Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Traian & Traian şi guvernarea de lachei

Traian & Traian şi guvernarea de lachei

Motto: “Pentru dl. Basescu, cel mai bun si mai elegant presedinte de partid si premier ar fi dl. Geoana. Pentru ca-i flexibil – ca sa ma exprim elegant – si s-ar intelege bine” (Madalin Voicu)

UPDATE: In locul vostru, eu n-as rata azi “Vorbe grele” si “Sinteza zilei”

Traian Basescu, despre Theodor Stolojan (care deduc ca s-a facut bine) si Mugur Isarescu, doi oameni care – nu-i asa? – vor munci impreuna sa ne scoata din criza.

26 iulie 2000: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sint tehnocrati scosi din baie si adusi sa devina presedinti sau prim-ministri

26 iulie 2000: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu vor fi pulverizati de realitate

20 septembrie 2000:  Sint doi candidati la presedintie care nu vor sa-l bata pe Ion Iliescu: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu

16 noiembrie 2000: Daca Theodor Stolojan va ajunge presedintele Romaniei, acesta va determina Guvernul ca, pina in februarie 2001, sa acorde garantii guvernamentale grupului Tofan, aflat in mare dificultate financiara

16 noiembrie 2000: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sint candidatii trucati ai PDSR

16 noiembrie 2000: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sint doi lachei care vor face tot ce se poate sa-i fie prim-ministru lui Ion Iliescu.

(Citate preluate copios de la Badin)

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a precizat că, în cazul în care Theodor Stolojan va primi votul Parlamentului pentru a fi prim-ministru, mandatul acestuia va fi unul de patru ani şi nu unul fracţionat. Asta-i o confirmare ferma a teoriei potrivit careia sexul oral poate fi si placut: depinde la care capat al deciziei de afli.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Traian & Traian şi guvernarea de lachei

  1. Frunzarind articolul am sperat ca se imbina si Isarescu in balamuc, dar … n-am ramas decat cu Stolo.
    Nenea asta e 100% depasit de situatie si e inconjurat de toate plosnitele pamantului.

  2. Corbu’ si Vulpoiu’
    “Miscarind” in graba mare si cu gind la cascaval,
    Corbuletu’ nostru soro, ne-o cam puse de-un regal.
    Un regal de mirlanie, umilinta, preacurvie
    Din cea roata-mbietoare sa-i revina o felie.
    De cum il vazu vulpoiu’, cit de hulpav pune botu’,
    Isi trimse emisarii si’i viri in casa mortu’.
    Astfel el din roata mare doar cu coaja se alese
    Si cu ea in ciocu’i “falnic”, el lui Zeus se sumese.
    Zeus canci, era vulpoiul cel cu gind la ciolan mare,
    Ce vazind ce pleasca’i pica, fara prea multa miscare,
    Il lasa sa zbenguiasca, sa se catere pe’o creanga
    Si sa-si laude isprava la admiratori cam manga.
    Noua luni cintat-a corbu, cu cojita la pachet
    Pina cind reloaded Zeus il chema pe la parchet.
    Dindu-si jos straiul de Zeus si redevenind vulpoi
    El ii lua pina si coaja si-l lovi drept intr-un…
    Iar d’atunci amar de corbu’ ce’avu vis de’navutire
    Cind vorbeste la boboru’, are glasu’ mai subtire.
    Iar admiratorii manga ce cu drag il admirara
    Vin acum si-i spun in fata: Fugi d’aci esti doar o cioara!
    Doar vulpoiul cel fatarnic si cu dar de manglitor,
    D’acum nu se mai preface, vrea in veci biruitor.

    Morala:
    De n’ai pic de omenie si nici de cuvint nu tii
    Vei pati ca psd-ul, te vei duce pe pustii.
    Unde dracu intarcat-a iapa lui cea naravasa,
    Si vei sti pe crupa-ti groasa, ce inseamna o cravasa.

