Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Fie ca Lumina Sfântă să vă intre-n ochi!

Fie ca Lumina Sfântă să vă intre-n ochi!

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Mă irită smerenia colectivă ipocrită. Mă enervează demenţa din trafic şi hoardele barbare din magazine. Mă plictisesc eternele reportaje de la televizor cu mieii încă vii din oboare şi ăia beliţi şi livraţi la portbagaj în parcările ministerelor. Mă indispun finii care-şi aduc subit aminte de naşi; la fel şi viceversa. Mă scot din minţi sms-urile standard trimise întregii agende telefonice sau pe grup. Mă enervează reţetele recitate şi puse-n practică live, sfatul medicului, contorizarea apelurilor la 112, iepuraşele sexy şi roşii din cluburile de noapte, popii moralişti şi pastoralele lor nesfârşite. Mă îngreţoşează gospodinele rumene şi reuniunile demonstrative ale familiilor în jurul meselor cu bunătăţi. Mă dor ochii de-atâta Iisus din Nazareth lăţit pe televizoare. Mă lasă rece apelurile şi îndemnurile de a fi mai bun. Allah akbar!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

214 thoughts on “Fie ca Lumina Sfântă să vă intre-n ochi!

  1. Dle Ciutacu revin cu doua chestii diametral opuse si anume 1. v-am citit caracterizarea si pot spune ca m-am distrat copios,totul dovedind inteligenta, sarcasm dar si mult bun simt.2. despre idiotul care v-a jignit facand aluzie la apartenenta etnica a dtra nu are rost sa discutam. Trebuie sa ai ceva cultura, sa fi citit multe carti pt. a putea vorbi despre evrei si legatura lor cu Hristos. Multi bigoti care in viata lor au citit maxim doua carti( una era abecedarul)habar nu au despre religie, iau pe nemestecate tot ce li se spune fara a incerca sa gandeasca putin. Dar asta este in lume exista si asemenea specimene.

  2. Au mers lucrurile cum au mers de-a lungul timpului, pana cand s-au impotmolit in prefacatorie. Detest prefacatoria si momentele in care eu insumi m-am prefacut, pentru a obtine un avantaj, pentru o nota mai buna sau doar asa de imagine…
    Si poate tocmai ca ma uit la mine cel putin atunci cand ma barbieresc, detest prefacatoria. Si ne prefacem ca suntem buni, evlaviosi, religiosi, morali. Ne prefacem ca iubim si ca nu mai putem de grija aproapelui… Stii de ce telenovelele au mare succes? Pentru ca toti “actorii” se prefac a fi sau a suferi ceva… Si atat de mult ne place spectacolul asta, incat telenovela a inlocuit cu succes scenetele de teatru ecranizate de altadata.
    Ne prefacem pentru ca este important ambalajul in defavoarea continutului… Postarea ta este super si, intr-o lume pe care incercam sa o facem din oteluri si nylon, aparitia ei este ca o papadie intr-un borcan cu flori de plastic

  3. Tare sunt curios cu ce ti-a gresit Badea de-l inviti in seara asta la emisiunea ta.

  4. Domnule Ciuatcu,sper ca dvs . sa aveti curajul sa spuneti astazi ceea ce altii nu indraznesc:domnul Flutur ot Suceava,demagogul-sef,primul secretar al judetului, a plecat din nou la Ierusalim sa ne aduca lumina sfanta! O face de 4 (patru ) ani si de fircare data este sponsorizat de Ionut balan,deputat PDl,penticostal (!),un mafiot local,membru in comisia de control a SRI… De fiecare data Flutur comite pacatul de moarte al simoniei care inseamna incercarea de a cumpara cu bani harul apostolesc sau preotesc… Va dau mai jos poza din 2010, ca sa vedeti ca nu glumesc:imparte lumina in locul preotilor iar in spatele sau este tot Comitetul Judetean al PDL…

  5. Abia astept sa vad emisiunea ta cu Mircea Badea invitat. Subiecte de discutat? Roaga-ti publicul sa iti transmita mesaje cu intrebari pentru tine si Mircea. Sper sa fiti intr-o dispozitie buna iar subiectele sa nu fie cu multa politica. Rasul lui Mircea e molipsitor, ma bine dispune.

