Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Incitare la cenzură şi la luat de pe stradă

Incitare la cenzură şi la luat de pe stradă

labine.lagreu

Înţeleg din ultimul raport MCV că presa-i mai a dracului decât statul însuşi. Şi că, într-o piaţă liberă, trebuie să-şi schimbe regulile după pohta birocraţilor de la Bruxelles şi a complicilor acestora de la Bucureşti. Fiindcă din cauza ei stă măreaţa justiţie pe loc şi România nu-i stat de drept. Sigur, presa-i extrem de vinovată. Că a publicat stenogramele (produse de serviciile secrete şi folosite-n instanţă de sistemul de justiţie) potrivit cărora un judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie e cu Naşu-n suflet şi se mai şi declară mândru de asta. Şi că a arătat cum o judecătoare a CCR face propagandă prezidenţială de referendum şi campanie electorală cât se poate de fără perdea. Şi că s-a întrebat cum poate fi şef al Integrităţii unul care jonglează aiuritor cu împrumuturi între persoane fizice, reclamat de un membru al propriei familii că ar fi dat mită pentru a fi angajat. Există soluţii pentru toate. Una-i desfiinţarea presei. Să fie lumea fericită. A doua-i desemnarea oficială a presei ca vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale. Şi monitorizarea ei strictă. A treia-i cenzura de stat. Orice text/emisie să intre doar cu aprobare. A aplicat-o cu mare succes Ceauşescu. Nu era foarte drept statul de drept şi l-au cam împuşcat unii, dar nimeni nu-i perfect.

Integral, aici

UPDATE: Faptul că noul preşedinte al CNA, numit de Guvernul Ponta, care a lăsat prin media urme câte am lăsat eu în inginerie, sare din baie, aplaudă monstruozitatea şi promite modificări legislative (deşi n-are-n fişa postului) spune multe despre sfânta mare coabitare şi, mai ales, despre cum se preia controlul instituţiilor opresive de la un regim la altul. Sistemul se perpetuează, beneficiarii se schimbă ciclic.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

54 thoughts on “Incitare la cenzură şi la luat de pe stradă

  1. He he he, nu stiu de ce, dar nea ¨Ciocotel¨ asta din poza imi
    aduce aminte de victima (legata in lant a) lui ¨Don’ Costel¨.

    Referitor la Presa, sinteti niste dusmani ai sistemului si implicit
    ai comandantului suprem, auto-identificat cu statul insusi.
    Faceti-va bocceluta fiecare si incolonati-va catre Guantanamo Bay,
    imbracati in portocaliu, ca sa-si dea seama si ultimul timpit
    de pe scoarta Pamintului care este aspra dar severa sentinta
    ce deja va fost data.

  2. Victore,

    Am citit – nu prea atent – alea 13 pagini ale raportului, in limba romana. 11 sunt despre justitie. Text mai moale decat ma asteptam. Ceea ce-i, pentru mine, semn rau: cand UE te menajeaza la imagine, te rupe cand e vorba de banuti. Probabil ca dupa perioada de gratie data de FMI + UE + BM evaluarea reformelor economice va fi nemiloasa. Iar sansa unui nou acord redusa spre “0”. Nasol lucru cand ai un buget hiper-optimist (pe incasari, dezvoltarea economica si intrari de fonduri UE), cu un deficit proiectat initial de aproape 20 mlrd. lei.

    Cat priveste “presa + justitia = love”, in raport chestia-i secundara. Problema poate fi eventual corelata cu viziunea cotrocenista ca presa-i o amenintare la adresa securitatii nationale. Idee de care presa se poate apara şi luand haturile in maini si secretand singura o lege a presei. Idee care unora poate parea normala. iar celorlalti macar tolerabila. Cel putin o astfel de abordare pro-activa ar mai spala cate ceva din jegul scurs de-o vreme din colturile gurilor unei buni parti a oamenilor din presa…

    Mai grava in raport e condamnarea fara echivoc a unor decizii politice şi parlamentare. Macar partial justa, asadar cam greu de contracarat. In context mi se pare ca Ponta s-a cerut cam pripit la Bruxelles saptamana viitoare. Inclusiv faptul ca oficialii UE au subliniat apasat ca intalnirea are loc la cererea lui Ponta e un semn rau.

    PS Te-am vazut in vichend, in trecerea camerei, la o emisiune la A3 unde mi-as fi dorit sa nu te vad. De asta nici nu m-am uitat la emisiunea cu pricina. Daca n-ai fi fost si tu pe acolo, mi-as fi oferit o satisfactie usor morbida si m-as fi uitat.

