuti in buzunarul unui medic sa iasa totu’ bine? Daca spun Nu! o sa zica lumea ca tin cu ei, ca sunt vreun orb de ala caruia ii fuge lumea de sub picioare si el nici macar nu isi da seama. Daca spun ca “Mi se rupe” o sa mi se spuna ca tocmai o astfel de atitudine combinata, adunata a poporului roman ne-a adus aici. Daca mai conteaza sau nu, am raspuns Da.

  28. Buna ziua.
    Conform constitutiei orice demnitar inclusiv seful statului,functionarii publici, nu pot fi angajati decit daca i-si fac analizele medicale
    si controlul psihiatric.Vizavii de meseria mea “contabil” fara aviz psihiatric nu ma puteam angaja nicaieri chiar daca lucram la un privat.Asa au reusit” ei” in 2005 sa ma lase fara bucatica aia de piine.Ce conteaza la ei daca distrug mintile si sufletele celor care nu sunt deacord cu politica lor.
    Cit e “aliodor” in tara nici in basca nu-i doare,si asta datorita si unor psihiatri care au fost frustati pe timpul lui “tatuca.

  29. idee buna, doar ca mai sint si alegatorii. pe ei cine ii evalueaza? pungile cu pui si faina?dar totul este in zadar, pt ca alesii ce trebuie alesi sint testati psihologic de altii care au puterea de a-i valida…noi ne umplem timpul cu contradictii si pareri din care unii trag concluzii pt a putea manipula mai cu spor…

  30. depinde cine-i controleaza pe aia care dau verdictele de nebunie… de obicei opozitia e nebuna si nu mai are dreptul sa ajunga niciodata la putere
    in tara asta doar basescu e zdravan la cap si stie cel mai bine ce-i mai bine pt tara…

    asa ca am dat un vot favorabil acestei posibilitati… daca tot suntem o tara de nebuni (in sens real, cu grave accente de sociopatie spre psihopatie) macar sa fim recunoscuti si la nivel international!

  31. ia uitati ce prevede legea,pacat ca nu se aplica …

    nfractiune care face parte din grupul de infractiuni contra sigurantei statului, reglementate in t. I, art. 157, C. pen., partea speciala, si consta in transmiterea secretelor de stat unei puteri sau organizatii straine ori agentilor acestora, precum si procurarea de documente sau date ce constituie secrete de stat, ori detinerea de asemenea documente de catre aceia care nu au calitatea de a le cunoaste, un scopul transmiterii lor unei puteri sau organizatii straine ori agentilor acestora, savarsite de un cetatean roman sau o persoana fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul statului roman. Aceleasi fapte, daca privesc alte documente sau date care, prin caracterul si importanta lor fac ca fapta savarsita sa pericliteze siguranta statului, se pedepsesc mai usor.

  32. Am votat “da” pentru ca am dreptul la opinie desi sun convins ca “da”-ul meu nu va avea o finalitate utila;
    Am votat “da” pentru ca cei ce testeaza opiniile citind blogurile sa ia aminte;

  33. Sigur ca ar trebui verificati si nu numai ei, oricine aplica pentru o functie de raspundere sa nu o poata ocupa decat in urma unei consultatii complexe. Un exemplu elocvent, o directoare de liceu, din Brezoi – Vilcea, la deschiderea anului scolar, a fcut spume la gura impotriva jurnalistilor, catalogati ca ultima scursura a societatii, (nominalizati fiind Ciutacu, Gadea, Stoicescu). Lasand la o parte orientarea politica(PDL) a acestei femei, cu o pregatire profesionala precara, noi ca parinti, consideram ca acest gen de comportament violent trebuie sa dispara din scolile romanesti…

  34. @Adolf Vissarionovici Basescu: greu cu autoironia!
    @Mihaela: v-as fi recunoscator daca-mi veti trimite pe mail amanunte

  35. daca soferilor, mecanicilor de locomotiva, profesorilor etc. celor care conduc vremelnic grupuri umane mai mici sau mai mari, li se fac asemenea teste psiho, cu ce Doamne, iarta-ma sunt mai presus parlamentarii?de fapt, controlul ar trebui impus inainte de a candida!!!

  36. Hmmm, Victore… Ce autoironie?! Asta mi se pare o explicatie inventata pe loc pentru o mica scapare de-a ta. Dar, ma rog, daca spui tu…

    P.S.: Ca multi ti-au spus ca esti arogant si tu ti-ai insusit in mod autoironic aceasta eticheta mai inteleg, dar de ce sa te prefaci ca-ti place sa ti-o spuna altii? Asta nu mai e autoironie…

  37. @Adolf Vissarionovici Basescu: ma bucur ca stii mai bine decat mine ce-am avut in cap cand am scris asta. eu paream usor nesigur si aveam nevoie de un far calauzitor

  38. Asta ar fi trebuit sa se intample din 1990. Din fericire, atat Iliescu cat si Constantinescu, au fost zdraveni la cap. Mai nasol cu Basescu care, da dovada ca ii lipsesc, nu numai una, ci mult mai multe tigle de pe casa.

  39. In mod sigur nu stiu mai bine decat tine ce-ai avut in cap, dar cred ca n-ai reusit sa redai foarte clar ceea ce aveai in cap.

  40. @Adolf Vissarionovici Basescu: nici nu-mi propun sa te conving de ceva, nici nu-i asta subiectul topicului

  41. OK, am incheiat discutia. Cu atat mai mult cu cat am cautat in DEX si, la “autoironie”, dupa explicatia propriu-zisa, figureaza chiar exemplul de pe blogul tau, cu precizarea sursei :). (Nu te supara, glumesc! :D)

  42. Si daca-i incolonam, cine garanteaza ca doctorul sau comisia nu vor fii cumparati ? Va fi doar o formalitate deoarece coruptia e prea mare ca sa ne facem iluzii.

  43. Raspunsul corect e “mi se rupe” pt. ca este terenul neutru dintre ‘da, ar cam trebui’ si ‘nu, din motive financiare…’. Presupun ca nici un psiholog nu se va “inghesui” sa-i controleze asa ca vor fi platiti din banii cetatenilor, nu? Evident, multi vor da spaga pentru scutirea de la sedinta sau pentru un rezultat cat de cat normal, tot din banii cetatenior. Schimbare va fi doar in contul “specialistilor”. Oricum, problema lor nu e sesizabila de psihologie ci ar trebui un fel de “tribun” sa-i filtreze dar nu stiu exact dupa ce criterii…Un fel de combinatie intre cv, cazier si bun simt sau ceva. Evident ca s-ar forma din popor (doar nu de judecatorie, biserica, MAI sau ce institutii degaja incredere in tara asta), iar poporul stim cum este…Ma intorc la viata acum…

  44. La noi,orice examen,chiar si psihologic,pentru orice,carnet de conducere,angajare in M.A.I.,etc sunt bifate doar de forma.Ce garantie avem,ca examinarile psihologice ale politicienilor vor fi vreodata in viata asta,in tara asta,pe bune?Pai,face partidul o comisie de examinare de ne speriem.Apropo,la ce concluzii o fi ajuns specialistul in urma examinarii psihologice a dlui Bercea Mondial,pentru carnet de conducere?
    La noi,totul e posibil,dar sa schimbi ceva e aproape imposibil!Asa cinta trupa ALTAR intr-o piesa,chintesenta a tot ce e tara asta!
    Nu stiu cum sa votez,pentru votul are loc in Romania si legea care va iesi va fi aplicata,de exemplu,de Roberta Anastase!Si atunci ce-am facut?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.