Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Închiderea OTV crapă Cutia Pandorei

Închiderea OTV crapă Cutia Pandorei

Oricat de impopular o să devin, pe mine tot mă sperie bucuria românilor care se dau subţiri, generată de faptul că se închide administrativ o televiziune. Iar motivul închiderii (suspendării licenţei, ce naiba o fi) e de un ridicol grotesc. Statul nu a returnat profesorilor tăierile abuzive de venituri, consfinţite de hotărâri judecătoreşti definitive, Să-l închidem, zic. Ca să preîntâmpin efuziunile cretine, amintesc idioţilor că amenzile neplătite se încasează, după rămânerea lor definitivă consfinţită de instanţă, cu executorul judecătoresc. Şi, dacă nu-s bani în conturi, se valorifică activele societăţii. În plus, mă distrează că urlătorii-n gura mare de satisfacţie susţin că nu se uită la OTV. Întrebarea logică e de unde ştiu ce nasol e acolo. Dar România nu se guvernează, ca mod de viaţă, pe logică. Se judecă din ficat şi din ovare, uneori din sfincter. Ceea ce-l va face (iar) erou pe domnu’ Dan. Şi va deschide Cutia Pandorei. Pentru că, odată generat precedentul, tentaţia abuzului e enormă.

P.S. Trec peste amănuntul că dictatorul Ceauşescu şi-a creat o (singură) televiziune care să fie mereu de acord cu el. A dezvoltat Badea ideea cu multă aplicaţie

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Închiderea OTV crapă Cutia Pandorei

  1. Cum dracu inchid otv dar ddtv nu!e de la neplata amenzilor din parti.Cat de dobitoci ne cred astia?

  2. Daca nu gresesc, exista un regulament al CNA care prevede ca unei televiziuni, daca nu isi plateste amenzile intr-o perioada anume de timp i se va lua licenta…asa cum restul televiziunilor au platit putea sa faca la fel si “domnu Dan”. Nu vad unde este abuzul(daca nu respectau legea CNA-ului su putea considera masura un abuz, dar atat timp cat este o lege mie mi se pare ceva normal)

  3. Citind articolul vreau sa le dau unora un sfat,sa nu incercati vreodata sa ii faceti un şmen lui Ciutacu,nu veti reusi sa il pacaliti. Nu se lasa pacalit de bancnota de deasupra. şmen s.n. (arg.) Pachet de bancnote false plasat celor care schimbă valută în mod ilegal.

  4. Antena 3 de ce nu merge cu executorul judecatoresc sa-i ia scaunul de sub cur Narcisei Iorga dimpreuna cu mocheta , biroul si calendarul de pe perete ? Nu asa ar trebui ?

    Faza cu OTV-ul e o magarie mare si o razbunare din partea lui Ponta,cred. Si daca e un abuz ar trebui sa protesteze toate televiziunile ,din solidaritate .

  5. Ino Ratiu spunea:”Ma voi bate pana la moarte pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine.”Nu trebuie sa ne placa noua ceva pentru a exista.Democratia inseamna libertatea de a alege,iar in materie de televiziune e simplu:schimbi programul.

  6. La faza cu portareii (la usa posesorului de televiziune-garsoniera,
    rolls si elicopter) ma gindii si eu aseara, dar nu mai mult de 1/1000
    de secunda, pentru ca nu era printre prioritatile vietii mele.

    Vazui ca ti-ai tras coafura de şmit in poza cu taranu’.
    Cred ca ar fi fost superb efectul in poza ailalta, cea cu burtoaca din profil.
    http://www.ciutacu.ro/wp-content/uploads/2012/09/print.jpg

    A good advice from a wise psychiatrist fellow:
    “Ladies and Gentlemen, take my advice.
    Pull down your pants, and slide on the ice.”.

    PS: am o intrebare ce ma bintuie: acum oteveala se
    va muta la menajeria de acarieni a lui Capatos ? 😀
    (stiti vorba aia: “show-biz, da’ multi”).

