Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Fondatorul Hotnews, înainte să fugă din ţară cu banii fraierilor: “Banii s-au terminat şi democraţia odată cu ei”

Fondatorul Hotnews, înainte să fugă din ţară cu banii fraierilor: “Banii s-au terminat şi democraţia odată cu ei”

Motto: “Mă condamn. Nu sunt cu nimic mai breaz decat ceilalţi. Nu m-am implicat ţn viata publică, nu m-am implicat în politică, dar am criticat sistemul de pe margine. Această greşeală o facem cu toţii. Ar trebui să ne schimbam mentalitatea” (Cristian Sima, fondator Hotnews)

Cică fondatorul Hotnews, portalul portocaliu anticorupţie preferat al lui Traian Băsescu, invitatul periodic al lui Robert Turcescu şi susţinătorul lui Nicuşor Dan, a cam tăiat-o din ţară cu nişte zeci de milioane de euro ale fraierilor; unii dintre ei, după ştiinţa mea, oameni cu averi de sute de milioane de euro. Cu doar câteva zile înainte, până să se apuce să vândă tot (inclusiv ultima participaţie în Hotnews) şi să divorţeze preventiv, a mai emis – evident, pe Hotnews – o imensă înţelepciune: “Banii s-au terminat şi democraţia odată cu ei”. Omul a şi avertizat, înainte s-o ia la goană, dar nimeni n-a avut urechi să-l audă. În definitiv, hai s-o luăm ca pe o previziune a viitorului fugar. Două lucruri vreau să citesc. În primul rând, cum îi condamnă, încă o dată, fostul său angajat Dan Tapalagă pe, citez din memorie, ziariştii care acceptă să fie plătiţi de moguli din bani furaţi şi se transformă în unelte. Şi, apoi, explicaţiile organelor statului (CNVM şi serviciile secrete) pentru degajata lor lipsă de vigilenţă care, prin dimensiuni, e un soi de FNI olecuţă mai mic.

ÎN LOC DE FINAL:  Urmaţi cât mai puţine sfaturi din cele pe care le veţi citi pe net. Ignoraţi inclusiv sfaturile mele” (Cristian Sima, fondator Hotnews)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Fondatorul Hotnews, înainte să fugă din ţară cu banii fraierilor: “Banii s-au terminat şi democraţia odată cu ei”

  1. Nici macar nu poate fi urmarit pina la capat acest clip. Se vede pe moaca lui ca minte, nu trebuie sa o si spuna.

  2. Macar de ar pleca toti !sau macar cat sa putem sa ne recapatam statul de drept inapoi de la ticalosii astia pervertiti si parsivi ! Marsaviile comise de javrele astea oricand si la orice ora imi dau putere sa lupt pentru tara mea si nu cred ca se pot ascunde pe mapamond !Ma ofer voluntar in caz ca se cauta recruti !Dupa un an de armata ,asi petrece anii cu placere in cautarea javrelor ticalosite !Organizeaza Romania o potera pentru asi recupera averea ?

  3. Castelul de nisip al marinarului ratat incepe sa se surpe. De ce? pentru ca nu mai sunt bani publici pentru platit propagandistii PDL-aci. Ministerul Finantelor a pus dop la teava. Iar sugativele protocalii s-au sufocat. Scoate banii Videanule! Scoate banii Bourene pentru sarmale si propaganda.

  4. 1. Am zis eu ca sistemul capitalist scoate ce e mai bun din oameni, ha-ha.
    2. Imi place cand capitalistii actioneaza pe fata.