  3. Victore, va rog opriti-va cu “vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale”. Ii faceti rau si limbii romane si conceptului de siguranta/securitate. Daca a fatat creierul basist o cacareaza, n-o rostogoliti si voi la nesffarsit. Treaba sta cam asa: daca eu am un gard subred, aia-i o vulnerabilitate A MEA. Vaca ce trece de la pascut constituie amenintarea. Iar probabilitatea ca ea sa-mi darame gardul si sa-mi faca varza gradina de legume constituie riscul. 🙂

    In rest, suta la suta de acord cu ce spui.

  4. D-le Ciutacu noi cititorii blogului dvs in afara ca:suntem de acord cu tot ce scrieti, ce putem face? Poate daca am fi FIZIC in BUCURESTI, sa-i tragem de maneca/sa-i obligam pe Guvernator/Ponta/Antonescu/Zgonea sa faca CONSPECT dupa cele scrise si apoi sa raspunda CLAR/TRANSPARENT si …NU…ascunzandu-se dupa…cires.Pacturi la miez de noapte si …”sa fie bine ca sa nu fie rau”..nu prea inghitim.Macar daca ar fi atat de onesti sa ne spuna cine face presiune asupra lor:guvernatorul,FMI,Bruxellesul,Licuriciul… sau …oricine.

  5. @K: n-am de ce sa ma opresc eu, e propunere legislativa. care banuiesc ca va si deveni act normativ

  6. Inteleg ca astazi guvernul Ponta decide triplarea salariilor inspectorilor ANI.O asemenea institutie ,adica ANI, care este unicat in UE,existand doar in Romania si avand surate in Albani,Muntenegru,Mauritius,Singapore,Hong-Kong si Coreea de Sud , sa fie f.apreciata de comisari UE si ale carei hotarari sa aiba putere judecatoreasca este de “noaptea mintii”

  7. Domnul acela, Mark …, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, poate ar trebui să încerce să intimideze Presa din ţara lui. Şi, în general, e valabil pentru toţi cei care au consimţit la inserarea acelor fraze despre presă în raportul MCV. E posibil ca anumite trusturi din ţările lor de provenienţă să se prăpădească de râs sau să se minuneze de curajul politicienilor lor, când e vorba despre alţii consideraţi de mâna a doua.

    Cât despre Update, încerc să ignor. Am învăţat astă-vară. E mai bine aşa pentru sănătatea mintală.
    Totuşi…mi-am pus şi eu întrebări când am auzit de amenda de 30 000 de lei, dată de CNA. Ăsta nou.

  8. la ce ne putem astepta de la un raport scris pe genunchii unora ca macovei si preda,insusit de niste caricaturi ca reading si barroso?suntem rudele sarace si nu avem aceleasi drepturi ca si restul,vezi cazul interdictiilor impuse in uk si campania dusa impotriva romanilor.cand o sa vad si eu europarlamentarii romani ca se bat pentru drepturile noastre in ue?

  9. Da.Europarlamentarii USL…niste mamaligari si mioritici.Dar daca gresim si… dupa PACTUL DE COABITARE… nu mai au voie de la semnatari…sa se exprime liber …la Bruxelles?.

  10. @Livius Tacitus daca ai fi vazut (macar in poze) singapore,hong-kong,coreea de sud, sigur nu ai mai fi vorbit la misto. aia sunt la minim 30 de ani in fata noastra.

  11. Timp de vreo 400 de ani (aproape) domniile in Tarile Romane se obtineau cu pungi mari si multe de galbeni impartite la Stambul. Chiar si un Mihai Viteazul sau Matei Basarab sau Brancoveanu au obtinut astfel domnia. Cand doreau domnia se duceau la marele vizir cu banii iar acesta alcatuia un MCV catre sultan, in care facea cu ou si otet domnul in functie. Sultanul il asculta si trimitea pe cineva cu naframa neagra si un hatiserif la domnul in functie. Evident ca si sultanul primea partea lui, cea mai mare dintre toate. Pentru fostul domn urma mazilirea si eventual juvatul sau satarul calaului. Daca avea pile la Stambul ramanea in “rezerva de cadre” (C-tin Mavrocordat a fost de 6 ori domn in Muntenia si de 4 ori in Moldova).
    Deci era pe baza de cine plateste si e dispus sa dea mai mult. De ce v-am amintit toate acestea? Habar n-am, subconstientul imi joaca feste.

  12. Victor , ai cele mai ale dracului poze ! imi plac enorm ! ma tot intreb cum reusesti sa gasesti poza potrivita !

  13. @Adi: hahaitorul n-are nici-o sansa sa fie Mavrocordat.
    Nu mai e folositor nici pentru americani, odata ce-si va
    incheia si ultimul mandat. Are imagine proasta cu toate
    ca face frumos ca ghiocelul pentru ei la orice ora.

    Urmeaza Ponta et co. De ce se straduie “micul Titulescu”
    sa fie atit de european pe baza de papion ?!

