Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Fuga din Egipt. Dictatorul nu mai e cool

Fuga din Egipt. Dictatorul nu mai e cool

N-am abilităţi de comentator de politică externă. Nici cunoştinţe solide, nici interes constant, ca să fiu exact. Urmăresc ceea ce se întâmplă acum în Egipt, fiindcă interesul jurnalistic faţă de un conflict care ar putea schimba lumea trebuie să depăşească, totuşi, bariera de hotar din Belciugatele. Şi văd că marea democraţie americană are probleme cu alegerea succesorului unui ditamai dictatorul (altul decât foarte disponibilii Fraţi Musulmani), pe care l-a susţinut din considerente comercial-strategice. Că, până găsesc americanii omul, o ţară care ar trebui să mustească de bogăţie se scufundă-n sărăcie, iar locuitorii ei se bat ca chiorii pe străzi, într-un soi de preludiu al războiului civil. Şi că ăia care aşteaptă ca Băsescu să aibă soarta lui Mubarak sunt, drăguţ spus, naivi. Cine vrea mai mult, găseşte corespondenţele scrise (şi foto) ale Oanei Dobre sau pe cele filmate ale lui Carmen Avram.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

78 thoughts on “Fuga din Egipt. Dictatorul nu mai e cool

  1. Daca, prin absurd,(!!??) ar avea loc si la noi la Romanica astfel de confruntari, oare ce-ar face draga noastra armata cind comandantul suprem le v-a ordona sa intervina ptr.restabilirea ORDINII????????????Nota 10 ptr un raspuns sincer…

  2. Încet, încet Generalul Foame intră în acțiune. Atunci va începe lupta între căpcăunii din umbră care se vor bate înarmați fiecare cu masa lui de înfometați exact ca în jocurile de calculator.

    Ar trebui trimis pe teren marele Cartianu ca să ne explice el cu mirosul lui fin care cămilă e-n off side-ul cui!

    (Felicitări lui Carmen Avram și Oanei Dobre!)

  3. Ce sa faca armata noastra ???
    Ar apara pe “prietenul” lui Nutzi Plescoianca …
    cu cartuse de razboi…
    SIMPLU SI SINCER

  4. Ma tem ca si egiptenii vor ajunge sa regrete debarcarea lui Mubarak la fel cum regreta majoritatea romanilor impuscarea lui Ceausescu. Nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea daca este mai bine acum decat pe vremea lui Ceausescu deoarece eram destul de mica la acea data (9 ani). Tin minte ca aveam tot ce ne trebuia (si banane, si carne, si casete video cu desene animate, etc.). Acum, poate avem “de toate”, dar nu mai avem demnitate, nu mai avem respect, nu mai avem interes pentru ceea ce ne inconjoara, nu mai avem educatie; avem minciuni, hotii, prosteli in fata, incompetenta, invidie, etc. Incerc sa plec din tara asta, sa fug cat mai pot, sa-mi gasesc o universitate unde pot sa invat ceva practic care sa-mi foloseasca cu adevarat in viata (precizez ca sunt fizician, cu master in marketing si expert in achizitii publice – am incercat sa-mi largesc orizontul, sa am mai multe posibilitati de angajare, dar…degeaba). Asta este tara noastra: exemplul elocvent pentru “ASA NU”!

  5. Aud de la reporterii de teren ca egiptenii sunt la curent cu istoria postrevolutionara a Romaniei. De ce s-ar mai baga Armata cand probabil au auzit si ei cum a fost umilita Armata Romana de catre securisti si nomenclaturisti dupa rolul jucat in revolutie? Poate chiar CIA i-a informat ,pana gasesc americanii o formula de succesiune. Chiar in timp ce scriu il aud pe Hurezeanu lansand aceeasi teorie!