  3. ne-am procopsit cu beleaua care a uitat ce a facut cind a mai fost premier sa se spinzure .vin vremuri grele si noi avem o papusa in loc de un specialist base si-a implinit pohta ce a pohtit .pe restul din tara asta poate sa ne ia dracu important pt el era sa fie si presedinte si prim ministru. cit despre psd sint o rusine nu au coloana vertebrala sa lingi unde ai scuipat. ferste-ne doamne de asa politicieni

  4. Mda…continua sa ne conduca JEGUL pcr-ist si AVORTONII lui scosi cu forcepsul dupa 89′ sa “conduca” Romania…MUIE BAAA !

  5. Mai in ziua de azi degeaba esti destept daca nu esti in stare sa deschizi gura si sa aplici ce-ai invatat, sau daca esti corupt si te lasi mancat de anturaj. Si in ochii mei Stolo e destept, dar nu l-am mai auzit vorbind serios ceva de cand cu BOC. Doar ranjeste fortat, si atat. Eu nu il vad exprimandu-si punctul de vedere. Trebuia sa ramana tot Tariceanu, asta e opinia mea si argumentez: i-a tinut piept lui Base, nu a marit salariile profilor cu 50%, pt ca altfel trebuia sa le mareasca tot cu 50% si doctorilor si altor categorii.

  6. Desemnarea premierului pentru întreg mandatul (dorinta “celui dintâi ales”), va crea oarece valuri în rândul PSD-istilor, oare ce decizie vor lua ?!…. “SA GUVERNATI … BINE!” .

  7. 1. Care mai aveti valuta prin cont…va sfatuiesc sa o scoteti cit mai puteti..in 1991 tot in situatie de criza a fost P.M.
    2. Cei care doreau sa emigreze in Congo .. nu mai tre’ sa o faca..va veni Congo la noi ..
    3.Nea Cutare asta (T.S.) oare nu a fost ales in Parlamentul European? Se vede treaba ca nu-i obligatoriu sa fii in Parlamentul romaniei ca sa fii desemnat P.M…ca se faceau aluzii la TAriceanu la un moment dat.
    4. Cu aceasta numire , Base’ a demonstrat ca se poate tine si de cuvint …aceasta numire ne arata care a fost motivatia schimbarii din 2004 (Draga Stolo’….) si a supararii sale pe Tariceanu, cind acesta ar fi trebuit sa-si dea demisia (acum stim pentru cine..)
    Oricum o dam..am pus-o! Si asta ne explica si criza profunda in care probabil ca vom intra in 2009 si din cauza cui!
    IonB

  8. Domnule Ciutacu, oare cat de departe se poate merge?! Oare cat de prosti ne cred, ”genialii” scenaristi de la Cotroceni, sau de aiurea?! Este ingrozitor de gretos ceea ce vedem, marea mozoleala nationala, de criza, evident, cum altfel.
    Apropos de lachei, mi-am adus aminte ca Victor Ponta, aseara, in emisiunea dvs, era ”cocos” nevoie mare, nu voteaza un guvern cu madame Macovei la Min. Justitiei, sperand in mod firesc, ca domnia sa va carmui acest minister. Bietul domn Ponta!Iata, acum vreo ora, pe agentiile de stiri a aparut un apel al unor ONG-uri catre jucatorul-machitor, in care i se cere sa dea Romanicii un ministrul al justitiei independent d.p.v. politic, cum ar fi: eterna Macovei- of course sau Sorin Iliesiu.

  9. …eram in masina cind am auzit stirea cu ala prim ministru,am avut acelasi gust amar ca..atunci cind,tot la radio,am aflat ca au sosit minerii la Bucuresti.Prima oara.
    Oare cit trebuie sa indure un om intr-o viata.
    Ca sa ma racoresc m-am oprit la Metro unde stiam ca vinzatorul,de la choiscul de ziare,ii fan mariner.
    Evident,nu stia nimic.
    Aflind vestea cea mare jubila de bucurie,tzopaind,spunea ca in doi ani peneleu va dispare.
    Era exact aceiasi ura din ani ’90 pe care o descopeream la colegii de birou cind ma vedeau cu insigna aia micuta cu sagetica.
    Intre timp mie mi-a trecut.