  7. Nu inteleg bine cum e legea, dar poate era mai bine sa-l inchida ANAFul, dar asa pare un abuz si poate fi un precedent. In rest nu sunt de acord cu inchiderea unui post tv sau radio – fiecare e liber sa macane cum doreste !

  8. Sincer si pe mine ma sperie astfel de decizii, dar ma sperie si mai mult bucuria unor oameni din “mass media” care se dau experti, Petrisor Obae, care nu realizeaza ca acum ii ridica imaginea lui DD. Cu cat se vb. mai mult despre el cu atat se va creea, de bine sau rau, ideea ca el e ala persecutat.

    Dar daca ar zice cei de la CNA ca nu mai pot contesta amenzile de maine ? Cum o sa se simta restul TV-urilor si “jurnalistilor” care acum ranjesc a caca pe la gura?

    Dintre toate opiniile a ta mi se pare cea mai decenta.

  9. @mishulescu: fiindca banii merg la Finante. iar portareii-s chiar ai Finantelor
    @Diego: regulemantele CNA nu substituie Legea audiovizualului. si nu, celelalte statii, cu exceptia Antnelor, nu si-au platit amenzile. si da, termenele de plata erau depasite de cand haul; nu doar in cazul OTV

  10. Corect Victore ! Intr-un timp ma enervam rau pe cei de la OTv dar am ales sa nu ma mai uit la acest post si este foarte bine.Totusi cred ca ei au gresit.Bine nu si-au platit amenzile de foarte mult timp dar de ce numai acum fac contestatie in instanta? Este vina lor,s-au crezut buricul pamintului.

  11. Nu o iau ca pe o mareata bucurie ci ca pe o consecinta inevitabila,nu era azi era maine si tot ar fi fost,nu-ti trebuie doctoratul in televiziune sa-ti dai seama ca o data si-o data,cultivand prostia,minciunile senzationale,incultura,ajungi in fundatura,intr-un fel sau altul!Pe cand A3 era bombardata cu amenzi pentru te miri ce astia se lafaiau in troaca si se balaceau in zoaie,mereu cu fundul in doua luntre!Sorry,dar nu pot compara cu ce a facut Ceasca cu televiziunea si nu pot compara nici vremurile chiar daca e impresia ca ar fi!Chiar si cu jumatatea aia de ora de emisie,nivelul de educatie si civilizatie era altul si alternative aveam cu duiumul!Licenta,pentru orice lucru pentru care o obtii trebuie sa se incadreze in anumite reguli ce se vad si care nu se vad,de bun simt de ce vrei,care s-o faca sa functioneze normal,daca te abati de la ele nu cauta paravane sa-ti acopere dosul,lamentari,ofuscari,indignari!Din cele ce spui teoretic ai dreptate,dar cum teoria nu se pupa cu practica gunoaiele acopera si strivesc,avem darul de a acoperi frumosul cu deseuri,de ce tocmai pe pajistile frumoase simti nevoia sa-ti arunci resturile satietatii tale?!Nu mi-a trebuit mult timp sa-mi dau seama ca produsul dat de otv degaja miros pestilential,saraca limba romana acum respira si ea usurata,sa-ti dai seama ca un escroc manipuleaza mintile celor debusolati,si cum spuneam nu-ti trebuie doctorat ca sa intelegi asta!Cred ca si cutia a devenit mai rezistenta si nu se mai deschide cu una cu doua,ai rezon,tentatia abuzului e enorma dar cand a disparut tentatia asta?Am auzit replica asta de mii de ori,nu-ti convine schimba programul dar ce te faci,cum a fost cazul otv,cand mizeria persista,modifica traiul,educatia,civilizatia?Si ne mai miram ca suntem mereu la coada,la ceva?!