  6. Egiptenii daca nu aveau piramidele erau mai varza decat sunt acum.La televizor se numeste revolutie,asa cum a fost si in ’89.SISTEMUL isi face treaba,este in grafic cu planul lor de implementare a unei Noi Ordini Mondiale.Ce se vede acum este doar perdeaua de fum aruncata in fata lumii.Noi “revolutii” vor mai fi pt. inlaturarea dictatorilor,dar in locul lor vor fi pusi adevaratii dictatori care vor forma Noua Ordine Mondiala.Va fi mult mai rau decat acum,fiindca tocmai asta este marea deceptie a SISTEMULUI.Lumea o sa creada ca va fi mai bine cu noii lideri,dar acei lideri nu vor fi alesi la intamplare.Nimic nu este lasat la voia intamplarii.Egiptenii sunt manipulati grav,iar pe ei atat ii duce capul.Luptele de strada nu rezolva mare lucru,fiindca in razboi nu exista castigatori.A nu se intelege ca il sustin pe Mubarak.Politica produce doar scarba si paguba.

  7. Acolo, “susţinătorii regimului” nu pot fi, cred eu, decât securişti şi poliţişti în civil, având în vedere şi cine e vicepreşedinte acum. E posibil, însă, ca printre ei să fie şi adevăraţi susţinători ai lui Mubarak, dat fiind numărul mare de egipteni foarte săraci care primesc ajutor de la stat. Şi aici mă gândesc la o posibilă explicaţie pentru tot ce face Băsescu şi haita lui portocalie. Mai bine zis, asta ar confirma ceea ce cred că se intenţionează: sărăcirea cu bună-ştiinţă a populaţiei româneşti, lipsirea ei de educaţie, pentru a putea fi stăpânită mai uşor. Planul nemernicului e pe termen mediu şi lung; trebuie să fie mai mult decât pofta lor nestăpânită de averi!

  8. Cand pisica nu-i acasa… s-ar putea numi ceea ce se intampla acum in Cairo, caci egiptul este orice altceva, dar nu o tara solida printr-un sistem de valori. Astfel, Egiptul a existat in ultimele decenii doar prin faptul ca n-a batut vantul. Acum bate. Pur si simplu. Ocupata de criza mondiala intamplata din prea multa siguranta de sine, America n-are timp de incendiul din Cairo. Abia isi pazeste portocalii din California si petrolul din Texas. America e busy. Pana cand va reveni online, s-ar putea ca egiptanii sa fie cu zecile de mii mai putini pe pamant.

  9. @mina: jandarmeria va urgenta achizitionarea “echipamentelor de reprimare a revoltelor” prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare pentru a “nu afla prostii decat cand nu mai au ce face”, iar armata va imprumuta aceste echipamente si personalul specializat din jandarmerie pentru a le utiliza. Armata nu va folosi decat tancurile…

  10. Mohamed ElBaradei e pe el baricade, are grija ca lucrurile sa se desfasoare asa cum trabuie. Din postura lui de sef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, ElBaradei este cel care a inaintat ONU raportul in care se sustinea prezenta armelor nucleare in Irak. El este cel care a dat practic unda verde invaziei americane in Bagdad, sau cel putin motivatia oficiala pentru aceasta invazie. Dupa care americanii au zis woops, am gresit, de fapt Saddam nu avea arme nucleare, dar timpul nu mai poate fi dat inapoi, nu-i asa? Asa ca putem sa presupunem destul de exact, pe cale de consecinta, pentru ce superputere lucreaza ElBaradei si, ca atare, cine face jocurile acum la Cairo.

  11. @mina: Ce ar face armata? Ar imprumuta tehnica de la Jandarmerie, aceea “de reprimare a revoltelor”. Jandarmeria va achizitiona “echipamentele de reprimare a revoltelor” prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de atribuire pentru a nu se mai face atata valva in tara, iar cand se va afla, va fi prea tarziu. Si astfel, Armata/Jandarmeria va avea si instrumentele necesare (nu doar bastoane si scuturi, ci si gloante, petarde, mitraliere si pulverizatoare). Oricum, acest anunt de intentie nu a fost publicat decat cu intentia clara de a trage un semnal de alarma: IATA CE VA PASTE DACA NU STATI POTOLITI!
    Raspuns sincer.