  10. domnule Ciutacu-de amarit ce sint,creerul personal debiteaza numai idei timpite-nu-i asa ca va propune-ti sa-l invitati,URGENT,pe primul ministru la Vorbe Grele???
    Pt.un interviu in exclusivitate.
    Eventual,ca se simta in largul sau,la fintina Mioritza.

  11. Stie cineva de vreo publicatie economica cat de cat prestigioasa in care sa se gaseasca vreo referinta la ceva din opera economica a d-lui Stolojan???
    Sau daca l-au ignorat publicatiile astea stie cineva ceva despre vreo lucrare, articol articolas ceva de-al dumnealui???
    Nu ca ma arde ce o sa-i faca economiei unii sau altii, dar o sa vedeti pana in februarie ce le face economia lor. Si as vrea sa priceapa barem ce li se intampla.

  12. pana acu nu de ce nu te-ai obosit sa cauti toate aceaste declaratii. de parca abia azi ai realizat ca si-au jurat iubire vesnica.
    tonomat sadea parol!

  13. noah tot e bine ca ai avut chef acum.
    politica-i curva …toate faine si frumoase, da’ toti stim asta. ceva declaratii de-a lu Geoana in care “injura” PD-L-ul nu gasim prin colectii? 😉

  14. acu sa vad de unde da marirea de 50% la profesori… ca in campanie era foarte hotarat s-o faca… Hai sa vedem de unde bani…Dupa mine sunt 2 situatii:
    1- o da…si pe urma o ia ( in freza… chelie sau ce pana mea are el)
    2- n-o da… ca e mostenirea grea… ca e criza… etc… desi era criza si in campanie, si mostenirea oricum ar fi fost.. tot grea se chiama ca e…

  15. Eu nu cred că PSD-ul şi PC-ul vor accepta aşa ceva. Eu cred că în partidul ăsta mai este vreun om. Hai să nu gândim de parcă s-ar fi întâmplat deja.

  16. Constatare : Basescu a evoluat de cand a ajuns presedinte. Se spala mai des pe cap!
    Speculatie : S-ar putea ca de-abia acum, datorita aliantei PD-PSD, sansele lui Crin Antonescu, drept candidat din partea PNL la prezidentialele din 2009, sa devina serioase.

  17. Ma incapatanez sa aflu si eu cate ceva profesional despre domnul Stolojan, nu ca ar fi impus de prim ministru, dar fiindca se tot spune ca e un bun profesionist,si pana acum am crezut.
    Am cautat in arhiva catorva publicatii de prestigiu un articol ceva, care sa-i contina numele ilustru si nu am gasit ABSOLUT nimic.
    Atunci am renuntat la publicatii si am cautat in toata padurea, adica am folosit nu numai google, dar si alte cateva motoare de cautare.
    NU AM GASIT NICI O PAGINA CARE SA CONTINA NUMELE STOLOJAN IN ALTA LIMBA DECAT ROMANA.
    Adica omul e un geniu local; strict local.
    E endemic.

  18. N-am nimic impotriva sa fie nominalizat si papa, si sef de trib in africa centrala, sau daca vreti saman in Mongolia. Da’ nu-mi spuneti ca e un economist de renume. Sau ca are un nume.
    Da poate ma insel, mai incercati si voi.

  19. Trebuie combătute cu toată fermitatea vechile mentalităţi ale unor unităţi, centrale etc. în legătură cu modificarea sarcinilor de plan în funcţie de realizări, practici care, în noile condiţii de funcţionare a sistemului fondurilor băneşti ale întreprinderilor, conduc la încălcarea principiilor eticii socialiste, determinînd obţinerea unor drepturi necuvenite. Se impune, în această direcţie, o îmbunătăţire a relaţiilor întreprindere – centrală – minister, o creştere a operativităţii tuturor factorilor în rezolvarea problemelor economice şi financiare legate de execuţia planului.

