Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Fie ca Lumina Sfântă să vă intre-n ochi!

Fie ca Lumina Sfântă să vă intre-n ochi!

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Mă irită smerenia colectivă ipocrită. Mă enervează demenţa din trafic şi hoardele barbare din magazine. Mă plictisesc eternele reportaje de la televizor cu mieii încă vii din oboare şi ăia beliţi şi livraţi la portbagaj în parcările ministerelor. Mă indispun finii care-şi aduc subit aminte de naşi; la fel şi viceversa. Mă scot din minţi sms-urile standard trimise întregii agende telefonice sau pe grup. Mă enervează reţetele recitate şi puse-n practică live, sfatul medicului, contorizarea apelurilor la 112, iepuraşele sexy şi roşii din cluburile de noapte, popii moralişti şi pastoralele lor nesfârşite. Mă îngreţoşează gospodinele rumene şi reuniunile demonstrative ale familiilor în jurul meselor cu bunătăţi. Mă dor ochii de-atâta Iisus din Nazareth lăţit pe televizoare. Mă lasă rece apelurile şi îndemnurile de a fi mai bun. Allah akbar!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

214 thoughts on “Fie ca Lumina Sfântă să vă intre-n ochi!

  1. daca tot se apropie pastele hai sa dam drumul la evlavia crestina

    abia astept concertele de manele si politicienii care se pozeaza cu mafiotii aia de popi in noaptea de inviere…

    Iar pt popa mult prea fericit de soarta si in special de securitate daniel cu ocazia pastelui sau si a inaltarii catedralei inmormintarii neamului un sincer Allah akbar

  2. Maine la emisiunea pe care o faci cu Mircea pune si muzica in surdina, pe Fuego si sa cante “vopseste mama ouale”…
    Eh, si sa spuneti ficare “unde petreceti Pastele”?!
    Pffff, eu cand aud intrebarea asta, imi vine… cu taxa inversa… nu mai pot, de-abia imi tin plombele sa nu-mi zboare. Eu nu inteleg ce anume trebuie petrecut?! De ce trebuie sa plec undeva ca sa “petrec Pastele”?! Este o sarbatoare strict religioasa unde se spune ca fiul lui Dumnezeu a murit ca sa se mantuiasca pamantenii… (iar chestia cu iepurasul este absolut penibila). Poate ma lumineaza la creier unul dintre voi doi maine seara la emisiune si sa-mi spuneti de ce ar trebui sa ma distrez, sa petrec, sa merg in tari exotice de Paste?!

  3. e aberant sa faci slujbe lungi pt un zombie(a inviat zic ei deci e zombie) si apoi sa te calci in picioare pt “trup si sange” aka canibalism bleah
    si sa pretinzi ca tu esti singurul care face asemeni ritualuri corect…(ortodocsii fireste)
    mie imi pare un scenariu horror , un film peste cei de 16 ani
    bine ca au interzis reclamele la prezervative…:)))))

  4. Prin acest post tocmai le-ai dat oportunitatea prostilor sa se adune.
    P.S. Pe mine ma enerveaza modul in care vorbesc oamenii si aici ma refer la ton.

  5. Cum ar spune niste post-uri pe 9GAG,so much win for Victor Ciutacu.

  6. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sunt perfect de acord cu ceea ce ati scris in articol.

    Dar nu imi place deloc titlul…M-a socat pur si simplu;asa simt eu.
    La tinerete am fost ca dvs.,dar acum il simt pe Dumnezeu aproape-m-a supus la multe incercari si m-a ajutat sa traiesc in continuare,dovada ca va scriu acum.

