Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Restituţia valorilor; fiindcă vreau şi pot

Restituţia valorilor; fiindcă vreau şi pot

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

http://youtu.be/4bAL18pi4WY

E proiectul pe care l-am început încă de când eram la Antena 2. L-am continuat aici şi am primit tot sprijinul. Nu mai enumăr invitaţii, cine a avut ochi să-i vadă a făcut-o deja. Vineri sunt fix 6 ani de când am semnat primul contract cu Antena. Şi-mi permit să mi-i autosărbătoresc. Maratonul Ştefan Iordache îl consider cadoul postului pentru mine; şi pentru voi. Iar interviul cu meşterul Dorel Vişan mi-l aloc. Fiindcă vreau şi pot. Mă întreba Cătălin Dumitrescu, într-un interviu pentru Mediaddict, pe ce rating pariez. I-am răspuns şi e valabil pentru toţi curioşii privind intenţiile şi aşteptările mele: “de când am luat bătaie de la bulibaşa Ferdinand Stănescu, nu mai pariez pe rating. Pariez în continuare pe cultură, cu toate riscurile care decurg de aici”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

48 thoughts on “Restituţia valorilor; fiindcă vreau şi pot

  1. Cuvintele-mi sunt prea mici pentru a vorbi despre Lordul teatrului romanesc,ceea ce faci tu si A3 este minunat,sa vorbim despre cel care a dat eleganta,sarm,prestanta,si maretie jocului pe scena,cum imi place sa spun!Cu aerul de gentelman misterios Actorul si-a facut datoria,a ramas in sufletele noastre!

  2. Felicitari pentru initiativa!nu s-ar putea face ceva in genul asta pentru mai multi mari actori,nu numai Stefan Iordache?ceva ca un serial,o data pe saptamana….nu stiu,e doar o idee…

  3. Iordache a fost mereu un domn chiar si in rol de coţcar (“Adio, draga Nela !”).
    Mi-l amintesc mereu ca pe un tip ce gindea si tragea din tigara,
    uitindu-se pe sub sprincene si curatindu-si gitul.
    Mereu o sa regret ca n-am batut suficient de mult la cap un tovaras ca sa
    ma ia cu el sa-i vad in particoler pe Iordache, Dinica si restul gastii.
    N-am fost la inmormintarea niciunuia si nici n-o sa ma duc vreodata,
    pentru ca virgula ca amintire, le prefer versiunile in viata din anii ’70.
    “Cel mai iubit ” e un film greu, trist.
    Ar fi putut fi intitulat la fel de bine “Oameni si curve”.
    Iordache mereu joaca in filme cu finaluri mai putin fericite, e un soi
    de lord al cauzelor pierdute, i-am vazut toate filmele.
    E o prapastie uriasa intre actorii de dinainte de ’89 si noile valuri.
    Cu tot respectul pentru munca tinerilor, dar nu se compara cu batrinii.
    Well, daca n-o fi prea mult, am si eu o dorinta: daca s-o putea sa
    difuzati data viitoare “Iarba verde de acasa”, un film in care joaca
    Dorel Visan si Florin Zamfirescu, nu de alta, dar e bine sa-si aduca
    oamenii aminte de ei, cit inca-s printre noi si nu post-mortem. Merci.

  4. Foarte buna ultima dvs remarca.Ar fi bine ca toate TV-le sa aiba acest reper “in grila de programe” cat si deasemeni promovarea patriotismului ,dragostei de tara si de insemnele/ simbolurile nationale.Ne-am saturat de vrajba si invrajbire facute de la cel mai inalt nivel.Daca audienta , din partea acestui public , va creste treptat va fi in detrimentul publicului meltean/manelist si a televiziunile care promoveaza O-TV-ismul si astfel ele ar putea da faliment peste cativa ani.

  5. Felicitari!!! Felicitari!!! Felicitari!!! Nu stai intr-un pariu castigat sau pierdut!Poate e destul cate un: Multumesc!!!