    Panseul cu “banii s-au terminat…” imi pare ff realist pentru zilele noastre.
    Cat despre recomandarea din final, hmm, probabil ca merita banii…

  5. Noaptea mintii.
    Omu’ emite niste chestii ce se bat cap in cap,
    iar aia ce-si/si-au pierd(ut) timpul sa-l asculte
    isi merita (acum) soarta:
    – “intelectual adevarat” din clipul de mai sus
    suna ca nuca-n perete;
    – “e suficient si daca va reusi un plan de urbanism
    general” – wow;
    – ma intreb cum un primare “ar schimba legea urbanismului” ?!
    – deasemenea, ma intreb cum e chestia cu “destinul
    care te face sa rizi” (bine, lasind gogogmania/
    cliseul de 2 lei, omu’ s-o referi la “prosteste-i
    pe prosti” ?!);
    – “nu e vizibil, dar are ceva esential”.
    E tare caterinca cu cartonul cu faţa individului
    prinsa cu “elastec” de capetele alora de rineau
    cu sacii aia verzi, mai lipseau sa-si traga cite-o
    soseta pe bratul dreapt si sa vorbeasca cu mina.
    Sfatul de final e precum bomboana de coliva,
    suna cam ca “nu faceti ce zice popa”.
    Dom’le, io-i dau votul pentru interpretare si un
    5 pentru originalitate; la capitolul persuadare
    are insa lipsuri mari.
    Care p.r.-ist(a) de succes (ce i-a zimbit destinul)
    i-o fi facut oare textul ?

    PS: apropo de gugumanii, domnu’ Dan mai nou cere 2MLD euroi pentru ca
    “ciocoii n-au lasat poporul sa se bucure de ce-i al sau”, ceea ce e
    foarte tare, pentru ca-i depaseste in pretentii pina si pe membrii
    familiei baschetbalistului ala sarac ucis la Giurgiu acum un an;
    daca n-aveti suficiente doftorii contra regurgitatului, ori a
    ipocriziei, si aveti un stomac suficient de rezistent, poate va
    veti pune intrebarile legitime:
    – “daca omu’ era un soi de Jordan, ce naiba isi pierdea vremea pe
    plaiurile mioritice, era un soi de hobby ?!”, si
    – “cum naiba de un proces penal are loc pe teritoriul altei tari
    si cum isi permit aia sa ne ameninte cu Haga ?”.
    Apoi prostia aia cu “actiune anti-americana” ?
    Pai daca a asa, bai nesimtitilor, noi, romanii, ar trebui sa va cerem
    daune morale si materiale 100 de ani de acum incolo, pentru toate
    nefacutele voastre de “occidentali” nesimtiti ce-ati facut din tara
    asta un poligon de incercari la facutul pipi-ului din picioare a
    curvelor virgine si pentru toate declaratiile anti-romanesti si
    ingerintele voastre.
    Mie-mi pare o culme a tupeului, cinismului si ipocriziei cererea a 200 MIL
    euro de la autoritatile romane, inclusiv de la Federatia Romana de Baschet,
    folosindu-te de imaginea celui ce ti-a fost ruda, afin (adica sa vrei sa
    “iesi din saracie” de pe urma unei intimplari tragice) si care a plecat
    “la munca, pe plantatie” de saracie, intr-o tara bananiera.
    Cu ce e vinovata FRB ? Ca nu i-a asigurat bodyguard, ori ca nu l-a tinut
    de ţuţurel pe raposat si la toaleta ?!
    Si tot vorbind de budă, nu vi se pare ca prea multi se cam pişă
    la propriu pe noi si pe sistemul pe care tot (unii dintre) ei se
    îngurguţează sa-l sustina abroad ?
    Apropo, isi mai aduce aminte cineva de TEO PETER ?

  6. Cucă de nocos, frate! A avut dreptate Badea, în țara asta nu te plictisești niciodată. E distracția cât casa, dacă n-ar fi pe pielea noastră…zic eu.