    Numai cu ganduri bune si cu tot respectul,
    IoanaP

  7. Dl Ciutacu are dreptate 100%. Pe langa mesajele sablon a caror reactie este senzatia de greata ce trebuie stinsa cu lamaia de pe friptura de miel, se adauga si minunatele bucate cu semnificatii crestine cum ar fi preparatele din carne de miel la paste si cele din carne de porc la craciun, niciodata n-am sa inteleg de ce in cinstea lui dumnezeu se sacrifica animale, probabil din… dragoste. Alt lucru care ma scarbeste este reprezentat de comportamentele habotnice ale crestinilor evidentiate prin inconjurari de biserici si alte ritualuri parca desprinse din diferite secte, calcatul in picioare in drum spre moaste, bataia pe leusteanul imbibat in apa, ritualuri sadice efectuate de crestinii din America de Sud, acolo unde unii isi dau bice urcand ”Golgote” sau mai aproape, in Romania, aici, unde, unii se arunca in apa in ghetata pentru a sfarsi batandu-se pe o amarata cruce.
    Ma intriga la maxim coportamentul crestinilor care, dupa ce ajung la urgente, iar medicii le salveaza viata, catalogheaza astfel de episoade ca fiind minuni dumnezeiesti, crestinule daca dumnezeul tau exista, nu mai chema ambulanta, bate cateva cruci si baga cateva rugaciuni, si daca te faci bine, abia atunci poti vorbi despre minuni, bun venit in secolul 21, aici unde pamantul se invarte in jurul soarelui, se afla intr-un sistem solar, si, mai mult de atat exista cel putin un Univers, si in niciun caz pamantul nu e plat. Bine ai venit crestinule in secolul in care ploaia nu vine de la dumnezeu ci este un fenomen foarte bine descris de ciclul hrdologic sau mai pe intelesul vostru circuitul apei in natura.

  8. Cum frate nu iti plac ritualurile tribale din religie???????? Crezi ca e absurd sa dai trei ture de biserica in noaptea de inviere??? de ce trei nu pot sa zic dar sigur nu e absurd. DE ce sa fie absurd ca se canta toate aceste basme din biblie ?dar e absurd ca nu canta cineva cu voce.

  9. Scuze pentru greselile de ortografie, n-am verificat mesajul inainte de postare.

  10. Victore,poate unii sunt prea ipocriti sa si recunoasca faptul ca sunt ipocriti dar imi place sa cred ca nu ma aflu printre ei si iti multumesc pt ca ai articulat unele idei pe care multi nu vor sa si le recunoasca. Fiecare cu ale lui,fie ca e credinta proprie sau ateism. Eu unul nu sunt ateu dar sunt satul pana peste cap de laicizarea asta excesiva a sarbatorilor din care multi nu mai inteleg decat partea consumerista sau aia cu “placa discului care tot sare”-> “de ce trebuie sa facem asta,asta,etc???” -> pentru ca asa trebuie,asa e traditia. Multi nu inteleg ca iti poti arata credinta si in mod personal,incercand sa fi mai bun,incercand sa iubesti mai mult,incercand sa faci mai mult bine(am zis incercand pt ca nu poate reusi cineva sa faca asta non-stop,suntem oameni,avem slabicuni si trebuie sa nile constientizam).

    @ sunny -> daca te intereseaza “Allah akbar!” inseamna tradus in mare “Slavit fie Allah!” si e un lucru pronuntat dupa orice rugaciune musulmana, ca “Amin!” al nostru. Ca tu ai ramas fixat pe teroristi,care si aia nu sunt altceva decat DEMENTI care schimonosesc religia in nume propriu, atunci e treaba ta,dupa cum bine ti-a raspuns si Victor. Tot ce te rog este doar sa te informezi inainte sa te duci in balarii.
    Paste fericit tuturor !!!
    Lumina la toti va doresc,mai putina totusi,sa nu se arda filamentu’.

  11. Nu inteleg de ce au sarit repede cu gura “smeritii”. Nu cred ca postarea dvs este legata de religie sau biserica.
    Din contra, oamenii care se inscriu in faptele prezentate de dvs s-au departat mult de biserica si nu mai vad in Paste o sarbatoare religioasa (presupunand ca l-au considerat vreodata asa). E doar un prilej in plus sa manance cat mai mult si sa bea si mai mult, eventual sa faca si un gratar pe marginea garlei.
    Nu inteleg nici de ce tre sa fii mai bun in “saptamana mare”. Ori esti bun tot timpul, ori nu mai esti. Sau pe Dumnezeu il impresioneaza o singura saptamana din an? 🙂
    Sa nu mai precizez ca e atata bunatate in curtile bisericilor…mai ales cand lumea se cearta, se calca-n picioare, se impinge, chiar in sfantul lacas. Si culmea, oamenii fac asta ori pt a se spovedi, ori pt a lua flori in vinerea mare sau lumina sambata…iar dupa ce iau lumina, o sting repede in pragul usii (daca ajung acasa cu ea, nu la discoteca), pentru a incepe haleala. Oare de ce-i tine o lumina din “treaba”?