  6. Pariul pe cultura este un gest nobil, din care avem numai de castigat.In rolul lui Petrini,actorul Stefan Iordache a fost de o maretie fantastica.Ne-a aratat transformarea unui om ,atunci cand primeste o lovitura ticaloasa ,absurda si nedreapta,pana aproape de punctul de a-si pierde mintile.In acele momente grele ale vietii,filozoful din el, a cautat si ultimul sprijin la divinitate, la ingerul lui pazitor.Rugaciunea este rostita,cutremurator.Un rol foarte greu si reusit de marele nostru actor,fie-i tarana usoara.Iti multumim !Felicitari!

  7. Felicitari, abia astept, imi provoci o bucurie imensa, Stefan Iordache, Tudor Gheorghe, Dem Radulescu,Amza Pellea, Adrian Paunescu au un loc special.
    Cu respect,

  8. In august 1994 lucram la un post de radio din Cluj si aveam un talk-show vineri noaptea de la 23 cu o colega. Intr-o vineri din acea luna l-am avut invitat pe domnul Visan. In aceeasi seara la hotelul Transilvania (fost Belvedere) era o sindrofie organizata (parca) de Coca-Cola. Radioul fusese invitat si ne-au trimis pe mine si colega mea si era si domnul Visan invitat. Domnia-sa era intr-o forma de zile mari si colega mea era speriata ca nu va mai putea “presta” la emisiune asa ca mi-a zis ca trebuie sa fac orice pot si sa-l trag pe maestru din sala. L-am pacalit spunandu-i ca as vrea sa pregatim emisiunea si l-am invitat pe terasa. Am stat cu domnia-sa la masa vreo doua ore si iti jur ca la un moment dat se auzea musca pe terasa, toti ciulind urechile sa-l asculte. Povestea despre filmul pe care-l pregatea (“Senatorul melcilor”) si despre multe altele. Un veritabil personaj, un om cu har. La emisiune DJ-ul a stat cu geamul deschis si ne spunea (noi nu puteam auzi, fiind in “borcanul” antifonat al studioului) ca de fiecare data cand maestrul spunea o vorba de duh se auzeau hohote de ras de la blocurile din jur. A fost de neuitat.
    Ti-am zis toate astea din doua motive:
    1. Sa ma laud ca am avut ocazia de a sta atata timp la taclalele cu maestrul
    2. Sa te asigur ca vei avea rating. 🙂

  9. nu stiu daca pariul pe cultura face rating, dar in mod clar aduce respect…maestre tine-o tot asa.
    multumim!

  10. Simplu! Multumesc domnule Ciutacu,nultumesc Antena 3!!!!! Pentru asta si pentru tot ceea ce faceti va iubesc si va respect!!!!!

  11. Sunt doua filme romanesti pe care le-am vizionat de-atatea ori, incat nu-mi mai amintesc numarul : “Cel mai iubit dintre pamanteni” si” Morometii”.Distributii de aur,actori geniali, autentici – care se contopesc cu personajele pe care le interpreteaza – scenarii pe masura….Felicitari, domnule Ciutacu,pentru modul in care aveti grija de sufletul nostru !

  12. daca fac astia scoli de corectie cum se zvoneste , s-ar putea sa castigi pariul ala pana la urma.

  13. Multumim din suflet pentru ce faci…lasa ratingul…la valoarea ta nu de asta ai nevoie; daca am incerca sa ne masuram valorile cu alte etaloane, ne-am intoarce la normalitate.

  14. Sper sa fie cat mai multi care sa parieze pe cultura! Pacat ca asta-seara nu poate sa fie chiar Stefan Iordache cel intervievat…
    Pe aceasta cale, salut si emisiunea de miercuri a dlui Gadea, cu Draga Olteanu-Matei.
    Ganduri bune si felicitari!

  15. multumesc, si da ma bucur si de editia lui MIHAI cu dna DRAGA OLTEANU MATEI si de cele ce v-or urma cu OANA PELLEA, MALAELE si pe cine ve-ti vrea voi sa invitati.Astept si filmul de la ora 23 cu STEFAN IORDACHE.
    O emisiune cat mai buna sa ai, si LA MULTI ANI pentru cei 6 ani de ANTENA.