    (Revista de contabilitate, nr. 9, septembrie 1979, pag. 53)

    THEODOR STOLOJAN
    economist în Ministerul Finanţelor

  20. Paguba ca paguba da-mi place cum o ia Geoana in mecla punct cu punct.
    Nu va renuntza niciodata la desemnarea unui PM de la PSD. N-a renuntzat dar a luat-o in freza.Nu va renuntza niciodata la chestia cu impozitarea diferentziata.N-a renuntzat dar l-a aburit Boc ca pe ultimul fraier.Nu renuntza la ideea cu UDMR-ul dar acesta va participa sigur la guvernare.Iliescu a avut dreptate cu chiestia cu “prostanacu'” dar a gresit ca nu l-a avortat la timp.

  21. Da’ nu-mi mai scriu astia de pe la Jilava? Sau poate ca de pe la Spitalul 9…
    Fain titlu ales de cei de la antena 3 “DIN DEAL VINE PREMIERUL”. Pe bune acum… Imi venea sa fredonez figura asta de stil pe melodia “Pusca si cureaua lata” si mi-a iesit cam asa:
    “DIN DEAL VINE PREMIERUL
    Hă, hă, hă! râdea Băselu’,
    Pe Stolo l-a desemnat
    Vai ce guvern de kkt!”
    Îmi cer scuze, că nu pot fi mai orijinal de-atâta!
    Am întrebat-o azi pe o colegă, profă de limba română, ce figură de stil poate fi: “DIN DEAL VINE PREMIERUL”. A zis că e metaforă, iar io credeam că e o alegorie… Da’ lasă frate… Românul e născut poet…

  22. Nu cred ca pot fi banuit ca un fan al PDL dar eu vr5eau ca in acest moment PD sa guverneze alaturi de PSD cu ultimul in postura de gluga de coceni pentru inceput.Mai important este ce se intampla ceva mai incolo,dupa ce trece iarna.

  23. @alex.dumitrascu: :))… stii sa folosesti un motor de cautare sau faza cu rezultatele e asa o manipulare ieftina ca sa bagi si tu un aforism… poate daca mai incerci vei reusi sa gasesti asa la vreo 1,520,000 rezultate… Hint: nu cauta rezultate doar in limba romana daca ai setat asa la Preferinte.

  24. deci acum e:
    Muie români. V-am spus eu.
    Sper că unii conaţionali se vor sătura pe parcursul anului, de supt. Deşi mă îndoiesc.

  25. La cata ura a acumulat acest popor nu ma mai mira nici un comentariu,indiferent despre ce persoana sau personalitate este vorba tot se gasesc suficiente guri barfitoare ,barfa sa fie ,adevar mai putin. Nu stiu cum va fi viitorul populatiei in viitorii ani ,dar atatea calomnii nu am mai vazut.Traiesc in Canada de apoximativ 5 ani ,mi-e dor de totul din tara mea ,dar imi pun serios intrebarea ,merita sa mai stau in romania?sau sa-mi iau definitiv rezidenta aici.

  26. @mrs R: daca v-ajuta la ceva parerea mea, eu zic ca stati bine si ca merita sa aveti rezidenta acolo. pe la noi, pe aici, e cam ca la balamucul de caini. si se mai face. deci trai fericit si linistit in Canada.

  27. Ce se intampla acum cu politicienii si presa este foarte tare. Jucatorul si-a arata clasa. Veselie si macel pe toata linia!
    Ca o sa fie bine sau rau nu mai conteaza,este o distractie sa vad tot felul de mintosi,din politica si din presa,care incearca sa caute explicatii si scuze sau sa urle acuzand cu vena umflata la gat ca a inviat FSN.
    Aberanti si unii si ceilalti.

  28. Politica romaneasca e o adevrata telenovela. In ultimii ani, am trecut de la penibil la grotesc.
    Sa die oare Basescu o curva?…ca vad ca se iubeste cu cine “trebuie”…ca sa supravetuiasca

  29. MAIMUŢOII!
    MARIONETELE!
    Toţi aşa-zişii oameni politici sunt nişte marionete.
    Dacă vreţi să ştiţi adevărul, adică încotro ne îndreptăm şi ce rol îi este rezervat României, căutaţi-l pe S.Celac. El vă poate spune totul.
    Eu nu-mi mai bat gura, fiindcă la vârsta mea nu mă mai interesează. Copiii mei l-au ascultat pe Mirciulică şi au zburat, dar nu în Congo.
    VĂ IUBESC PE TOŢI.