    Apropo, aia cu “imunitatea pe viata” am zis-o inaintea
    lui Radu Tudor, inca de anul trecut, tot aici, ca de
    altfel si ailalta cu perpetuarea sistemului.
    Nu tre’ sa fii geniu sa-ti dai seama cum vor evolua
    lucrurile urmarind cum se face trecerea de la o guvernare
    la alta, precum si rebranduirea, timp de 23 de ani.

  14. Atatia ani am fost izolati, batjocoriti si umiliti multumita fostilor securisti de care nu mai scapam odata. Eu nu am curaj nici sa merg fara bilet pe RATB si ei au legi speciale, sunt protejati si tot ei se vaieta. Doamne multi securisti au mai fost. Eu vreau sa facem parte din lumea civilizata.

  15. Domnule Ciutacu, de acord cu ceea ce ati scris dumneavoastra , presa trebuie sa fie libera sa publice si sa arate ceea ce doreste, evident in conditiile in care se bazeaza pe argumente foarte clare si are dovezi pentru a demonstra ceea ce prezinta.Un lucru insa nu inteleg.Am vazut si la Mihai Gadea si acum si la dumneavoastra atacuri si nemultumiri la adresa noului presedinte al CNA si a noilor membrii ai consiliului.Totusi, ei sunt numiti in functie, dupa cum spuneati si dumneavoastra de catre acest guvern si de catre aceasta majoritate parlamentara pe care trustul dumneavoastra a sustinut-o pana acum , sa recunoastem, sau cel putin a menajat-o.Deci care ar fi logica , ca nu inteleg, ca abuzurile comise de vechiul regim sa continuie sa se manifeste si acum tot impotriva dumneavoastra?Adica nu stiu daca intelegeti ce vreau sa spun, dar daca este vorba despre comenzi politice ce ar avea de castigat actuala putere din faptul ca Antena 3 este amendata?Nu ar trebui sa fie invers?

  16. destul de greu sa para ca faceti tot ceea ce faceti din convingere si nu in interesul domnului Voiculescu. Stiu : comentariul va fi sters

  17. Victor, poate ca bat campii, dar ma intreb daca Antena 3 (care e vizata, in mod clar, in raportul MCV) n-ar putea obtine o audiere in plenul Parlamentului European, asa cum s-a reusit anul trecut cu Claudiu Craciun, pentru a-si putea explica nemijlocit demersurile de presa incriminate in raportul Comisiei. Ma gandesc ca, in cazul unei astfel de solicitari, nu vor putea ignora o institutie de presa afiliata CNN, multiplu premiata AIB, lidera neta in audiente intre televiziunile de stiri din Romania… Ca, daca e sa ne bazam pe nevolnicii aia de europarlamentari USL, nu-i chip sa se mai auda adevarul in PE despre ceea ce se intampla in Romania… Acolo se aude si se crede doar ce le spun alde Macovei si adjutantii ei. Reputatia ei trebuie distrusa (asta e, aici sunt de acord cu aia de la Vocea Rusiei) pentru ca si-a capatat-o pe nemerit, doar cu un PR urias asigurat de regimul lui Basescu. Si am sa evoc aici, drept exemplu, un documentar (din care eu am gasit doar un fragment http://www.youtube.com/watch?v=lhxYr6h0cOw) facut de deontologii aia de la Deutsche Welle, pe care l-am vazut pe la finele lui 2008, despre corupaciunea din Romania. Mi-aduc aminte ca am injurat vartos, cat a tinut filmul ala, cand am vazut cat de neprofesionist, tendentios si partinitor a fost facut si cum era glorificat regimul abuziv din justitie instalat de Monica Macovei, prezentata drept un monument de competenta in lupta anti-coruptie (“cineva care stie totul despre asta”). Au folosit metode mai josnice decat m-as fi asteptat de la ei, pe vremea aia… De pilda, mi-aduc aminte ca pe Tulus il umfla plansul (la propriu, nu glumesc deloc !) cand povestea reporterilor DW la ce presiuni este supus de catre ministrul justitiei de la vremea aia, Tudor Chiuariu. Cat de penibil sa fii, cand te dai mare luptator impotriva criminalitatii organizate si a coruptiei, sa plangi de frica pulifriciului ala de Chiuariu ! Iar bomboana pe coliva a pus-o chiar Macovei, pe la finalul documentarului, cand a declarat ca, pe perioada mandatului ei de ministru al justitiei, VIATA EI A FOST IN PERICOL ! Mai poti sa te bati cu asa ceva ?! Si cum sa n-o crezi pe aceasta martira in devenire, cand o auzi, fie de la Washington, fie de la Bruxelles ?! Cam asa si-a castigat Macovei credibilitatea externa, iar noi incercam s-o combatem in PE cu de-alde Catalin Ivan…

  18. ce frica le este unora de ..presa.
    adica restul se poate maslui,mai un contract,mai in spagulitza..
    sa ne strice bunatate de imagine presa asta..