  12. Atata vreme cat poti primi amenzi fara rost,cum au primit si Antenele de o gramada de ori,de la niste persoane numite politic,cu intentia clara de a inchide un post, sa zicem “neprietenos”,atunci nu este deloc normal.Cum ai spus si tu,exista alte solutii mult mai corecte:executie silita,plata de penalitati si or mai fi si altele.Dar nu inchiderea.Asta e altceva si nu e deloc o masura coercitiva.Este un abuz al CNA.Eu te intreb,domnule Ciutacu,de ce in cazurile pe care le-ati castigat impotriva amenzilor CNA,nu v-ati primit banii inapoi,chiar daca ei se duc la MF?Sa plateasca CNA din banii lor daca gresesc sau fac abuzuri si sa-i dea afara pe cei care genereaza asemenea probleme.Asta n-ar fi corect?Sa vezi atunci ce s-ar uita de doua ori inainte sa dea o amenda aiurea,daca ar sti ca-si pierd painea.

  13. Devine din ce in ce mai penibil cand asa-numitele autoritati ale statului executa comenzi imbecile. E datoria ta, in calitate de CNA, sa amendezi/avertizezi etc. un post de televiziune atunci cand este cazul; dar nu sa decizi pe ce posturi are lumea voie sa se uite.

  14. Sunt perfect de acord cu articolul tau. Din pacate sunt foarte multi care nu vor sau nu pot sa inteleaga substratul problemei.Intr-adevar: democratie este atunci cand puterea poate convietui cu opozitia.Si cum in ultima perioada dreptate are numai cel care este la putere (“ciocu mic…”), va intreb: este democratie ?

  15. Foarte corect ati subliniat realitatea domnule Ciutacu.
    Nu va admir in mod special, uneori chiar suntem divergenti, dar modul cum ati pus problema acum este modul cel mai corect.

  16. Romania este experta precedentelor grave… incepand de la revolutie..
    Stim cu totii ca un precedent duce la altul samd…
    Inchiderea OTV este intr-adevar un precedent grav pentru massmedia din Romania.
    Parerea mea e ca nicio televiziune nu ar trebui inchisa sub niciun motiv, iar taxele si amenzile ar trebuie sa fie mici sau chiar inexistente.

  17. Nu-ti convine schimba postu .Macar ii dadea avertisment si platea in transe , asa daca i-a inchis pe motivul acesta nu o sa-si recupereze banii in veci !

  18. Subscriu ca este inceputul unui lung lant de abuzuri si cred ca presa ar trebui sa inceapa deja sa reactioneze la aceste mizerii.

    Vad ca mai toti liderii de frunte ai USL nu-si mai incap in pene de importanti ce se cred (vezi cazurile sinistre Zgonea si Liviu Dragnea – niste cocosi care ar trebui calcati cu tancul)

  19. Victore,
    1. Nu ca mi-ar parea rau ca i-au luat o jucarie lui dl. Dan, dar am o intrebare: masura luata de CNA este sau nu este legala?
    2. In ultimii ani, unul din punctele voastre (A3) cele mai puternice ale campaniei anti-base/pro-usl a fost ca marinelu vrea sa va inchida. Nu s-a intamplat. A venit USL la putere CNA l-a inchis pe dl. Dan si voua, din nou, va e frica de abuzuri. Ironia sortii!

  20. @bigradu: 1. dupa umila mea parere, nu. 2. chiar a vrut, da’ nu i-a iesit. mie nu mi-e frica de nimic, nu-i mustaria mea. da, toti sunt tentati sa faca abuzuri.

  21. Victore,
    Decizia a fost luata in unanimintate! Adica nu au votat numai cei ai USL-ului sau numai cei ai PDL-ului. Toti au spus: “Ajunge!”; si sunt 10.
    Pe de alta parte, se pare ca exista suport legal pentru aceasta decizie, chiar in legea audiovizualului.

  22. @bigradu: ce suport legal e ca noua sefa s-a incordat si s-a enervat ca a castigat OTV un proces cu TVA? e o tampenie. suportul legal nu e pe se pare. e legal sau nu, ca la graviditate. varianta de mijloc nu nu exista. faptul ca imbecilii aia zece gandesc cu ovarele nu inseamna ca au si habar de lege. postul se poate inchide numai pentru incalcari grave ale legii audio-vizualului. amenzile neplatite ti le executa Fiscul, ca beneficiar al lor. daca aveau motive legale pentru inchidere de acum nu stiu cati ani (si aveau, daca ma intrebi pe mine) si nu au facut-o, se cheama abuz in serviciu impotriva interesului public. si se pedepseste cu parnaie; cu executare. Rtv, B1, Pro TV, Realitatea au si ele mormane de amenzi neplatite. nimenui nu i-a trecut prin cap sa le inchida. ori e un populism care le va exploda in fata, ori monteaza un scandal de cateva zile in spatele caruia sa faca lucruri in liniste; cum ar fi cresteri de3 taxe si introduceri de altele noi, spre exemplu. nu m-am nascut alaltaieri