  12. intradevar ne crestinizam de Pasti, si inca odata de Craciun, si in restul anului suntem atei, 2 variante ori renuntam la ipocrizie ori ne trebuie mai multe sarbatori gen Paste si Craciun in timpul anului.

  13. da, eu nu mai trimit de 2 ani de zile mesaje de sarbatori, deja mi se pare o obligatie, si eu nu am obligatii fata de nimeni, daca unii sint din suflet sa ma sune, ma suna sa imi ureze sarbatori fericite, anul trecut am patit cea mai imbecila faza, mi-a trimis un sms de Craciun, un vecin pe nume Mihai, semnat la sfarsit: “din partea Muresan Denisa” evident ca l-am sunat sa ii urez si eu cateva…ulterior si-a cerut scuze… pentru ca e ipocrit, evident.
    2. cred in Inviere si in Inviere, insa am ajuns sa ne batem joc, si prin ce se petrece in ziua de azi, cred ca pacatuim cel mai mult exact in zilele sarbatorilor… ps: esti Ateu? asta ca as dori sa stiu de la tine pentru ca deja portocalii s-au infierbantat pe forumuri ca nea Ciutacu e un USL-ist Ateu, de unde au tras si concluzia ca tot USL-ul e Ateist, si daca ai fi nu pot fi in masura sa judec daca e bine sau nu, e dreptul fiecaruia de asi alege religia sau lipsa, insa eram curios pentru mine, ms anticipat

  14. Nu m-am putut abtine, m-am regasit perfect in articolu` asta, asa ca l-am preluat si postat la mine pe facebook, bineinteles precizand si sursa. Chiar m-am simtit foarte bine cand ti-a citit Badea blogul, m-am simtit inteles. Stiu ca nu-ti pasa, I’m just saying :))

  15. adevarat.
    totusi cred ca ai exagerat undeva.
    nu-i asa ca nu te deranjeaza asa tare iepurasii sexy din cluburi sau de oriunde ar fi ei? 😉

  16. Ce descriere socant de realista.Frapezi prin titlul ala,sagetezi ochiul prefacutilor credinciosi,arunci hoarda in realitatea prezentului,ii faci sa se simta cu chilotii pe vine,ii arati cu degetul si razi ca si Nero in fata Romei arzand.Un mesaj intepator care le intra in ochi oricum,cu sau fara lumina.Pacat mare ca tu esti ca si cel care vorbeste-n pustiu,nu te intelege lumea,poate intr-o zi iti va cere vreo frumoasa printesa capul pe o tava de aur.Paste Fericit cu multa Sanatate!

  17. Bine spus. Subscriu!
    O alta ipocrizie legata de Paste este mersul in turma la spovedit. Cica ramai fara pacate, nu de alta dar pana la anu’ ai mai multe de facut. Sa dau un exemplu pentru cei care nu stiu cum se petrece spovedania:
    te trezesti pe la vreo 5 dimineata, ca e multa lume, stai la o coada de tip ceausist, de parca s-ar da paine pe cartela, dupa vreo ora ajungi sub poalele preotului care incepe o poezie ca un test grila:
    Ai pacatuit fiule?
    x Da
    Nu
    raspunzi
    ……..
    Dupa ce treci testul grila (cu multe intrebari si contratimp)
    Ti se da o tema pentru acasa si cu asta basta ai ramas fara pacate, la timp ca dupa postul de paste sa te indopi cu bunataturi si sa ajungi in spital cu o indigestie, ca stomacul tau nu stie de paste, el se comporta normal in fiecare zi.

  18. E o bucurie! Noi o trasformam in Sarbatoare culinara, dar fi intelegator, ca romanul parca manaca doar de Paste si de Craciun in vremurile lui Chioru-Voda! Fa-te ca nu vezi! Si totusi Paste Fericit!

  19. A luat-o cu capul Gadea?
    A inceput ca invite la emisiune curve evlavioase carora le-a trecut timpul pe pamant si stau acum de vorba cu mantuitul? Numai cugetari adanci, groase si foarte dese. Ahh.
    INVIAT PLACUT!

  20. daca isus aparea in ro pe timpul lui tepes si era tras in teapa(bagata in cur si scoasa pe gura),mai aveam oare pasti?