  6. Cineva spunea ca ar trebui sa fim toleranti unii cu altii in celelalte zile. In care zile? Alea in care dupa 8 ore de munca ajungi in supermarket si te calca toti in picioare, alea in care un bou claxoneaza la urechea ta doar pt ca se grabeste, alea in care iti iei cel putin cinci pumni in coaste, in tramvai de la toti necioplitii? Cum dracului sa mai fii tolerant sau sanatos psihic? Nu toleranta ne trebuie noua, ci inca o planeta pt ca pe-asta e clar ca nu mai avem loc si… mai multa educatie.

  7. Am citit articolul si am ramas uluit. Sa va spele creierul emisiunile TV intr-atat incat sa spune-ti “Allah akbar” in loc de “Hristos a inviat!”. Cine va opreste sa schimbati postul sau sa opriti TV-ul? Ma astept curand sa spuneti ca democratia nu e buna, ca iete-te ce se intampla in Romania… E o diferenta uriasa intre cum este inteleasa democratia si ce reprezinta ea de fapt. Cat despre “Iisus din Nazareth lăţit pe televizoare” si despre mesajul lui Isus prost inteles de unii, perpetuat de altii nu pot decat sa va spun … “HRISTOS A INVIAT!” Orbilor de atat lumina in ochi …

  8. Si pe mine ma sufoca ceva:lipsa de imaginatie,lenea de a gandi,de a crea ceva.Si de aici pleaca totul:meltenismul,duhoarea,lenea,ignoranta,ura,invidia,hotia,lacomia.Si de parca toate astea nu ar fi suficiente,mai avem ceva:rautatea viscerala impotriva propriului popor, dovedita de cei care ne conduc.

  9. @Victor Ciutacu: La ce bun sa ai o minte larga insa un orizont atat de ingust? … Totusi, va asigur stimate domn, ca in multe domenii pot demonstra o minte mai bogata decat a dvs (asta ca sa va fac jocul) si sunt convins ca stiti diferenta intre inteligenta si istetime … Cum sa judeci si sa compari un simbol cu o stare de fapt? Mintea cu care sunteti asa mandru, data asta cred ca a blufat… Hristos a inviat, dragilor, voua celor carora atata Lumina Sfanta nu v-a orbit judecata si care mai aveti valori morale!

  10. Cruciadele au inceput la cererea Constantinopolului. Nu au participat doar catolici, ci si ortodocsi(bizantini), si poate armeni.

  11. Interesanta emisiune. Felicitari pentru Mircea Badea. Am totusi o dezamagire, asta seara asteptam , conform traditiei o emisiune cu Grigore Lese. Ce s-a intamplat de s-a rupt aceasta traditie?

  12. In zilele noastre, a te referi la un preot folosind apelativul de “popa” este aproape ca si cum i-ai spune unui evreu “jidan” sau unui tigan “cioara” (deci este o impolitete destul de mare, vecina cu badarania).

    Dar in fine, ne mai luam acum de la atata lucru … Unui condei talentat i se iarta, se pare, aceste “mici pacate”.

  13. Soţul meu, fumător “profesionist”, s-a lăsat într-o zi, cu ţigări în casă. Acum vreo 14-15 ani. De mine nu s-a lipit fumatul niciodată. Bine-ar fi să poţi să le laşi şi tu, Victor!

    Mircea, frate, dar nebun mai erai, să-ţi tragi un pumn ( doi ) în nas, singur! 🙂

  14. Ce machiat era Badea parca era Tom Cruise in “Interviu cu un vampir”. In rest mi-a placut emisiunea, ati atins mai toate punctele esentiale si ati aratat lumii de ce oamenii inteligenti nu pot fi crestini. Pentru ca gandesc cu capul lor si nu se iau dupa turma ca niste oite trepanate. Apropo, pasteti fericite oitele Domnului ! Beee beee beee.

  15. Victor, excelenta emisiunea cu Badea. Mi-a facut placere sa va ascult dialogul. V-a iesit de minune si voi va faceati probleme despre ce o sa discutati. In 10 ani daca n-aveti alte idei, sa faceti emisiune impreuna “Badea cu Ciutacu”, o sa fie foarte buna. O sa postez din nou acest comentariu la urmatoare ta rubrica pe blog, daca nu uit! Succesuri!