  7. Asta este tiparul escrocului,afaceristii lu’peste de balta,cand se darama sandramaua precum sobolanii o zbughesc lasand epava in deriva,cum bine a spus Crin,cum l-a caracterizat pe basica.Bine macar ca se tepuiesc intre ei.Averile dobandite prin inselaciune,evaziune,prin jumuleala statului,contractele prin care se dadeau si ne dadeau lectii de mari afaceristi,n-au cum sa dureze se risipesc si precum domino-ul se darama toate,odata ce a fost atins unul!.Principiul domino-ului,dai intr-unul tipa toti.Si ce cor o sa fie!Pana si macovei o sa amuteasca.Or sa tipe,coloneii cu propaganda al statului major basinist,turcescu et comp.,cand vor fi date la iveala,de parca ar fi noutati pentru noi!Marele sfatos…”banii s-au terminat si odata cu ei si democratia”,a intarcat balaia,ce democrati pe banii altora erau ei!Cum mai statea unul pe nume videanu,pe Coasta de Azur si batea tablele,in timp ce-si construia mall-ul la cimitir.Sau cum nu dormea udrea,de neplata creditului de 4 mil.euroi si cum l-a achitat ea in 4 luni.Bagatele,te pui cu afaceristii astia!.Dupa ce ai fost “hot” sa devii “soft”,si s-o zbughesti,asta da mentalitate!

  8. Am cedat jumatate de ora din viata mea sa citesc dialogul de la Hotnews.

    Printre multe soparle si lucruri comune am identificat un adevar (vehiculat adesea in ultimul timp):
    “Toate regimurile totalitare au aparut in mijlocul unor crize profunde. Este suficient sa va aduceti aminte de imensa datorie a Rusiei in 1917 si de criza din 1929-1932 care a pavat ascensiunea nazista. Nu cred ca vor aparea confliecte intre natiuni dar sunt convins ca mocneste un conflict intre clasele sociale. Bancherii, speculatorii (inclusiv eu) si mai ales clasele politice au o imensa datorie morala fata de clasa de mijloc care va avea cel mai mult de suferit si care va trebui sa se lupte atat cu forta de munca bugetara cat si cu marile averi in acelasi timp. Patura saraca nu a economisit. Patura foarte bogata si-a pus demult averile la adapost, singurii care vor avea de pierdut fiind cei din clasa de mijloc. Daca va exista un conflict, el va fi social si va fi declansat de clasa de mijloc.”

    …si o jumatate de adevar (dar care ofera o solutie radicala, dar poate singura eficienta):
    “NU m-am referit la terminarea democratiei la noi ci in Europa. Dar sigur nu as dori ca totul sa plece de la un eveniment tip “lebada neagra” de la Bucuresti. Nu cred ca avem nevoie de romani care sa iasa in strada si sa accentueze haosul politic existent. Avem nevoie de o forta noua care sa se organizeze, sa plece de la o lustratie a intregii clase politice de dupa 1990 si sa atraga toata inteligenta romaneasca care mai exista la Bucuresti si pe cea care a plecat in strainatate. Fiecare dintre noi ar trebui sa ne implicam in constructia unei astfel de forte plecand de la premisa ca orice politician care a activat intre 1989-2012 trebuie sa se retraga. Evident, au existat si politicieni buni.Dar as prefera sa-i pierdem pe cei buni, scapand in acelasi timp de tot ce a fost rau. Romanii au resurse ascunse dar, din nefericire, si o mare inventivitate. Daca am avea un neamt care sa ne organizeze ca in 1866 poate am reusi sa dam nastere unei asemenea forte noi.”

    …pentru ca prima jumatate o contrazice chiar el mai jos:
    “O clasa politica nu poate fi maturata decat prin dictatura ( am avut si dictatura proletariatului), revolutie sangeroasa sau printr-un razboi pe care il pierzi. Sper din tot sufletul sa nu avem parte de niciunul dintre aceste evenimente.”

    Indiferent de ce zice el, observatia mea e ca atunci cand noua, astora din clasa de mijloc (care am avea si capacitate si resurse), o sa ni se faca cu adevarat foame, o sa ne trezim sa si actionam concret, nu doar sa o ardem intelepti ideologi virtuali.
    Nu stiu, insa, daca nu o sa fie prea tarziu (cel putin pentru unii dintre noi).
    Pana atunci nu ne pasa, stam deoparte, putem sa lasam orice impostor (si sunt deja prea multi) sa ne fure sau sa ne persifleze, ca doar nu e despre noi.