  16. Fiindca vreau si fiindca pot..
    Toata lumea trebuie sa isi dea silinta sa ridice neamul asta, pentru ca mult ni s-a dat si mult ni se va cere, putin ni s-a dat putin ni se va cere!

  17. Domnule, … nu e vorba despre niciun pariu … și nici de rating … e doar despre menirea dumitale in sau de a privilegia cultura

    În altă dezordine de idei …

    poate că ar fi momentul să îi propună dl Gâdea Răduleascăi … revenirea la antene cu formatul emisiunii pe care îl avea, ce-i drept la B1 parcă, … GALA … emisiune care ii făcea cu adevărat onoare și poate chiar singura de calitate din toată cariera dumisale … avea stil, eleganță și muuult bun simț.

    Dacă Antena3 ar avea și o astfel de emisiune, chiar ar deveni incontestabil cea mai televiziune din câte sunt în peisajul audio-vizualului românesc.

    nu stiu, ziceam și eu …

  18. @Victor:
    cum iti place, “Jan Menitorul”, “Jan Mănosu” sau “Jan Mănescu” ?

    (=⌒▽⌒=)

  19. Felicitari pentru maratonul Stefan Iordache. In nebunia de astazi un asemenea eveniment este foarte binevenit. Suntem multi care iubim cultura adevarata, fara a avea pretentia ca am fi intelectuali, dar care ne dorim sa vedem la TV si ceva de suflet nu numai stiri, lupte politice, etc. Filmul pe care il difuzati in seara aceasta il consider cel mai bun film romanesc din tot ce am vazut vreodata si cred ca doar noi romanii il putem intelege fiindca am trait acele vremuri. Sunteti un ziarist care la inceput nu mi-a placut (va rog sa-mi scuzati sinceritatea) erati acum cativa ani mult mai patimas si mai caustic, dar acum sa stiti ca va apreciez foarte mult pentru ceea ce faceti. Daca inainte uneori cand va vedeam schimbam programul acum e invers, daca stiu ca apareti la o emisiune incerc sa nu o ratez fiindca sigur nu va fi ceva de duzina. Aveti o sensibilitate aparte si ma bucur sa vad ca imprimati si la un post de stiri ca Antena3 ceva aparte. Antena3 a devenit in ultimii ani programul pe care il urmaresc cel mai mult iar din cadrul programelor pe care le difuzeaza emisiunile dumneavoastra imi plac cel mai mult fara a desconsidera pe colegii dumneavoastra. Si eu lucrez in mediu privat la o companie multinationala, mai lucrez si in afara serviciului si ajung mai greu in fata televizorului dar atunci cand ma uit la TV e o mare bucurie daca vad o emisiune cu dumneavoastra fiindca sigur este ceva de suflet si ceva foarte interesant.

  20. @RuthaL:
    nu va suparati, n-o luati in nume de rau, dar A3 e un post de stiri,
    iar ceea ce face Victor, din cind in cind, din punctul meu de vedere
    se numeste “eveniment”; din cite stiu si eu, un post de stiri (deci nu
    cultural) se sustine prin reclama care vine in urma rating-ului facut.
    Marea majoritate a consumatorilor de stiri vor informatie (economic,
    politic, social, samd si in general “singe pe pereti”, uitati-va la
    utilizatorii ce posteaza pe blogurile altor jurnalisti).
    Nu pot sa cuantific, dar cei ce digera cultura cred ca sint mult mai
    putini decit cei care se uita la stiri, iar daca s-ar permanentiza o
    emisiune de cultura saptaminala, nu-s convins ca audienta ar fi mare.
    Declarativ pot fi multi iubitori de cultura, vorba aia: cind se difuza
    emisiunea d-lui profesor Stan (lasind la o parte punctele dumnealui
    de vedere prezentate intr-o maniera originala), era mai mult injurat
    si ratingurile cica erau mici, asa ca romanii, in general, nu fac
    exceptie de la a fi abonati la ipocrizie.