  16. Si ca sa-mi spun si opinia in legatura cu basmele cu Isus si Dumnezeu si despre viata de apoi :
    1) Dupa ce mori revii la starea de dinainte sa te nasti, adica la nimic.
    2) Dumnezeu e creatia oamenilor ca toti ceilalti zei. Nu e nimic special la el. A fost un pas in evolutie, e timpul sa mergem mai departe.
    3) Biserica = vorba lui Badea hai sa-i prostim pe prosti. Se perpetueaza prin faptul ca copiilor nostri le dam educatia pe care le-o dam.

  17. Victor, vreau sa te felicit pentru emisiunea din seara asta. Si tu si Mircea ati fost de un bun simt extrem de rar, nu doar pentru mediul in care lucrati, ci pentru nivelul acestei tari in general.

    Impartasesc pe deplin rationamentul lui Mircea in ceea ce priveste conditia de fiinta neseminificativa a omului. Aroganta si sentimentul de importanta pe care ne place sa ni-l atribuim se afla la radacina tuturor problemelor majore cu care ne confruntam. Sagan surprinde esenta acestei idei mult mai bine decat as putea eu sa o fac.

    Nu pot decat sa sper ca emisiunea de astazi a rezonat cu un numar cat mai mare de persoane.

  18. Ca bine zici Victore ! Iti vine greata cind ii vezi bulucindu-se(cit mai la vedere)la butoaiele, cica, cu apa “sfintita” de la robinet si pe barbosii aia stropind cu pamatuful in stinga si-n dreapta.Teatru curat! Bine ca-i liber de la serviciu !

  19. In afara ca Badea arata ca dracu si a demonstrat din nou cat e de instabil psihic , ajungand sa-si care pumni singur in fata ( asta e caz medical grav ) , emissiunea a fost ok !!!
    Esti cu mult peste Badea si ca om si profesional !!!…
    Am inteles ca sunteti prieteni si poti sa stergi postarea mea , insa eu asta cred !!!
    Are cateva clisee de care nu se desparte , m-am saturat de cate ori le-am auzit !

    Oricum faci emisiuni EXCELENTE !!!…
    SUCCES !!!…

  20. Machiajul lui Mircea a fost cel putin haios.
    Emisiunea a fost cum ma asteptam.
    Felicitari !

  21. @all: nu a fost machiajul atat de dezastruos pe cat a fost lumina de nasoala

  22. A fost o emisiune frumoasa, sincera, directa si n-am gasit nimic care sa ma faca sa cred ca sunteti atei/antihristi etc.
    Daca si dupa ea vi se va reprosa ca sunteti antihristi, ar trebui sa ziceti “iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce zic”, asa, ca sa va incadrati in atmosfera sarbatorii pascale. Nu-i bagati in seama, sunt doar redusi..mintal, as putea spune.
    Mi-as dori ca din ce in ce mai multi oameni sa-si “permita” sa nu fie ipocriti, pt ca ne-am tot saturat de ei, desi uneori am impresia ca traim intr-o lume a lor.

  23. Ce treaba are textul acestei postari cu titlul. Una este una si alta este alta. Lumina Sfanta nu inseamna ceea ce ati scris sub titlu.

  24. PS. Legat de ce ati scris mai sus, as adauga inca un lucru deranjant ce apare in ‘lumea virtuala’ care nu a scapat nici ea de “smerenia colectiva ipocrita”. Probabil ca si dvs ati fost etichetat pe facebook in tot felul de poze cu iepuri, oua, cozonaci, pui de gaina etc, cu tot felul de texte suprapuse…

  25. Nu cred ca era necesara o asemenea abordare in saptamana mare, in vinerea mare.nu e bine sa jignesti crestinii pentru ca se duc la biserica in numar mai mare de Inviere.Si DA exista oameni care se duc la biserica ,sinagoga sau moscheie doar ca sa-si afiseze hainele blanurile dar asta este valabil peste tot in lume am vazut-o peste tot cel putin in Europa.Ideea este ca trebuie sa fim mai toleranti unii cu ceilalti si sa ne acceptam cu asemanarile si cu diferentele noastre.Asa cum spuneai tu sunt turci si arabi de treaba dar sunt si unii care pentru o jignire adusa lui alah te-ar ucide,la fel sunt si evrei ultraortodocsi care imping si lovesc crestinii pe strada in ierusalim si care spun cuvinte jignitoare la adresa Mantuitorului si au fost si crestini si probabil sunt care in numele crestinismului au ucis.Dar asta nu inseamna sa-i aruncam anatema asupra tuturor.Si inca ceva te rog cand vorbesti la TV nu mai spune”oamenii dupa strada” ci oamenii de pe strada .Daca tot ne dam cu parerea despre credintele si obiceiurile oamenilor hai sa vorbim corect.