  9. SUPERB! BRAVO!
    dom’ ciutacu, te rog, te rog io mult, propune dom’le lui victor ponta, infiintarea unei burse de managemntul afacerilor si inovatie in vehicole financiare, bursa care sa poarte prestigiosul nume al domnului cristian sima. bursa sa se acorde anual, la propunerea sefului dna, din fondul de urgenta aflat la dispozitia primului ministru de catre ultima dama blonda numita intr-o functie publica, prin decret prezidential.
    evenimentul daca se poate sa fie organizat in cadru solemn, de ziua republicii, in locanda “lacrimi si sfinti” sub inaltul patronaj al spitalului clinic de psihiatrie alexandru obregia si a academiei romane.

  10. Stirea mediafax despre fuga lui Sima e prelucrata si imbogatita in toata presa tiparita, inclusiv portocalie(evz, rl, adevarul) si fost tiparita (gandul), bineinteles d epresa economica…ghici ghicitoare mea pe ce site nu o gasesti nici cu functia search?

  11. A aparut in sfarsit prima stire despre fuga lui Sima la 10:38…la 20 de minute a fost coborata la mijlocul fluxului dupa un editorial neutru a lui Tapalaga de ieri despre F-16

    Pe bursa…apararura si fraierii care bat din buze azi dar care stiau ca WBS e in cap de niste saptamani, acu’ se dau amenintati de mogulul hotnews care ii santaja cu articole pe hotnews:

    Reporter: Aici nu este vorba de a fi câştigător sau nu…
    Sima: Pentru că… îţi jur pe ce am mai sfânt că dacă tu faci măgărie cu toţi clienţii şi arunci WBS-ul în aer, eu tot pe surse la Hotnews , aşa pe surse, pe surse la Hotnews, că eu nu mai sunt la Hotnews şi nici la WBS, îţi dau toate tranzacţiile lui Make.
    Toate.
    Sunt mii.
    Reporter: Şi?!
    Sima: Nu, “şi”!
    Şi o să se vadă cum câştigă toată lumea.
    Dar la fel au câştigat.
    Cinstit a câştigat şi Make şi ei…
    […]
    Reporter: O să-i transmit, dar nu ştiu despre ce vorbiţi.
    Sima: I-am făcut tranzacţii.
    Nu ilegale.
    Nu i-am făcut nimănui, nimic ilegal.
    […]
    Reporter: Cum fac? Vă trimit declaraţiile? Pentru că multe au fost off the record…
    Sima: Eu nu am ce să-ţi declar des­pre WBS. Du-te la WBS şi vorbeşte.
    Reporter: OK. Dar asta va isca multe comentarii. Nu mai sunteţi la WBS, dar sunteţi foarte în legătură.
    Sima: Ce sunt, mă, foarte în legătură?!
    Ce să-i fac?!
    Sunt în foarte legătură, dar voi faceţi ceva să dezvolte piaţa în mod constructiv?!
    În afară că îmi aduci nu ştiu ce zvonuri, scrie-le!
    În afară că nu respecţi chestia de confidenţialitate între clienţi, că e ca la bancă…
    Ţi-am spus, dacă tu faci asta, jur pe ce am mai sfânt că şi Hotnews-ul publică toată lista tranzacţiilor lui Make şi o să zică lumea “uite-l pe Make, se laudă că are …” off the record, da? Că avem şi noi …
    Reporter: O să-i transmit.
    Sima: Dar nu vreau să-l ameninţ.
    Vreau să-i spun eu.
    Că exact ce-a făcut el, identic, de câte ori i-am făcut tranzacţii , le-am făcut şi la ăştia.”

  12. Se demanteleaza extrem de incet esafodajul asa zisului capitalism romanesc girat de piaza-rea numita T. Basescu ! Va inteleg , d-le Ciutacu, nerabdarea cu privire la lipsa de masuri , si lipsa de strategie a usl referitor la indepartarea si pedepsirea vinovatiilor declinului ROMANIEI !