  23. Pai si aparitia lui Basescu, pe sticla, in seara asta, e din aceeasi categorie de fumigene. Ca sa nu aiba lumea timp sa se gandeasca la cresterile de taxe. E discutata cu Ponta la ceas de seara aceasta manevra.

    Mai sunt si alte fumigene active: lupta impotriva terorismului -motiv pentru restrangerea unor libertati cetatenesti, etc.

  24. Nu suntem prea des de aceeasi parere, dar de aceasta data va apreciez pozitia. Pe langa faptul ca sunt si alte amenzi neplatite, nu doar cele ale OTV, mai apare problema insolventei societatii detinatoare a licentei. Se intra pe alt regim juridic.

  25. @silviu pe 23 January 2013 la 00:57:
    o sa caut sa-mi insusesc exemplul luminos, dar despre ce “şmen”
    e vorba (io-s mai de la tara, din suburbii, si pricep mai greu) ?

    @Victor: sa mai zici, Jane, ca oamenii nu tin la tine !

  26. Eu zic ca nu aveti de ce sa va ingrijorati domnule Ciutacu, daca nu s-a inchis Antena 3 cand Basescu facea legea, in niciun caz nu se va inchide acum, haideti sa fim seriosi.Si daca nu e o baza legala asa cum spuneti dumneavoastra, nu ma pricep deci nu pot sa va contrazic , atunci ce mare miza ar fi fost inchiderea OTV si pentru cine?Oricum, lasand la o parte asta, uneori ma intreb daca chiar crede cineva ceea ce spune Dan Diaconescu, sau daca el chiar crede tampeniile pe care le sustine.

  27. Buna seara d-le Ciutacu,

    Accept opinia Dvs.-ca orice om liber de pe acest pamant.

    Dar nu vreau sa cunosc nimic despre DD si OTV.

    Organic si spiritual nu imi place de DD si OTV.!
    Asta e parerea mea,ca om liber(asa cred)!

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  28. Victore, eu cred sincer ca asta ne pregatesc. Ne uitam dupa scandal si ei de fapt isi fac “jocul” cu taxele. Te urmarim mereu.

  29. Nu pot decât să fiu de acord cu tine, dar totuşi, OTV-ul ăsta trebuia închis nu pentru chestiunile astea, ci pentru că era de-a lungul campaniei electorale parte a platformei electorale ppdd-iste, o ba? Ceea ce din câte ştiu eu, nu-i chiar legal. Să le fie ţărâna uşoară, dacă otv-ul redeschide prăvălia, atunci este evident că toată treaba a fost o manevră pentru a orbii poporu.

  30. Victore,
    Analogia cu graviditatea este interesanta: noi doi ne putem uita la Bianca si sa ne dam cu parerea daca e gravida sau nu. Dar cel care decide este un doctor, dupa un control. Evident nici eu si nici tu nu suntem doctori si nici n-am “controlat-o” pe Bianca. Asa ca doar emitem pareri.
    Faptul ca mai sunt alte posturi de televiziune care nu si-au platit amenzile nu inseamna ca decizia in privinta OTV este gresita. Inseamna doar ca legea nu se aplica in mod unitar. Dar asta nu este o noutate.
    In sfarsit, USL-ul a facut campanie batand moneda doar pe lupta impotriva lui Basescu iar voi i-ati sustinut permanent, evitand cu gratie, intrebari incomode despre ce era cu adevarat important: cum vor conduce economia, ce politica fiscala vor avea, etc. Sau, atunci, cand puneati astfel de intrebari, ii lasati sa-si recite poeziile cu scaderea CAS, scaderea TVA, impozitul regresiv, reintregirea pensiilor, cresterea alocatiilor pentru copii, etc. fara ca nimeni sa remarce ca erau dificil de realizat fara sa aduci venituri suplimentare la buget.
    Acum, USL incearca sa-si puna in aplicare promisiunile populiste dar au doua probleme: (i) unele erau promisiuni nerealizabile (de fapt erau minciuni) si (ii) altele se pot face doar cu cresteri de taxe.
    Prin urmare, nu inteleg de ce esti suparat ca vor creste taxele pentru ca fac ceea ce au promis in campania electorala, doar ca voi nu i-ati “descusut” cum trebuie; erati preocupati sa luptati impotriva lui Basescu.