  30. am un baietel de 6 luni (il cheama vlad),; in momentul in care s-a anuntat colaborarea intre psd si pdl, a vomitat puternic (eu il tineam in brate fiind mai agitat)…acuma, eu nu stiu daca e un semn al faptului ca natura, prin tot ce poate ea sa ne anunte ne spune ca ciudata coalitie e impotriva tuturor firilor ei..asta micu n-a mai vomitat asa niciodata pana atunci si nici de atunci incoace…e barometrul meu in politica (mi-ar placea sa mai si anticipeze lucruri nu doar sa reactioneze la ele)…aaa, era sa uit, a mai tras niste tunuri zgomotaose, puturoase si deloc elegante atunci cand cineva spunea ca d na udrea ar putea fi ministru in viitorul guvern..

  31. Pana acum e bine.Credeam ca o sa aiba o sclipire si o sa nominalizeze premierul de la PSD. Asa ca, tirul acuzelor de campanie o sa se indrepte in “draga Stolo”.Daca PSD nu intra la guvernare o sa-si “devoreze” propriul partid.

  32. Avem tara pe care o meritam. Daca s-ar fi mers la vot nu s-ar fi ajuns aici. Este un drept constitutional pentru care unii si-au dat viata. Eu cred ca cei care nu si-au putut rupe din pretiosul timp sa mearga la vot ar trebui sa aiba “ciocu mic”.

  33. E jenant ! Se poate spune ca e foarte aglomerat pe CENTURA.
    Sper ca s-a facut bine Dl.Stolojan ,nu de alta dar……..in caz contrar Dl.Presedinte
    trebuie sa se sacrifice si sa-i ia locul.
    Eventual intr-o republica prezidentiala in 2009.

  34. Buna seara! Astept cu interes Sinteza.

    Daca apucati sa cititi pana atunci, va supun atentiei o supozitie care mi se pare foarte probabila:

    SANTAJUL PSD-ului de catre PDL, CU UDMR-ul.

    Nu cred ca PDL are vreun alt interes in mentinerea UDMR la masa cu bucate, in afara aceluia de a le arata pisica PSD. Asadar, pe scurt, PSD – ciocu’ mic, ca zgarie rau!

  35. Cu alte cuvinte, luati d-aci ce va dam, fara mofturi, ca ne descurcam si fara voi. (Ipoteza Badea: ca doar n-or fi nebuni sa se gandeasca la anticipate…)

  36. Aseara la o roire de intelectuali in jurul unei sticle de Jack Daniel’s, unul (foarte) bine infipt in realitatea pedelista ne-a anuntat ca Stolo e alesul. S-a decis alaltaieri, inca de la prima intrunire a FSN-ului. Ma intreb: daca eu, injinier de provincie, la un birt in Arad, aflu pe surse care e situatia, atunci voi in ditamai trusturile de presa nu ati stiut? Hai, ma! Ce dracu si-au racit gura toti analistii de mare top, ghicind in zatz oare cine o fi alegerea lui Zeus, cand orice muritor de rand care are un prieten in oricare din cele doua partide putea sa afle acest lucru. Doua zile de gargara aiurea pe toate canalele. Asta nu e presa. Asta e teatru de marionete.

  37. Hmmm… simt o apropiere de PNL a grupului Intact? Ca e cam greu cu PSD acum.
    Voi urmari cu atentie blogroll-ul dumneavoastra. Oare va disparea Mitrea si va aparea Tariceanu?