  19. Cu scuzele de rigoare, va spun: ASA VA TREBUIE!
    Trebuia sa fiti primii care sa vizitati anticamerele de la Bruxelles si sa relatati cum sunteti voi hartuiti, de primul om in stat care da tonul, urmat ierarhic de slugarnicii trepadusi. Trebuia sa le aratati ca va considera factor atentator la siguranta statului. Trebuia sa transmiteti non stop mesaje catre presa internationala,pentru ca sunteti singurul post TV din Romania afiliat la CNN International. Aveti toate parghiile in mana. Cred ca acum intelegeti si voi neputinta guvernantilor, a europarlamentarilor in informare ( si retineti: ei nu sunt specialisti in comunicare).
    Daca presa nu reuseste sa se apere, nu reuseste sa fie libera, atunci inseamna ca ne intoarcem la dictatura!
    Cu respect,
    Earnest

  20. Pai sa constituim niste tiparnite clandestine,plumb avem,sa invatam comunicarea prin semne si sa dam morse prin oriunde exista tevi si calorifere,daca intram in clandestinitate trebuie sa fim pregatiti!Manifestul liber!Un degajament al unei extorsiuni l-a facut pe…personajul din poza extaziat!

  21. @Elena: orice putere nou instalata are tentatia sa preia in folos propriu sistemul represiv al celei precedente. dar, ca sa stii asta, trebuie sa fi citit macar manualele de istorie
    @Oscar Wilde & Bubulea: cand Basescu a vrut sa ne bage-n strategia de securitate nationala, ca vulnerabilitate, marea audiere in Parlamentul European s-a desfasurat la Comisia pentru petitii. despre ce sa mai vorbim? in plus, noi chiar muncim si avem treaba, nu ne ocupam ci lobby-ul
    @Roxana Gheorghe: trebuie sa fii nebun sa incerci sa convingi de orice oameni care au numai certitudini

  22. In aceasta viata, pecuniar, nu voi avea de cistigat
    nimic (direct) de pe urma Presei, dar cind ma uit la
    alternative:
    a) sa am de unde alege ce sa citesc / sa existe un
    echilibru intre diferitele grupuri/trusturi/partide
    si
    b) sa existe o singura voce care sa reproduca
    linia partidului si a maretului conducator,
    prefer prima alternativa, in ciuda muntilor de zoaie
    (pe care aleg sa-i ignor).
    Mi se pare o gluma sinistra sa ne intoarcem la un
    regim totalitar/opresiv/care baga pumnu-n gura.
    Daca s-ar intimpla asta, n-ar ramine decit sa ne
    retragem in munti, sa facem exercitii de respiratie
    si de tras la tinta.
    Daca p-astia-i maninca in alea trei litere cu legi
    care string de “oo” presa, iar voi veti iesi in strada,
    voi fi alaturi de voi, pe persoana fizica.

  23. Vad ca scrie si CTP pe tema asta aici

    O intrebare mai am: Guvern si Prim-Ministru mai avem? Ca inainte sa se publice raportul asta nu l-a vazut nimeni la Bucuresti pentru a se putea aduce corecturile necesare unor afirmatii pe alocuri imbecile. Ministrul de Externe, ministrul Justitiei au si ei vreo pozitie? Ca vad ca doar Ponta a zis ceva de genul: “dom’le e niste greseli tehnice!”. Hai serios?

  24. Prin 2002-2003 majoritatea romanilor visau la integrare in UE si sa-l vada pe Nastase in puscarie. 10 ani mai tarziu multi dintre noi injura UE si-i plang de mila aceluiasi Nastase.
    Only in Romania…tara care a vrut sa construiasca economia de piata cu Iliescu.

  25. Pentru wiseguy
    Parca suntem intr-un spital de nebuni. Ce are domnul Iliescu cu magaria lui nenea de la Bruxelles? Sau credeti ca economia de piata s-ar fi construit cu altii si astazi nenea de la Bruxelles ne vedea cu alti ochi?
    Sa fim seriosi! Puterile nu ne vor puternici. Ne-au sustinut o data la 1859 si a doua oara la 1919 si s-au lecuit.Era in interesul lor atunci. De ce s-au lecuit? Pentru le-am aratat ce putem face, Romania devenind atunci “Japonia Occidentala” sau “Belgia Orientala”.De ce le convenea? Pentru ca la 1859 ne voiau un stat tampon intre cele 3 impeii:habsburgic, otoman si tarist, iar la 1919 se razbunau pe Ungaria si pe Rusia.Asa ca ne strofocam degeaba si ne zbatem ca pestele pe uscat.Indiferent cine va veni la putere in Romania, nu va putea face nimic, daca Puterile nu vor voi. Asa ca imbatati-va cu mitul Europei create in jurul UE si asteptati salvarea.Eu, unul,cred ca doar un razboi sau o minune dumnezeiasca va putea schimba noua ordine europeana.
    Earnest