  12. Mdeah! Oglinda’ lu’ ’89 în ţările musulmane… Da’ dacă am anticipat io asta, se cheamă că-s Tatăl Omidul? 😉 😛
    Una peste alta… Licuriciu’ e pe-acolo… 😉 Mai departe nu grăiesc, fiindcă… 😉

  13. Nasol! Nu-i a bună. S-ar putea duce dracu’ “ordinea” în zonă şi nimeni nu poate nici măcar bănui consecinţele pentru lumea întreagă. Zicea unu’ mai zurliu că al treilea război mondial va porni de pe “pămînturile sfinte”. Parcă era profet, sau ceva. Nostradamus, dacă-mi aduc bine aminte.
    Noi dormim liniştiţi, că avem ceas deşteptător cu mascaţi în loc de cuc, care sparge uşa dacă vede că nu te trezeşti la vreme să ajungi la…unde ai de ajuns.
    Banzai!

  14. petrol, 685.000 barili/zi cu posibilitatea de a se exploata intensiv in jur de 900.000 barili/zi (sursa). controlul american asupra canalului de suez, revenirea in nordul africii la situatia politica a anilor 1967. caderea in desuetitudine a tratatului de pace incheiat dupa razboiul de 6 zile, din 1973. daca tragem linia ne ies petrol, controlul asupra canalului suez si o enorma piata de defacere a complexului militar industrial american, bonus inclus, reactivarea neoconilor islamisti care vor servi, neoconilor americani motivul discursului la moda, terorism.
    toata lumea politica iese in cistig, prostimea o va beli la figurat, caci sint majoritari musulmani si’s taiati circumcisi.

    singurul lucru care nu’l inteleg de ce succesorul lui mubarak hosni trebuie sa aiba binecuvintarea lu barack obama.

  15. Ar fi bine sa scapam de Basescu,sa ne rasculam impotriva lui,precum egiptenii impotriva lui Mubarak. Dar n-as vrea cu varsare de sange!

  16. Da nici nu am curajul sa-i compar pe cei doi al nostru are vre-o 6 ani in jilt pe cand al Egiptului vre-o 30 al nostru este democrat al lor dictator,aia mor de foame Romanii benchetuiesc .Singura deosebire in favoarea Egiptului este ca al nostru e o hidosenie cautata de Hollywood pentru rolul principal in filme de groaza.

  17. Chiar in aceste secunde se transmite o stire halucinanta: agitatie maxima in fata Muzeului National din Cairo. Nu va suna cunoscut?

    “Zilele trecute, o ştire foarte scurtă ne spunea despre revoluţionarii ajunşi să devasteze şi un muzeu.
    Mi-am amintit un reportaj din Irakul eliberat de americani în care o femeie cu ochii în lacrimi povestea despre “revoluţionarii” care devastaseră muzeul din Bagdad, însă nu luaseră decât ceea ce era de foarte mare valoare. În opinia sa, aceştia ştiau exact unde să meargă şi ce anume să ia.”

    Incep sa cred ca traficantii de arta sunt noii Che Guevara ai lumii in care traim!

  18. Pina sa se intimple la noi mai e mult.Insa peste 10-20 de ani se va intimpla.Si atunci isi vor gasi destinatie toate pavelele puse de Videanu in centrele administrative ale tuturor oraselor mai mici sau mai mari din RO.

  19. Sa credem ca USA sau alte state din zona…n-au nicio implicare in situatia din Egipt? Ca nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase? Ca nevoile energetice ale statelor implicate nu tenteaza? Ca e o simpla coincidenta situatia din Tunisia si cea din Egipt, inclusiv turistica? Ca nu mai urmeaza si alte state din zona?
    Ce sa inteleg ca, pe plan intern, guvernul Romaniei doreste liberalizarea pietei carburantilor si inchide minele?