  21. Excelent domnule Ciutacu !
    O imagine sintetica in HD a eternului contrafacut din :Gradina Carpatilor”.
    In “meltenica” pina si clopotele sunt de tinichea; totul este un kitch scabros.
    Va doresc noroc.
    P.S. Sanatosi au fost si cei de pe Titanic, insa nu-au avut noroc.

  22. Exista ceva in “Meltenica” care sa nu fie contrafacut sau kitch ?
    Pina si clopotele sunt de tinichea.

  23. Perfect de acord cu tot ce ati scris, dar si un pic surprins. Ceea ce scrieti dvs este un “spirit” promovat cu harnicie de chiar postul TV la care colaborati o data sau mai multe ori pe zi si la care aveti chiar o emisiune pe care o realizati. Poate ca ar trebui sa incepeti cu ei si sa-i spuneti domnului Gadea ca cel putin jumatate din telespectatorii Antenei 3 isi simt deseori inteligenta jignita de genul asta de “stiri”, ca sa nu mai vorbesc de cele cu accidente auto, sinucigasi, tinere care avorteaza prin parcuri, femei batute de barbati etc. E vineri, 13 aprilie, si de dimineata nu dati decat stiri despre ce au romanachii in cosuri la supermarketuri si despre nu stiu ce biserici amenajate la parterul unor blocuri.
    Cu stima.

  24. Pentru Alex D. / Allahu Akbar inseamna “Allah e mare” sau “Allah e cel mai mare”. Slava lui Allah este “Alhamdu lillah”. Crede-ma. Stiu ce scriu. Poti verifica si tu pe Google Translator.

  25. Se amuza (si lauda:)) aseara mircea badea ca doamna nutzi a vopsit pedeleul in verde, dupa ce l-a vazut in emisiune cu sacoul lui jmeker. Nu zic, e tare. Dar mi se pare ca e mai tare sa postezi pe blog despre lumina care intra in ochi, iar daniel, inexplicabil de preafericit, sa ne faca o bucurie si sa bage candela ”agreata”.
    PS Eram curios, numarul de furiosi e mai mare decat de obicei?
    Nu mai stau ca se termina bunatate de candele agreate si alea cumparate de la supermarket sunt pagane. Banuiam eu ca arunc multe lucruri cumparate. 🙂

  26. Felicitari pentru articol, excelent, tu si cu Badea cred ca o sa va urcati in cap o multime de superstitiosi religiosi (ca nu stiu cum altfel a-si putea sa ii numesc).
    Relatia unei anumite parti a poporului cu divinitatea si modul in care aceasta relatie este exhibata, sunt ipocrite si deranjante, cred ca tine de educatie printre altele, bataie la pupat moaste, rugaciuni ca sa moara capra vecinului, dar nu in saptamana mare, pentru atunci trebuie sa fim buni, o luam de la capat dupa..

  27. Nu inteleg de ce sarbatorile ortodoxe sunt pline de bunicute cu batic iar la cele catolice nu?! Vad cum se inghesuie in curtea bisericilor ortodoxe o gramada de babute cu basma, smerite si oite, disperate si de spate aplecate, cu mainile la piept impreunate (practicand celebra inchinaciune, desigur), asteptand ba un pahar cu vin si paine, ba o coliva, ba sa-i pupe mana popii… iar la slujbele catolice vad batranei normali, care stau drepti, darji si care nu se calca in picioare pentru o apa sfintita sau pentru o pupatura de moaste, babute fara batic, fara gesturi grafice de piosenie si smerenie aduse celui de sus. E oare biserica ortodoxa una a oamenilor disperati, aflati pe ultima poteca a vietii, care nu mai vad clar, incetosati de turlele si cupolele care se ridica in fiecare intersectie, mai ceva ca tonetele de ziare?! Nu stiu daca e asa, dar sunt tot mai ingretosat de spiritul ortodox din tara noastra, de felul in care inteleg si isi manifesta oamenii credinta (nu toti, e drept)…

  28. Total de acord cu ce ai scris, abia astept sa vad la stiri imagini din cluburi unde tinerii nu-i asa au petrecut noaptea invierii si pe Bacalbasa din Galati facand bilantul toxinfectiilor alimentare si ale injunghierilor. In rest … akhbar !

  29. Buna ziua cu admiratie. O posibila idee pentru emisiunea cu Mircea. Abuzurile la care sunt supusi cei care NU sunt crestin-ortodocsi.