  26. MAREA GOLANEALA EUROPEANA continua…fara retineri,fara jena,fara scrupule…dar nimic din ce se intampla NU este defapt intamplator,si in plus este incurajat intr-un singur scop,acela de a face ACUM din amarata,terfelita si dezgustata Romanie un partener comod si docil asa cum s-a dovedit a fi in ultimii ani si nu numai…Respectul nu ti-l da nimeni…trebuie sa-l castigi singur! …voi,”antenistii” si poate inca altii cativa vi l-ati castigat fata de ai vostri,de romani.Mai ramane sa-i convingeti(poate si prin loby) si pe distinsii nostri parteneri europeni ca voi sunteti “the good guys”.
    Doua din modurile de manifestare ale democratiei s-au uzitat in ultimii ani:votul si presa libera.La primul,am vazut ce usor se poate pierde,chiar cu dreptatea de partea ta, iar la al 2-lea am ajuns in prag de incorcondanta intre definitie si realitati…
    Dlor din UE,nu mai incercati sa dati lectii de democratie folosind manualul totalitarismului
    ….”Giumbixi din toate tarile,uniti-va!”….

  27. Victor, nu ştiu dacă eşti informat, dar în şedinţa CSM din 23 ianuarie s-a înfierat cu mânie proletara ediţia din 16 ianuarie a Sintezei Zilei, ediţie îm care ai fost şi tu prezent. (Cea în care s-a discutat cazul Vişan), pe motiv că atacaţi justiţia.
    Cel mai supărat membru din CSM era Mircea Aron, deoarece înţelepciunea sa a fost cel care, împreună cu alţi doi colegi, a dat sentinţa definitivă şi irevocabilă de condamnare la 16 ani de închisoare. Sentinţa a fost desfiinţată de un alt complet după ce femeia făcuse deja 10 ani de pârnaie.
    Uite aici link-ul (referirea la voi începe după primele 2 minute).

  28. mai acum 3-4 ani aceasi europa a sarit de dos in sus cand Orban (din ungaria) incerca sa legifereze nu stiu ce rahat pishat la tava la el in ungaria. acum sa inteleg ca au inteles ca e NECESAR o astfel de lege in ROMANIA?!
    mi s-a parut mie sau baiatu` ala – chiar, de ce mereu cand vine vorba de Romania conferinta de presa este tinuta de secretarul unuia sau altuia de la bruxeles? – de-a tinut conferinta de presa cu privire la raportul MCV era nervos si iritat ca trebe sa faca asta?

  29. As vrea sa facem un bilant domnului Ponta.Pai cu ce sa incep?Cu scrisoarea de bun venit catre MRU in parlament.Apoi asezarea doamnei Kovesi la loc caldut.Ce face doamna de la CNA sustinuta de dl.Ponta?Cum se angajeaza dumnealui in fata lui Barosso cu cele 11 puncte?Cum va alearga el in continuare in procesul cu ANAF?Cum semneaza el cu Baselu coabitarea in loc sa-l zboare dracu’ de la Cotroceni,ca d-aia l-a votat lumea?Cum ies la iveala mizeriile grave facute de pdl-isti……cam ca scheletii cu care ne ameninta si dl.Oprescu,nu?Cum da el bani la servicii,la CCR,la ANI,in timp ce medicii si profesorii se tarasc in mizerii de salarii?
    Nu s-au strans cam multe?Eu cred ca-l deranjeaza trompetele presei….la fel ca pe coabitantul care face bine Romaniei…..dupa ce-a jefuit-o,a umilit-o,a indatorat-o,a vandut-o.Nu mai stiu ce sa cred..tot ce striga ca-i jale pe vremea lui Boc si MRU,acum le pune el in practica.Si nimeni nu zice nimic…..cat mai este pana iesim iar in strada?Sa ne mardeasca si jandarmii lui Ponta,sa ne alerge procurorii pe la porti,sa ne trezim! Tu ce crezi,Victore,urmeaza si asta….?

  30. Va rugam incercati si traduceti unele legi din alte tari Europene, despre imunitatea demnitarilor, despre imunitatea pe viata, despre educatie, despre sistemul de sanatate, drepturile omului, pedepsele pentru actele de coruptie, pentru a avea si noi posibilitatea sa facem comparatie.

  31. Victore,
    Primul roman din ciclu era “Ceausescu e de vina”. Al doilea este “Iliescu e de vina”
    Acum a aparut volumul 3: “Dupa 20 de ani: Basescu e de vina”. Alte personaje, alti autori, acelasi scenariu.