  20. nu mi-ar placea sa pice la mijloc populatia civila, dar exact asta se va intimpla. sau deja se intimpla. cei saraci vor ajunge si mai saraci.

    pe antena 3, acum e invitata si dna. Tatoiu sa vorbeasca despre razboiul civil din Egipt (ca sa fiu rautacioasa pina la capat, mai lipseste si dna. Anghel, sa-si dea cu parerea)

    Egiptul nu se rezuma doar la piramide, asta apropos de ce a postat cineva mai sus.

    nu sunt adepta organizatiilor fundamentaliste in zona respectiva, chiar daca acum traiesc in CT, intr-o zona cu destul de multi mulsulmani, chiar daca nu inteleg civilizatia musulmana (macar o pot respecta si accepta), NU vreau ca SUA sa distruga Egiptul, asa cum au distrus Irakul sau Afganistanul.

    Dumnezeu (pentru cei care cred in el) e doar Unul, fie ca se numeste Dumnezeu, fie ca se numeste Allah.

    dupa 30 de ani, si la 82 de ani, Mubarak trebuie sa plece, dar nu-mi doresc sa fie distrusa si aceasta tara de catre SUA.

    el a reprezentat totusi un echilibru intre lumea musulmana si Israel.

  21. @piatra de plastic: Eh, nu fi si tu rautacioasa, ca madam Tatoiu care se pricepe la orice subiect, incepuse sa nu mai faca mult rating, chiar daca era plimbata mereu intre Realitatea si Antena. Trebuia sa apara si tanti invatatoarea care dupa ce a captatat putin curaj a ajuns sa se ingurgutzeze hotarat la cam toti invitatii care nu-i convin, deci e noul trend in materie de rating. Nu vezi ca mai nou a ajuns si pe la Realitatea? Au vazut baietii ca merge trenuletzu cu “omu din popor care a suferit si care acum se deontologeste din toate puterile” si ne-o baga pe ecran indiferent de subiectul emisiunii, ca de…e buna la toate… Trebuie sa aiba si televiziunile de stiri o Magda Ciumac a lor. E la moda.

  22. În Egipt,ca oriunde în lume lucrurile nu se întâmplă pur si simplu pentrucă asa vrea poporul.Peste tot există regizori,ca să nu le zic păpusari.

  23. Ce se intimpla in Egipt era ceva previzibil, si nu se vor opri, ei americani ca despre ei e vorba, pina nu o sa-i alinieze pe toti.
    Stau si m-a intreb de ce oare trebuie sa fim toti dupa chipu si asemanarea cuiva?
    Cine le da lor dreptul sa intervenim peste tot?
    Uitati-va la ce de la FMI au devenit ditamai guvernu din niste functionarasi ordinari, acum ii deranjaza si jurnalisti, nu mai vor sa-i vada dupa ei. Dar noi ii mai vre oare la noi in tara? Dar noi nu suntem satui de ei?
    Ce se intimpla in Egipt este o copie la indigo a caderi comunismului.
    Nu sunt interesati de nivelul de trai,
    Nu sunt interesati de cit de democratic este un regim sau altul
    Nu sunt interesati de drepturile omului, nu ei sunt interesati de unde sa scoata cit mai multi bani, sa atraga cit mai multe lichiditati. Departe de ei gindurile democratice sunt intradevar SATAN-UL PE PAMINT

  24. Incep problemele religioase. Fundamentalismul face valuri. Se vorbeste in anumite cercuri ca islamismul va deveni a doua religie (daca nu cumva este si in prezent). De bine , de rau, in Egipt facea explozie o bomba rar, la un an, doi. E cineva constient ca inca un taram fundamentalist face rau lumii? Problemele nu sunt simple de loc acolo. Apare un nou Iran. Razboiul rece nu se va mai duce intre doua ideologii ci intre doua religii. Problema fundamentala este ca una dintre religii nu accepta toleranta. Mai ramane Turcia un stat laic, dar predominant musulman in esenta populatiei. Pana cand va mai ramane laic? Nu este necesar sa-l cooptam in UE? Oare nu este mai bine asa cum era in Egipt? Asa rau cum era. Americanii sunt in deriva, nu stiu ce sa faca. Rusii tac, pentru ca sunt in aceeasi situatie. Cu toate ca bombele musulmane fac prapad la ei. Astept un raspuns destept.