    Am primit o lectie de la un director de scoala, unde tocmai o inscrisesem pe fiica-mea, in clasa pregatitoare. Mi-a spus ca el are intelegere pentru toti credinciosii, indiferent ce religie au, sunt tolerati la dansul in scola, insa spera ca imi dau seama, persoanele atee sunt, evident, bolnave psihic! Daah! si, ca sa-mi mai impartaseasca din intelepciunea domniei-sale, mi-a mai spus: sa am mare grija, ca stiinta se schimba de la un an la altul, singurul lucru imuabil e credinta. Iata, inca mai sunt persoane (bolnave psihic, nu-i asa?) care cred ca ne tragem din maimuta….
    Asa ceva, vorba lui Mircea….
    Astept cu emotie puternicele si sanatoasele opinii religioase ale viitorilor formatori ai fiicei mele, pe care am mutat-o, in aceeasi zi, la alta scoala. Nu-mi fac iluzii, tot ca bolnavi psihic vom fi priviti. Cu intelegere si compasiune, evident…

  30. @Daniel: deci e democratie-n trust daca scriu, nu? postul unde-s colaborator nu-i condus de mine. si nici nu simtim nevoia sa fie. cine are ochi si interes citeste.
    @ex: pusa-n opera de mafia iudeo-masono-tiganeasca 🙂

  31. Perfect !!! vb colegului Badea… atat de minunat… sunt exact gandurile mele… si probabil ale multora ca noi… FELICITARI!!!!!

  32. Deja atat de tanar domnule Ciutacu si ati pornit jihadul!? La varsta dvs. Ati grait ca un vasnic capitalist. Money rules no mercy for poor people.

  33. Dle Ciutacu mare dreptate ai in tot ce ai scris.Nu ma dau pe spate cu religia, pe la biserica nu trec pt simplul motiv ca intre Dzeu si mine nu vreau intermediari iar de ipocrizia bisericii imi este lehamite.Cand vad cati ipocriti se dau de ceasul mortii sa ne arate ce si cum este cu bunatatea crestineasca imi vine sa vomit. Sunt aceiasi indivizi care daca au posibilitatea iti iau si zaharul din ceai,care nu ar da o bucata de paine unui mort de foame. 90% din oameni habar nu au despre ce este vorba,iar piosenia necesara se traduce prin umflatul matului, datul din cur prin cluburi sau bautul pana cazi jos. Iar sf. biserica este cu ochii dupa bani sau prosti sa cotizeze la greu(ultima gaselnita- candele agreate de biserica). In rest toate bune tuturor celor de pe blog.

  34. subscriu si eu. e bine ca mai sunt si oameni care simt si gandesc ca dvs. se pare ca sunt prea putini,din pacate…in jurul meu e plin de ipocrizie si dementa ,chiar si-n familia. sunt oaia neagra a familiei, (ca tot vine Pastele asta peste noi),sunt privit ca un paria,pt ca-mi exprim greata cu voce tare,ma simt foarte singur… dar iata ca mai sunt oameni care s-au saturat de-atata ipocrizie imbecila ,deci nu sunt nebun.

  35. Ipocrizia in Romania este grava, intr-adevar. Dar este cel putin la fel de grava si in cazul celor care spun ca urasc ceva dar cu toate astea continua sa participe la acel ceva.

  36. Ati vazut filmul Patimile lui Hristos!? Talharului de pe cruce ii ia un corb ochii.Prin ei a amendat Providenta vazul…Adica degeaba vedem daca nu intelegem.

  37. Adevarat ai grait ! Eu propun sa fim (macar) mai toleranti cu cei din jur in restul de 364/365 de zile din an !

  38. Cu credința este tot ca și cu cuprul de la Rosia Poieni: zăcământ valoros dar aflat în pământ. Concentrație mica, deci multa munca sa extragi cantități mici din volume mari după care te întrebi ce faci cu munții de steril rămași. Se utilizează metode prea învechite și deci ineficiente și nimeni nu vrea sa investească în retehnologizare. Cei responsabili de aceste valori n-au chef de munca și responsabilități, mai degrabă cauta sa faca o mica speculație de moment, nu contează decât un câștig ușor și imediat.Dupa noi potopul!
    Cu toate acestea, zăcământul acela este al nostru și nu ni l-a lăsat nici mama nici tata ci natura !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.