  32. Domnule Ciutacu i-am votat pe cei din USL cu speranta ca vor fi altfel si va rog reamintitile faptul ca au promis urmatoarele:
    1.Ne vor scapa de cioclul de la Cotroceni
    – vad ca acum au nu stiu cum sa se mangaie pe spate
    2.Vor lua masuri impotriva abuzurilor celor de la ANI, CNA
    -acum ii felicita
    3.Vor avea coloana vertebrala in relatia cu FMI
    -acum la “dorinta” FMI amana aplicarea articolului din Codul de Procedura Civila care obliga bancile sa apice sentintele judecatoresti cu privire la clauzele abuzive la toate contactele clientilor,
    sper ca FMI sa nu ceara si sa nu se aplice si articole din Codul Penal ca poate aleg cel cu “violul”
    4.Si cel mai important au spus ca UDMR nu v-a mai fi la guvernare
    -Ponta nici nu a asteptat sa sara in sus si sa spuna ca a castigat ca si ne-a anuntat ca suntem FRAIERI si ii cheama la putere
    -astept ca Parchetul General sa se sesiseze cu privire la cele declarate de Presedintele Consiliului Judetean Covasna altfel o sa ajungem sa fim injurati ca ii discriminam daca respiram acelasi aer cu ei.
    Totodata va rog sa ii reamintiti d-ei Oana Stancu ca a provis ca face o emisiune unde sa arate si situatia in care traiesc romani din “Tinutul Secuiesc”

  33. ‘ferma animalelor’? Badea avea dreptate, pt. cine dracu’ sa vorbeasca si el? Vorba lui, ‘ma uit in spate si nu vad pe nimeni’… Eu cred totusi ca s-ar putea , la fel ca in cazul bulgarelui de zapada. Impulsul lipseste…
    Stiu ca Badea e scarbit, dar nu trebuie abandonata lupta…Deocamdata, voi, A3, supliniti lenea/inactivitatea celor din USL. Iar Ponta , sa rupa naibii ‘pactul’ ala, nu numai declarativ si mediatic.Cea mai buna aparare e atacul… 😀

  34. Asta e buna nu inteleg de unde atata indignare in presa din Romania cu privire la acest raport?….pai daca raportul e scris de doamna Mony Macovei ce voiati sa va ia in brate?

  35. ca veni vorba despre presa (o anumita parte a ei) , nimic despre Striblea… pina la urmatorul AVC… Doamne, ce jeg de om…astia, si in moarte clinica viseaza la Voiculescu.

    gata !

  36. ca nu ma pricep…te intreb:la ei asa functioneaza presa!?pai daca da, sa ia exemplu de la noi!!!

  37. SUPER POZA. Raporul slabut pentru justitie, iar cu presa (antena 3) era de asteptat. Eu sunt indignata de altceva. Oameni de la FMI ce tupeu pot avea- asta ma intriga. Si stam ne plangem uni la alti- ca in propria mea tara vine unul sa imi dicteze temele. Im vine asa un dor de duca.

  38. victore am o idee care ar putea fi pusa in aplicare de tine badea radu tudor si alti aparatori ai presei ,luati avionul la bruxelles ,chiar luni cand merge ponta la barosoo cu tricouri ca a lui ghisa pe care sa scrie ,wanted dead not alive the press of romania ,vinovata de atacarea intitutilor din cea mai corupta si mai saraca tara din uniunea europeana ,vinovata pt neaderarea romaniei la shenghen,vinovata pt coruptia din vamii,vinovata pt jaful din olchim ,hidroelectrica,etc etc ,reward the post of sultan of the romanian contry