  25. Fie ca dau foc bibliotecilor, impusca statuile lui buda ori distrug muzeele natiilor, revolutiile contra dictatorilor, pe langa mortii aferenti, inainte de-a oferi si-a savura “democratia”, arata tot ce poate fi mai degradant in firea omului, reducand toate miile de ani de asa zisa civilizatie la animalul orb de furie si setos de sange care e, de fapt, omul.
    Don ciutacu, io zic ca marinaru’ la zarva din cairo s-a referit la comisia europeana cand a zis ca o sa vada ei in februarie! Cre’ ca stia, bagabontu’ mic, ce urmeaza sa se intample, da’ i-a lasat sa se perpeleasca, fraierii!

  26. Va salut, dle Ciutacu! Grava situatia din Egipt. Sa speram ca, pina la urma, ratiunea va avea cistig de cauza si lucrurile se vor termina cu bine. Pacat ca se varsa singe! Felicitari colegelor Dvs. Carmen Avram si Oana Dobre. In alta ordine de idei, stiindu-va riguros cu limba romana, in propozitia “Că, până găsesc americanii omul, o ţară care ar trebui să mustească de bogăţie se scufundă-n sărăcie, iar locuitorii ei se bat ca chiorii pe străzi, într-un soi de preludiu al războiului civil.” cacofonia “ca chiorii” se poate facil evita scriind “precum chiorii”. Scuze pentru aceasta remarca lingvistica. Cu respect, Marius Oana, un inginer din Brasov

  27. @ Catalin,BRAVO, m/ai un la suflet cu postarea ta.Sint pline tv. de clone Magda Ciumac.

  28. Stau si ma gandesc cum pana mea a avut domnul dictator atatia simpatizanti care au iesit sa se bata pur si simplu cu cei care protestau impotriva regimului dictatorial. Cred ca Egiptul se indreapta spre ceva foarte periculos daca musulmanii extremisti pun mana pe putere…si lumea ar intra intr-o noua era. Daca dupa Egipt mai urmeaza 2 3 revolutii in tari musulmane, nu vad bine omenirea, poate suna a exagerare dar am avut ocazia sa vb cu musulmani si va zic ceea ce stiti defapt SUNT EXTREM DE EXTREMISTI:)) daca ma pot exprima asa

  29. Am prins de pe un forum de fotografie urmatorul link cu multe fotografii de la evenimentele recente din Egipt si il impartasesc si cu dumneavoastra.
    (a se “degusta” cu masura)

  30. Victore, fara nici o legatura cu drama omului obisnuit din Egipt, ai avut in trecutul apropiat doua postari: 1. “Mi-ai intrat in viata, ti-ai luat un cosmar!” cu 299 de comentarii; 2. “Alegeti-va premiantii din geamul sticlei”, cu 180 de comentarii .

    oamenii au scris, si de bine, si de rau, dar cei mai multi cu argumente, si pe gustul lor de telespectator.

    vad ca nu s-a schimbat nimic pe antena 3.
    stiu. sunteti televiziune privata.
    dar daca nu am mai fi noi, astia care se uita la voi, nu stiu cit or sa va mai tina patronii 🙂 sau cit or sa-si mai permita patronii jucaria 🙂

    de ce ai mai pus acele postari pentru noi, telespectatorii, daca tot nu conteaza parerea noastra??? pentru a ne fi luat ip-ul? pentru a comunica unii cu altii, fara nici o finalitate?

    ma trag din evrei. 🙂 evrei faini. cu munca la canal. cu schimbare de nume pentru protectia generatiilor urmatoare. dar stiu din copilarie o chestie de bun simt si fireasca: clientul nostru, stapinul nostru!