    Imi vine in minte o replica a lui Iordache catre Mircea Diaconu:
    “Bibi, nu fi guguman, Bibi !”.

  21. Cel mai iubit dintre pamanteni. , filmul românesc nr.1.Odihneasca-se in pace Stefan Iordache , respect maestru Dorel Visan.Sebastian Cluj .

  22. Domnule Ciutacu, e adevarat, nu aveti nici o menire culturala dar… inspiratie ati avut, din moment ce revazand primele secvente din ‘Cel mai iubit dintre pamanteni’ simti trecandu-ti pe spinare un fior de … revolta, neputinta, rusine…dezgust!

  23. In sfarsit emisiuni care hranesc spiritul nu doar il agita. Continuati <Domnule Citacu! Va multumesc,

  24. @ソリン :

    da, aveți pefectă dreptate.
    Entuziasmul, bată-l-ar vina … mi-a luat-o pe dinainte.

    Și nu, nu mă supără o altă părere decât a mea, cu atât mai puțin una argumentată.

    PS
    Felicitări gazdei noastre pentru acest eveniment! Menire culturală sau nu, cert e că emisiunea a fost pe placul tuturor.
    Mulțumim.

  25. Totusi Victore tinete si de rating fiindca peste citva timp s-ar putea ca tu sa vrei dar sa nu mai poti(din cauza altora care au piinea si cutitul).

  26. A fost ceva inedit.
    La multi ani, Victor (imi cer scuze, dar nu le am cu laudele, nici sa
    primesc, nici sa laud).
    Sint multe filme ok, chiar realizate dupa 1990, oricare ar fi difuzat,
    ar fi un eveniment:
    “Balanta”, “Undeva in Est”, “Asfalt Tango”, “Dupa-amiaza unui tortionar”,
    “Filantropica”, “Occident”, “Nunta muta”, “Prea tirziu”, “Omul zilei”,
    “Senatorul melcilor”, “Niki Ardelean”, “Magnatul”, “Ticalosii”, “Oglinda”,
    “Triunghiul mortii”, “California dreamin'”, “E pericoloso sporgersi”.

  27. Multumim , domnule Ciutacu , ne-ati oferit o seara memorabila: excelenta emisiunea , excelent filmul – am stat sa-l vad desi era foarte tarziu, desi l-am citit pe Marin Preda din scoarta in scoarta.Felicitari si sper ca veti continua aceasta initiativa.

  28. Don ciutacu, de mare exceptie seara. Am adormit tarziu, cu spaimele inchisorilor comuniste in suflet si-n vise…Multumim si la multi ani!

  29. La asa emisiuni de calitate ,mi-as petrece toate serile in fata televizorului… nu uitandu-ma la toti manelistii slinosi pentru care se bat nevestele.

  30. Felicitari dle. Ciutacu, pentru acest interviu si in general felicitari postului Antena 3 ca au transmis filmul “Cel mai iubit dintre pamanteni”. Orice initiativa culturala este binevenita. Lumea e foarte stresata de realitatile zinice din Romania si isi doreste mult sa aiba parte de astfel de momente de talent si valoare autentice.

  31. Pe 1 iulie 2011 s-au lansat la libraria Sadoveanu 2 carti: una, a omului de film Sergiu Nicolaescu, Viata, Destin si Film; cealalta, cu titlul Pana la Capat – contributii ale lui Sergiu Nicolaescu la Cinematografia Nationala. Referinte sunt de gasit pe site-ul Ed. Universitare.

  32. Nu stiu cati au crezut la inceput in acest gen de emisiuni, eu am crezut si cred in ele si in TINE VICTORE Te imbratisez scumpule

  33. Felicitari d-le Ciutacu ,v-am urmarit ,sunt f. necesare aceste emisiuni ,va reusesc si ne bucuram de ele .Actori minunati de la care cei tineri macar mimica s-o studieze cu atentie ,privirea ,gestica corpului ,au aici in tara modele de invidiat S-aveti sanatate ,noapte buna .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.