  39. @Victor: Acum nu mai e vorba de lobby, ci de a va apara de acuzatia clara si directa ca, executand niste comenzi politice, hartuiti si intimidati persoane cu functii cheie in institutiile statului (“harassment, intimidation VIA the media”). Eu, in locul lui Gadea, as cauta sprijinul asociatiilor internationale de aparare a dreptului la libera exprimare, le-as convinge ca demersurile incriminate in raport au fost juste, prezentandu-le fiecare caz in parte si, in cele din urma, impreuna cu ele, mi-as sustine cauza in fata PE.
    Dar mai vreau sa spun ceva, tot cu legatura la raportul MCV, despre presiunile exercitate de catre politicienii de rang inalt asupra justitiei. L-am auzit aseara pe Basescu, cand a fost intrebat ceva despre cazul Cioaca, dand urmatorul raspuns:
    “Dvs. vreti ca eu sa ma pronunt pe un dosar… N-am facut-o niciodata si n-am s-o fac, nici macar de dragul dvs.”
    Serios, niciodata ?! Sa mori tu ? Sa te caci tu in sus ? Si, accesandu-mi rapid fabuloasa memorie, mi-am amintit un episod (care, in mod curios, a trecut neobservat) petrecut in urma cu peste 5 ani, in saptamana premergatoare alegerilor europarlamentare din 2007 (pe 22 noiembrie). Fiind invitatul lui Turcescu, la Realitatea Tv, presedintele, “independent si echidistant” fata de fortele politice angajate in campania electorala aflata pe ultima suta de metri, incerca sa convinga alegatorii ca-i nasol sa voteze PSD-ul (cu toti coruptii lui, in frunte cu Nastase). Iar Turcescu i-a replicat ca si PD-ul are probleme cu justitia, pomenindu-l pe finul prezidential Falca. La care Basescu raspunde: “DA, DAR LA NASTASE ACUZATIILE SUNT CREDIBILE”. Si atat grai batranul… Destul cat sa transmita procurorilor, judecatorilor, dar si publicului larg, doua mesaje clare:
    1. Nastase e vinovat, continuati pana il bagati la beci.
    2. Spre deosebire de Nastase, Falca e supus unor acuzatii necredibile, deci instrumentati dosarul in sensul asta.
    Si, dupa declaratia asta, n-a piuit nimeni a doua zi, nici din mediul politic, nici din presa (nici macar Nastase !), desi in oricare dintre tarile democratice s-ar fi starnit un scandal monstru daca presedintele ar fi apreciat in public care acuzatii sunt credibile si care nu. Chiar si la noi, imi amintesc ce scandal a iesit, pe buna dreptate, cand Nastase a zis ca “nu crede in arestarile de vineri seara”… Doar de data asta, presa a ignorat total imixtiunea asta flagranta in doua dosare penale aflate in desfasurare; am gasit doar o singura relatare (sumara si neutra) cu privire la asta http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-11-23/basescu-nu-merge-la-tvr.html .
    In fine, acuma eu nu stiu daca justitia a dat curs recomandarilor (prea putin) subtile ale lui Basescu, dar stiu sigur ca acum, dupa cinci ani, Nastase e la bulau iar Falca e liber ca pasarea cerului…

  40. Nu va mai mirati deloc in privinta MCV-ului, este efectul direct al COABITARII dintre Ponta(lau)/USL(au), cu Basa(lau)si Udama(rau). Mentionez ca aceasta coabitare a existat IN FAPTE inca de la numirea (initiala) a Ponta(laului), ca prim-ministru de Basa(lau). Acum in decembrie doar s-a consemnat si in scris, ca sa aiba Piratul JON(javra ordinara nationala) ce sa arate sefilor lui de la Bruxelles.
    Datorita acestui pact cu diavolul, vor veni multe lucruri si mai grave, incepand cu arestarea lui Voiculescu, inchiderea Antenei 3, a Jurnalului National si toate relele posibile. As vrea sa fiu cinic si sa zic ca daca la urma vor fi arestati Ponta, Antonescu si alti cativa lideri USL, ar fi o mica “recompensa” pentru tradarea lor, dupa ce au facut ceva urat mirositor pe voturile milioanelor de romani !

  41. Am o intrebare pentru tine Victor.

    Presupun ca ai ca multi oameni un cont bancar de economisire de unde primesti dobanda. As vrea sa stiu daca tie ti-au trimis astia scrisoare sa platesti CAS pentru castigurile din dobanzi bancare.

    Si da – este o situatie reala.

    Mi se pare ca traim intr-o realitate paralele in tara asta. Eu n-am auzit pe nicaieri in lume sa se perceapa CAS pe dobanzi – dar da – in Romania se intampla!