    🙂

  31. Imi aduc aminte de o vorba colorata si cam nesimtita a unui fost primar, cu “sangele in pasarica…” Doamnele din articol, pe care le stimez sincer, chiar au sange in instalatie. Mi-ar tremura camera in maini daca as fotografia ce am vazut acolo; tot respectul pentru ele si ma rog sa se intoarca sanatoase acasa.

  32. O sa fac o scurta analiza rapida:Sarkozy ,la momentul izbucnirii revoltei ,vrea schimbare,Obama ii cere lui Mubarak sa-si respecte promisiunile,reforme asteptate de mult timp.Cunoscandu-i pe francezi care sunt experti in revolutii,eu cred mai degraba ca totul se intampla planificat ,Mubarak isi va termina probabil mandatul,au timp sa ii gaseasca inlocuitor si sa il promoveze intre timp.Si sa nu uit ceva :Obama nu se trage cumva din Africa,schimbarile care se anunta acolo,provocate de revolutii si revolte in lant nu sunt privite cu interes in America?Eu zic ca da.Si francezii au interese economice acolo.Si cred cu tarie ca sunt multi securisti printre protestatari.Asa cum sunt interese economice uriase in Africa din partea Americii si Frantei.Reamintesc ca cele doua state si-au impartit China si India la categoria investitii.De ce nu si-ar imparti si Africa?

  33. Treaba e naspa pe acolo. Vad ca multi spun cum ca americanii si-au bagat coada. Intrebarea mea este: daca prin omul meu (Mubarak) controlez Suezul, am liniste in Israel, am 80 mil de oameni care nu sint 100% fundamentalisti si prin urmare riscul de a avea teroristi de acolo nu e foarte ridicat, de ce sa ma scarpin invers? Atentie la Fratia Musulmana: dintr-un partid scos in afara legii prin anii 60 daca nu ma insel, brusc acum vor sa conduca.

  34. Vad ca Ambasada Romaniei de la Cairo confirma traditia dispretului autoritatilor românești fata de proprii cetateni!

    La telefon raspunde robotul. O romanca s-a dus la ambasada si nu i s-a deschis. I-au dat informatii neconcludente pe ton tafnos la … interfon!

    Devine oare maine faptul asta un subiect de primă pagină?

    Am prins chestia asta Realitatea unde Diaconescu a ținut să ne arate că mai are penibil destul în care să se scufunde!

  35. @victor, Trebuie sa te felicit. Aseara te auzeam la Sinteza Zilei anuntand de pe surse ca vor intra cu arestarile in vama.
    Acum ( a doua zi dimineata) ascult la realitatea ca au intrat in vama sa aresteze vreo 70 de vamesi.
    Deci felicitari incaodata, dincolo de unele pareri ale noastre divergente, trebuie sa recunosc ca iti faci bine meseria si esti bine informat.

  36. “ăia care aşteaptă ca Băsescu să aibă soarta lui Mubarak sunt, drăguţ spus, naivi.”

    Da, la noi dictatura si opresiunea, dupa 20 de ani de “democratie originala”, le depaseste pe cele din tarile arabe cele mai retrograde!

    Nu stiu de ce, la populatia asta degenerata, oamenii care fac fapte bune si au sentimente nobile, firesti, se rusineaza de acestea, iar ticalosii si dementii sunt priviti cu invidie, intelegere, dragoste si primesc tot suportul de care au nevoie – atat de la “organele statului” cat si de la populatie!