  26. @alex pe 14 April 2012 la 10:21

    As vrea sa-l vad si eu pe omul ala de pe mapamond care poate sustine ani de zile emisiuni fara sa se repete. Tot o parere personala: in emisiunea de ieri, Badea a iesit mult din zona lui obisnuita de confort conversational.

  27. @Victor Ciutacu:

    Sanatate tie si familiei tale. Putere de munca in continuare!

    @all:

    Mare greseala fac cei care cred in Dumnezeu fara sa creada in Dracu’.
    Cel mai mare truc al Diavolului a fost sa-l faca pe om sa creada ca el nu exista.
    Una e credinta intru existenta si alta e iubirea.
    Credeti in ambii, iubiti-l pe Dumnezeu.
    Fanaticismul vine tocmai din lipsa de credinta in Diavol. Pentru ca daca multi ar constientiza ca nu poti distinge binele in lipsa raului, s-ar obisnui cu traiul in Iad si ar invata sa aleaga… Tocmai acesti falsi credinciosi fac greseala de a nu tolera idei sau conceptii contrare lor.

    Doresc sa inchei amintindu-le un lucru celor care considera ca “Allah akbar!” este un eretism, iar pe cei care nu-s Ortodocsi numai buni de schingiuit.
    Americanii au oprit bombardamentele asupra Bagdadului de Ramadan din respect pentru sarbatoarea Musulmana, insa au tocat marunt sub ploaie de torpile Belgradul de Paste. Cam asa stau lucrurile in ce priveste respectul/toleranta/importanta religiilor pe plan mondial. Asa ca judecati de 2 ori inainte de a pune etichete pe fruntea unor oameni…

    Paste Fericit! Sarbatori cu bine! Doamne ajuta!

  28. Abordarea din acest articol mi se pare dusa la extrem. A fi tolerant inseamna a respecta diferentele…oricare ar fi ele.
    Cat despre emisiunea ta a fost una extrem de directa, sincera, cu invataminte de tot felul.
    Cam scurta, ce-i drept…
    Referitor la Badea, lasati omul asa cum e el, frumos, nu-l mai machiati aiurea, ca parea un vampir…

  29. Sunteti cei mai tari(+ radu tudor si mihai gadea).Oricat de suparat as fi,dau drumul la o emisiune inregistrata cu badea si-mi trece.Cat priveste fariseismul sa stii ca in 27 de ani de viata am intalnit foarte putini oameni dedicati Domnului.Majoritatea covarsitoare a romanilor gandesc numai prin stomac,restul sunt de fatada.Mergem sa luam lumina sau sa ne imbatam?Mergem la slujba sau la barfa?Pupam icoana sau injuram de toti Dumnezeii?Insa adevaratul fariseism cred eu ca nu e la oamenii simpli,ci tocmai la cei ce ar trebui sa propovaduiasca cuvantul Domnului(nu toti,cam 95 %)

  30. Ma regasesc in tot ce spuneti si subscriu la tot ce au postat antevorbitorii mei in legatura cu cliseele festive si ipocrizia. Felicitari pentru emisiunea de vineri, toate cele bune.

  31. In sfirsit vad o postare normala, de om care are curajul sa spuna ce-l doare, ce-l enerveaza.
    Ne-am umplut de fatarnicie, nu noi, ci tara asta romanii nostri, si cred ca e chestie de timp pina cind curentul acesta de a spune lucrurilor pe nume va deveni tot mai puternic.
    pentru ca daca nu spunem pe sleau ce ne doare, tot asa vom trai, in minciuna si falsitate.
    Cu ce nu sunt de acord? cu akhbarul ala de la allah, nu-mi place religia asta, cum nu-mi place nici religia crestina

  32. @Cosmin: In ce moment al scrierii sau al emisiunii ai dedus tu ca ii jigneste pe crestini? Ca mie mi-a scapat si nu m-am simtit deloc jignita.
    Vorbiti si voi asa…sa va aflati in treaba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.