  13. @didi: a vandut ultimul pachet acum maxim doua saptamani, inainte s-o roiasca 🙂

  14. Olimpicul la matematica ce lectii ne dadea noua despre bursa,cum sa-ti investesti banii(pentru el a stiut ceva) si ce “afectati de stiinta” erau Turcescu,Tapalaga cind discutau doct cu asta. Tepar ordinar ca de altfel toti portocalii in frunte cu Videanu.Astia de la Oxfort,vezi MRU,Neamtu, sint din acelasi aluat.

  15. avand in vedere ca este un fost colabotaro al securitatii are toate sansele sa semene cu MRU-mana larga si pana il prin astea toaca banii pe chefuri si zugraveli cu amorsa Chivas Regal.

  16. are cineva evolutia pachetului de actiuni a lui Sima la hotnews…sa vedem cand a vandut si cui si cand?

    am citit ca in 2011 hotnews a avut pierderi contabile de 18K de euro la o CA de 811K…deci cred ca ultmul pachet de 9% a fost bvandut pe bani buni lui Cornateanu 🙂 . Nus tiu cum stau cu finantele hotniuzii pe anii anteriori…dar nu m-ar suprinde ca dpdv contabil sa fie mai straluciti.

    Deci hotnews era pe pierdere si Sima a folosit hotnews ca si Vantu, pentru a castiga prestigiu si pentru a santaja la nevoie. Si cand a vrut sa o stearga a vandut la niste oameni de paie pe un leu. Unde am mai vazut schema asta?

  17. Victore,
    Din cate stiu eu, fondatorul hotnews este un tip Margarit. Sima a intrat mai tarziu (si a iesit mai devreme)

  18. @bigradu: Margarit a fost colegul meu. n-avea o para chioara cand, intr-adevar, a fondat revistapresei.ro. ia ghici de unde veneau salariile

  19. Asa ne trebuie ,oamenii din tara asta cinstiti nu au loc ,ne ridicam fustita si extaziem la aia care vin din afara ,au studii inalte dar n-au trait adevarat o zi ,n-au condus pe nimeni dar debiteaza un cuvint in romana si trei in engleza -sint docti.Noi astia care am absolvit ASE care am facut o Romanie la care vind astia de 20 de ani si inca n-au terminat nu sintem buni ,sintem vechi.Pacat ca poporul asta nu intelege ca cu vopsiti de alde neamtu ,papahagi si mru vom ajunge in sapa de lemn.Inca nu e prea tirziu sa mai ascultam si pe cei “batrini”(nu prea batrini).

  20. Extrem de util sfatul de final. Dar nu toti au capacitatea de a decela si de a analiza cu proprii sai neuroni informatiile pe care le afla. Online-ul abunda in stiri, evenimente, actiuni, declaratii si fiecare trebuie sa cearna adevarul de neadevar pentru a trage propriile concluzii, iar abia apoi sa aplece urechea si spre formatorii de opinie, pentru a verifica pozitia acestora.
    Dar marea majoritate procedeaza exact pe dos. Masele inghit informatiile din mass media (de toate culorile) fara a mai filtra corect datele de baza.

  21. “Banii s-au terminat si democratia odata cu ei” – care bani s-au terminat? asta e intrebarea. Mie imi suna a: banii basistilor s-au terminat si “democratia” odata cu ei, asa ca lasam jos manusile si trecem la facut rost de bani.

    Apoi: voi ati remarcat cum incepe peste tot, in toata presa, lista pagubitilor cu Daianu? Ati remarcat cum se inghesuie Daianu peste tot cu declaratii depsre faptul ca a fost tepuit de Sima? El, marele finantist, cel cu o alura serioasa, sobra, intotdeauna la tv. Nu se-npupa, ca sa zic asa. S-apoi, eu stiam despre el ca-i securist. Securist pacalit?