  38. @C.Bojan
    E inversiune (metateza). Si aia cu dealu’ e metonimie (termenul asta a vrut sa-l foloseasca M.Morar intr-o emisiune si i-a iesit “metempsihoza”:)))Notiunile de stilistica ne vor folosi pe viitor, ca vor curge metaforele in torente in guvernul asta… Nu stiu daca o sa ne si ajute la ceva, dar sigur nu o sa ne plictisim:)

  39. Prognostic: PSD va iesi foarte tavalit din aceasta cardasie . Deja s-a discreditat intr-un mod incredibil

  40. L.E> Tocmai am vazut ca i s-a pus sechestru pe casa lui Mitrea. ..Fara nici o legatura cu negocierile pt. formarea guvernului…

    Cred ca, la ora asta, PSD-ul tocmai este siluit din toate pozitiile. Pana sa-si dea si ei seama ca s-a sarit deja peste preludiu, vor fi fost deja sodomizati..

    Va urez succes si minte agera! Cu stima, MM

  41. domnilor cred ca bas-u ii zvirle pe psd-isti din guvern …f.f. urgent asta nu stie de criza nu stie de nimic trebuia (avea misiune) sa termine partidele istorice pnt a sucombat datorita Lui pnl nu e nici el prea bine dar de data asta ar trebui schimbata si constitutia pentru el sa stea 4-5 mandate ca va distruge, daca nu a facut-o deja, si psd pai nu e tare ??? fabricile de bauturi nu se inchid ptr ele nu vine criza el sa traiasca mitrea care e cel mai dur negociator a primit avertizarea va sta in cusca lui se vede nu??

  42. Raspuns la atacul domnului intelectual Stolojan
    Declaratia de intelectual rasat a domnului Stolojan, care ma face “cetatean iesit de sub camion”, arata cata dreptate am avut cand am declarat ca domnia sa este cea mai tampita varianta a PD-L pentru postul de premier. Sa ma explic: atunci cand am spus “varianta tampita” nu la intruchiparea ei m-am referit, ci la ideea politica de a desemna locomotiva in alegeri un politician fara pic de substanta si de personalitate. O fi fost el genial la economie (presa carcotasa a scris chiar ca ar fi fost contabilul lui Ceausescu), dar ca om politic este sters. De fapt, e doar un nume de care s-au folosit, in diverse ocazii, sforarii PD-ului. Si amintesc aici cum a incercat el, comandat de PD, sa destrame PNL, un partid care-l alesese presedinte. Sau dau exemplu multe din atacurile sale la adresa adversarilor politici, dictate cuvant cu cuvant de consilierii sai de imagine. Asadar, fara sa ies din definitia data de DEX si fara sa-mi doresc sa-l jignesc pe omul Stolojan, pot spune ca politicianul Stolojan este o marioneta perfecta. Ba chiar, daca imi amintesc de circul cu retragerea sa din cursa pentru Cotroceni in lacrimile domnului Basescu si de iesirea sa in chiloti din mare, ca sa dea declaratii presei, pot spune ca este o paiata in toata regula. Cat priveste declaratia sa cum ca eu sunt un “cetatean iesit de sub camion” (in cazul in care chiar a conceput-o el, personal), o pun doar pe seama invidiei generate de faptul ca, daca ramane cu masina-n drum, domnul Stolojan trebuie sa-si cheme consilierii de imagine ca sa-l depaneze.

    sursa:
    http://blog.mmitrea.ro/2008/09/15/raspuns-la-atacul-domnului-intelectual-stolojan/

  43. Domnule Ciutacu.in legatura cu grupul Tofan,acesta se afla in pragul falimentului,prin 2003,daca nu ma insel.Stiu sigur treaba asta de la nana mea,prietena buna cu Maria Tofan,nanul meu a lucrat cot la cot cu Gelu Tofan.Erau prieteni de familie si se cunosteau din tinerete .Nu cred ca s-au acordat acele asa-zis garantii,altfel situatia ar fi stat mult mai roz.Nu stiu daca Stolojan era chiar asa de apropiat de Tofan.Nu retin sa ii fi fost mentionat vreodata numele sau poate erau numai relatii de afaceri.Dar apropiat al familiei Tofan in nici un caz nu a fost.Am o rugaminte:postati scriptele celor 2 emisiuni pe care nu trebuie sa le pierdem,va rog mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.