  31. @bigradu: decizia e ilegala si punct. pentru simplul motiv ca nu-i prevazuta-n legea audiovizualului. si Dan va castiga in instanta; daca mai exista pic de justitie in tara asta…
    da, i-am sustinut asumat, pentru ca am vazut/trait/simtit dezastrul generat la ceilelti. iar 70% din mandate nu se obtin numai pe promisiuni, ci si, mai ales, pe nenorocirea facuta de basisti. ale caror minciuni (50% la leafa, 474 euro pensia medie etc) nu le mai tii minte, ca nu-i convenabil. cat despre campanie, generalizezi aiurea, orbit de prejudecati. nu te-ai uitat tu la emisiunile potrivite. iar eu m-am saturat sa ma iei pe mine la pachet. asta-i blogul meu, nu al Antenei 3. altfel, scuza-ma ca, spre deosebire de propagandistii portocalii, eu indraznesc sa spun/scriu ce cred si ce vad, inclusiv prostiile/incoerentele/inconsecventele celor care s-au bucurat de sprijinul meu. probabil te-ai fi simtit mai bine daca ma faceam ca ploua…

  32. @Victor
    Ai pledat intodeauna ca esti impotriva celor care aduc acuzatii fara sa se bazeze pe dovezi. La randul tau, tu ai cazut in aceeasi capcana, tu acum faci acuzatii fara sa ai dovezi, afirmand: ‘si nu, celelalte statii, cu exceptia Antnelor, nu si-au platit amenzile.’
    Numai eu stiu 2 statii care si-au platit amenzile la timp, daca e cazul pot sa o dovedesc cu o copie a ordinelor de plata, si prin aceasta perspectiva cred ca pot sa extrapolez si la alte statii. Concluzia?!….

  33. @Uno Sapiens: astept TOATE ordinele de plata pe mail, corelate cu TOATE amenzile. si retractez public cele scrise

  34. Atata timp cat acele amenzi sunt contestate ca abuzive si sunt pe rol, fara a fi dat verdictul, inchiderea OTV este si abuziva si ilegala. Sa plateasca cine a inchis-o. Tara este condusa de fosti monstrii latenti, actuali monstri sangerosi cu boturile larg deschise pline de colti mortali. Atentie restul televiziunilor, daca nu il lingeti non-stop pe Ponta in partile ascunse pe unde scoate excrementele, urmati voi.

  35. Mi se pare o tampenie sa inchizi o televiziune pentru neplata amenzilor, da-i in judecata si scoate la licitatie bunurile televiziunii sau ale persoanei juridice care o detine. CNA este o mizerie ar trebuii desfintata, nu de OTV im pasa ci de libera exprimare a mea sau a celor care au ceva cu sitemul. Numai libertate nu este, chiar sunt curios, daca am iesi sa protestam impotriva cuiva de la putere, cum imdiat jandarmeria ne-ar rezolva pe toti. Este o mizerie tot ce se intampla, nu inchiderea OTV conteaza ci faptul ca suntem mintit sa lasati sa credem ca sunte liberi si avem dreptul la revolta. FMI, UE Banca Mondial, UNICEFUL, ONU, NATO, toate sunt niste perdele de fum care ne fac sa credem ca suntem liberi, dar defapt suntem tot mai sclavi de la o zi la alta. OMANENI BUNI TREZITI-VA…!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.