  42. Domnule Ciutacu, buna ziua! Incep mai de departe cu riscul de a plictisi: am fost si eu vreo 2 ani prin Uk ca medic… Contract, forme legale, salariu bun. M-am grabit insa sa ma intorc acasa de parca ma alergau dracii! Prietenii nu au inteles nimic din explicatiile mele: “e dictatura crunta acolo, noi suntem infinit mai liberi!” Mi-au pus eticheta de “sonat” si au continuat sa viseze la cata libertate si democratie bantuie prin Europa…
    Pe scurt, in Anglia poti sa fii oricat de hazliu, original, excentric sau bun, profesional vorbind, dar… sa nu critici sistemele!!! Ai spus ceva critic despre
    invatamant, esti concediat. Ai o parere personala despre sistemul sanitar, pleci primul! Comentezi despre sistemul de asigurari sociale, pleci indiferent unde ai lucra… M-a impresionat la inceput ca orice discutie despre sistemul sanitar devenea rapid monolog: partenerul de dialog devenea brusc preocupat de vreme, de mancarea indiana sau vacante in locuri exotice. In Anglia nu se comenteaza nimic legat de sistemele statului care sunt eficiente, minunate, desavarsite. Ai o parere personala care “iese din rand”, pai mai bine iesi si tu! Discutand cu diversi prieteni raspanditi prin Europa de Vest, am inteles ca si in Germania, Franta se aplica aceleasi reguli.
    Revenind in Romania asta pe care o criticam toti, la noi poti avea o parere despre orice si deocamdata inafara de injuraturi eventual, nu te penalizeaza nimeni cu nimic. Chiar daca trebuie sa faci ce ti se cere, de comentat poti comenta ce vrei.
    Lucrurile incep sa se schimbe, iar raportul Comisiei Europene vine tocmai in acelasi context: cum poti sa conduci o tara daca nu prostindu-i pe prosti?? Si cum poti sa-i prostesti daca nu le poti impune ce e bine si ce nu? Ca vezi dumneata, daca cineva critica institutiile de forta si isi expune ideile, exista sansa sa gaseasca adepti (chiar foarte multi)… si atunci cum ii poti convinge pe amarasteni de “adevarul” plimbat prin gura autoritatilor statului?
    La Vorbe Grele, Oreste spunea ceva despre o dictatura planetara care ne pandeste dupa colt. Unii il cinsidera adeptul teoriilor conspirationiste. Eu nu. Dictaturile au fost intotdeauna fascinante, au demonstrat eficienta in atingerea scopurilor visate de lideri. Se pare ca noi suntem din ce in ce mai presati de timp si intr-o crancena concurenta. Iar fascinatia dictaturii seduce indiferent ca esti in vest sau in est. Cred ca acesta a fost si substratul sprijinului acordat lui Basescu de catre Bruxelles: Base conduce Romania si este singurul care a dovedit ca poate comanda si impune poporului! In termenii economiei de piata si a concurentei acerbe asta s-ar traduce prin eficienta manageriala si acces nelimitat la resurse al partenerilor externi…
    Nu stiu daca spun ceva nou si sper ca nu v-am stricat ziua, insa tocmai in acest context, tacerea ar insemna condamnarea noastra si a copiilor nostrii la statutul de slugi imbecile.
    Eu unul, refuz sa o fac!

  43. Ce am intrebat eu si ce-mi raspundeti dumneavoastra…imi era neclar de ce CNA, respectand comenzi politice asa cum spuneati dumneavoastra, ar comite abuzuri impotriva Antenei 3 , un post de televiziune care a ajutat intr-un fel sau altul actuala coalitie sa preia puterea.Adica as fi inteles daca aceste abuzuri s-ar fi comis impotriva altor trusturi media, dar tocmai impotriva dumneavoastra?

  44. @Elena: eu nu ma apuc sa si desenez explicatiile. cine e-n stare sa priceapa pricepe

  45. Victor, dacă tot vorbim de justiţie, ai citit subiectul cu sexul oral de la concursul de admitere în institul naţional al magistraturii? :)) e fabuloasă.
    “71.In timp ce X intretinea un act sexual cu Y, majora, pe care o cunoscuse intr-un club si careia ii promisese suma de 150 lei in schimbul acestui act, i-a spus lui Y ca nu-i va remite suma intrucat nu este multumit de prestatia ei. In acest moment, Y si-a infipt dintii in organul sexual al lui X, acceptand sa il elibereze doar cand X i-a remis cei 150 lei. X a suferit leziuni ce au necesitat 23 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. In acest caz:

    A.fapta de vatamare corporala comisa de Y este savarsita in legitima aparare, Y actionand pentru recuperarea sumei datorata de X;

    B.Y nu a comis o infractiune de santaj care absoarbe vatamarea corporala;

    C.Y nu a comis o infractiune de perversiune sexuala”

    Te rog eu, trimite-i-o şi lui Badea, vreau să-l aud diseară “cum comentează” speţa!

  46. “spune multe despre sfânta mare coabitare” dar spune si mai multe despre cat de cartita in USL a fost ponta.

    Cand USL a mers pe mana lui ponta:
    -rus ioan la referendumul de suspendare
    -aspazia cojocaru (propusa de PSD)latra ca o foca ca votul ei la suspendare a fost dat sa nu faca inchisoare
    -corina dumitrescu careia ii place “innotul” si sa voteze haineala la sefia CSM
    -insul propus de PSD la CNA amendeaza Antena 3

  47. Draga Victor.Fiti atenti ca madama pora este cu ochii pe voi cei dela ant 3.Joi seara la rtv,unde se discuta acel raport mcv,in absolut toate interventiile ei(nu o mai putea opri nimeni din logoree nici chiar d-l Chiriac)spunea ca singuriii vinovati sunt cei dela ant 3.Deci fiti atenti ca va monitorizeaza pora si nu este exclus sa va reclame la Brux.ca din cauza voastra nu mai pote ea sa fie o ziarita corecta si inpartiala.Am privit-o ce grimase facea cand vorbea de a3 si mi-am dat seama cat de mult va uraste (invidiaza)Deci fertiva de pora (magarus-magarita)ca este cu ochii pe voi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.