  37. Nu cred ca de un succesor de dicatator este vorba.

    Cauzele a ceea ce se intampla pot ri urmatoarele:
    1. Au cam trecut ceva ani de la ultimul conflict armat pe planeta si, conform statisticilor, cam la 10 ani trebuie pus de o palalaie, undeva … cumva …
    2. Mai e putin si expira mandatul “licuriciului” si cum sa faca el putina ordine si dreptate, daca nu este unde ?
    3. Lumea araba este cea mai propice pentru a fi exploata, pentru ca: sunt diferende ireconciliabile intre macro grupuri, este usor de “aprins fitilul” si se paote usor polariza planeta pe prin teama fata de fanatismul religios.

    Asa ca, noi, trebuie sa privim la un spectacol cu final prevazut !!!

    P.S. Este modelul folosit si de marinarul nostru; invrajbeste pentru ca apoi sa aiba pe cine impaca.
    E CA SI CUM AR FI UN POPA CARE ASCUNDE UN PUSCOCI SUB SUTANA !

  38. toate acestea se intampla din cauza unui om foarte incapatanat care nu vrea sa plece de la putere ( orice om normal la cap daca ar vedea ca mor atatia oameni din cauza lui ar fi plecat de mult ) si mai ales din cauza ca inca mai are sustinere politica externa

  39. @piatra de plastic: fiindca parerile voastre ma interesau pe mine. este blogul meu, nu al Antenei 3. nu e nici scopul meu, nici in fisa postului sa reformez grila postului. pentru asta e platit Gadea. cine a fost interesat sa citeasca a facut-o.
    @Marius Oana: cred ca am citit definitii diferite ale cacofoniei 🙂

  40. Bre, da’ că-i mâna lui Putin nu se gândeşte nimeni? 🙄

    Marius Oană, adjectivul “kaki” o fi cacofonie? 😉

  41. @de violet. Asta am vrut si eu sa spun. Sint singurii care cistiga din conflictul asta.

  42. Cu permisiuneta ta…off topic!
    Bianca,
    Daca egiptenii vor ajunge sa regrete “debarcarea” spui tu a presedintelui lor, de prea mult timp spun eu, hai sa-i lasam pe ai nostri romani sa-si spuna … pct-ul de vedere in ceea ce priveste soarta celui trecut sau chiar prezent(spun eu)sef al statului, tot roman.
    Si eu, ca si tine suntem cetateni romani(eu
    numai de ceva mai multa vreme), si, crede-ma, daca tu spui ca la cei 9 ani pe care-i detineai pe acea vreme iti aduci aminte ca aveam tot ce ne trebuia (si banane, si carne, si casete video cu desene animate, etc.)iti spun la modul cel mai sincer ca, ori nu-ti mai aduci aminte bine deloc,…ori minti.
    Nu aveam absolut nimic din ce enumeri tu, nici macar etc-ul!!!
    Si, inca ceva, poate mult mai grav decat “amnezia” ta cu privire la acele vremuri!
    Ca,detinator al unui master in marketing si expert in achizitii publice, macar mai lectureaza o singura data sect.5 din OG 34/2006-prea mult actualizata si modificata, cu privire la achizitionarea de “echipamentele de reprimare a revoltelor” prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de atribuire” (daca citesti este de paricipare).
    Daca se va “impune” achizitia acestor echiopamente aceasta se va face, cred eu, in termenii cei mai legalI posibili prin adoptarea unei alte OUG privind controversatele achizitii publice din frumoasa noastra tarisoara.
    Suntem intr-adevar naivi daca intentionam macar sa ne imaginam sa-i comparam soatra basescului roman cu cea a egipteanului Mubarak1! Sau ,poate ,cine sa mai stie de unde sar “stelele” ce vor sa para a fi apus?

  43. si-au luat un omor azi noapte securistii deghizati ai lui mubarak de la egipteni de-ti tresalta inima de bucurie.

    MUbasescu cred ca trebuie sa-i trimita in sprijin niste autobuze cu simpatizanti portocalii fratelui sau MUbarak

  44. Pana isi misca cururile si romanii … se inarmeaza PDL – ul pana in dinti !!!…
    Dar de ce ne vaitam ? … Deocamdata la noi e bine , nu ? …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.