    Ei, dragii mosului, puneti cap la cap astea doua.

  22. Vintu a tepuit toti amaritii,asta i-a tepuit pe cei care au tepuit statul in diverse timpuri si sub diverse forme

  23. Nu cred ca a fugit cu banii…cred ca a fost platit sa fuga cu banii…e o metoda 100% sigura de castig pentru cei “furati”…vin vremuri grele….

  24. Victore, crede-ma mie povestea asta imi miroase a factaura.
    Acest domn colaborator al serviciilor secrete face un joc misto.
    “Plecarea” lui a oprit brusc “basmele patriotice” ale lui DD si scandalul in jrul Oltchim.
    Omul spune ca se va intoarce in doua luni, exact dupa alegeri, cand probail se va constata ca a “castigat” suficient ca sa acopere in mare pagubele clientilor.
    Intre timp va trimite scrisori care va impieta multe imagini publice si daca se poate mai ales din preajma actualului guvern,
    Deja l-a amestecat pe Daianu (care este consilier al lui Ponta), pe Hrebenciuc (pesedistul “negociator”).
    Pomenirea lui Base este pentru a pigmenta o oarecare detasare si a deveni credibil.
    Povestea cu “precinstitul” Predoiu imi aminteste de povestea cu “precinstitul” doctor Yassim, care a preluat averea lui Hayssam fara sa ni se explice de ce si pe cati bani.
    Astept cu interes scrisorile viitoare, care vor acoperi multe probleme si au ca scop sa influenteze alegerile.
    Toata povestea asta are parfum de facatura de la distanta!
    Acu “copii” Emilicai se straduiesc sa-i scrie scrisorile.

  25. Sa dam acum ….. ciobanului , ce-i al ciobanului – cum ar zice astazi – un vechi proberb uselist ! Sincer sa fiu , recunosc valoarea acolo unde este : guvernul Ponta a facut si … un lucru bun !! lol !!

    L-a dat afara pe Andrei Marga din guvern fara nicio explicatie ! Multi se vor fi mirat atunci , cum se poate asa ceva ! Iata ca abia acum , dupa ce distinsul universitar a fost redistribuit politic in fruntea ICR-ului depolitizat, avem si explicatia : Ilustrul profesor universitar dr. Andrei Marga , va participa anul viitor la competitia pentru Premiul Nobel pentru fizica , cu o descoperire revolutionara despre fizica fluidelor , si anume ………. “CALORIFERUL TRANSILVAN” !
    Daca anul asta , Cartarescu a scapat premiul la mustatza , suntem siguri ca anul viitor Romania va avea un cistigator sigur in persoana marelui roman , USL-istul Marga !

    Eu sper ca in curind si Corltzeanu o sa fie demis , pentru a se alatura distinsului profesor Marga cu o descoperire cel putin la fel de importanta la care a contribuit si distinsul europarlamentar , doctor -docent George Becali si anume: ” PREZERVATIV MIORITIC CU GAURA CENTRALA” ……

  26. Hai mai Victore… nu credeam ca te incurci in titulaturi…bine … reformulez:
    Ce parere ti-a facut Sima cand era asistent universitar la cursul de Analiza Matematica ? 🙂

  27. Cica el a fugit cu 10.000 de euro, restul banilor i-a pierdut la actiuni deci, practic ceva nu mi se pare deloc ok in povestea asta, cineva minte!
    Cine oare, el?
    Pai da sigur, pare ca in povesti, sa fugi doar asa cu mana goala, dar na omul cica e unul cinsistit poate gresesc!

  28. @Bebe: n-am fost nici la curs, nici la seminar. m-a trecut dementa aia-n toamna, greu

  29. 🙂 Ma incanta sa citesc ce postezi (cand timpul imi permite ). Uneori sunt de acord cu tine alte ori nu.Dar se vede ca pui suflet si asta ma bucura. Mi-ar face placere sa ne inatalnim la o cafea sa mai vorbim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.